Θ.ΒοήθειαςΘ.Βοήθειας   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Εγγεγραμμένα μέληΕγγεγραμμένα μέλη   Ομάδες ΧρηστώνΟμάδες Χρηστών  ΕγγραφήΕγγραφή  ΠροφίλΠροφίλ 
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Η μυστική, εμπειρική και γνωσιολογική διάσταση της πίστης
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενο  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Επόμενο
 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Φιλοσοφικοί Προβληματισμοί
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
MARIA
Πρύτανης


Εγγραφή: 27 Δεκ 2006
Δημοσιεύσεις: 6835
Τόπος: ΑΘΗΝΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιούν 08, 2009 4:06 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Τάδε έφη Chaos,

Κακό είναι το να προβάλλεις κακότητα.
Το να μην επιχειρείς δηλαδή να διαλεχθείς με εκείνον που θεωρείς ιδεολογικό σου αντίπαλο (ή εν πάση περιπτώσει διαφορετικόγνωμο), αλλά να τον εξευτελίσεις.
Και εγώ μεν ως δηλωμένος κακόψυχος, το κάνω ενίοτε (αν και συνήθως το αποφεύγω) αλλά δεν έχω τύψεις αφού δεν με βαρύνει καμία σχετική ηθική δέσμευση.
Κάποιος όμως που διατυμπανίζει ότι πιστεύει στο "Αγαπάτε Αλλήλους", δεν θα έπρεπε να είναι προσεκτικότερος, ώστε να αποδεικνύει έμπρακτα σε εμάς τους απίστους την ανωτερότητα της πίστης του;



κακότητα μπορει κανείς να προβάλει και με ένα χαμόγελο...με ένα ποίημα, με μια ειρωνική διάθεση, και μια ανούσια προσπάθεια προβολής δήθεν ανωτερότητας.

Ολοι διαλεγόμαστε με όλους.

Η διαφορά ειναι ότι όταν εκείνος με τον οποιο προσπαθείς να βρείς διόδους επικοινωνίας μόνον υβρεις και ειρωνικά σχόλια έχει να σου αντιπαραθέσει, νομίζω ότι δεν χρειάζεται να δώσεις συνέχεια στην επίπλαστη συζήτηση, διότι κινδυνεύεις να χαρακτηριστείς απο τον ίδιο σου τον εαυτό εξίσου ανούσιος, απόλυτος και ανελαστικός.

Αυτό σημαίνει κατά τις συμβουλές του Χριστού, ότι αν κάποιος δεν δέχεται να σε ακούσει, γύρισε την πλάτη σου και φύγε...
είναι τόσο απλά τα πράγματα...
_________________
Ο σκοπός της φύσης δεν είναι η διαιώνιση του ανθρώπινου είδους αλλά η διασφάλιση της βιοποικιλότητας των ειδών
Θεόφραστος
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Πρύτανης


Εγγραφή: 12 Μάρ 2004
Δημοσιεύσεις: 18523

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιούν 08, 2009 4:25 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

"Και όποιος σκανδαλίση έναν από αυτούς τους μικρούς,που πιστεύουν σ' εμέ,είναι καλύτερα γι' αυτόν να κρεμάση εις τον τράχηλόν του μια μυλόπετρα και να ριφθή εις την θάλασσαν" (Μάρκ. 9.42)


Αυτή είναι η ανοχή του Χριστού προς τους έχοντες διαφορετική γνώμη από αυτόν.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Chaos
Πρύτανης


Εγγραφή: 09 Φεβ 2008
Δημοσιεύσεις: 2132
Τόπος: Αθήναι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιούν 08, 2009 5:21 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

MARIA έγραψε:

Τάδε έφη Chaos,
....

κακότητα μπορεί κανείς να προβάλει και με ένα χαμόγελο... με ένα ποίημα, με μια ειρωνική διάθεση, και μια ανούσια προσπάθεια προβολής δήθεν ανωτερότητας.
Όλοι διαλεγόμαστε με όλους.



Αγαπητή MARIA, μπορώ να απολογηθώ για τον εαυτό μου και μόνον. Επειδή όμως αφορμή για το σημείωμά σου δόθηκε από κάποια δική μου παρέμβαση, νομίζω ότι δικαιούμαι να δώσω και κάποια απάντηση.
Σε καμία περίπτωση δεν χρησιμοποίησα μέσα όπως αυτά που περιγράφεις, απέναντι σε σοβαρούς συζητητές , όπως ο Skapaneas, o Spyros, o pol, ο steppenwolf, εσένα την ίδια. Εάν σε κάποιες περιπτώσεις πήρα το θάρρος για κάποια χιουμοριστική παρένθεση στην όλη κουβέντα το έκανα με καλή προαίρεση και με την σχηματισμένη γνώμη ότι θα ήταν κατανοητό και αποδεκτό' και κυρίως αφού μου είχαν ήδη δοθεί δείγματα από τους συνομιλητές μου ότι χρησιμοποιούσαν οι ίδιοι τούτο το εργαλείο και ήσαν δεκτικοί σε αυτό.
Όπου αντελήφθην δε ότι είχαν απολέσει τη διάθεση για κάτι τέτοιο, επανερχόμουν αμέσως στην τάξη.
Από την άλλη πλευρά, δεν έχω κανέναν δισταγμό να εξασκήσω την πλέον απόλυτη και εξουθενωτική πρακτική απέναντι σε άτομα που ξεκινούν χωρίς καμιά διάθεση διαλόγου και αλληλοεπιδράσεως, αλλά στοχεύουν αποκλειστικά και μόνον στην διακήρυξη θεσφάτων και την εξύβριση όσων θεωρούν αντιπάλους ιδεολογικά. Και αυτό, ανεξαρτήτως της θέσης που υποστηρίζουν και το εάν αυτή η θέση συγγενεύει με τις δικές μου τρέχουσες απόψεις.
Τώρα, τα περί "προβολής δήθεν ανωτερότητας", θεωρώ ότι ήταν μία έκφρασις η οποία διέφυγε το έρκος των οδόντων σε μια στιγμή θυμού, χωρίς να υπάρξει προηγουμένως η αναγκαία δεύτερη σκέψη. Γιατί μπορεί να μην πιστεύω στον θεό σου, πιστεύω όμως όντως σε σένα και τους άλλους προειρρηθέντες συμποσιαστές μου...

_________________
Ψάχτης, Ξερόλας, Ανακατωσούρας, Καλότροπος, Κακόψυχος...
http://chaos-excavations.blogspot.com/
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
Νικήτας
Επιστημονικός Συνεργάτης


Εγγραφή: 30 Απρ 2009
Δημοσιεύσεις: 20
Τόπος: Greece

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιούν 10, 2009 6:13 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Στην επικοινωνία δεν είναι τόσο σημαντικό αυτό που λέμε όσο ο τρόπος που το λέμε. Το μη λεκτικό-νοηματικό κομάτι του επικοινωνιακού μηνύματος είναι πιο σημαντικό από το λεκτικό.
Ο συνομιλητής μας, ενδιαφέρεται κυρίως να νιώσει ότι:
1. Tον σεβόμαστε και τον αποδεχόμαστε ως άνθρωπο ανεξάρτητα από τις απόψεις του και τις αδυναμίες του.
2. Καταλαβαίνουμε αυτό που θέλει να πει.
3. Συμφωνούμε μαζί του.
Το πρώτο κομάτι που αφορά στην αποδοχή είναι το πιο σημαντικό. Διότι η ανάγκη του ανθρώπου για αποδοχή είναι συνυφασμένη με την αγάπη και την ασφάλεια οι οποίες είναι ανάγκες πρωτογενείς.
Στην καθημερινή μας επικοινωνία δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στα λεκτικά-νοηματικά μηνύματα της επικοινωνίας και παραμελούμε τη σημασία της αποδοχής και της αγάπης. Κατά συνέπεια βιώνουμε συχνά τη σύγκρουση και την ματαίωση στις σχέσεις μας. Νομίζουμε ότι έχει μεγάλη σημασία η άποψη που θα εκφράσουμε. Επιδιώκουμε να πείσουμε τον άλλο ότι έχουμε δίκιο και ότι η δική μας γνώμη είναι η σωστή ενώ του συνομιλητή μας λάθος. Ξεχνάμε ότι στην πραγματικότητα καμιά γνώμη ή άποψη δεν είναι απόλυτα σωστή και καμιά δεν είναι απόλυτα λάθος. Όλες οι απόψεις θεμελιώνονται σε κάποια βάση. Αν η βάση αυτή δεν είναι λογική ίσως είναι συναισθηματική. Ίσως προέρχεται από συνειδητές ή υποσυνείδητες ανάγκες, ανασφάλειες, φόβους ή προσδοκίες του συνομιλητή μας. Ακόμη και η παραληρηματική έκφραση ενός σοβαρά ψυχικά ασθενή έχει το νόημα και τη σημασία της. Το παραλήρημα φαίνεται τρελό και ανόητο μόνο σε αυτόν που δεν έχει την ικανότητα να το αποκωδικοποιήσει. Για τον ειδικό ψυχικής υγείας όμως όλες οι ιδέες όσο τρελές και αν φαίνονται κρύβουν ένα βαθύτερο νόημα. Με σεβασμό στο πρόσωπο του ασθενή και με πρόθεση αποδοχής και αγάπης προσπαθεί να ανακαλύψει τρόπους για να τον βοηθήσει.
Στις καθημερινές μας σχέσεις συνήθως δεν έχουμε να κάνουμε με ψυχικά ασθενείς. Όλοι οι άνθρωποι όμως αισθάνονται την ανάγκη να γίνουν αποδεκτοί και να αγαπηθούν. Ο σεβασμός και η αγάπη είναι τα κλειδιά της επικοινωνίας με τα οποία μπορούμε να καταλάβουμε τον άλλο. Αυτή είναι άλλωστε και η ετυμολογική σημασία του ρήματος κατα-λαβαίνω. Σημαίνω ότι λαβαίνω τον συνομιλητή μου. Έρχομαι κοντά του, τον παίρνω μέσα μου, τον αγκαλιάζω και τον ενσαρκώνω στη ζωή μου. Αυτό είναι το κοντά και το μαζί ... η ενότητα μέσα στην αγάπη.
Μέσα στον βιωματικό-επικοινωνιακό ορίζοντα της αγάπης ο άλλος νιώθει άνετα, αισθάνεται σαν να επέστρεψε στο σπίτι του. Αισθάνεται άνεση και ασφάλεια και τολμά να ξεκλειδώσει τα αισθήματά του, να αποκαλύψει βαθύτερες πτυχές του εαυτού του, να επεκτείνει τους προβληματισμούς του.
Χωρίς την αγάπη η επικοινωνία εκπίπτει σε αγχώδη διαμάχη. Όταν προσπαθούμε να αμφισβητήσουμε τον άλλο και να αναιρέσουμε τις απόψεις του τον σπρώχνουμε να περιχαρακωθεί και να αμυνθεί. Όταν επιδιώκουμε να αλλάξουμε με το ζόρι τον τρόπο που ερμηνεύει τον εαυτό του, τους άλλους και την πραγματικότητα διαστρέφουμε την επικοινωνία σε πόλεμο.
Ο πόλεμος δεν είναι επικοινωνία αλλά αποξένωση. Ίσως είναι αναπόφευκτη τακτική σε ένα πρώιμο στάδιο της προσωπικής μας πορείας. Αλίμονο όμως αν με το πέρασμα των χρόνων δεν μυηθούμε στην τέχνη της αγάπης.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
spyros
Πρύτανης


Εγγραφή: 21 Αύγ 2008
Δημοσιεύσεις: 3896
Τόπος: Μακεδονία

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιούν 12, 2009 5:20 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Νικήτα, εδώ και λίγες ημέρες έχουμε ανοίξει μια συζήτηση περί ψυχής που ίσως να σε ενδιέφερε, όπως θα ενδιέφερε και εμένα η άποψή σου ( νομίζω έχεις σπουδάσει ψυχολογία ).

Η διεύθυνση είναι εδώ:
http://www.filosofia.gr/forum/viewtopic.php?p=63824#63824

Το θέμα μας είχε απασχολήσει προ πολλών μηνών με τον Steppenwolf.
Τώρα, πιο ώριμοι από ποτέ επανήλθαμε!! Very Happy
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Panagiotis Fournatzis
Πρύτανης


Εγγραφή: 19 Νοέ 2008
Δημοσιεύσεις: 820

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιούν 14, 2009 6:54 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

[quote="ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ"]"Και όποιος σκανδαλίση έναν από αυτούς τους μικρούς,που πιστεύουν σ' εμέ,είναι καλύτερα γι' αυτόν να κρεμάση εις τον τράχηλόν του μια μυλόπετρα και να ριφθή εις την θάλασσαν" (Μάρκ. 9.42)


Αυτή είναι η ανοχή του Χριστού προς τους έχοντες διαφορετική γνώμη από αυτόν.[/quote

Ine mia simvouli agapis. Tous lei ti na kanoun gia na miosoun tin pini tous, tin timoria pou tous perimeni.
_________________
http://exerevnitis.sosblog.com
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Πρύτανης


Εγγραφή: 12 Μάρ 2004
Δημοσιεύσεις: 18523

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιούν 14, 2009 9:30 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Εσένα να δεις τι τιμωρία σε περιμένει:αν ο θεός είναι τόσο κακός,θα είναι και ψεύτης,οπότε θα τους τιμωρήσει όλους.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
vag_el
Πρύτανης


Εγγραφή: 26 Ιούν 2009
Δημοσιεύσεις: 3707
Τόπος: Leykada

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιούλ 13, 2009 1:41 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

"Και όποιος σκανδαλίση έναν από αυτούς τους μικρούς,που πιστεύουν σ' εμέ,είναι καλύτερα γι' αυτόν να κρεμάση εις τον τράχηλόν του μια μυλόπετρα και να ριφθή εις την θάλασσαν" (Μάρκ. 9.42)


Αυτή είναι η ανοχή του Χριστού προς τους έχοντες διαφορετική γνώμη από αυτόν.



Δηλαδη αν καταλαβα εσυ εισαι σε Θεση να Κρινεις τον λογο του Κυριου .

Παμε καλα?

τι εισαι εσυ ?Θεος??

Μεγαλυτερος Κριτης του Χριστου εισαι εσυ???

Αν ειναι ετσι να σε πιστεψω και να σου πω

Κανε μου ενα Θαυμα .Ω θεε μου Ω θεε μου
_________________
ανθάκια μου χλωμά,
που σας επήραν σε
κήπους μακρινούς να σας φυτέψουν,

Κώστας Καρυωτάκης


Έχει επεξεργασθεί απο τον/την vag_el στις Δευ Ιούλ 13, 2009 1:47 am, επεξεργάσθηκε 1 φορά συνολικά
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
vag_el
Πρύτανης


Εγγραφή: 26 Ιούν 2009
Δημοσιεύσεις: 3707
Τόπος: Leykada

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιούλ 13, 2009 1:45 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Και για να στο πω και σε πιο απλη γλωσσα


Αν δεν εισαι ικανος η πασχεις και εισαι ασθενης ωστε να ακολουθεις
κατα γραμμα ενα επαγγελμα καλυτερα μη το κανεις
Πες δεν μπορω και παραιτουμαι

Οχι να πεις,μου φταιει το αφεντικο που με ακουσε οταν τον εβριζα

Και επειδη εισαι και αχαριστος,η μαλλον για να ειμαι επιεικης ,
απλως δεν το καταλαβαινεις
και επειδη σ ακουει που τον βριζεις σου λεω το εξης
Αν ηθελε θα μπορουσε να σου εχει παρει την ζωη εν ριπη οφθαλμου.

Σκεψου το αν εχει ανοχη η οχι

Σε αντιθεση με το αφεντικο σου που σε στελνει εν ριπη οφθαμου στ αζητητα
_________________
ανθάκια μου χλωμά,
που σας επήραν σε
κήπους μακρινούς να σας φυτέψουν,

Κώστας Καρυωτάκης
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
vag_el
Πρύτανης


Εγγραφή: 26 Ιούν 2009
Δημοσιεύσεις: 3707
Τόπος: Leykada

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιούλ 13, 2009 4:00 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Kαι να με συγχωρεις αν γινομαι αυστηρος μαζι σου

μα προσπαθω πολυ να σε κατανοω

Τι λεμε και τι κανουμε δεν ειναι αστειο

Συγχωρα Τον οπως κι εγω

Αν νομιζεις οτι λαθος τα ειπε

δειξε εσυ οτι εσαι πνευμα αγνο.
_________________
ανθάκια μου χλωμά,
που σας επήραν σε
κήπους μακρινούς να σας φυτέψουν,

Κώστας Καρυωτάκης
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
ΧΙΓΙΩΡΓΗΣ
Πρύτανης


Εγγραφή: 04 Μάϊ 2008
Δημοσιεύσεις: 1477
Τόπος: Δράμα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιούλ 13, 2009 4:54 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Παράθεση:
"Και όποιος σκανδαλίση έναν από αυτούς τους μικρούς,που πιστεύουν σ' εμέ,είναι καλύτερα γι' αυτόν να κρεμάση εις τον τράχηλόν του μια μυλόπετρα και να ριφθή εις την θάλασσαν" (Μάρκ. 9.42)


Ο στίχος αυτός χρησιμοποιείται από τους Θεοκατήγορους για να χλευάσουν την ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ.

Μόνο που όταν είπε τα σχετικά ο Κύριος ΗΞΕΡΕ ΟΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΙΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ τους μικρούς μαθητές του που ήταν ΑΜΟΥΣΤΑΚΑ ΠΑΙΔΙΑ οι περισσότεροι (ΟΧΙ ΟΛΟΙ). Με δεδομένο ότι ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΠΟΤΕ ΓΕΓΟΝΟΣ το οποίο θα αποτελούσε αίτιο πράξης αυτοχειρίας ο κάθε ΑΔΑΗΣ που θα μπορούσε να κατηγορήσει τον Κύριο ως προτρέπων αυτοχειρίας, θα πρέπει να να παραδεχθεί ότι ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΟΡΘΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

Όποιος πάλι διαβάσει ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΜΦΡΑΖΟΜΕΝΑ, θα εξάγει το συμπέρασμα το οποίο παρουσίασα ήδη.

Η ΑΠΟΚΟΠΗ ΦΡΑΣΕΩΝ και ΣΥΝΘΕΣΓΗ νοημάτων είναι το όπλο ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΨΕΥΔΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΨΕΥΔΟΚΑΤΗΓΟΡΩΝ.

Ο φίλος Βαγγέλης βέβαια δεν πρέπει να ενοχληθεί από την αναφορά μου γιατί δεν ανφέρομαι στο σχόλιο το δικό του αλλά στο όπλο των Θεοκατηγόρων το οποίο το έχω συντρίψει όπως και την ΣΤΡΕΒΛΩΣΗ του στίχου (Λουκ. ιθ 27) παλαιότερα.
_________________
Ο μέγιστος καρπός της αυτάρκειας είναι η ελευθερία(Επίκουρος)

ΔΕΝ ΠΡΟΣΔΟΚΩ ΤΙΠΟΤΑ. ΔΕΝ ΜΙΣΩ ΤΙΠΟΤΑ. ΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ.

http://xigiorge2.blogspot.com/ (Οι πραγματείες μου)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
vag_el
Πρύτανης


Εγγραφή: 26 Ιούν 2009
Δημοσιεύσεις: 3707
Τόπος: Leykada

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιούλ 13, 2009 5:01 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Σ ευχαριστω που προκαταβαλες την ενοχληση μου

μα κι αν παρεξηγηθω ,εδω υπαρχει ο θεος

για να με κανει να σκεφθω

ποιο το λαθος ποιο το σωστο

και μηπως εχω αδικο εγω

Οποτε μην ανησυχεις πες την απορια σου

και γινε υβριστης

καμια φορα το κανω κι εγω ,ανθρωπος ειμαι

με λεν θνητο
_________________
ανθάκια μου χλωμά,
που σας επήραν σε
κήπους μακρινούς να σας φυτέψουν,

Κώστας Καρυωτάκης
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Σοφοκλής
Νεοφώτιστος


Εγγραφή: 13 Ιαν 2010
Δημοσιεύσεις: 6
Τόπος: Πατρα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιαν 19, 2010 5:08 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

και γιατι πιστευετε σε κατι που δεν μπορειτε να εξηγησετε βαση της λογικης, το μεγαλυτερο δωρο του θεου οπως ευαγγελιζεστε?
_________________
Ο θάνατος είναι η πεμπτουσία της ζωής
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Tesla
Πρύτανης


Εγγραφή: 28 Μάϊ 2009
Δημοσιεύσεις: 1703

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιαν 20, 2010 4:00 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Γιατί είναι ηλίθιοι.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
dias123
Αντιπρύτανης


Εγγραφή: 25 Ιαν 2010
Δημοσιεύσεις: 91

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Φεβ 03, 2010 1:54 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

πιστη..κατι που νιωθεις σιγουρος για αυτο αλλα δεν μπορεις να το εξηγησεις..αυτο μου θυμιζει η λεξη πιστη.. αλλα απο που προερχεται ? απο το θελω μας , τις αναγκες μας..? ή μηπως ειναι ενα ενστικτο,μια διαισθηση?
ειναι αραγε εμπειρικη η πιστη?
τελικα μονο ερωτηματα βγαινουν για αυτη τη λεξη..ελπιζω να βρεθουν οι απαντησεις..
ευχαριστω..
_________________
η αληθεια με πικρα γλυκαινει και το ψεμα με γλυκα πικραινει...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Φιλοσοφικοί Προβληματισμοί Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενο  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Επόμενο
Σελίδα 6 από 8

 
Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης





Μηχανισμός forum: PHPBB

© filosofia.gr - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του.

Υλοποίηση, Φιλοξενία: Hyper Center