Θ.ΒοήθειαςΘ.Βοήθειας   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Εγγεγραμμένα μέληΕγγεγραμμένα μέλη   Ομάδες ΧρηστώνΟμάδες Χρηστών  ΕγγραφήΕγγραφή  ΠροφίλΠροφίλ 
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Ποια οικονομική κρίση ρε γελοίοι;
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενο  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Επόμενο
 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Θέματα Επικαιρότητας
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
opyrgos
Αποκλεισμένο μέλος


Εγγραφή: 30 Νοέ 2007
Δημοσιεύσεις: 13248

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Απρ 28, 2010 7:00 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Και εσύ τί είσαι ρε Wonder, Νεότουρκος;!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Tesla
Πρύτανης


Εγγραφή: 28 Μάϊ 2009
Δημοσιεύσεις: 1703

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Απρ 28, 2010 7:27 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Εδώ σου λέει ότι είναι προφήτης,στο αν είναι Έλληνας κόλλησες εσύ;!

Αχαχαχαχαχαχα!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
Ego
Νεοφώτιστος


Εγγραφή: 28 Απρ 2010
Δημοσιεύσεις: 2

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Απρ 28, 2010 7:51 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Wonder έγραψε:



Εσύ μπορείς να μιλάς για κάποια δήθεν μαγκιά. Είσαι δήθεν μάγκας εσύ.
Με τό αίμα σου θα την πληρώσεις όμως την μαγκιά.
Οταν γίνει πόλεμος οι περισσότεροι νεοέλληνες θα πεθάνετε στον πόλεμο.
Και πόλεμος θα γίνει σίγουρα για τα χρέη αυτά της Ελλάδος.

Αίμα στίς φλέβες νάχετε και παιδιά για τόν στρατό ψευτόμαγκες.


Καταρχήν, δεν μίλαγα για εσένα προσωπικά και ζητώ συγγνώμη αν το διατύπωσα λάθος και δεν το εννοήσατε σωστά. Το θέμα είναι όμως οτι εσύ κατάφερες και έβγαλες συμπεράσματα για εμένα βλέπωντας ενα και μόνο Post, τουλάχιστον εγώ μπορεί να σε ξέρω λίγο αλλά το σίγουρο είναι οτι σε ξέρω περισσότερο απο ότι εσύ εμένα, και μπορώ με σιγουριά να σου πώ ενα πράγμα, δεν ξέρω αν θα χύσω αίμα στον επικείμενο κατα την γνώμη σου πόλεμο, αυτό που ξέρω όμως είναι οτι ένας εμφύλιος προυποθέτει την ύπαρξη αντιπαλότητας αναμεσα σε ομάδες ατόμων της ίδιας εθνικότητας....

Και δεν είμαι εγώ αυτός που μίλησε για ΨΕΥΤΟΜΑΓΚΕΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ( ωραιος ορισμός...). Δηλαδή υπάρχουν οι ΠΑΛΑΙΟΕΛΛΗΝΕΣ και οι Νεοελληνες και ένα σωρο ακομα ομάδες με διάφορες ταμπέλες...Το κοκτάιλ της επιτυχίας...αυτό που ξέρω είναι οτι δεν θα είμαι εγω αυτός που θα το ξεκινήσει.

Δεν ξέρω για εσένα εγώ πάντως βλέπω οτι άσχετα απο το τι μσς δασκαλεύουν τα κανάλια, στον αληθινό κοσμο υπάρχουν καλοί, τιμιοί, και καλόκαρδοι ανθρώποι, Οταν θα σταματήσουμε να βλέπουμε τον κόσμο κάτω απο το πρίσμα της προκατάληψης τότε μονο θα μπορέσουμε να αντιληφθούμε οτι γύρω μας υπάρχουν μόνο άνθρωποι ίδιοι με εμάς. και όχι μόνο ταμπέλες που διαφέρουν απο εμάς.
Μια αντιπαράθεση μεταξύ ανθρώπων δεν βγάζει ποτε κάποια λύση, το μόνο που βγάζει είναι εναν νικητή και έναν χαμένο.
Πίστευω οτι τουλάχιστον τα άτομα σε αυτο το forum, το καταλαβαίνουν αυτό.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
vag_el
Πρύτανης


Εγγραφή: 26 Ιούν 2009
Δημοσιεύσεις: 3707
Τόπος: Leykada

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Απρ 28, 2010 10:31 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Θα ήθελα να επαναφέρω το θέμα,

και να ξεκινήσουμε απο την αρχή ,θέτοντας έναν ορισμό για την λέξη ΔΗΜΟΣΙΟ.





Γεννίομαστε λοιπόν ,όλοι σ αυτον τον τόπο και κληρονομούμε κάποιου είδους περιουσιακά στοιχεία ,είτε αυτα είναι πνευματικής μορφής είτε υλικής.

Κληροδοτούμε στην συνέχεια τους γόνους μας με τα ίδια περιουσιακά στοιχεία ,φεύγοντας κι εμείς με την σειρά μας απο την μικρή μας ζωή δίνοντας ένα

κρίκο στην τεράστια ανθρώπινη αλυσίδα που έχει δημιουργηθεί εδω και αιώνες στην Γη.

Αφου λοιπον βρεθήκαμε σε ένα Κράτος οπου και είμαστε αναγκασμένοι να τηρούμε τους Νόμους του ,είμαστε και υποχρεωμένοι να τους σεβόμαστε και να τους συμπληρώνουμε αν χρειαστεί.

Θεωρώ ότι απο πάπου προς πάππου όλοι μας είμαστε δέκτες κάποιων προνομίων ,τα οποία κι αυτα υποχρεούμστε να τα αγαπούμε και να τα διατηρούμε,αφου με αυτα δημιουργήθηκε το Κράτος μας.

Το θετικό θα ήταν να τα ανπτύσουμε καθημερινά ,κόβωντας και ράβοντας αν χρειαστει αλλα σε καμμία περίπτωση προς προσωπικό μας όφελος και μόνον.

Και το λέω αυτο διοτι το ΔΕΝ ΕΊΜΑΣΤΕ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΙ …………στο θέμα που ανέρτησες Παναγιώτη ,εμένα δεν μου κολλάει καθόλου.

Θέλω να είμαι ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΣ και να διατηρώ την ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΕΙΑ μεταξύ του ανθρωπίνου γένους .

Φυσικά τα τελευταία χρόνια αυτο δεν είναι εφικτό ,αφου τα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΆ προβλήματα κυρίως μας έχουν καταντήσει να φερόμαστε ο ένας στον άλλον

με πνεύμα εχθρικό και καχύποπτο.

Στο θέμα μας όμως ,θεωρώ ,πως η περιουσία του καθενός μας ουσιαστικά δεν μας ανήκει αφου ειμαστε πέρασμα και περαστικοί για αλλους μετά απο εμας.

Η κατοικία μας ειναι για τώρα σε εμας και δεν παυει για μένα να λαμβάνει χώρα σε αυτην την Γη που γεννηθήκαμε και μόνον για τώρα.

¨Ομως διαπιστώνω πως δεν υπάρχουν νόμοι για την σωστη διατήρηση και ανασυγκρότηση αυτου του ίδιου του τόπου που μας θρέφει και μας κάνει να ευδοκιμούμε ως άνθρωποι.

Οι νόμοι ,οι οποίοι θα προστατεύουν την ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΥΤΗ ΓΗ απο χέρια ανθρώπων που εκμεταλεύονται ή θα εκμεταλεύονται στην πορεία αυτήν,περνώντας την έξυπνα σ αυτούς μέσω πονηρών υπάρχοντων νομοθετικών πλαισίων.

Αποτελούν για μένα ΔΗΜΟΣΙΟ όπως Δημόσιο είναι και τα Δικαστήρια ,τα Πανεπιστήμια τα Σχολεία και οι Επιχειρήσεις Δημοσίου οπως ΔΕΗ ΟΤΕ ΟΣΕ κτλ.

Προσωπική μου άποψη ,πως το Δημόσιο λειτουργεί όταν το συντηρείς.

Οταν το ξεπουλάς και τα αποδιοργανώνεις δεν θα σου φταίνε οι πολλοί Δημόσιοι Υπάλληλοι ,αλλα το ότι τους είχες και πριν ξεπουλήσεις τα πάντα.

Αν λοιπον θέτετε τους Ελληνες Δημόσιους που μέχρι τώρα είχαν δουλειά σ αυτους τους Οργανισμούς στην γκιλοτίνα ,το σίγουρο ειναι πως δεν φταινε εκεινοι αλλα εσεις που τους ξεπουλήσατε.

Με λαικα λογια ,μας ξεπουλήσατε όπως και το Δημόσιο

Αν θα έπρεπε να υπάρχει ένας Νόμος που θα ήταν σωστός ,θα ήταν ο Εξης:

Aπαγορεύεται και στο Ίδιο το Κράτος να πουλήσει ¨Η να εκμεταλευτεί προς όφελος ΄ιδίων φυσικών προσώπων ,εντος και εκτός των συνόρων ,επιχειρηματικές διεργασίες και Γη που ανήκει στην Χώρα που ονομάζεται Ελλάδα με το σύμφωνο συνόρων του Παγκόσμιου Οργανισμού των Ευρωπαικών Χωρών Μελών της ΕΟΚ.Θεωρω οτι η πώληση θα έπρεπε να τιμωρείται αυστηρά ίδιως otαν γίνεται σε ανθρώπους απο άλλα Κράτη.



Το μόνο που μου απαλύνει τον πόνο ,για το ξεπούλημα αυτο ειναι το γεγονός της Παγκόσμιας Οικολογικής Καταστροφής που επέρχεται καθώς πρέπει να είμαστε ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΙ σε τέτοιες ώρες, αν και πιστεύω ότι και η ΑΓΟΡΑ κάποιων εδαφών μας έχει γίνει γι αυτο τον σκοπό και ήταν προμελετημένο.

Μην εντυπωσιαστείτε λοιπον αν κάποια στιγμή σας έρθει κανένας Αγλλος η Αμερικάνος και σας πει οτι ειναι Ελληνας Υπήκοος .

Ειχε κάτι Δολλαριάκια στην ακρη και ‘’αγόρασε’’ μέσω καζινοδουλειών και τραπεζοδουλειών μερικά κτηματάκια για να γλιτώσει το τομάρι του.

Ας όψεται που αγάπω όλο τον κόσμο ,και δεν θέλω να το προχωρήσω όμως σκέφτομαι σ αυτην την περίπτωση και τους δικούς μας ανθρώπους και πόσο μπορέι να υποφέρουν.

_________________
ανθάκια μου χλωμά,
που σας επήραν σε
κήπους μακρινούς να σας φυτέψουν,

Κώστας Καρυωτάκης
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Wonder
Πρύτανης


Εγγραφή: 16 Σεπ 2009
Δημοσιεύσεις: 1234
Τόπος: LARISA

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Απρ 28, 2010 11:14 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Δεν με κατάλαβες ego
Δεν μίλησα για εμφύλιο πόλεμο.

Ομως κι ο εμφύλιος είναι μία εκδοχή την οποίαν επιθυμούν οι εχθροί της πατρίδας
Εάν δεν τιμωρηθούν οι πολιτικοί και κοροιδέψουν τούς αφελείς νεοέλληνες θα τούς οδηγήσουν σε εμφύλιο.
Εξαρτάται απο το πόσο ηλίθιοι είναι οι νεοέλληνες.

Εγω προσωπικά δεν έχω καμμία διάθεση για εμφύλιο πόλεμο προτιμώ απλώς να σκοτώσω τούς φταίχτες πολιτικούς και να τελειώνει τό θέμα
_________________
Γηράσκω αεί διδασκόμενος
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
opyrgos
Αποκλεισμένο μέλος


Εγγραφή: 30 Νοέ 2007
Δημοσιεύσεις: 13248

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 29, 2010 8:49 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

To πρόβλημα δεν είναι ονομαστικό. Εκείνος που νομίζει ότι για τη σημερινή κατάσταση φταίει ο τάδε ή ο δείνα πολιτικός και ότι με τη φυλάκισή του θα ληθεί και το ζήτημα των ευθυνών, εξαπατάται. Το πρόβλημα είναι συστημικό. Δεν συνίσταται απλώς στη χρηματοπιστωτική κρίση και στις «φούσκες» των χρηματοπιστωτικών εταιριών και τραπεζών, αλλά αποτελεί άλλη μια έκφραση της παθογένειας του συστήματος της οικονομίας της αγοράς.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Bugman
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιούλ 2003
Δημοσιεύσεις: 13585
Τόπος: Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 29, 2010 9:03 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

vag_el,
Αυτά περί περιουσίας...μάλλον δεν τα λες καλά. Και αυτό γιατί δεν ξεκινάνε όλοι οι Έλληνες με τα ίδια εφόδια. Μάλιστα θεωρούμε τη παιδεία ως το κοινό εφόδιο, αλλά με τα φροντιστήρια το καταργούμε.
Με απλά λόγια το πνεύμα που έχουν σήμερα οι Έλληνες συνοψίζεται...στο γνωστό λόγο για τον γείτονα "να του καεί το βίντεο, να του ψοφήσει ο σκύλος". Έτσι ο δημόσιος υπάλληλος...βλέπει τον κάθε πολίτη..ως ένα βάρος, που του δυσκολεύει τη ζωή επειδή ζητάει το αυτονόητο, να εφαρμόζονται οι υπηρεσίες σε όλους, με το αντίτιμο που έχει οριστεί και σε ένα εύλογο χρόνο. Ο ιδιωτικός υπάλληλος από την άλλη πλευρά με το που εισέρχεται στην εργασία του έχει κανονίσει το πρόγραμμά του...το διάλειμμα, το καφέ του, τα τηλέφωνα που πρέπει να κάνει, ενώ όλα τα άλλα πρέπει να είναι ρουτίνα...διαφορετικά δυσανασχετεί, δεν πληρώνεται για να σκέφτεται.Ο έμπορος επίσης δεν ενδιαφέρεται για το τι πουλάει, αλλά για το πως θα πληρωθεί. Όταν ο αγοραστής δεν μείνει ικανοποιημένος τότε του λένε ή ότι αγόρασε το φθηνό ή ότι δεν διάβασε τις οδηγίες χρήσεως, ή ας πρόσεχε....Άρα το πρόβλημα είναι η νοοτροπία του Έλληνα και σε αυτό νομίζω συμφωνεί και ο Wonder.

Μπορεί να αλλάξει νοοτροπία ο Έλληνας; Νομίζω ότι μπορεί. Αλλά δεν θα γίνει χωρίς "ξύλο"...δηλαδή χωρίς να πονέσει. Και πόνος εδώ είναι να χάσει μέρος από την περιουσία του, από την βολή του και από την μαγκιά του. Όμως ο Έλληνας είναι από τη φύση του εκδικητικός, όπως και όλοι οι λαοί της Βαλκανικής χερσονήσου. Θα περιμένει λοιπόν να φθάσει στα ίσα τους δανειστές τους και τότε θα κάνει την εκστρατεία του εναντίον τους. Ο Έλληνας δεν ενδιαφέρεται για αριθμούς γιατί αναγνωρίζει τη δύναμη ως μια συνολική έννοια πέρα από τους αριθμούς. Έτσι όταν θα γίνει δυνατός δεν θα κοιτάξει αν οι άλλοι αριθμητικά είναι περισσότεροι, αλλά θα δει ότι είναι συνολικά αδύναμοι. Βέβαια η υπόθεση του δυνατού Έλληνα φαντάζει τώρα σαν μύθος αλλά έτσι φάνταζε και για τους Πέρσες η υπόθεση να καταλυθεί το κράτος τους από τους Έλληνες, πράγμα που έγινε. Για τους Έλληνες η σημερινή κατάσταση θα τους ενοχλεί και σε τριακόσια χρόνια ακόμα.
_________________
Σκορπίστε γνώση, μαζέψτε χαρά!

Η γνώση δεν μπορεί να πουληθεί: Γιατί ενώ κάθε εμπόρευμα μπορεί να επιστραφεί, η γνώση δεν μπορεί να επιστραφεί!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Wonder
Πρύτανης


Εγγραφή: 16 Σεπ 2009
Δημοσιεύσεις: 1234
Τόπος: LARISA

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 29, 2010 9:17 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

opyrgos έγραψε:
To πρόβλημα δεν είναι ονομαστικό. Εκείνος που νομίζει ότι για τη σημερινή κατάσταση φταίει ο τάδε ή ο δείνα πολιτικός και ότι με τη φυλάκισή του θα ληθεί και το ζήτημα των ευθυνών, εξαπατάται. Το πρόβλημα είναι συστημικό. .


Εάν κάποιος πολιτικός έχει δώσει σκουπίδια κρατικά ομόλογα στα συνταξιοδοτικά ταμεία, με αποτέλεσμα να στερήσει την σύνταξη του λαού, τό πρόβλημα δεν είναι "ονομαστικό" αλλά συστημικό ?
Δηαλαδή εάν χάσει την σύνταξη του ο λαός απο εξαπάτηση των πολιτικών τό πρόβλημα δεν είναι "ονομαστικό"? Αλλά τί .....δημοκρατικό?

Εγώ σού λέω ότι θα γίνει ονομαστικό και θα τό πληρώσουν με τό κεφάλι τους και με την περιουσία τους αυτοί που τό κάνανε.
Σαν σκυλί στο αμπέλι θα πάνε νομίζω οι πολιτικοί αυτοί.

Κι αν μου στερήσουνε εμένα τα φάρμακα και την σύνταξη μου τότε τί την θέλω την ζωή στα γεράματα μου? Για να βασανίζομαι?
Κι αυτοί να ζούν με τα κλεμμένα?
Θα τούς σκοτώσω όλους αυτούς αφού βέβαια βασανίσω τούς διευθυντές των ταμείων να μου πούνε ποιοί ήταν οι συγκεκριμένοι που πράξαν αυτό τό έγκλημα είς βάρος μου.
Θα τούς βγάλω τα δόντια ας πούμε...λέμε τωρα.
Θα τούς δημεύσω τίς περιουσίες ολονών τους και θα πάνε μετα φυλακή.

Αυτα λέει όλος ο κόσμος σε πληροφορώ
Οχι αυτές τίς ηλιθιότητες που λές εσύ αγαπητέ μου
Πήγαινε και σε κανένα καφενείο να δείς τί λένε

Αμα θέλουν, λένε, άς μην φέρουν πίσω τα κλεμμένα !
Είναι εξαγριωμένος ο κόσμος και κάποια αφορμή ψάχνει.
_________________
Γηράσκω αεί διδασκόμενος
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
opyrgos
Αποκλεισμένο μέλος


Εγγραφή: 30 Νοέ 2007
Δημοσιεύσεις: 13248

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 29, 2010 10:22 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Και ποιός σου είπε ότι η τρύπα στο ασφαλιστικό είναι μονάχα προιόν της ληστρικής αφαίμαξης των αποθεματικών, όταν η ίδια η κοινωνική πρόνοια βάλλεται και υποχωρεί τα τελευταία χρόνια έναντι των δυνάμεων της αγοράς; Αν ο τάδε ή ο δείνα πολιτικός οδηγηθεί στη δικαιοσύνη, θα πάψουν νομίζεις οι κυβερνήσεις να φουσκώνουν κατά σύστημα τα ελλείμματα των ασφαλιστικών οργανισμών ώστε να δικαιολογούν τη λήψη μέτρων που επιδεινώνουν τη θέση των ασφαλισμένων σε αυτούς; Στάχτη στα μάτια του κόσμου θα είναι οι διώξεις, έτσι ώστε οι κυβερνήσεις να συνεχίσουν απρόσκοπτα τις καταργητικές τους «μεταρρυθμίσεις». Αλλά αυτά δεν τα λέει ο κόσμος γιατί είναι κοιμισμένος όπως εσύ.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
vag_el
Πρύτανης


Εγγραφή: 26 Ιούν 2009
Δημοσιεύσεις: 3707
Τόπος: Leykada

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 29, 2010 1:35 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Φιλε Bugman,

κατ αρχην πες μου αν είσαι καλά....
Smile


θα χαρώ να είσαι.....


στο θέμα ,πιθανόν να μην τα λέω όλα καλά,ή ΄να έχεις διαφορετική γνώμη,
πράγμα σεβαστό ,
όμως έθεσα ως ορισμό οτι η Γη δεν ανήκει σε κανένα ΜΑΣ.
Για μένα είναι Νόμος αυτο ,αποτελει μέρος του Δημοσίου σε όποιο Κράτος κι αν βρίσκεσαι.
Το ίδιο αποτελει και η εκπαίδευση καθώς οι εφάμιλλοι μας δημιουργούν κοινωνίες και με τις γνώσεις τους εκπαιδεύουν .
Το ίδιο θα αποτελει και ο Δημόσιος φορέας καθως εξυπηρετεί το ίδιο το Κράτος και τους Πολίτες.

Τώρα αν ο κάθε ένας δεν είναι σε θεση να βάλει σωστούς και οργανωμένους Νόμους που να αφοπλίζει τον Δημόσιο Υπάλληλο σε περιπτώσεις κακής συμπεριφοράς ως προς την Εργασία του ,τοτε δεν φταίει εκείνος που κάθεται και αρμενίζει τα πέλαγα άλλα οι Νόμοι.

Οι Ιδιωτικές εταιρείες έχουν Νόμους και μάλιστα αυστηρούς ,το ίδιο μπορούν να έχουν και στο Δημόσιο.
Σκέψου κάποιον Δημόσιο Υπάλληλο ,που λόγω αδιαφορίας στερήθηκε τον μισθό του για 2 μήνες και τέθηκε σε διαθεσιμότητα.
Η σωστή εργασία μπορεί να παραχθεί ,είτε απο τον Δημόσιο φορέα είτε απο τον Ιδιωτικό.
Στο κάτω κάτω εαν δεν σε ''πανε '' σε κάποια ιδιωτική εργασία σε σκίζουν κανονικά η σου κάνουν τη ζωη δύσκολη ή σε εξεφτελίζουν ,χωρίς να έχει κάποιος απο αυτους το δικαίωμα.
Φυσικά υπάρχουν και εκείνοι που απολαμβάνουν προνομίων γι αυτες τις ''δουλειές'' στο σκίσιμο .οπότε για μένα αποτελει σάκος του μποξ και κόκκινο πανί το θέμα Ιδιωτικός φορέας.
Εχω άλλωστε και απτα παραδείγματα καθώς τα μάτια μου ουκ ολίγα εχουν δεί.
Δεν θα με βρούν σύμφωνο ποτέ τέτοιες συμπεριφορές ,καθώς και οι συμπεριφορές τυπου ''μεγιστάνων'' .
Θεωρώ ισότιμο το δικαίωμα στην εργασία και στην απολαβή αγαθών,και αντίθετο με βρίσκουν οι ΤΑΞΙΚΕΣ διαφορές .
Τα κοινωνικά στρώματα θα έπρεπε να διαμορφώνονται απο ανθρώπους όλων των Τάξεων καθώς όλοι και γνωστοι μας πλουσιοι και δημοφιλείς η φτωχοι ανθρωποι έχουν απο μια μάνα η αδερφη που τους μεγάλωσε.
Δεν είναι λίγοι οι κοινωνικά δημοφιλείς λόγω Τηλεόρασης η Θεάτρου και Κινηματογράφου ανθρωποι που πέθαναν ,η ζήσαν γεράματα εξευτελιστικά και φτωχικά.
Ανθρωποι που μονον το πνευμάτικό μας επίπεδο ανέβασαν .Βοήθησαν ,κόπιασαν ,αγάπησαν και δώσαν το δικό τους λιθάρι ,
στην κοινωνία μας ωστε σήμερα να έχουμε στο μυαλό μας άλλο ένα τρόπο διεύρηνσής του.
Το αποτέλεσμα και η αντίδραση θα έπρεπε να είναι Τιμή και όχι Χλευασμός.

Οσο για τους Ελληνες και στο πόσο φταίνε.......Χμ δεν μπαίνω στην θέση του Κριτή για τον Ελληνα ,
βοήθησα με την σκέψη μου ,και την θεώρηση των πραγμάτων ως προς το τί πρέπει να γίνει.
Ας είναι άλλος αυτος που θα κρίνει την Ελλάδα.

_________________
ανθάκια μου χλωμά,
που σας επήραν σε
κήπους μακρινούς να σας φυτέψουν,

Κώστας Καρυωτάκης
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Bugman
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιούλ 2003
Δημοσιεύσεις: 13585
Τόπος: Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 29, 2010 6:05 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Όλα Καλά...Vag_el...
το αυτό εύχομαι και για σένα!
Τοποθετήθηκα παραπάνω στην αρχή ως προς την διαφορετικότητα και δεν έδωσα το βάρος εκεί. Βλέπω όμως ότι το φέρνεις ξανά εκεί το θέμα. Η δική σου άποψη περιορίζεται στα δικαιώματα και στις υποχρεώσεις, αλλά δεν παραβλέπεις ότι υπάρχουν τομείς όπου έχουμε η χαλάρωση ή αυστηρότητα στις συμβάσεις αυτές...Η δική μου τοποθέτηση είναι ότι ως άνθρωποι δεν είμαστε ίδιοι παρόλο που έχουμε πολλά κοινά στοιχεία. Οι κοινωνία βασίζεται πάνω σε αυτά τα κοινά στοιχεία...αλλά η ζωή μας ουδόλως στηρίζεται σε αυτά. Για να κάνω περισσότερο κατανοητή τη θέση μου: Οι νόμοι θα ήταν απλά δέκα εντολές αν όλοι ήμασταν βοσκοί...Επειδή δεν συμβαίνει αυτό οι νόμοι εξειδικεύονται προσμετρώντας τις βεβαιωμένες διαφορές μας. Βεβαιωμένη διαφορά είναι η εκπαίδευση, η επαγγελματική κατάρτιση, η εμπειρία, ο τόπος καταγωγής, η περιουσία και γενικά τα έσοδα από πηγές εκτός εργασίας, η υγεία, οι υποχρεώσεις προς την οικογένεια, κ.ο.κ. Μη βεβαιωμένη διαφορά είναι η θέληση, τα όνειρα, η ευγένεια, οι επιλογές, τα χούγια, οι κακές και οι καλές εντυπώσεις μας. Ο νόμος δεν αγγίζει τις μη βεβαιωμένες διαφορές. Το σχολείο θα μπορούσε να παίζει μεγάλο ρόλο στην εκγύμναση των νέων σε αυτά τα πράγματα, πριονίζοντας τα άκρα, παρά στοχεύοντας σε μια στάθμη.
_________________
Σκορπίστε γνώση, μαζέψτε χαρά!

Η γνώση δεν μπορεί να πουληθεί: Γιατί ενώ κάθε εμπόρευμα μπορεί να επιστραφεί, η γνώση δεν μπορεί να επιστραφεί!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
vag_el
Πρύτανης


Εγγραφή: 26 Ιούν 2009
Δημοσιεύσεις: 3707
Τόπος: Leykada

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 29, 2010 6:58 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Δεν διαφωνώ σε όσα είπες.

Ειμαι συμφωνος και επαυξάνω.

Οι διαφορές μας είναι για να χαιρόμαστε ο ένας τον άλλον.
Και όχι για να μαλώνουμε ;Smile
Oποιος σ αγαπάει σε χαίρεται γι αυτο που είσαι.
Το θέμα εργασία όμως που σίγουρα εξαρτάται και απο τα προσωπικά μας χαρίσματα είναι κάτι το οποίο δεν υπαρχει εξειδίκευση και διαχωρισμός σε Δημόσιο η Ιδιωτικό.
Ουτως η άλλως η προσωπική σου εργασία ειναι Ιδιωτικό σκέλος.
Ομως ποιος ειναι αυτος που θα σου δώσει βήμα ωστε να αποδείξεις τις αρετες σου?
Απ οσο γνωρίζω μέχρι σήμερα,και πολύ λυπάμαι το χάρισμα και το ταλέντο περνάει μέσα απο κρεβάτια και χρωματιστά ψηφοδέλτια.
Αν λοιπόν εισαι διαθετιμένος να τα υποστείς μπορει να σε χαρακτηρίσουν ταλαντούχο.
Smile

Υ.Γ Φυσικά υπάρχουν και άνθρωποι που σέβονται τους εαυτούς τους και αγαπούν πραγματικά ,ωστε να ρίξουν τους εαυτούς τους σε τέτοιου είδους κακωσπρεπισμούς και παρ ότι αντίθετοι σε παρατάξεις η κοινωνικο στρώμα ,δείχνουν οτι υπαρχουν εξαιρέσεις στον κανονα.

_________________
ανθάκια μου χλωμά,
που σας επήραν σε
κήπους μακρινούς να σας φυτέψουν,

Κώστας Καρυωτάκης
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Wonder
Πρύτανης


Εγγραφή: 16 Σεπ 2009
Δημοσιεύσεις: 1234
Τόπος: LARISA

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Απρ 30, 2010 1:08 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

opyrgos έγραψε:
Και ποιός σου είπε ότι η τρύπα στο ασφαλιστικό είναι μονάχα προιόν της ληστρικής αφαίμαξης των αποθεματικών, όταν η ίδια η κοινωνική πρόνοια βάλλεται και υποχωρεί τα τελευταία χρόνια έναντι των δυνάμεων της αγοράς; .


οπυργος

Τί εννοείς ότι η κοινωνική πρόνοια βάλλεται απο δυνάμεις της αγοράς?
Μπορείς να μου παρουσιάσεις κάποιο παράδειγμα που να τό αποδεικνύει αυτό?

Ομολογουμένως κατ'αρχήν θεώρησα ότι μιλάς εκ του πονηρού πολλές φορές και για αυτό ήμουν και σκληρός μαζί σου.
Ομως ίσως έκανα λάθος, ίσως κάνεις κάποια τίμια προσπάθεια να καταλάβεις τί γίνεται στον κόμο που ζείς και ίσως ενδιαφέρεσαι πραγματικά γι αυτόν απλώς ......δέν κατανοείς ωρισμένα πράγματα λόγω βλακείας η προηγούμενης κατηχήσεως απο ανεύθυνες πηγές.

Πάντως αυτό που θέλω εγω να πώ βασίζεται στην γνωση της ανθρωπινης φύσεως την οποίαν πρέπει κανείς να λαβαίνει σοβαρά υπ'όψιν πρίν βγάλει συμπεράσματα για οτιδήποτε.

Και σού κάνω την πολύ απλή ερώτηση για να καταλάβεις τί εννοώ.
(όχι σάν την δική σου την δήθεν διανοούμενη ερώτηση)

Εάν εγω καταλήξω στα γεράματα μου χωρίς σύνταξη, χωρίς φάρμακα, και εξαπατημένος, και περάσω εξω απο τό σπίτι τό δικό σου με την πισίνα το κότερο στην μαρίνα και σε βλέπω να ζείς σαν βασιλιάς, ενω ξέρω ότι εσύ είσαι ή αιτία για την δική μου ζωή...
Τί νομίζεις ότι θα σου κάνω ??
Νομίζεις ότι εγω θα πάω να πεθάνω παραπέρα, και θα σε αφήσω εσένα να ζήσεις ??
Αυτό είναι δίκαιο κατ'εσέ?

μήπως είσαι εσύ ο κοιμισμένος και όχι εμείς ?
_________________
Γηράσκω αεί διδασκόμενος
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
opyrgos
Αποκλεισμένο μέλος


Εγγραφή: 30 Νοέ 2007
Δημοσιεύσεις: 13248

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Απρ 30, 2010 8:30 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Γι' αυτό είσαι κοιμισμένος! Αν ήξερες τι γίνεται στον κόσμο δεν θα χρειαζόταν καν να ρωτήσεις γιατί η κοινωνική πρόνοια βάλλεται τα τελευταία χρόνια. Και για την πραγματικότητα αυτή δεν χρειάζεται προφανώς να λάβεις υπόψην την... ανθρώπινη φύση!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Wonder
Πρύτανης


Εγγραφή: 16 Σεπ 2009
Δημοσιεύσεις: 1234
Τόπος: LARISA

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Απρ 30, 2010 9:39 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

opyrgos έγραψε:
Γι' αυτό είσαι κοιμισμένος! Αν ήξερες τι γίνεται στον κόσμο δεν θα χρειαζόταν καν να ρωτήσεις γιατί η κοινωνική πρόνοια βάλλεται τα τελευταία χρόνια. Και για την πραγματικότητα αυτή δεν χρειάζεται προφανώς να λάβεις υπόψην την... ανθρώπινη φύση!

Κι εσύ που ξέρεις γιατί δεν μας τό λές?
Γκαραγκιόζη
_________________
Γηράσκω αεί διδασκόμενος
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Θέματα Επικαιρότητας Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενο  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Επόμενο
Σελίδα 4 από 10

 
Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης





Μηχανισμός forum: PHPBB

© filosofia.gr - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του.

Υλοποίηση, Φιλοξενία: Hyper Center