Θ.ΒοήθειαςΘ.Βοήθειας   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Εγγεγραμμένα μέληΕγγεγραμμένα μέλη   Ομάδες ΧρηστώνΟμάδες Χρηστών  ΕγγραφήΕγγραφή  ΠροφίλΠροφίλ 
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Οικολογοι Πρασινοι
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενο
 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Συζητήσεις για Πρόσωπα
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
pandora
Πρύτανης


Εγγραφή: 30 Ιούν 2005
Δημοσιεύσεις: 201
Τόπος: ΑΘΗΝΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Σεπ 21, 2007 10:32 am    Θέμα δημοσίευσης: Οικολογοι Πρασινοι Απάντηση με Συμπερίληψη

Οταν πηγα να ψηφισω αντιμετωπισα το εξης διλλημα:
"Τι να ψηφισω;"
Σκεφτομουν: Να βαλω λευκο, ακυρο, να απεχω τελειως και ας με εχουν και εφορευτικη επιτροπη (το τελευταιο λιγο δυσκολο γιατι ετσι οπως εγιναν τα πραγματα δε μπορουσα να το αποφυγω), η' να βοηθησω ενα νεο κομμα με ονομα Οικολογοι Πρασινοι; Τελικως βοηθησα τους Οικολογους
Πρασινους.

Για αρχη οι Οικολογοι Πρασινοι τα πηγανε πολυ καλα, ειναι το εκτο κομμα με ποσοστο 1%. Ισως να τα πηγανε καλα λογω των πυρκαγιων που προηγηθηκαν και στις επομενες εκλογες να μην συγκεντρωσουν το ιδιο ποσοστο, πιστευω ομως πως ενα τετοιο κομμα χρειαζοταν στην Ελλαδα.

Πως τους βλεπετε;
_________________
Μεταξυ των νικητων, δεν υπαρχουν εγκληματιες πολεμου.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
afham
Διαχειριστής


Εγγραφή: 02 Φεβ 2003
Δημοσιεύσεις: 1894
Τόπος: Φωτονερόπετρα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Σεπ 21, 2007 11:39 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Πολύ καλές ιδέες μιας και υποστηρίζουν αμεσότερη δημοκρατία και απλή αναλογική αλλά έχουν περιορισμένο εύρος πολιτικών απόψεων. Το κόμμα γενικά είναι περιορισμένης δράσης. Είναι σα να ιδρύω κόμμα προγραμματιστών κόκκινων.

Το άσχημο για τη δημοκρατία μας είναι ότι αδικήθηκαν κατάφορα από όλα τα ΜΜΕ τη στιγμή που ο Παπαθεμελής και πάρτι έκανε και χειρότερο ποσοστό πήρε τελικά. Δυστυχώς αυτό δεν είναι δημοκρατία.
_________________
Στραβός είναι ο γιαλός

Δείτε επίσης: http://www.liantinis.org
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
epikritis
Πρύτανης


Εγγραφή: 24 Φεβ 2006
Δημοσιεύσεις: 404
Τόπος: αττικη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Σεπ 21, 2007 6:55 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Συμφωνώ απολύτως με τον afham.
_________________
philosophy to the real world is what masturbation is to sex
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
lakis
Πρύτανης


Εγγραφή: 11 Νοέ 2006
Δημοσιεύσεις: 193

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Σεπ 22, 2007 8:27 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Πράγματι αδικήθηκαν κατάφωρα από τα μέσα ενημέρωσης. Και καλά τα κρατικά που υποτίθεται ότι ακολουθούν κάποια νομοθεσία (να βράσω!) αλλά γιατί αγνοήθηκαν και από τα ιδιωτικά κανάλια δεν το πιάνω..
Όμως για την ουσία της πολιτικής τους τοποθέτησης συμφωνώ με τον afham. Αυτοπεριορίζονται σε ένα λεξιλόγιο μια απλής φυσιολατρικής οργάνωσης.
Εχουν στις τάξεις τους πολλούς υποψήφιους που είναι χορτοφάγοι και φανατικοί πολέμιοι των κρεατοφάγων και σχολίαζαν σε διάφορα φορουμ κατακεραυνώνοντας όσους δεν συμφωνούσαν.
Απόδειξη είναι ότι οι περισσότεροι από τους παραπάνω φανατικούς πάτωσαν σε σταυρούς, ενώ οι πιο διαλακτικοί πήραν ανέλπιστα περισσότερους.
Η πολιτική οικολογία μπορεί να έχει μέλον και στην Ελλάδα, αρκεί να αλλάξει ριζικά το σκεπτικό όλων των πρωτεργατών αυτής της κίνησης και να συμπεριλάβει στις διακηρύξεις του, όλους τους φίλους, τους χρήστες και τους εργαζόμενους στην ύπαιθρο.. Δύσκολο αλλά εφικτό!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Christina
Πρύτανης


Εγγραφή: 18 Μάϊ 2007
Δημοσιεύσεις: 237
Τόπος: Aθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Σεπ 22, 2007 9:12 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Πιστεύετε δηλαδή ότι έχει κάποιο νόημα η οικολογία σαν πολιτικό κόμμα?
Κατά τη γνώμη μου δεν είναι, ούτε θα έπρεπε να γίνει, πολιτικό κόμμα Οικολόγων.
Το να γίνει συνείδηση στον άνθρωπο η ανάγκη αυτοπεριορισμού του όσον αφορά στο περιβάλλον του, για να αντιληφθεί –έστω και τώρα- τα όρια, δεν είναι δουλειά κάποιου κόμματος, το οποίο θα δράσει απλά βοηθητικά, σε ένα ήδη υπάρχων πολιτικό σύστημα.
Διάβασα πως για να αποφευχθεί η κλιματική αποσταθεροποίηση απαιτείται μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ περίπου 90% μέσα στα επόμενα 10-15 χρόνια.
Αν αυτό είναι αλήθεια, δεν νομίζετε ότι το να χρησιμοποιείται η οικολογία σαν ένα ακόμα εγχώριο πολιτικό θέμα προς επίλυση είναι ανούσιο?
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Κρίτων
Πρύτανης


Εγγραφή: 24 Αύγ 2007
Δημοσιεύσεις: 632

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Σεπ 22, 2007 10:24 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Η παρουσία του εν λόγω κόμματος με την συγκεκριμένη ονομασία είναι καθαρά διακοσμητική. Είναι εξοργιστικό να βγαίνει ο πρώτος τυχόντας και να σφετερίζεται για τον εαυτό του τον τίτλο του οικολόγου, υπονοώντας οτι όλοι οι υπόλοιποι αγαπούν την καταστροφή του περιβάλλοντος.
Οικολόγοι είναι όλοι οι άνθρωποι με οικολογική συνείδηση οι οποίοι ελπίζο οτι είναι πολύ περισσότεροι απο το απειροελάχιστο ποσοστό των ψηφοφόρων του συγκεκριμένου κόμματος.
Οικολόγοι είναι όλοι οι υγιώς σκεπτόμενοι άνθρωποι, όλοι οι υγιώς σκεπτόμενοι πολιτικοί ανεξάρτητα των ιδεολογικών τους πεποιθήσεων.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
iason
Πρύτανης


Εγγραφή: 01 Ιούν 2003
Δημοσιεύσεις: 4108
Τόπος: (Γ)Ελλάς

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Σεπ 22, 2007 9:56 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Οι ΟΠ είναι ένα κόμμα στην αρχή του. Ένα κόμμα που παίρνει 1% δεν μπορείς να το κρίνεις ακόμα.

Το να περιλαμβάνονται στην κίνηση αυτοί και "ψώνια" είναι αναμενόμενο, αφού πρόκειται για κόμμα με συγκεκριμένη ιδεολογία, σε τελική αναλυση ποιο κόμμα δεν έχει τέτοιους;

Δυστυχώς στη χώρα μας δεν έχει γίνει αντιληπτό ότι υπάρχει και πολιτική οικολογία. Ο "διακοσμητικός ρόλος" των οικολόγων στην Ελλάδα απορρέει από την απουσία τους στην πολιτική σκηνή. Τα ευρωπαϊκά πράσινα κόμματα κανένας δεν τολμάει να τα πει διακοσμητικά.

Οικολόγοι είναι όλοι οι υγιώς σκεπτόμενοι άνθρωποι, όλοι οι υγιώς σκεπτόμενοι πολιτικοί ανεξάρτητα των ιδεολογικών τους πεποιθήσεων;;; Μα ακριβώς αποτελεί βασική θέση των ΟΠ, ότι θέλουν να αποτελέσουν διακριτό πόλο, απλά επειδή το να μην υπάρχει συγκεκριμένο κόμμα πολιτικής οικολογίας αλλά αυτή να "διαχέεται" στα κόμμματα όχι μόνο έχει παταγωδώς αποτύχει, αλλά εκτός από αυτό στο πρόγραμμά τους΄και σε όλα τα πράσινα κόμματα υπάρχει συνολική αντίληψη και τοποθέτηση για την πολιτική, και για όλους τους τομείς. Το να πεις ότι δεν το κάνουν σωστά δεκτό, αλλά το να πεις ότι αυτό δεν είναι πολιτικά αποδεκτό δεν στέκει.

Στην Ελλάδα μας έχουν ποτίσει δυστυχώς με παλαιοπολιτικές απόψεις, έχουν βουτηγμένο τον Έλληνα σε ένα βόθρο α-πολιτικής και α-πολιτισμού, έλλειψης πολιτικού πολιτισμού, και γι΄ αυτό μπορούν και λέγονται αυτά. Είμαστε πίσω στην πολιτική, όπως οι τελευταίες ψευτοεκλογές απέδειξαν. Και έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας.

Παράθεση:
Πράγματι αδικήθηκαν κατάφωρα από τα μέσα ενημέρωσης. Και καλά τα κρατικά που υποτίθεται ότι ακολουθούν κάποια νομοθεσία (να βράσω!) αλλά γιατί αγνοήθηκαν και από τα ιδιωτικά κανάλια δεν το πιάνω..

Όσο γι΄ αυτό, να σου το εξηγήσω. Προσωπικά δεν είμαι με τους πράσινους, απλώς βοήθησα κάποιους φίλους, και συνέβη το εξής: Οι ΜΜΕδες, κανάλια και εφημερίδες, περιμένουν πως και πως τις εκλογές για να βγάλουν λεφτά. Στην προεκλογική περίοδο βγάλαν τρελά λεφτά, μιλάμε 10 λεπτά στο γυαλί εδώ σε περιφερειακό κανάλι πληρώνονταν 10.000 ευρώ. Αυτά τα λεφτά τα είχαν οι ΝΔ να τα πληρώσουν, και βέβαια κυριάρχησαν στο γυαλί... Επίσης παίχτηκαν και βρώμικα παιχνίδια, του είδους ότι ήταν επίφοβο να καλέσεις τα κανάλια σε μία εκδήλωση, γιατί εκ των υστέρων αλλά πριν τις εκλογές(!) ερχόταν με ένα γερό λογαριασμό (παρόλο που εσύ τους ενημέρωσες να ρθουν χωρίς να εννοηεθεί ότι τους πληρώνεις) και σε εκβιάζουν γιατί αν δεν τους τα δώσεις θα βγουν και θα σε κατηγορήσουν δημόσια για αναξιοπιστία κλπ. Το κύκλωμα των ΜΜΕ είναι πολύ βρώμικο. Προτιμούσαν τους ΝΔ γιατί πλήρωναν καλά.
_________________
-Κάθε λόγος μπορεί να έχει αντίλογο. Κάθε αντίλογος πρέπει να έχει λόγο.
-Εγέμισεν ο ουρανός πετούμενους γαϊδάρους.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
lakis
Πρύτανης


Εγγραφή: 11 Νοέ 2006
Δημοσιεύσεις: 193

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Σεπ 28, 2007 10:34 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

@iason
Συμφωνώ με την αναλυτική σου γνώμη για την αναγκαιότητα μιας πολιτικής οικολογίας, αλλά και για τα "ελαφρυντικά" που δίνεις σε ένα νεοπαγές κόμμα.
Είναι πράγματι πολύ δύσκολο να "συμπεριφερθεί" σαν πολιτικό κόμμα, μια συνάθροιση στην ουσία ετερόκλητων ατόμων με καποιο κοινό αλλά επιφανειακό και λίγο νεφελώδη στόχο: την προστασία του περιβάλλοντος, όπως τον αποκαλούν. Είναι και το έντονα αριστερό παρελθόν των πρωτοκλασάτων στελεχών τους που φρενάρει την αποδοχή τους από την κοινωνία.
Θέλω να δώ πως θα διαχειριστούν από εδώ και πέρα αυτό το ποσοστό τους. Θέλω να δω πως θα αποφασίσουν να παραμείνουν στην επικαιρότητα.
Πχ: Δεν διαβάζω να κάνουν καμία κίνηση για τον βέβαιο θάνατο της λίμνης Κορώνειας. Υπάρχουν μεγάλες ευθύνες στους ιθύνοντες, (Νομαρχίες και φορέας διαχείρισης) αλλά και πολλά χρήματα που ξοδεύτηκαν χωρίς αποτέλεσμα. Κανονικά θα έπρεπε να το είχαν μονίμως στην ημερησία διάταξη.
Και ας μη ξεχνάμε ότι οι εκλογές σε αυτή την τραγική συγκυρία των πυρκαγιών, ασφαλώς έδωσε άλλο ένα κίνητρο στους πολίτες να ψηφίσουν οικολογία. Θα ξαναέρθει τέτοια συγκηρία;
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
pandora
Πρύτανης


Εγγραφή: 30 Ιούν 2005
Δημοσιεύσεις: 201
Τόπος: ΑΘΗΝΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Σεπ 28, 2007 11:21 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

lakis έγραψε:

Και ας μη ξεχνάμε ότι οι εκλογές σε αυτή την τραγική συγκυρία των πυρκαγιών, ασφαλώς έδωσε άλλο ένα κίνητρο στους πολίτες να ψηφίσουν οικολογία. Θα ξαναέρθει τέτοια συγκηρία;


Δυστυχως δυσκολο το βλεπω...αλλα που γνωριζεις οτι εχουν αριστερο παρελθον;
_________________
Μεταξυ των νικητων, δεν υπαρχουν εγκληματιες πολεμου.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
lakis
Πρύτανης


Εγγραφή: 11 Νοέ 2006
Δημοσιεύσεις: 193

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Σεπ 28, 2007 11:47 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Εχω περάσει τα 61 και ...βαδίζω αισίως για τα 62 pandora..
Άρα; Τα έχω ξανακούσει τα ονόματα. (όχι όλα)
Υπήρχε και η παλαιά συμμετοχή των εναλλακτικών στην βουλή, τα περισσότερα στελέχη των οποίων είναι τώρα στους πράσινους.

Επειδή ίσως δεν έγινα απόλυτα κατανοητός, η "αριστερή προέλευση" ενώ για μένα που είμαι αριστερός, - αλλά μειοψηφία - είναι προσόν, για άλλους δεν είναι.. έστω και αν έχουν οικολογικές ευαισθησίες, βλέπουν με καχυποψία τέτοιες πολιτικές κινήσεις.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
maxim_97
Πρύτανης


Εγγραφή: 08 Ιαν 2005
Δημοσιεύσεις: 2769
Τόπος: ΑΘΗΝΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Σεπ 29, 2007 1:40 am    Θέμα δημοσίευσης: Re: Οικολογοι Πρασινοι Απάντηση με Συμπερίληψη

Οι Οικολογοι "εγραψαν" εκτο κομμα στις εκλογες, για πρωτη φορα στη χωρα μας. οταν σε Ευρωπαικο επιπεδο "ανεβασαν" και "κατεβασαν" κυβερνησεις. Ειμαστε δυστυχως τελευταιοι ποσοτικα με 1% του εκλογικου σωματος, οταν στην Γερμανια εχουν φτασει το 10%. Τι παει να πει αυτο; Μα τι αλλο απ' την διαφορα ευαισθησιας για το περιβαλλον, που εχει κυριως να κανει με την ποιοτητα της παρεχομενης παιδειας μας.

Μιλαμε για το περιβαλλον, την πανιδα και χλωριδα, τον αερα και την θαλασσα, την ιδια στιγμη που επισημα υπαρχουν 300000 δηλωμενοι οπλισμενοι κυνηγοι στη χωρα μας, την ιδια στιγμη που καποιοι δημαρχοι χαριν τουριστικης αναπτυξης εκαψαν προχθες 20 αδεσποτα σκυλακια, γιατι ενοχλουσε η παρουσια τους. Αν συνεβαινε το ιδιο σε αλλη χωρα της ευρωπης, οι κυριοι αυτοι θα ειχαν παει φυλακη. Εδω η ειδηση περασε στα ψιλα.....
_________________
Επίκουρος:
Ο θάνατος δεν υπάρχει ούτε για τους ζωντανούς ούτε για τους πεθαμένους – εφόσον για τους πρώτους δεν υπάρχει, ενώ οι άλλοι δεν υπάρχουν πια".
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα AIM διεύθυνση
MARIA
Πρύτανης


Εγγραφή: 27 Δεκ 2006
Δημοσιεύσεις: 6835
Τόπος: ΑΘΗΝΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Οκτ 02, 2007 1:08 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Η οικολογία μπορει και πρέπει να συνδιασθεί με την πολιτική.

Αν για παράδειγμα είχαμε ένα πραγματικά οικολογικό κόμμα στην κυβέρνηση τώρα, πόσοι νόμοι θα άλλαζαν άρδην και πόσοι έλεγχοι θα γίνονταν προκειμένου να είμασταν πιο καθαροί, αλλα και πόσο (ακόμη σπουδαιότερο) θα άλλαζε ο τρόπος εκπαίδευσης των παιδιών?

Η οικολογική πολιτική που θα εφαρμόζονταν σε συνδιασμό με την ανάπτυξη θα έφερνε σαφώς διαφορετικά αποτελέσματα στο άμεσο και έμμεσο μέλλον.
Βιώσιμη ανάπτυξη ειναι το κλειδί, κάτι που όπως φαίνεται δεν μπορεί εύκολα να επιτευχθεί απο "συμβατικά" κόμματα.

Στην χώρα μας δυστυχώς είμαστε πολυ καθυστερημένοι σε αυτό τον τομέα, αφου ενώ άλλα κράτη απο την δεκαετία του 70 ακόμα έχουν σε μεγάλο ποσοστό οικολογική συνειδηση, εμείς δεν ξέρουμε τι ειναι το φαινόμενο του θερμοκηπίου....
ακόμα πετάμε το τσιγάρο απο το αυτοκίνητο, ακόμα αφηνουμε τον ηλεκτρονικό μας εξοπλισμό στο stand by, ακόμα χρησιμοποιούμε λάμπες συμβατικές, ακόμα ρίχνουμε στους μπλέ καδους ανακύκλωσης τα σκουπίδια μας, ακόμα πετάμε στα σκουπίδια μας τα κινητά και τις μπαταρίες μας, ακόμα παρατάμε τις σακαράκες μας στα πεζοδρόμια, ακόμα προτιμάμε τα προιόντα με την πιο βαριά και ογκώδη συσκευασία, ακόμα προτιμάμε αμάξια με 200 άλογα κλπ κλπ κλπ κλπ
Η νοοτροπία θέλει πολυ δουλειά για ν αλλάξει....ακόμα είμαστε στα σπάργανα (το λέω απαλά για να μην πω ότι είμαστε γύφτοι)...
α! το ειπα!

Ερώτηση: Μήπως ξέρει κανεις να μου πει γιατί η Αθήνα γέμισε jeep? τι τα θέλουν τα jeep?????
Για να κατεβαίνουν τις ραχούλες της Σκουφά ή για να σκαρφαλώνουν τις αετοράχες της Εκάλης?
_________________
Ο σκοπός της φύσης δεν είναι η διαιώνιση του ανθρώπινου είδους αλλά η διασφάλιση της βιοποικιλότητας των ειδών
Θεόφραστος
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
iason
Πρύτανης


Εγγραφή: 01 Ιούν 2003
Δημοσιεύσεις: 4108
Τόπος: (Γ)Ελλάς

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Οκτ 02, 2007 9:50 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

lakis έγραψε:
Και ας μη ξεχνάμε ότι οι εκλογές σε αυτή την τραγική συγκυρία των πυρκαγιών, ασφαλώς έδωσε άλλο ένα κίνητρο στους πολίτες να ψηφίσουν οικολογία. Θα ξαναέρθει τέτοια συγκηρία;

Διαφωνώ εντονότατα με τη "λογική των συγκυριών". Αν δεν είναι η πολιτική τους ουσία ικανή να τους αναδείξει και περιμένουν τις κλιματικές αλλαγές και τα προβλήματα να τους φέρουν ψήφους... έχασαν. Με πορδές δε πιάνεις ψάρια.

Όσο για τη σχέση αριστεράς και οικολογίας, είναι θέμα πολυσυζητημένο στους οικολογούντες. Προσωπικά αυτά τα δύο τα βρίσκω να έχουν σχέση όσο ο φάντης με το ρετσινόλαδο. Η (ευρωπαϊκή) ιστορία της πολιτικής οικολογίας το δείχνει περίτρανα. Μπορεί να υπάρχει κάποτε σύμπλευση, αλλά οι πορείες είναι παράλληλες (και όταν είναι), δεν συμπίπτουν.
_________________
-Κάθε λόγος μπορεί να έχει αντίλογο. Κάθε αντίλογος πρέπει να έχει λόγο.
-Εγέμισεν ο ουρανός πετούμενους γαϊδάρους.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ahso
Πρύτανης


Εγγραφή: 30 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 359

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Οκτ 02, 2007 11:18 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

MARIA έγραψε:
Μήπως ξέρει κανεις να μου πει γιατί η Αθήνα γέμισε jeep? τι τα θέλουν τα jeep?????

Αφού το είπες μόλις πριν, Μαρία! Είμαστε γύφτοι και οι γύφτοι χρειάζονται αγροτικά αυτοκίνητα... Very Happy
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ahso
Πρύτανης


Εγγραφή: 30 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 359

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Οκτ 02, 2007 11:37 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Συμφωνώ με τον afham. Δεν μπορεί ένα κόμμα να έχει άποψη για ένα τόσο περιορισμένο αριθμό θεμάτων, όσο σημαντικά και αν είναι αυτά.

Επιπλέον θεωρώ αναγκαίο το κόμματα εξουσίας να ψηφίζονται ΚΑΙ για τις απόψεις τους σ΄ένα τόσο βασικό θέμα, όπως το περιβάλλον.

Νομίζω ότι είναι πολύ συντηρητικές και οπισθοδρομικές οι αντιμετωπίσεις του στυλ "το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι το Α". Μια (οποιαδήποτε) στάση ζωής απορρέει από -και καθορίζει την- άποψη σε πολλά θέματα. Και θεωρώ την κοινωνικοοικονομική ιδεολογία άρρηκτα συνδεδεμένη με τη στάση απέναντι στο περιβάλλον, άσχετα αν αυτό δεν είναι πάντα τόσο εμφανές (ακούς, Ιάσων; Razz )
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Συζητήσεις για Πρόσωπα Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενο
Σελίδα 1 από 2

 
Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης





Μηχανισμός forum: PHPBB

© filosofia.gr - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του.

Υλοποίηση, Φιλοξενία: Hyper Center