:: Αρχική :: Συζητήσεις :: Επικοινωνία :: Disclaimer :: Greek Fonts ::

Bill Gates

Αναξίμανδρος

Αριστοτέλης

Θαλής

Λιαντίνης Δ.

Πλάτων

Πλωτίνος

Σωκράτης

Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι θα έπρεπε εδώ να αναφερθούν και πολλοί άλλοι που αφιέρωσαν τη ζωή τους στην ανάπτυξη της σύγχρονης τεχνολογίας, αλλά δε θα ήταν σωστό να επεκταθούμε σε ένα τόσο εξειδικευμένο ζήτημα και να ξεφύγουμε από το σκοπό μας: να αναδείξουμε και να τονίσουμε τον κυρίαρχο ρόλο που διαδραματίζει η τεχνολογία στην πλαισίωση της καινούριας μέρας της φιλοσοφίας.

Οι ποικίλες επιστημονικές αναλύσεις και έρευνες πραγματοποιούνται ως επί το πλείστον με ηλεκτρονικά μέσα, τα οποία στηρίζονται στα λειτουργικά -και όχι μόνο- συστήματα της εταιρείας Microsoft και του ιδρυτή της, Bill Gates.

Το 1973 ήταν πρωτοετής στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, όπου και ανέπτυξε την πρώτη γλώσσα προγραμματισμού (Basic) για τον πρώτο προσωπικό υπολογιστή (Mits Altair), έχοντας την πεποίθηση ότι το προκείμενο νέο τεχνολογικό προϊόν θα είναι άκρως χρήσιμο σε κάθε γραφείο και ακόμα σε κάθε νοικοκυριό. Και όντως, με το πέρασμα του χρόνου ολοένα και δικαιώνεται. Αφήνοντας το πανεπιστήμιο επιδόθηκε στην ανάπτυξη της εταιρίας Microsoft με τον Πωλ Αλεν.

Η Microsoft πλέον εξελίσσεται ουσιαστικά σε παγκόσμιο μονοπώλιο λογισμικών για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, και ο ιδρυτής της σε έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους παγκοσμίως.

Το 1999 κυκλοφόρησε το βιβλίο του: «Επιχείρηση - Η ταχύτητα της σκέψης» (Business - The speed of thought), το οποίο μεταφράστηκε σε 25 γλώσσες και δημοσιεύθηκε σε περισσότερες από 60 χώρες. Τα κέρδη από την κυκλοφορία των συγγραμμάτων του [το 1995 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο το: «Η πορεία μπροστά» (The road ahead), μία επίσης επιτυχημένη κυκλοφορία] τα διαθέτει σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που έχουν κυρίως σαν στόχο την τεχνολογική ανάπτυξη με τη διευρυμένη χρήση υπολογιστών στην εκπαίδευση.

Είναι αλήθεια πως παγκοσμίως υπάρχει πληθώρα επικριτών του Gates και της Microsoft. Η κατηγορία που της προσάπτουν τις περισσότερες φορές είναι ο αθέμιτος ανταγωνισμός, καθώς δεν αφήνει περιθώρια ανάπτυξης μικρότερων εταιριών. Η αναμφισβήτητη αλήθεια είναι όμως ότι με τον Gates -και όχι μόνο- έγινε η αρχή μιας τεχνολογικής επανάστασης και η εξακρίβωση του χαρακτήρα του νέου ηλεκτρονικού καθεστώτος έπεται. Ίδωμεν...

Οι απόγονοι του Σωκράτη

Αφορισμοί

Είμαι ελεύθερος;

Ώρα για αναδόμηση

Όρια της ανθρώπινης ύπαρξης

Ο σκοπός της ζωής του ανθρώπου

Αμφισβήτηση και σεβασμός

Περί Σωκράτη και Περικλή

Υπόδειγμα ομηρικής διδασκαλίας

Φιλοσοφία, το «γιατί»

Περί θρησκείας
Παιδαγωγοί και βέβηλοι

Το θεμέλιο του κριτικού στοχασμού

Φιλοσοφία τεχνολογίας

Descartes Rene

Engels Friedrich

Jaspers Karl Theodor

Lukasiewicz Jan

Marx Karl

Nietzsche Friedrich

Rousseau J.J.

Russell Bertrand

Ryle Gilbert

Voltaire

...τον Bill Gates?

...το Linux?

© Filosofia.GR

:: Κεντρική :: Συζητήσεις ::  Στείλε μου την άποψή σου :: Disclaimer ::

...Webhamster