Θ.ΒοήθειαςΘ.Βοήθειας   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Εγγεγραμμένα μέληΕγγεγραμμένα μέλη   Ομάδες ΧρηστώνΟμάδες Χρηστών  ΕγγραφήΕγγραφή  ΠροφίλΠροφίλ 
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Νέα θεωρία των πάντων
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενο
 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Κουβεντούλα
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  

Σας καλύπτει η ως άνω θεωρία;
Απόλυτα
0%
 0%  [ 0 ]
Ναι
0%
 0%  [ 0 ]
Έχω αμφιβολίες
0%
 0%  [ 0 ]
Είμαι πολύ δύσπιστος
0%
 0%  [ 0 ]
Όχι
50%
 50%  [ 1 ]
Οι θεωρίες είναι σαν τις κ*λοτρυπίδες: ο καθένας έχει κι από μια
50%
 50%  [ 1 ]
Σύνολο Ψήφων : 2

Συγγραφέας Μήνυμα
Δάκης Μαυροφρείδης
Πρύτανης


Εγγραφή: 22 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 2627
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Αύγ 14, 2011 10:50 pm    Θέμα δημοσίευσης: Νέα θεωρία των πάντων Απάντηση με Συμπερίληψη

Το σωτήριον έτος 2011, εγώ ο πιστός της ορθής σκέψης και θιασώτης παντοειδών των επιστημών από καταβολής κόσμου, μέσα από τον Ηρακλείτιο στοχασμό μου και την Αριστο-τέλεια πειθαρχία μου, καταλήγω να παρουσιάζω το πόνημά μου που τιτλοφορείται: "Περί φύσεως" (κατά τα πρότυπα των προγόνων, αρχαίων φιλοσόφων).

Κατά την εικοσαετή θητεία μου στη συγγραφή του εν λόγω πονήματος λοιπόν που αριθμεί 5.650 σελίδες ή, κατά το μετρικό σύστημα του Άδωνη Γεωργιάδη, 8.500 g, έχω φτάσει σε αναρίθμητα τελικά συμπεράσματα για τον κόσμο και τον άνθρωπο. Παρ' όλα αυτά, λογω ελλείψεως χώρου, δύναμαι να σάς παρουσιάσω μόνο μια συνοπτική έκδοση της μελέτης, που όμως αποτελεί ακριβή αναφορά στο πρωτοποριακό του πράγματος.

Το πόνημα αυτό έχει, καταρχήν, επιτύχει να ενώσει όλα τα έως τώρα γνωστά πεδία και όλες τις μορφές κίνησης, ενέργειας και γενικά όλες τις αναλυτικές ερμηνίες του κόσμου. Ο βασικός άξονας λοιπόν της θεωρίας (που για μένα είναι πλέον νόμος) είναι πως όλα είναι ένα κύμα (ένα ψέμα, μια ανάσα, μια πνοή...) και ότι ο κόσμος ολόκληρος επιπλέει πάνω σ' αυτό το κύμα που μεταλάσσεται συνέχεια και αλλάζει υποστάσεις και μορφές, έτσι ώστε τα δέντρα να μάς φαίνονται δέντρα, οι μαίμούδες: μαίμούδες, τα αεροπλάνα: αεροπλάνα κλπ. Επίσης, μέσω της κυματικής θεωρίας (καμία σχέση με την κυματική θεωρία του ψευδοεπιστήμονα Elliot) μπορούν να ερμηνευτούν φαινόμενα όπως το φαινόμενο του θερμοκηπίου, το Ελ Νίνιο, το φαινόμενο της πεταλούδας, το φαινόμενο είμαι εγώ του Πανταζή κλπ. Επειδή όμως και τα φαινόμενα απατούν, η κυματική θεωρία δε σταματά εκεί αλλά φιλοδοξεί να δώσει μια ολοκληρωμένη και δομημένη εικόνα του κόσμου. Μεταφέροντας τα πάντα στο κύμα τότε έχουμε μόρια που πλέουν σε μια μόνιμη κυματοειδή άλυσο έτσι ώστε είναι πολύ εύκολο να εξηγηθούν υπερδομές όπως ο ανθρώπινος εγκέφαλος, καθώς τα μόρια ταξιδεύουν και πάλι στη βάση ενός κύματος. Γενικά, η κυματική θεωρία παρουσιάζει πολλά αβαντάζ σε σχέση με παλαιότερες (αλλά και πολύ πρόσφατες χρονικά θεωρίες των πάντων) καθώς αφού όλα είναι ένα κύμα, τότε φθορά και αφθαρσία δεν υπάρχουν καν. Απλά η μια είναι το counterpart της άλλης. Δηλαδή, όλα είναι ένα, δηλαδή το κύμα. Στην καθημερινή ζωή ακόμη, η εν λόγω θεωρία έχει τεράστια αξία αφού μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις από το να λύσεις μια εξίσωση ολοκληρώματος (δεν είναι τυχαίο τελικά που το ολκλήρωμα έχει κυματοειδή μορφή) μέχρι το να καταφέρεις να μη σε κλέψει στο ζύγισμα ο μπακάλης όταν αγοράζεις πορτοκάλια, αλλά ιδίως όταν αγοράζεις ξηρούς καρπούς. Με την κυματοειδή θεωρία μπορείς να υπολογίσεις πανεύκολα την κλίση της ζυγαριάς σε συνάρτηση με τη φορά του ανέμου (κύμα) και τους δείκτες του μετρητή. Έτσι υπολογίζεις με ακρίβεια mg το βάρος της αγοράς σου. Επιπλέον, η κυματική θεωρία έχει πολλές εφαρμογές στο διάστημα. Δεν είναι τυχαίο πως το ρομπότ της ΝΑΣΑ, Opportunity, ψάχνει τον κρατήρα Endeavour του Άρη, προς ανεύρεση νερού, ακολουθώντας μια κυματοειδή κίνηση. Άλλωστε ακόμα και το νερό είναι κύμα, ιδίως στην ακροθαλασσιά...
Ή μήπως είναι τυχαίο πως το μοριο τού DNA, καθώς και η πρωτοταγής δομή των πρωτεϊνών, έχουν αυστηρά κυματοειδή μορφή; Υπακούουν και αυτά με τη σειρά τους στην κυματική θεωρία. Άλλο ένα δείγμα της επαλήθευσης της θεωρίας είναι η κίνηση των πλανητών, που ξεκάθαρα πλέον πρόκειται για κυματοειδή κίνηση μέσα σε ένα σύμπαν που κι αυτό πάλλεται κυματοειδώς. Το μυστικό με τη θεωρία είναι η κατανόηση. Είναι ακόμη τυχαίο πως οι πληροφορίες που λαμβάνουμε εμείς απο το περιβάλλον είναι κύματα; Πρέπει λοιπόν να αντιληφθούμε πως και ο άνθρωπος ο ίδιος δεν είναι τίποτα άλλο από ένα κύμα, αφού όταν αγγίζουμε κάποιον συνάνθρωπό μας αυτό που λαμβάνουμε είναι κύματα.

Θα μπορούσαν να ειπωθούν χιλιάδες παραδείγματα γι αυτήν τη θεωρία που, σημειωτέον, παρουσιάζεται για πρώτη φορά εδώ, στο filosofia.gr, το πλέον έγκυρο ηλεκτρονικό περιοδικό ποικίλης ύλης για την επιστήμη και τη φιλοσοφία.

Για περαιτέρω πληροφορίες και σχόλια είμαι στη διάθεση του κάθε καλοπροαίρετου αναγνώστη. είμαι έτοιμος να σάς λύσω όλες τις απορίες και να εκθέσω τις θέσεις τις θεωρίας σχετικά με τη ζωή μετά θάνατον, τη γέννηση, τον ανθρώπινο νου, τη συνείδηση, την ύλη και την ενέργεια και όλα για τα οποία ο άνθρωπος ψάχνει απαντήσεις.

Δικός σας

Δάκης Μαυροφρείδης
_________________
Δεν υπάρχει τίποτα πιο θαυμαστό και αξιόλογο από την ανάδειξη του ωραίου. Αρκεί, ο σκοπός της ίδιας της πράξης να μην αναλώνεται μέσα σε μια ανερμάτιστη και φλύαρη ματαιοδοξία

Δ.Μ.

http://d-mavrofrides.simplesite.com
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Kain
Πρύτανης


Εγγραφή: 09 Ιαν 2011
Δημοσιεύσεις: 620

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Αύγ 14, 2011 11:16 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Δεν ξέρω κατά πόσο συμφωνώ, αλλά μου αρέσει σαν θεωρία και θα ήθελα να μάθω περισσότερα, ειδικά όπως σχετικά με θέματα που θεωρούνται να βρίσκονται στη σφαίρα του υπερφυσικού, όπως τη μεταθανάτια ζωή που αναφέρεις.

Μου αρέσει ειδικά που το παρουσιάζεις και με χιούμορ. Wink

Ένα ενδιαφέρον επιστημονικό γεγονός που σχετίζεται με τη θεωρία σου, είναι πως η αυτή τη στιγμή επικρατέστερη θεωρία της δημιουργίας του σύμπαντος, λέει πως το σύμπαν δημιουργήθηκε από έναν κυματισμό. Σύμφωνα με τη θεωρία των Βρανών, το κάθε σύμπαν είναι μια μεμβράνη πολλώς χωρικών, ίσως και χρονικών, διαστάσεων, που κυματίζει στο πολυσύμπαν. Η θεωρία λέει πως δύο κοντινά μεταξύ τους σύμπαντα κάποια στιγμή έτυχε να κυματίσουν με τέτοιο συγχρονισμό ώστε να έρθουν σε επαφή σε ένα σημείο, όπου ενέργεια και από τα δύο σύμπαντα δημιούργησε ένα νέο σύμπαν, το δικό μας.

Γενικότερα, θα ήθελα να διαβάσω για τη θεωρία σου λεπτομερώς, καθώς μου φαίνεται αρκετά ενδιαφέρουσα. Cool
_________________
"Αν κάποιος νομίζει πως είναι σκαντζόχοιρος, του δίνεις έναν καθρέφτη και μερικές φωτογραφίες σκαντζόχοιρων και του λες να τα βγάλει πέρα μόνος του." - Douglas Adams

"Ο εχθρός που νικάς παραμένει εχθρός σου. Ο εχθρός που πείθεις γίνεται φίλος σου."
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Bugman
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιούλ 2003
Δημοσιεύσεις: 13585
Τόπος: Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Αύγ 14, 2011 11:27 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Ωραίο το χιουμοριστικό σου κείμενο Δάκη!
Γιατί για τέτοιο κείμενο το έχω, όπως ακριβώς το θέλεις. Προφανώς θες να κοροϊδέψεις τη θεωρία των ροών. Προφανώς δεν αντιλαμβάνεσαι τη διαφορά μιας φιλοσοφικής θεώρησης από μια επιστημονική. Για το λόγο αυτό μπερδεύεις τα πράγματα, όχι για να βρεις την ουσία αλλά για να φαίνεται μπερδεμένο και πως κάτι έγινε. Είναι το χιουμοριστικό στυλ σου δηλαδή. Αλλά το να χάσεις την ώρα σου με αυτό σημαίνει ότι κάτι σε παρακίνησε. Όχι απλά ότι ήθελες να κοροϊδέψεις, γιατί αυτό μπορεί να το κάνεις κάθε μέρα, ή μπορεί να ήταν και ένα ξέσπασμα, αλλά να γυρίσεις το θέμα προς τη πηγή που στο έφερε, το φόρουμ.
Δεν πειράζει, άλλοι χαίρονται να μοιράζονται ιδέες, και άλλοι χαίρονται να τις διαβάζουν. Τώρα έχουμε και εκείνους που από τη χαρά τους βγάζουν και χιουμοριστικές ιδέες. Αυτό θα πει άγγιγμα ψυχής...Σαν να σε άγγιξε κύμα ή ρεύμα και τσιτώθηκες λιγάκι. Να είσαι καλά και να σε χαίρονται Δάκη οι δικοί σου, και μεις εδώ να σε καμαρώνουμε για το χιούμορ σου!
_________________
Σκορπίστε γνώση, μαζέψτε χαρά!

Η γνώση δεν μπορεί να πουληθεί: Γιατί ενώ κάθε εμπόρευμα μπορεί να επιστραφεί, η γνώση δεν μπορεί να επιστραφεί!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Kain
Πρύτανης


Εγγραφή: 09 Ιαν 2011
Δημοσιεύσεις: 620

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Αύγ 15, 2011 9:23 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Εγώ που δεν κατάλαβα πως αστειευόταν πρέπει να προβληματίζομαι; Shocked
Εξακολουθώ πάντως να θέλω να διαβάσω περισσότερα, εξακολουθεί να μου φαίνεται ενδιαφέρον! Very Happy
Δάκη, αν δεν έχεις περισσότερα γράψε, σε παρακαλώ... Razz
_________________
"Αν κάποιος νομίζει πως είναι σκαντζόχοιρος, του δίνεις έναν καθρέφτη και μερικές φωτογραφίες σκαντζόχοιρων και του λες να τα βγάλει πέρα μόνος του." - Douglas Adams

"Ο εχθρός που νικάς παραμένει εχθρός σου. Ο εχθρός που πείθεις γίνεται φίλος σου."
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
opyrgos
Αποκλεισμένο μέλος


Εγγραφή: 30 Νοέ 2007
Δημοσιεύσεις: 13248

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Αύγ 15, 2011 6:28 pm    Θέμα δημοσίευσης: Re: Νέα θεωρία των πάντων Απάντηση με Συμπερίληψη

Δάκης Μαυροφρείδης έγραψε:
Το σωτήριον έτος 2011, εγώ ο πιστός της ορθής σκέψης και θιασώτης παντοειδών των επιστημών από καταβολής κόσμου, μέσα από τον Ηρακλείτιο στοχασμό μου και την Αριστο-τέλεια πειθαρχία μου, καταλήγω να παρουσιάζω το πόνημά μου που τιτλοφορείται: "Περί φύσεως" (κατά τα πρότυπα των προγόνων, αρχαίων φιλοσόφων).

Κατά την εικοσαετή θητεία μου στη συγγραφή του εν λόγω πονήματος λοιπόν που αριθμεί 5.650 σελίδες ή, κατά το μετρικό σύστημα του Άδωνη Γεωργιάδη, 8.500 g, έχω φτάσει σε αναρίθμητα τελικά συμπεράσματα για τον κόσμο και τον άνθρωπο. Παρ' όλα αυτά, λογω ελλείψεως χώρου, δύναμαι να σάς παρουσιάσω μόνο μια συνοπτική έκδοση της μελέτης, που όμως αποτελεί ακριβή αναφορά στο πρωτοποριακό του πράγματος.

Το πόνημα αυτό έχει, καταρχήν, επιτύχει να ενώσει όλα τα έως τώρα γνωστά πεδία και όλες τις μορφές κίνησης, ενέργειας και γενικά όλες τις αναλυτικές ερμηνίες του κόσμου. Ο βασικός άξονας λοιπόν της θεωρίας (που για μένα είναι πλέον νόμος) είναι πως όλα είναι ένα κύμα (ένα ψέμα, μια ανάσα, μια πνοή...) και ότι ο κόσμος ολόκληρος επιπλέει πάνω σ' αυτό το κύμα που μεταλάσσεται συνέχεια και αλλάζει υποστάσεις και μορφές, έτσι ώστε τα δέντρα να μάς φαίνονται δέντρα, οι μαίμούδες: μαίμούδες, τα αεροπλάνα: αεροπλάνα κλπ. Επίσης, μέσω της κυματικής θεωρίας (καμία σχέση με την κυματική θεωρία του ψευδοεπιστήμονα Elliot) μπορούν να ερμηνευτούν φαινόμενα όπως το φαινόμενο του θερμοκηπίου, το Ελ Νίνιο, το φαινόμενο της πεταλούδας, το φαινόμενο είμαι εγώ του Πανταζή κλπ. Επειδή όμως και τα φαινόμενα απατούν, η κυματική θεωρία δε σταματά εκεί αλλά φιλοδοξεί να δώσει μια ολοκληρωμένη και δομημένη εικόνα του κόσμου. Μεταφέροντας τα πάντα στο κύμα τότε έχουμε μόρια που πλέουν σε μια μόνιμη κυματοειδή άλυσο έτσι ώστε είναι πολύ εύκολο να εξηγηθούν υπερδομές όπως ο ανθρώπινος εγκέφαλος, καθώς τα μόρια ταξιδεύουν και πάλι στη βάση ενός κύματος. Γενικά, η κυματική θεωρία παρουσιάζει πολλά αβαντάζ σε σχέση με παλαιότερες (αλλά και πολύ πρόσφατες χρονικά θεωρίες των πάντων) καθώς αφού όλα είναι ένα κύμα, τότε φθορά και αφθαρσία δεν υπάρχουν καν. Απλά η μια είναι το counterpart της άλλης. Δηλαδή, όλα είναι ένα, δηλαδή το κύμα. Στην καθημερινή ζωή ακόμη, η εν λόγω θεωρία έχει τεράστια αξία αφού μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις από το να λύσεις μια εξίσωση ολοκληρώματος (δεν είναι τυχαίο τελικά που το ολκλήρωμα έχει κυματοειδή μορφή) μέχρι το να καταφέρεις να μη σε κλέψει στο ζύγισμα ο μπακάλης όταν αγοράζεις πορτοκάλια, αλλά ιδίως όταν αγοράζεις ξηρούς καρπούς. Με την κυματοειδή θεωρία μπορείς να υπολογίσεις πανεύκολα την κλίση της ζυγαριάς σε συνάρτηση με τη φορά του ανέμου (κύμα) και τους δείκτες του μετρητή. Έτσι υπολογίζεις με ακρίβεια mg το βάρος της αγοράς σου. Επιπλέον, η κυματική θεωρία έχει πολλές εφαρμογές στο διάστημα. Δεν είναι τυχαίο πως το ρομπότ της ΝΑΣΑ, Opportunity, ψάχνει τον κρατήρα Endeavour του Άρη, προς ανεύρεση νερού, ακολουθώντας μια κυματοειδή κίνηση. Άλλωστε ακόμα και το νερό είναι κύμα, ιδίως στην ακροθαλασσιά...
Ή μήπως είναι τυχαίο πως το μοριο τού DNA, καθώς και η πρωτοταγής δομή των πρωτεϊνών, έχουν αυστηρά κυματοειδή μορφή; Υπακούουν και αυτά με τη σειρά τους στην κυματική θεωρία. Άλλο ένα δείγμα της επαλήθευσης της θεωρίας είναι η κίνηση των πλανητών, που ξεκάθαρα πλέον πρόκειται για κυματοειδή κίνηση μέσα σε ένα σύμπαν που κι αυτό πάλλεται κυματοειδώς. Το μυστικό με τη θεωρία είναι η κατανόηση. Είναι ακόμη τυχαίο πως οι πληροφορίες που λαμβάνουμε εμείς απο το περιβάλλον είναι κύματα; Πρέπει λοιπόν να αντιληφθούμε πως και ο άνθρωπος ο ίδιος δεν είναι τίποτα άλλο από ένα κύμα, αφού όταν αγγίζουμε κάποιον συνάνθρωπό μας αυτό που λαμβάνουμε είναι κύματα.

Θα μπορούσαν να ειπωθούν χιλιάδες παραδείγματα γι αυτήν τη θεωρία που, σημειωτέον, παρουσιάζεται για πρώτη φορά εδώ, στο filosofia.gr, το πλέον έγκυρο ηλεκτρονικό περιοδικό ποικίλης ύλης για την επιστήμη και τη φιλοσοφία.

Για περαιτέρω πληροφορίες και σχόλια είμαι στη διάθεση του κάθε καλοπροαίρετου αναγνώστη. είμαι έτοιμος να σάς λύσω όλες τις απορίες και να εκθέσω τις θέσεις τις θεωρίας σχετικά με τη ζωή μετά θάνατον, τη γέννηση, τον ανθρώπινο νου, τη συνείδηση, την ύλη και την ενέργεια και όλα για τα οποία ο άνθρωπος ψάχνει απαντήσεις.

Δικός σας

Δάκης Μαυροφρείδης
Laughing
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Δάκης Μαυροφρείδης
Πρύτανης


Εγγραφή: 22 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 2627
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Αύγ 16, 2011 11:05 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Εγώ, ο Δάκης Μαυροφρείδης, ο θεμελειωτής της κυματικής θεωρίας, επιστρέφω ως υποσχέθην για να ξεκαθαρίσω τα σκοτεινά σημεία- αν υπάρχουν- της θεωρίας μου.

Αγαπητέ Kain,

Με χαροποιεί ιδιαίτερα το ενδιαφέρον σου σχετικά με τη θεωρία και φυσικά, όπως προείπα, είμαι στη διάθεσή σου.

Σχετικά με ότι έχει να κάνει με τη μεταθανάτια ζωή, η θεωρία είναι ξεκάθαρη, απλά είναι αρκετά προχωρημένη στη σκέψη. Η κυματοειδής κατάσταση που όπως είπαμε διατρέχει και είναι το σύμπαν, είναι στην ουσία μια διαφορετική ονομασία για την ενέργεια που απαρτίζει το συμπαντικό συνεχές. Αν εστιάσουμε στον άνθρωπο και την μεταθανάτια κατάληξή του, μπορούμε να θεωρήσουμε πως η ζωή γενικά είναι μια κυματοειδής συνάρτηση, ενεργειακά φορτισμένη που μένει αενάως άφθαρτη και ανακυκλώνεται κατά κύματα, όπως ακριβώς τα κύματα της θάλασσας ανακυκλώνουν το ίδιο νερό ξανά και ξανά, χωρίς την παραμικρή φθορά στο περιεχόμενο. Ψυχή και συνείδηση λοιπόν μεταφέρονται ως κύμα όπου συμμετέχουν στην ενεργειακή ανακύκλωση στο εσώτερο της συμπαντικής ενεργειακής δεξαμενής.

Γιατί σκέψου! Είναι πολύ λογικό, αφού ό,τι λαμβάνουμε είναι στην ουσία κυματικές αναφορές, να καταλήγουμε στο τελος και ως κύμα...

Ελπίζω να σε κάλυψα!

Δικός σας

Δάκης Μαυροφρείδης
_________________
Δεν υπάρχει τίποτα πιο θαυμαστό και αξιόλογο από την ανάδειξη του ωραίου. Αρκεί, ο σκοπός της ίδιας της πράξης να μην αναλώνεται μέσα σε μια ανερμάτιστη και φλύαρη ματαιοδοξία

Δ.Μ.

http://d-mavrofrides.simplesite.com
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
timestotimes
Πρύτανης


Εγγραφή: 10 Ιούλ 2010
Δημοσιεύσεις: 1951

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Αύγ 16, 2011 11:29 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Laughing Laughing Laughing

Καφέ φτιάχνει η θεωρία Δάκη; Γιατί αν δεν φτιάχνει είναι άχρηστη! Laughing
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Δάκης Μαυροφρείδης
Πρύτανης


Εγγραφή: 22 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 2627
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Αύγ 16, 2011 5:26 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

timestotimes έγραψε:
Laughing Laughing Laughing

Καφέ φτιάχνει η θεωρία Δάκη; Γιατί αν δεν φτιάχνει είναι άχρηστη! Laughing


Αγαπητή timestotimes

Με λυπεί βαθύτατα που ειρωνεύεστε την εν λόγω θεωρία. Αλλά έτσι είναι! Όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια. Όμως αγαπητή μου πέσατε στην περίπτωση! Η εν λόγω θεωρία φτιάχνει και καφέ. Διότι πώς είναι δυνατόν μια θεωρία που εμπερικλείει τα πάντα να μην εμπερικλείει και τη διαδικασία φτιαξίματος του καφέ, ασχέτως αν είναι ελληνικός, εσπρέσσο ή θεσσαλονίτικη φραπεδιά...

Σίγουρα αγαπητή μου όλα αυτά θα σάς φαίνονται υπερβολικά. Όμως φεύ! Φεύ! Επιτρέψατέ μου πρώτα να σάς παρουσιάσω την αναλυτική σκέψη στην οποία θεμελιώνεται η θεωρία και τότε θα δείτε "ιδίοις όμασι" πως έχω απόλυτα δίκιο.

Η γνησιότητα της διαδικασίας φτιαξίματος του καφέ είναι τεκμηριωμένη ότι υπήρχε εκ των πρωτέρων ως κύμα στο σύμπαν και ότι εμείς οι άνθρωποι απλά την ανακαλέσαμε και την εφαρμόσαμε. γιατί έχει τις εξής ιδιότητες. Πρώτον, το φτιάξιμο του καφέ απαιτεί εργαλεία και συνθήκες που δημιουργούν και επιτρέπουν κυματοειδείς καταστάσεις, όπως για παράδειγμα το χτύπημα του φραπέ ή η παροχή θερμότητας στο γαλλικό καφέ. Δεύτερον, η όλη διαδικασία μάς είναι γνωστή σε μάς μόνο μέσω των αισθήσεων που, ως γνωστόν, δέχονται ερεθίσματα σε μορφή κύματος. Άρα και ο καφές είναι κύμα... Επειδή όμως, όπως είπαμε, το κύμα είναι ένα και προϋπήρχε και απλά αλλάζει μέσω του ίδιου του τού εαυτού υποστάσεις, τότε μπορούμε να πούμε πως και η διαδικασία του φτιαξίματος του καφέ είναι μια διαδικασία που ερμηνεύεται απολύτως και διαχρονικά μέσα από την κυματική θεωρία καια προϋπήρχε ακόμα και πριν τη γέννηση της γης, εν δυνάμει!

Οπότε, γλυκειά μου tiimestotimes, η κυματική θεωρία, όχι μόνο φτιάχνει καφέ, αλλά το σερβίρει κι όλας!

Άντε στην υγειά μας!

Δικός σας

Δάκης Μαυροφρείδης
_________________
Δεν υπάρχει τίποτα πιο θαυμαστό και αξιόλογο από την ανάδειξη του ωραίου. Αρκεί, ο σκοπός της ίδιας της πράξης να μην αναλώνεται μέσα σε μια ανερμάτιστη και φλύαρη ματαιοδοξία

Δ.Μ.

http://d-mavrofrides.simplesite.com
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Πρύτανης


Εγγραφή: 12 Μάρ 2004
Δημοσιεύσεις: 18523

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Αύγ 16, 2011 5:33 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Πάντως,για το ξεπέρασμα της οικονομικής κρίσης,θεωρώ καλύτερη τη θεωρία του Bugman γιατί προσφέρει σταθερή ροή δανείων στην οικονομία ενώ η κυματική του Δάκη θα μπορούσε να οδηγήσει και σε τσουνάμι.

Και τότε τι να τον κάνεις τον καφέ σου,timestotimes; Laughing
_________________
Έτσι να στέκω, θάλασσα, παντοτεινέ έρωτά μου
με μάτια να σε χαίρομαι θολά
και να ναι τα μελλούμενα στην άπλα σου μπροστά μου,
πίσω κι' αλάργα βάσανα πολλά.
(Κώστας Βάρναλης)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
timestotimes
Πρύτανης


Εγγραφή: 10 Ιούλ 2010
Δημοσιεύσεις: 1951

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Αύγ 16, 2011 6:47 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Laughing Laughing Laughing

Δεν μπορείτε κύριε Δάκη μας να επικαλείστε την από χρόνια αποδεδειγμένη, από άλλη θεωρία, κίνηση της φραπεδιάς και να την προσαρμόζετε στην κυματοειδή θεωρία σας! Δεν χωρεί αμφιβολία ότι η κίνηση αυτή έχει εξηγηθεί και αναλυθεί πολλάκις από τους νεοέλληνες τόσο, ώστε θεωρείται πλέον δεδομένη ακόμα και από τους κύκλους της επιστήμης! Αλλά ας μην πάμε μακριά.. Η ίδια η φύση είναι αυτή που την επινόησε, ως κίνηση, και αντικειμενικά ομιλώντας ουδεμία σχέση έχει, με το κύμα, η φορά ή η διεύθυνση της! Αυθαιρετείτε αγαπητέ εις βάρος της επιστήμης και την ίδια στιγμή περιθωριοποιείτε και την καθομιλουμένη!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
πόκΑΑς
Πρύτανης


Εγγραφή: 04 Ιαν 2011
Δημοσιεύσεις: 1033
Τόπος: Το Αιώνιον Ποθητόν της Ανθρωπότις.

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Αύγ 16, 2011 8:52 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Δάκης Μαυροφρείδης αστειότητες είναι όσα λες και πρέπει να καλλιεργήσεις την χιουμοραίσθηση. Δεν βγάζεις χαρά. Δοκίμασε κάπως αλλοιώς.
_________________


pol gt
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
Δάκης Μαυροφρείδης
Πρύτανης


Εγγραφή: 22 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 2627
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Αύγ 16, 2011 11:33 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

πόκΑΑς έγραψε:
Δάκης Μαυροφρείδης αστειότητες είναι όσα λες και πρέπει να καλλιεργήσεις την χιουμοραίσθηση. Δεν βγάζεις χαρά. Δοκίμασε κάπως αλλοιώς.


Αγαπητέ ποκΑΑς,

Κατ' αρχήν να σ' ευχαριστήσω που έλαβες μέρος στην ψηφοφορία. Μόνο εσύ θα απαντούσες με ένα ξερό "όχι". Βλέπεις, αυτές τις απαντήσεις τις έβαλα για κάτι τέτοιες περιπτώσεις.

Εντούτοις, θα ήθελα να σε παρακαλέσω, στο χρόνο που διαθέτεις ελεύθερο, γιατί σ' αυτόν το χρόνο έγραψες το ως άνω post, να συνεχίσεις να φτιάχνεσαι με τσόντες και να με αφήσεις ήσυχο να αναπτύξω τη θεωρία μου.

Και πάλι ευχαριστώ
_________________
Δεν υπάρχει τίποτα πιο θαυμαστό και αξιόλογο από την ανάδειξη του ωραίου. Αρκεί, ο σκοπός της ίδιας της πράξης να μην αναλώνεται μέσα σε μια ανερμάτιστη και φλύαρη ματαιοδοξία

Δ.Μ.

http://d-mavrofrides.simplesite.com
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
πόκΑΑς
Πρύτανης


Εγγραφή: 04 Ιαν 2011
Δημοσιεύσεις: 1033
Τόπος: Το Αιώνιον Ποθητόν της Ανθρωπότις.

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Αύγ 17, 2011 12:23 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Δάκης Μαυροφρείδης έγραψε:
πόκΑΑς έγραψε:
Δάκης Μαυροφρείδης αστειότητες είναι όσα λες και πρέπει να καλλιεργήσεις την χιουμοραίσθηση. Δεν βγάζεις χαρά. Δοκίμασε κάπως αλλοιώς.


Αγαπητέ ποκΑΑς,

Κατ' αρχήν να σ' ευχαριστήσω που έλαβες μέρος στην ψηφοφορία. Μόνο εσύ θα απαντούσες με ένα ξερό "όχι". Βλέπεις, αυτές τις απαντήσεις τις έβαλα για κάτι τέτοιες περιπτώσεις.

Εντούτοις, θα ήθελα να σε παρακαλέσω, στο χρόνο που διαθέτεις ελεύθερο, γιατί σ' αυτόν το χρόνο έγραψες το ως άνω post, να συνεχίσεις να φτιάχνεσαι με τσόντες και να με αφήσεις ήσυχο να αναπτύξω τη θεωρία μου.

Και πάλι ευχαριστώ


Αγόρι μου καλό μην εκτείθεσαι, στο ξαναείπα, ο κόσμος και οι άνθρωποι, κι εγώ, είμαστε πολύ περισσότερα από ότι μπορεί το περιορισμένο σου μυαλό να κατανοήσει. Και δεν θα αναφέρω διόλου το πόσο εύκολα παρεκτρέπεσαι σε ψευδαισθήσεις διότι το ότι έχεις βάλει ψηφοφορία στο θρεντ το είδα μετά που διάβασα αυτά που μου γράφεις στην παράθεση πιο πάνω.

Όσο για αυτό που ονομάζεις θεωρία, τρίχες είναι, τίποτε περισσότερο. Αλήθεια σου λέω.
_________________


pol gt
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
Δάκης Μαυροφρείδης
Πρύτανης


Εγγραφή: 22 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 2627
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Αύγ 17, 2011 12:38 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Ως κι εσύ λοιπόν αμφισβητείς τη θεωρία μου;;;;;;
_________________
Δεν υπάρχει τίποτα πιο θαυμαστό και αξιόλογο από την ανάδειξη του ωραίου. Αρκεί, ο σκοπός της ίδιας της πράξης να μην αναλώνεται μέσα σε μια ανερμάτιστη και φλύαρη ματαιοδοξία

Δ.Μ.

http://d-mavrofrides.simplesite.com
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Δάκης Μαυροφρείδης
Πρύτανης


Εγγραφή: 22 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 2627
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Αύγ 17, 2011 12:40 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Επίσης ψεύδεσαι!
_________________
Δεν υπάρχει τίποτα πιο θαυμαστό και αξιόλογο από την ανάδειξη του ωραίου. Αρκεί, ο σκοπός της ίδιας της πράξης να μην αναλώνεται μέσα σε μια ανερμάτιστη και φλύαρη ματαιοδοξία

Δ.Μ.

http://d-mavrofrides.simplesite.com
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Κουβεντούλα Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενο
Σελίδα 1 από 2

 
Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης





Μηχανισμός forum: PHPBB

© filosofia.gr - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του.

Υλοποίηση, Φιλοξενία: Hyper Center