Θ.ΒοήθειαςΘ.Βοήθειας   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Εγγεγραμμένα μέληΕγγεγραμμένα μέλη   Ομάδες ΧρηστώνΟμάδες Χρηστών  ΕγγραφήΕγγραφή  ΠροφίλΠροφίλ 
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Μονοθεϊσμός, ο Αρχιτρομοκράτης!

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Ελεύθερες Απόψεις
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
maxim_97
Πρύτανης


Εγγραφή: 08 Ιαν 2005
Δημοσιεύσεις: 2769
Τόπος: ΑΘΗΝΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Νοέ 20, 2015 8:07 pm    Θέμα δημοσίευσης: Μονοθεϊσμός, ο Αρχιτρομοκράτης! Απάντηση με Συμπερίληψη

Μονοθεϊσμός, ο Αρχιτρομοκράτης!

http://www.presspublica.gr/%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%B8%CE%B5%CF%8A%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%BF-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%B7%CF%82/

Του Αλέξανδρου Ασωνίτη


Συγγραφέα, συντονιστή της σχολής: «Ανοιχτή Τέχνη»







«Προκήρυξη του ISIS: Σκοτώσαμε τους ειδωλολάτρες στο πάρτι της διαστροφής…»

«Ο παράδεισος των τζιχαντιστών αποδεικνύεται μια από τις χειρότερες επινοήσεις στην ιστορία του ανθρώπου: να σφάζεις και να καις σ’ αυτή τη ζωή, να αναπαύεσαι μες στο κιτς στην άλλη».


Είναι τρομακτικό κι απογοητευτικό. Άνθρωποι, όπως ο αξιοπρεπής Άγγλος συγγραφέας Ίαν Μάκ Γιούαν με την προηγούμενη δήλωση, συνάδελφοι συγγραφείς, δημοσιογράφοι, εικαστικοί κ.α, να αγνοούν, όπως φάνηκε από συζητήσεις, τα θεμέλια του σημερινού κόσμου. Παράδεισο, όπως περιγράφει ο Μακ Γιούαν, έχουν και οι χριστιανοί. Αμνηστία τάζει πρώτος ο Παύλος. Κόλαση, δηλαδή τρομοκρατία, όπως η διαβόητη Αποκάλυψη Ιωάννου, η πρώτη τρομοκρατική προκήρυξη, αν και είχαν γράψει κι άλλες ανάλογες «αποκαλύψεις», τάζουν κι οι δύο.

Αφού όμως αγνοούν τα θεμέλια, πώς οι απόψεις τους σε άλλα θέματα θα έχουν την οφειλόμενη ευρύτητα και βάθος; Άλλα πάλι δημόσια πρόσωπα επικαλούνται ξένες σχετικές πηγές και βιβλία, γιατί όταν τα γράφουμε εμείς, σε μυθιστορήματα και άρθρα, δεν πιάνεται, πρέπει να το γράψουν στο Παρίσι ή στην Νέα Υόρκη για να ανακράξουν: «ώστε έτσι έχουν τα πράγματα!».


Έτσι και χειρότερα έχουν. Η άγνοια επεκτείνεται και σε συγγραφείς που επιτίθενται στον ισλαμισμό, όπως ο Ουλμπέκ, ευαίσθητος ως προς την επίδραση του Ισλάμ, ανίδεος (εκτός αν υποκρίνεται) ως προς το τι είναι το ισλάμ και ποιες οι σχέσεις του με τον χριστιανισμό, τον εβραϊσμό, την Δύση.


Με τόσους νεκρούς και τρόμο στην Ευρώπη, αλλά και στην Βηρυττό και στην Νιγηρία από ισλαμικές επιθέσεις, με αθώους νεκρούς εκατομμύρια απ’ τον διαχρονικό χριστιανικό ιμπεριαλισμό των Δυτικών, πρέπει να ξέρουμε πού ζούμε.


Λοιπόν: Ο χριστιανισμός και ο μουσουλμανισμός είναι αιρέσεις του ιουδαϊκού μονοθεϊσμού. Ο προφήτης μεσάζων Γαβριήλ-Τζαμπρίλ έδωσε τον κρίνο στην Παναγία, υπαγόρευσε το Κοράνι στον Προφήτη Μωάμεθ. Αμφότερες οι αιρέσεις προσδιορίζονται με βάση την σχέση τους με τον μητρικό μονοθεϊσμό: Οι χριστιανοί αναγνώρισαν τον Μεσσία που περίμεναν μεν οι Ιουδαίοι αλλά δεν αναγνώρισαν στο πρόσωπο του Χριστού, κι αυτό συνιστά την κύρια αιτία απογαλακτισμού και αιώνιας μομφής προς τους Ιουδαίους. Που σταύρωσαν κιόλας τον Μεσσία των Χριστιανών. Όσο υπάρχει χριστιανισμός, η κατηγορία θα αποδίδεται πάντα, δίκην φυσικού φαινομένου, στους Εβραίους σπέρνοντας μίσος, απέχθεια και διώξεις εναντίον τους. Στον προχριστιανικό κόσμο δεν διώκονταν, δεν κατηγορούνταν.


Διώξεις στους Εβραίους γίνονταν πολύ πριν τους Ροθ-τσάϊλντ, τον Σαίξπηρ και τον Σάϋλωκ: άρχισαν από την επιβολή του χριστιανισμού (με κρατικά-αυτοκρατορικά διατάγματα, διώξεις, δολοφονίες), πριν οι Εβραίοι αποκτήσουν (νομοτελειακά, ως διωκόμενοι σ’ όλη την Ευρώπη) την οποιαδήποτε οικονομική δύναμη. Οι βασικοί κώδικες Θεοδοσιανός και Ιουστινιάνειος περιέχουν τους σχετικούς νόμους για διώξεις εβραίων και ειδωλολατρών (αλλά δεν έχουν ποτέ αποδοθεί-μεταφραστεί πλήρως στα νέα ελληνικά).


Οι αιρετικοί Μουσουλμάνοι (έτσι τους θεωρούσαν οι χριστιανοί στην αρχή, ο Δαμασκηνός τους περιλαμβάνει στο «Πηγή Γνώσεως» βιβλίο του) μισούν κι αυτοί τους Εβραίους, επειδή δεν τηρούν τα προστάγματα των τριών πρώτων Εβραίων πατριαρχών που τηρούν και εφαρμάζουν οι μουσουλμάνοι! Διαιρούνται στις υποαιρέσεις σουνίτες/σουίτες και αλληλοσκοτώνονται επειδή οι σιΐτες αναγνωρίζουν τον γαμπρό του Μωάμεθ ως διάδοχό του, οι σουνίτες όχι. Πριν χασκογελάσετε, θυμηθείτε πως οι χριστιανοί διαιρέθηκαν στις υποαιρέσεις ορθοδοξία/καθολικισμός διαφωνώντας για τον ένζυμο και άζυμο (όστια) άρτο και την εκπόρευση του άγιου πνεύματος. Υψηλές πνευματικές, θεωρητικές αναζητήσεις αμφότεροι.


Ισλάμ σημαίνει υποταγή (την υποταγή εκθειάζει και απαιτεί σε πολλά σημεία ο Παύλος). Αλλάχ είναι όνομα αρχαίου Άραβα θεού και με αυτό απέδωσαν οι Μουσουλμάνοι τον Εβραίο θεό Ιεχωβά. Οι χριστιανοί το απέδωσαν με το ουδέτερο όνομα Θεός. Το Ισλάμ αποδέχεται ως μεγάλους προφήτες τους Ιησού, Αβραάμ, Μωυσή, και την Παναγία. Το Κοράνι δεν είναι αφήγηση, όπως οι διαθήκες, αλλά σειρά από εντολές.


Οι τάλανες Άραβες ήταν, όπως η πλειοψηφία της ανθρωπότητας, πολυθεϊστές. Τώρα η πλειοψηφία είναι μονοθειστές. Πώς συνέβη αυτή η συνταρακτική μεταστροφή;


Με επιθέσεις, όπως αυτές στο Παρίσι, στην Μαδρίτη, στο Λονδίνο, στην Νέα Υόρκη. Αλλά σε ασύγκριτα μεγαλύτερη κλίμακα. Γιατί όταν επιχειρούσαν χριστιανοί και μουσουλμάνοι, επιχειρούσε το κράτος με όλες του τις δυνάμεις, όχι τρομοκρατικές ομάδες.


Ο χριστιανισμός και ο μουσουλμανισμός επιβλήθηκαν με τυφλή βία, καταστρέφοντας τους προχριστιανικούς πολιτισμούς, τον ελληνικό πρώτο και καλύτερο: οι χριστιανοί τον στόχευσαν ως πρώτιστο εχθρό τους. Δολοφονώντας, βάσει νόμων που εξέδιδαν οι αυτοκράτορες, επί 210 χρόνια τους ειδωλολάτρες στην ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Με μη καταμετρημένα θύματα: είναι σαν να περιμέναμε απο τους ναζί να μας πούνε πόσους δολοφόνησαν με την πείνα τον χειμώνα ‘41-‘42.


Αμφότερες οι αιρέσεις/θρησκείες βασίζονται στο μίσος κατά του Άλλου, δεν δέχονται και πολεμούν το Άλλο, που αμφότεροι αποκαλούν «ειδωλολάτρες/εία.» Εϊναι ο μέγιστος εχθρός τους. Στο Βυζάντιο Έλληνας σήμαινε ειδωλολάτρης. Μέχρι να επιβληθούν, με τους αυτοκράτορες οι χριστιανοί, με φύλαρχους και χαλίφες οι ισλαμιστές, ουδείς στον αρχαίο κόσμο, που δεν άμωμος, ήταν ανθρώπινος, διενοείτο να επιτεθεί σε τρίτο για θρησκευτική αιτία. Ουδείς διενοείτο να προσηλυτίσει ή να λοιδορήσει τις θρησκευτικές πεποιθήσεις άλλου. Δεν έγινε ποτέ θρησκευτικός πόλεμος, ποτέ νύχτα «Αγίου Βαρθολομαίου» και χιλιάδες άλλα.


Οι δύο σημιτικές αιρέσεις έστρωσαν και στρώνουν το έδαφος με ανεξάντλητο θρησκευτικό/ιδεολογικό μίσος και πάνω σ’ αυτό το έδαφος, όταν πέσουν κι άλλοι σπόροι (φτώχεια, αποκλεισμός, αμάθεια, δυτικές επεμβάσεις, οικονομικά συμφέροντα, αγωγοί, πετρέλαια), το μίγμα εκρήγνυται. Αυτό συμβαίνει με τις επιθέσεις στην Δύση, που από θύτης γίνεται θύμα, όπως έγινε με τον ναζισμό, που ήταν επίσης δημιούργημά της, όπως οι τζιχαντιστές.


Η Δύση έχει δυο θεμέλια: τον ελληνικό και ρωμαϊκό πολιτισμό, αλλά έχουν εξ αίματος και πνεύματος συγγένεια μόνο με τον δεύτερο (βλ. Νίτσε, Λάφκραφτ κα) και τον χριστιανισμό. Από ό,τι τους κληροδότησε η Ελλάδα, μέσω της ολετείρας Ρώμης, απ’ ό,τι κατάλαβαν, ανέτειλε η κριτική, η αυτοκριτική, η αμφισβήτηση στην Δύση, που φυσικά δεν άλλαξε τον ιμπεριαλιστικό προσανατολισμό της και χαρακτήρα. Επομένως, η κριτική είναι μεν το «βαρύ προνόμιο της δύσης», κατά τον Καστοριάδη, αλλά δανεικό, δανεικότατο.


Ο μονοθεϊσμός, αφ’ ότου απέκτησε τις αιρέσεις, είναι ο μέγας τρομοκράτης των αιώνων. Κι εκτός που αλλοιώνει, υποτάσσει, τρομοκρατεί τον άνθρωπο, δίνει άλλοθι και θεωρητικό μανδύα σε κάθε είδους επιδιώξεις. Είναι το ψυχικό, νοητικό, ιδιοσυγκρασιακό, πνευματικό υπόβαθρο χριστιανών και μουσουλμάνων. Οι αιρέσεις αυτές (αίρεσεις ονόμαζαν τις φιλοσοφικές σχολές στην αρχαιότητα) είναι ο πρώτος, πνευματικός ιμπεριαλισμός, η πρώτη παγκοσμιοποίηση. Αυτές διαμόρφωσαν τον σύγχρονο άνθρωπο, όχι οι οικονομικές σχέσεις κι οι τάξεις. Όπως κρέμασαν οι τζιχαντιστές τον σύρο αρχαιολόγο Χάλεντ Άσαντ, το ίδια έκαναν κι οι χριστιανοί επί χίλια πεντακόσια χρόνια στους ειδωλολάτρες όλων των ηπείρων. Τώρα τους συναγωνίζονται οι μουσουλμάνοι (παρ’ ότι διέσωσαν ελληνικούς παπύρους και είχαν αξιόλογη πνευματική ζωή σε κάποιες φάσεις). Αμφότεροι προσηλυτίζουν σήμερα σε Αφρική κι Ασία (στην προ ετών επίσκεψη του Πολωνού πάπα Ιωάννη στην Κίνα, με αντάλλαγμα την μη αναγνώριση της Ταϊβάν, οι Κινέζοι επέτρεψαν τον χριστιανικό/καθολικό προσηλυτισμό στην Κίνα).


Ας θέσουμε λοιπόν το μέγιστο πρωταρχικό θέμα: Ένας ή πολλοί θεοί; Η απάντηση καθορίζει την ζωή και την ζωή μας. Οι λέξεις μιλάνε από μόνες τους. Μονοκομματισμός ή πολυκομματισμός; Πολυφωνία ή μονοφωνία; Πολυσήμαντο ή μονοσήμαντο; Πολυθεϊσμός ή μονοθεϊσμός; (Τα αναλύω όλα αυτά στο υπό έκδοση δοκίμιό μου: «Οι Έλληνες και ο πλαστογράφος ελληνιστής Ε.Ρ Ντοντς».)


Τι θέλει η πολιτισμένη ανθρωπότητα: έναν θεό που διακωμωθούν οι ίδιοι οι λατρευτές του, όπως τον Δία ο Αριστοφάνης, ή έναν θεό που θα γίνονται πόλεμοι αν κάποιος τον «θίξει» με κάποιο σχόλιο ή γελοιογραφία;


Αλλοιώς διαμορφώνει τον άνθρωπο η γνώση ότι τον κόσμο δεν τον έφτιαξε κανένας θεός ή άνθρωπος (Ηράκλειτος, Δημόκριτος) κι αλλοιώς η αντιεπιστημονική πίστη ότι τον κόσμο (και τον άνθρωπο) τον έφτιαξε ένας συγκεκριμενός θεός, αυτός που πιστεύουμε ΜΟΝΟ εμείς.


Αλλ’ αν ο θεός των μονοθεϊστικών αιρέσεων είναι ο μόνος αληθινός «θεός», τότε δεν θα έπρεπε να τον αναγνωρίσουν αυτομάτως οι άνθρωποι χωρίς αυτός ο θεός να ανοίξει καν το στόμα του; Δίνουμε υπόσταση στις παράλογες θεωρίες τους, βέβαια, όταν εντοπίζουμε τα λογικά κενά τους.


Ο σύγχρονος δυτικός πολιτισμός είναι δημιούργημα των χριστιανών τζιχαντιστών. Αυτή είναι η Δύση. Ό,τι καλό το χρωστάει στην Ελλάδα και στην Ρώμη, ό,τι βλαβερό στον χριστιανισμό και στον εαυτό της. Ο χριστιανός είναι «ο εχθρός του ποιητή», κατά τον Γιώργο Χειμωνά. Κι ο μουσουλμάνος. Παιδιά δίδυμα του μονοθεϊσμού, του μεγαλύτερου δολοφόνου, καταστροφέα και σκοταδιστή της ανθρώπινης ιστορίας.


Επειδή Ελλάδα δεν είναι τα καταστροφικά κομματόσκυλα, τα γκρουπούσκουλα και τα πρωτοσέλιδα, ηλεκτρονικά και έντυπα. Επειδή η Ελλάδα μας, της δημιουργίας και των δημιουργών, βρίσκεται πίσω, μακρυά και χωρίς καμμία σχέση με αυτά: Μια από τις πιο αξιόλογες εικαστικές παρουσίες των τελευταίων δεκαετιών, η ζωγράφος Ντίνα Μπαλονά, έφυγε την Δευτέρα σε ηλικία 59 ετών. Μόνο το 902 το ανέφερε. Μαθήτρια του Μόραλη, δίδασκε χρόνια ζωγραφική στον δήμο Νικαίας. Συνεργαζόταν με την γκαλερί 24, στην Σπευσίππου. Έργο της είχε χρησιμοποιήσει σε εξώφυλλο βιβλίου του ο Σωτήρης Δημητρίου. Την αποχαιρετήσαμε στο Σχιστό. Ο Δήμος Νικαίας ας φροντίσει για μόνιμη έκθεση των έργων της. Το χρειάζεται η Κοκκινιά. Η «Ανοιχτή Τέχνη» είναι στην διάθεση των φίλων και συναδέλφων της για μια τιμητική βραδυά στην Ντίνα.
_________________
Επίκουρος:
Ο θάνατος δεν υπάρχει ούτε για τους ζωντανούς ούτε για τους πεθαμένους – εφόσον για τους πρώτους δεν υπάρχει, ενώ οι άλλοι δεν υπάρχουν πια".
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα AIM διεύθυνση
maxim_97
Πρύτανης


Εγγραφή: 08 Ιαν 2005
Δημοσιεύσεις: 2769
Τόπος: ΑΘΗΝΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Νοέ 21, 2015 11:57 am    Θέμα δημοσίευσης: Re: Μονοθεϊσμός, ο Αρχιτρομοκράτης! Απάντηση με Συμπερίληψη

"spyros"

Που υπάρχουν αυτές οι προτροπές στα Ευαγγέλια Μάξιμε;

Διάβασε πρώτα τα ευαγγέλια και μην αρχίζεις πάλι τις μισαλλοδοξίες σου.

Όσες εγκληματικά πράξεις έγιναν, έγιναν αποδεδειγμένα από ανθρώπους που δεν πίστευαν στον Χριστό. Διότι αν κάποιος πιστεύει στον Χριστό αποκλείεται να κάνει μια τέτοια πράξη.
Αν διαβάσεις τη διδασκαλία του Χριστού θα δεις ότι ο Θεός προτρέπει μόνο στο να αγαπάμε τον συνάνθρωπο.
Άρα, αυτό που αποδεικνύεις είναι ότι αν θέλουμε να μείνουμε μακρυά από το έγκλημα, πρέπει να υιοθετήσουμε την χριστιανική διδασκαλία.
Αυτό απέδειξες Μαξ.
-------------------------------------------------------------------------------------


Κανε τον κοπο να διαβασεις τι μας λεει η "αγια" θεοπνευστη Βιβλος "αγαπης" Σπυρο ...

Αγάπα με ή...κάηκες... Η θεϊκή «αγάπη» σε όλο της το μεγαλείο· ήτοι κατάρας το ανάγνωσμα... Πάρτε βαθειά ανάσα πριν ξεκινήσετε την ανάγνωση...
«Αν δεν υπακούσεις στη φωνή τού Κυρίου τού Θεού σου, για να προσέχεις να εκτελείς όλες τις εντολές του, και τα διατάγματά του, που εγώ σήμερα σε προστάζω, όλες οι κατάρες αυτές θά 'ρθουν επάνω σου, και θα σε βρουν. Καταραμένος θα είσαι στην πόλη, και καταραμένος θα είσαι στο χωράφι.

Καταραμένο το καλάθι σου, και η σκάφη σου. Καταραμένος ο καρπός τής κοιλιάς σου, και τα γεννήματα της γης σου, οι αγέλες των βοδιών σου, και τα κοπάδια των προβάτων σου. Καταραμένος θα είσαι όταν μπαίνεις μέσα, και καταραμένος θα είσαι όταν βγαίνεις έξω. Ο Κύριος θα στείλει επάνω σου την κατάρα, τη θλίψη, και τη φθορά, σε όλα όσα βάλεις επάνω το χέρι σου για να κάνεις, μέχρις ότου εξολοθρευτείς, και μέχρις ότου γρήγορα αφανιστείς, εξαιτίας της πονηρίας των έργων σου, επειδή με εγκατέλειψες. Ο

Κύριος θα προσκολλήσει σε σένα το θανατικό, μέχρις ότου σε εξολοθρεύσει από τη γη, όπου πηγαίνεις να την κληρονομήσεις. Ο Κύριος θα σε πατάξει με μαρασμό, και με πυρετό, και με ρίγος, και με φλόγωση, και με μάχαιρα, και με ανεμοφθορία, και με ερυσίβη· και θα σε καταδιώκουν μέχρις ότου αφανιστείς. Και ο ουρανός σου, που είναι επάνω από το κεφάλι σου, θα είναι χαλκός, και, η γη που είναι από κάτω σου, σίδερος. Ο Κύριος θα δώσει τη βροχή τής γης σου σκόνη και χώμα· από τον ουρανό θα κατεβαίνει επάνω σου, μέχρις ότου εξολοθρευτείς. Ο Κύριος θα σε κάνει να συντριφτείς μπροστά στους εχθρούς σου· από έναν δρόμο θα βγεις εναντίον τους, και από επτά δρόμους θα φύγεις από μπροστά τους· και θα διασκορπιστείς σε όλα τα βασίλεια της γης. Και το πτώμα σου θα είναι τροφή σε όλα τα όρνεα του ουρανού, και στα θηρία τής γης, και δεν θα υπάρχει εκείνος που θα τα αποδιώχνει.

Ο Κύριος θα σε χτυπήσει με την Αιγυπτιακή Πληγή, και με αιμορροϊδες, και με ψώρα, και με φαγούρα, ώστε να μη μπορείς να γιατρευτείς. Ο Κύριος θα σε χτυπήσει με αφροσύνη και με τύφλωση, και με έκσταση καρδιάς· και θα ψηλαφίζεις καταμεσήμερα, όπως ψηλαφίζει ο τυφλός στο σκοτάδι, και δεν θα ευοδώνεσαι στους δρόμους σου· και θα είσαι μονάχα κάτω από καταδυνάστευση και αρπαγή όλες τις ημέρες τής ζωής σου, και δεν θα υπάρχει εκείνος που σώζει. Θα αρραβωνιαστείς γυναίκα, και άλλος άνδρας θα κοιμηθεί μαζί της· θα οικοδομήσεις σπίτι, και δεν θα κατοικήσεις σ' αυτό· θα φυτέψεις αμπελώνα, και δεν θα τον τρυγήσεις.

Το βόδι σου θα είναι μπροστά σου σφαγμένο, και δεν θα φας απ' αυτό· το γαϊδούρι σου θα αρπαχτεί από μπροστά σου, και δεν θα σου αποδοθεί· τα πρόβατά σου θα παραδοθούν στους εχθρούς σου, και δεν θα υπάρχει για σένα εκείνος που σώζει. Οι γιοι σου και οι θυγατέρες σου θα παραδοθούν σε έναν λαόν, και τα μάτια σου θα βλέπουν και θα μαραίνονται γι' αυτούς όλη την ημέρα· και δεν θα υπάρχει δύναμη στο χέρι σου. Τον καρπό τής γης σου, και όλους τούς κόπους σου, θα φάει ένα έθνος που δεν το γνωρίζεις· και θα είσαι μονάχα κάτω από καταδυνάστευση, και από καταπάτηση όλες τις ημέρες τής ζωής σου. Και θα παραφρονήσεις εξαιτίας των θεαμάτων των ματιών σου, τα οποία θα δεις.

Ο Κύριος θα σε χτυπήσει στα γόνατα και στα σκέλη με κακή πληγή, ώστε να μη μπορείς να γιατρευτείς, από το πέλμα των ποδιών σου, μέχρι την κορυφή του κεφαλιού σου. Ο Κύριος θα φέρει εσένα και τον βασιλιά σου, που θα βάλεις επάνω σου, σε έθνος που δεν γνώρισες, ούτε εσύ ούτε οι πατέρες σου· και εκεί θα λατρεύσεις άλλους θεούς, ξύλα και πέτρες. Και θα είσαι σε έκπληξη, σε παροιμία και σε περίγελο ανάμεσα σε όλα τα έθνη, όπου και αν σε φέρει ο Κύριος. Πολύ σπόρο θα φέρεις στο χωράφι, και λίγο θα μαζέψεις· επειδή, θα τον καταφάει η ακρίδα. Θα φυτέψεις αμπελώνες, και θα καλλιεργήσεις, και κρασί δεν θα πιεις ούτε θα τρυγήσεις· επειδή, το σκουλήκι θα τους καταφάει.

Θα έχεις ελαιόδεντρα σε όλα τα όριά σου, και με λάδι δεν θα χριστείς· επειδή, τα ελαιόδεντρά σου θα αποβάλουν τον καρπό τους. Θα γεννήσεις γιους και θυγατέρες, και δεν θα είναι δικοί σου· επειδή, θα πάνε σε αιχμαλωσία. Όλα τα δέντρα σου, και τον καρπό τής γης σου, θα τα καταφθείρει ο βρούχος. Ο ξένος, που θα είναι ανάμεσά σου, θα ανεβαίνει πιο πάνω από σένα, επάνω-επάνω, εσύ όμως θα κατεβαίνεις κάτω-κάτω. Εκείνος θα σου δανείζει, κι εσύ δεν θα δανείζεις σ' αυτόν· αυτός θα είναι η κεφαλή, κι εσύ θα είσαι η ουρά. Και θάρθουν επάνω σου όλες αυτές οι κατάρες, και θα σε καταδιώξουν, και θα σε βρουν, μέχρις ότου εξολοθρευτείς· επειδή, δεν υπάκουσες στη φωνή τού Κυρίου τού Θεού σου, για να τηρείς τις εντολές του, και τα διατάγματά του, που σε πρόσταξε.

Κι αυτά θα είναι επάνω σου, κι επάνω στο σπέρμα σου, ως σημείο και υπερμεγέθες θαύμα, παντοτινά. Επειδή, δεν λάτρευσες τον Κύριο τον Θεό σου με ευφροσύνη, και με αγαθότητα καρδιάς, εξαιτίας τής αφθονίας όλων των αγαθών· γι' αυτό, θα γίνεις δούλος των εχθρών σου, που ο Κύριος θα στείλει εναντίον σου, με πείνα, και με δίψα, και με γύμνια, και με έλλειψη των πάντων· και θα βάλει επάνω στον τράχηλό σου σιδερένιον ζυγό, μέχρις ότου σε εξολοθρεύσει. Ο Κύριος θα φέρει εναντίον σου ένα έθνος από μακριά, από την άκρη τής γης, σαν με ορμή αετού· έθνος, που δεν θα καταλαβαίνεις τη γλώσσα του· έθνος αγριοπρόσωπο, που δεν θα σεβαστεί το πρόσωπο του γέροντα ούτε θα ελεήσει τον νέο· και θα τρώει τον καρπό των κτηνών σου, και τα γεννήματα της γης σου, μέχρις ότου εξολοθρευτείς· το οποίο δεν θα αφήσει σε σένα σιτάρι, κρασί ή λάδι, τις αγέλες των βοδιών σου ή τα κοπάδια των προβάτων σου, μέχρις ότου σε εξολοθρεύσει.

Και θα σε πολιορκήσει σε όλες τις πόλεις σου, μέχρις ότου πέσουν τα ψηλά και οχυρωμένα τείχη σου, στα οποία έλπιζες, σε ολόκληρη τη γη σου· και θα σε πολιορκήσει σε όλες τις πόλεις σου, σε ολόκληρη τη γη σου, που ο Κύριος ο Θεός σου έδωσε σε σένα. Και θα φας τον καρπό τής κοιλιάς σου, τις σάρκες των γιων σου και των θυγατέρων σου, που ο Κύριος ο Θεός σου έδωσε σε σένα, στην πολιορκία, και στη σύνθλιψη, με την οποία θα σε συνθλίψει ο εχθρός σου· ο απαλός άνδρας ανάμεσά σου, και ο υπερβολικά τρυφερός, θα κοιτάξει με πονηρό βλέμμα στον αδελφό του, και στη γυναίκα τού κόρφου του, και στα παιδιά του που εναπέμειναν, όσα θα εναπομείνουν· ώστε να μη δώσει σε κανέναν απ' αυτούς από τις σάρκες των παιδιών του, που θα έτρωγε· επειδή, δεν του έμεινε τίποτε στην πολιορκία, και στη σύνθλιψη, με την οποία ο εχθρός σου θα σε συνθλίψει σε όλες τις πόλεις σου.

Η απαλή και τρυφερή γυναίκα ανάμεσά σου, της οποίας το πόδι δεν δοκίμασε να πατήσει επάνω στη γη, λόγω της τρυφερότητας και απαλότητας, θα κοιτάξει με βλέμμα πονηρό στον άνδρα τού κόρφου της, και στον γιο της, και στη θυγατέρα της, και στο βρέφος της, που βγήκε από μέσα από τα πόδια της, και στα παιδιά που γέννησε· επειδή, θα τα φάει κρυφά, εξαιτίας της έλλειψης των πάντων, στην πολιορκία και στη σύνθλιψη, με την οποία ο εχθρός σου θα σε συνθλίψει στις πόλεις σου.

Αν δεν προσέχεις να κάνεις όλα τα λόγια αυτού τού νόμου, που είναι γραμμένα σ' αυτό το βιβλίο, ώστε να φοβάσαι το ένδοξο και φοβερό αυτό όνομα, ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΣΟΥ, τότε ο Κύριος θα κάνει τις πληγές σου τρομερές, και τις πληγές τού σπέρματός σου, πληγές μεγάλες και ασταμάτητες, και νόσους κακές και ασταμάτητες. Και θα φέρει επάνω σου όλες τις οδύνες τής Αιγύπτου, για τις οποίες τρόμαξες· και θα προσκολληθούν σε σένα· και κάθε ασθένεια, και κάθε πληγή, που δεν είναι γραμμένη στο βιβλίο αυτού τού νόμου, αυτές θα τις φέρει ο Κύριος επάνω σου, μέχρις ότου εξολοθρευτείς. Και θα εναπομείνετε λιγοστοί στον αριθμό, ενώ ήσασταν όπως τα άστρα τού ουρανού σε πλήθος· επειδή, δεν υπάκουσες στη φωνή τού Κυρίου τού Θεού σου.

Και όπως ο Κύριος ευφράνθηκε σε σας στο να σας αγαθοποιεί και να σας πολλαπλασιάζει, έτσι ο Κύριος θα ευφρανθεί σε σας, στο να σας εξαλείψει, και να σας καταστρέψει· και θα αρπαχθείτε από τη γη, όπου πηγαίνετε να την κληρονομήσετε. Και ο Κύριος θα σε διασπείρει σε όλα τα έθνη, από τη μια άκρη τής γης μέχρι την άλλη άκρη τής γης· και εκεί θα λατρεύσετε άλλους θεούς, που δεν γνώρισες, ούτε εσύ ούτε οι πατέρες σου, ξύλα και πέτρες. Αλλά, και ανάμεσα στα έθνη αυτά, δεν θα βρεις ανάπαυση ούτε θα έχει στάση το πέλμα τού ποδιού σου· αλλ' ο Κύριος θα σου δώσει εκεί καρδιά που τρέμει, και μάτια που μαραίνονται και ψυχή που λιώνει.

Και η ζωή σου θα είναι μπροστά σου σε αμφιβολία και θα φοβάσαι νύχτα και ημέρα, και δεν θα έχεις ασφάλεια της ζωής σου. Το πρωί θα πεις: Είθε να ήταν εσπέρα! Και την εσπέρα θα πεις: Είθε να ήταν πρωί! Εξαιτίας του φόβου της καρδιάς σου, τον οποίο θα φοβάσαι, και εξαιτίας των θεαμάτων των ματιών σου, τα οποία θα βλέπεις. Και ο Κύριος θα σε επαναφέρει στην Αίγυπτο με πλοία, από τον δρόμο για τον οποίο σού είπα: Δεν θα τον δεις πλέον άλλη φορά· και θα πουλιέστε εκεί στους εχθρούς σας ως δούλοι και δούλες, και δεν θα υπάρχει αγοραστής» (Δευτερονόμιον, 28: 15-6Cool.


Είναι βέβαιον ότι ο Θεός κατοικοεδρεύει κάπου...«εκεί ψηλά»; Γιατί από τα λεγόμενά του δεν προκύπτει κάτι τέτοιο...
- «Μη μολύνετε, λοιπόν, τη γη, που θα κατοικήσετε, στο μέσον τής οποίας κατοικώ εγώ· επειδή, εγώ ο Κύριος είμαι που κατοικώ στο μέσον των γιων Ισραήλ» (Αριθμοί, 35: 34).
- «Εγώ υψώνω το χέρι μου στον ουρανό, και λέω: “Εγώ ζω στον αιώνα”» (Δευτερονόμιον, 32: 40).

Μοναδική συνομιλία ανθρώπου με...γαϊδούρι!
«Και ο Κύριος άνοιξε το στόμα τού γαϊδουριού· και είπε στον Βαλαάμ: “Τι σου έκανα και με χτύπησες για τρίτη φορά τώρα;”. Και ο Βαλαάμ είπε στο γαϊδούρι: “Επειδή, με ενέπαιξες· είθε να είχα μάχαιρα στο χέρι μου, επειδή, τώρα θα σε θανάτωνα”. Και το γαϊδούρι είπε στον Βαλαάμ: “Δεν είμαι εγώ το γαϊδούρι σου, επάνω στο οποίο καθόσουν από την εποχή που με έχεις, μέχρι την ημέρα αυτή; Ήμουν ποτέ συνηθισμένο να κάνω έτσι σε σένα;”. Κι εκείνος είπε: “Όχι”» (Αριθμοί, 22: 28-30).


Διαβάστε περισσότερα: «Αγία Γραφή»: Το μεγαλύτερο παραμύθι τού κόσμου - Η Βίβλος τού μίσους, τής κτηνωδίας και τής πλαστογραφίας | Πάρε-Δώσε http://www.pare-dose.net/3129#ixzz3s6tEuUCR
_________________
Επίκουρος:
Ο θάνατος δεν υπάρχει ούτε για τους ζωντανούς ούτε για τους πεθαμένους – εφόσον για τους πρώτους δεν υπάρχει, ενώ οι άλλοι δεν υπάρχουν πια".
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα AIM διεύθυνση
spyros
Πρύτανης


Εγγραφή: 21 Αύγ 2008
Δημοσιεύσεις: 3896
Τόπος: Μακεδονία

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Νοέ 21, 2015 7:38 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Σπύρος έγραψε:
Που υπάρχουν αυτές οι προτροπές στα Ευαγγέλια Μάξιμε;


Επαναλαμβάνω. Που υπάρχουν στα ευαγγέλια αυτές οι προτροπές Μάξιμε;

Ορίστε και τα Ευαγγέλια για να μην ψάχνεις και χάνεις χρόνο.
(Πρόσεξε. Τα πρώτα 4 είναι τα Ευαγγέλια, το γράφει επάνω αν το διαβάσεις)

http://www.myriobiblos.gr/bible/nt2/default.asp

Πες μου όμως κάτι. Ας υποθέσουμε την απίθανη περίπτωση να ψάξεις στα Ευαγγέλια και να μην βρεις τίποτα από αυτά που έγραψες και συκοφάντησες ότι γράφουν (δεν λέω ότι συμβαίνει αυτό αλλά λέμε τώρα ας υποθέσουμε ότι το ψάχνεις και διαπιστώνεις ότι δεν υπάρχει βρε παιδί μου τίποτα από αυτά που γράφεις στα Ευαγγέλια).
Υπάρχει περίπτωση να αλλάξεις τακτική και να ξεχέσεις αυτούς που σου έχουν κάνει τόσα χρόνια πλύση εγκεφάλου με μισαλλόδοξα παραμύθια εναντίων του Χριστιανισμού;
Θα το κάνεις ή θα τους συγχωρέσεις και θα συνεχίσεις να μισείς τους Χριστιανούς, παρά το ότι θα έχεις διαπιστώσει με τα ίδια σου τα μάτια ότι ήσουν 100% λάθος;

Δεν είναι ρητορικές οι ερωτήσεις και μην την κοπανήσεις χωρίς να τις απαντήσεις, ή ρίχνοντάς το πάλι σε μισαλλόδοξο υβρεολόγιο. Σκέψου πρώτα καλά και μετά απαντάς.
_________________
Μανή, Θεκέλ, Φάρες.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
skakos
Πρύτανης


Εγγραφή: 23 Σεπ 2009
Δημοσιεύσεις: 3594
Τόπος: Αθήνα, Ελλάδα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Νοέ 23, 2015 1:44 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Πορωμένοι υπάρχουν παντού. Αυτό δεν σημαίνει ότι η θρησκεία σαν κοσμοθέαση είναι λάθος. Ο Χριστιανισμός πρεσβεύει συγκεκριμένα πράγματα (αγάπη κλπ) που έχουμε αναφέρει εδώ δεκάδες φορές. Τώρα το να βάζουμε copy paste από κάποιους που λένε "Να, η θρησκεία είναι κακό πράγμα" είναι τόσο άκυρο που δεν έχει καν νόημα να απαντήσει κανείς.
_________________
Φιλοσοφία Επιστήμης και Θρησκείας: http://harmonia-philosophica.blogspot.com/2010/08/blog-post.html
The Limits of Science: http://harmoniaphilosophica.wordpress.com/2011/04/18/the-limits-of-science-2jszrulazj6wq-5/
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
Κρίτων
Πρύτανης


Εγγραφή: 24 Αύγ 2007
Δημοσιεύσεις: 632

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Δεκ 01, 2015 10:16 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Ο μονοθεισμός στοχεύει τον θρησκευτικό φανατισμό σε μια συγκεκριμένη οντότητα γι'αυτό παρατηρούμε το φαινόμενο του θρησκευτικού φανατισμού πολύ εντονότερο σε μονοθειστικές θρησκείες αυτό βέβαια δεν απορρίπτει φαινόμενα φανατισμού και σε άλλες μορφές θρησκείας σίγουρα ασθενέστερα.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Ελεύθερες Απόψεις Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης





Μηχανισμός forum: PHPBB

© filosofia.gr - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του.

Υλοποίηση, Φιλοξενία: Hyper Center