Θ.ΒοήθειαςΘ.Βοήθειας   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Εγγεγραμμένα μέληΕγγεγραμμένα μέλη   Ομάδες ΧρηστώνΟμάδες Χρηστών  ΕγγραφήΕγγραφή  ΠροφίλΠροφίλ 
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3  Επόμενο
 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Φιλοσοφικοί Προβληματισμοί
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
midian
Λέκτωρ


Εγγραφή: 23 Νοέ 2006
Δημοσιεύσεις: 35

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Νοέ 23, 2006 7:40 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. Απάντηση με Συμπερίληψη

Είναι καιρός πιστεύω να μάθουμε καποια αρνητικά ζητηματα που αφορούν τον χριστιανισμό...!!!πρέπει να καταλάβουμε πως η επιβολή της νεας αυτής θρησκείας έγινε με βάναυσο και ατιμωτικό τρόπο!!!Αυτή η θρησκεία της 'αγάπης' φρόντισε να κατεστρέψει και να ισοπεδώσει κάθε τι Ελληνικό χωρίς λόγο...δεν είναι τυχαίο που μετά την επιβολή του χριστιανισμού στον ευρύτερα ελλαδικό χώρο, εξαφανίστηκαν κάποια σημαντικά στοιχεία του πολιτισμού μας που ονομάζονται: φιλοσοφία, επιστήμες κ.α.Οι εκπρόσωποι της νέας αυτής θρησκείας φρόντισαν καταστρέψουν αρχαιοελληνικούς ναούς και οικοδομήματα και να χτίσουν εκκλησίες και ξωκκλήσια σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά δεν ήταν μόνο αυτό το έγκλημά τους, διέκοψαν τους πανάρχαιους Ολυμπιακούς Αγώνες(Θεοδόσιος) και έκλεισαν τις σημαντικότερες πηγές παιδείας και μόρφωσης της εποχής εκείνης, τις φιλοσοφικές σχολές.(Ακαδημία του Πλάτωνα-Ιουστινιανός).Είναι σημαντικό επίσης να αναφέρουμε πως δεν δίστασαν να εξοντώσουν ελληνικούς πληθυσμούς για την επιβολή της νέας θρησκείας-τέτοια παραδείγματα είναι η καταστροφή του ναού της Δήμητρας στην Ελευσίνα και η εξόντωση των κατοίκών της περιοχής λόγω της άρνησης τους να αποδευχθούν ως νέα τους θρησκεία τον Χριστιανισμό.Ενα άλλο ενδιαφέρον παράδειγμα είναι η μαζική εξόντωση 15000 Θεσσαλονικιών μέσα στον υπόδρομο υπό τον Θεοδόσιο...!!! Λοιπόν η αρχαία Ελλάδα ήταν αυτή που ανέδειξε τον πολιτισμό, τα γράμματα, τις τέχνες, το 'κάλλος' και υστερα ήρθε ο Χριστιανισμός και επέβαλε τον σκοταδισμό, τον Μεσαίωνα, κ.α. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που ο Μεσαίωνας του Χριστιανισμού θεωρείται η πιο μαύρη περίοδος της Παγκόσμιας Ιστορίας. Δεν είχε να αναδείξει τίποτα, μόνο αίμα και δολοπλοκίες...!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
sakaflias71
Πρύτανης


Εγγραφή: 07 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 813
Τόπος: ΑΘΗΝΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Νοέ 23, 2006 8:19 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Όσο και αν συμπαθείς τον Πλάτωνα και τον Σωκράτη πρέπει να τους απομυθοποιήσεις:

Ο Χριστιανισμός για να επιβληθεί χρησιμοποίησε ως ιδεολογικό υπόβαθρο τον Πλατωνικό Ιδεαλισμό/Δυισμό. Χωρίς τον Ιδεαλισμό/Δυισμό δεν θα μπορούσε να σταθεί ούτε ένα λεπτό.
Ο Ιδεαλισμός/Δυισμός αναπτύχθηκε σε μια Αθήνα πολιορκημένη από τους Σπαρτιάτες με χιλιάδες κόσμο εγκλωβισμένο σε μια έκταση από το Παγκράτι μέχρι την Κυψέλη, με αρρώστιες, βρωμιές, λοιμούς, πεθαμένους μαυραγορίτες κτλ
Σε αυτή την κάτασταση και θέλοντας το μυαλό ορισμένων "φιλοσόφων" να ξεφύγει από τη βρωμιά και την αθλιότητα της τρέχουσας, καταθλιπτικής πραγματικότητας δημιούργησε ένα ιδεολογικό σύστημα αυτό του ΚΟΣΜΟΥ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ(ΚτΙ). Στον ΚτΙ υποτίθεται ότι βρίσκεται η "αληθινή πραγματικότητα" αυτό που μετέπειτα ονομάστηκε "παράδεισος" και όπου μόνο εκεί υπάρχει "σωτηρία" και "αλήθεια". Στη συνέχεια ορίστηκαν ορισμένα άλλα απαραίτητα πράγματα όπως "ψυχή" και "θεός" και ολοκληρώθηκε το ιδεολογικό σύστημα.

Αν διαβάσεις διαλόγους του Πλάτωνα θα βρεις απίστευτες απλοποιήσεις όπως:
- Υπάρχουν πράγματα ορατά και αόρατα, το σώμα είναι ορατό άρα η ψυχή τι έιναι;

και

- Υπαρχουν πράγματα δίκαια και άδικα, το σώμα είναι άδικο άρα η ψυχή τι είναι;

και άλλες βλακείες επάνω στις οποίες στηρίχθηκαν οι Δυισμοί τύπου ΨΥΧΗ/ΣΩΜΑ, ΘΕΟΣ/ΔΙΑΒΟΛΟΣ, ΥΛΗ/ΠΝΕΥΜΑ κτλ

Διαβάσε τις θέσεις μου στο thread για την αρχή των πάντων. Έχω δώσει πολλά παραδείγματα.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
epikritis
Πρύτανης


Εγγραφή: 24 Φεβ 2006
Δημοσιεύσεις: 404
Τόπος: αττικη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Νοέ 23, 2006 9:53 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

sakaflia ωραια ξηγηθηκες! δεν ειναι τυχαιο που καποιες εκκλησιες εχουν "αγιογραφιες" με τον πλατωνα και το σωκρατη αλλωστε!!!
_________________
philosophy to the real world is what masturbation is to sex
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ouliathis
Πρύτανης


Εγγραφή: 04 Οκτ 2003
Δημοσιεύσεις: 3832
Τόπος: Κύπρος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Νοέ 23, 2006 11:30 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Συγχαρητήρια Σαρκαφλιά μας άνοιξες τα μάτια για άλλη μια φορά. Δηλαδή αυτό που όλοι οι μελετητές των αρχαίων κειμένων λένε, πως οι θεωρία των ιδεών του Πλάτωνα, έχει τις ρίζες της και απηχεί θεωρίες των πυθαγόρειων, που πρωτοαναπτύχθηκαν στην Κάτω Ιταλία 200 τουλάχιστον χρόνια πριν τον Πλάτωνα είναι αηδίες, και συ γνωρίζοντας καλύτερα τις αποδίδεις στον αποκλεισμό των σπαρτιατών!!!! Και όλα αυτά με τις ευλογίες του επικριτή. Άμοιρη επιστήμη δες ποιοι σε επικαλούνται!!
_________________
Αυτο που εσείς αποκαλείτε ζωή εγώ το αποκαλώ θάνατο, κι αυτό που εσείς αποκαλείτε θάνατο, εγώ το αποκαλώ ζωή.
Εμπεδοκλής
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Tsepos
Πρύτανης


Εγγραφή: 21 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 273
Τόπος: Όχι Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Νοέ 24, 2006 11:09 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Όλα δείχνουν πως ο Χριστιανισμός είναι ο δολοφόνος του πολιτισμού μας. Πιστεύω όμως πως η αλήθεια κρύβεται πίσω από αυτόν. Αν σκεφτούμε πως η Ελλάδα ήταν τότε μία μεγάλη δύναμη με μεγάλο πνεύμα, τότε βγάζουμε το συμπέρασμα πως όλες οι μεγάλες δυνάμεις της εποχής είχαν κάποιο φόβο απεναντί της. Οι Ρωμαίοι ήταν αυτοί που ζήσαν τα γεγονότα του Χριστού πέρα από τους εβραίους. Εκείνη την εποχή οι ρωμαίοι είχαν δημιουργήσει μία μεγάλη αυτοκρατορία και είχαν εξαπλώσει τις δυνάμεις τους παντού. Ήταν λογικό να φοβούνται για τυχόν επαναστάσεις των κατεκτηθέντων λαών. Η φιλοσοφία του χριστιανισμού έδειχνε την επιροή της στον κόσμο και ήταν πολύ καλή ιδέα στο να γίνουν πολέμοι στο όνομα του Χριστού. Με αυτό τον τρόπο πατήσαν πολύ καλά στην Ελλάδα, αφού εξόντωσαν κυριολεκτικά τα στηριγματά της. Είναι ένα πολύ μεγάλο δείγμα για το τι συμβαίνει όταν ένας λαός χάνει την ιστορία του. Η ρωμαΐκή αυτοκρατορία μπορεί να μην έχει τα τότε σύνορα στις μέρες μας, όμως εξακολουθεί να κρατάει στα χέρια της την ιδεολογία, που επιρεάζει τα 2/3 του σημερινού κόσμου. Βατικανό.
Ο χριστιανισμός σαν φιλοσοφία δεν έχει τίποτα κακό να δώσει. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι δε διαφέρει και πολύ από την τότε ελληνική πραγματικότητα. Ήταν μία ελπίδα για τους αδύναμους. Όμως και σήμερα αυτό που προσπερνάνε οι περισσότεροι είναι το δρόμο προς την λύτρωση (Ιθάκη), θέλοντας να φτάσουν κατευθείαν εκεί. Έτσι δημιουργείται η εκμετάλευση του γεγονότος ότι η εκκλησία και μόνο μπορεί να συγχωρέσει τα λάθη (αμαρτίες), που συμβαίνουν στην πορεία προς τη λύτρωση. Εδώ φαίνεται το ισχυρό πνεύμα της αρχαίας Ελλάδας, όπου βλέπουμε τον Όμηρο να δείχνει, πως ο άνθρωπος είχε την εντύπωση πως τα έβαζε με τους Θεούς, ενώ στην πραγματικότητα ο εχθρός ήταν ο ίδιος του ο εαυτός. Μέσα από τη πορεία και από τα σφαλματά του, τα έβρισκε με τους Θεούς (εαυτό του) και έφτανε στο σκοπό του. Εβραίοι συγραφείς τις εποχής μας παροτρύνουν τους ανθρώπους στα βιβλία τους (περί αυτοβελτίωσης) να κάνουν λάθη. Ο άνθρωπος που δεν κάνει κανένα λάθος, δεν κάνει τόποτε στη ζωή του, αναφέρουν. Έτσι βγαίνει το συμπέρασμα του σκοταδισμού μεταξύ της γέννησης και του θανάτου. Η ελπίδα για σωτηρία με τον τρόπο που το δίνει η εκκλησία είναι πολύ βολική για όλους. Με λίγα λεφτά σώθηκες! Με λίγα από πολλούς γίνεσαι πλούσιος!!! Όλοι είμαστε υπέυθυνοι από τότε μέχρι σήμερα για την αυτοκρατορία του σκοταδισμού.
Αυτή είναι η γνώμη μου σύμφωνα με όλα αυτά που έχω διαβάσει. Σε καμμία περίπτωση δεν ισχυρίζομαι οτί είναι και σωστά. Είναι απλά μία άποψη.
_________________
''Είναι καλό να είσαι σημαντικός. Είναι όμως πιο σημαντικό να είσαι καλός.'' Νταίηλ Κάρνετζυ
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
sakaflias71
Πρύτανης


Εγγραφή: 07 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 813
Τόπος: ΑΘΗΝΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Νοέ 24, 2006 7:52 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

epikritis έγραψε:
sakaflia ωραια ξηγηθηκες! δεν ειναι τυχαιο που καποιες εκκλησιες εχουν "αγιογραφιες" με τον πλατωνα και το σωκρατη αλλωστε!!!


φίλε επικριτή, έχω παρακολουθήσει τις απόψεις σου στα δίαφορα threads και έχω να πω τα εξής:

Ο κομμουνισμός στο θεωρητικό του μέρος έχει ορισμένα θετικιστικά στοιχεία. Με βάση αυτά τα στοιχεία και με την βοήθεια της επιστήμης, όντως πέτυχε, επέτρεψε μέσα σε 40 χρόνια ένα αγροτικό, υπανάπτυκτο κράτος του 1917 να στείλει τον πρώτο άνθρωπο στο διάστημα το 1961(Γκαγκάριν). Μέσα σε 40 χρόνια λοιπόν η επιστήμη έδωσε σε αυτή την κοσμοθεωρία όλα τα εφόδια (και ενω ο κόσμος εντωμεταξύ ήταν άνω-κάτω λόγω 2ου Παγκ. Πολέμου) για να κάνει τεράστια βήματα.
Τα κάλα όμως τελειώνουν εδώ.
Στο πρακτικό του μέρος ο κομμουνισμός δεν ήταν παρά μια παραφυάδα του Ιδεαλισμού όπως και ο ΧιτλεροΝαζισμός. Και δίνω μερικά στοιχεία για να δεις ότι ο κομμουνισμός μυρίζει Ιδεαλισμό:

- Η αγιοποίηση του Μάρξ και του Έγκελς
- Η προσωπολατρεία και ο μεσιανισμός του Λένιν και του Στάλιν
- Η λατρεία μαρτύρων και αγίων-θυσιασθέντων στον αγώνα
- Οι μουμοποιήσεις των Λένιν, Στάλιν, Μάο
- Η απόδοση ονομάτων σε πόλεις (Λένινγκράντ, Στάλινγκράντ)
- Οι μαζικές εκδηλώσεις λατρείας θρησκευτικού τύπου.
- Το κόμμα-εκκλησία των εκλεκτών.
- το βιβλίο - δόγμα που δίνει απαντήσεις σε όλα (κομμ. μανιφέστο)
- το σύμβολο διακριτικό των πιστών(σφυροδρέπανο)
- Η επαγγελία για τον επίγειο παράδεισο.
- Η μεταφυσική θεώρηση του προλεταριάτου ως αφηρημένης οντότητα για την οποία μπορούμε να μιλάμε στο όνομα της ως αρχή από την οποία εκπορεύονται αξίες (αποφάσεις και εκτελέσεις στο όνομα του λαού)
- Η μετάνοια των αμαρτωλών-απίστων και η αναμόρφωση τους σε "κατάλληλα ιδρύματα" για την σωτηρία της ύπαρξης τους.
- Ο κλήρος των κομματικών στελεχών και των γραφειοκρατών.

Ειδικά το τελευταίο είναι κλασσικό χαρακτηριστικό ιδεαλιστικού καθεστώτος: Για να συντηρηθούν τέτοια καθεστώτα χρειάζονται έναν πανίσχυρο στρατό από γραφειοκράτες μέτριους και αγράμματους. Σταδιακά και σε βάθος χρόνου αυτοί οι γραφειοκράτες αποκτούν περισσότερη "αξία" στην ιδεαλιστική κοινωνία από τους επιστήμονες ή έστω τους εργάτες που δουλεύουν στην γή, τα ορυχεία ή τα εργοστάσια αλλά και από τους ίδιους πιστούς-μέλη του κόμματος.
Τελικά αυτή η γραφειοκρατία γίνεται ο "κληρος" των εκλεκτών και απομυζά τις σάρκες των υπολοίπων μέχρι την τελική πτώση του καθεστώτος όπως έγινε στην ΕΣΣΔ το 1991.

Το ερώτημα είναι για να ξαναγυρίσουμε στους αρχαίους έλληνες, υπήρξαν διανοητές έμειναν μακριά από τον Ιδεαλισμό, υπάρξαν πραγματικοί επιστήμονες που κινήθηκαν σε θετικιστική-αντιμεταφυσική κατεύθυνση; και τι είπαν; που είναι τα βιβλία τους; γιατί χάθηκαν τα έργα τους και ποιος είναι υπεύθυνος;
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Μαυρουλέας
Πρύτανης


Εγγραφή: 14 Οκτ 2006
Δημοσιεύσεις: 218

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Νοέ 25, 2006 12:52 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Τι εννοούμε με τον όρο χριστιανισμό και τι με τον όρο ελληνισμό;
Ο ελληνισμός είχε τους Σωκράτη και Σόλωνα αλλά και τους Αθηναίους που του έδωσαν το κώνειο ή που ακολούθησαν τον Πεισίστρατο. Είχε τον Πραξιτέλη αλλά και τους σκλάβους του Λαυρίου. Είχε τον Αριστοτέλη αλλά είχε και τον Καιάδα.
Ο χριστιανισμός είχε τον Κλήμη και τον Ωριγένη αλλά είχε και τον Θεοδόσιο και τη Θεοδώρα. Είχε τον Γρηγόριο Νήσσης και το Μέγα Βασίλειο αλλά είχε και το "τίμιο ξύλο" ή τη δολοφονία της Υπατίας. Είχε τον Άγιο Φραγκίσκο της Ασσίζης αλλά είχε και την Ιερά Εξέταση.
Πώς καταδικάζουμε το χριστιανισμό ως δολοφόνο του ελληνισμού όταν ο ίδιος ο ελληνισμός πνίχτηκε στις αντιφάσεις του. Αυτοκτόνησε από την παρακμή του. Αν και δεν πιστεύω πως χάθηκε ο ελληνισμός από το χριστιανισμό. Γιατί τότε τι είναι το ευαγγελικό: "Εν αρχή ήν ο Λόγος και ο Λόγος ήν προς το Θεό" αν όχι η επιβίωση του ελληνικού ορθολογικού πνεύματος;
Η Ιστορία έχει συνέχεια και όχι κροκιδώματα.
Αυτό που τη διαμορφώνει είναι η ανθρώπινη συνείδηση και τα κίνητρα. Πώς δηλαδή ανταποκρίνεται στις ιδέες και τα γεγονότα.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
mirage
Πρύτανης


Εγγραφή: 11 Δεκ 2005
Δημοσιεύσεις: 592

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Νοέ 25, 2006 2:16 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Τεράστιο θέμα που πονάει!!!

Όσο και εαν είναι αληθινό πως ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός παρήκμασε απο μόνος του και φυσικά του επιβλήθηκε ένας πιο ισχυρός πολιτισμός (εφόσον ο δικός μας έγινε αδύναμος), εξίσου αληθινό είναι το μεγαλείο του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και ιδιαίτερα κάποιες αξίες και ικανότητες ανεπανάληπτες που οι έλληνες πρόγονοί μας τις έφθασαν εκεί που κανένας πολιτισμός δεν μπόρεσε να πιάσει. Τι να μπορέσει ένας θνητός και αγράμματος σαν και εμένα να απαριθμήσει εδω;

- Αναλογίζομαι του Ολυμπιακούς αγώνες που ιδρύθηκαν στην πατρίδα μας και το αθλητικό ιδεώδες όπου σταματούσαν οι πόλεμοι και μαζεύονταν αθλητές για να αγωνιστούν με μοναδικό έπαθλο -> ένα κλαδί ελιάς !!! Το συλλαμβάνει ανθρώπινος νους; Ένα κλαδάκι ελιάς το έπαθλο;;; για κάποιον που είχε χύσει ποτάμια ιδρώτα σε προπονήσεις και είχε υποβληθεί σε τεράστιες στερήσεις για να γίνει ο καλύτερος;

- Συλλογίζομαι πως ο δικός μας πολιτισμός πρέπει να ήταν τουλάχιστον 10.000 ετών και απο την καταβολή του ποτέ δεν εγκατέληψε την άποψη πως το απόλυτο όπως και το τίποτα δεν υπάρχουν, πως αυτή η πραγματικότητα που βιώνουμε (με το κακό και το καλό, με τις ανθρώπινες αδυναμίες, κλπ) έχει αξία, είναι θεόπνευστη.

- Προβληματίζομαι που οι θεοί των ελλήνων ήταν απο σάρκα και οστά, ανθρωπόρφοι θεοί και αναρωτιέμαι αν δεν το έκαναν απο αφέλεια και σκοταδισμό αλλά για να υμνήσουν και να τιμήσουν τον άνθρωπο και την φύση. Ακόμη και τον άγνωστο θεό είχαν φτιάξει για να μας δείξουν τον πλουραλισμό τους και τον σκεπτικισμό τους.

- Τι να πω εγω ο αγράμματος για τους αρχαίους φιλόσοφους, τους ποιητές τους ιστορικούς, τους αθλητές, τους επιστήμονες. Τι να πούμε για την αξιοσύνη, την ποιότητα και τον πλουραλισμό στην γλώσσα, στην διατροφή, στο πνεύμα!!! Τι να πούμε για τα αρχαία θέατρα, την τοποθεσία τους, τι να πούμε για τους "ηθοποιούς"! Παραμιλά ακόμη και σήμερα ολόκληρη η υφήλιος ...

- Αλλά πάνω απ΄όλα έρχονται στην θύμησή μου τα αγάλματα που έφτιαξαν οι αρχαίοι έλληνες, σχεδόν όλα με γυμνά, καλογυμνασμένα σώματα, τόσο ρεαλιστικά σμιλεμένα ώστε λες τώρα θα ρίξει ο δισκοβόλος τον δίσκο, η φλέβα στο χέρι του πολεμιστή θα στάξει αίμμα έτσι όπως φουσκώνει στο δέρμα. Σκέφτομαι την δήλωση κάποιων σύγχρονων καλιτεχνών που λένε πως αποκλείεται να μπορέσουν σήμερα να φτιάξουν τόσο πλαστικά, αγάλματα με τόση ρεαλιστική λεπτομέρεια ακόμη και αν αξιοποιούσαν όλα τα διαθέσιμα τεχνολογικά μέσα και με πιάνει το κλάμα Embarassed για την σημερινή μας μικρότητα.

Αυτοί οι άνθρωποι, αυτός ο πολιτισμός ύμνησε το υλικό σώμα όσο κανένας άλλος! Τα αγάλματά τους (και η σκέψη τους, οι αξίες τους) ξεκίνησαν μέσα απο την αποδοχή της πραγματικότητας, επεδίωξαν την ρεαλιστική απεικόνιση του σώματος, πίστεψαν τόσο πολύ πως μέσα απο το υλικό σώμα εκδηλώνονται οι θεοί τους ώστε πέτυχαν τα αγάλματά τους να είναι πράγματι θεϊκά !!! Ο ρεαλισμός τους ξεπέρασε ακόμη και αυτήν την πραγματικότητα και τα σώματα αυτά αποτελούν τα μνημεία του πως έπρεπε να είναι ο υπερ-άνθρωπος του ΝΙΤΣΕ .

Αγάλματα θεϊκά, υπερ-άνθρωπα από έναν υπερ-πολιτισμό που το μεγαλείο του πραγματικά με συνθλίβει τόσο ώστε βλέποντας τα σημεριά χάλια των νεο-ελλήνων και τις εκπομπές σκοταδισμού στυλ Λιακόπουλου που αποιχούν σε τεράστια μερίδα "λαϊκών στρωμάτων" με πιάνει μια ασύληπη στενοχώρια, μια θλιψη σχεδόν απελπισία Crying or Very sad
_________________
Σταματήστε να πιστεύετε ... αρχίστε να σκέφτεστε!
http://philosophical-mirage.blogspot.com/
http://notes-mirage.blogspot.com/
http://bio-mirage.blogspot.com/
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
midian
Λέκτωρ


Εγγραφή: 23 Νοέ 2006
Δημοσιεύσεις: 35

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Νοέ 28, 2006 3:46 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Κύριε Μαυρουλέα, νομίζω πως πρέπει να μελετούμε τα γεγονότα της ιστορίας ανάλογα με την χρονική περίοδο στα οποία υπάγονται! Δεν διαφωνεί κανείς πως στην αρχαία Ελλάδα υπήρχαν κάποια άσχημα φαινόμενα, όπως η δουλεία, οι πολιτικές δολοπλοκίες κ.α. Για να παρακμάσει ένας πολιτισμός πρέπει να συμβούν κάποια γεγονότα που θα φανερώνουν την φθορά του, και σε χρονική κλίμακα χρόνο με το χρόνο να παρακμάσει...όμως στην περίπτωση του Ελληνικού πολιτισμού δεν ισχύει κάτι τέτοιο και αυτό γιατί ακόμα και στην Ελληνιστική εποχή εχουμε υπέροχα δείγματα του Ελληνικού πολιτισμού, όπως η εξέλιξη των αρχαίων θεάτρων.Τα περισσότερα αρχαία θέτρα χτίστηκαν κατά την Ελληνιστική εποχή. Την εποχή εκείνη επίσης για πρώτη φορά υπόθεικε στα στόματα η λέξη 'ΚΡΑΤΟΣ'!!! Και ύστερα ακόμα και στην Ρωμαική εποχή ο Ελληνικός πολιτισμός ήταν ιδιαίτερα ανεπτυγμένος. Με την εμφάνιση όμως του Χριστιανισμού αυτομάτως όλα εξαφανίστηκαν, φιλοσοφία, τέχνες, επιστήμες κ.α. Δεν καταστρέφεται έτσι ένας πολιτισμός, τόσο γρήγορα όσο γρήγορη ήταν και η εξάπλωση του Χριστιανισμού! Πιο πριν ο πολιτισμός αυτός δεν έδειξε δείγματα πτώσης-πτώση προκάλεσαι ο Χριστιανισμός.Αυτό το δόγμα που ονομάζεται Χριστιανισμός εκμεταλεύτηκε κάποιες σπουδαίες αρχές, όπως κοινοκτημοσύνη, ισότητα μεταξύ δύων φίλων,Ελευθερία κ.α.για να μπορέσει να επιβληθεί πιο εύκολα και πιο γρήγορα.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
midian
Λέκτωρ


Εγγραφή: 23 Νοέ 2006
Δημοσιεύσεις: 35

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Νοέ 28, 2006 4:05 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Κύριε Σακαφλιά δεν χρειάζεται να πούμε πως ο Χριστιανισμός έχει τις βάσεις του στον Πλατωνικό Ιδεαλισμό/Δυισμό γιατί αυτό δεν μπορεί να αποτελεί εγκυρη πηγή γνώσης. Υπάρχουν πολλές εικασίες πάνω σε αυτό το θέμα που έθιξες! Υπάρχουν και κάποιες άλλες εικασίες όπως το ότι ο Χριστιανισμός έχει κλέψει σχεδόν από όλες τις θρησκείες όπως επίσης και από την Ελληνική μυθολογία. Κάθε Θεός του Δωδεκάθεου έχει και μια ιδιότητα όπως επίσης και στον Χριστιανισμό, (Ποσειδώνας 'Θεός της θάλασσας' - Αγιος Νικόλαος 'προστάτης της θάλασσας') όπως και τόσα άλλα παραδείγματα. (Δευκαλιώνας και Πύρρα - κατακλησμός του Νώε) Με αυτόν τον τρόπο ο Χριστιανισμός κατάφερε να επιβληθεί πάνω στους μύθους μας και στις παραδόσεις μας αφομοιώνοντας τες και κάνοντας τες δικές του(Χριστιανισμού). Γι'αυτό και σήμερα υπάρχουν πολλές παραδόσεις που τηρεί ο λαός μας και τις γιοστάζει στο όνομα της εκκλησίας, ενώ ανήκουν στο μακρινό παρελθόν και στους προγόνους μας...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
CHARALAMBOS IACOVOU
Λέκτωρ


Εγγραφή: 09 Μάρ 2005
Δημοσιεύσεις: 33
Τόπος: Κύπρος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Δεκ 03, 2006 6:11 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Έλληνισμός ή Χριστιανισμός?

Μπορούν αυτά τα δύο να ταυτιστούν?

Κατέστρεψε ο Χριστιανισμός τον Ελληνισμό? Αν ναι, τότε γιατί μιλούμε ελληνικά και γιατί έχουμε πρόσβαση στα αρχαία κείμενα, μυθολογία κτλ ?
Αν όχι, τότε πού πήγε το ελληνικό πνεύμα του Γνώθι σ'αυτόν και του Μηδέν Αγάν? Πού πήγαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, το θέτρο, η φιλοσοφία?

Εκχριστιανίστικε ο Ελληνισμός ή εξελληνίστικε ο Χριστιανισμός?

Εμείς σήμερα τι είναι σωστό να είμαστε? Χριστιανοί? Έλληνες? ή και τα δύο?
Μην ξεχνάτε ότι η ιστορία μας διδάσκει ότι το πιο καταστρεπτικό στοιχείο του Έλληνα είναι ο διχασμός.

Ποιά είναι η ταυτότητα τελικά του σημερινού Έλληνα? Ποιοί είμαστε τελως πάντων?
_________________
"Ζήσε σαν ετοιμοθάνατος,
δημιούργα σαν αθάνατος."
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
CHARALAMBOS IACOVOU
Λέκτωρ


Εγγραφή: 09 Μάρ 2005
Δημοσιεύσεις: 33
Τόπος: Κύπρος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Δεκ 03, 2006 6:12 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Έλληνισμός ή Χριστιανισμός?

Μπορούν αυτά τα δύο να ταυτιστούν?

Κατέστρεψε ο Χριστιανισμός τον Ελληνισμό? Αν ναι, τότε γιατί μιλούμε ελληνικά και γιατί έχουμε πρόσβαση στα αρχαία κείμενα, μυθολογία κτλ ?
Αν όχι, τότε πού πήγε το ελληνικό πνεύμα του Γνώθι σ'αυτόν και του Μηδέν Αγάν? Πού πήγαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, το θέτρο, η φιλοσοφία?

Εκχριστιανίστικε ο Ελληνισμός ή εξελληνίστικε ο Χριστιανισμός?

Εμείς σήμερα τι είναι σωστό να είμαστε? Χριστιανοί? Έλληνες? ή και τα δύο?
Μην ξεχνάτε ότι η ιστορία μας διδάσκει ότι το πιο καταστρεπτικό στοιχείο του Έλληνα είναι ο διχασμός.

Ποιά είναι η ταυτότητα τελικά του σημερινού Έλληνα? Ποιοί είμαστε τελως πάντων?
_________________
"Ζήσε σαν ετοιμοθάνατος,
δημιούργα σαν αθάνατος."
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
sakaflias71
Πρύτανης


Εγγραφή: 07 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 813
Τόπος: ΑΘΗΝΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Δεκ 03, 2006 11:44 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

CHARALAMBOS IACOVOU έγραψε:

Κατέστρεψε ο Χριστιανισμός τον Ελληνισμό? Αν ναι, τότε γιατί μιλούμε ελληνικά και γιατί έχουμε πρόσβαση στα αρχαία κείμενα, μυθολογία κτλ ?
Αν όχι, τότε πού πήγε το ελληνικό πνεύμα του Γνώθι σ'αυτόν και του Μηδέν Αγάν? Πού πήγαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, το θέτρο, η φιλοσοφία?


Πλάκα κάνεις; τους έχεις για βλάκες τους τότε χριστιανούς;
Θα καθόντουσταν να ξαναεφεύρουν καινούργια ιδεολογία και κοσμοθεωρία όταν τους έδιναν οι παρακμιακοί αμπελοφιλόσοι της Αθήνας έτοιμο ιδεαλιστικό πακέτο για κάθε χρήση;
Δεν τους συνέφερε να καταστρέψουν όλα τα κείμενα αλλά μόνο ότι ήταν προσανατολισμένο στον επιστημονικό Μονιστικό Υλισμό και να αφήσουν ότι ήταν γεμάτο Ιδεαλισμό και Δυισμό. Θες απόδειξη; Ψάξε να βρεις τα 100 βιβλία του Λεύκιππου και του Δημόκριτου στη βιβλιοθήκη σου. Δεν θα βρεις τίποτα. Η βιβλιοθήκη σου όμως είναι γεμάτη από διαλόγους της παρέας των μπεκρήδων του Αλκιβιάδη και του Πλάτωνα.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
CHARALAMBOS IACOVOU
Λέκτωρ


Εγγραφή: 09 Μάρ 2005
Δημοσιεύσεις: 33
Τόπος: Κύπρος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Δεκ 04, 2006 10:06 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Ο sakaflias71 έγραψε.

Δεν τους συνέφερε να καταστρέψουν όλα τα κείμενα αλλά μόνο ότι ήταν προσανατολισμένο στον επιστημονικό Μονιστικό Υλισμό και να αφήσουν ότι ήταν γεμάτο Ιδεαλισμό και Δυισμό. Θες απόδειξη; Ψάξε να βρεις τα 100 βιβλία του Λεύκιππου και του Δημόκριτου στη βιβλιοθήκη σου. Δεν θα βρεις τίποτα. Η βιβλιοθήκη σου όμως είναι γεμάτη από διαλόγους της παρέας των μπεκρήδων του Αλκιβιάδη και του Πλάτωνα.

Δεν το είδα πότε το θέμα όπως το ανέφερες εσύ εδώ και είναι αλήθεια αυτή χώρίς αμφησβήτιση όπως και πολλά γραφόμενα του Αριστοτέλη. Ας είναι καλά οι Άραβες που τα διέσωσαν.

Το πρόβλημα όμως που με απασχολεί είναι η αλήθεια και ένα πράγμα που με φοβίζει πολύ είναι οι γενικεύσεις. Είναι δηλαδή ο Χριστιανισμός ο δολοφόνος του Ελληνισμού? Μήπως ενα μέρος του Χριαστιανισμού δολοφόνος ενός μέρους του Ελληνισμού? ή τελικά οι κύριοι λόγοι της πτώσης του Ελληνισμού να είναι άλλοι? π.χ. ο Ελληνισμος να είναι ο ίδιος δολοφόνος του εαυτού του? (χωρίς να απενεχοποιεί κάποιους Χριστιανούς γιαυτά που κάνανε ενάντια στο Ελληνικό πνεύμα).

Όταν δούμε την ιστορία της ανθρωπότητας θα δούμε πολιτισμούς να γεννιούνται και να χάνονται. Υπάρχει η γέννηση, η ωρίμανση, η ακμή και η παρακμή και μετά απ' αυτά γεννιέται κάτι καινουργιο.

Μήπως η πτώση του Ελληνισμού και η άνοδος του Χριστιανισμού να ήταν καθαρά μία εξελικτική διαδικασία της φύσης?
_________________
"Ζήσε σαν ετοιμοθάνατος,
δημιούργα σαν αθάνατος."
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
midian
Λέκτωρ


Εγγραφή: 23 Νοέ 2006
Δημοσιεύσεις: 35

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Δεκ 05, 2006 4:34 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Συγγνώμη κύριε Χαράλαμπε Ιακώβου, τι σημαίνει ότι ο μιλούμε ακόμη Ελληνικά και ότι έχουμε πρόσβαση στην αρχαία ελληνική γραμματεία...θέλεται να πείτε πως ο χριστιανισμός όχι μόνο δεν έβλαψε τον Ελληνισμό, αλλά τον ωφέλησε κιόλας; Με όλο το θάρος της συζήτησης που έχουμε, επιτρέψτε μου να σας πω πως κάνεται λάθος...Ο κύριος Σακαφλιάς έχει απόλυτο δίκιο σε αυτό που είπε πως οι χριστιανοί δεν είναι τόσο χαζοί ετσι ώστε να καταστρέψουν κάθε αρχαιοελληνικό κείμενο...Και εγώ με την σειρά μου θα πώ κάτι που υπώθηκε: τι Ελληνικά είναι αυτά που μιλού με σήμερα, έχουν καμια σχέση με τα αρχαια ελληνικά; ΟΧΙ!! Σήμερα μας φαίνονται ως ξένη γλώσσα...απαράδεκτο! Και όσο για τους χριστιανούς, πόσα από τα πρωτότυπα αρχαία κείμενα σώζονται σήμερα; όπως είπε ο Σακαφλιάς πού ειναι όλα τα βιβλία του Δημόκριτου και του Λεύκιππου και τόσων άλλων συγγραφέων! Αυτό βέβαια ισχύει και για τα αγάλματα που καταστράφηκαν..ευτυχώς που βρέθηκαν οι Ρωμαίοι και δημιούργησαν αντίγραφα για κάθε άγαλμα γιατί σήμερα δε θα γνωρίζαμε τίποτα για τους προγόνους μας...και βέβαια να αναφέρουμε την κλοπή του χρυσελεφάντινου αγάλματος του Δία που κλάπηκε από τους Βυζαντινούς και ύστερα κομματιάστηκε και πουλήθηκε σε ιδιώτες...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Φιλοσοφικοί Προβληματισμοί Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3  Επόμενο
Σελίδα 1 από 3

 
Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης





Μηχανισμός forum: PHPBB

© filosofia.gr - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του.

Υλοποίηση, Φιλοξενία: Hyper Center