Θ.ΒοήθειαςΘ.Βοήθειας   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Εγγεγραμμένα μέληΕγγεγραμμένα μέλη   Ομάδες ΧρηστώνΟμάδες Χρηστών  ΕγγραφήΕγγραφή  ΠροφίλΠροφίλ 
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

ΝΙΚΟΛΑΙ ΛΕΝΙΝ
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενο
 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Συζητήσεις για Πρόσωπα
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
DIMITROF
Υφηγητής


Εγγραφή: 13 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 10

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιαν 19, 2007 9:46 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΝΙΚΟΛΑΙ ΛΕΝΙΝ Απάντηση με Συμπερίληψη

ΝΙΚΟΛΑΙ ΛΕΝΙΝ
_________________
EΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ Η ΓΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΟΚΚΙΝΗ!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
epikritis
Πρύτανης


Εγγραφή: 24 Φεβ 2006
Δημοσιεύσεις: 404
Τόπος: αττικη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιαν 20, 2007 3:46 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Βλαδιμίρ Ιουλιάνωφ Νικολάι Λένιν
_________________
philosophy to the real world is what masturbation is to sex
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΟΥΛΓΕΡΗΣ
Πρύτανης


Εγγραφή: 12 Μάρ 2005
Δημοσιεύσεις: 740
Τόπος: ΚΡΗΤΗ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιαν 20, 2007 9:19 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Βλαδιμιρ Ιουλιανωφ Ιλιιτς Νικολαι Λενιν.

......Ενας αυτος, κοντουλης, χλωμος, ξαρματωτος.
Κι αντικρα του η απεραντη Ρουσικη γης, οι σκοτεινοι αποκτηνωμενοι μουζικοι, οι γλετζεδες αριστοκρατες, το παντοδυναμο παπαδαριο, τα φρουρια, τα παλατια, οι φυλακες, οι καζερνες, οι παλιοι νομοι, οι παλιες ηθικες και το κνουτο. Πανοπλη η φοβερη αυτοκρατορια........

......Αναλογιζωμουν τη μορφη, γεματη φως και φλογα, του Λενιν. Εβλεπα μπροστα μου τη σκοτεινη ζυμη που αναλαβε ο πεισματαρης αυτος νους να δουλεψει, το μουζικο. Τους δυο προαιωνιους ασπονδους οχτους και συναιργατες- το Πνευμα και την Υλη- λαχταρτιζα ολοενα και σφοδροτερα να δω να παλευουν μεσα στην αιματερη κλειστη παλαιστρα του Κρεμλινου.

(Αναφορα στον Γκρεκο)
_________________
Αλλο τα ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ κι αλλο τα ΠΑΧΥΑ ΛΟΓΙΑ
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
DIMITROF
Υφηγητής


Εγγραφή: 13 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 10

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιαν 23, 2007 1:12 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

H Αρχή της Ρωσικής Επαναστάσεως

Γενεύη, Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου

Γεγονότα της μεγαλύτερης ιστορικής σημασίας συμβαίνουν στη Ρωσία. Το προλεταριάτο έχει εγερθεί ενάντια στον τσαρισμό.Το προλεταριάτο οδηγήθηκε από την κυβέρνηση για να επαναστατήσει. Μπορεί μετά βίας να υπάρξει οποιαδήποτε αμφιβολία τώρα που επέτρεψε σκόπιμα η κυβέρνηση το κίνημα απεργίας να αναπτυχθεί και μια ευρεία επίδειξη να αρχίσει λίγο πολύ χωρίς εμπόδιο προκειμένου να φέρει τα πράγματα σε ένα σημείο όπου η στρατιωτική δύναμη μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Ο ελιγμός της ήταν επιτυχής. Χιλιάδες σκοτωμένοι και πληγωμένοι -- τέτοιος είναι ο φόρος της Αιματηρής Κυριακής, της 9 Ιανουαρίου, στην Αγία Πετρούπολη. Ο στρατός νίκησε άοπλους εργάτες, γυναίκες, και παιδιά. Ο στρατός συνέτριψε τον εχθρό πυροβολώντας συντετριμμένους εργάτες. "Τους διδάξαμε ένα καλό μάθημα!"οι μπράβοι του Τσάρου και οι ευρωπαίοι λακέδες τους μέσα από την συντηρητική αστική τάξη λένε με τέλειο κυνισμό.
Ναι, αυτό ήταν ένα μεγάλο μάθημα, ένα που το Ρωσικό προλεταριάτο δεν θα ξεχάσει. Τα πιό ακαλλιέργητα, καθυστερημένα τμήματα της εργατικής τάξης, που εμπιστεύτηκαν αφελώς τον Τσάρο και ειλικρινά επιθύμησαν να βάλουν ειρηνικά πριν από "τον Τσάρο αυτοπροσώπος" την αίτηση των βασανισμένων ανθρώπων, ήταν όλα αυτά που διδάχθηκαν ένα μάθημα από τα στρατεύματα που οδηγήθηκαν από τον Τσάρο ή το θείο του, τον Μεγάλο Δούκα Βλαδίμηρο.
H εργατίκη τάξη έλαβε ένα βαρυσήμαντο μάθημα στον εμφύλιο πόλεμο' η επαναστατική εκπαίδευση του προλεταριάτου έκανε περισσότερη πρόοδο σε μια ημέρα από όσο θα μπορούσε να έχει κάνει στους μήνες και τα χρόνια της μονότονης,πληκτικής, δυστυχής ύπαρξης της. Το σύνθημα του ηρωικού προλεταριάτου της Αγίας Πετρούπολης, "Θάνατος ή Ελευθερία!" αντηχεί σε όλη τη Ρωσία. Γεγονότα αναπτύσσονται με εκπληκτική ταχύτητα. Η γενική απεργία στην Αγία Πετρούπολη διαδίδεται. Όλες οι βιομηχανικές, δημόσιες, και πολιτικές δραστηριότητες έχουν παραλύσει.Τη Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου, ακόμη πιο βιαιότερες συγκρούσεις συνέβησαν μεταξύ των εργατών και των στρατιωτικών.Αντίθετα από τις αναληθείς κυβερνητικές εκθέσεις,το αίμα ρέει σε πολλά μέρη τις πρωτεύουσας. Οι εργαζόμενοι του Kολπίνο εγείρονται. Το προλεταριάτο όπλίζει τον εαυτό του και τον λαό. Οι εργάτες λέγεται οτι έχουν καταλάβει το οπλοστάσιο Σεστρόρετσκ. Παρέχουν στον εαυτό τους περίστροφα, σφυρηλατόντας τα εργαλεία τους σε όπλα, και προμήθεύονται βόμβες για μια απελπισμένη προσφορά για ελευθερία. Η γενική απεργία διαδίδεται στις επαρχίες. Δέκα χιλιάδες έχουν παψει ήδη να εργάζονται στη Μόσχα, και μια γενική απεργία έχει συγκαλεστεί εκεί για αύριο (Πέμπτη, 13) Ιανουαρίου. Μια εξέγερση έχει ξεσπάσει στη Ρήγα. Οι εργάτες διαδηλώνουν στο Λοντζ, μια εξέγερση προετοιμάζεται στη Βαρσοβία, προλεταριακές διαδηλώσεις πραγματοποιούνται στο Χέλσινγκφορς. Η αναταραχή αυξάνεται μεταξύ των εργατών και η απεργία διαδίδεται στο Μπακού, την Οδησσό, το Κίεβο, το Κχάρκοβ, το Κόνβο, και τη Βίλνα. Στη Σεβαστούπολη, τα ναυτικά καταστήματα και τα οπλοστάσια έχουν πάρει φωτιά, και τα στρατεύματα αρνούνται να πυροβολήσουν τους στασιαστές. Απεργίες στο Ρέβελ και στο Σαράτοβ. Σύγκρουση εργατών και εφέδρων με τα στρατεύματα στο Ράντομ.
Η επανάσταση διαδίδεται. Η κυβέρνηση αρχίζει να χάνει το ύψος πίεσης της. Από την πολιτική της αιματηρής καταστολής προσπαθεί να αλλάξει στις οικονομικές παραχωρήσεις και να σωθεί με τη ρίψη εξιλαστήριων δώρων στους εργάτες ή με την υπόσχεση των εννέα ωρών ημερησίως. Αλλά το μάθημα της Αιματηρής Κυριακής δεν μπορεί να ξεχαστεί. Η απαίτηση των στασιαστών εργαζομένων της Αγίας Πετρούπολης -- η άμεση σύγκληση μιας Συντακτικής Συγκέντρωσης βάσει της καθολικής, άμεσης, και ίσης ψήφου από μυστική κάλπη -- πρέπει να γίνει το αίτημα όλων των απεργών εργατών. Αμεση ανατροπή της κυβέρνησης -- αυτό ήταν το σύνθημα με το οποίο ακόμα και οι εργαζόμενοι της Αγίας Πετρούπολης που είχαν πιστέψει στον Τσάρο απάντησαν στη σφαγή της 9ης Ιανουαρίου' απάντησαν μέσω του ηγέτη τους, του ιερέα Γκεόργκι Γκαπόν, ο οποίος δήλωσε μετά από εκείνη την αιματηρή ημέρα: "Δεν έχουμε πλέον Τσάρο. Ένας ποταμός αίματος διαχωρίζει τον Τσάρο από τον λαό. Zήτω η πάλη για την ελευθερία!"
"Ζήτω το επαναστατικό προλεταριάτο!" εμείς λέμε. Η γενική απεργία παρακινεί και συναθροίζει τις αυξαμένες μάζες της εργατικής τάξης και των φτωχών αστών. O εξοπλισμός του λαού γίνεται ένα άμεσο καθήκον της επαναστατικής στιγμής.
Mόνο o ένοπλoς λαός μπορεί να είναι το πραγματικό πρόχωμα της δημοφιλούς ελευθερίας. Όσο πιό σύντομα το προλεταριάτο πετυχαίνει στην όπλιση,τοσο μακρύτερα αυτό κρατά τις θέσεις μάχης του του ως απεργό και επαναστατικό,οσο πιό σύντομα ο στρατός θα αρχίσει να διστάζει' όλο και περισσότεροι στρατιώτες θα αρχίσουν επιτέλους να συνειδητοποιούν τι κάνουν και θα ενώθουν με τον λαό ενάντια στους σατανάδες, ενάντια στον τύραννο, ενάντια στους δολοφόνους των ανυπεράσπιστων εργατών και των συζύγων και των παιδιών τους. Χωρίς σημασία ποια μπορεί να είναι η έκβαση της παρούσας εξέργερσης στην Αγία Πετρούπολη, εν πάση περιπτώσει, θα είναι το πρώτο βήμα σε μια ευρύτερη, πιό συνειδητή, καλύτερη οργανωμένη εξέργερση. Η κυβέρνηση μπορεί ενδεχομένως να πετύχει την αναβολή της ημέρας του υπολογισμού, αλλά η αναβολή θα κάνει μόνο το επόμενο βήμα της επαναστατικής επίθεσης πιό καταπληκτικό. Αυτό μόνο σημαίνει ότι οι Σοσιαλ-Δημοκράτες θα εκμεταλλευθούν αυτή την αναβολή για να συναθροίσουν τους οργανωμένους μαχητές και να διαδώσουν τις ειδήσεις για την έναρξη που γίνεται από τους εργάτες της Αγίας Πετρούπολης. Το προλεταριάτο θα ενώθει στον αγώνα, θα εγκαταλείψει τους μύλους και το εργοστάσιο και θα προετοιμάσει τα όπλα για τον εαυτό του. Τα συνθήματα του αγώνα για την ελευθερία θα μεταφερθούν όλο και περισσότερο ευρέως στη μέση των φτωχών αστών και των εκατομμυρίων των αγροτών.Επαναστατικές επιτροπές θα συσταθούν σε κάθε εργοστάσιο, σε κάθε περιοχή των πόλεων, σε κάθε μεγάλο χωριό. Ο λαος στην επανάσταση θα ανατρέψει όλα τα κυβερνητικά ιδρύματα της τσαρικής απολυταρχίας και θα διακυρήξει την άμεση σύγκληση μιας Συντακτικής Συγκέντρωσης.
Ο άμεσος εξοπλισμός των εργατών και όλων των πολιτών γενικώς, η προετοιμασία και η οργάνωση των επαναστατικών δυνάμεων για την ανατροπή των κυβερνητικών αρχών και ιδρυμάτων -- αυτή είναι η πρακτική βάση στην οποία οι επαναστάτες κάθε ποικιλίας μπορεί και πρέπει να ενώθούν για να δώσουν το κοινό χτύπημα. Το προλεταριάτο πρέπει πάντα να ακολουθεί το ανεξάρτητο μονοπάτι του, ποτέ να μην αποδυναμώνει τη σύνδεσή του με το Σοσιαλ-Δημοκρατικό Κόμμα, λαμβάνοντας υπόψη πάντα τον μεγάλο, τελικό στόχο του, ο οποίος είναι να απελευθερωθεί η ανθρωπότητα από όλη την εκμετάλλευση. Αλλά αυτή η ανεξαρτησία του Σοσιαλ-Δημοκρατικού προλεταριακού κόμματος ποτέ δεν θα μας προκαλέσει να ξεχάσουμε τη σημασία μιας κοινής επαναστατικής επιθέσεως τη στιγμή της πραγματικής επανάστασης. Εμείς οι Σόσιαλ-Δημοκράτες μπορούμε και πρέπει να ενεργήσουμε ανεξάρτητα από τους αστικο-δημοκρατικούς επαναστάτες και να φρουρήσουμε την ανεξαρτησία της τάξης του προλεταριάτου.Αλλά πρέπει να πάμε μαζί τους χέρι με χέρι κατά την διάρκεια της εξέργερσης, όταν τα άμεσα χτυπήματα δίνονται στον Τσαρισμό, όταν αντίσταση προσφέρεται στους στρατιώτες, όταν οι Βαστίλλες του καταραμένου εχθρού του ολόκληρου Ρωσσικού λαού μαίνονται.
Το προλεταριάτο ολόκληρου του κόσμου κοιτάζει τώρα ανυπόμονα προς το προλεταριάτο της Ρωσίας.Η ανατροπή του Τσαρισμού στη Ρωσία, που τοσο γενναία αρχίζει από την εργατική τάξη μας, θα είναι η κρίσιμη καμπή στην ιστορία όλων των χωρών' θα διευκολύνει το καθήκον των εργατων όλων των εθνών, σε όλα τα κράτη, σε όλα τα μέρη της υδρογείου. Αφήστε, επομένως, κάθε Σοσιαλ-Δημοκράτη, κάθε με ταξική συνείδηση εργάτη να λαμβάνει υπόψη τα απέραντα καθήκοντα του ευρείας δημοφιλούς αγώνα που τώρα στηρίζεται επάνω στους ώμους του.Αφήστε τον να μην ξεχάσει ότι αντιπροσωπεύει επίσης τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα ολόκληρης της αγροτιάς, όλων αυτών που μοχθούν, όλοι αυτών που τους εκμεταλλεύονται, ολου του λαού ενάντια στον εχθρό του. Οι προλετάριοι ήρωες της Αγίας Πετρούπολης στέκονται τώρα ως παράδειγμα σε όλους.
Ζήτω η επανάσταση!
Ζήτω το στασιακό προλεταριάτο!

Γράφτηκε: 25 Ιανουαρίου 1905
Πηγή: Vperyod, αριθ. 4, 31 Ιανουαρίου (1Cool, 1905
Πηγή: Συλλεγμένα Έργα, 4η Αγγλική Εκδοση, Αριθμ 8, Σελ. 97-100, Εκδότες Progress, Μόσχα, 1965
_________________
EΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ Η ΓΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΟΚΚΙΝΗ!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Afrodith
Νεοφώτιστος


Εγγραφή: 09 Φεβ 2007
Δημοσιεύσεις: 5
Τόπος: NGC 602 and beyond

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Φεβ 15, 2007 8:32 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Ti xapia pairnete vre paidia??? Ta kokkina xapakia toy dialektikou ulismou??? Xaxaxa. Eleos pia me afto to xoflhmeno politiko susthma kai tis hli8ies ideologies tis out of reality!!!
_________________
"Memento vivere.."
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
AFONYAS
Πρύτανης


Εγγραφή: 14 Δεκ 2004
Δημοσιεύσεις: 444
Τόπος: Στην άδεια των Ελλήνων πόλη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιούν 04, 2007 7:27 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

ΞΕΚΟΛΛΑΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΗΜΙΑΙΜΜΟ ΕΒΡΑΙΟ !!!
ΑΝΤΕ ΝΤΕΕΕΕΕΕΕΕ Twisted Evil

Ανατροπή του "κακού" Τσάρου καί άνοδος των "καλών" δολοφόνων.......του σώματος καί του πνεύματος.....
Οι κατάρες που του ρίχνουν σήμερα να ήταν ευρω......δεν θα πεινούσε κανένας εκεί !!!

Γίναμε όλοι "Συντρόφια" αλλά με το χέρι στην τσέπη του άλλου, μιλάνε για προστασία του εργάτη, την ίδια στιγμή που εργατο-πατέρες "σύντροφοι" πετάνε στο δρόμο υπαλλήλους τους γιατί η μπίζνα δεν πάει καλά και χρειάζονται θυσίες, για να μην μείνουν όλοι στο δρόμο !!!

Άντε ρε να δώσετε κανα μπουκάλι αίμμα σε κάναν άρρωστο, άντε να ταίσετε κάποια υπερήφανη οικογένεια που δεν απλώνει το χέρι να ζητιανέψει, ΟΥΣΤ !!! μαζί με τ΄άλλα τα ρεμάλια που σας κληρονομήσαμε στην καμπούρα μας !!!
Μάθετε πρώτα να δίνετε και μετά να ζητάτε !!!!! Exclamation
_________________
Γνωρισα τον ανθρωπο & αγαπησα τα ζωα …..

Στα πιο σπουδαία πράγματα στάθηκαν δάσκαλοί μας, τα ζώα. Η αράχνη μας δίδαξε υφαντική, το χελιδόνι την οικοδομική, το αηδόνι και ο κύκνος το τραγούδι.


Δημόκριτος
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger
epikritis
Πρύτανης


Εγγραφή: 24 Φεβ 2006
Δημοσιεύσεις: 404
Τόπος: αττικη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούν 07, 2007 10:19 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Ti είδους ζώα σου αρέσουν αφιονισμένε?...εμένα το τσιντσιλα. Κακοί άνθρωποι το κάνουν γούνα.
_________________
philosophy to the real world is what masturbation is to sex
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
AFONYAS
Πρύτανης


Εγγραφή: 14 Δεκ 2004
Δημοσιεύσεις: 444
Τόπος: Στην άδεια των Ελλήνων πόλη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούν 07, 2007 11:11 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

epikritis έγραψε:
Ti είδους ζώα σου αρέσουν αφιονισμένε?...εμένα το τσιντσιλα. Κακοί άνθρωποι το κάνουν γούνα.


Laughing Χα χα χα, νά΄σαι καλά epikriti... χρόνια είχα να το ακούσω αυτό Laughing Αλήθεια γνωρίζεις απο που παράγεται αυτή η λέξη ?
Τα ζώα που μου προκαλούν λύπη είναι αυτά που γνωρίζοντας ότι το τομάρι τους δεν έχει καμμία αξία, φοράνε άλλων ζώων μπάς και αποκτήσουν έστω και κλεμμένη αξία.Τί σχέση έχει όμως η ερώτηση αυτή με τον ΗΜΙΑΙΜΜΟ ΕΒΡΑΙΟ Λένιν ?
Ενοχλεί ο χαρακτηρισμός ?
Δέν είναι ούτε αυθαίρετος αλλά ούτε τυχαίος ( Υπάρχουν ιστορικές καί γεννεολογικές αποδείξεις επ΄αυτού).
Δέν σχολιάζω τις ( κλεμμένες) του απόψεις, ούτε την ( άρρωστη) ιδεολογία του.................ακόμη !!! Twisted Evil
_________________
Γνωρισα τον ανθρωπο & αγαπησα τα ζωα …..

Στα πιο σπουδαία πράγματα στάθηκαν δάσκαλοί μας, τα ζώα. Η αράχνη μας δίδαξε υφαντική, το χελιδόνι την οικοδομική, το αηδόνι και ο κύκνος το τραγούδι.


Δημόκριτος
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΟΥΛΓΕΡΗΣ
Πρύτανης


Εγγραφή: 12 Μάρ 2005
Δημοσιεύσεις: 740
Τόπος: ΚΡΗΤΗ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιούν 08, 2007 7:49 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

"Στα πιο σπουδαία πράγματα στάθηκαν δάσκαλοί μας, τα ζώα. Η αράχνη μας δίδαξε υφαντική, το χελιδόνι την οικοδομική, το αηδόνι και ο κύκνος το τραγούδι."
Λενε, φιλε ΑFONYA, πως μ οποιον δασκαλο καθησεις τετοια γραμματα θα μαθεις.
Ευτυχως ομως, παντα υπαρχουν και.....κακοι μαθητες : Wink
_________________
Αλλο τα ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ κι αλλο τα ΠΑΧΥΑ ΛΟΓΙΑ
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
AFONYAS
Πρύτανης


Εγγραφή: 14 Δεκ 2004
Δημοσιεύσεις: 444
Τόπος: Στην άδεια των Ελλήνων πόλη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούν 09, 2007 4:19 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΟΥΛΓΕΡΗΣ έγραψε:
"Στα πιο σπουδαία πράγματα στάθηκαν δάσκαλοί μας, τα ζώα. Η αράχνη μας δίδαξε υφαντική, το χελιδόνι την οικοδομική, το αηδόνι και ο κύκνος το τραγούδι."
Λενε, φιλε ΑFONYA, πως μ οποιον δασκαλο καθησεις τετοια γραμματα θα μαθεις.
Ευτυχως ομως, παντα υπαρχουν και.....κακοι μαθητες : Wink


Όταν συναντήσω τον Δημόκριτο, ευχαρίστως να του μεταφέρω τον σχολιασμό σου φίλτατε Γ.Δουλγέρη, εάν όμως εν το μεταξύ τον συναντήσεις πρώτος μην ξεχάσεις να του το αναφέρεις !!! Laughing
_________________
Γνωρισα τον ανθρωπο & αγαπησα τα ζωα …..

Στα πιο σπουδαία πράγματα στάθηκαν δάσκαλοί μας, τα ζώα. Η αράχνη μας δίδαξε υφαντική, το χελιδόνι την οικοδομική, το αηδόνι και ο κύκνος το τραγούδι.


Δημόκριτος
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger
epikritis
Πρύτανης


Εγγραφή: 24 Φεβ 2006
Δημοσιεύσεις: 404
Τόπος: αττικη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιούν 11, 2007 10:12 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Από που παράγεται η λέξη? Να φανταστώ έχεις ζώα σπίτι ε? Εγώ έχω τρία ψάρια. Όσο για το Λένιν περασμένα ξεχασμένα βρε παιδιά....
_________________
philosophy to the real world is what masturbation is to sex
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
AFONYAS
Πρύτανης


Εγγραφή: 14 Δεκ 2004
Δημοσιεύσεις: 444
Τόπος: Στην άδεια των Ελλήνων πόλη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούν 16, 2007 8:07 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

epikritis έγραψε:
Από που παράγεται η λέξη? Να φανταστώ έχεις ζώα σπίτι ε? Εγώ έχω τρία ψάρια. Όσο για το Λένιν περασμένα ξεχασμένα βρε παιδιά....



Αυτή τη λέξη "αφιονισμένε" ρωτώ εαν γνωρίζεις απο πού προέρχεται !!!
(χαρακτηρισμός που έγραψες πιο πάνω είναι).
Για τον Λένιν είναι περασμένα αλλά ιστορικά τουλάχιστον όχι ξεχασμένα, ιδιαίτερα όταν επανέρχονται "κατ΄επιλογή" !!!
Στα ζώα περιλαμβάνονται οι πεθερές η στα Κτήνη ? Laughing
Βάζω στοίχημα ότι εάν τα ψαράκια σου είναι πιράνχας δεν έχεις ούτε πεθερικά αλλά ούτε και τακτικούς επισκέπτες....... Laughing
_________________
Γνωρισα τον ανθρωπο & αγαπησα τα ζωα …..

Στα πιο σπουδαία πράγματα στάθηκαν δάσκαλοί μας, τα ζώα. Η αράχνη μας δίδαξε υφαντική, το χελιδόνι την οικοδομική, το αηδόνι και ο κύκνος το τραγούδι.


Δημόκριτος
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger
AFONYAS
Πρύτανης


Εγγραφή: 14 Δεκ 2004
Δημοσιεύσεις: 444
Τόπος: Στην άδεια των Ελλήνων πόλη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιούν 19, 2007 5:42 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Οι Έλληνες της Σοβιετικής Ένωσης ήταν πληθυσμός μικρασιατικός στην καταγωγή, ο οποίος είχε υποστεί την περίοδο 1914-1923 τη γενοκτονία από τους Τούρκους εθνικιστές στο γενέθλιο χώρο του Μικρασιατικού Πόντου, με 353.000 θύματα. Με τη Μικρασιατική Καταστροφή διέφυγε στον κοντινό Καύκασο και Ρωσία, που τότε είχαν μετατραπεί σε Ένωση Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών. Παρότι υπέκειτο στις διατάξεις περί ανταλλαγής πληθυσμών της συνθήκης της Λωζάννης, εν τούτοις οι ελληνικές κυβερνήσεις προσπάθησαν να αποθαρύνουν την μετακίνησή τους προς την Ελλάδα. Το αποτέλεσμα ήταν να εγκλωβιστούν στη Σοβιετική Ένωση και την περίοδο των μεγάλων σταλινικών εκκαθαρίσεων να τεθούν στο στόχαστρο του ολοκληρωτικού καθεστώτος. Η πλειονότητά τους κατείχε ελληνικά διαβατήρια και αρνιόταν επίμονα την αποδοχή της Σοβιετικής υπηκοότητας. Διακρινόταν από την μεγάλη προσήλωση στην ορθοδοξία. Οι ολοκληρωτικές αρχές θεώρησαν τους Έλληνες της Σοβιετικής Ένωσης "απροσάρμοστους στο κοινωνικό τους σύστημα", ιδεολογικά "αντιδραστικούς" και ύποπτους εφόσον η χώρα αναφοράς τους, η Ελλάδα, βρισκόταν στο "καπιταλιστικό στρατόπεδο".

Το αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν οι μεγάλες εκκαθαρίσεις κατά της ελληνικής εθνότητας την περίοδο 1937-1938, οι οποίες είχαν ξεκινήσει από το 1928, όταν άρχισε η βίαιη κολεκτιβοποίηση στην οποία οι Έλληνες είχαν αντιδράσει. Οι διώξεις ολοκληρώθηκαν το 1949, με τη βίαιη μεταφορά του ελληνικού πληθυσμού από τον Καύκασο και τη Νότια Ρωσία στην Κεντρική Ασία, κοντά στα σινοσοβιετικά σύνορα.

H αρχή του τέλους για τους Ελληνες Πόντιους της ΕΣΣΔ συμπίπτει με την έναρξη της κολλεχτιβοποίησης. Επειδή ο ποντιακός πληθυσμός, εξ αιτίας συγκεκριμένων ιστορικών και κοινωνικών συνθηκών είχε αναπτύξει σε μεγάλο βαθμό την αυτόνομη, πρωτοβουλιακή δραστηριότητα, δεν αποδέχεται την πολιτική της δημιουργίας μεγάλων κρατικών και συνεταιριστικών αγροκτημάτων. Ετσι βρίσκεται στο στόχαστρο της σοβιετικής εξουσίας. Η αντίσταση των αγροτών στην πολιτική της κολλεχτιβοποίησης δίνει την ευκαιρία στις σοβιετικές αρχές να καταπιέσουν ιδιαίτερα όσους δεν έχουν αποδεχτεί τη σοβιετική υπηκοότητα και επιμένουν στη διατήρηση της ελληνικής.

Οι διώξεις εντείνονται απότομα στα τέλη του 1936 και παίρνουν τη μορφή εθνικών εκκαθαρίσεων. Μεγάλες περιοχές με συμπαγή ελληνικό πληθυσμό εκκαθαρίζονται. Δεν εξαιρούνται από τις διώξεις ούτε τα μέλη του Κόμματος. Χιλιάδες Ελληνες εκτελούνται με τη κατηγορία "εχθρός του λαού" ή εξορίζονται στα στρατόπεδα συγκέντρωσης της Σιβηρίας. Τα κύρια επιχειρήματα των κατηγόρων είναι ότι υποστηρίζουν πολιτικά το "τροτσκιστικο-μπουχαρινικό κέντρο" και ότι συμμετέχουν σε μυστικές οργανώσεις με στόχο "την ανατροπή της σοβιετικής εξουσίας και την εγκαθίδρυση ελληνικής δημοκρατίας στα νότια παράλια της Ρωσίας".

Οι ομολογίες αποσπώνται με φρικτά βασανιστήρια. Το σύνολο σχεδόν της ελληνικής διανόησης, ακόμα και τα μέλη του κόμματος, εξοντώνεται. Τον Αύγουστο του 1938, δίχως να έχει προηγηθεί δημόσια ανακοίνωση, κλείνουν όλα τα ελληνικά σχολεία. Με τον ίδιο τρόπο παύει η έκδοση των ελληνικών εφημερίδων, ενώ κλείνουν και οι ελληνικοί εκδοτικοί οίκοι. Τα τυπογραφεία καταστρέφονται. Κλείνουν επίσης και οι ελληνικές θεατρικές σκηνές. Kαταστρέφονται σκόπιμα πολλά στοιχεία τηνς πολιτιστικής δράσης των Ελλήνων. Αντίστοιχη είναι και η τύχη των ελληνικών εκκλησιών. Οι ιερείς είναι από τους πρώτους που συλλαμβάνονται. Δεκάδες και εκατοντάδες Έλληνες ιερείς εξοντώνονται. Οσοι καταδικάζονται σε καταναγκαστικά έργα στέλνονται στη Σιβηρία. Οι κρατούμενοι ζουν σε άθλιες συνθήκες ζωής, αντιμετωπίζουν το υπερβολικό κρύο και τη βία των φυλάκων. Χρησιμοποιούνταν σαν δωρεάν εργατική δύναμη. Οι κρατούμενοι στα στρατόπεδα δουλεύουν σκληρά από 12 έως 16 ώρες κάθε μέρα. Η έλλειψη ικανοποιητικής διατροφής αποδεκατίζει τους κρατούμενους. Οι κρατούμενοι που χάνουν το φως τους ή αρωσταίνουν βαριά, εκτελούνται από τους φρουρούς. Τα περισσότερα στρατόπεδα βρίσκονται στην Βορκουτά, στην Καμτσάτκα, στη Σαχαλίνη, στο Ιρκούτς και στο Μαγκαντάν της Κολυμά.

Mε την έναρξη του 2ου Παγκοσμίου πολέμου αρχίζουν νέοι διωγμοί. Ολόκληροι λαοί θεωρούνται ύποπτοι για προδοσία. Οι πρώτοι Ελληνες που μετατοπίζονται ανατολικά είναι οι κάτοικοι της κοιλάδας του Κουμπάν, περιοχής της νότιας Ρωσίας, που έχουν την ελληνική υπηκοότητα. Ενα μέρος τους μεταφέρεται στις περιοχές κοντά στο Βλαδιβοστόκ. Οι υπόλοιποι εκτοπίζονται στο σιβηρικό Καζαχστάν. Η μετατόπιση γίνεται λίγο πριν την κατάληψη της περιοχής από τα ναζιστικά στρατεύματα. Η πλειοψηφία των Ελλήνων υπηκόων που κατοικούν στη νότια Ρωσία εκτοπίζεται το 1942 κυρίως στις περιοχές του σιβηρικού Καζαχστάν. Οι Ελληνες Πόντιοι που παραμένουν στις κατεχόμενες από τους Γερμανούς περιοχές συμμετέχουν στην Αντίσταση. Οι θυσίες των "τιμωρημένων λαών" στον αντιναζιστικό πόλεμο αποσιωπούνται μετά την απελευθέρωση, όταν εγκαινιάζεται μια τεράστια επιχείρηση παραχάραξης της ιστορικής μνήμης.

Το 1944 μετά την αποχώρηση των Γερμανών, εξορίζονται χιλιάδες Ελληνες της Κριμαίας στο Καζαχστάν και στη Σιβηρία. Από την Κριμαία εκδιώκονται όλες οι εθνότητες εκτός από τους Ρώσους και τους Ουκρανούς. Το 1946 εξορίζεται στο Καζαχστάν, στην περιοχή ανάμεσα στην Αλμα Ατα και στη Τζαμπούλ, ένα μεγάλο μέρος από τους Ελληνες του Κουμπάν που είχε αποφύγει την πρώτη εκτόπιση. Μεγάλο μέρος τους πεθαίνει από τις κακουχίες στο δρόμο. To 1949, εκατό χιλιάδες περίπου Ελληνες Πόντιοι του Καυκάσου, κατατάσσονται στην κατηγορία των "ειδικώς απελαθέντων", και εξορίζονται στις 13 Ιουνίου 1949 στην Κεντρική Ασία. Ειδικές δυνάμεις της Κρατικής Ασφάλειας περικυκλώνουν τη νύχτα τα ελληνικά χωριά. Οπλισμένοι άντρες υποχρεώνουν τους Ελληνες Πόντιους να τα εκκενώσουν. Στον εξορισμένο πληθυσμό συμπεριλαμβάνεται ολόκληρος ο ελληνικός πληθυσμός της Αμπχάζιας και ο μισός της Ατζάριας. Από την Κεντρική Γεωργία εκτοπίζονται οι πρόσφυγες από το Μικρασιατικό Πόντο που είχαν καταφύγει στην περιοχή το 1918. Πρώτα εκτοπίζονται οι Ελληνες υπήκοοι και δεκαπέντε μέρες αργότερα οι Ελληνες Πόντιοι που έχουν τη σοβιετική υπηκοότητα. Τους τελευταίους τους υποχρεώνουν να δηλώσουν ότι φεύγουν εθελοντικά και τους αναγκάζουν να πληρώσουν εισιτήριο για τη μεταφορά τους στη Κεντρική Ασία. Την ίδια περίοδο εκτοπίζονται και οι τελευταίοι Ελληνες Πόντιοι που είχαν απομείνει στην περιοχή του Κρασνοντάρ. Ο πληθυσμός μεταφέρεται με κλειστά τρένα στους τόπους της εξορίας. Το ταξίδι της εξορίας κρατά δεκαπέντε μέρες. Οι περιουσίες των Ελλήνων κατάσχονται.

Η σύγχρονη αυτή ελληνική τραγωδία δεν έχει τελειώσει ακόμα. Η διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991 σε ανεξάρτητα εθνικά κράτη και οι σκληρές εθνικές συγκρούσεις που ακολούθησαν έδωσαν στις ελληνικές κοινότητες τη χαριστική βολή. Δυστυχώς όμως ο υπόλοιπος ελληνισμός δεν μπόρεσε να κατανοήσει σε όλη του την έκταση το σύγχρονο δράμα.

Ήδη έχουν συμπληρωθεί 5 χρόνια (15 Αυγούστου 1993) από τη στιγμή που η Ελλάδα (15 Αυγούστου 1993) πραγματοποίησε την επιχείρηση "Χρυσόμαλλο Δέρας" για απεγκλωβισμό των ομογενών από την πολιορκούμενη πόλη του Καυκάσου (Αμπχαζία) Σοχούμι. Κατά τη διάρκεια του αιματηρού πολέμου Γεωργιανών-Αμπχαζίων την περίοδο 1992-1993 ο ελληνισμός θρήνησε περίπου 200 νεκρούς (επισυνάπτεται σχετικό δημοσίευμα).

Συνολικά, από το 1989, που άρχισε η διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, περίπου 200.000 Έλληνες από την περιοχή αυτή κατέφυγαν στην Ελλάδα, ως ικέτες, οι οποίοι με την παρουσία τους επισημαίνουν ότι οι συνέπειες της Μικρασιατικής Καταστροφής βιώνονται ακόμα από τον ελληνισμό.


Cool AYTA !
_________________
Γνωρισα τον ανθρωπο & αγαπησα τα ζωα …..

Στα πιο σπουδαία πράγματα στάθηκαν δάσκαλοί μας, τα ζώα. Η αράχνη μας δίδαξε υφαντική, το χελιδόνι την οικοδομική, το αηδόνι και ο κύκνος το τραγούδι.


Δημόκριτος
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger
proletarios
Πρύτανης


Εγγραφή: 15 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 121

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιούλ 17, 2007 6:36 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΚΕ!!!
ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΟΙΑΖΕΙΣ ΜΕ ΤΣΟΝΤΑ
ΥΠΑΛΛΗΛΑΚΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΤΑΗΞΣ 3 ΚΑΙ 80!!
_________________
Ας τρέμουν οι κυρίαρχες τάξεις μπροστά σε μια κομμουνιστική επανάσταση. Οι προλετάριοι δεν έχουν να χάσουν σ' αυτήν τίποτε άλλο, εκτός από τις αλυσίδες τους. Έχουν να κερδίσουν έναν κόσμο ολόκληρο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
john
Πρύτανης


Εγγραφή: 09 Δεκ 2003
Δημοσιεύσεις: 767
Τόπος: ΧΩρΑ Της λΗΘης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιούλ 17, 2007 6:56 pm    Θέμα δημοσίευσης: κραζωντας τους ημιμαθεις αριστερους Απάντηση με Συμπερίληψη

το προλεταριατο ειναι φασισμος ...ξεκολα!!!

και ξυπνα!

και το πε και ο ηρακλειτος ...οι ακροτητες ταυτιζονται ..η αριστερα ειναι η δεξια


φαντασιοπληκτοι δογματικοι ειστε ...και τιποτα παραπανω ...

πεθαινετε σιγα σιγα ...θα σας σκοτωσει το φως της γνωσης του 21 αιωνα

για το μεσαιωνα καλοι ειστε

μονο για αντισταση κανετε ...τιποτα παραπανω ομως ...οχι για κυβερνηση

και τραβατε να μαζευτειτε τωρα !!! τωρα που το περιβαλλον δεν τη παλευει ..δε μαζευτε η νεολαια να κατεβει κατω .δε κατεβαινετε κατω τωρα στους δρομους ...γιατ??? ...ωραια ... σε μενα αυτα δε περνανε απαρατηρητα ομως...σας εχουνε ριξει προλογο οι απο πανω και τον εχετε χαψει !! και ουτε που ξερετε τη τυφλα σας συντροφοι

ουτε αριστερα θελουμε ουτε δεξια ......δημοκρατια θελουμε και γαματη παιδεια ...
_________________
λενε πως η φιλοσοφια ξεκιναει με την αμφισβητηση ,,,ομως δεν βλεπω ποτε κανεναν να αμφισβητει τον ιδιο του τον εαυτο ..
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Συζητήσεις για Πρόσωπα Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενο
Σελίδα 1 από 2

 
Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης





Μηχανισμός forum: PHPBB

© filosofia.gr - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του.

Υλοποίηση, Φιλοξενία: Hyper Center