Θ.ΒοήθειαςΘ.Βοήθειας   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Εγγεγραμμένα μέληΕγγεγραμμένα μέλη   Ομάδες ΧρηστώνΟμάδες Χρηστών  ΕγγραφήΕγγραφή  ΠροφίλΠροφίλ 
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Θέματα Επικαιρότητας
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
maxim_97
Πρύτανης


Εγγραφή: 08 Ιαν 2005
Δημοσιεύσεις: 2769
Τόπος: ΑΘΗΝΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Σεπ 03, 2007 11:31 am    Θέμα δημοσίευσης: ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ Απάντηση με Συμπερίληψη

Υπερδυνάμεις στην ιστορία της ανθρωπότητας υπήρξαν πολλές. Οι περισσότερες είχαν «ζωή» μερικούς αιώνες. Για τις ΗΠΑ δεν ισχύει το ίδιο. Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει . Βρίσκονται στη ανάλογη θέση της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας του 350, (μετά τον Τζέσουα), όπου όλοι οι υπόδουλοι λαοί κτυπούσαν απ’ όλες τις μεριές την μονοκρατορία της. Το ίδιο συμβαίνει σήμερα για τις ΗΠΑ. Έχει πάψει πια να είναι ο πανίσχυρος οικονομικός παράγοντας του πλανήτη όπως ήταν στις δεκαετίες του 50, 60,70.

Σήμερα το χρέος της προς τις τρίτες χώρες, έχει φτάσει στον αστρονομικό αριθμό των 7,5 τρις δολαρίων. Η παγκοσμιοποίηση της αγοράς, κεφαλαίων και εργασίας ,δεν φαίνεται να λύνει τα προβλήματα. Αντίθετα απ’ ότι πίστευαν, τα πολλαπλασιάζει όσο περνάει ο καιρός, διότι δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερες ανισότητες μεταξύ της φτώχιας των πολλών και του πλούτου που συγκεντρώνεται διαρκώς και εντονότερα, στους λιγότερους αλλά ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες των κοινωνιών.
Την ίδια ώρα, πολλές και μεγάλες χώρες όπως Κίνα , Ρωσία, Ιαπωνία, Ινδία κλπ, βρίσκονται σε μεγάλη οικονομική ανάπτυξη, λόγω πάμφθηνου εργατικού κόστους της παραγωγής, με εξαγωγές προϊόντων και υπηρεσιών που το ισοζύγιο τους, τους δίνει τα περιθώρια ,να μπορούν να επενδύουν σ’ όλο τον κόσμο.

Οι Αμερικάνοι κατάλαβαν απ’ τις 11 Σεπτεμβρίου του 2001, πως δεν είναι πλέον η υπερδύναμη εκείνη που πίστευαν μέχρι τότε. Δεν ήταν απαραίτητος ένας τρίτος παγκόσμιος πυρηνικός πόλεμος για να καταστραφούν , πολιτικά , οικονομικά, στρατιωτικά. Αρκούσαν μερικές δεκάδες αποφασισμένων φανατικών Ταλιμπάν, που με τον ένα η άλλο τρόπο θα έβαζαν στη χώρα μερικές βαλίτσες χημικών η πυρηνικών κεφαλών για να κάνουν τη ζημιά. Ζημιά τέτοια που ούτε να το φαντασθούν δεν τολμούν. Γι’ αυτό άλλωστε και ξεκίνησαν τον πόλεμο κατά της λεγόμενης τρομοκρατίας στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ , στην Συρία και Ιράν στο εγγύς μέλλον.

Στην πραγματικότητα ο πόλεμος αυτός δεν έχει, ούτε μπορεί να έχει ημερομηνία λήξης. Είναι κάτι ανάλογο με το κυνήγι φαντασμάτων. Η νίκη που επικαλείται ο Μπους δεν πρόκειται να έρθει ποτέ. Έχουν αρχίσει να το βλέπουν και οι ίδιοι και δεν ξέρουν τι να κάνουν. Να συνεχίσουν τον πόλεμο η να τα μαζέψουν και να φύγουν όπως έκαναν στο Βιετνάμ και να γίνουν ρεζίλι και να πέσουν στα μάτια όλου του υπόλοιπου κόσμου; Μεγάλο το δίλημμα. Αναγκάζονται, προκειμένου να διασώσουν τα συμφέροντα τους, να γίνονται αντιπαθείς ακόμα και στους καλύτερους των σύμμαχων τους με τις πολιτικές που επιλέγουν.

Το τέλος του σημερινού πλανητάρχη έρχεται σύντομα. Λύσεις όμως για την ανθρωπότητα και τα προβλήματα της, δεν φαίνονται στον ορίζοντα από όποια σκοπιά και να το ιδεί κανείς. Ούτε ιδεολογικά, ούτε οικονομικά, ούτε περιβαλλοντικά. Το χάος η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια θα εξακολουθούν να είναι ,όπως από πάντα ήταν άλλωστε, το άγχος της καθημερινότητας των μεγάλων λαϊκών στρωμάτων του πλανήτη μας.

Σωτήρες δεν υπήρξαν, και ούτε ασφαλώς θα υπάρξουν και στο μέλλον. Οι μακάριοι φτωχοί στο πνεύμα, (μιας και είναι οι εκλεκτοί του Θεού) είναι, ήταν και θα είναι οι προνομιούχοι, γιατί στην άγνοια τους γενικώς, ειδικώς και για όλα γύρο τους, «ζουν» στον παράδεισο τους. Ας τους μιμηθούμε λοιπόν.
_________________
Επίκουρος:
Ο θάνατος δεν υπάρχει ούτε για τους ζωντανούς ούτε για τους πεθαμένους – εφόσον για τους πρώτους δεν υπάρχει, ενώ οι άλλοι δεν υπάρχουν πια".
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα AIM διεύθυνση
MARIA
Πρύτανης


Εγγραφή: 27 Δεκ 2006
Δημοσιεύσεις: 6835
Τόπος: ΑΘΗΝΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Σεπ 04, 2007 8:37 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

maxim_97

Ολες οι υπερδυνάμεις καποια στιγμή έχουν την παρακμή τους. Αυτό έχει αποδειχθεί μεσα απο τα βάθη της ιστορίας.

Οσον αφορά στο χρέος της Αμερικής προς τον τρίτο κόσμο (άκου τρίτο κοσμο...) έχω ακούσει ότι επιπρόσθετα υπολογίσθηκαν τα χρήματα που χρωστά στις αφρικανικές χώρες απο τις οποίες εξήγαγε δούλους (εργατικο κόστος που ποτέ δεν πληρώθηκε).
Αυτό αφορά όχι μόνον στην Αμερική αλλα και σε άλες χώρες οπως Αγγλία κλπ (εν πάσει περιπτώσει, τις αποικιοκρατικές).
Εννοείται ότι όλες αυτές οι χώρες σφυρίζουν αδιάφορα...

Οσον αφορά στον δηθεν πόλεμο που κυρήχθηκε την 11η Σεπτεμβρίου, σαφώς και πιστεύω ότι δεν κυρήχθηκε μεταξύ Ταλιμπάν και Αμερικανών, αλλα μεταξύ Αμερικανών και Αμερικανών.
Το σχέδιο είχε υπολογισθεί απο την δεκαετια του 60 ακόμα, με σκοπό τον πληρη έλεγχο των περιοχών αυτών.
Δεν τους "βγήκε" και τώρα πληρώνουν το λαθος τους. Το θέμα είναι ότι το λάθος αυτό το πληρώνει εκατομμύρια κοσμου ανά τον κόσμο...

Λύσεις για το μέλλον των ανθρώπων δεν αφορά κανένα στο να βρεθούν.
Οι συναντήσεις των κυβερνήσεων με τις ΜΚΟ, τον ΟΗΕ και την Παγκόσμια Τράπεζα ειναι τυπικές και οχι ουσιαστικές.
Το αστείο ειναι οτι πνίγονται μέσα στα διαγράμματα και τις προβλέψεις για καλυτέρευση των συνθηκών, ενώ μετά απο μερικά χρόνια συγκεντρώνονται εκ νέου για να πουν....χρειαζόμαστε πολυ δουλεια ακόμα...

Απλά η απορία μου ειναι το αν έρθει γρήγορα αυτή η παρακμή ή όχι, απο την στιγμή που το πολυεθνικό κεφάλαιο του κόσμου, έχει τις ρίζες του στην Αμερική...εδώ πραγματικά θα ήθελα μιαν απάντηση
τι λέτε?
_________________
Ο σκοπός της φύσης δεν είναι η διαιώνιση του ανθρώπινου είδους αλλά η διασφάλιση της βιοποικιλότητας των ειδών
Θεόφραστος
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
maxim_97
Πρύτανης


Εγγραφή: 08 Ιαν 2005
Δημοσιεύσεις: 2769
Τόπος: ΑΘΗΝΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Σεπ 04, 2007 9:46 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Φίλη Μαρία
Το γρήγορο η όχι της παρακμής μιας υπερδύναμης, δεν μετριέται με την διάρκεια μιας ανθρώπινης ζωής. Συγκριτικά μόνο με τις προηγούμενες υπερδυνάμεις έχει νόημα.
Το πολυεθνικό κεφάλαιο που αναφέρεις (και πολύ σωστά) δεν έχει ούτε είχε Πατρίδα, τουλάχιστον για τους τελευταίους πέντε αιώνες. Στην εποχή μας βέβαια, αυτό είναι πια καθεστώς αναγκαίο, για το μεγάλο κεφάλαιο, μιας και η ανταγωνιστικότητα είναι ο μόνος δρόμος επιβίωσης –όσο το παίρνει ακόμα – το σύστημα της καπιταλιστικής οικονομίας.
Προς το παρόν παίζει μπάλα μόνο του. Το πότε θα κατάρρευση η όχι το σύστημα, είναι ζήτημα που θα προκύψει στο πολύ μακρινό μέλλον, μιας και η εξέλιξη της πολιτιστικής, οικονομικής, περιβαλλοντικής Παιδείας των λαών βαδίζει με ρυθμούς χελώνας.
Η ιστορία μας έχει διδάξει, πως η παρακμή μιας υπερδύναμης φέρνει την ακμή κάποιας άλλης.
_________________
Επίκουρος:
Ο θάνατος δεν υπάρχει ούτε για τους ζωντανούς ούτε για τους πεθαμένους – εφόσον για τους πρώτους δεν υπάρχει, ενώ οι άλλοι δεν υπάρχουν πια".
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα AIM διεύθυνση
Bugman
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιούλ 2003
Δημοσιεύσεις: 13585
Τόπος: Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Σεπ 17, 2007 8:26 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

maxim_97,
Το πρόβλημα των Αμερικάνων λέγεται ανοικτή οικονομία. Αν και αυτός ήταν και παραμένει παράγοντας ανάπτυξης, είναι ο ίδιος που προωθεί τα μέσα που χρησιμοποίησε και θα χρησιμοποιήσει ο οποιοσδήποτε εχθρός.

Το ζήτημα είναι γιατι να υπάρχει εχθρός; Εχθροί δεν υπάρχουν εξ ορισμού αλλά λόγω συγκυρίας.

Πρώτα έχουμε δημοκρατίες να σχετίζονται με μη δημοκρατίες, να ανταλλάσουν όπλα για πετρέλαια, ώστε να δυναμώνουν τις μη δημοκρατίες...τους εξουσιαστές τους. Σήμερα οι μη δημοκρατίες είναι συνήθως μουσουλμανικές χώρες, με αποθέματα πετρελαίου. Θα ήταν τα πράγματα απλά, χωρίς έχθρες, αν συνέχιζαν οι δοσοληψίες, οι ανταλλαγές. Δείτε όμως την συγκυρία. Εμφανίζεται μια νέα τεχνολογία που καθιστά το πετρέλαιο δευτερεύσουσα ύλη, κύρια για παραγωγή πλαστικών, δυαλυτών, εντομοκτώνων, λιπαντικών και ασφάλτου. Η νέα τεχνολογία λέγεται "κυψέλες υδρογόνου". Μόλις λοιπόν οι άραβες κατάλαβαν ότι το εισόδημά τους από τα πετρέλαια θα στερέψει, και θα πάρει και τα πετροδολάρια μαζί...έγιναν αμέσως εχθροί...Ή προσπάθησαν...μια φορά και βρήκαν τον Σαντάμ απέναντί τους...και τους Αμερικάνους "φίλους" τους...Όμως και πάλι ...αφού ο Σαντάμ έγινε άκακος...οι έχθρες γύρισαν κατά των Αμερικάνων...Ο Αμερικάνος βρήκε τη χρυσή τομή πρώτα να μην χτυπήσει ευθέως του άραβες (αν και άραβες ήταν όλοι οι εχθροί του), αλλά να πιάσει το φόβητρό τους, το Ιράκ, να στήσει το εκστρτατευτικό του σώμα...να διευθύνει τη ροή των πετρελαίων..και για να ξεπληρώσει τα σπασμένα κρατάει υψηλή την τιμή των πετρελαίων...μέχρι που θα έρθει η ώρα να αλλάξει την τεχνολογία...και τότε ποιός θα κουνηθεί με τους Αμερικάνους στην πλάτη του; Το ενδεχόμενο να χρηματοδοτήσουν οι Άραβες τους Πέρσες για την παραγωγή εμπλουτισμένου ουρανίου....παίζει, αλλά οι Πέρσες έχουν γνώση τι παίζεται και δεν είναι διατεθιμένοι να γίνουν νέο Ιρακ. Θα δείξουν τις προθέσεις τους. Το ουράνιο κάνει για ενέργεια και η ενέργεια αυτή μπορεί να γίνει απόθεμα υδρογόνου...το καύσιμο που όλοι μπορούμε να έχουμε μαζί μας (ενώ το ουράνιο πολύ δύσκολο...για την ώρα).

Πιστεύω ότι οι αμερικάνοι θα ξεπεράσουν τα προβλήματά τους γιατί δεν είναι αυτοκρατορία...αλλά ομοσπονδία δημοκρατικών κρατών με έφεση προς την ελεύθερη αγορά..άρα την εξάρτησή τους από όλους τους άλλους....


Η Γερμανία του Χίτλερ...δεν ήθελε ελεύθερη αγορά αλλά "κατακτημένη"...και έπρεπε να κατακτήσει το κόσμο για να το πραγματοποιήσει....Πράγμα που δεν το κατάφερε, αφού βγήκαν οι προστάτες της ελεύθερης αγοράς και την έβαλαν στη θέση της. Σήμερα η Γερμανία έμαθε το μάθημά της.

Χρήσιμο είναι εδώ να ξεκαθαρίσω το τι είναι ελεύθερη αγορά. Ελεύθερη αγορά δεν σημαίνει ανευ όρων αγορά. Δεν σημαίνει σταθερές τιμές αλλά διαπραγματεύσιμες τιμές. Οι "αγορές" βρίσκονται και οι ίδιες σε άλλες αγορές (χρηματιστήρια), ακόμα και οι προθέσεις αγορών είναι χρηματιστηριακό είδος...τα λεγόμενα "παράγωγα". Η αγορά στηρίζεται στους δρόμους συγκοινωνίας και στα κανάλια επικοινωνίας...ώστε έγκαιρα να γίνονται παραγγελίες και γρήγορα να εκτελούνται. Οι δρόμοι και οι επικοινωνίες πρέπει να είναι εξασφαλισμένες...οι κίνδυνοι πρέπει να πληρωθούν..οπότε ένα είδος της ελεύθερης αγοράς είναι η ασφάλεια έναντι κινδύνων. Υπόστρωμα όμως της αγοράς είναι οι άνθρωποι, οι εργαζόμενοι οι οποίοι είναι συνάμα και οι τελικοί αποδέκτες καθώς και μέτοχοι των κεφαλαίων που συσωρεύει η αγορά (όχι φυσικά όλοι σε όλα και στην ίδια ένταση). Η ανομοιομορφία των ανθρώπων, σε σχέση με τη κατοχή κεφαλαίου δεν είναι απαίτηση της ελεύθερης αγοράς αλλά αποτέλεσμά της. Γι΄αυτό και απαιτείται πολιτικό μέτρο ως αντιστάθμισμα της "κατάντιας" της αγοράς. Στην αρχαία αθήνα υπήρχε η αναγκαστική χορηγία...οι πλούσιοι πλήρωναν παραστάσεις και πολεμικά πλοία....Σήμερα έχουμε χορηγούς δείτε το Ωνάσιο.

Ουσιαστικά το κεφάλαιο επιζητεί την απάλυνση των προβλημάτων που δημιουργεί. Η στροφή στην οικολογία δεν είναι τυχαία.

Ας αφήσουμε κατά μέρος την θεωρία του "άσπλαχνου πλούσιου". Οι εταιρείες σήμερα έχουν διοικητικά συμβούλια και καταστατικά που εκτός από την βασική επιταγή τη δημιουργία κέρδους έχουν και την διαφύλαξη του περιβάλλοντος, τις χορηγίες, την δημιουργία δηλαδή μιας σωστής εταιρικής εικόνας στραμένη προς τον άνθρωπο. Θα υπάρχουν φυσικά και κάποιες καρικατούρες....αλλά αυτές δεν χαλάνε τον κανόνα, τον επιβάλλουν.

Σήμερα λοιπόν λόγω ελεύθερης αγοράς είμαστε σε ένα στάδιο διεθνών επικοινωνιών και συγκοινωνιών, όπου το να λέμε για κατάρευση ενός τμήματος ...θα σήμαινε την ταχεία επούλωση, από τα συνδεδεμένα και υγειή τμήματα. Αυτά θα έπρεπε να συμβαίνουν παντού στη Γη, αλλά υπάρχουν ακόμα μη δημοκρατικά καθεστώτα όπου η ελεύθερη αγορά δεν μπορεί να είναι εντός ελεύθερη.


Ουσιαστικά οι υπερδυνάμεις παίζουν τον ρόλο των υπηρετών των ασφαλιστών....Γι΄αυτό και όλες συνασπίζονται...όταν κάπου η αγορά δεν μπορεί να λειτουργήσει ελεύθερα. Καμμία λοιπόν υπερδύναμη δεν κινδυνεύει...............Βλέπω δε σε μερικές δεκάδες χρόνια να υπάρχει ένα και μοναδικό κράτος και τα έθνη θα έχουν να κάνουν με τα τοπικά ήθη και έθιμα.
_________________
Σκορπίστε γνώση, μαζέψτε χαρά!

Η γνώση δεν μπορεί να πουληθεί: Γιατί ενώ κάθε εμπόρευμα μπορεί να επιστραφεί, η γνώση δεν μπορεί να επιστραφεί!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
maxim_97
Πρύτανης


Εγγραφή: 08 Ιαν 2005
Δημοσιεύσεις: 2769
Τόπος: ΑΘΗΝΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Σεπ 17, 2007 11:27 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Bugman
Διάβασα με πολύ προσοχή τις θέσεις σου. Θεωρώ πως απλά περιγράφεις το status της σημερινής πραγματικότητας στη λογική της καπιταλιστικής οικονομίας. Τα διαιώνιση του μέλλοντος της, που προσπαθείς να αιτιολογήσεις, δεν λύνει, ούτε πρόκειται να λύσει τα προβλήματα επιβίωσης κυρίως, στους λαούς του κόσμου και που έρχονται πολύ σύντομα για την ανθρωπότητα. Σκέψου μόνο, πως σήμερα που μιλάμε, τα 2/3 του πληθυσμού της Γης (4.000.000.000 ) «ζουν» όχι μόνο κάτω από το όριο της φτώχειας, αλλά χωρίς καμία βεβαιότητα για το «αύριο» τους. Υπολογίζεται πως σε μόνο 50 χρόνια από σήμερα, ο πληθυσμός της Γης θα φτάσει τα 12 δις ανθρώπων.

Οι πλουτοπαραγωγικές πηγές του πλανήτη, (θάλασσα, έδαφος, αέρας, πόσιμο νερό), δεν επαρκούν ούτε για τις σημερινές ανάγκες. Η υπερεκμετάλλευση του πλανήτη σε πανίδα και χλωρίδα, αλλά και σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων εκείνων, που σκιαγραφούν τη σύγχρονη ζωή των αναπτυγμένων κοινωνιών, δεν αφήνουν μεγάλα περιθώρια για την διαιώνιση αυτού του «τρόπου ζωής» που γνωρίζουμε.

Τα προβλήματα που δημιούργησε η παγκοσμιοποίηση, δεν αφορούν μόνο τους φτωχούς που γίνονται φτωχότεροι. Αφορά και τις πιο αναπτυγμένες χώρες, που εκ των πραγμάτων αναγκάζονται, (λόγω καπιταλιστικού ανταγωνισμού), να επενδύουν τα κεφάλαια τους, σε τριτοκοσμικές χώρες του πάμφθηνου μεροκάματου, με αποτέλεσμα την αύξηση της ανεργίας, της συμπίεσης όλων των παραμέτρων κοινωνικής πολιτικής, της υποβάθμισης της ποιότητας της ζωής.

Ένα πολύ μικρό παράδειγμα αποτελεί και η χώρα μας, που σε 7 μόνο χρόνια, δημιούργησε 2500000 ανθρώπους να ζουν στην ανέχεια. Σε λίγα χρόνια από σήμερα οι μισοί Έλληνες θα ζουν έτσι. Ανάλογα δηλαδή της μεταπολεμικής περιόδου, την οποία ασφαλώς και δεν έτυχε να βιώσεις.

Αυτό ισχύει βέβαια και για τους Ευρωπαίους, αλλά και για τους Αμερικανούς, Ιάπωνες κλπ, όπου το μέσο λαϊκό βιοτικό επίπεδο, διαρκώς μειώνεται. Ο παραγόμενος πλούτος, πάει σε λίγα χέρια, όπως ακριβώς γίνεται και στη χώρα μας, όπου η μεγάλη οικονομική ανάπτυξη από το 1999 και μετά (4-5%) , όχι μόνο δεν έχει αντίκρισμα στη λαϊκή τσέπη, αλλά αντίστροφα την αδειάζει συνεχώς.

Αν σήμερα υπάρχουν 1000 πλούσιοι έστω σε όλο τον κόσμο, σε 50-100 η 150 χρόνια, θα υπάρχουν δυο έως τρεις…. Αυτός είναι ο κανόνας λειτουργίας του καπιταλισμού, είτε μας αρέσει είτε όχι. Συγκέντρωση του Κεφαλαίου. Πιστεύεις πως ένα τέτοιο οικονομικό σύστημα, μπορεί να έχει διαρκές και εσαεί μέλλον;

Μετά την κατάρρευση του ως κυρίαρχου οικονομικού συστήματος, όπως συνέβη πολλές φορές στην ιστορία της ανθρωπότητας, (Φεουδαρχία, Αριστοκρατία, Βασιλεία, Αποικιοκρατία, Σοβιετική Ένωση κλπ), οι ΗΠΑ θα είναι αυτή που είναι σήμερα νομίζεις η θα σκορπίσει εις τα εξ ων συνετέθη;

Αναφέρεσαι στην πολεμική των Αμερικανών κατά των Αράβων, με σενάρια , που μόνο οι απίθανοι συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας του Hollywood θα μπορούσαν να επινοήσουν και να στήσουν ταινία. Τα πράγματα φίλε Bugman δεν είναι έτσι όπως τα περιγράφεις.
Σκέψου μόνο ένα. Πότε οι Αμερικάνοι, από το τέλος του δευτέρου παγκοσμίου πόλεμου σταμάτησαν να βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση; ΠΟΤΕ !!!!!!!

Πάντα είχαν, η δημιουργούσαν όταν δεν είχαν, κάποιο εχθρό. Ξέρεις γιατί φίλε; Γιατί η καπιταλιστική τους οικονομία τους το επιβάλλει. Χωρίς πόλεμο (με ότι αυτός συνεπάγεται σε καταστροφές), ο καπιταλισμός πεθαίνει. Ιδιαίτερα δε στην Αμερική όπου ο μόνος δρόμος η τρόπος για την όποια «στήριξη» της οικονομίας της είναι η πολεμική βιομηχανία. Όλα τα υπόλοιπα αγαθά απ’ όλο τον κόσμο, και ιδιαίτερα από την Κινά και Ινδία τα εισάγει. Όχι βεβαίως πληρώνοντας τα cash, αλλά με δανεικά. 7 ΤΡΙΣ $ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.

Μπορούν οι ΗΠΑ μέχρι σήμερα, που θεωρούν πως δεν έχουν αντιπάλους, να κάνουν το παιχνίδι του χωροφύλακα παγκόσμια, σε περιοχές όπου γνωρίζουν πως δεν κινδυνεύουν οι ίδιοι σοβαρά.

Φοβούνται μήπως σε λίγα χρόνια δεν θα μπορούν να κατασκευάζουν εχθρούς και να κάνουν πολέμους. Αν και όταν συμβεί αυτό, οι ΗΠΑ θα πεθάνουν όπως πέθανε και η ΕΣΣΔ.

Ο πόλεμος κατά του Ιράν που σχεδιάζουν να κάνουν σύντομα μάλιστα, εκεί στοχεύει. Να μην το αφήσουν και γίνει πυρηνική δύναμη, όπου τότε δεν θα μπορούν ακίνδινα γι' αυτούς να το κτυπήσουν.
_________________
Επίκουρος:
Ο θάνατος δεν υπάρχει ούτε για τους ζωντανούς ούτε για τους πεθαμένους – εφόσον για τους πρώτους δεν υπάρχει, ενώ οι άλλοι δεν υπάρχουν πια".
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα AIM διεύθυνση
maxim_97
Πρύτανης


Εγγραφή: 08 Ιαν 2005
Δημοσιεύσεις: 2769
Τόπος: ΑΘΗΝΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Σεπ 18, 2007 8:38 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

maxim_97 έγραψε:
Bugman
Διάβασα με πολύ προσοχή τις θέσεις σου. Θεωρώ πως απλά περιγράφεις το status της σημερινής πραγματικότητας στη λογική της καπιταλιστικής οικονομίας. Τα διαιώνιση του μέλλοντος της, που προσπαθείς να αιτιολογήσεις, δεν λύνει, ούτε πρόκειται να λύσει τα προβλήματα επιβίωσης κυρίως, στους λαούς του κόσμου και που έρχονται πολύ σύντομα για την ανθρωπότητα. Σκέψου μόνο, πως σήμερα που μιλάμε, τα 2/3 του πληθυσμού της Γης (4.000.000.000 ) «ζουν» όχι μόνο κάτω από το όριο της φτώχειας, αλλά χωρίς καμία βεβαιότητα για το «αύριο» τους. Υπολογίζεται πως σε μόνο 50 χρόνια από σήμερα, ο πληθυσμός της Γης θα φτάσει τα 12 δις ανθρώπων.

Οι πλουτοπαραγωγικές πηγές του πλανήτη, (θάλασσα, έδαφος, αέρας, πόσιμο νερό), δεν επαρκούν ούτε για τις σημερινές ανάγκες. Η υπερεκμετάλλευση του πλανήτη σε πανίδα και χλωρίδα, αλλά και σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων εκείνων, που σκιαγραφούν τη σύγχρονη ζωή των αναπτυγμένων κοινωνιών, δεν αφήνουν μεγάλα περιθώρια για την διαιώνιση αυτού του «τρόπου ζωής» που γνωρίζουμε.

Τα προβλήματα που δημιούργησε η παγκοσμιοποίηση, δεν αφορούν μόνο τους φτωχούς που γίνονται φτωχότεροι. Αφορά και τις πιο αναπτυγμένες χώρες, που εκ των πραγμάτων αναγκάζονται, (λόγω καπιταλιστικού ανταγωνισμού), να επενδύουν τα κεφάλαια τους, σε τριτοκοσμικές χώρες του πάμφθηνου μεροκάματου, με αποτέλεσμα την αύξηση της ανεργίας, της συμπίεσης όλων των παραμέτρων κοινωνικής πολιτικής, της υποβάθμισης της ποιότητας της ζωής.

Ένα πολύ μικρό παράδειγμα αποτελεί και η χώρα μας, που σε 7 μόνο χρόνια, δημιούργησε 2500000 ανθρώπους να ζουν στην ανέχεια. Σε λίγα χρόνια από σήμερα οι μισοί Έλληνες θα ζουν έτσι. Ανάλογα δηλαδή της μεταπολεμικής περιόδου, την οποία ασφαλώς και δεν έτυχε να βιώσεις.

Αυτό ισχύει βέβαια και για τους Ευρωπαίους, αλλά και για τους Αμερικανούς, Ιάπωνες κλπ, όπου το μέσο λαϊκό βιοτικό επίπεδο, διαρκώς μειώνεται. Ο παραγόμενος πλούτος, πάει σε λίγα χέρια, όπως ακριβώς γίνεται και στη χώρα μας, όπου η μεγάλη οικονομική ανάπτυξη από το 1999 και μετά (4-5%) , όχι μόνο δεν έχει αντίκρισμα στη λαϊκή τσέπη, αλλά αντίστροφα την αδειάζει συνεχώς.

Αν σήμερα υπάρχουν 1000 πλούσιοι έστω σε όλο τον κόσμο, σε 50-100 η 150 χρόνια, θα υπάρχουν δυο έως τρεις…. Αυτός είναι ο κανόνας λειτουργίας του καπιταλισμού, είτε μας αρέσει είτε όχι. Συγκέντρωση του Κεφαλαίου. Πιστεύεις πως ένα τέτοιο οικονομικό σύστημα, μπορεί να έχει διαρκές και εσαεί μέλλον;

Μετά την κατάρρευση του ως κυρίαρχου οικονομικού συστήματος, όπως συνέβη πολλές φορές στην ιστορία της ανθρωπότητας, (Φεουδαρχία, Αριστοκρατία, Βασιλεία, Αποικιοκρατία, Σοβιετική Ένωση κλπ), οι ΗΠΑ θα είναι αυτή που είναι σήμερα νομίζεις η θα σκορπίσει εις τα εξ ων συνετέθη;

Αναφέρεσαι στην πολεμική των Αμερικανών κατά των Αράβων, με σενάρια , που μόνο οι απίθανοι συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας του Hollywood θα μπορούσαν να επινοήσουν και να στήσουν ταινία. Τα πράγματα φίλε Bugman δεν είναι έτσι όπως τα περιγράφεις.
Σκέψου μόνο ένα. Πότε οι Αμερικάνοι, από το τέλος του δευτέρου παγκοσμίου πόλεμου σταμάτησαν να βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση; ΠΟΤΕ !!!!!!!

Πάντα είχαν, η δημιουργούσαν όταν δεν είχαν, κάποιο εχθρό. Ξέρεις γιατί φίλε; Γιατί η καπιταλιστική τους οικονομία τους το επιβάλλει. Χωρίς πόλεμο (με ότι αυτός συνεπάγεται σε καταστροφές), ο καπιταλισμός πεθαίνει. Ιδιαίτερα δε στην Αμερική όπου ο μόνος δρόμος η τρόπος για την όποια «στήριξη» της οικονομίας της είναι η πολεμική βιομηχανία. Όλα τα υπόλοιπα αγαθά απ’ όλο τον κόσμο, και ιδιαίτερα από την Κινά και Ινδία τα εισάγει. Όχι βεβαίως πληρώνοντας τα cash, αλλά με δανεικά. 7 ΤΡΙΣ $ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.

Μπορούν οι ΗΠΑ μέχρι σήμερα, που θεωρούν πως δεν έχουν αντιπάλους, να κάνουν το παιχνίδι του χωροφύλακα παγκόσμια, σε περιοχές όπου γνωρίζουν πως δεν κινδυνεύουν οι ίδιοι σοβαρά.

Φοβούνται μήπως σε λίγα χρόνια δεν θα μπορούν να κατασκευάζουν εχθρούς και να κάνουν πολέμους. Αν και όταν συμβεί αυτό, οι ΗΠΑ θα πεθάνουν όπως πέθανε και η ΕΣΣΔ.

Ο πόλεμος κατά του Ιράν που σχεδιάζουν να κάνουν σύντομα μάλιστα, εκεί στοχεύει. Να μην το αφήσουν και γίνει πυρηνική δύναμη, όπου τότε δεν θα μπορούν ακίνδινα γι' αυτούς να το κτυπήσουν.


Ιρανική προειδοποίηση
Στις γαλλικές προκλήσεις

ΕRΤ.GR
χτές | 16:13, ανανέωση: χτές | 18:19

Την επομένη των δηλώσεων του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών Μπερνάρ Κουσνέρ για την ανάγκη προετοιμασίας απέναντι στο ενδεχόμενο πολέμου με το Ιράν, η Τεχεράνη προειδοποιεί τις δυτικές χώρες να μην προτιμήσουν την αντιπαράθεση από τις εγκάρδιες σχέσεις

Την επομένη των δηλώσεων του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών Μπερνάρ Κουσνέρ για την ανάγκη προετοιμασίας απέναντι στο ενδεχόμενο πολέμου με το Ιράν, η Τεχεράνη προειδοποιεί τις δυτικές χώρες να μην προτιμήσουν την αντιπαράθεση από τις εγκάρδιες σχέσεις. Πρέπει να προετοιμαστούμε για το χειρότερο, είχε δηλώσει την Κυριακή ο Κουσνέρ, αν η Τεχεράνη επιμείνει στην άρνησή της να αναστείλει το πυρηνικό της πρόγραμμα.

"Το γεγονός ότι οι δηλώσεις Γάλλων ιθυνόντων συμφωνούν με τη θέση της κυρίαρχης δύναμης (ΗΠΑ) συνιστά ένα πλήγμα στην αξιοπιστία της Γαλλίας ενώπιον της παγκόσμιας κοινής γνώμης", αναφέρει ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Αλί Χοσεϊνί, σε επίσημη ανακοίνωση.

Οι δυτικές χώρες "επέλεγαν ανέκαθεν το δρόμο της αντιπαράθεσης από αυτόν της κατανόησης και των εγκάρδιων σχέσεων με το μεγάλο έθνος του Ιράν", δήλωσε τη Δευτέρα ο Ιρανός αντιπρόεδρος Ρεζά Αγαζαντέχ, ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής του ιρανικού οργανισμού ατομικής ενέργειας, ενώπιον της γενικής διάσκεψης της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), που πραγματοποιείται στη Βιέννη.

"Στην πράξη (η Δύση) δεν ανέχεται να υπάρχουν κι άλλα ανεξάρτητα κράτη και αναπτυσσόμενες χώρες που προστίθενται σε αυτές που επιζητούν σήμερα να αποκτήσουν σύγχρονες τεχνολογίες", πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι "το μεγάλο έθνος του Ιράν κατέγραψε τη συμπεριφορά σας αυτή των διακρίσεων και δε θα την ξεχάσει".

Σφοδρή επίθεση κατά των γάλλων ηγετών εξαπέλυσε παράλληλα σήμερα το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA .

"Ο νέος ένοικος των Ηλυσίων (ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί) θέλει σήμερα να αντιγράψει το Λευκό Οίκο, έχοντας μπει στο πετσί των Αμερικανών", μετέδωσε το IRNA. Οι δηλώσεις Κουσνέρ καθιστούν τους γάλλους ηγέτες "μεταφραστές της βούλησης του Λευκού Οίκου", προσθέτει το IRNA, κατηγορώντας τους επίσης ότι υιοθέτησαν "έναν ακόμη πιο σκληρό τόνο από την Ουάσινγκτον".

Στον απόηχο της δήλωσης Κουσνέρ
Η ένταση με το Ιράν έχει φτάσει "στα άκρα" λόγω της κρίσης για το πυρηνικό του πρόγραμμα, δήλωσε τη Δευτέρα ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν , διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι η διπλωματία εξακολουθεί να έχει θέση. "Πρέπει να γίνει καθετί δυνατόν για να αποφευχθεί ένας πόλεμος με το Ιράν" πρόσθεσε ο ίδιος.

Ήδη από τον Αύγουστο, ο Νικολά Σαρκοζί είχε καλέσει το Ιράν να συμμορφωθεί με τις


υποχρεώσεις του στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για το πυρηνικό του πρόγραμμα, σημειώνοντας ότι είναι ο μόνος τρόπος να αποφευχθεί μια εναλλακτική λύση που θα είναι "καταστροφική: μια ιρανική βόμβα ή ο βομβαρδισμός του Ιράν".

Στον απόηχο των δηλώσεων του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών, ο αρχηγός του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS) Φρανσουά Ολάντ ζήτησε τη Δευτέρα να συζητηθεί στο γαλλικό κοινοβούλιο η κατάσταση στο Ιράν.

Ο Κουσνέρ, διευκρίνισε επίσης ότι οι κυρώσεις στο Ιράν, για τις οποίες έκανε λόγο την Κυριακή, θα πρέπει να είναι ξεχωριστές από τις κυρώσεις του ΟΗΕ. "Θα πρόκειται για ευρωπαϊκές κυρώσεις που κάθε χώρα, ξεχωριστά, θα πρέπει να φτιάξει με το δικό της τραπεζικό, εμπορικό και βιομηχανικό σύστημα", δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών.

Στην ίδια λογική, ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών Μαξίμ Φερχάγκεν δήλωσε από το Παρίσι ότι η Ολλανδία είναι έτοιμη για την επιβολή "ευρωπαϊκών κυρώσεων" στο Ιράν, αν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν συμφωνήσει για τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων κατά της Τεχεράνης.

Αντιθέτως, η υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Ούρσουλα Πλάσνικ επέκρινε έντονα τον Γάλλο ομόλογό της, χαρακτηρίζοντας από το περιθώριο της γενικής συνέλευσης της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας "ακατανόητο το ότι κατέφυγε σε μία πολεμική ρητορική αυτή τη στιγμή".

Το ζήτημα του Ιράν θα κυριαρχήσει και στις συζητήσεις που θα έχει ο κ. Κουσνέρ με το Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ.
_________________
Επίκουρος:
Ο θάνατος δεν υπάρχει ούτε για τους ζωντανούς ούτε για τους πεθαμένους – εφόσον για τους πρώτους δεν υπάρχει, ενώ οι άλλοι δεν υπάρχουν πια".
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα AIM διεύθυνση
Bugman
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιούλ 2003
Δημοσιεύσεις: 13585
Τόπος: Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Σεπ 18, 2007 1:23 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Οι γάλλοι φωνάζουν για την δική τους αγορά...τα συμφέροντά τους. Το κεφάλαιο δεν θέλει πολέμους....θέλει καταναλωτές προϊόντων..."ευρείας κατανάλωσης"....και θα το πετύχει ρυθμίζοντας τα αντιδραστικά καθεστώτα.

Όσοι σκέφτονται περί του αντιθέτου, ότι τάχα το κεφάλαιο θέλει πόλεμο με το κόσμο, στην ουσία θέλουν μέτωπο "Εργαζομένων" ενάντια στο κεφάλαιο..για να πετύχουν όχι τον αφανισμό του αλλά μια πιο αντιπροσωπευτική διαχείρησή του. Εδώ ο παλαιοκουμμουνισμός βλέπει την αντιπροσώπευση ως μια κυβερνητική διαχείρηση, άρα το κεφάλαιο να είναι κρατικό...ή αλλιώς λαϊκό..διαμέσου του κράτους. Σήμερα όλοι έχουν αντιληφθεί ότι η διαχείρηση του κεφαλαίου δεν μπορεί να επιτευχθεί αν δεν υπάρχει ανταγωνισμός άρα και ιδιοκτήτες "αντίθετων" συμφερόντων. Στη κατεύθυνση αυτή ακόμα και η Κίνα επιτρέπει την δημιουργία κεφαλαιούχων...γιάπιδων...
Ο οποιοσδήποτε με τη σωστή εξειδίκευση μπορεί να γίνει διαχειριστής κεφαλαίου. Οι δε πραγματικοί ιδιοκτήτες δεν είναι σε θέση να ορίσουν ή να εγγυηθούν την διαχείρησή του, και απλά απολαμβάνουν ένα αντίτιμο από τα διαμοιραζόμενα κέρδη, αυτά τα οποία οι διαχειριστές θα επιτρέψουν να δοθούν. Οι ιδιοκτήτες δεν είναι πια ο καπάτσος κοντοπίθαρος από την Αγουλινίτσα..που με μια βάρκα έφτιαξε μια αυτοκρατορία...λαδώνοντας δημόσιους λειτουργούς. Οι τελευταίοι αντιπρόσωποι αυτού του είδους, έχουν γίνει εργολάβοι, γιατί το δημόσιο είναι το πιο εύκολο θύμα σήμερα για να το κοροϊδέψει κανείς! Αντίθετα οι μεγάλοι διανομείς, οι εταιρείες λιανικής δεν αγοράζουν το οτιδήποτε...γιατί γνωρίζουν πως όλα μαθαίνονται και πως η πληθώρα των μαγαζιών είναι αποτρεπτική για τους τυχοδιώκτες.
Γι΄αυτό σήμερα το κεφάλαιο είναι το πρώτο που εφαρμόζει νέα μέτρα, σε πιστοποιήσεις, σε οικολογικές και περιβαλλοντικές προσαρμογές. Σε αντίθεση ο κρατικός μηχανισμός αργεί, σταθμίζοντας το πολιτικό κόστος με την ανέχεια του πολίτη. Τρανή απόδειξη οι ανύπαρκτοι ΧΥΤΑ που έπρεπε να είχαν γίνει και σήμερα να πηγαίναμε για άλλους, αναμορφώνοντας τους παλιούς....Ουδείς θέλει να πηγαίνουν κάπου στο δήμο τους τα σκουπίδια..αλλά όλοι θέλουν να φεύγουν απ΄αυτούς...Αν τ εξάγαμε θα ήταν καλύτερα. Πράγματι θα παραδεχόμουν ένα κράτος παράδειγμα προς μίμηση για την οργάνωσή του και την αποτελεσματικότητά του..........και τότε θα άφηνα το κράτος να ελέγχει τα πάντα...όμως όταν αυτό δεν γίνεται με οποιαδήποτε κυβέρνηση...αυτό μου δείχνει ότι είναι έτσι...ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. Άρα ο ιδιωτικός τομέας είναι μονόδρομος...αφού δεν υπάρχει κανένας άλλος...πια.
_________________
Σκορπίστε γνώση, μαζέψτε χαρά!

Η γνώση δεν μπορεί να πουληθεί: Γιατί ενώ κάθε εμπόρευμα μπορεί να επιστραφεί, η γνώση δεν μπορεί να επιστραφεί!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
maxim_97
Πρύτανης


Εγγραφή: 08 Ιαν 2005
Δημοσιεύσεις: 2769
Τόπος: ΑΘΗΝΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Σεπ 19, 2007 11:49 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Bugman
Γράφεις:
«Οι γάλλοι φωνάζουν για την δική τους αγορά...τα συμφέροντά τους. Το κεφάλαιο δεν θέλει πολέμους....θέλει καταναλωτές προϊόντων..."ευρείας κατανάλωσης"....και θα το πετύχει ρυθμίζοντας τα αντιδραστικά καθεστώτα.»

Ερωτήσεις:

1.Γνωρίζεις κάποιον που να μην υπερασπίζεται τα συμφέροντα του; Η σύγκρουση συμφερόντων, (ατομικά, κοινωνικά, εθνικά, οικονομικά, στρατιωτικά, ιδεολογικά, φιλοσοφικά, θεολογικά κλπ), δεν είναι οι παράγοντες εκείνοι που δημιουργούν τις πολιτικές και τις αναπόφευκτες συγκρούσεις και πολέμους;

2.Αν το κεφάλαιο δεν θέλει πολέμους, τότε ποιος τον θέλει; Ο κοσμάκης και ο ταλαιπωρημένος - ματωμένος στρατιώτης; Η τέλος ο πόλεμος συμβαίνει έτσι από τύχη;

3.Ποίοι λες να ωφελούνται απ’ τις καταστροφές που προκαλεί ένας πόλεμος; Μήπως οι βιομηχανίες παραγωγής οπλικών συστημάτων; Ποιοι ωφελούνται μετά το τέλος ενός πολέμου στην ανοικοδόμηση – ανασυγκρότηση μιας η περισσοτέρων χωρών (Α και Β παγκόσμιος); Μήπως φίλε Bugman είναι το μεγάλο πολυεθνικό κεφάλαιο που όπως σωστά αναφέρεις αναζητά καταναλωτές που δεν έχει αρκετούς, η που εξαντλούνται με τον χρόνο, και που πρέπει να ξαναδημιουργήσει με τον πόλεμο;

4.Τι θα πει «αντιδραστικά καθεστώτα»; Μήπως ο χαρακτηρισμός αυτός τελικά είναι η «λάσπη» του ισχυρού προς τον αδύνατο; Για τους Οθωμανούς όλοι οι επαναστάτες ήσαν αντιδραστικοί και τρομοκράτες ταυτόχρονα.
_________________
Επίκουρος:
Ο θάνατος δεν υπάρχει ούτε για τους ζωντανούς ούτε για τους πεθαμένους – εφόσον για τους πρώτους δεν υπάρχει, ενώ οι άλλοι δεν υπάρχουν πια".
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα AIM διεύθυνση
Bugman
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιούλ 2003
Δημοσιεύσεις: 13585
Τόπος: Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Σεπ 19, 2007 2:39 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Απαντώ λοιπόν:
1. Αυτός που βλέπει κοινά συμφέροντα εκεί που άλλοι βλέπουν τα δικά τους μόνο.
2. Ο Χίτλερ δεν ήταν πλούσιος αλλά μας άλλαξε τα φώτα...Ο πλούτος είναι συντηρητικός...δεν προκαλεί πολέμους, αλλά είναι απαραίτητος για τους πολέμαρχους να τον ξοδεύουν...Έτσι οι πλούσιοι είναι ανίσχυροι μπροστά στον "πολέμαρχο".
3. Τα αποτελέσματα ενός πολέμου είναι διαφορετικά για τον νικητή από τον νικημένο εφόσον δεν έχουν ανταλλάξει πυρηνικές βόμβες..Εκεί όλοι είναι συνταφήτες....
4. Κάθε καθεστώς που δεν επιτρέπει την ελεύθερη αγορά είναι αντιδραστικό, τόσο για τους πολίτες του όσο και για τους πολίτες όλου του άλλου κόσμου. Θυμήσου maxim_97 τι αξία είχε ένα τζιν ή ένα ζευγάρι νάυλον κάλτσες στη Μόσχα επί εποχής Κομμουνισμού Ο κόσμος ήθελε να αγοράσει και πλήρωνε πολλά...πολύ περισσότερα απ΄όσο θα πλήρωνε αν επιτρεπόταν η εισαγωγή. Σιγά σιγά οι αντιδράσεις πέφτουν...οι δασμοί φέυγουν...Δες την Κίνα...πόσο προχωράει. Δες την Ιαπωνία που ήταν και που είναι...στέλνουν διαστημικό όχημα στο φεγγάρι!

Θυμάστε μια εποχή που δεν πουλούσαν μπανάνες. εδώ στην Ελλάδα, παρά μόνο κάτι μικρές Κρήτης,...για να φάμε πορτοκάλια; Τι έγινε και άλλαξε το καθεστώς; (Ε.Ε.) Τι έγινε αφού άλλαξε το καθεστώς;(έχουμε περισσότερες επιλογές). Οι παραλογισμοί του παρελθόντος πρέπει να φύγουν...Τέρμα οι προστασίες...ειδών......ας περάσουμε στις προστασίες ανθρώπων.
_________________
Σκορπίστε γνώση, μαζέψτε χαρά!

Η γνώση δεν μπορεί να πουληθεί: Γιατί ενώ κάθε εμπόρευμα μπορεί να επιστραφεί, η γνώση δεν μπορεί να επιστραφεί!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
maxim_97
Πρύτανης


Εγγραφή: 08 Ιαν 2005
Δημοσιεύσεις: 2769
Τόπος: ΑΘΗΝΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Σεπ 20, 2007 12:04 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Bugman
Νομίζω πως οι απαντήσεις σου, όχι μόνο δεν απαντούν στις ερωτήσεις μου, αλλά αντίθετα βρίσκονται εκτός «τόπου και χρόνου». Μου θυμίζεις πολιτικάντη που αποπροσανατολίζει, αλλάζοντας θέμα όταν πιάνεται αδιάβαστος….
Αν δεν τις κατάλαβες, σε παρακαλώ κάνε τον κόπο αν θέλεις, να τις ξαναδιαβάσεις προσεκτικά αυτή τη φορά.
_________________
Επίκουρος:
Ο θάνατος δεν υπάρχει ούτε για τους ζωντανούς ούτε για τους πεθαμένους – εφόσον για τους πρώτους δεν υπάρχει, ενώ οι άλλοι δεν υπάρχουν πια".
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα AIM διεύθυνση
ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ
Πρύτανης


Εγγραφή: 31 Οκτ 2006
Δημοσιεύσεις: 1300

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Σεπ 20, 2007 1:35 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΕΙΣ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΙ ΑΠ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ
ΚΙ ΑΝ ΑΨΥΧΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΥΤΟΙ
ΚΑΚΩΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Ωραία η τοποθέτηση. Σωστή Μαξίμ. Θα μου επιτρέψεις μιά σκέψη...
Ο διαχωρισμός του κόσμου σε σφαίρες επιρροής των "μεγάλων δυνάμεων" για έναν και μοναδικό λόγο:
ο λαός, οι πολίτες, της "δύναμης", να εντρυφήσουν το πρόβλημα, ιδεογεννές καθαρά τεχνοκρατικό αυτό, αποδυναμώνοντας έτσι υποσυνείδητα, την οποιανδήποτε ψυχική τους τροπή. Φυσικό λοιπόν θεωρώ πως είναι, η ύπαρξις να αποστασιοποιήται σταδιακά από το υπαρκτόν, να αντιτίθεται τους κοσμικούς νόμους, καταθέτοντας συγχρόνως και ό,τι το πνευματικόν δύναται να προσφέρει, στις επιβουλές των φερωνύμων.
Η αντίδραση των "κατά δύναμιν" λαών είναι το ζητούμενον.
Και ίσως το πιό δύσκολο, διότι θα πρέπει να αντιπαλευθεί και το ορισθέν σημείο αναφοράς, πού δεν είναι άλλο από την θρησκεία, όπως πολύ σωστά και σύ ανέφερες.
Πιστεύω, πως υπόδουλος είναι ο λαός, ο κάθε πολίτης της υπερδύναμης.
Οι άλλοι, οι κατακτηθέντες, απλώς τελούν υπό κατάκτησιν.
_________________
Μ' ΑΥΤΟ Η ΣΚΕΨΗ ΜΟΥ ΡΙΓΑ
ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝ' Τ' ΟΝΕΙΡΟ ΣΟΥ
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Bugman
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιούλ 2003
Δημοσιεύσεις: 13585
Τόπος: Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Σεπ 20, 2007 2:06 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

maxim_97,
Έχεις πράγματι διπλά και περισσότερα ερωτήματα σε κάθε αριθμό αλλά απάντησα στα πρώτα...γιατί τα δεύτερα "προσπαθούν" να στηρίξουν με υποννοούμενα; τα πρώτα!

Τι έγραψες λοιπόν (χωρίς ερωτηματικά)

1. Όλοι υπερασπίζονται τα συμφέροντά τους. Η σύγκρουση συμφερόντων μας οδηγεί σε πόλεμους. Άρα όλοι αν συγκρουστούμε θα οδηγηθούμε σε πόλεμο! Εδώ ποια είναι η πρότασή σου; Να υπάρχουν μη συγκρουόμενα συμφέροντα; Τότε τι θα σήμαινε συμφέρον;
2. Το κεφάλαιο θέλει πολέμους. Ο πόλεμος δεν συμβαινει από τύχη. Ο κοσμάκης...και ο ταλαίπωρος στρατιώτης δεν θέλουν τον πόλεμο. Αυτοί δηλαδή δεν έχουν συμφέροντα...δεν συγκρούονται δεν είναι στους "όλους" του (1)
3. Το μεγάλο κεφάλαιο δημιουργεί τους πολέμους για να δημιουργήσει μια νέα σειρά καταναλωτών λόγω εξάντλησης αυτών κατά τις ειρηνικές περιόδους. Εδώ δηλαδή λες ότι η έλλειψη καταναλωτών ταυτίζεται με τη σύγκρουση συμφερόντων Συνδιάζοντάς τα με το (1), συμφέρον του κεφαλαίου είναι να έχει καταναλωτές. (πράγμα που δεν διαφέρει από αυτό που έχω γράψει, απλά έχεις βάλει σταθερά τον πόλεμο σαν κοινωνικό αποτέλεσμα τριβής του κόσμου)
4. Εδώ κάνεις μια αντιπαράθεση ισχυρού και αδύνατου σε σχέση με τα μη αντιδραστικά και τα αντιδραστικά κράτη. Ότι το αντιδραστικό κράτος σημαίνει κράτος που απαρτίζεται από αδύνατους πολίτες...Η γνώμη μου διαφέρει και διατυπώθηκε στο προηγούμενο μήνυμα.

Άρα όπως έγραψες ο πόλεμος είναι αναπόφευκτος, αφού θέλουμε όλοι τα συμφέροντά μας, και συγκρουόμαστε γι΄αυτά. Ποιοί όλοι όμως; Εδώ λαϊκίζεις εμφανίζοντας το "όλοι" ως κεφάλαιο...με το να βγάλεις εκτός συμφερόντων...τους αδύνατους.

Η εικόνα που αφήνεις είναι ότι κάποιοι με χρήματα βάλθηκαν να ταλαιπωρούν τους εκ γεννετής ταλαίπωρους...Ίσως για να μην βρεθούν αυτοί ταλαίπωροι και παραπονεμένοι.

Αυτό που εκφράζεις δηλαδή είναι ότι στη ζωή η ταλαιπωρία είναι μόνιμο φαινόμενο, τεχνητό φαινόμενο, προσδιορισμένο ως αποτέλεσμα του κεφαλαίου.

Ποιό όμως είναι το κεφάλαιο; Αυτό που κινεί τις παραγωγικές μονάδες που στοχεύουν στην ικανοποίηση των αναγκών, την αναίρεση των όποιων ταλαιπωριών του κόσμου, μέσα από καμπάνιες διαφημιστικές (πάρε και θα βρεις την υγεία σου), και προωθούμενες από ερευνητικά προγράμματα, αναπτύσοντας νέα εργαλεία για τη αντιμετώπιση περισσοτέρων και με μεγαλύτερη επιτυχία αναγκών, ανθρώπινων αναγκών. Για να κινήσει το κεφάλαιο όλα αυτά χρειάζεται οργάνωση και μεροκάματα, τους ταλαίπωρους εργάτες και υπάλληλους.

Έτσι αναφέρεσαι στους ταλαίπωρους, που θέλουν με την εργασία τους να δούν την ταλαιπωρία τους να δικαιώνεται ικανοποιόντας τις ανάγκες τους, αγοράζοντας καταναλωτικά προϊόντα.

Όμως ποια είναι η αντιπρότασή σου; Χωρίς παραγωγή πράγματι δεν θα έχουμε ταλαίπωρους, εργάτες και υπάλληλους. Αλλά επειδή δεν θα ικανοποιούν τις ανάγκες τους, όλοι θα είναι ταλαίπωροι....

Αν αφαιρέσουμε την σύγκρουση συμφερόντων...θα αφαιρέσουμε την διαφήμιση, και την έρευνα, με συνέπεια να εμφανιστεί μια άλλη μορφή σύγκρουσης...των συντηριτικών με τους νεοτεριστές...Οι νεοτεριστές θα ζητούν νέα εργαλεία...οι συντηριτικοί θα κωφεύουν. Για τους νεοτεριστές όλοι θα είναι ταλαίπωροι, για τους συντηριτηκούς μόνο οι νεωτεριστές θα είναι ταλαίπωροι...οι άλλοι είναι "πρόβατα". Ουσιαστικά όμως κάποιοι θα δουλεύουν στις παραγωγικές μονάδες και αυτοί θα είναι οι πραγματικά ταλαίπωροι...ενώ οι σχεδιαστές πολιτικής, το κόμμα, θα είναι οι νέοι "κεφαλαιούχοι". Επειδή λοιπόν και εδώ θα υπάρξουν συγκρούσεις...καιεδώ ο πόλεμος θα είναι αναπόφευκτος δεν νομίζεις maxim_97;
_________________
Σκορπίστε γνώση, μαζέψτε χαρά!

Η γνώση δεν μπορεί να πουληθεί: Γιατί ενώ κάθε εμπόρευμα μπορεί να επιστραφεί, η γνώση δεν μπορεί να επιστραφεί!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Θέματα Επικαιρότητας Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης





Μηχανισμός forum: PHPBB

© filosofia.gr - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του.

Υλοποίηση, Φιλοξενία: Hyper Center