Θ.ΒοήθειαςΘ.Βοήθειας   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Εγγεγραμμένα μέληΕγγεγραμμένα μέλη   Ομάδες ΧρηστώνΟμάδες Χρηστών  ΕγγραφήΕγγραφή  ΠροφίλΠροφίλ 
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Το παιδί μου είναι χρήστης ναρκωτικών,τι γίνεται τώρα??
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενο
 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Συζητήσεις για Πρόσωπα
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Μπεττίνα
Πρύτανης


Εγγραφή: 09 Οκτ 2005
Δημοσιεύσεις: 470
Τόπος: Λευκωσία

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Απρ 26, 2006 6:15 pm    Θέμα δημοσίευσης: Το παιδί μου είναι χρήστης ναρκωτικών,τι γίνεται τώρα?? Απάντηση με Συμπερίληψη

Παρακολουθώ δυο μέρες τώρα την συνέντευξη-εξομολόγηση της τραγουδίστριας Αντζυ Σαμίου στην Τατιάνα Στεφανίδου και ειλικρινά συγκλονίστηκα.
Ο γιος της είναι χρήστης ναρκωτικών εδω και 8 χρόνια,κάτι που έκρυβε από τους πάντες σαν επτασφράγιστο μυστικό,με αποτέλεσμα να δεχτεί και πυρά και κακιούλες,ότι δηλ.δεν έχει προτάσεις πια για εμφανίσεις σε νυχτερινά κέντρα,οτι δεν την θέλει κανείς κλπ.κλπ,ενω η αλήθεια που βγήκε απο χθες στον αέρα είναι τελείως διαφορετική.Η γυναίκα αυτή αποσύρθηκε μόνη της απο την δισκογραφία,για να προσφέρει τον εαυτόν της,την ίδια της τη ζωή στο μονάκριβο παιδί της,ανεβαίνοντας μαζί του,εναν ατέλειωτο γολγοθά.
Δεν το πίστευε"το δικό μου το παιδί χρήστης??"αποκλείεται,"είναι αδύνατον"είναι απίστευτο,"δεν μπορεί να είναι αληθινό".
Και όμως ήταν και ακόμα είναι.Απογυμνωμένη απο την δημόσια εικόνα της τραγουδίστριας βγήκε στην τηλεόραση σαν μάνα και ζήτησε απεγνωσμένα βοήθεια,ηθική συμπαράσταση.Κλεισμένη μέσα σε ένα σπίτι και κάτω απο αυστηρή ψυχιατρική παρακολούθηση του γιου της,προσπαθούσε...προσπαθούσε φορτωμένη απο ενοχές που δεν το κατάλαβε αμέσως,που ένιωσε αδύναμη να κτυπήσει τον θανάσιμο αυτό εχθρό που απειλούσε και απειλεί ακόμα την ζωή του παιδιού της.Και ύστερα σκλήρυνε,ακολούθησε τις συμβουλές ψυχιάτρων-ψυχολόγων,τον έκλεισε στο σπίτι και με μια καρδιά πληγωμένη έφυγε για διακοπές,αφήνοντάς τον ακόμα και νηστικό,γιατί έπρεπε να καταλάβει ο ίδιος πως η τύχη του στηριζόταν στην δική του θέληση για ζωή.Στην αρχή τα κατάφερε,μετά ξανά υποτροπή και η μάνα δίπλα του και πάλι απο την αρχή.Και αποφάσισε ο ίδιος να πάρει τη ζωή στα χέρια του,αυτό που επεδίωκαν οι ψυχίατροι που τον παρακολουθούσαν καθημερινά.Αποτοξίνωση,ναι θα το έκανε και το έκανε και όλα πήγαιναν καλά,αλλά δεν υπήρχε η κοινωνική αποδοχή.Ποιος θα τον εμπιστευόταν στη δουλειά??πού πήγαν οι φίλοι του??πού πήγε η κοπέλα που αγαπούσε τόσο πολύ??και ο πατέρας??αυτός που βρισκόταν??και ξανά απο την αρχή με μια νεα υποτροπή.
Ναι τα ναρκωτικά τα βλέπουμε πάντα απο μακρυά,ίσως στη διπλανή μας πόρτα,τι γίνεται όμως όταν ανακαλύψουμε πως μπήκαν στο ίδιο μας το σπίτι??που θανατώνουν το δικό μας παιδί???
Και τώρα???τι γίνεται τώρα??
Περιμένω τις δικές σας τοποθετήσεις σε ένα θέμα που δεν πρέπει ποτέ να "σκεπάζουμε" και που πάντα πρέπει να υπάρχει στην δημοσιότητα.
_________________
Η χειρότερη ασθένεια είναι η άγνοια.
Πλάτων
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
dim mam
Πρύτανης


Εγγραφή: 19 Ιούν 2005
Δημοσιεύσεις: 1711
Τόπος: καλαματα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Απρ 26, 2006 10:44 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Τωρα, τωρα με εκανες... Crying or Very sad

Το θεμα για τους τοξικομανεις(η λεξη μανια θεωρειται ψυχιατρικη διαταραχη), ειναι τ ε ρ α σ τ ι ο. Δε θα απαντησω στα ερωτηματα. Δεν μπορω ή δε θελω να απαντησω απο τη βολεμενη θεση μου και οχι κοντα στους ανθρωπους. Υπαρχουν εκατομμυρια ερευνες. Απο την Ελλαδα ξερω την Κατερινα Μάτσα(''Πηγαμε για ανθρωπους και βρηκαμε σκιες-το φαινομενο της τοξικομανιας'' κ.α.) καθως και το Ινστιτουτο ερευνας θεραπειας της συμπεριφορας που οργανωνει και σεμιναρια. Περαν βεβαια των ΟΚΑΝΑ και αλλων κυκλων.

Σημαντικο για την αποψη μου: Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ. Αυτο ειναι το προβλημα και οχι τοσο η οργανικη απεξαρτηση. Θεωρω οτι εαν εκει δωθει εμφαση, τοτε τα φαινομενα υποτροπιας αρα και ξαναχρησης θα μειωθουν κατα πολυ...


Ευχομαι υγεια...
_________________
''Οταν λέω ποίηση δεν εννοώ κάποιο λογοτεχνικό είδος. Ποίηση είναι ένας ξεχωριστός τρόπος να συνειδητοποιείς τον κόσμο...'' (Αντρέι Ταρκόφσκι)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
afham
Διαχειριστής


Εγγραφή: 02 Φεβ 2003
Δημοσιεύσεις: 1894
Τόπος: Φωτονερόπετρα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Απρ 26, 2006 11:01 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Καταρχάς δεν πιστεύω ότι η εμπορευματοποίηση μιας ασθένειας μέσω των μεσημεριανών εκπομπών οδηγεί στη λύση του προβλήματος. Κατά δεύτερον μήπως είναι υποκριτικό όταν σκάβουμε το λάκκο μας με τα ίδια μας τα χέρια και πέφτουμε μέσα να ζητάμε τα ρέστα από την κοινωνία; Μεγάλοι άνθρωποι είμαστε.
_________________
Στραβός είναι ο γιαλός

Δείτε επίσης: http://www.liantinis.org
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
kaneis
Πρύτανης


Εγγραφή: 22 Ιούλ 2004
Δημοσιεύσεις: 2376

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 27, 2006 12:36 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

γενικα συμφωνω με το αφχαμ,ας παρει ο καθενας τις ευθυνες του και αυτο δεν ισχυει μονο για τον χρηστη.εσυ μπεττινα αφου εισαι μανα,αναρωτηθηκες που ηταν η μανα του πριν αρχισει τα ναρκωτικα η τι αξιες του περασε οσο ηταν εκει?ποιος του εμαθε να ζηταει την κοινωνικη αποδοχη αντι αυτου που ο ιδιος θελει?που γινεται ο ανθρωπος ανευθυνος αν οχι στο σπιτι,ιδιως οταν το περιβαλλον ειναι υπερπροστατευτικο.εχει ο καθενας καθαρη συνειδηση η ψαχνει αλλου αιτια για να μη κοιταχτει στον καθρευτη?αυτο φυσικα οσον αφορα την οικογενεια οχι οτι ειναι αυτη η μονη αιτια.παντως να τραγικοποιει καποιος τα πραγματα δεν βοηθαει καθολου,ισα ισα.υπαρχουν παιδια που αυτοκτονουν επειδη δεν περασαν ενα μαθημα στο πανεπιστημιο και δεν αντεχαν την αντιδραση των δικων τους.
η εξαρτηση ειναι τροπος ζωης,μπορεις να εξαρτηθεις ακομα και στα γλυκα.αν δεν μπορεις να σταματησεις να τρως τα γλυκα που ειναι μπροστα σου ειναι υποτροπη,μονο λιγοτερο βλαβερη.αν δεν μπορεις να κοψεις το καπνισμα το ιδιο και τα ψωνια το ιδιο,αντικαταθλιπτικο μεγαλο.
το θεμα ειναι πως κοιτας τα πραγματα,εχεις μαζι τους σχεση εξαρτησης,δηλαδη σ αυτα βρισκεται αυτο που ζητας,η εχεις σχεση ελευθερη,δηλαδη αυτο που ζητας ειναι μεσα σου?αν ειναι το πρωτο εισαι ναρκωμανης οποιο και να ειναι το ναρκωτικο σου,αν το δευτερο και να κανεις το σφαλμα να εξαρτηθεις στο τελος θα βγεις χωρις μεγαλη δυσκολια.ολα μια ιδεα ειναι,που επιβαλλουμε στον εαυτο μας.
_________________
ο ηλιος δεν σηκωνει τα πεπλα αλλα τα φανερωνει
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Μπεττίνα
Πρύτανης


Εγγραφή: 09 Οκτ 2005
Δημοσιεύσεις: 470
Τόπος: Λευκωσία

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 27, 2006 2:53 pm    Θέμα δημοσίευσης: Το παιδί μου είναι χρήστης ναρκωτικών.Τί γίνεται τώρα??? Απάντηση με Συμπερίληψη

Dim mam
Ναι συμφωνώ μαζί σου,το ζήτημα είναι η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ,αλλά πώς,πού θα την βρει αυτό το παιδί(και τόσα ακόμα)όταν η ίδια η κοινωνία τον στιγματίζει σαν ναρκωμανή,που λες και δεν έχει δικαίωμα στην ίδια του τη ζωή??η κοινωνία με το προσωπείο της ψευτιάς,που καταδικάζει χωρίς καν να δικάσει.
Ειναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών,αστον να πεθάνει!!!!!
afham αν η γυναίκα αυτή κατέφυγε στα ΜΜΕ(όπως είχε κάνει παλιά και η Ζωή Λάσκαρη με την κόρη της τη Μάρθα)το έκανε από απόγνωση και μόνο γιατί,είχαν λεχθεί πολλά για αυτήν και την μουσική της διαδρομή,που κα΄θε άλλο παρά ανταποκρίνοντο στην αλήθεια.Πνιγόταν,ένιωσε πως είχε κάνει τα πάντα για να βοηθήσει το παιδί της,δεν είχε άλλο κουράγιο,άλλη δύναμη,κατέρρευσε,έδωσε την ίδια τη ζωή της,την ψυχή της ολόκληρη,δεν βγήκε στην Στεφανίδου σαν "θύμα"απλά προσπαθούσε να προστατεύσει τόσο το ίδιο της το παιδί όσο και όλα τα άλλα παιδιά που πεθαίνουν καθημερινά απο αυτή την μάστιγα.Εκανε απλά μια αξιοπρεπή εμφάνιση και προσπάθησε να απαλύνει τον πόνο του ίδιου της του παιδιού.Δεν ζητιάνεψε,δεν ζήτησε χρήματα,δεν σκοπεύει να επιστρέψει στις νυχτερινές πίστες,απόδειξη τα 35 ολόκληρα κιλά που πήρε και κατέστρεψαν την δημόσια εικόνα της που όμως ούτε και αυτά την απασχολούν.
Κραυγή απόγνωσης ήταν αυτή η συνέντευξη-εξομολόγηση,έτσι τουλάχιστον κατάλαβα εγω σαν μάνα.
_________________
Η χειρότερη ασθένεια είναι η άγνοια.
Πλάτων
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Μπεττίνα
Πρύτανης


Εγγραφή: 09 Οκτ 2005
Δημοσιεύσεις: 470
Τόπος: Λευκωσία

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 27, 2006 3:20 pm    Θέμα δημοσίευσης: Το παιδί μου είναι χρήστης ναρκωτικών,τί γίνεται τώρα?? Απάντηση με Συμπερίληψη

Kaneis
Ας μην βγάζουμε συμπεράσματα αυθαίρετα όταν μάλιστα βρισκόμαστε "έξω απο το χορό",γιατί όπως δήλωσε χθες και ένας καθηγητής ψυχολογίας στην εκπομπή της Στεφανίδου,δεν είναι σωστό να φορτώνουμε πάντα τον εαυτόν μας(εμεις οι γονείς)με ενοχές,δεν πρέπει να καταλογίζουμε ευθύνες σε μια μάνα που τραγουδούσε τις νύχτες γιατί αυτό ήταν το επάγγελμά της στο κάτω-κάτω,έπρεπε να δουλέψει και απο τη στιγμή που η φύση της πρόσφερε αυτό το θείο δώρο της φωνής,πού ήταν το λάθος που έκανε???όταν σε ηλικία 17 χρονών ο γιος της έδειξε πως κάτι δεν πάει καλά,εκείνη δεν έμεινε ως εκει,τον οδήγησε και σε ψυχιάτρους αλλά και σε κλινικούς ψυχολόγους,με αποτέλεσμα να δεχτεί απο όλους την "διάγνωση"πως το παιδί ήταν απλά κυκλοθυμικό.Υστερα ήρθε ο στρατός,το μεγάλο αυτό σχολείο στη ζωή του κάθε νέου,που ή θα σε καταστρέψει ή θα σε βοηθήσει.Σε εκείνο το παιδί συνέβαι το πρώτο,απο την στιγμή που μέσα εκεί βρήκε και άλλους σαν αυτόν.Τώρα θα μου πεις,όλα τα παιδιά δηλ.που υπηρετούν την θητεία τους είναι ναρκομανή??σίγουρα όχι,μερικοί όμως είναι πιο ευάλωτοι απο τους άλλους και έτσι επέρχεται η καταστροφή.
Ενοχοποιείς κατα κάποιον τρόπο την μάνα,τι θα έπρεπε να κάνει κατά την δική σου γνώμη περισσότερο αυτή η μάνα,από όσα έκανε???
Δηλητηριάστηκε η ίδια η ψυχή της,αποσύρθηκε ενω βρισκόταν στο απώγειο της καρριέρας της,θυσίασε ζωή,έρωτα και ολόκληρο το "είναι" της για το παιδί αυτό,πού έφταιξε???όταν άρχισε κάτι να υποψιάζεται κάτι,οι ίδιοι οι γιατροί την βεβαίωναν πως το παιδί της ήταν απλά κυκλοθυμικό,τι θα μπορούσε να κάνει εκείνη μπροστά στις διαγνώσεις 8 ειδικών???
Τα παραδείγματά σου όσο αφορούν την εξάρτηση δεν με βρίσκουν σύμφωνη,γιατί πχ.αναφέρεσαι στην εξάρτηση των γλυκών κλπ.κλπ,μα όλα αυτά δεν επιφέρουν τον θάνατο,ή τουλάχιστον δεν έχω ακούσει ποτέ ώς τώρα στη ζωή μου κανέναν να πεθάνει γιατί είχε πάει για αποτοξίνωση κέντρου για..γλυκά.!!!!!!!!!
Ενα παράδειγμα φέρνω αυτή τη στιγμή.
Δεν ξέρω παιδιά είμαι και γω μάνα,ίσως για αυτό με συντάραξε η χθεσινή συνέντευξη-εξομολόγηση της Αντζυ Σαμίου και της οποιαδήποτε άλλης Σαμίου,γιατί όντως το θέμα των ναρκωτικών που ταλανίζει τόσα παιδιά σήμερα,για μένα προσωπικά,είναι χειρότερο και απο το ΑΙDS και ειλικρινά δεν θα μπορούσα να φανταστώ ποτέ τον εαυτόν μου στη θέση της κάθε μάνας ενος ναρκομανούς νέου,δεν το δέχομαι,δεν το φαντάζομαι,δεν το εύχομαι σε καμια μάνα του κόσμου,όσο ζει να βρεθεί στη θέση αυτή όπως δήλωσε κλείνοντας αυτή την συνέντευξη χθες η κ.Σαμίου.
_________________
Η χειρότερη ασθένεια είναι η άγνοια.
Πλάτων
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Μπεττίνα
Πρύτανης


Εγγραφή: 09 Οκτ 2005
Δημοσιεύσεις: 470
Τόπος: Λευκωσία

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 27, 2006 3:36 pm    Θέμα δημοσίευσης: Το παιδί μου είναι χρήστης ναρκωτικών,τί γίνεται τώρα??? Απάντηση με Συμπερίληψη

Κάτι ακόμα που ξέχασα να σας αναφέρω και που ειλικρινά με συγκίνησε αφάνταστα είναι το εξής.
Πριν το τέλος της συνέντευξης η Αντζυ Σαμίου τραγούδησε "α καπέλα"(χωρίς συνοδεία μουσικής)ένα τραγούδι που είχε γράψει μόνη της για το γιο της και κατ'επέκταση για όλα τα παιδιά που έχουν πέσει θύματα ναρκωτικών.Λίγο μετά βγήκε στον "αέρα" ο Αντώνης Γούναρης(φοβερός μουσικός και ενορχηστρωτής)ο οποίος δήλωσε συγκινημένος,εμφανώς,το εξής.
"Νιώθω την υποχρέωση να προσφέρω κάτι γιατί και γω είμαι πατέρας και έχω παιδιά και δεν γνωρίζω τι μπορεί να μου συμβεί αύριο.Το μόνο λοιπόν που μπορώ να κάνω είναι,να επικοινωνήσω με την Ατζυ(με την οποίαν έχω συνεργαστεί πολλές φορές)να μου δώσει το τραγούδι που έγραψε,να το ενορχηστρώσω και να βάλω τα παιδιά του fame story να το τραγουδήσουν,απο την εταιρία με την οποίαν συνεργάζομαι και τα έσοδα των πωλήσεων θα διατεθούν σε ιδρύματα απεξάρτησης νεων απο ναρκωτικά"
Συγκινήθηκαν οι πάντες,μέχρι ο καθηγητής Πανεπιστημίου(στον τομέα της ψυχολογίας)δάκρυσε.
Μπράβο στον Αντώνη Γούναρη και ενα ακόμα μπράβο στα παιδιά που θα το ερμηνεύσουν!!!!!!!!!!
Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι!!!!!!!
_________________
Η χειρότερη ασθένεια είναι η άγνοια.
Πλάτων
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Ouliathis
Πρύτανης


Εγγραφή: 04 Οκτ 2003
Δημοσιεύσεις: 3832
Τόπος: Κύπρος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 27, 2006 5:57 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Από τα λίγα που είδα από την συγκεκριμένη εκπομπή, και λέω λίγα γιατί καρφί δεν μου καίγεται για την Άντζυ, όπως επίσης και για το μοντέλο τον γιο της, αλήθεια όταν ο γιος της αποφάσιζε να ακολουθήσει αυτήν την σταδιοδρομία η Άντζυ δεν είχε ιδέα για το τι συνέβαινε στο συγκεκριμένο περιβάλλον; Άλλωστε σαν κοινωνικά προνομιούχος που είναι και ο γιος και η μάνα, μπορούν πάντα να προμηθεύονται καθαρό πράγμα, και έτσι να αποφεύγουν κάθε κίνδυνο. Μόνο η εξάρτηση θα συνεχίζει να παραμένει.
Τι γίνεται όμως με τα μη προνομιούχα μέλη της κοινωνίας, αυτά που λόγω της ανεργίας , αλλά και κάποιων άλλων ευαισθησιών μερικές φορές, καταλήγουν στο τέλος στην λύση του τεχνικού και για λίγο έστω παράδεισου; Θεωρώ μεγάλο ψέμα πως όλα τάχα οφείλονται σε έλλειψη ενημέρωσης. Η αλήθεια είναι πως όσο οξύνονται τα κοινωνικά προβλήματα, τόσο περισσότερο ανθεί η εμπορία των ναρκωτικών. Όσο ποιο πολλοί δεν βρίσκουν στον ήλιο μοίρα, τόσο περισσότεροι απ αυτούς πέφτουν στα ναρκωτικά. Αυτός είναι ο λόγος που οι κοινωνίες αδρανούν και οι πολιτικοί το ρίχνουν στην τρελή, γιατί κανένας τους δεν θέλει να παραδεχθεί πως αυτοί οι ίδιοι που είναι υπεύθυνοι για κοινωνική πρόοδο και οικονομία, είναι και οι κατ εξοχήν υπεύθυνοι γι αυτήν την κατάντια.
_________________
Αυτο που εσείς αποκαλείτε ζωή εγώ το αποκαλώ θάνατο, κι αυτό που εσείς αποκαλείτε θάνατο, εγώ το αποκαλώ ζωή.
Εμπεδοκλής
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Myrtw
Κοσμήτωρ


Εγγραφή: 13 Απρ 2006
Δημοσιεύσεις: 78

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Απρ 28, 2006 12:55 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Δεν νομίζω πως είναι σωστό να φορτώνομε στην κοινωνία τις αποτυχίες μας σαν γονείς. Αν τα παιδιά πάρουν λάθος δρόμο, πρωτίστως εμεις φταίμε, με τα παραδείγματα που τους δίνομε και την έλλειψη ενδιαφέροντος αναφορικά με το τι κάνουν στη ζωή τους.
Οσο για την Αντζυ Σαμίου, νομίζω πως δεν ήταν καλή ιδέα να βγει σε κουτσομπολίστικη εκπομπή και να διαλαλήσει το πρόβλημα του παιδιού της. Ο καλύτερος τρόπος να χειρίζεται κάποιος αυτά τα θέματα, είναι διακριτικότητα. Ούτε το κρύψιμο αλλά ούτε και το ξεμπρόστιασμα. Είναι ρετσινιές που ακολουθούν τον άλλο σ' όλη του τη ζωή, κι εδω μιλάμε για νέα άτομα.
_________________
Whatever does not kill you, makes you stronger !
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
erisix8onas
Υφηγητής


Εγγραφή: 24 Απρ 2006
Δημοσιεύσεις: 17

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Απρ 28, 2006 12:58 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

γνώμη μου ειναι οτι με αλλαγη περιβαλλοντος σε ενα νεο και εντελως καθαρο περιββαλον ελεγχομενο μπορει να ξεκοψει .
Απαραιτητες προυποθεσεις
1-Να μπορει να επανενταχθει
2-Να μην γυρισει ποτε πισω στα ιδια μερη /ανθρωπους /καταστασεις

νομιζω οτι αθελα της η αντζυ εκαψε το 1

Μακαρι εστω και με λαθος τακτικη το παιδι τελικα να σωθει γιατι κανεις δεν μας περισσευει σε αυτην την κοινωνια
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
erisix8onas
Υφηγητής


Εγγραφή: 24 Απρ 2006
Δημοσιεύσεις: 17

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Απρ 28, 2006 1:08 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Embarassed
και κατι ακομα .Ας μην βιαζομαστε να ριξουμε ευθυνη σε γονεις και κοινωνια .
Ετσι κι αλλιως κατι δεν παει καλα στις κοινωνικες μας δομες και αυτο φαινεται απο τα προβληματα που αντιμετωπιζουμε ως κοινωνια (βια στα γηπεδα , στα σχολεια , στα τει/αει ξυλοδαρμοι συμπλοκες βανδαλισμοι κλπ)
Και ποσο αντοχη να εχει ενας γονιος οταν εχει τοσα πραγματα να σκεφτει .
Εγω κοιτοντας τον εαυτο μου βλεπω οτι περιμενω 10-20 μερες το χρονο να σκεφτω με την ησυχια μου σαν ανθρωπος .
Τις υπολοιπες τρεχω η ζω με διαλλειματα .
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Μπεττίνα
Πρύτανης


Εγγραφή: 09 Οκτ 2005
Δημοσιεύσεις: 470
Τόπος: Λευκωσία

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Απρ 28, 2006 11:26 am    Θέμα δημοσίευσης: Το παιδί μου είναι χρήστης ναρκωτικών,τι γίνεται τώρα?? Απάντηση με Συμπερίληψη

Ouliathis
Θα σου απαντήσω σε όσα καταλογίζεις σε μάνα και γιο,όχι για χάριν αντιγνωμίας,αλλά εγω προσωπικά τουλάχιστον δεν βλέπω απο αυτή τη μεριά τα πράγματα όπως εσυ(ίσως να είμαι και λάθος,δεν σημαίνει ότι οι θέσεις μου είναι και σωστές)
1)Αν διάβασες καλά χθες,αναφέρθηκα στον τρόπο που ανακάλυψε η μάνα αυτή πως,κάτι πρέπει να συμβαίνει στο παιδί της,αλλά δεν πήγε το μυαλό της στο επίμαχο θέμα αμέσως.Και εμένα ο γιος μου είναι ελαφρώς,κυκλοθυμικός αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να αρχίσω να υποψιάζομαι ότι είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών.(τυγχάνει παντρεμένος εδω και 5 μήνες)
Μόλις λοιπόν έγινε αντιληπτό πως κάτι δεν πάει καλά,δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια,έτρεξε αμέσως σε ειδικούς,πλήρωσε,ρώτησε,αγωνιούσε αλλά οι ειδικοί της "απέκλεισαν"την εκδοχή της χρήσης ναρκωτικών,μέχρι που της το αποκάλυψε το ίδιο το παιδί και απο κει άρχισε ο γολγοθάς της.
2)Αναφέρεις την Σαμίου και τον γιο της σαν "προνομιούχα μέλη της κοινωνίας"αλλά δεν κατάλαβα για πια προνόμια μιλάς.
Μήπως θες να πεις πως επειδή η μάνα ήταν τραγουδίστρια αυτό καθιστούσε ακόμα πιο εύκολη την χρήση του γιου της??αν είναι αυτό που εννοείς,δεν θα συμφωνήσω μαζί σου γιατί τότε όλα τα παιδιά των καλλιτεχνών,Πάριου,Βαρδή.Καζάκου κλπθα ήταν όλα ναρκομανή.
3)Δεν πέφτουν στα ναρκωτικά όλα τα παιδιά πάντα απο απόγνωση,αλλά κυρίως απο περιέργεια,ακόμα και συχνά για να αποδείξουν στους άλλους τον ανδρισμό τους(αναφέρομαι στα αγόρια)Αν όλα τα παιδιά που αντιμετώπιζαν προβλήματα του τύπου,να προέρχονται απο χωρισμένους γονείς(τέλεια δικαιολογία),ή γιατί απέτυχαν σε κάποιες εξετάσεις,ή γιατί μεγαλώνουν δίπλα σε μια γιαγιά ή ένα παππού,απο την έλλειψη του ενος εκ των δυο γονέων,κατέφευγαν σε ναρκωτικά,τότε δεν θα μιλούσαμε για χρήστες αλλά για ένα είδος επιδημίας.
4)Οχι δεν συμφωνώ ότι υπάρχει πλήρης ενημέρωση,δεν υπάρχει και σε μεγάλες ακτίνες μάλιστα.Εχεις ακούσει εσυ κανένα δημοτικό-γυμνάσιο ή ακόμα και λύκειο που να διαθέτει σήμερα ειδικούς ψυχολόγους για μάθημα ειδικό για ναρκωτικά???εγω πάντως μέχρι τώρα οχι δεν έχω ούτε ακούσει,ούτε δει.
Θα έπρεπε να υπάρχουν ειδικά προγράμματα για το θέμα αυτό στην τηλεόραση,στα ραδιόφωνα,στα σχολεία ακόμα και στις εκκλησίες,πού είναι όμως αυτά τα προγράμματα???εσυ τα άκουσες ποτέ σου??ταρακουνιούνται μόνο γονείς και παιδιά απο κάποια συμβάντα του τύπου Λάσκαρης-Σαμίου,παίρνοντας τέτοιες διαστάσεις κοινωνικές απο τις οποίες στέλνονται κάποια μηνύματα.Ας βγούν και οι πολιτικοί και οι επιχειρηματίες και οι γιατροί που αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους προβλήματα μέσα στα ίδια τους τα σπίτια και να μιλήσουν επωνύμως,μόνο τότε το πρόβλημα ίσως πάψει να θεωρείται ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ κατακριτέον,αλλά αυτοί κρύβονται φοβούμενοι την κοινωνική κατακραυγή και την δημόσια εικόνα τους.
_________________
Η χειρότερη ασθένεια είναι η άγνοια.
Πλάτων
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Μπεττίνα
Πρύτανης


Εγγραφή: 09 Οκτ 2005
Δημοσιεύσεις: 470
Τόπος: Λευκωσία

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Απρ 28, 2006 11:39 am    Θέμα δημοσίευσης: Το παιδί μου είναι χρήστης ναρκωτικών,τι γίνεται τώρα?? Απάντηση με Συμπερίληψη

Myrtw
Δεν πρέπει πάντα να πετάμε το μπαλάκι στους γονείς,γιατί απο σωστές οικογένειες,ολοκληρωμένες με κατάλληλη πνευματική υποδομή έχουν ξεπηδήσει πολλά παιδιά που κατέφυγαν στα ναρκωτικά απο απλή και μόνο περιέργεια και στο θέμα αυτό δεν συμφωνώ μαζί σου ότι πρέπει πάντα να σερβίρονται αυτά τα κοινωνικά θέματα με διακριτικότητα.
Αντίθετα πρέπει να πάψουμε να καλύπτουμε την δημόσια εικόνα μας και ξέρεις κάτι καλή μου??είναι πάρα πολύ δύσκολο και χρειάζεται τεράστια δύναμη για να βγει κάποιος στον αέρα,έστω και σε κουτσομπολίστικες εκπομπές,εκθέτοντας το προσωπικό του πρόβλημα.Αλλωστε ας μην παραβλέπουμε το γεγονός ότι αυτές οι κουτσομπολίστικες εκπομπές,έχουν και την μεγαλύτερη τηλεθέαση,πράγμα που σημαίνει ότι την παρακολουθούν γονείς και παιδιά,φαντάσου αυτό το θέμα να έβγαινε στον αέρα στην εκπομπή του Γ.Παπαδάκη ή του Τέρενς Κουίκ,πρωί-πρωί,την ώρα που οι γονείς θα βρίσκοντο στις δουλειές τους και τα παιδιά στα σχολεία!!!!!!!
Erisix8onas
Συμφωνώ απόλυτα στο δεύτερο κείμενό σου,οι απόψεις μας συγκλίνουν.
_________________
Η χειρότερη ασθένεια είναι η άγνοια.
Πλάτων
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
kaneis
Πρύτανης


Εγγραφή: 22 Ιούλ 2004
Δημοσιεύσεις: 2376

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Απρ 28, 2006 11:52 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

μπεττινα φαινεται τελικα οτι ολοι εχουν μεριδιο ευθυνης εκτος της μανας.ετσι σκεφτεσαι σαν μανα.ο χρηστης θα σκεφτει οτι ολοι φταινε εκτος απ αυτον με την ιδια λογικη και η κοινωνια το ιδιο,αφου αυτη αποτελειται απο ατομα που θα σκεφτονται οτι ολα φταινε εκτος απ αυτους.
το θεμα δεν ειναι ουτε να ριξεις καπου το φταιξιμο ουτε να νιωθεις εσυ ο ιδιος ενοχες αλλα να παιρνεις εσυ ο ιδιος τις ευθυνες σου.εσυ σαν ατομο συνεβαλες καθολου η οχι?αυτο πρεπει να σκεφτει ο καθενας.ολοι εχουν το μεριδιο τους,χρηστης οικογενεια και κοινωνια.εσυ,καθε εσυ μανα,ειδες ποτε το παιδι σου σαν ανθρωπο με δικο του μυαλο και κριση η το μονο που εκανες ηταν να του μεταδιδεις τον δικο σου τροπο περιμενοντας να γινει οπως εσυ θες?τον ρωτησες ποτε τι θελει η του επεβαλες παντα τι να θελει?μη μου πεις οτι ολα αυτα δεν μεταδιδουν ανασφαλεια και ανευθυνοτητα στο παιδι,αφου το μονο που του λες στην ουσια ειναι να ακουει εσενα και να κανει οσα εσυ θες.οταν καποιος μαθει ετσι και βγει εξω λογικο δεν θα ναι απ την προσπαθεια να ικανοποιησει την μανα του να περασει στην προσπαθεια να ικανοποιησει την παρεα του?
φυσικα να παρεις την ευθυνη σου δεν σημαινει απαραιτητα να νιωθεις ενοχες,η ευθηνη σε κανει και κοιτας μπροστα η ενοχη πισω.
φυσικα και η κοινωνια εχει μεριδιο αφου οπως και να ειναι καποιος θα βγει και θα του ρθουν ετοιμα στο πιατο τα ναρκωτικα,με την περιεργεια που χουμε ολοι δεν θα δοκιμασει?αλλο να δοκιμασεις ομως και αλλο να εξαρτηθεις.η εξαρτηση ειναι ανελευθερια και ανελευθερια δεν προκαλει μονο το ναρκωτικο αλλα ολα αν το θελει καποιος.μπορεις να εξαρτηθεις απ την κοπελα σου,απ το σεξ,απ το τσιγαρο,απ το φαι απ το ποτο ακομα και απ το ιντερνετ απ οσο ξερω.το προβλημα και η λυση ειναι στο πως τα βλεπεις.δεν ειναι λυση αυτη που προτεινει ο ερισιχθονας,δεν μπορουμε να κλεινουμε τα ματια στον κοσμο και να το λεμε αυτο ανεξαρτησια.ισα ισα αν ο χρηστης ειναι λιγο ευαισθητος και με μυαλο,αν του λες οτι δεν πρεπει να ξαναμπει στις ιδιες καταστασεις θα το λαβει οτι του λες οτι τον εχεις για ανικανο και αδυναμο να πει οχι,δεν του εχεις εμπιστοσυνη δηλαδη οτι μπορει να πει οχι.αν δεν του δειξεις εμπιστοσυνη δεν προκειται να βρει ποτε την δυναμη να το κανει.κλισε μεν αλλα ετσι ειναι,μεσα του μονο εχει τη θεληση να τα βλεπει μπροστα του και πει οχι,καθε αλλη οδος δεν ειναι απεξαρτηση.
_________________
ο ηλιος δεν σηκωνει τα πεπλα αλλα τα φανερωνει
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Μπεττίνα
Πρύτανης


Εγγραφή: 09 Οκτ 2005
Δημοσιεύσεις: 470
Τόπος: Λευκωσία

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Απρ 28, 2006 5:10 pm    Θέμα δημοσίευσης: Το παιδί μου είναι χρήστης ναρκωτικών,τι γίνεται τώρα?? Απάντηση με Συμπερίληψη

kaneis
Στα περισσότερα απο αυτά που καταθέτεις,συμπλέουμε και μάλιστα απόλυτα.Και βέβαια υπάρχει μερίδιο ευθύνης και σε μένα(σαν μάνα)αλλά και στον πατέρα είναι δεν είναι παρών.Πληροφοριακά λοιπόν σου κάνω γνωστά τα εξής
1)Ποτέ μου δεν θέλησα να κάνω τον γιο μου μοντέλο δικό μου,ποτέ μου δεν τον προέτρεψα να σπουδάσει ή όχι,αλλά και τι να σπουδάσει.Του άφηνα πάντα πρωτοβουλίες ήταν δεν ήταν σωστές,ακόμα και στον γάμο που έκανε πριν 5 περίπου μήνες όχι μόνο δεν μας ρώτησε,αλλά θα σου πω κάτι που δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσεις ή να κλάψεις.
Την νύφη μου την έχω δει μόνο δυο φορές,μια όταν μας την σύστησε σαν "καλή του φίλη"πριν 2 περίπου χρόνια και την επόμενη φορά στο γάμο τους.Τους γονείς της κοπέλας αυτής τους γνωρίσαμε στην εκκλησία κάτι που βέβαια δεν ήταν και ό,τι πιο ευχάριστο,να γίνονται συστάσεις ανάμεσα σε τόσο κόσμο,οπότε όπως καταλαβαίνεις εμεις σαν γονείς δεν είχαμε "άποψη"στο θέμα της επιλογής του.Το μόνο που του είπα πριν τον γάμο,ήταν να προσπαθήσει να υποστηρίξει αυτή του την επιλογή,γιατί το κόστος ή το τίμημα αυτής αν προτιμάς,το πληρώνουν όλοι και όχι μόνο εκείνος.Στους 5 μήνες που είναι παντρεμένος στην Αθήνα έχουμε μιλήσει μόνο 3 φορές τηλεφωνικά(!!!!!!!!)απο κει που μιλούσαμε μέρα παρά μέρα,αλλά δεν διαμαρτύρομαι,όχι πως δεν με ενοχλεί αυτή η αποστασιοποίηση,αλλά δυστυχώς δεν θέλω να βρίσκομαι μέσα στα πόδια του,δημιουργώντας του ,ενδεχομένως,πρόβλημα.
Από αυτή την "προσωπική αναφορά"κατάλαβες σίγουρα πως δεν υπήρξα ποτέ μου μάνα καταπιεστική.Τον παρακολουθούσα όμως,χωρίς ποτέ να γίνει αυτό αντιληπτό.
2)Οταν ήταν 17 χρονών πέθανε ο καλύτερος του φίλος απο ναρκωτικά,τότε ο γιος μου κατέρρευσε.Τον ρώτησα πώς είχε γίνει αυτό,απο την στιγμή που οι γονείς του φίλου του ήταν και οι δυο γιατροί και μάλιστα επώνυμοι και να ποια ήταν η απάντησή του(του γιου μου εννοώ)????
Ελα ρε μαμά άσε με και συ τώρα με αυτόν τον ηλίθιο,που ήθελε να το "παίξει"γκόμενος στην Ηλιάνα(η Ηλιάνα ήταν η φίλη του φίλου του.)
Με εξέπληξε αυτή η απάντηση,γιατί λοιπόν η εξάρτηση του 17χρονου τότε Αλέξη??δοκίμασε μια,δοκίμασε δυο φορές και ύστερα ήθελε να το "παίξει"άνδρας σε μια κοπελιά,που σήμερα δεν νομίζω να τον θυμάται καν.
Μιλάς για εξαρτήσεις σεξουαλικής μορφής,για εξαρτήσεις ακόμα και υπολογιστών,φαγητών ή ακόμα και γλυκών,όμως πήρα θέση και σε αυτό λέγοντάς σας πως κανείς δεν πέθανε ποτέ από σεξουαλική εξάρτηση,ή απο γλυκά ή απο εξάρτηση του internet.
Αλλο λοιπόν η εξάρτηση απο ναρκωτικά,είναι ένας δρόμος που όλοι γνωρίζουμε πως δεν έχει γυρισμό και δεν μιλάω μόνο σαν μάνα,αλλά και σαν γυναίκα και σαν καθηγήτρια αν θέλεις,που έχω προτείνει οχι μια αλλά χιλιάδες φορές να καθιερωθεί το μάθημα της προστασίας των παιδιών απο τα ναρκωτικά,αλλά ξέρεις τι απάντηση πήρα???
ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗς ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΜΒΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ.
Τα συμπεράσματα δικά σου.
_________________
Η χειρότερη ασθένεια είναι η άγνοια.
Πλάτων
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Συζητήσεις για Πρόσωπα Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενο
Σελίδα 1 από 2

 
Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης





Μηχανισμός forum: PHPBB

© filosofia.gr - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του.

Υλοποίηση, Φιλοξενία: Hyper Center