Θ.ΒοήθειαςΘ.Βοήθειας   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Εγγεγραμμένα μέληΕγγεγραμμένα μέλη   Ομάδες ΧρηστώνΟμάδες Χρηστών  ΕγγραφήΕγγραφή  ΠροφίλΠροφίλ 
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

(ΤΕΡΜΑ Η) ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΟ "ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ&q
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Επόμενο
 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Συζητήσεις για Θέματα
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
abc
Πρύτανης


Εγγραφή: 12 Δεκ 2004
Δημοσιεύσεις: 1889

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιαν 28, 2008 10:28 am    Θέμα δημοσίευσης: (ΤΕΡΜΑ Η) ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΟ "ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ&q Απάντηση με Συμπερίληψη

Σκέφθηκα να προσφέρω το βιβλίο μου "Πολιτισμός και φυσική επιλογή 2" στους γράφοντες στο παρόν σάιτ. Και αυτό, επειδή θέλω να προχωρήσω στην δεύτερη έκδοσή του.
Στην αγορά η τιμή του είναι 20 ευρώ.
Το προσφέρω για 10 ευρώ συν έξοδα αποστολής (που είναι 5 ευρώ).
Μπορείται να μου το παραγγείλεται στο kmar@tellas.gr
Με εκτίμηση
Κ.Μαρίτσας
ΥΓ Όποιος θέλει, μπορεί να το παραγγείλει και εδώ.


Έχει επεξεργασθεί απο τον/την abc στις Σαβ Αύγ 02, 2008 1:01 pm, επεξεργάσθηκε 1 φορά συνολικά
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
abc
Πρύτανης


Εγγραφή: 12 Δεκ 2004
Δημοσιεύσεις: 1889

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάρ 12, 2008 12:07 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Παρουσιάσεις Νέων Τίτλων

ΜΑΡΤΙΟΣ 2008: Μαρίτσας, Κωνσταντίνος. Πολιτισμός και φυσική επιλογή. Σόφια: Ζαχάριι Στογιάνοβ, 2007


O Κωνσταντίνος Δημ. Μαρίτσας, ηλεκτρολόγος μηχανικός, ανήκει στην παλιά σχολή του Πολυτεχνείου η οποία αναλύει τα πράγματα από μία πανεπιστημονική οπτική. Σε αυτό το βιβλίο αποπειράται να αποδομήσει γνωστές επιστημονικές θεωρίες των θετικών επιστημών (φυσικής, βιολογίας) και να τις επαναπροσεγγίσει μέσω ενός αμιγώς φιλοσοφικού (απλού δηλαδή) τρόπου σκέψης. Διαπράττει δηλαδή ό,τι και οι φιλόσοφοι, αμφισβητεί κάθε παραδεκτή επιστημονική αλήθεια και καθετί αξιωματικό, έχοντας όμως ταυτόχρονα και μια επιστημονική κατανόηση της πραγματικότητας. Στο τέλος ζυγίζει κατά πόσο στέκει η εκάστοτε επιστημονική υπόθεση και κατά πόσον επιδέχεται βελτίωση.

Ο Μαρίτσας διαγιγνώσκει ότι το πρόβλημα πολλές φορές προκύπτει από το πώς τίθενται οι επιστημονικές υποθέσεις / ερωτήσεις. Για παράδειγμα, οι επιστήμονες άρχισαν να διερωτώνται για το εάν ο άνθρωπος προήλθε από τον πίθηκο. Επειδή τις περισσότερες φορές η απάντηση εμπεριέχεται στην ερώτηση ή μέσω της ερώτησης της οποίας κάνουμε καταλήγουμε σε μία συγκεκριμένη απάντηση, το συμπέρασμα το οποίο επάγεται είναι αρκετές φορές λάθος. Στην παραπάνω περίπτωση η ερώτηση μπορεί να τεθεί και αντιστρόφως, εάν δηλαδή ο πίθηκος προήλθε από τον άνθρωπο. Εκ πρώτης κάτι τέτοιο ακούγεται παράδοξο, ο Μαρίτσας όμως εξηγεί αναλυτικά τη λογική πίσω από αυτό το εγχείρημα και την ενδεχόμενη αληθινή της διάσταση.

Επομένως, αυτό που πρέπει να γίνεται είναι να σκεφτόμαστε πολυδιάστατα. Ο επιστήμονας θα πρέπει να κάνει όλες τις δυνατές (βάσει συνδυασμών) ερωτήσεις τις οποίες μπορεί, έτσι ώστε να εξαντλεί, όσο το δυνατόν, τις πιθανότητες (επιστημονικός τρόπος) και παράλληλα να διαβλέπει τυχούσες αλληλουχίες μεταξύ των συνδυασμών (φιλοσοφικός τρόπος σκέψης). Έπειτα είναι και θέμα τύχης να διατυπωθεί μία έγκυρη και σπουδαία επιστημονική θεωρία ή να γίνει μία σημαντική επιστημονική ανακάλυψη επειδή οι ερωτήσεις / υποθέσεις είναι πάρα πολλές. 'Αρα για να διακριθεί η σωστή εκτός από κρίση απαιτείται και τύχη.

Όταν μια επιστημονική θεωρία αναγνωρίζεται από την επιστημονική κοινότητα και την κοινή γνώμη τότε πολλές φορές οι υπόλοιποι επιστήμονες θεωρούν την εξήγηση προφανή και, αρχικώς, σωστή (ο Βίτγκενσταιν έλεγε ότι η δουλειά του φιλοσόφου είναι να βλέπει και να εξηγεί τα απλά πράγματα που ο κοινός άνθρωπος δε μπορεί ενώ είναι κάτω από τη μύτη του. Κάτι αντίστοιχο εννοεί και ο Μαρίτσας σε αυτή την περίπτωση για τον επιστήμονα). Αργότερα όμως η δουλειά τους είναι να αξιολογήσουν τη θεωρία, όπως προελέχθη, πολυδιάστατα (υπάρχουν κοινά σημεία με τη αρχή της διαψευσιμότητας του Καρλ Πόπερ).

Ο συγγραφέας που ως μόνη μέθοδο, η οποία εξηγήθηκε παραπάνω, έχει την απλή ή τη φιλοσοφική λογική -μακριά από ήδη παγιωμένες θεωρίες, κανόνες και νόμους- τη χρησιμοποιεί όχι μόνο επειδή την πιστεύει αλλά και για να γίνει απόλυτα κατανοητός στο μέσο αναγνώστη άνευ φιλοσοφικών και επιστημονικών ορολογιών. Με τη μέθοδο αυτή καταλήγει εμμέσως στο συμπέρασμα ότι δε πρέπει να μπερδεύονται επιστημονικές θεωρίες με πολιτικές θεωρίες, ή συγκεκριμένα ο πολιτισμός με το δαρβινισμό, αλλά μπορούμε να εφαρμόζουμε τις μεθόδους και τα εργαλεία των θετικών επιστημών στις κοινωνικές / ανθρωπιστικές και το αντίστροφο. Στον επίλογο, ο συγγραφέας παρουσιάζει κάποιους αφορισμούς στους οποίους κατέληξε μέσω της φιλοσοφικής λογικής. Μερικοί από αυτούς είναι δικής του επινόησης, ενώ κάποιοι είναι αφορισμοί αυθεντιών τους οποίους, μέσω της αναγωγής, αποδεικνύει.

Γρηγόριος - Έκτωρ Κοκολοδημητράκης
Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
abc
Πρύτανης


Εγγραφή: 12 Δεκ 2004
Δημοσιεύσεις: 1889

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάρ 12, 2008 9:17 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Πολιτισμός και φυσική επιλογή (2)


Παρουσιάζουν ο ΝΙΚΟΣ ΝΤΟΚΑΣ και ο ΒΑΣΙΛΗΣ Κ. ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΗΜ. ΜΑΡΙΤΣΑΣ

Είναι ο δεύτερος τόμος με τον ίδιο τίτλο και τον υπότιτλο «Ανδρών επιφανών πάσα γυνή τάφος», για τον οποίο ο καθένας μπορεί να εξαγάγει τα συμπεράσματά του. Ο ηλεκτρολόγος μηχανικός προειδοποιεί τον αναγνώστη να μην παραπλανηθεί από τον τίτλο που δημιουργεί εντύπωση επιστημονικού βιβλίου. Απευθύνεται σ' αυτούς «που θέλουν να μάθουν και να σκεφθούν». Πρωτίστως θέλει να δημιουργήσει μια σχέση επικοινωνίας μ' αυτόν που θα έρθει σε επαφή με το πόνημά του, τον οποίο «δεν προσπαθεί να πείσει για την ορθότητα των απόψεών του. Προσπαθεί να διεγείρει την κριτική σκέψη, παραθέτοντας και τις αντίθετες απόψεις». Ο Κ. Δ. Μαρίτσας επιθυμεί να εξηγήσει τον κόσμο χωρίς νόμους, σκοπούς, κανόνες, θεωρίες, αίτια και αποτελέσματα.

«Ζαχάριι Στογιάνοβ / Σβ. Κλίμεντ Οχριντσκε, Πανεπιστήμιο Σόφιας (Βουλγαρία) / Ιδρυμα Ιωάννη Φ. Κωστόπουλου (χορ. έκδ.), σελ. 441 (διάθεση από τον συγγραφέα στο τηλ.: 6978-488390).




ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ - 24/08/2007



Copyright © 2007 Χ. Κ. Τεγόπουλος Εκδόσεις Α.Ε.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
abc
Πρύτανης


Εγγραφή: 12 Δεκ 2004
Δημοσιεύσεις: 1889

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάρ 12, 2008 9:25 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

ΤΟΜΕΑΣ; ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΥΤΤΑΡΟΥ
ΚAI ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΑΣ
0ΕΡΑΚΤΜΕΝΤ OF BIOLOGY
DIVISION OF GENETICS, CELL AKB
DEVELOPMENTAL BIOLOGY
LABORATOBY OF GENETICS


ALAHΙOTΙS STAMATΗΣ
Πάτρα, 19-10-2004


Αγαπητέ κ, Μαρίτσα,
Σας ευχαριστώ για την καλοσύνη που είχατε να μου στείλετε το ενδιαφέρον βιβλίο σας «Πολιτισμός και φυσική επιλογή». Και δεν το αναφέρω αυτό από αβροφροσύνη διότι είναι όντως ένα βιβλίο με ενδιαφέρον και με ένα πολύ φιλόδοξο στόχο. Ο πολιτισμός και η φυσική επιλογή, δυο διαφορετικές φαινομενικά παράμετροι (εγκέφαλος -σώμα) που συγκλίνουν στον ίδιο στόχο, την εξελικτική πρόοδο του ανθρώπου είναι ένα θέμα που συζητείται και προσεγγίζεται από πολλούς ερευνητές. Οι δικές σας όμως «διασταυρώσεις» και συσχετίσεις, ανεξέρτητα αν συμφωνεί κανείς ή όχι είναι όντως ενδιαφέρουσες και ευφυείς- μια ιδιότυπη παρουσίαση του θέματος που προκαλεί ανομφίβολα πολλές σκέψεις στον αναγνώστη. Αλλωστε αυτός είναι ο σκοποός του κάυε βιβλίου. Η συνάντηση με την αλήθεια είναι έτσι και αλλοιώς ιδιαίτερα δύσκολη και βασανίζει την ανθρωπότητα ανά τους αιώνες. Και τα δικά σας ερεθίσματα είναι αναμφίβολα σημαντικά, όπως και ο τρόπος σκέψης σας. Συγχαρητήρια.
Με εκτίμηση
Σ.Ν.Αλαχιώτης
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
abc
Πρύτανης


Εγγραφή: 12 Δεκ 2004
Δημοσιεύσεις: 1889

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάρ 12, 2008 9:59 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Πολιτισμός και Φυσική Επιλογή - από παρουσίαση στην Σόφια
Στις 27.3.2007 εγκαινιάστηκε στο Πανεπιστήμιο της Σόφιας Έκθεση - παρουσίαση του βιβλίου «Πολιτισμός και φυσική επιλογή» του Αρκά Κων/νου Μαρίτσα – από τη Λάστα και έκθεση του ζωγράφου Ντάνιελ Ατανάσοβ. Η έκθεση διήρκησε μέχρι την 17.4.2007

Στην παρουσίαση του βιβλίου «Πολιτισμός και φυσική επιλογή», μίλησαν, ο εκδότης κ. Ιβάν Γκρανίτσκι, Διδ. Φιλολογίας, και η κ. Αικατερίνα Γκριγκόροβα, καθ. Νεοελληνικής γλώσσας στο Νέο Βουλγάρικο Πανεπιστήμιο.

Σκοπός του βιβλίου είναι «η επισήμανση της αναγκαιότητας και η εξήγηση των γεγονότων» και δεν είναι η «επαναδιατύπωση των γεγονότων» (όπως πολύ ωραία χρησιμοποιεί την έκφραση ο Δαρβίνος), είναι η εξήγηση του γύρω κόσμου χωρίς Νόμους, Σκοπούς, Κανόνες, Θεωρίες, Αίτια και Αποτελέσματα, παρά μόνο με την σκέψη και την καθομιλουμένη γλώσσα, απαλλαγμένη από παγιωμένες «επιστημονικές» και «φιλοσοφικές» έννοιες. Το βιβλίο ξεκινά από την δημιουργία του κόσμου και φτάνει στον ανθρώπινο (και όχι μόνο) πολιτισμό. Με ελάχιστους, αλλά σαφείς ορισμούς, εξηγείται όλος ο γύρω κόσμος. Το βιβλίο δεν προσπαθεί να πείσει τον Αναγνώστη για την ορθότητα των απόψεών του. Προσπαθεί να διεγείρει την κριτική σκέψη, παραθέτοντας και τις αντίθετες απόψεις.

Οι εφημερίδες της Σόφιας έκαναν μεγάλα αφιερώματα στο βιβλίο του Κωνσταντίνου Μαρίτσα καθώς και το ραδιόφωνο της πόλης. Στην Ελλάδα, που το βιβλίο κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο «Αρσενίδη», η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» δύο φορές έγραψε σε οκτάστηλα για το σπουδαίο αυτό έργο «Πολιτισμός και φυσική επιλογή».

Απουσίαζε από την εκδήλωση η Ελληνική Πρεσβεία.

Ο Δικτυακός Τόπος Arcadians παραβρέθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου στην Σόφια και δημοσιεύει πέντε αποσπάσματα από το βιβλίο στην ενότητα «Ερωτικό Λεξικό της Αρκαδίας».

Arcadians 18/04/2007
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
pol
Πρύτανης


Εγγραφή: 28 Αύγ 2004
Δημοσιεύσεις: 1504

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάρ 12, 2008 12:15 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Κάνε μία εξαίρεση abc σε εμένα διότι είμαι άνεργος και στείλε μου το βιβλίο δωρεάν.



Με εκτίμηση

pol gt Very Happy
_________________

Αλήθεια είναι η κατά Θεόν αίσθησις
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
abc
Πρύτανης


Εγγραφή: 12 Δεκ 2004
Δημοσιεύσεις: 1889

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάρ 12, 2008 12:56 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

pol έγραψε:
Κάνε μία εξαίρεση abc σε εμένα διότι είμαι άνεργος και στείλε μου το βιβλίο δωρεάν.



Με εκτίμηση

pol gt Very Happy


μολών λαβέ!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
abc
Πρύτανης


Εγγραφή: 12 Δεκ 2004
Δημοσιεύσεις: 1889

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάρ 13, 2008 12:09 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

(Reflections of a Bulgarian with a Greek name)

The occasion to meet Mr. Kostas Maritsas is his book, Civilization and Natural Selection, published in Bulgarian and in Greek.
Mr. Konstantinos Maritsas was born on September 29, 1957.
He graduated from the National Technical University of Athens (Metsovio) in 1982 in Electrical Engineering.
Since 1984 to date he has been a free-lance engineer. In 1992 he started TENM, installation design company, and in 1995 – Domoplan, a building and trade company, with headquarters in Athens, Greece. In 1996 he founded the commercial and design company Domoplan EOOD, with headquarters in Sofia and is its manager.
The company develops and offers advanced software applications for architects, designers and engineers. The products are based on the latest technologies, covering the entire range of the housing industry (Architectural design, Structural analysis of ferroconcrete and steel constructions, electrical, heating, water and sewerage, air-conditioning, etc. installations).
Mr. Maritsas, you were born in Bulgaria. In 1972 you left the country, and in 1995 you came back. What is you link with Bulgaria?
I am a Bulgarian. My father was a Greek political emigrant, my mother – a Bulgarian. I am a double emigrant – in Bulgaria and in Greece.
My father was a staunch patriot and this is why we had to go back to Greece in 1972. I was 15 years old.
I completed my higher education in Athens. When I sat for the entrance exams I didn't know Greek well, nevertheless I had to take the examinations on an equal footing with the Greeks and not the foreigners. My father was the only one who believed in my success.
He was a lawyer, graduated in law in Greece and in Bulgaria. He wrote a dissertation on the Cypriot issue, a complicated issue for Bulgaria too. After his death, with the help of the Bulgarian Academy of Sciences, I published it in Bulgaria in the Greek language. My father had maintained good contacts with the Academy. He had worked on the BAS Bulgarian-Greek Dictionary.
My mother was a teacher. It was a vocation for her. If she didn't teach, she would die. She was devoted to her work. When we returned to Greece, she taught Bulgarian language at the Center for South East Europe.
My father loved Bulgaria heartily and did not accept to work against it in the time when we were in Greece, he did not become a traitor, he remained true to himself. This was an exceptional example to me. I am very proud of him!
When I completed my studies, I started a designer's company in Greece and made a career as a free-lance engineer.
Why did you choose to come back?
My friends and many of my relatives are here.
I was born here, here I said my first words, finished school.
I am attracted to the people and to Bulgaria – I don't know exactly why, this is the way I feel.
I think, the Bulgarians are a tit better in terms of upbringing and education.
I have a business both here and in Greece, and I travel between the two countries regularly. It is exciting. At this stage I feel 51% Bulgarian and 49% Greek.
When you were a kid, what did you want to be when you grew up?
I wanted to be a fireman, this was my dream. Even as a kid I wanted to know about everything, to find out how it worked – and I became an engineer. I like it.
Your book Civilization and Natural Selection, however, is entirely philosophical. How did you conceive the idea of writing this book?
The prompt came from a Bulgarian teacher. Unfortunately, I don't remember his name, but what set me thinking and later brought my book into being was his answer to the question who will yield when two people are quarreling, he said: the more civilized one. I was only 14-year-old then and I wondered why the civilized man should yield. That's where I started. In 1995 I went to Egypt. Watching the pyramids, everybody exclaimed: “What civilization!” When I entered inside I felt very bad and I asked myself what civilization really means.
I started unwinding the yarn. Thus the book was born, as a pleasure, personal delight and satisfaction. Instead of going out for a drink with friends, I preferred to write. Amateurish in the beginning, it evolved into a book. When I completed it, I understood that everything was one. There are no separate things like philosophy, engineering, medicine, everything is based on one principle.
I have my love for books from Bulgaria, I read a lot as a kid. When my mother got her salary, she always bought me a book. Now I have an impressive library of more than 2000 titles.
I published the book in Bulgarian and in Greek. With the Greek edition it was harder, I went to many publishing houses. The difficulties stemmed from the fact that I was not a known author, what was more I was not a philosopher but wrote in this area. Finally, an 80-year-old publisher believed in me and appreciated my work. His publishing house is very prestigious.
In Bulgaria I met with Mr. Ivan Granitski, who reacted instantaneously. I am very happy that I was able to publish the book in Bulgaria too.
What is actually your book about?
My aim is to explain the surrounding world without laws, goals, principles, theories. The book reviews say it is a hard reading. You cannot read it at one go and I like that, because it is addressed to the thinking people.
Do you have other books, publications, articles?
I have three other books but they are all about engineering. We live in the information era and in Greece I accumulated a lot of experience in connection with my work. I can openly be proud of the things I have done and built. I decided to publish my designs for the benefit of the young engineers.
At the outset of my career to get a blueprint I had to go from Athens to Piraeus, to beg more experienced engineers for help, and this interfered with my work.
I chose to assist my young colleagues by publishing my archives. I did the same in Bulgaria.
In Greece I have other publications also. I published excerpts from the book “Civilization and Natural Selection” in two magazines. The reviews were good and this made me happy.
Mr. Maritsas, Domoplan develops and offers advanced software applications for architects, designers and engineers. Your products are based on the latest technologies. What was your starting point?
I have designed large-scale projects: Zappio, the palace in Athens, the port administration offices in Piraeus, the Numismatic Museum – I presented a project for its air-conditioning at a congress in Italy in 2001, it was approved and implemented.
I have taken part in the designing of the only Pavese-type bridge in Greece. I like my job and I enjoy doing new and challenging things.
In 1984 I opened a designer's office in Greece. It was 20 sq. m but my idea was to make it the biggest. And I succeeded to some extent. It is not the biggest but is among the famous. The designs I made were implemented and are functioning. This gives you satisfaction. I have made many things that are unique. You may build 100 stadiums but still they will be merely stadiums, whereas I do different things and each project has individuality. I want every new one to be original.
What are you currently working on?
I am working in conjunction with the Greek company 4M. We are developing software for Bulgaria, which we offer at the Bulgarian market at preferential prices.
When I returned to Bulgaria in 1995-1996, my company was the only one which offered programs in the Bulgarian language. Now the market is opening and evolving. The demands on business have grown and our colleagues here need software products. We offer full engineering service – products, training, literature.
To me money is not a goal but a reward for the service.
What priorities did you follow? And how did you get to your present position?
I followed the maxim, which at first everybody laughed at, but I think it proved true – the capitalist is the most honest man in the world. The guild is honest. Those who swindle do not remain long on the horizon. In the established markets you cannot be successful unless you are honest. I stick to what Melina Mercury said: “I could cheat in love, but in politics – never”. I would never cheat my business partner.
You are familiar with the Bulgarian and the Greek folklore. What do the traditions, rituals and holidays have in common?
To a certain extent they are all the same. If you go to Northern Greece, it is as if you are in Bulgaria. The traditions are not very different. Perhaps the Greeks are able to enjoy themselves better and more. Also, the Greek man has greater love and respect for the woman.
In your book you write about the kukers. What do you find interesting about them?
I have my own explanation for the kukers and I describe it in the book. There are mummers all over the world, even in India. They come as an explanation of the same phenomenon. According to Darwin, you often think you explain something by giving it a name. This is the case with the kukers, too. Evil forces, magic. But what is actually an evil force or magic, no one knows. It cannot be defined.
In its evolution, humanity reached the stage when it consciously made the transition from Natural Selection to Civilization. This had a great impact on the criteria for reproduction of the species. That is, the way a woman chooses the father of her children was radically changed. Before, it was the strong man, the hero. Now it is the handsome, smooth-tongued and wealthy man – they are the heroes of our age, of civilization. And naturally every man wants to be a victor, to be a hero.
The kukers – this is a theater, more specifically the lie the man acts out to show the woman how strong he is in order to be her choice. And this lie brings forth the language, fantasy, religion, art, everything required for the establishment of civilization. Most notions are male necessities for the purpose of being selected by women.
In modern times we need this ever more, because with the globalization of the world and the emancipation of women, men lose of their strength and women of their femininity.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
pol
Πρύτανης


Εγγραφή: 28 Αύγ 2004
Δημοσιεύσεις: 1504

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάρ 13, 2008 1:32 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Όταν έρθω Ελλάδα...

Ευχαριστώ! Very Happy
_________________

Αλήθεια είναι η κατά Θεόν αίσθησις
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
abc
Πρύτανης


Εγγραφή: 12 Δεκ 2004
Δημοσιεύσεις: 1889

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 17, 2008 9:35 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

pol,
Είδα ότι είσαι στην Γερμανία. Αν όντως είναι έτσι, σε παρακαλώ, αν μπορείς, να μου στείλεις διευθύνσεις εκδοτικών οίκων που ειδικεύονται στην φιλοσοφία. Σκοπός μου - να τους προτείνω το βιβλίο μου. Αν μπορείς, βόηθα έναν μη-άνεργο μη-φιλόσοφο, αλλά φιλόδοξο, ελπίζω, μη-μαλάκα.
φιλιά από αθήνα
κώστας
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
pol
Πρύτανης


Εγγραφή: 28 Αύγ 2004
Δημοσιεύσεις: 1504

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Απρ 27, 2008 3:28 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Προ ημερών παρέλαβα το βιβλίο Πολιτισμός και Φυσική Επιλογή. Αν και βρίσκομαι στον πρόλογο ακόμη, κατάλαβα πως στο βιβλίο δεν γίνετε χρήση βαριών, και πολλές φορές ανεξιχνίαστων για μη ειδικούς, επιστημονικών όρων, και οι απόψεις του συγγραφέα αναπτύσονται σε γλώσσα προσιτή σε όλους. Το βιβλίο, ο συγγραφέας, σου δίνει την αίσθηση πως πεποίθησή του δεν είναι να σε πείσει πως όσα γράφει είναι έτσι και πρέπει να τα δεχτείς ως τέτοια, μα σου δίνει το έναυσμα για κριτική, των Πραγμάτων που παρουσιάζει, λειτουργία και σκέψη.
Περισσότερες εντυπώσεις όταν διαβάσω το έργο.

Σ' ευχαριστώ Κώστα για το βιβλίο μα και για την δουλειά που έκανες... Very Happy
_________________

Αλήθεια είναι η κατά Θεόν αίσθησις
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
abc
Πρύτανης


Εγγραφή: 12 Δεκ 2004
Δημοσιεύσεις: 1889

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Απρ 27, 2008 6:25 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

pol έγραψε:
Περισσότερες εντυπώσεις όταν διαβάσω το έργο.

Σ' ευχαριστώ Κώστα για το βιβλίο μα και για την δουλειά που έκανες... Very Happy


Εγώ σε ευχαριστώ και αναμένω τις απόψεις σου.

κμ
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
georgemaus
Πρύτανης


Εγγραφή: 26 Μάρ 2004
Δημοσιεύσεις: 712

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάϊ 01, 2008 5:55 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Kώστα θέλω κι εγώ το βιβλίο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
abc
Πρύτανης


Εγγραφή: 12 Δεκ 2004
Δημοσιεύσεις: 1889

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάϊ 01, 2008 7:42 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

georgemaus έγραψε:
Kώστα θέλω κι εγώ το βιβλίο.


Γιώργη!!! Χριστός Ανέστη και Χρόνια σου Πολλά!!!

Χαίρομαι για το μήνυμά σου!!!
Πιστεύω να είσαστε όλοι καλά!!!

Στείλε μου την διεύθυνσή σου να σου το στείλω ταχυδρομικά με αντικαταβολή!!!
Τι έκανες το πρώτο βιβλίο;;;
Φιλιά
Κώστας
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
abc
Πρύτανης


Εγγραφή: 12 Δεκ 2004
Δημοσιεύσεις: 1889

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάϊ 05, 2008 3:00 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Προς...
Σήμερα έστειλα τα βιβλία.
φιλιά
κμ
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Συζητήσεις για Θέματα Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Επόμενο
Σελίδα 1 από 7

 
Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης





Μηχανισμός forum: PHPBB

© filosofia.gr - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του.

Υλοποίηση, Φιλοξενία: Hyper Center