Θ.ΒοήθειαςΘ.Βοήθειας   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Εγγεγραμμένα μέληΕγγεγραμμένα μέλη   Ομάδες ΧρηστώνΟμάδες Χρηστών  ΕγγραφήΕγγραφή  ΠροφίλΠροφίλ 
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Ο ΨΥΧΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΣ ΡΑΚΟΣΥΛΛΕΚΤΗΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Ελεύθερες Απόψεις
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
defacto
Υφηγητής


Εγγραφή: 09 Ιούν 2006
Δημοσιεύσεις: 17

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάϊ 28, 2010 12:48 am    Θέμα δημοσίευσης: Ο ΨΥΧΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΣ ΡΑΚΟΣΥΛΛΕΚΤΗΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ Απάντηση με Συμπερίληψη

Βαρεθηκα και κουραστηκα να ειμαι ρακοσυλλεκτης.Βαρεθηκα να ειμαι τοσο περιεργος με οσα βλεπω γυρω μου και κυριως με τα σκουπιδακια στο δρομο..
Ο ψυχαναγκασμος μου ειναι ο εξης: οταν πεσει το ματι μου σε ενα σκουπιδακι που ειναι πεταμενο στο δρομο (ή αλλου πχ λεωφορειο, στη σχολη μου, σε καποιο μαγαζι) τοτε το μαζευω.Αυτο συμβαινει πολυ συχνα.Ξεκινησα να το κανω αυτο απο το Σεπτεμβριο.Ειναι πολυ ενοχλητικο και πολυ κουραστικο.Αν δεν μαζεψω το σκουπιδακι που ειδα σε καποιο συγκεκριμενο σημειο, κολλαω απιστευτα.Τοσο που αναγκαζομαι να γυρισω στο σημειο που το ειδα, να το ψαξω και να το μαζεψω.
Ειναι ομως και φορες που δε μπορω να το μαζεψω, ειτε επειδη ειμαι με καποιο αλλο ατομο που δε γνωριζει, ειτε επειδη ειναι αστυνομικοι γυρω γυρω (μενω κοντα στην Αμερικανικη πρεσβεια και μια φορα που κοιτουσα κατι θελοντας να δω τι ειναι, μου αρχισαν τις ερωτησεις...), ειτε επειδη δεν αντεχω για ακομα μια φορα να σκυψω να μαζεψω ενα ακομα σκουπιδι.
Οσες φορες δε μαζεψω ενα σκουπιδι, και εχω αμφιβολια για αυτο που ειδα, τοτε κολλαω ασχημα.
Αυτο το προβλημα εχει ως συνεπεια να μη θελω να βγαινω απο το σπιτι (ωστοσο δε μπορω να κανω αλλιως), και να με δυσαρεστει αφανταστα το περπατημα και πολυ περισσοτερο οι μεγαλες αποστασεις.Φανταστειτε να δω ενα σκουπιδακι σε ενα πολυ μακρινο σημειο και μετα να θελω να το ξαναδω...μου εχει συμβει και αυτο..ετσι αποφευγω μεγαλες αποστασεις και φυσικα ταξιδια..
Ακομα και οταν μπαινω σε λεωφορειο, μπορει να δω κατι εξω απο το λεωφορειο, μετα να κατεβω για να παω να το μαζεψω και να περιμενω ξανα το αλλο λεωφορειο...
Πολλες φορες αναγκαζομαι να γυρναω πισω στη σχολη μου, σε καποια καφετερια, σε καποιο μαγαζι, ακομα και σε καποιο ξενο σπιτι για να παρω κατι που ειδα και δεν ηξερα τι ακριβως ειναι.
Εχω μαζεψει χιλιαδες φυσικα απο τοτε που ξεκινησα να το κανω.
Τα βαζω σε τσαντες, σακουλες, στην τσεπη και οπου αλλου βρω.
Η μαμα μου, που ξερει για το προβλημα που εχω, βλεπει τα σκουπιδακια στις ντουλαπες, στην τσαντα μου, στις τσεπες κτλ και τα πεταει.Η αληθεια ειναι οτι αυτο με διευκολυνει λιγο, επειδη εγω τα μαζευω με σκοπο μετα να τα ελεγξω.Ομως ειναι τοσα πολλα που ξεχναω τι εχω μαζεψει.Οποτε δεν υπαρχει θεμα.Αλλα στην αρχη με πειραζε λιγο αυτο που εκανε, επειδη δε με ρωτουσε πριν.
Εγω εχω καταφερει να πεταξω μονος μου μια ολοκληρη τσαντα με σκουπιδια.Βεβαια, δε θυμομουν καθολου τι ειχα βαλει εκει μεσα, αλλιως δε θα την πετουσα.
Μεχρι τωρα εχω παει σε δημοσιο νοσοκομειο, απο το οποιο εμεινα απολυτα δυσαρεστημενος.Ηταν πολυ χαλια η κατασταση εκει.Με εβλεπαν καθε φορα 1 ψυχιατρος και αλλα 4 ατομα που εκαναν την πρακτικη τους (!) και ενιωθα αβολα.Δε με βοηθησαν καθολου.Θα ελεγα οτι με κανανε χειροτερα.
Τωρα τις τελευταιες δυο βδομαδες παω σε ιδιωτη, ο οποιος μου φαινεται καλος.
Το θεμα ειναι οτι εγω δε θελω πια να συνεχισω να εχω αυτο το προβλημα.Με εχει κουρασει.Δε θελω πια να πηγαινω σε ειδικους.Ερχεται το καλοκαιρι σε λιγο, θελω να κανω αλλα πραγματα.Το οτι πηγαινω σε ψυχιατρο, σημαινει οτι εξακολουθω να εχω προβλημα.Και εγω δε θελω.Θελω επιτελους να μπει ενα τελος.
Θυμαμαι οταν μπηκε ο Μαιος ειπα οτι θα σταματησω να μαζευω σκουπιδακια.Τελικα, σημερα ειναι 27 Μαιου και εξακολουθω να μαζευω.
Και γενικοτερα, περα απο σκουπιδακια, αν δω ο,τιδηποτε που μου φανει καπως περιεργο και δεν ξερω τι ειναι, θελω να το ελεγξω, να το δω, ξανα και ξανα, να ρωτησω να μαθω τι ειναι, γιατι αλλιως θα μου κολλησει στο μυαλο και θα με βασανισει.Ολο αυτο με αποσπα απο το να κανω πιο χρησιμα πραγματα, οπως να διαβασω για τη σχολη μου, να παω μια βολτα, να σκεφτω το μελλον μου.
Εχω ταλαιπωρηθει παρα πολυ φετος με αυτο το προβλημα..
Ξεχασα να πω οτι παιρνω 3 ladose τη μερα, τωρα αν αυτα με βοηθανε, δεν το ξερω.Ελπιζω πως δεν τα παιρνω αδικα..
Επισης, θελω να συμπληρωσω οτι η Αθηνα ειναι μια παρα πολυ βρωμικη πολη, νομιζω δεν υπαρχει πιο βρωμικη πολη απο αυτη.Οι Αθηναιοι ειναι βρωμιαρηδες, σκουπιδιαρηδες και ασυνειδητοι και πετανε ο,τι μπορειτε να φανταστειτε στους δρομους.Δε μπορειτε να πιστεψετε το τι εχω δει πεταμενο στους δρομους.Αν ομως τα πετουσαν στους καδους, εγω δε θα ειχα αυτο το προβλημα και η Αθηνα θα ηταν καθαρη.Αλλα οι Αθηναιοι δε νοιαζονται, μισουν την πολη τους και δεν εχουν καθολου περιβαλλοντικη συνειδηση.Οι καθαριστες του δημου αδικα δουλευουν, αφου αυτοι καθαριζουν και μετα οι Αθηναιοι ξαναβρωμεζουν τους δρομους..
Θα ηθελα να μου πειτε, μερικες απλα συμβουλες, για το πως θα μπορουσα να ξεπερασω αυτο το προβλημα.
Σας παρακαλω μη μου πειτε οτι δεν ειστε ψυχολογοι κτλ.Σας ζηταω μια απλη γνωμη, φιλικη.Δε χρειαζεται να εχετε πτυχιο ψυχολογιας για να πειτε την αποψη σας.Μπορει να σκεφτειτε κατι που ισως με βοηθησει πολυ να το ξεπερασω.
Σας ευχαριστω για την προσοχη και ο,τι αλλο θελετε ρωτηστε με.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Bugman
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιούλ 2003
Δημοσιεύσεις: 13585
Τόπος: Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάϊ 28, 2010 8:28 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Εφόσον έχεις τις ιατρικές συμβουλές, είσαι στο σωστό δρόμο. Επίσης θα πρότεινα να φτιάξεις μια εθελοντική ομάδα καθαρισμού. Εκεί στο πρώτο σκέλος της μανίας σου θα οργανωθείς..ώστε να ικανοποιείσαι σε βαθμό να το παρατήσεις από τη βαρεμάρα. Στο δεύτερο μέρος, ο έλεγχος των σκουπιδιών είναι για μένα το σημαντικότερο εμπόδιο. Διότι δεν ξέρουμε τι είναι αυτό που θα σε ικανοποιήσει και δεν θα συνεχίσεις να ψάχνεις. Το αίσθημα της έλλειψης...το είχα και εγώ πιτσιρικάς, ανάποδα. Δηλαδή ένιωθα ανασφάλεια εκ των υστέρων...ότι κάτι δεν έκανα όπως έπρεπε, μάλλον μη γνωρίζοντας τι ακριβώς έπρεπε. Εδώ εσύ νιώθεις ανασφάλεια εκ των προτέρων. Για το λόγο αυτό θες να ερευνάς, πιθανόν επειδή πιστεύεις ότι βρίσκεσαι σε έναν κόσμο όπου κάνει μερικές φορές πράγματα που δεν πρέπει...και αφήνει στοιχεία για αυτά. Τα στοιχεία σκουπίδια που συγκεντρώνεις. Εγώ ξεπέρασα το πρόβλημα της έλλειψης, διαπιστώνοντας ότι δεν είναι ουσιαστικό για να συνεχίσω να ζω.
_________________
Σκορπίστε γνώση, μαζέψτε χαρά!

Η γνώση δεν μπορεί να πουληθεί: Γιατί ενώ κάθε εμπόρευμα μπορεί να επιστραφεί, η γνώση δεν μπορεί να επιστραφεί!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
steppenwolf
Πρύτανης


Εγγραφή: 16 Δεκ 2006
Δημοσιεύσεις: 1812
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάϊ 28, 2010 7:20 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Διευκρινίζοντας κατ αρχην πως ούτε εγώ είμαι ψυχολόγος για να είναι έγκυρη η γνώμη μου, θα σου πω την ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ.
Καταρχήν θα χαρακτήριζα έτσι γενικά (ως μη/ειδικός) εμμονή, αυτό που έχεις. (Σίγουρα πιο ολοκληρωμένα και σωστά θα στο πει ο ειδικός που επισκέπτεσαι)
Αν πάντως είναι όντος εμμονή, καταρχήν να ξέρεις πως πολύς κόσμος έχει εμμονές, άλλοι σε μικρό (γι αυτό συχνά δεν το κοιτάνε καν, και φεύγει κάποτε από μόνο του) και άλλοι σε μεγαλύτερο βαθμό.
Η σκέψη μου, ή μάλλον ένα ''τρικ'' που θα σκεφτόμουν να εκάνα στη θέση σου, θα ήταν σιγά/σιγά και ΜΕΘΟΔΙΚΑ να αρχίζω να μειώνω την απασχόληση με τα σκουπίδια. Θα έβαζα δηλαδή κάποιους κανόνες του τύπου: '' αν είμαι με παρέα δεν θα γυρίσω να μαζέψω το σκουπίδι'' ή '' αν είναι παρόντες άλλοι εκεί που το είδα, θα το παραβλέψω...δεν φταίω εγώ που το άφησα, αλλά οι συνθήκες, και άλλωστε....ίσως να το μαζέψει κάποιος άλλος''
Απλά σαν παράδειγμα, εσύ θα βρεις την κατάλληλη πρόταση που θα σου ταιριάζει , (ίσως: δεν μαζεύω σκουπιδια μετά από κάποια ώρα, ή δεν το κάνω όταν είμαι κουρασμένος, ή χιλλια δυό τέτοια) και το καλύτερο θα ήταν να συζητήσεις πρώτα αυτό το τρικ που σου είπα με τον γιατρό σου να σου πει αν το εγκρίνςι ως ιδέα ας πούμε ''σταδιακής απεξάρτησης από την εμμονή'' ή αν μπορεί να το τροποποιήσει κάπως και αυτός ωστε να γίνει πιο σωστό...
_________________
1. '' Τα πάντα ρει'' - όλα είναι πιθανά!
2. Αντικειμενικά είναι μόνο τα γεγονότα. Σχετικές και πρόσκαιρες οι ερμηνείες τους.
3.Ψυχή = Ο πάντα παρόν πίσω από το πλήθος των εναλασσόμενων τάσεων, στάσεων και απόψεων, βουβός παρατηρητής .
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
freakshow
Πρύτανης


Εγγραφή: 31 Αύγ 2009
Δημοσιεύσεις: 314
Τόπος: N/A

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάϊ 31, 2010 12:21 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Μετασχημάτισε τον εαυτό σου. Μην τον απορρίπτεις, μην τον μειώνεις, μην τον χλευάζεις.
Συνείδηση του τι κάνεις, απ΄οτι βλέπω, έχεις.

Θα μπορούσες να μεταφράσεις την "ψύχωσή" σου, την "μη-κανονικότητά" σου σε κάτι δημιουργικό. Έχεις δηλώσει δημιουργικός άνθρωπος διαβάζω.
Μη σταματήσεις να κάνεις οτι κάνεις. Μάζευε σκουπιδάκια, συγκέντρωσέ τα και κάνε κάτι με αυτά. Δημιούργησε κάτι. Χρηστικό ή μη. Κάτι διακοσμητικό δεν έχει σημασία τι. Έχεις την πρώτη ύλη, έχεις την δημιουργικότητα, μην περιμένεις. Δεν είσαι μόνος, υπάρχουν άπειροι εκεί έξω "ψυχωσικοί" που νιώθουν και είναι καλλιτέχνες.

Όταν δημιουργήσεις κάτι με αυτά που έχεις, ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ και να είναι αυτό, θα νιώσεις καλά με τον εαυτό σου, και για αυτό που έκανες και για αυτό που είσαι. Επιπλέον θα "νομιμοποιήσεις" και την "παρεκκλίνουσα συμπεριφορά" σου τόσο στον εαυτό σου όσο και στους άλλους. Θα αγαπάς έστω και λίγο περισσότερο αυτό που είσαι άρα και περισσότερο αυτό που ήσουν πριν και σε έκανε έτσι.

Μερικά παραδείγματα:
http://www.youtube.com/results?search_query=trash+art

ΥΓ όλες οι λέξεις σε εισαγωγικά τις χρησημοποιώ κατά σύμβαση, όχι επειδή τις αποδέχομαι, αλλά για λόγους κατανόησης μεταξύ μας.
_________________
Αν δε σε νοιάζει που πας, δε θα χαθείς ποτέ.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Ελεύθερες Απόψεις Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης





Μηχανισμός forum: PHPBB

© filosofia.gr - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του.

Υλοποίηση, Φιλοξενία: Hyper Center