Θ.ΒοήθειαςΘ.Βοήθειας   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Εγγεγραμμένα μέληΕγγεγραμμένα μέλη   Ομάδες ΧρηστώνΟμάδες Χρηστών  ΕγγραφήΕγγραφή  ΠροφίλΠροφίλ 
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

No War

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Ελεύθερες Απόψεις
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
maya
Αντιπρύτανης


Εγγραφή: 09 Φεβ 2003
Δημοσιεύσεις: 101
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 10, 2003 9:35 pm    Θέμα δημοσίευσης: No War Απάντηση με Συμπερίληψη

To parakatw keimeno mou to esteilan kai to parathetw giati isws einai mia lush..




ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ

Ελαβα κι εγώ όπως ίσως και συ, ένα συγκινητικό e-mail που προτείνει να σταματήσουμε να παίρνουμε αμερικάνικα προϊόντα. Το είχα σκεφτεί και γω, όπως ίσως και σύ. Πήρα κι ένα άλλο γράμμα, που έλεγε να ανάψουμε νύχτα τα φώτα, για να δει ο δορυφόρος τη διαμαρτυρία μας. Έχω μια καλύτερη ιδέα.
Να βοηθήσουμε όσους Αμερικανούς δεν έχουν καταλάβει τί γίνεται και όλοι μαζί να ακινητοποιήσουμε τη χούντα που φιλοδοξεί να υποτάξει όλη την ανθρωπότητα. Αν αρχίσει ο ένας λαός μποϊκοτάζ εναντίον του άλλου, δε θα βγει τίποτα, εκτός ίσως από μια επιδείνωση της χοντρής κρίσης που ήδη έχει αρχίσει.
Η ιδέα είναι απλή: Για να αγοράσω ένα προϊόν, θέλω να ξέρω ότι η εταιρία που μου το πουλάει είναι εναντίον του πολέμου. Και το δείχνει με πράξεις. Δε με νοιάζει αν είναι πολυεθνική, αμερικάνικη, κινέζικη ή πακιστανική, θέλω να βλέπω στις διαφημίσεις της, τί κάνει εναντίον του πολέμου. Θέλω να πληρώνει αντιπολεμικά σπότ στην τηλεόραση, θέλω να δίνει λεφτά για τα θύματα του πολέμου, θέλω να διαδηλώνει μαζί μου. Απλό;
Ο Μπους δεν θα ήταν εκεί που είναι και δε θα είχε κι αυτό το ύφος, αν είχαμε όλοι στείλει στην Exxon – Mobil και στην Enron, ένα e-mail που θα έλεγε: « Από σήμερα σας ειδοποιώ ότι σταματάω να αγοράζω τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας – τις μετοχές της εταιρίας σας τις πούλησα χτες – και απαιτώ να δηλώσετε δημόσια την αντίθεσή σας στον πόλεμο. Όταν το κάνετε, θα ξαναγίνω πελάτης σας. »
Επίσης πρέπει να στείλουμε σε όλους τους Aμερικανούς φίλους μας ένα απλό γράμμα στο εξής περίπου στυλ:
« Αγαπητή μου Έλεν,
Σήμερα άλλαξα όλα τα δολλάρια που είχα, με ευρώ. Σε παρακαλώ να κάνεις και σύ το ίδιο (ή πάρε γιεν ή ό,τι θέλεις) και να στείλεις στην τράπεζά σου ένα γράμμα με το οποίο να της ζητάς να αποδείξει με πράξεις ότι είναι εναντίον του πολέμου. Ναι ξέρω ότι το ευρώ θα ανέβει ανώμαλα και το δολλάριο θα πέσει κατακόρυφα αν όλοι εμείς που είμαστε εναντίον του πολέμου, πουλήσουμε ό,τι δολλάρια έχουμε. Ειδικά εσείς οι Αμερικάνοι θα βγαίνετε και κερδισμένοι, γιατί κάθε φορά που θα χρειάζεστε δολλάρια για τα καθημερινά σας έξοδα, θα παίρνετε περισσότερα δολλάρια, αλλάζοντας τα ευρώ που θα έχουν ανέβει. Τα ξένα προϊόντα όμως θα είναι ακριβότερα για σας, οι Ευρωπαίοι εξαγωγείς θα πονέσουν, τα αμερικάνικα χρηματιστήρια θα κάνουν βουτιά μεγαλύτερη απ’ αυτές που κάνουν ήδη, ίσως το ίδιο να κάνουν όλα. Η χούντα θα χάσει το υφάκι που έχει και η μούρη της θα πάρει το χρώμα του δολλαρίου. Θα τής την πέσουν οι εταιρίες, η Wall Street.
Οι εταιρίες που θα έρθουν μαζί μας, θα δουν τις μετοχές τους να ανεβαίνουν – θα κερδίσουμε κι εμείς απ αυτό - οι διαχειριστές των κεφαλαίων θα έρθουν μαζί μας, πολλοί θα ξαναγυρίσουν στο δολλάριο για να πάρουν μετοχές των εταιριών της Ειρήνης, η διαφήμηση θα αλλάξει.
Θα δείξουμε ότι είμαστε ελεύθεροι άνθρωποι και όχι δουλικοί καταναλωτές. Λέμε σε κάθε εταιρία αυτό που είπε ο Μπους σε μας: « Ή είσαι μαζί μου, ή είσαι εναντίον μου ».
Θέλεις αυτοκίνητο; Θέλεις κινητό; Θέλεις ένα πρόγραμμα για το κομπιούτερ σου; Ένα CD; Μιά ασφάλεια ζωής; Από δω και πέρα πρέπει όλες οι εταιρίες να ξερουν ότι τα πράγματα άλλαξαν. Δεν μετράει τόσο το προϊόν ή η υπηρεσία που μας δίνουν, όσο το τί ρόλο παίζουν στον κόσμο, ποιούς πολιτικούς χρηματοδοτούν κλπ. Πρώτος και καλύτερος ο Μπιλ Γκέϊτς πρέπει να δεχτεί τη βροχή των μηνυμάτων μας, η Ιντελ κλπ.
Οπωσδήποτε πρέπει η βροχή να πέσει στα μέσα δημοσιότητας: Τηλεόραση, εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα. Από όλες τις χώρες, όλοι ενωμένοι, ας σταματήσουμε την τρέλα της χούντας. Η Ειρήνη, η ανθρώπινη ζωή, η σωτηρία του περιβάλλοντος, αξίζουν πιο πολύ από το α’ ή το β’ πλεονέκτημα ενός προϊόντος κι απ’ όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μαζί.
Η ψήφος, καταργήθηκε με την εκλογή του Μπους. Το χρήμα είναι σήμερα η μόνη δύναμη που έχουμε. Ας αρχίσουμε να ψηφίζουμε μ’ αυτό. Θα ξεπεράσουμε το πρόβλημα, με τα λεφτά μας. Είναι λίγα, αλλά είμαστε πολλοί.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
VAGELIS K.
Νεοφώτιστος


Εγγραφή: 06 Ιούν 2003
Δημοσιεύσεις: 7
Τόπος: ΑΘΗΝΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιούλ 02, 2003 8:27 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Smile
Αγαπητή μου, υπάρχει μια λάθος εκτίμηση, για την δυναμική του χρήματος.
Το χρήμα δεν έχει αξία, από μόνο του δεν συμβάλει πουθενά. Το χρήμα αποτελεί το λιπαντικό που κινούνται οι τροχοί. Είναι μια οικονομική μονάδα που η όποια αξία της αποτελεί συμφωνία μεταξύ των ανθρώπων.
Η μετατροπή του χρήματος από την μια Εθνική υπόσταση σε μια άλλη δεν λύνει κανένα πρόβλημα, από την στιγμή που με την ιδιότητα του, ως λιπαντικού, μπορεί να αντικατασταθεί από άλλο αντίστοιχο του λιπαντικό και μάλιστα την στιγμή που κυριαρχείται από την Αμερικάνικη οικονομία και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπως και το κέντρο Διεθνούς Εμπορίου, και επομένως δεν αποτελεί μέσον πίεσης υπέρ ανθρώπινων αξιών.
Ας μποϊκοτάρουμε τον Αμερικάνικο πολιτισμό, τον Αμερικάνικο τρόπο ζωής, ας επιλέξουμε τον δρόμο των αποκαλύψεων χωρίς να φοβόμαστε ή να κάνουμε μικροϋπολογισμούς ατομικού συμφέροντος και τότε θα έχουμε πετύχει μεγάλο, αν όχι το μεγαλύτερο πλήγμα στην Αμερικάνικη οικονομία.
Αλλά παραμένει σε ισχύ και το παρκάρω ερώτημα. Γιατί στο απυρόβλητο το euro;
Όσο ιμπεριαλιστική είναι η Αμερικάνικη οικονομία, άλλο τόσο είναι η Ευρωπαϊκή, η Γιαπωνέζική, η Ρώσική, η Κινέζική. Το λιπαντικό παίζει ρόλο ή οι τροχοί; Ή, το δρομολόγιο και το ποιος κουμαντάρει το όχημα; Ή, πόσοι και ποιοι από εμάς γίνονται επιβάτες η επιβήτορες;
_________________
Βαγγελης Κωνσταντινου
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
ΛΑ.Ο.Σ.
Αποκλεισμένο μέλος


Εγγραφή: 28 Ιαν 2012
Δημοσιεύσεις: 1241
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 19, 2012 7:09 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Μήνυμα διεγράφη από τη διαχείριση λόγω υβριστικών και νομικώς μεμπτού περιεχομένου
_________________
Mr. Green Laughing opyλgos βλέχει βλέχει...
LaughingMr. Green κλατάς ομπλέλα;;;
Mr. Green Laughingγλήγολα μέσα μην βλαχείς και μας αλλωστήσεις τζάνεμ...
Laughing Mr. Green
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Yahoo Messenger MSN Messenger
opyrgos
Αποκλεισμένο μέλος


Εγγραφή: 30 Νοέ 2007
Δημοσιεύσεις: 13248

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Απρ 22, 2012 9:16 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

ΛΑ.Ο.Σ. έγραψε:
Mr. Green Laughing opyλgos βλέχει βλέχει...
LaughingMr. Green κλατάς ομπλέλα;;;
Mr. Green Laughingγλήγολα μέσα μην βλαχείς και μας αλλωστήσεις τζάνεμ...
Laughing Mr. Green

_________________
"Mόνην τε ὀρθὴν πολιτείαν εἶναι τὴν ἐν κόσμῳ."
― Διογένης
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Ελεύθερες Απόψεις Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης





Μηχανισμός forum: PHPBB

© filosofia.gr - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του.

Υλοποίηση, Φιλοξενία: Hyper Center