Θ.ΒοήθειαςΘ.Βοήθειας   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Εγγεγραμμένα μέληΕγγεγραμμένα μέλη   Ομάδες ΧρηστώνΟμάδες Χρηστών  ΕγγραφήΕγγραφή  ΠροφίλΠροφίλ 
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

ΕΙΔΙΚΗ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΙΣΧΥΟΣ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Θέματα Επικαιρότητας
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
πόκΑΑς
Πρύτανης


Εγγραφή: 04 Ιαν 2011
Δημοσιεύσεις: 1033
Τόπος: Το Αιώνιον Ποθητόν της Ανθρωπότις.

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Νοέ 06, 2011 7:23 am    Θέμα δημοσίευσης: ΕΙΔΙΚΗ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΙΣΧΥΟΣ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Απάντηση με Συμπερίληψη

Δύνατε ο καθένας να την ασκήσει. Είτε μόνος σου συλλάβεις μια ιδέα και θεωρήσεις πως με την εφαρμογή της θα ωφεληθεί η χώρα σου και ο πολιτισμός, είτε είστε μια παρέα ανθρώπων που συζητάτε τα κοινά και βρίσκετε πολλές φορές λύσεις πρακτικές και βιώσιμες σε διάφορους προβληματισμούς κοινής ωφέλειας, φρόντισε και έκθεσε τις προτάσεις σου στο αρμόδιο ή αρμόδια υπουργεία. Να είσαι βέβαιος πως η πρόταση και η γνώμη σου θα εξεταστεί. Έτσι λοιπόν, μην στέκεσαι απλός παρατηρητής και συζητητής αλλά συνέβαλε, στο μέτρο του δυνατού, στο κοινό ώφελος.
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ


Γιώργος Πολίδης

Προς anna@diamantopoulou.gr
Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων


Καλημέρα Άννα

ονομάζομαι Γιώργος Πολίδης και κατοικώ μόνιμα στην Γερμανία. Η προσωπική μου ιστοσελίδα: http://polgt.pblogs.gr/

Αφορμή για την ηλεκτρ. αυτή επιστολή είναι μία απορία που μου δημιούργησε ένα άρθρο που έτυχε να διαβάσω στο διαδίκτυο σχετικά με μη διανομή διδακτικών βιβλίων σε σχολεία της χώρας μας. Και θα βρεις, έχω την αίσθηση, εύλογη την απορία μου διότι πρόκειται για ένα ζήτημα που χαρακτηρίζεται από απόλυτη λογική, παρόλο που ίσως λόγω όχι ικανού οικονομικού μεγέθους θεωρήσεις ασήμαντη μία παρόμοια εφαρμογή και στη χώρα μας.

Ο γιός μου φέτος είναι μαθητής της τελευταίας τάξης του γερμανικού γυμνάσιου. Φέτος τελειώνει. Και παρακολουθώ πως από το ξεκίνημα του στην πρώτη τάξη δημοτικού έως φέτος, όλα αυτά τα χρόνια, και στο ίδιο το παιδί αλλά επίσης και σε συμμαθητές του, διατίθεντο κάθε χρόνο σχολικά βιβλία της τρεχούμενης βαθμίδας, τα οποία την προηγούμενη χρονιά ή χρονιές, είχαν χρησιμοποιηθεί από άλλους μαθητές. Με άλλα λόγια, τα σχολικά βιβλία εδώ στη Γερμανία, τουλάχιστον, φαντάζομαι, στο κρατίδιο που κατοικώ, δεν είναι μίας χρονικής μαθητικής χρήσης.

Οι μαθητές παραλαμβάνουν στην αρχή-ξεκίνημα της μαθητικής χρονιάς τα βιβλία τους και στο τέλος της χρονιάς, μόλις τελειώσουν την τάξη τους, τα παραδίδουν πίσω. Τα επιστρέφουν. Και κατά την διάρκεια της μαθητικής τους χρονιάς, διατηρούν τα βιβλία με ευθύνη τους. Έτσι, αν τύχει και προκληθεί κάποια ζημιά από την χρήση στο βιβλίο, λόγου χάριν η πιο συνηθισμένη είναι το ξεκόλλημα του εξώφυλλου, το ίδιο το παιδί φροντίζει και επιδιορθώνει την ζημιά, κάτι που στην συγκεκριμένη περίπτωση επιτυγχάνετε με το διαφανές αυτοκόλλητο πλαστικό.

Ο γιός μου Άννα έτυχε να πάρει βιβλίο το οποίο χρησιμοποιήθηκε 6-7 σχολικές χρονιές πριν τον ίδιο. Και το παρέδωσε στο τέλος όπως ακριβώς το παρέλαβε και προφανώς άλλος μαθητής στη συνέχεια, στη νέα χρονιά, το χρησιμοποίησε. Γνωρίζω πόσες χρονιές χρησιμοποιήθηκε πριν, από μία μικρή λίστα που υπάρχει κολλημένη στην έσω πλευρά του εξώφυλλου όπου συμπληρώνει κάθε μαθητής που παραλαμβάνει το βιβλίο το όνομα του.

Στην χώρα μας γιατί να μην εφαρμόζεται η πρακτική αυτή;;; Εύλογη δεν είναι η απορία μου;;;Με εκτίμηση

Γιώργος Πολίδης

Η απάντηση ήταν άμεση απο το υπουργείο. Με ενημέρωσαν πως την περασμένη χρονιά εφαρμόστηκε πυλωτικά από την υπουργό σε δύο σχολεία η συγκεκριμένη πρόταση, και πως από φέτος ή την επόμενη χρονιά θα υπάρξει ευρύτερη εφαρμογή.

Η απάντηση του υπουργείου:

Aγαπητέ κ. Πολίδη,

Εκ μέρους της κ. Υπουργού σε ευχαριστούμε θερμά για την επικοινωνία και για τις πολύ ενδιαφέρουσες και χρήσιμες προτάσεις σχετικά με τη χρήση των σχολικών βιβλίων.

Η Υπουργός την περασμένη σχολική χρονιά ξεκίνησε πιλοτικά ένα πρόγραμμα επαναχρησιμοποίησης των σχολικών βιβλίων. Τώρα μελετάται η γενική εφαρμογή αφού προσαρμόσουμε την έκδοση των βιβλίων, όπως για παράδειγμα πιο ανθεκτικό δέσιμο.

Σας ευχόμαστε να είστε καλά.

Με εκτίμηση Μπούντα Ελένη,
Γραφείο ΥπουργούΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 2ον


From: polgt@msn.com
To: grplk@culture.gr
Subject: ΠΟΙΗΣΗ
Date: Sat, 5 Nov 2011 04:25:52 +0000Giorgos Polidis
An der Glocke 7
52249 Eschweiler
Germany
Tel. 0049 2403 7029360
Web-Site: http://polgt.pblogs.gr/Γιώργος Πολίδης
Μ. Αλεξάνδρου 51
Νέα Πέλλα, 58005 Πέλλης
Ελλάς
Τηλ. 23820 32040
Web-Site: http://polgt.pblogs.gr/Αγαπητέ Παύλο

φίλες και φίλοι του υπουργείου Πολιτισμού


Αν και γνωρίζω πως προς στιγμήν με τα τρέχοντα δύσκολα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας είστε άνω-κάτω εν τούτοις έρχομαι σε επικοινωνία μαζί σας για να εκφράσω μία πρόταση, της οποίας την σοβαρότητα, κατά προσωπική μου άποψη, ευελπιστώ να αποδεχτείτε πράττοντας στη συνέχεια το αρμόδιο ζητούμενο. Η πρόταση μου αυτή έχει την βάση της σε 2 σημεία, στην, έστω ελάχιστη, εμπειρία του χώρου, από την μία, κι από την άλλη σε ένα γενικότερο κοινωνικό όραμα. Εξηγούμαι παρακάτω.

Όπως θα διαπιστώσετε από τον προσωπικό μου ιστοχώρο υπήρξα στο παρελθόν δημιουργός στην ατραπό της Ποίησης.

Για τα κείμενα αυτά δέχθηκα πολύ-πολύ θετικές κριτικές σε όποιον χώρο κι αν τα δημοσίευσα, π.χ. Φόρουμ (Αγορές).

Όταν ήρθα σε επαφή με εκδοτικούς οίκους, αγνοώντας μέχρι εκείνες τις στιγμές την μοίρα της Ποίησης και των δημιουργών της στο λογοτεχνικό εκδοτικό στερέωμα, οι εκδοτικοί αυτοί οίκοι έδειξαν ζωηρό ενδιαφέρον για την δουλειά μου.

Αυτό που αγνοούσα όμως έως εκείνες τις στιγμές, ήταν το γεγονός πως η Ποίηση δεν αποτελεί εμπορικό είδος και ως εκ τούτου κανένας στο σύνολό τους οι εκδοτικοί οίκοι, δεν συμπεριλαμβάνουν την Ποίηση στο πρόγραμμά τους.

Έτσι, δυστυχώς για την μοναδική ανώτατη αυτή λογοπλαστική έκφραση, ο δημιουργός υποχρεούται ο ίδιος να αναλάβει το κόστος έκδοσης της δουλειάς του. Για να καταλάβετε καλύτερα, το περιεχόμενο των κειμένων που δημοσιεύω στον προσωπικό μου ιστοχώρο κοστολογήθηκε και από τις 3 εταιρείες με τις οποίες ήρθα σε επαφή περί των 2500 Ευρώ. Η διαφορά που υπήρξε στις 3 αυτές εταιρείες ήταν η διευκόλυνση αποπληρωμής. Το σύνολο όμως κόστος βάρυνε εμένα.

Στο σημείο αυτό θεμελιώνετε η πρόταση μου. Όχι βέβαια για προσωπικό μου όφελος, παρόλο που, ίσως, τρέφω μία ελπίδα να αποκτήσω την δουλειά μου τυπωμένη σε βιβλίο κάποια στιγμή στο μέλλον. Η πρόταση μου θεμελιώνετε σε 2 αρχές. Η μία είναι πως από την εμπειρία μου στο διαδίκτυο κι από την επαφή μου με δημιουργίες άλλων συγγραφέων-ποιητών, διαπίστωσα έναν πλούτο, χωρίς υπερβολές, παράλληλο με τον Σεφερικό δημιουργικό πλούτο, τον Ελυτικό δημιουργικό πλούτο, τον Βρεττακικό δημιουργικό πλούτο, τον Καβαφικό δημιουργικό πλούτο και ούτω καθ' εξής.

Έχουμε στην χώρα μας ένα φοβερά τρομερό ανώτατο ποιητικό δυναμικό, δυστυχώς όμως λόγο του ότι η Ποίηση δεν είναι εμπορικό είδος, και αδυνατώντας οι δημιουργοί για τους οποίους ομιλώ να αναλάβουν το κόστος για την έκδοση της δουλειάς τους, χάνονται, δυστυχώς, στην αφάνεια μαζί με το έργο τους.

Κάντε μαζί μου τον παρακάτω συλλογισμό. Η χώρα μας τιμήθηκε με την ανώτατη παγκόσμια διάκριση στο χώρο των Επιστημών και των Γραμμάτων δύο φορές. Η χώρα μας κατάκτησε δύο φορές το βραβείο Νόμπελ, και τις δύο φορές στην Ποίηση. Σεφέρης και Ελύτης. Φανταστείτε τους δύο αυτούς δημιουργούς να προέρχονταν από κοινωνική τάξη η οποία να μην τους επέτρεπε την οικονομική ευχέρεια κάλυψης για την έκδοση της δουλειάς τους, όπως εγώ, λόγου χάριν, αλλά και δεκάδες ίσως και εκατοντάδες άλλων δημιουργών, και φυσικά του περιορισμένου αναγκαστικά κοινωνικού κύκλου. Γιατί ξέρετε, εγώ είμαι εργάτης, ούτε σπούδασα ούτε εξειδικεύτηκα σε κάποιο επάγγελμα-τέχνη, εργάτης είμαι και ο κοινωνικός, στενός μου, κύκλος, αποτελείται ως επί το πλείστον από εργάτες αλλά και ειδικευμένους εργάτες.

Είμαι κοινωνικά πολύ-πολύ περιορισμένος. Καλά, αυτό τώρα δεν ενοχλεί, απλά τα περιγράφω αυτά για να σας οδηγήσω να κοινωνήσετε το πνεύμα της πρότασης μου, που ελπίζω να τύχει της απαραίτητης προσοχής και αποδοχής.

Τώρα. Εάν το έργο μου ποιοτικά συγκρίνετε με έργα Σεφερικά, Ελυτικά, Βρεττακικά, Καβαφικά και άλλων, πως θα αναδειχθεί και εισέλθει στους αρμόδιους κύκλους (Λογοτεχνικούς) για να τύχει της απαραίτητης κριτικής και ζύμωσης στους φύσει δικούς του κύκλους (Λογοτεχνικούς) ώστε να ακολουθήσει, σύν τω χρόνο, την φυσική του εξέλιξη;;;

Βέβαια το δικό μου έργο δεν έχει τα χαρακτηριστικά που περιέγραψα μόλις πριν, δεν τρέφω αυταπάτες, όμως όπως έγραψα λίγο πιο πάνω, αντάμωσα στο διαδίκτυο έργα καθόλα με αυτά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, Σεφερικά, δηλαδή, Ελυτικά και ούτω καθ' εξής. Έτσι θεωρώ, κι αυτή είναι η πρότασή μου, την υποχρέωση να αναλάβει η Πολιτεία δια του υπουργείου Πολιτισμού την Ποίηση υπό την προστασία της, στηρίζοντας ετήσια έναν αριθμό 50 ή 100 δημιουργών, οι οποίοι αποδεδειγμένα φυσικά, θα αδυνατούν να εκδώσουν την δουλειά τους, αναλαμβάνοντας το υπουργείο το κόστος έκδοσης των όποιων έργων.

Κάτι βέβαια που δεν θα γίνετε αδιάκριτα καθώς επιτροπή εμπειρογνωμόνων (Φιλόλογοι, έμπειροι Λογοτέχνες και κριτικοί κ.ά.) θα εξετάζουν το υπό αίτηση έκδοσης έργο για την ποιότητά του, κι αν εγκρίνετε θα προχωρά η έκδοση.

Πρακτικά, λαμβάνοντας υπ' όψιν το μέγεθος του δικού μου έργου, εάν το υπουργείο θέσει έναν αριθμό ετησίως 100 ποιητικών συλλογών, το κόστος δεν θα ξεπερνά τις 250.000 Ευρώ. Εάν ο ετήσιος αριθμός ανάληψης έκδοσης ποιητικών συλλογών από το υπουργείο Πολιτισμού ανέρχεται τις 50 το κόστος δεν θα ξεπερνά τις 125.000 Ευρώ. Και αυτοί οι υπολογισμοί αφορούν την ελεύθερη αγορά και το εμπόριο. Όμως εξ όσων γνωρίζω, η Πολιτεία διατηρεί τις δικές της εκδοτικές εγκαταστάσεις, φαντάζομαι βασικά δεν γνωρίζω με βεβαιότητα κάτι σχετικό, αλλά ενθυμούμαι κυρίως τον Ο.Ε.Δ.Β. (Οργανισμό Έκδοσης Διδακτικού Βιβλίου) και για το λόγο αυτό ανέφερα για το κρατικό εκδοτήριο.

Εάν, λοιπόν, ισχύει, και όντως η Πολιτεία διαθέτει το δικό της εκδοτικό οργανισμό, το κόστος ανάληψης ενός τόσο πολύ σημαντικού για την ποιητική δημιουργία έργου αλλά και τον ίδιο τον Πολιτισμό, από το υπουργείο Πολιτισμού, μειώνετε σημαντικά και πέραν του ήμιση, ίσως και κατά 2 τρίτα, σε σχέση με το ελεύθερο εμπόριο και αγορά.

Τα οφέλη όμως για τον Πολιτισμό θα είναι ανεκτίμητα. Πιστέψτε με. Κι αν θέλετε να εξετάσετε την ορθότητα και την ισχύ όσων σας περιέγραψα, ερευνήστε στο διαδίκτυο και δεν θα αργήσετε να βρεθείτε μπροστά στην πραγματικότητα που σας περιέγραψα. Έχουμε ποιητικά αναστήματα τρομερά, που δυστυχώς όμως αδυνατούν λόγω περιορισμένων οικονομικών, και άλλων, δυνατοτήτων, να αναρριχηθούν στην θέση που τους αξίζει.

Δώστε σας παρακαλώ στην Ποίηση την ευκαιρία να τοποθετηθεί στην θέση που της ταιριάζει.Σας ευχαριστώ.Με εκτίμηση

Γιώργος Πολίδης

Laughing Η απάντηση ήταν πως στο υπουργείο υπάρχουν δύο κενές θέσεις γραμματέων και αν θέλω να καταθέσω βιογραφικό ώστε να προχωρήσουν στην πρόσληψή μου. Laughing

................................................................................................................................................................................


Φίλε Έλληνα πολίτη και φίλη Ελληνίδα πολίτρια Laughing
Κάνε κι εσύ τις δικές σου προτάσεις στην Πολιτεία.
Η γνώμη σου λαμβάνεται σοβαρά υπ' όψιν και επεξεργάζεται από τους ειδικούς.
Μην αναπαύεσαι σε φλυαρίες, προχώρα την χώρα σου μπροστά.

Πολίτλερ Laughing
_________________


pol gt


Έχει επεξεργασθεί απο τον/την πόκΑΑς στις Κυρ Νοέ 06, 2011 10:59 am, επεξεργάσθηκε 1 φορά συνολικά
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
opyrgos
Αποκλεισμένο μέλος


Εγγραφή: 30 Νοέ 2007
Δημοσιεύσεις: 13248

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Νοέ 06, 2011 10:32 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Laughing
Αυτό μου το 'χε στείλει και σε πμ. Ήθελε να μου δείξει μάλλον πόσο αξία του δίνουνε.... γι' αυτό και το έβγαλε δημόσια κιόλας... (πόση ανωριμότητα και πόση κατωτερότητα πια; ) αλλά αυτό που κατάφερε να αποδείξει τελικά είναι μέχρι πού φτάνει η βλακεία του. Μέχρι το Υπουργείο Παιδείας!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
πόκΑΑς
Πρύτανης


Εγγραφή: 04 Ιαν 2011
Δημοσιεύσεις: 1033
Τόπος: Το Αιώνιον Ποθητόν της Ανθρωπότις.

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Νοέ 06, 2011 10:51 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Laughing Laughing Laughing

Έχω και με άλλους ρε επικοινωνία. Στο Παιδείας κόλλησε το πεινασμένο ματάκι σου;;;

Laughing Laughing Laughing


Για εσένα έχει σημασία αυτό:

Giorgos Polidis
An der Glocke 7
52249 Eschweiler
Germany
Tel. 0049 2403 7029360
Web-Site: http://polgt.pblogs.gr/Γιώργος Πολίδης
Μ. Αλεξάνδρου 51
Νέα Πέλλα, 58005 Πέλλης
Ελλάς
Τηλ. 23820 32040
Web-Site: http://polgt.pblogs.gr/


Για να δούμε πόσα απίδια χωρά η τσέπη σου!!! Wink

Αντράκι του κώλου

Laughing Laughing Laughing
_________________


pol gt
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
πόκΑΑς
Πρύτανης


Εγγραφή: 04 Ιαν 2011
Δημοσιεύσεις: 1033
Τόπος: Το Αιώνιον Ποθητόν της Ανθρωπότις.

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Νοέ 06, 2011 12:04 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Έλα μικρέ τρελέ opyrgos και επιστολή μου προς το ΚΚΕ. Να μαθαίνεις, γιατί δυστυχώς αγωγή δεν είχες από την οικογένεια τουλάχιστον ας κάνουμε, στο μέτρο του εφικτού, εμείς το ρόλο του γονιού, μπας και προλάβουμε να μπολιάσουμε κάτι καλό μέσα σου και έτσι προστατευτείς στο μέλλον. Καημένο τρελό παιδί, πόσο σε λυπάμαι και σε πονώ!!!
Προς mailbox@kke.gr

Giorgos Polidis
An der Glocke 7
52249 Eschweiler
Germany
Web-Site: http://polgt.pblogs.gr/


Αγαπητή μου Αλέκα

παρακολούθησα τον σημερινό σου δημόσιο λόγο και ειλικρινά απογοητεύτηκα απόλυτα. Βέβαια δεν αποτελεί για εμένα κανενός είδους πρόκλησης έκπληξης η καθ' όλα ασθενική έκφραση δυναμικής του ΚΚΕ. Αρκεί μόνο να σκεφτώ το πληθυσμιακό ποσοστό στη χώρα μας των εργαζομένων, συνταξιούχων, ανέργων, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, μικροβιοτεχνών, μικρομαγαζάτορων και κάθε άλλου κλάδου που τυγχάνει ανάγκης προστασίας από τον φυσικό του πολιτικό φορέα, το ΚΚΕ δηλαδή, και έπειτα να συγκρίνω το πληθυσμιακό αυτό ποσοστό με το εκλογικό ποσοστό του ΚΚΕ. Από την άλλη μεριά, εσύ Αλέκα μου, ούτε ένα ούτε δύο αλλά ούτε τρείς λόγους έχεις απευθύνη στον ελληνικό λαό, πολλά χρόνια τώρα, αλλά κάτι περισσότερους από χιλιουστρείς και κάτι λιγότερο από δυοχιλιαδεστρείς. Παρόλο αυτό ενώ ως φυσικός του πολιτικός φορέας αντιπροσωπεύεται το 80% περίπου του ελληνικού πληθυσμού-λαού, τα εκλογικά σας ποσοστά δείχνουν με διάφανη διαύγεια, και ενάργεια, πως κάτι-κάτι παίζει και δεν πείθετε τον φυσικό σας αποδέκτη. Γιατί;;; Ως πότε πια;;; Έλεος Αλέκα!!!

Γνωρίζεις, είμαι βέβαιος, ποιός αιτείται έλεος στο σύνολο της εν λόγω έκφρασης. Ο αδύναμος από τον ισχυρό. Αυτό κράζει σιωπηλά η πλειοψηφία του λαού, μυστικά ενδώμυχα, από εσάς, το ΚΚΕ. Έλεος!!! Έλεος!!! Έλεος!!!

Ξυπνήστε από τον υπαρξιακό σας λήθαργο. Η κοινωνική πραγματικότητα και οι κοινωνικές συνθήκες μετεξελίχθηκαν ριζικά τα τελευταία 200 χρόνια. Ο σύγχρονος εργαζόμενος καλείτε να οργανώσει την προσωπική του ιστορία και εξέλιξη σε διαφορετικές συνθήκες από εκείνες που οργάνωνε την προσωπική του ιστορία και εξέλιξη ο εργαζόμενος της εποχής του Μαρξ και Έγκελς. Έλεος Αλέκα!!! Επιτέλους έλεος!!!

Έκανε και ο Μαρξ γλυκιά μου φοβερά λάθη στις θεωρίες του. Ο Μιχαήλ Γκορμπατσώφ αντιλήφθηκε το μέγα λάθος του κομμουνισμού όπως θεμελιώθηκε στις απαρχές του. Καλή μου, η κοινωνία δεν είναι δυνατό να προοδεύσει όταν τίποτε δεν ανήκει σε κανέναν και όλα ανήκουν σε όλους. Όχι Αλέκα μου. Όχι ψυχούλα μου. Γιατί νομίζεις απέτυχε το σοβιετικό "πείραμα" και δεν μετεξελίχθηκε από επιστημονικός σοσιαλισμός σε καθαρός κομμουνισμός;;; Μα είχε όλο
το χρόνο με το μέρος του να αναλυθεί, να ερευνηθεί, να αναπτυχθεί, και να αναζητηθούν οι ασφαλιστικές δικλήδες για μία πετυχημένη, στο μέτρο του δυνατού, μετεξέλιξη και εφαρμογή. Γιατί;;; Γιατί;;; Γιατί;;;

Μα γλυκιά μου Αλέκα, εάν κάτι δεν είναι δικό σου, πόσο δυνατά θα το νοιώσεις, πόσο δυνατά θα το πονέσεις;;; Εξυβρίζεται τον βιομήχανο και τον απορρίπτεται ως φυσική ύπαρξη. Μα καλή μου Αλέκα, έζησες από κοντά ένα έστω εικοσιτετράωρο έναν βιομήχανο για να δεις πως δραστηριοποιείτε εργαζόμενος;;;

Δεν γνωρίζει οκτάωρο αυτός Αλέκα μου, δεν γνωρίζει δωδεκάωρο γλυκιά μου, αφιερώνετε ολοκληρωτικά ψυχή τε και σώματι, γιατί είναι δικό του, το πονά, το αφουγκράζεται, νοιώθει τις ανάγκες του, τις "ακούει" γιατί είναι μέρος και συνέχεια της ύπαρξης του, ακριβώς σαν να είναι το παιδί του. Ο βιομήχανος Αλέκα μου δεν έχει εργασιακούς χρονικούς περιορισμούς. Διατηρεί εργασιακό χώρο στην μονάδα του αλλά διατηρεί και εργασιακό χώρο στο σπίτι του, μοιράζει τα είδη των εργασιακών του υποχρεώσεων και όταν "σχολάει" από την βιομηχανική του μονάδα, συνεχίζει μετά από ένα σύντομο διάλλειμα στο σπίτι του την εργασία του. Τον ρόλο αυτόν ποιός θα τον παίξει στο κομμουνιστικό, απαρχαιωμένο σημειώνω, μόρφωμα;;; Τον μικρό ελεύθερο επαγγελματία αυτοαπασχολούμενο τον έζησες έστω ένα εικοσιτετράωρο από κοντά;;; Τον μικροβιοτέχνη;;; Τον μαγαζάτωρα;;; Τον εστιάτορα;;; Τον οικοδόμο που οργανώνει το δικό του σχήμα με μορφή εταιρείας;;; Τον αγρότη που καλλιεργεί την γη του;;;

Αυτοί όλοι αγάπη μου, δεν υφείσταντε χρονικούς περιορισμούς, εργάζονται δεκάωρα, δωδεκάωρα και δεκαπεντάωρα με χαρά και αφοσίωση, γιατί είναι η δική τους δουλειά, δεν εργάζονται σε ξένη δουλειά, οργάνωσαν τις ατομικές προσωπικές τους εργασιακές συνθήκες, και αγαπάνε ολόψυχα αυτό που κάνουν και δίνονται ολόψυχα. Αυτούς Αλέκα μου γιατί δεν τους αγγίζεται;;; Γιατί δεν τους πείθετε πως είσαστε ο φυσικός τους πολιτικός φορέας;;; Γιατί Αλέκα μου;;;

Τα πολλά λόγια, δυστυχώς, είναι φτώχεια λένε. Για αυτό θα κλείσω το σύντομο μου αυτό γράμμα. Με πόνο ψυχής όμως, να το θυμάσαι αυτό.
Παρόλο που εγώ είμαι πεπεισμένος πως το ΚΚΕ έχει όλες τις προοπτικές και προϋποθέσεις να μετεξελιχθεί αν όχι σε κόμμα εξουσίας, με βεβαιότητα όμως σε σημαντικότατο πολιτικό και κοινωνικό διαρυθμιστή.
Σε φιλώ

Δικός σουΓιώργος Πολίδης
_________________


pol gt
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
opyrgos
Αποκλεισμένο μέλος


Εγγραφή: 30 Νοέ 2007
Δημοσιεύσεις: 13248

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Νοέ 06, 2011 2:22 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Laughing
Α, καλά! Εσύ όταν δεν έχεις δουλειά στέλνεις επιστολές στα κόμματα;
Στείλε και στο Ολλανδικό κόμμα παιδεραστών PNVD που διεκδικεί, μεταξύ άλλων, τη μείωση του ορίου ηλικίας για σεξουαλικές σχέσεις από τα 16, που είναι σήμερα, στα 12 χρόνια. Θα σου προτείνουν σίγουρα ηγετική θέση όταν σε γνωρίσουν... και έτσι θα ικανοποιήσεις και τις κυριαρχικές σου ορέξεις!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Δάκης Μαυροφρείδης
Πρύτανης


Εγγραφή: 22 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 2627
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Νοέ 06, 2011 11:55 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Κυρίες και κύριοι,

Η Ελλάδα είναι πραγματικά μια φτωχή χώρα. Όχι μόνο οικονομικά αλλά και πολιτισμικά. Η Ελλάδα, αυτή η χώρα του λαμπρού ήλιου και της ανάδειξης των επιστημών και των τεχνών, γίνεται κάθε μερα και φτωχότερη. Κι αυτό γιατί ένα άξιο τέκνο της αδικείται. Ενώ έχει τόσα πολλά να δώσει, αυτός ο φωτοβόλος παις ως άλλος αστραφτερός Ερμής, βρίσκεται στην χώρα της ανωνυμίας. Μα ας το σκεφτούμε καλά Κύριοι. Δεν είναι ο φέρελπις αυτός νέος που αδικείται αλλά η ίδια η χώρα!!! Διότι ο μάστορας της ποιητικής τέχνης Πόκκας, και κατά κόσμον Γεώργιος Πολίδης δεν κατάφερε ακόμα- δυστυχώς για το έθνος και τον ποιητικό κόσμο- να εκδόσει τα ποιήματά του!

Εδώ λοιπόν, από αυτό το βήμα, εγώ ο Δάκης Μαυροφρείδης, όντας εκπρόσωπος του φιλοσοφία.gr, αδεία afham, κάνω έκληση σε όλους τους εκδοτικούς οίκους της χώρας: Πάψτε να αγνοείτε το έργο του εθνικού μας ποιητή!
_________________
Δεν υπάρχει τίποτα πιο θαυμαστό και αξιόλογο από την ανάδειξη του ωραίου. Αρκεί, ο σκοπός της ίδιας της πράξης να μην αναλώνεται μέσα σε μια ανερμάτιστη και φλύαρη ματαιοδοξία

Δ.Μ.

http://d-mavrofrides.simplesite.com
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
ecofan
Πρύτανης


Εγγραφή: 02 Δεκ 2010
Δημοσιεύσεις: 557

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Νοέ 07, 2011 3:28 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Laughing Δώστε ΠόκAA στον λαό Laughing
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Bugman
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιούλ 2003
Δημοσιεύσεις: 13585
Τόπος: Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Νοέ 07, 2011 4:38 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Όχι να δώσουμε τον Opyrgo...να μάθουν όλο το υβρεολόγιο...καθώς και πώς γίνεται κανείς καθίκι...όσα βιβλία και να διαβάσει!
_________________
Σκορπίστε γνώση, μαζέψτε χαρά!

Η γνώση δεν μπορεί να πουληθεί: Γιατί ενώ κάθε εμπόρευμα μπορεί να επιστραφεί, η γνώση δεν μπορεί να επιστραφεί!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
opyrgos
Αποκλεισμένο μέλος


Εγγραφή: 30 Νοέ 2007
Δημοσιεύσεις: 13248

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Νοέ 07, 2011 9:44 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

...και για τον Bugman μια τιμητική αφιέρωση στην πρώτη σελίδα των Απάντων του πόκΑΑς!
Δώστε κάτι και σ' αυτόν.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Θέματα Επικαιρότητας Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Μηχανισμός forum: PHPBB

© filosofia.gr - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του.

Υλοποίηση, Φιλοξενία: Hyper Center