Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
eleonora Πρύτανης

Εγγραφή: 19 Οκτ 2009 Δημοσιεύσεις: 910 Τόπος: Των Ονείρων...
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ Ιούλ 27, 2018 1:10 am Θέμα δημοσίευσης: Σχετικά με τον Αμβρόσιο! |
|
|
Δημοσιεύθηκαν πολλά αυτές τις ημέρες για την συμφορά που έπληξε τους συνανθρώπους μας στην Αττική. Μόνο πληροφοριακά θα σας πω ότι έχουν αναληφθεί πρωτοβουλίες και δράσεις ώστε άνθρωποι με μεγάλη οικονομική δυναμικότητα και εταιρείες με ισχύ και αποθεματικά, να συνεισφέρουν για την ανακούφιση όσων υποφέρουν' χωρίς η βοήθεια τους να γίνει θήραμα στα δόντια του αδηφάγου ελληνικού Κράτους...
Κάτι για τον "άγιο" Αμβρόσιο και τις ευγενείς δηλώσεις του:
Έχω και πιο παλιά γράψει ότι γεννήθηκα και γαλουχήθηκα σαν Καθολική αλλά στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου υπήρξα αγνωστικίστρια.
Μόνο τα τελευταία χρόνια δέχθηκα την αλήθεια της Ορθοδοξίας και ανήκω ολόψυχα σε αυτήν.
Με όλο τον σεβασμό στον γέροντα Ιεράρχη για την ιδιότητά του, νομίζω ότι προσφέρει πολύ αρνητικές υπηρεσίες στην Εκκλησία και την Θρησκεία που δηλώνει ότι υπηρετεί, επιλέγοντας την προβολή προσωπικού φανατισμού' που δεν συνάδει κατά κανένα τρόπο με τα διδάγματα του Θεάνθρωπου.
Τέτοιες προσωπικότητες είναι που δημιούργησαν τον αρνητισμό απέναντι στο πραγματικό ανθρωπιστικό μήνυμα της Ορθοδοξίας.
Το τραγικό και αστείο συνάμα είναι ότι αυτές οι ίδιες συμπεριφορές υπήρξαν ιστορικά και τα πρότυπα επάνω στα οποία καλλιεργήθηκαν οι μεγάλες μορφές των "αντίπαλων"??? αθεϊστικών υποτίθεται πολιτικών δογμάτων - που στην πραγματικότητα έχουν όλα τα χαρακτηριστικά θρησκευτικών κλειστών κοινωνιών φανατικών φονταμεντελιστών.
Έτσι πρόχειρα να υπενθυμίσω ότι ο πασίγνωστος Ιωσήφ Τζουγκασβίλι υπήρξε άριστος μαθητής θρησκευτικού σεμιναρίου εκπαίδευσης υποψήφιων ιερωμένων, πριν να στραφεί στην μετέπειτα δραστηριότητά του σαν ληστής, εκβιαστής, τρομοκράτης και τελικά πολιτικός ηγέτης και δικτάτορας με το όνομα Στάλιν.
 _________________ Εδώ, στην αγκαλιά της δυνατής τούτης γης που οι θαλασσινοί άνεμοι σέρνονται πάνω της...
Rainer Maria Rilke |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Πρύτανης

|
Δημοσιεύθηκε: Παρ Ιούλ 27, 2018 11:23 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΙΡΕΘΕΙ Ο ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ _________________ Έτσι να στέκω, θάλασσα, παντοτεινέ έρωτά μου
με μάτια να σε χαίρομαι θολά
και να ναι τα μελλούμενα στην άπλα σου μπροστά μου,
πίσω κι' αλάργα βάσανα πολλά.
(Κώστας Βάρναλης) |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Παρ Ιούλ 27, 2018 11:26 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ΠΡΟΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟ:"ΣΚΑΣΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!" _________________ Έτσι να στέκω, θάλασσα, παντοτεινέ έρωτά μου
(Κώστας Βάρναλης) |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
troian Πρύτανης

|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούλ 28, 2018 5:31 am Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Δεν είναι η εξαίρεση. Επισήμως η υποταγή στον σουλτάνο και το πάρσιμο της πόλης ήταν νουθεσια θεου προς το γένος.
Για τον συντροφο σήφη δε θα τσιμπήσω _________________ μακεδονίτικα πουλιὰ λαλοῦν μακεδονίτικα |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
troian Πρύτανης

|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούλ 28, 2018 1:55 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
πράγματι υπήρχαν. Για κάθε κληρικό που αγωνίστηκε υπήρχαν 10 που πολέμησαν την επανάστα. _________________ μακεδονίτικα πουλιὰ λαλοῦν μακεδονίτικα |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ Ιούλ 29, 2018 8:52 am Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Οι κατώτεροι ιερείς δεν είχαν ιδιαίτερους λόγους να πολεμήσουν την επανάσταση,φτωχοί άνθρωποι ήταν που βίωναν το δράμα του λαού κι εκ των πραγμάτων συντάσσονταν μαζί του. _________________ Έτσι να στέκω, θάλασσα, παντοτεινέ έρωτά μου
(Κώστας Βάρναλης) |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|