Θ.ΒοήθειαςΘ.Βοήθειας   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Εγγεγραμμένα μέληΕγγεγραμμένα μέλη   Ομάδες ΧρηστώνΟμάδες Χρηστών  ΕγγραφήΕγγραφή  ΠροφίλΠροφίλ 
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

«Μπαμπά, γιατί με χτύπησε;»
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενο
 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Θέματα Επικαιρότητας
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
opyrgos
Αποκλεισμένο μέλος


Εγγραφή: 30 Νοέ 2007
Δημοσιεύσεις: 13248

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Σεπ 27, 2011 11:42 am    Θέμα δημοσίευσης: «Μπαμπά, γιατί με χτύπησε;» Απάντηση με Συμπερίληψη

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
«Μπαμπά, γιατί με χτύπησε ο κύριος;» αναρωτήθηκε, σοκαρισμένη ακόμα, η οκτάχρονη Μελίνα. «Δεν καταλαβαίνω γιατί». Λίγο μετά το χτύπημα της μικρής από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε τον παιδικό τρόμο και η φωτογραφία της, γαντζωμένη στην αγκαλιά του πατέρα της, δημοσιεύθηκε στο χθεσινό πρωτοσέλιδο της «Ε» προκαλώντας αίσθηση.


Το όνομά της Μελίνα. Πρόκειται για την οκτάχρονη που χτυπήθηκε την Κυριακή από δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ η φωτογραφία της, στο χθεσινό πρωτοσέλιδο της «Ε» γαντζωμένη στην αγκαλιά του πατέρα της, προκάλεσε πληθώρα αντιδράσεων και πολλές αναδημοσιεύσεις στο Διαδίκτυο

Στις εύλογες απορίες της κόρης του, ο μπαμπάς της προσπάθησε να εξηγήσει τα... ανεξήγητα. Σίγουρα, ένας κύριος δεν χτυπάει ποτέ, τουλάχιστον ένα μικρό παιδί. Στη συνέχεια, πως «ήρθαμε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε για κάποιες αποφάσεις που παίρνουν εκεί μέσα (σ.σ. Βουλή) και που κάθε μέρα μειώνουν τα λεφτά που παίρνει ο μπαμπάς και η μαμά». Και ενώ η ειρηνική διαμαρτυρία τους στο Σύνταγμα την περασμένη Κυριακή δεν είχε καν αρχίσει, οι «κύριοι» με τα πράσινα τους επιτέθηκαν αναίτια, ενώ ένας από αυτούς, με την ασπίδα που πάνω γράφει «Αστυνομία/Police», χτύπησε τη μικρή Μελίνα δυνατά στο πρόσωπο.

Ο πατέρας της, ο Ηλίας Βρεττάκος, μπορεί να είναι αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, όμως στο Σύνταγμα την Κυριακή βρέθηκε χωρίς τη συνδικαλιστική του ιδιότητα. «Ηρθαμε οικογενειακά». Αφορμή για την αναίτια επίθεση που δέχτηκαν ήταν «απλά ότι βρισκόμασταν εκεί», όπως καταγγέλλουν και τα μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω» που διοργάνωναν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

«Τα ΜΑΤ θέλανε να φύγουμε από το πεζοδρόμιο» συνεχίζει ο κ. Βρεττάκος. «Να μας διώξουν. Ετρεξαν κατά πάνω μας. Μας φώναζαν, έβριζαν και με τις ασπίδες τους άρχισαν να μας σπρώχνουν βίαια. Χτύπησαν την κόρη μου με την ασπίδα στη γνάθο. Αυτή άρχισε να κλαίει. Την πήρα στην αγκαλιά μου και προσπάθησα να φύγω. Ετρεμε ολόκληρη. Με έσφιγγε δυνατά και δεν με άφηνε. Εγώ ήμουν εξοργισμένος και η κόρη μου φοβισμένη». Λίγο αργότερα, μόλις η μικρή ηρέμησε, την είδε ένας φίλος γιατρός που βρισκόταν εκεί και τον καθησύχασε.

«Γιατί τέτοια βαναυσότητα σήμερα στο μικρό παιδί μου; Γιατί τέτοια βαναυσότητα απέναντι σε τόσο κόσμο»; αναρωτιέται ο Ηλίας Βρεττάκος, προσπαθώντας τώρα ο ίδιος να εξηγήσει τα ανεξήγητα. «Θέλουν να μας τρομοκρατήσουν. Να μη διαμαρτύρεται κανείς. Να υποταχθούν όλοι. Γι' αυτό γίνεται τέτοια προσπάθεια άγριας καταστολής». Στην κόρη του βέβαια, που τον ρώτησε λίγο μετά το χτύπημα που δέχτηκε από τις δυνάμεις καταστολής, «μπαμπά, τι θα γίνει άμα χτυπήσουν όλα τα παιδάκια;» προσπαθεί να βρει απαντήσεις ανάλογες της ηλικίας της. Προσπαθεί να της εξηγήσει πως οι άνθρωποι στη συγκεκριμένη συγκυρία βγάζουν το χειρότερό τους εαυτό.

«Εμείς δώσαμε αγώνες για να βελτιωθεί η ζωή μας. Στην κόρη μου κάθε βράδυ διηγούμαι αυτές τις ιστορίες. Για τους κοινωνικούς αγώνες, τα δικαιώματα που κατακτήθηκαν και πως η Βουλή είναι ο ναός της Δημοκρατίας. Τώρα όμως έχουν έρθει τα πάνω κάτω. Ο κόσμος της έχει γυρίσει ανάποδα παρ' όλο που δεν είναι σε ηλικία να έχει συνείδηση των πραγμάτων. Είναι λες και ζούμε στις μαύρες εποχές της χούντας. Να σε τσαλαπατάνε όπως τσαλαπατάνε την ελευθερία σου και τη δημοκρατία».

Αναδημοσίευση από enet.gr
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
troian
Πρύτανης


Εγγραφή: 05 Ιαν 2011
Δημοσιεύσεις: 2267
Τόπος: ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Σεπ 27, 2011 4:49 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

ενα ραπισμα επισης εδωσαν τα ΜΜΕ που δημοσιευσαν την εικονα και το ονομα του κοριτσιου. ενα ακομα προσωπο που μπορει να ελεγχθει για την συμπεριφορα του απενατι στον ανθρωπο αυτο ειναι ο κηδεμονας του.

για την αστυνομια τωρα: το δυσκολο ειναι να κανεις χρηση της εξουσια σου, βεβαια αυτο σημαινει πως τα ικανα ατομα για θεσεις εξουσιας ειναι λιγοτερα απο οτι χρειαζομαστε.

εδω εχουμε τρεις περιπτωσεις καταχρησης εξουσιας, αστυνομια, ΜΜΕ, κηδεμονας.
_________________
μακεδονίτικα πουλιὰ λαλοῦν μακεδονίτικα
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
opyrgos
Αποκλεισμένο μέλος


Εγγραφή: 30 Νοέ 2007
Δημοσιεύσεις: 13248

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Σεπ 27, 2011 6:17 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Δηλαδή εσύ, ένα ζήτημα βαθιά πολιτικό, το έκανες ζήτημα μεταξύ... παιδιού και κηδεμόνα!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
troian
Πρύτανης


Εγγραφή: 05 Ιαν 2011
Δημοσιεύσεις: 2267
Τόπος: ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Σεπ 27, 2011 7:39 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

με ενοχλει πολυ αυτο με τα παιδια και φταιμε ολοι

παρεθεσες ενα αρθρο χωρις σχολια και πιστεψα πως ηταν θεμα για την καταχρηση εξουσιας αλλα πες εσυ που επικεντρονεις την προσοχη στα μετρα που περνει η κυβερνηση;

λοιπον ωραια, οπως ειπαν και οι φιλοι μας αλλοδαποι : οι ελληνες εχουν την ελευθερια να επιλεγουν πολιτικους μα οχι πολιτικες. στοχος της πολιτικης αυτης ειναι η εξαθλιωση του ελληνικου λαου και η παραδοση της κυριαρχιας των εαυτων μας. τα κινητρα δεν ξερω ποια ειναι αλλα ικαζω το ενεργειακο σταυροδρομι της περιοχης. αν θυμαμαι καλα ολα ξεκινησαν απο την συμφωνια με τους ρωσους, το σχεδιο αναν, και το βετο με τα σκοπια. σημασια εχει και τα νταλαβερια μας με τους κινεζους αλλα και η σχεση μας με την κυπρο.
_________________
μακεδονίτικα πουλιὰ λαλοῦν μακεδονίτικα
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
opyrgos
Αποκλεισμένο μέλος


Εγγραφή: 30 Νοέ 2007
Δημοσιεύσεις: 13248

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Σεπ 27, 2011 7:48 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Σαφώς η κατάχρηση εξουσίας είναι ένα θέμα και ειδότερα όταν αυτή στρέφεται σε παιδιά. Αλλά δεν μπορεί να ειδωθεί ξεκομένα από το γενικότερο κλίμα που διαμορφώνεται την τελευταία περίοδο στη χώρα, για μηδενική ανοχή απέναντι σε οποιαδήποτε αντίδραση της κοινωνίας, που πράγματι θυμίζει τις μαύρες εποχές της χούντας.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
troian
Πρύτανης


Εγγραφή: 05 Ιαν 2011
Δημοσιεύσεις: 2267
Τόπος: ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Σεπ 27, 2011 8:08 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Olivier Clerc έγραψε:
Το βατραχάκι που δεν ήξερε ότι θα βραζόταν …


Φανταστείτε μια κατσαρόλα γεμάτη κρύο νερό, μέσα στο οποίο κολυμπά ανέμελα, ένα βατραχάκι
Κάτω από την κατσαρόλα, ανάβεται μια μικρή φωτιά και το νερό, αρχίζει να ζεσταίνεται πολύ σιγά. Το νερό, σιγά σιγά γίνεται χλιαρό και το βατραχάκι, βρίσκοντας το μάλλον ευχάριστο, συνεχίζει να κολυμπά.

Η θερμοκρασία του νερού, συνεχίζει να ανεβαίνει
Τώρα το νερό είναι πιο ζεστό, από ότι το βατραχάκι θα θεωρούσε ευχάριστο, αισθάνεται λίγο κουρασμένο, αλλά παρ όλα ταύτα δεν αισθάνεται κανέναν φόβο.
Τώρα το νερό είναι πραγματικά ζεστό και το βατραχάκι αρχίζει να αισθάνεται δυσάρεστα, αλλά είναι εξουθενωμένο. Για αυτόν τον λόγο, υπομένει και δεν αντιδρά

Η θερμοκρασία συνεχίζει να ανεβαίνει, έως ότου, το βατραχάκι καταλήγει να βράση και ως εκ τούτου, να πεθάνει.
Εάν έριχναν το ίδιο βατραχάκι κατ’ ευθείαν σε νερό θερμοκρασίας 50 βαθμών, με μια εκτίναξη των ποδιών του, θα είχε πηδήξει αμέσως έξω από την κατσαρόλα
Αυτό, αποδεικνύει, ότι όταν μια αλλαγή γίνει με έναν τρόπο επαρκώς αργό, διαφεύγει της συνειδήσεως και στην πλειονότητα των περιπτώσεων, δεν προκαλεί καμία αντίδραση, καμία αντίσταση, καμία επανάσταση.
Εάν παρατηρούσαμε αυτό που συμβαίνει στην κοινωνία μας εδώ και λίγες δεκαετίες, θα μπορούσαμε να διακρίνουμε ότι υφιστάμεθα μια αργή παρέκκλιση από την σωστή πορεία, την οποία όμως και συνηθίζουμε.

Ένα μεγάλο μέρος καταστάσεων που πριν από 20, 30 η 40 χρόνια, θα μας έκαναν να φρίξουμε, σιγά σιγά έγιναν κοινοτυπίες και σήμερα πέρανε απαρατήρητες η αφήνουν τελείως αδιάφορη την πλειονότητα του κόσμου.
Εν ονόματι της προόδου, της επιστήμης και του κέρδους, γίνονται διαρκώς αυθαιρεσίες κατά της προσωπικής ελευθερίας εκάστου, της αξιοπρεπείας του, της ακεραιότητας της φύσεως, της ομορφιάς και της χαράς της ζωής, με αργό ρυθμό αλλά ασταμάτητα, με την συνεχή συνένοχη των αδαών θυμάτων, που ίσως και στο μεταξύ να έχουν χάση την ικανότητα και θέληση τους να αμυνθούν.
Τα άσχημα προγνωστικά για το μέλλον μας, αντι να προκαλούν αντιδράσεις και προληπτικά μετρά, δεν κάνουν τίποτε άλλο παρα να προετοιμάζουν ψυχολογικά τον κόσμο, ώστε να υφίσταται και να αποδέχεται τις εξαθλιώτικες και δραματικές επιβαλλόμενες συνθήκες ζωής
Το συνεχές σφυροκόπημα από τα μέσα ενημερώσεως, η άκριτη υπερ πληροφόρηση, υπερκορενει τους εγκεφάλους και ως εκ τούτου, εκείνοι, χάνουν την ικανότητα τους να ξεχωρίζουν και να κρίνουν τις διάφορες καταστάσεις…
Όταν για πρώτη φορά μίλησα γι αυτά τα πράγματα, αναφερόμουν στο αύριο…
Τώρα, αναφέρομαι στο σήμερα !!!
Συνειδητοποίηση, η βράσιμο.
Πρέπει να διαλέξετε!
Λοιπόν, αν δεν είστε σαν το βατραχάκι, μισοβρασμένοι, κάντε μια γερή εκτίναξη με τα πόδια, πριν είναι πολύ αργά
Είμαστε ήδη μισοβρασμένοι;!!
Η όχι;!

_________________
μακεδονίτικα πουλιὰ λαλοῦν μακεδονίτικα
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
MARIA
Πρύτανης


Εγγραφή: 27 Δεκ 2006
Δημοσιεύσεις: 6835
Τόπος: ΑΘΗΝΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Οκτ 06, 2011 8:11 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

μια φωτογραφία μαζί με την κατάλληλη λεζάντα μπορεί να κάνει θαύματα...
Φαντάσου τώρα, το γλυκύτατο κοριτσάκι,στην αγκαλιά του πατέρα του, να εχει απέναντί του, ένα ροτβάιλερ....
Πιθανα θ' αντιδρούσε με παρόμοιο τρόπο (το έχω δει)

Άρα, ένα παιδί που ο γονιός του το πηγαίνει, όχι στο δάσος αλλά σε τόπο γεμάτο χημικά και βια, ειναι πολύ λογικό να αντιδράσει με αυτό τον τρόπο
Την ώρα που επικρατεί μια τέτοια κατάσταση, δεν μπορεις να ζητάς ευθύνες από τους γύρω σου ή την πολιτεία.
Ένας άνθρωπος παρευρίσκεται σε τέτοιες συνάξεις μόνο όταν το επιθυμεί ο ίδιος και έχει ξεκαθαρίσει μέσα του τον λόγο για τον οποίο βρίσκεται εκει
_________________
Ο σκοπός της φύσης δεν είναι η διαιώνιση του ανθρώπινου είδους αλλά η διασφάλιση της βιοποικιλότητας των ειδών
Θεόφραστος
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
opyrgos
Αποκλεισμένο μέλος


Εγγραφή: 30 Νοέ 2007
Δημοσιεύσεις: 13248

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Οκτ 07, 2011 8:15 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Τί λες ρε MARIA;!!!!!! Ενα παιδί δεν είναι καθόλου λογικό να αντιδράσει με αυτό τον τρόπο. Το παιδί δεν αντιδράει απρόκλητα. Δεν αντέδρασε έτσι λόγω του γεμάτου χημικά και βία τόπου (που δεν ήταν) αλλά λόγω του ότι κάποιος ένστολος εντολοδόχος της κυβέρνησης ντυμένος σαν ρόμποκοπ (και αυτός φοβίζει πιο πολύ απ' το ροτβάιλερ) το χτύπησε με την ασπίδα. Μια φωτογραφία μαζί με την κατάλληλη λεζάντα μπορεί να κάνει θαύματα. Αλλά οι δικαιολογίες για όσα απάνθρωπα βλέπουμε να συμβαίνουν μπορεί να κάνει τους ανθρώπους... θύματα.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Tetragonos
Πρύτανης


Εγγραφή: 30 Νοέ 2010
Δημοσιεύσεις: 960

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Οκτ 09, 2011 9:31 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Opyrgos , μην παρεξηγείς τον κόσμο.
Λένε το απλό, οκ λάθος που έπεσε ξύλο από τον αστυνομικό και σωστά έγινε θέμα.

Ο πατέρας αυτός όμως μήπως είναι λίγο μαλακάκος;
Που φέρνει το παιδί του εκεί;

Αν δεν ήξερε τι θα συμβεί,
επεισόδια, ξύλο από αστυνομικούς ( όχι απαραίτητα στο παιδί του) δακρυγόνα, καπνογόνα (ληγμένα) και όλα όσα συμβαίνουν τελευταία,
τότε είναι εκτός τόπου και χρόνου και κακώς πήρε το παιδί του.

Αν ήξερε πως θα συμβούν όλα αυτά τότε είναι
άρρωστος, βιαστής παιδικών ψυχών.


Η ευθύνη του πατέρα είναι μεγαλύτερη από αυτή ενός αστυνομικού σε μια κοινωνία
δεν νομίζεις;
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
opyrgos
Αποκλεισμένο μέλος


Εγγραφή: 30 Νοέ 2007
Δημοσιεύσεις: 13248

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Οκτ 09, 2011 2:11 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Όχι δεν είναι καθόλου μαλακάκος που φέρνει το παιδί του εκεί. Οι άλλοι είναι μ@λ@κες που χτυπάνε παιδιά!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Αριστεύων
Πρύτανης


Εγγραφή: 17 Σεπ 2010
Δημοσιεύσεις: 686
Τόπος: Αλλού

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Οκτ 10, 2011 4:02 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

MARIA έγραψε:

Φαντάσου τώρα, το γλυκύτατο κοριτσάκι,στην αγκαλιά του πατέρα του, να εχει απέναντί του, ένα ροτβάιλερ....


εάν έβλεπε μπροστά του τον οπυργο να δείς τι θα πάθαινε ......
χειρότερος κι απο ροτβάιλερ
λύσσα κακιά λέμε
Cool
_________________
Ολοι έχουν ένα χορό κι ένα τραγούδι
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
opyrgos
Αποκλεισμένο μέλος


Εγγραφή: 30 Νοέ 2007
Δημοσιεύσεις: 13248

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Οκτ 10, 2011 2:14 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Γιατί; Τί έχει να φοβηθεί το κοριτσάκι από μένα; Εγώ δεν είμαι μπάτσος να χτυπάω αλλύπητα για λογαριασμό των αφεντικών όποιον τολμάει να διαμαρτυρηθεί (ούτε βέβαια καθυστερημένος φασίστας σαν και σένα).
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Αριστεύων
Πρύτανης


Εγγραφή: 17 Σεπ 2010
Δημοσιεύσεις: 686
Τόπος: Αλλού

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Οκτ 11, 2011 4:40 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

opyrgos έγραψε:
Γιατί; Τί έχει να φοβηθεί το κοριτσάκι από μένα; Εγώ δεν είμαι μπάτσος να χτυπάω αλλύπητα για λογαριασμό των αφεντικών όποιον τολμάει να διαμαρτυρηθεί (ούτε βέβαια καθυστερημένος φασίστας σαν και σένα).


Οχι αλλα είσαι όμως σκυλόφατσα ...μούργος πού θα τρόμαζε το κοριτσάκι και θα έκλαιγε πάλι το καημένο.
_________________
Ολοι έχουν ένα χορό κι ένα τραγούδι
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
opyrgos
Αποκλεισμένο μέλος


Εγγραφή: 30 Νοέ 2007
Δημοσιεύσεις: 13248

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Οκτ 11, 2011 8:55 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Δεν σου μοιασα!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Bugman
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιούλ 2003
Δημοσιεύσεις: 13585
Τόπος: Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Οκτ 11, 2011 11:24 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Πάλι τη μαλακισμένη προπαγάνδα του Opyrgou θα υποστούμε; Πήγε ένας μαλάκας πατέρας το παιδί σε διαδήλωση και ζητάει να του φερθούν με το γάντι; Θα έπρεπε να υπήρχε νόμος που να έχωνε μέσα τον κάθε ανεύθυνο πατέρα που εκθέτει το παιδί του σε τέτοιες καταστάσεις.
Τις έκρυθμες καταστάσεις δεν τις δημιουργεί ένα από τα αντιμαχόμενα μέρη αλλά η πραγματική αντιπαράθεση, το ζήτημα που έχει προκύψει. Για αυτό το ζήτημα υπεύθυνοι είναι και οι δύο πλευρές, γιατί καμία δεν υποχωρεί. Εάν δεν υπάρξει υποχώρηση...κανένα ζήτημα δεν λύνεται. Έτσι το κοριτσάκι έπεσε μέσα σε μια αντιπαράθεση για την οποία όχι μόνο δεν ήταν προετοιμασμένη, αλλά στην ουσία εκτέθηκε από το γονέα της, δήθεν πως διαδήλωνε σε μια άκρως πολιτισμένη χώρα, πράγμα όμως που δεν συμβαίνει. Οι διαδηλωτές ας κάθονταν εκεί που η αστυνομία όριζε, να έδειχναν την μαζικότητά τους. Η μαζικότητα ενδιαφέρει σε μια διαδήλωση όχι η επιθετικότητα. Κάποιοι ανεγκέφαλοι, επιθετικοί, ακόμα και μανιακοί με το "δίκιο" τους...μέσω των διαδηλώσεων δημιουργούν καταστάσεις, που τελικά στερούν την μαζικότητα, διώχνουν τους πολιτισμένους ανθρώπους.
Θα ακούσουμε να μιλάνε για "παρακράτος", για "προβοκάτσια", για "εξτρεμιστές". Όπως θέλουν τους βαφτίζουν αλλά τέτοια άτομα που δημιουργούν καταστάσεις θα υπάρχουν. Ποιος όμως είναι υπεύθυνος για την απομόνωσή τους; Τα όργανα του κράτους...σε ένα πολιτισμένο κράτος. Στο απολίτιστο κράτος οι διαδηλωτές κάνουν περιφρούρηση, γιατί τα όργανα του κράτους τα έχουν απέναντί τους και όχι δίπλα τους!
_________________
Σκορπίστε γνώση, μαζέψτε χαρά!

Η γνώση δεν μπορεί να πουληθεί: Γιατί ενώ κάθε εμπόρευμα μπορεί να επιστραφεί, η γνώση δεν μπορεί να επιστραφεί!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Θέματα Επικαιρότητας Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενο
Σελίδα 1 από 2

 
Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης





Μηχανισμός forum: PHPBB

© filosofia.gr - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του.

Υλοποίηση, Φιλοξενία: Hyper Center