Θ.ΒοήθειαςΘ.Βοήθειας   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Εγγεγραμμένα μέληΕγγεγραμμένα μέλη   Ομάδες ΧρηστώνΟμάδες Χρηστών  ΕγγραφήΕγγραφή  ΠροφίλΠροφίλ 
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Γιατι ? Μητροτητα /σχεσεις /
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3, 4, 5, 6  Επόμενο
 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Ελεύθερες Απόψεις
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
paraskevi
Πρύτανης


Εγγραφή: 29 Νοέ 2003
Δημοσιεύσεις: 175

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάρ 30, 2004 12:09 pm    Θέμα δημοσίευσης: Γιατι ? Μητροτητα /σχεσεις / Απάντηση με Συμπερίληψη

Γιατι αρκετοι ανδρες και γυναικες βλεπουν την σχεση και την μητροτητα σαν παραβιαση της ατομικοτητας,σαν καταπιεση της προσωπικοτητας τους ? Γιατι συχνα λεμε ,οτι προτιμω να μενω μονος /μονη ?

Οταν η μοναξια - οχι η υπαρξιακη /καλλιτεχνικη - ,αλλα η εκουσια που μοιαζει με μισανθρωπισμο ,γινεται επιλογη ,μπορουμε να μιλαμε για το "Ολοκληρωτικο " ατομο ?
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Bugman
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιούλ 2003
Δημοσιεύσεις: 13585
Τόπος: Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάρ 31, 2004 12:01 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Η μοναξιά είναι θέμα ορισμού! Δηλαδή αισθανόμαστε μόνοι εφόσον έχουμε ορίσει την μοναξιά μας την κατάσταση που αισθανόμαστε.
Από την μια λοιπόν η κατάσταση είναι υπαρκτή, από την άλλη βαπτίζουμε την κατάσταση μοναξιά. Η επιλογή μας είναι στο πώς κατανοούμε μια κατάσταση. Και αυτό μπορεί να μην είναι του χεριού μας, δηλαδή η επιλογή να είναι επιβεβλημένη. Η επιβολή και μόνο δείχνει ότι δεν είμαστε μόνοι. Αναιρεί δηλαδή την κατάσταση αλλά όχι τον ορισμό της μοναξιάς!
Σε ίδια κατάσταση κάποιος θα πει είμαι μόνος κάποιος άλλος ότι δεν είναι μόνος. Η παρουσία ή απουσία κόσμου δεν είναι το σημείο κλειδί της μοναξιάς. Η εσωτερική απομόνωση σε κάνει να είσαι μόνος μέσα σε χιλιάδες κόσμο. Μάλιστα αν η μοναξιά χανόταν παρουσία κόσμου τότε όλοι θα κάθονταν σε μια πλατεία!
Συμπέρασμα: Η μοναξιά είναι προσωπική στάση του ανθρώπου, την επιδιώκει και όταν τον βαραίνει προσπαθεί να την πετάξει αρπάζοντάς την (αδύνατον να το κάνει)
Όσο για την μητρότητα, εδώ τον λόγο να τον πάρουν οι μαμάδες σαν τη Θεμελίνα.... Από την μεριά μου, η μητρότητα δεν είναι σχέση είναι ιδιότητα που την αποκτάς εφόσον γεννήσεις παιδί. Καμιά σχέση δεν έχει η μητρότητα με την μοναξιά. Η παρουσία του παιδιού δεν αλλάζει τον προσωπικό ορισμό της μοναξιάς της μάνας.(π.χ. έχει η τάδε τρία παιδιά και κάνει αμάν να δει τον σύζυγο, που έχει δουλειές, αυτό την κάνει να νιώθει μοναξιά, αλλά έχει δεχτεί τον σύζυγο με αυτές τις προϋποθέσεις! Το συναίσθημα όμως είναι έτσι, γιατί έχει ορίσει σαν μοναξιά την απουσία του συζύγου. Φτάνει στο θέλει και στο δε θέλει ταυτόχρονα και αυτό είναι κάπως βαρύ!)
_________________
Σκορπίστε γνώση, μαζέψτε χαρά!

Η γνώση δεν μπορεί να πουληθεί: Γιατί ενώ κάθε εμπόρευμα μπορεί να επιστραφεί, η γνώση δεν μπορεί να επιστραφεί!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
iason
Πρύτανης


Εγγραφή: 01 Ιούν 2003
Δημοσιεύσεις: 4108
Τόπος: (Γ)Ελλάς

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάρ 31, 2004 10:51 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Σκέφτηκα πολύ αν θα απαντήσω ή όχι. Το να ρωτάει κάτι τέτοιο μια γυναίκα είναι καταπληκτικό. Συνήθως μια γυναίκα υπακούει στο φυσικό ορμέμφυτο, στο ένστικτο.
Ναι, το σκέφτονται έτσι και άντρες και γυναίκες, αν και οι δεύτερες σπάνια. Νομίζω ότι η μοναξιά είναι θέμα στάσης, όχι κατάστασης. Υπάρχουν άνθρωποι με παιδιά που νιώθουν μόνοι και υπάρχουν άνθρωποι χωρίς παιδιά που δεν νιώθουν μόνοι. Δεν συνδέω τη μοναξιά με τον μισανθρωπισμό. Δεν είναι μισανθρωπισμός να μην κάνεις παιδιά. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να δείξεις την αγάπη σου.
Κάθε επιλογή πρέπει να εκτιμάται, χρειάζεται κότσια να κάνεις μια οποιαδήποτε επιλογή. Το να κάνεις παιδιά μπορεί και να μην είναι επιλογή, αφού απλά υπακούεις στο έντσικτο. Το να μην κάνεις παιδιά, καλύτερα να είναι επιλογή. Αρκεί βέβαια να ξέρεις το γιατί. Κι αυτό το γιατί μπορεί να έχεις να κάνει και μόνο με τον εαυτό σου, κι αυτό πρέπει να γίνεται αποδεκτό. Και η προσωπική καλλιέργεια του ανθρώπου είναι κάτι πολύ σπουδαίο, και έχω να διδαχτώ από τέτοιους ανθρώπους που δεν έκανα παιδιά αλλά αφιέρωσαν τη ζωή τους σε κάποιο έργο, κι ας ήταν περισσότερο η δική τους καλλιέργεια, κι από αυτούς μαθαίνω.
_________________
-Κάθε λόγος μπορεί να έχει αντίλογο. Κάθε αντίλογος πρέπει να έχει λόγο.
-Εγέμισεν ο ουρανός πετούμενους γαϊδάρους.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Θεμελίνα
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιαν 2004
Δημοσιεύσεις: 317

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάρ 31, 2004 1:18 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Οσο αφορα τις γυναικες που ακομα δεν εχουν υπακουσει στο ενστικτο τους καποια στιγμη αυτο θα αρχισει να τους βαραει καμπανακι.Και αν ειναι πολυ αργα για εκεινες τοτε θα μεινουν ανολοκληρωτες σαν γυναικες.
Για τους αντρες δεν ειναι ετσι τα πραγματα.Η φυση τους δεν ειναι αυτη.Το ενστικτο τους δεν τους οδηγει εκει.
Σκεφτηκατε ποτε πως αυτοι που αφιερωνουν την ζωη τους και ιδιαιτερα οι γυναικες σε ενα αλλο σκοπο απο αυτο του να φερεις στο κοσμο μια ζωη ισως να το κανουν γιατι χρειαζονται κατι να τους γεμισει?Κατι σαν υποκαταστατο.Και τονιζω πως αυτη την στιγμη περισσοτερο μιλαω για τις γυναικες.Κακα τα ψεματα ολες μας κανουμε κρα για οικογενεια και παιδια.Και οσες δεν πετυχενουν κατι τετοιο ο χρονος που περνα τις βρισκει ολο και περισσοτερο μονες και μισες.Και μετανιωμενες για τις επιλογες που πηραν και τις ευκαιριες που εχασαν.
Οσο αφορα την μοναξια ειτε σαν δικη μας επιλογη ή οχι πιστευω πως αν βρεθει αυτος ή αυτη που θα σε κανει να μισησεις την μοναξια σου ολα θα ερθυον τουμπα.Ο ανθρωπος χωρις ανθρωπο ειναι μισος.
Και ιασον ειμαι μητερα δυο παιδιων και αυτη η αγαπη ποτε δεν σε αφηνει μονη.Αν μια μητερα μεσα στα πλαισια της αγαπης της για τα παιδια της πει οτι ειναι μονη τοτε δεν αξιζει να λεγετε μανα.Η γυναικα με την μητροτητα οντως χωριζεται στα δυο,αυτο δεν σημαινει πως πρεπει να απαρνηθει το ενα της μισο.Και τα δυο μαζι την κανουν ΕΝΑ.Η επιλογη ειναι καταστροφικη και για εκεινη και για το περιβαλλον της μιας που σαν ανθρωπος δεν θα ειναι ισσοροπημενη.
Να επιλεξει να ειναι μονο μανα και οχι για εκεινη,γυναικα,τα θελω της ,οι αναγκες τηςς καποια στιγμη θα την πνιξουν.Και θα φτασει στο σημειο να μην ξερει τι θελει και να πιστευει πως τιποτα δεν την γεμιζει.Με ολα τα γνωστα πανω κατω επακολουθα.
Να επιλεξει να ειναι μονο για τον εαυτο της ενω εφερε και παιδια στο κοσμο?Τοτε ειναι αναξια γιαυτο τον υψιστο τιτλο.Καπου λενε πως "Αφου ο Θεος δεν μπορουσε να ειναι παντου και παντα, δημιουργησε την μανα.".
_________________
Aspasmos me ti sofia den einai i gnosi alla i katanoisi tis gnosis
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
iason
Πρύτανης


Εγγραφή: 01 Ιούν 2003
Δημοσιεύσεις: 4108
Τόπος: (Γ)Ελλάς

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάρ 31, 2004 10:17 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Θεμελίνα μου, μιας και σου αρέσει η ειλικρίνεια.
Απόλυτα αποδεκτό για μια γυναίκα να μιλά έτσι. Κι όχι μόνο αποδεκτό, αλλά και υπέροχο. Μεταξύ άντρα και γυναίκας υπάρχει σημαντική διαφορά και σ΄ αυτό το θέμα. Το ζήτημα είναι ο ένας να παίρνει από τον άλλον αυτό που δεν έχει. Έτσι μια σχέση αξίζει. Ο άντρας έχει να πάρει από τη γυναίκα τη ζεστασιά της ιδιότητας να είσαι γονέας και να προσφέρεις στους άλλους (συναισθηματική σφαίρα), η γυναίκα έχει να πάρει από τον άντρα δυνάμεις να εξελιχτεί (νοητική ανάπτυξη). Όταν αυτή η αμφίδρομη σχέση έχει προβλήματα, τότε αρχίζουν οι μοναξιές. Είτε για τον ένα είτε για τον άλλον, μετά το πράγμα καταντάει μοναξιά και για τους δυο. Μέσα στη σχέση, ο καθένας έχει πολλαπλούς ρόλους. Ρόλους που εναλλάσσονται, κι αν το ίδιο έργο παίζεται κάθε μέρα οι ρόλοι διαφέρουν. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι έτσι πρέπει να είναι ο άντρας και έτσι η γυναίκα. Είναι θέμα των δυο, να συμφωνήσουν τι θα κάνουν. Ούτε μένει λειψή η γυναίκα αν δεν κάνει παιδιά, ούτε μένει λειψός ο άντρας αν δεν κάνει κάτι άλλο που θεωρείται «αντρική» δουλειά. Ας ξεφύγουμε από τα πρέπει. Αυτό είναι κάτι που οι γυναίκες δύσκολα καταλαβαίνετε. Η ισχυρή φύση σας παρασέρνει. Είστε δέσμιες των ενστίκτων σας. Αυτό το κάτι έχετε να μάθετε από τους άντρες. Αν βέβαια θέλετε να αναπτυχθείτε νοητικά και να ολοκληρωθείτε. Έτσι απλά. Να περάσετε από το στάδιο του θέλω στο στάδιο του μπορώ. Να καταλάβετε ότι άλλα πράγματα μας αρέσουν και άλλα μας συμφέρουν. Το γιατί της ιστορίας που ψάχνει η paraskevi.
Αλλά το πρόβλημα βέβαια είναι που οι άντρες σήμερα είναι σπάνιοι...
_________________
-Κάθε λόγος μπορεί να έχει αντίλογο. Κάθε αντίλογος πρέπει να έχει λόγο.
-Εγέμισεν ο ουρανός πετούμενους γαϊδάρους.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Θεμελίνα
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιαν 2004
Δημοσιεύσεις: 317

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάρ 31, 2004 11:03 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

[Καλημερα και καλο μηνα σε ολους.Μια γυναικα μανα και συζυγος.Μια γυναικα σε μια οικογενεια παιζει παρα πολους ρολους.Πραγμα που απαιτει οχι χαρακτηρα,αλλα προσωπικοτητα- χαμελεοντα.
Ζητω την αδεια απο τον Αφχαμ να εκφραστω ελευθερα,γιατι ισως καπου σοκαρω.
_________________
Aspasmos me ti sofia den einai i gnosi alla i katanoisi tis gnosis
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Θεμελίνα
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιαν 2004
Δημοσιεύσεις: 317

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 01, 2004 1:00 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

[Ιασον εγραψες πως το προβλημα ειναι πως σημερα οι αντρες,με την εννοια του αντρα ειναι λιγοι.Συμφωνω,μα εχω κουραστει να ακουω μονο αυτη την μονοπλευρη αληθεια.Σε πληροφορω πως ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΠΑΝΙΖΟΥΝ.
Οσο αφορα την φυση μας ως γυναικες και αντρες,ειναι πολυ λαθος να την απαρνιομαστε η να μην την υπακουμε γιατι στο τελος η φυση σου γινετε και ο εκδικητης σου.
_________________
Aspasmos me ti sofia den einai i gnosi alla i katanoisi tis gnosis
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
iason
Πρύτανης


Εγγραφή: 01 Ιούν 2003
Δημοσιεύσεις: 4108
Τόπος: (Γ)Ελλάς

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 01, 2004 2:17 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Πρωταπριλιά σήμερα. Αλλά δεν αστειεύεσαι καθόλου!
_________________
-Κάθε λόγος μπορεί να έχει αντίλογο. Κάθε αντίλογος πρέπει να έχει λόγο.
-Εγέμισεν ο ουρανός πετούμενους γαϊδάρους.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Bugman
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιούλ 2003
Δημοσιεύσεις: 13585
Τόπος: Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 01, 2004 2:18 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Για το θέμα της σεξουαλικότητας κύριο λόγο παλαιότερα είχε η πολιτεία.
Με γιορτές καλούσε τον κόσμο σε μια συντεταγμένη σεξουαλικότητα όσο αφορά στον ρυθμό, στον τόπο και στον χρόνο και όχι ό,τι λέμε σήμερα όργιο. Δηλαδή με τις γιορτές επισημαίναν την σπουδαιότητα αλλά και τον ρόλο των φύλων, αλλά επιπλέον έδιναν και τον χρόνο να μιλήσει ο καθένας και να εκφραστεί στο θέμα αυτό.
Σήμερα η πολιτεία παρέχει τρόπους εξακρίβωσης της σεξουαλικότητας, εφόσον υπάρχει πρόβλημα, μέσω ιατρικής διάγνωσης. Το οποίο σημαίνει ότι για να το καταλάβεις θα έχουν δημιουργηθεί καταστάσεις επιζήμιες.
Έχει χαθεί το κοινωνικό υπόβαθρο της σεξουαλικότητας, έτσι που το νέο ζεύγος πάει στα τυφλά, ενώ ακόμα και τα έμπειρα "σεξουαλικώς" άτομα συναντούν ή επιθυμούν σύντροφο "ανώριμο" σεξουαλικώς ώστε να μην τύχει και θιχτεί ο εγωϊσμός τους (και το περί "έμπειρου" πάει περίπατο).
Το αποκορύφωμα της ασχετοσύνης έρχεται όταν δυο άτομα (σύντροφοι) έχουν την εντύπωση ότι είναι "έμπειρά" αλλά βλέπουν ότι δεν υπάρχει συννεόηση. Διότι κακά τα ψέματα ο έρωτας είναι θέμα συνενόησης και αποδοχής. Για να υπάρξει όμως κάτι τέτοιο πρέπει να βρεθεί ένας κοινός τρόπος επικοινωνίας. Κοινός για όλους. Υπάρχει;
Όπως έδειξα δεν υπάρχει πια! Αντι αυτού η σεξουαλικότητα έγινε καλυμένη σεξουαλικότητα κάτω από το στρώμα της μόδας. Η μόδα είναι επικοινωνία αλλά με καθημερινά εμπλουτισμένο λεξιλόγιο. Η σεξουαλικότητα δεν απαιτεί νέο ή παλιό λεξιλόγιο αλλά το ικανό λεξιλόγιο. Εκεί είναι και ο μύθος της μόδας. Αποκρύπτει την σεξουαλική ικανότητα εμφανίζοντας την αγοραστική ικανότητα ως ικανότητα προσαρμογής στην μόδα, άρα και στο νέο, άρα και στην κοινωνική συμμετοχή.
Συμπέρασμα: Η κοινωνία περιορίζει την σεξουαλικότητα σε επίπεδο ερασιτεχνικό, ώστε η κύρια ενέργεια του κόσμου να μην είναι η σεξουαλική προσαρμογή αλλά η κοινωνική προσαρμογή μέσω της μόδας, ώστε να γίνονται πωλήσεις, δηλαδή οικονομική κίνηση.
Μπορούμε λοιπόν να μιλάμε για την κοινωνία της οικονομίας η οποία καταβρόχθησε την κοινωνία των σεξουαλικών σχέσεων.
_________________
Σκορπίστε γνώση, μαζέψτε χαρά!

Η γνώση δεν μπορεί να πουληθεί: Γιατί ενώ κάθε εμπόρευμα μπορεί να επιστραφεί, η γνώση δεν μπορεί να επιστραφεί!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Θεμελίνα
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιαν 2004
Δημοσιεύσεις: 317

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 01, 2004 6:02 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Οχι ιασον καθολου δεν αστειευομαι.Και αν ηξερα που να απευθυνθω ωστε να με ακουσουν καποιες "γυναικες"μου τινουν να χαλασουν αυτο το οποιο ειναι η γυναικα,αυτη την ουσια της γυναικας,θα τους ταψαλα ενα και δυο και τρια και δεκα χερακια.Αστο καλο μωρε με τις κομπλεξαρες που θελουν την γυναικα αντρα με γυναικειο μοριο.Οσο για την μοδα αυτη και αν εχει ξεφτελισει το θεμα.Αντε να ξεχωρισεις τη γυναικα απτον αντρα,το θυληκο απτο αρσενικο.Αντι να αναδεικνιουν την θυληκοτητα μας μας την χαλανε.Κατι μισογυνηδες σχεδιαστες που την πλασαρουν και καποιες ασχετες που νομιζουν πως κατι γινονται οταν την ακολουθουν,και κουρευονται σαν γιδες και ντυνονται σαν τσουβαλια δεν ξερω βρε παιδια,πραγματικα δεν ξερω πως να τις χαρακτηρισω,και μου κυκλοφορουν με ενα περπατημα στιλ 'σουμο' η εκφρασεις τους και η φωνη τους σαν νταλικεριδες και αυτες ρε γαμωτο ειναι γυναικες,Αν ναι τοτε χαιρομαι που δεν εχω τιποτα να κανω με το σημερινο προτυπο γυναικας.
Ουφ αγανακτησα.Αφχαμ ακομα περιμενω αδεια αν μπορω να πω αυτα που θελω να πω.
Την λατρευω την εννοια της γυναικας,ευχαριστω το Θεο μου που εγινα γυναικα.Αλλα με ποναει να βλεπω αυτο το τοσο υπεροχο δημιουργημα να χαλαει.
_________________
Aspasmos me ti sofia den einai i gnosi alla i katanoisi tis gnosis
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
paraskevi
Πρύτανης


Εγγραφή: 29 Νοέ 2003
Δημοσιεύσεις: 175

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 01, 2004 8:41 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Ειμαι πεπεισμενη οτι τα περισσοτερα δεσμα της γυναικας ειναι μεσα της και οχι εξωτερικα -αγορα /εκπαιδευση κοκ- .Αυτα τα δεσμα τα μεταφερει και στην σχεση της και τα πραγματα περιπλεκονται με τους ανδρες που δικαιως καποιες φορες αναρωτιουνται Τι εχουμε παθει .

Μια επιπλαστη γυναικεια ανεξαρτησια ,ατομα ετεροφωτα ,που αναζηταμε δεκανικια [= συζυγο με φραγκα /παιδια /γαμο ] για την επιβεβαιωση αλλα μετα αρχιζει η αποδομηση -συνηθως μετα την εκκλησια και την γεννηση του παιδιου/αν δεν κανω λαθος τοτε δεν χωριχουν ολοι ? - και αντε να συμμαζεψεις τα ασυμμαζευτα .....
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Bugman
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιούλ 2003
Δημοσιεύσεις: 13585
Τόπος: Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 01, 2004 10:08 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Τι λέει η θεμελίνα; Το πρόβλημα είναι στο λανσάρισμα της γυναίκας του σήμερα. Αυτό "χαλάει" την γυναίκα.
Τι λέει η paraskevi; Το πρόβλημα είναι η νοσηρή εξάρτηση (καλά ο Ασκητής το λέει αλλά πλησιάζει με την άποψη της Paraskevis), που οδηγεί στην ενδοδέσμια κατάσταση! Αυτό δημιουργεί τα "ασυμμάζευτα"

Ας πάμε από το τέλος προς την αρχή! Δηλαδή ας δεχτούμε ότι οι γυναίκες είναι οι αιτίες να χαλάνε οι σχέσεις και είναι αυτές που ηθελημένα χάλασαν!
Αν ήταν έτσι Θεμελίνα και Paraskevi, τότε πώς γίνεται να αναγνωρίζουμε θαυμάσιους ανθρώπους, άνδρες γυναίκες και παιδιά, σε διάφορους τομείς, στο σχολείο, στην εργασία, σε κοινωνικές εκδηλώσεις;

Το ότι δεν μας αρέσει ένα είδος, τύπος, μόδα, στυλ του ανθρώπου δεν σημαίνει ότι αυτό χαρακτηρίζει και τον κόσμο μας.

Tι λέει ο δόκιμος ψυχολόγος...bugman;
Oι απόψεις σας είναι άκρως ενδιαφέρουσες και πολύ αποκαλυπτικές! Φαντάζομαι θεμελίνα ότι βλέπεις το είναι σου παντοδύναμο αλλά όχι τόσο λαχταριστό, δηλαδή δεν έχεις την αποδοχή που περιμένεις! Και συ Paraskevi δεν μπορείς γενικά να δεις τον εαυτό σου συνδυαστικά με το περιβάλλον, όχι με την μορφή αλλά με την ενέργεια, την πράξη, το πώς κολλάς δηλαδή!

Ε!.........................πρωταπριλιάτικο.............να με συμπαθάτε!




Το περί δόκιμου ψυχολόγου Laughing
_________________
Σκορπίστε γνώση, μαζέψτε χαρά!

Η γνώση δεν μπορεί να πουληθεί: Γιατί ενώ κάθε εμπόρευμα μπορεί να επιστραφεί, η γνώση δεν μπορεί να επιστραφεί!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Θεμελίνα
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιαν 2004
Δημοσιεύσεις: 317

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 01, 2004 11:21 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Σε συμπαθω.......Πρωταπριλιατικο?

Το προβλημα δεν ειναι μονο στο πλασαρισμα της γυναικας.Ειναι κατι πιο βαθυ.Ειναι το χασιμο της αισθησης του να εισαι γυναικα.
_________________
Aspasmos me ti sofia den einai i gnosi alla i katanoisi tis gnosis
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Bugman
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιούλ 2003
Δημοσιεύσεις: 13585
Τόπος: Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 01, 2004 1:34 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Από την μια μεριά έχουμε το ολοκληρωτικό άτομο, αυτό που ηθελημένα ζει μόνο του, με την αυτάρκειά του, από την άλλη έχουμε το άτομο που θέλει να ξεχωρίσει, υπολογίζει το σύνολο, και δέχεται να εξαρτηθεί, με σχέση με άλλο άτομο. Αν λοιπόν απορρίψουμε το πρώτο τότε εύκολα πάμε στα δυο άλλα!
Το ένα ζήτημα είναι ότι μπορεί κάποιο άτομο να έχει σχέση χωρίς να θέλει να ξεχωρίσει, χωρίς να υπολογίζει το σύνολο. Αυτό είναι η νοσηρή εξάρτηση.
Το άλλο ζήτημα είναι να είναι ένα άτομο κάτι το ξεχωριστό, να υπολογίζει τον κόσμο και να το υπολογίζουν αλλά να αποφεύγει τις σχέσεις, φοβούμενο ότι χάνει τη ξεχωριστή του θέση

Ένα απροβλημάτιστο ζευγάρι μπορεί να βρεθεί σε κατάσταση πανικού, χωρίς να έχει πρόβλημα. Π.χ. αν ένα από τα άτομα του ζευγαριού νιώσει μειονεκτικά (νιώσει ότι χάνει την αξία του) τότε ή θα πάρει επιθετική στάση και θα κατηγορεί το αίτιο που νομίζει ότι δημιουργεί το μειονέκτημα, ή θα πάρει αμυντική στάση και θα στραφεί κατά του συντρόφου του, δείχνοντας ότι αυτό το άτομο είναι περισσότερο μειονεκτικό!

Ένα απροβλημάτιστο άτομο που θέλει να βρει ένα σύντροφο, μπορεί να βρεθεί σε φάση πανικού, χωρίς να έχει πρόβλημα. Και εδώ υπάρχουν δυο περιπτώσεις. Επιθετική συμπεριφορά: δρα μειώνοντας το κάθε πιθανό σύντροφο. Αμυντική συμπεριφορά: δρα αποφεύγοντας το κάθε πιθανό σύντροφο. Προσοχή σε περίπτωση που κάποιο άτομο δεν το βλέπει σαν πιθανό σύντροφο, ούτε το μειώνει ούτε το αποφεύγει!

Και για τα δυο παραπάνω παραδείγματα, υπάρχουν οι ακραίες καταστάσεις: Το ζευγάρι να έχει πρόβλημα-πραγματικό-οπότε πάμε για διάλυση.(και εδώ υπάρχουν οι επιθετικές όπως και οι αμυντικές συμπεριφορές, επιθετικά πάμε για βίαιο χωρισμό, αμυντικά βάζουμε δικηγόρο!)
Το άτομο να έχει πρόβλημα -πραγματικό- οπότε αποφεύγει τους πάντες και μόνο τότε νομίζει πως είναι ξεχωριστός (το ξεχωριστό το βλέπει ως χώρια, δηλαδή όχι στην διαφορετικότητα αλλά ναι στην απομόνωση). Και εδώ επίσης έχουμε δυο ειδών συμπεριφορές: Επιθετική: επιβολή όρων τέτοιων που κανένας να μην τους ικανοποιεί. Αμυντική: κρυφτό!
_________________
Σκορπίστε γνώση, μαζέψτε χαρά!

Η γνώση δεν μπορεί να πουληθεί: Γιατί ενώ κάθε εμπόρευμα μπορεί να επιστραφεί, η γνώση δεν μπορεί να επιστραφεί!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
iason
Πρύτανης


Εγγραφή: 01 Ιούν 2003
Δημοσιεύσεις: 4108
Τόπος: (Γ)Ελλάς

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Απρ 03, 2004 1:32 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Η ειλικρίνεια πρέπει να ανταμείβεται με περισσότερη ειλικρίνεια.
Αυτό που μου αρέσει είναι που μιλάς σα γυναίκα. Αυτό που μου αρέσει επίσης είναι που νοιάζεσαι για την αυτοπραγμάτωσή σου. Αυτό που δεν μου αρέσει, είναι που στο όλο σκεπτικό σου περί αυτοπραγμάτωσης δεν είδα να μιλάς για τον άντρα. Αυτός δεν έχει ρόλο;
Ο καθένας μας έχει ρόλο στην αυτοπραγμάτωση του άλλου. Στη σκακιέρα του κόσμου μας δεν υπάρχει πιόνι ασήμαντο: ακόμα και με ένα στρατιώτη μπορείς να κάνεις ματ.
Έτσι, σκέφτεσαι πραγματικά σα γυναίκα. Οι γυναίκες έχετε έναν ιδιάζοντα αυτισμό, έτσι είναι η φύση σας. Γιατί έτσι είναι η φύση: ευνοεί το θηλυκό, το αρσενικό είναι αναλώσιμο. Όταν βλέπετε τον εαυτό σας, βλέπετε τα πάντα.
Σε προκάλεσα λίγο... και περιμένω περισσότερη ειλικρίνεια! Cool
_________________
-Κάθε λόγος μπορεί να έχει αντίλογο. Κάθε αντίλογος πρέπει να έχει λόγο.
-Εγέμισεν ο ουρανός πετούμενους γαϊδάρους.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Ελεύθερες Απόψεις Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3, 4, 5, 6  Επόμενο
Σελίδα 1 από 6

 
Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης





Μηχανισμός forum: PHPBB

© filosofia.gr - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του.

Υλοποίηση, Φιλοξενία: Hyper Center