Θ.ΒοήθειαςΘ.Βοήθειας   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Εγγεγραμμένα μέληΕγγεγραμμένα μέλη   Ομάδες ΧρηστώνΟμάδες Χρηστών  ΕγγραφήΕγγραφή  ΠροφίλΠροφίλ 
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

ΚΑΤΑΡΙΝΑ Η ΜΕΓΑΛΗ (χιουμοριστική ιστορική σειρά)

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Μεταφυσικοί Προβληματισμοί
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
marakos
Πρύτανης


Εγγραφή: 02 Φεβ 2008
Δημοσιεύσεις: 368

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιούν 03, 2008 5:56 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΚΑΤΑΡΙΝΑ Η ΜΕΓΑΛΗ (χιουμοριστική ιστορική σειρά) Απάντηση με Συμπερίληψη

επεισόδιο 1

Σήμερις αγαπητοί φίλοι,θα μπούμε με την κρυφή κάμερα ,στην φανερή κάμαρα μιας ξεχωριστής Αυτοκρατόρισσας; που με τα σκάνδαλα της ερυθρίαζαν ακόμα και οι κοκότες στις όχθες του ποταμού Νέβα.Δεν ήταν άλλη απ τη Σοφία Αυγούστα Φρειδερίκη εκ Πρωσίας,μίνι πριντζηπέσα (σαν τα μίνι μάρκετ στα χωριά) του Άνχαλτ-Τσέρμπστ.(εφτά σύμφωνα και ένα φωνήεν) ,που από παιδούλα φαινότανε ότι θα γινότανε ζωηρούλα και πολυπηδηχτούλα καθώς δεν άφηνε στην ησυχία τους απο θαλαμηπόλο ώς και εποχιακό πυροσβέστη στο Ανχαλτ-Τσερμστ(ξανά εφτά σύμφωνα κι ενα φωνήεν).Έλεος πια !
Τέτοιο κορίτσι ήτανε το πουλάκι μου,που ο μπαμπάς της ο Χριστιανός Αύγουστος,ένας Πρώσσος ψυχρός σαν παγετώνας της Αρκτικής ,δεν άντεξε και πήρε τις αποφάσεις του.
Η γυναίκα του μια παρακατιανή χωρίς τίτλους και λιλιά δεν έβγαλε άχνα,όταν της ανήγγειλε ξεκολλώντας και την μοναδική τρίχα απ το φαλακρό κρανίο του,ότι είχε παραμεγαλώσει το βλαστάρι τους και κινδύνευε να παραφουσκώσει απο κανένα απο τους πολλούς παρακατιανούς που βγάζανε το νταλκά τους μέσα της
¨¨Γυναίκα, η Σοφία μας μπορεί να μην έχει σοφία αλλά έχει ανάγκη απο ένα μόνιμο και νόμιμο επιβήτορα.
Καιρός να την παντρολογήσουμε με κανένα εστεμμένο χαζοβιόλη,που δεν θα ρωτάει ποιανού είναι τα παιδιά¨¨
Εκείνη κούνησε καταφατικά το κεφάλι και ανοίξανε παρέα τους χάρτες και τα τεφτέρια τους για να ξετρυπώσουνε τον ¨τυχερό¨ εστεμμένο κερατογαμπρό.
Τελικά μετα απο πολύ ψάξιμο,βρήκανε το κοθώνι που γυρεύανε,δηλαδής τον μεγάλο Δούκα Πέτρο εκ Ρωσίας.
¨τί Ρωσία ,τί Πρωσίᨴφώναξε περιχαρής ο Χριστιανός,΄΄ένα Π μας χωρίζει,συμπλήρωσε σεμνά η γυναίκα του και μάρκαρε το όνομα.
Ετσι αποφάσισαν να γράψουνε στη μαμά του Πέτρου ..που πάει παντού,δηλαδής στην ευσεβεστάτη αυτοκράτειρα πασών των Ρωσιών Ελισσάβετ Πετροβνα,για την πρόθεση τους να παντρολογήσουν την δεκαπεντάχρονη κόρη τους με τον κανακάρη της.
Η απάντηση δεν άργησε να καταφθάσει και ήτανε άκρως κολακευτική ¨¨μετα χαράς θα δεχθούμε την Σοφία για νόμιμη σύζυγο του Πετράκη μας,μιας και εδω πάνω στέρεψαν οι μυξοπάρθενες ακόμα κι απο πρώτο χέρι-με εκτίμηση- Ελισάβετ Αυτοκράτειρα πασών των Ρωσιών¨¨
¨Γυναίκα άσχημα μαντάτα¨,φώναξε με απόγνωση ο Χριστιανός Αύγουστος διαβάζοντας της την απάντηση ¨¨θέλουνε σώνει και καλά παρθένα να πούμ娨
Τότε η σεμνή σύζυγός του τον καθησύχασε ενημερώνοντας τον πως υπήρχε λύση στο πρόβλημα
¨δηλαδής,πώς θα γίνει η Ελισάβετ να ξαναγίνει απο γυναίκα,παιδί?¨¨
-μή σε νοιάζει καλέ μου,θα την πάω στην ράφτρα μου και θα την ράψει,όπως έκανε και σ εμένα παλιά,.. κατάλαβες καμιά διαφορά τότε?.

Συνεχίζεται

marakos
_________________
ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ-ΕΛΠΙΖΩ-ΜΑΧΟΜΑΙ-ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΙ-ΑΜΦΙΣΒΗΤΩ-ΥΠΑΡΧΩ


Έχει επεξεργασθεί απο τον/την marakos στις Τρι Ιούν 03, 2008 5:57 pm, επεξεργάσθηκε 1 φορά συνολικά
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
marakos
Πρύτανης


Εγγραφή: 02 Φεβ 2008
Δημοσιεύσεις: 368

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιούν 03, 2008 5:56 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

επεισόδιο 2

Αφού λοιπόν ταχτοποιήθηκαν όλα κατά τον καλύτερο τρόπο και ράφτηκε το κορίτσι με σταυροβελονιά περιωπής,ξεκίνησε μια μεγάλη κομπανία από το Ανχαλτ-Τσερμστ (με τα πολλά και χορταστικά σύμφωνα)για την Αγία Πετρούπολη.Οταν περάσανε μέσα απ το κεφαλοχώρι που βασίλευε ο μπαμπάς της ο Χριστιανός Αυγουστος, όλοι την αποχαιρετούσαν ρίχνοντας αλάτι ξοπίσω της.Η τρισχαριτωμένη παιδούλα ,αειπάρθενη ξανά ,κρατούσε ανέμελα και νανούριζε στην αγκαλιά της μια πελώρια μπαμπούσκα,,που της πρόσφερε ο πρέσβυς των Ρώσων και συνοδός της Μιχαήλ Καραστραβώφ, δώρο της μέλλουσας πεθεράς της Ελισσάβετ Πετροβνας,αυτοκράτειρας πασών των Ρωσιών.Αφού λοιπόν κάνανε μπόλικες στάσεις για τσίσα και εκκένωσαν ευπρεπώς το έντερο τους πίσω από πουρνάρια,πικραδάφνες και γαιδουράγκαθα,συνέχισαν χαρούμενοι και με την συνοδεία έφιππων μουσικών την πορεία τους προς την Αγία Πετρούπολη.
¨ω τσιτσόρνιαααααα…¨¨ακουγότανε μέρα και νύχτα από καλόφωνους μουζίκους ,που δεν έχαναν την ευκαιρία να της ρίχνουνε κλεφτές ματιές με μπόλικα σαλιαρίσματα.
Ομως η Σοφία βράχος!Δεν γύριζε το κεφάλι μήτε αριστερά,μήτε δεξιά,κοιτώντας μόνο μπροστά της,δηλαδή τον σιτεμένο πρέσβυ ,που αραχτός στο απέναντι κάθισμα ροχάλιζε του καλού καιρού.Δίπλα της η τροφός και διαστροφός της Φράου Μεσαλίνα Μπλεξμπούτενμπεργκ την συνόδευε διακριτικά αλλά και αδιάκριτα,ρίχνωντας κάπου κάπου ξελιγωμένες ματιές στους λογχοφόρους Πρώσσους ιππείς που τους συνόδευαν.Η δεκαπεντάχρονη πριντζηπέσα ,κάποια στιγμή ζαλισμένη απ το ταρακούνημα της άμαξας,ζήτησε να κάνουνε στάση σ ένα χάνι.Η επιθυμία της ήτανε και διαταγή και αφού έβαλαν μπόλικο φρένο, κατευθύνθηκαν στην μεγάλη τραπεζαρία,όπου δεκάδες επιβάτες από άλλες άμαξες απολάμβαναν καθισμένοι σε πάγκους, καπνιστό χοιρομέρι ,πηχτή,αλλά και άλλα εδέσματα ντόπιας παραγωγής.
Η πριγκιπική συνοδεία έπιασε στα σβέλτα ένα μεγάλο τραπέζι και οι παραγγελιές άρχισαν να παίρνουν και να δίνουνε.Ένα φρικασέ μπίτε,είπε με στεντόρεια φωνή ο επικεφαλής της Πρωσικής φρουράς ,ταγματάρχης Γιόχαν Πατσβραχνάχεεν,ενώ δίπλα του ο ομόλογος του Ρώσος ταγματάρχης Βάνια βοιδικοιλώφ ζήτησε πλαταγίζοντας την σαλιασμένη του γλώσσα ,μια γαβάθα λουκάνικα Φραγκφούρτης με γαρνιτούρα γλυκοπατάτες Πολωνίας.
Εσείς τι θα πάρετε υψηλοτάτη?Ρώτησε κάποια στιγμή ο Ρώσος πρέσβης εν μέσω διακεκομμένων ρεψιμάτων τη νεαρή Σοφία, που δεν άφηνε στιγμή απ την αγκαλιά της την μπαμπούσκα της.
-ένα φιλέτο πάπιας γαρνιρισμένο με λαχανάκια Βρυξελών παρακαλώ,απάντησε εκείνη χαμογελώντας παιδιάστικα.Και από ποτό,τί θα πιείτε παρακαλώ?συνέχισε ο ίδιος κοιτάζοντας την επίμονα στα μάτια.
-μα λεμονάδα φυσικά !Δεν συμπαθώ τα οινοπνεύματα εξοχότατε Καραστραβώφ,είπε κοκκινίζοντας σαν παπαρούνα απο ντροπή μπροστά στην ομήγυρη
Τότε όλοι κατενθουσιασμένοι ,σήκωσαν ψηλά τα κύπελα με τις υπερχειλισμένες μπύρες κάνοντας την πρόποση τους στην υγειά της νεαρής παρθένας.
¨επι τέλους ,ένα άβγαλτο κορίτσι και με την ούγια για τον μεγάλο μας Δούκα ,ούρα,ούρα,ούρα!¨

Marakos

συνεχίζεται
_________________
ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ-ΕΛΠΙΖΩ-ΜΑΧΟΜΑΙ-ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΙ-ΑΜΦΙΣΒΗΤΩ-ΥΠΑΡΧΩ
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
marakos
Πρύτανης


Εγγραφή: 02 Φεβ 2008
Δημοσιεύσεις: 368

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιούν 03, 2008 5:58 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

επεισόδιο 3

Μετά από πολλές ταλαιπωρίες, στάσεις για τσίσα και έντεροαποφράξεις, αλλά και μπόλικες δραμαμίνες, φάνηκε στον ορίζοντα η Αγία Πετρούπολη!
Κατόπιν ξεπρόβαλε μπροστά στα μάτια τους πνιγμένο στις σημύδες και στις καστανιές το τεράστιο παλάτι.
Τότε όλοι τους λες και ήτανε συνεννοημένοι βγάλανε μια κραυγή ανακούφισης, καθώς μπροστά στη μεγάλη εξωτερική πύλη, δυό φρουροί απέδιδαν ήδη τον καθιερωμένο χαιρετισμό παρουσιάζοντας όπλα. Όμως πριν προχωρήσουν προς τα ενδότερα, έσπευσαν ένα σωρό φορτικότατοι μεθυσμένοι ζητιάνοι για ελεημοσύνη.
Τότε φάνηκε καλπάζοντας ένας Ουσάρος που ανεμίζοντας το κοφτερό του σπαθί ,τους έδωσε να καταλάβουν πως δεν σήκωνε νταηλίκια ,καταλήψεις δρόμων και διαδηλώσεις.
Ήταν ο πολύς Ανάτολι Καμασούτροβιτς,πρώτος στο σπαθί,στο μεθύσι και στο.. κρεβάτι.Με λίγα λόγια υπασπιστής και πολύ κολλητός της Αυτοκρατόρισσας Ελισάβετ πασών των Ρωσιών.
Αφού λοιπόν ξαπόστειλε χωρίς σαβουάρ βίβρ τους ζητιάνους από κεί πούρθαν, πλησίασε καμαρωτός την άμαξα της Σοφίας και των συνοδών της, αναφωνώντας Γαλλιστί ¨μπιέν βενίγ μαντμουαζέλ Σοφί¨
Δέον να σημειωθεί πως στο Τσαρικό παλάτι ,άπαντες οι αξιωματούχοι θάπρεπε να γνωρίζουν άπταιστα Γαλλικά για να υποδέχονται τα υψηλά πρόσωπα.
Η Σοφία όμως μη γνωρίζοντας γρί από Γαλλικούρες, απευθύνθηκε στην συνοδό ,τροφό και διαστροφό της Μεσαλίνα Μπλεξμπούτεμπεργκ που ήτανε μανούλα στο ¨΄Γαλλικό φιλί¨¨ ρωτώντας την παιχνιδιάρικα,για το τί εννοούσε ο λαλίστατος ιππέας. Εκείνη την ορμήνεψε να μην κάνει ερωτήσεις μπροστά στους ξένους και ότι τις απαντήσεις θα τις έπαιρνε όταν θα μάθαινε Γαλλικά αλλά και Ρούσικα για να συνεννοείται με τους αυλικούς ,τους ραδιούργους και τους κόλακες.
Εν τω μεταξύ στο μεγάλο κεφαλόσκαλο ,την περίμενε η αυτοκράτειρα με ανοιχτές τις αγκάλες και δίπλα της ένας γεράκος μ ένα μπαστούνι στο χέρι και με τα μάτια γιομάτα αλοιφές.
¨¨Βίλ κόμεν¨¨δηλαδής ¨¨Καλώς¨¨ήλθες στα Πρώσικα ,αναφώνησε η Ελισάβετ κλείνοντας την παιδούλα στην αγκαλιά της.¨¨ντάνκε σέν¨¨ψέλλισε η Σοφία κοντεύοντας να πάθει ασφυξία απ το σφιχταγκάλιασμα της ευτραφέστατης Αυτοκράτειρας.¨¨Χού ιζ δατ μάν μπιχάιντ γιου γιορ Ματζεστυ?¨΄τουτέστιν ¨¨ποιός είναι αυτός ο άντρας πίσω σας Μεγαλειοτάτη?¨¨συνέχισε στα Αγγλέζικα η παιδίσκη ,μιας και της ήτανε πιο οικεία ακόμα κι απ την μητρική της γλώσσα.Αυτό άλλωστε ήτανε συνηθισμένο στην Πρωσία,δηλαδής να μαθαίνουν τα παιδιά στα φροντιστήρια Αγγλέζικα και να μη μπορούνε ούτε έκθεση να γράψουνε στην γλώσσα τους.Με λίγα λόγια, Πρωσική ξενομανία και πάει λέγοντας..
Κάποια στιγμή η αυτοκράτειρα αφήνοντας τις τυπικότητες και αφού λασκάρισε το σφιχταγκάλιασμα για να παίρνει κάπου,κάπου ανασες η Σοφία,την σύστησε στον πιο παρασημοφορημένο ήρωα της Αυτοκρατορίας,τον Δανιήλ Στρογκώφ. Είχε τόσα παράσημα,που ξεκινούσαν απ τον λαιμό και φτάναμε μέχρι τα μπατζάκια του,αλλά συνεχιζόντουσαν και στην πλάτη.
¨Δανιήλ,ιδού η νύφη για το μικρό Πετρή μας,είπε σπρώχνοντας την άτσαλα προς το μέρος του τυφλού ήρωα.
Εκείνος τότε αναφώνησε γιομάτος ενθουσιασμό όταν ψηλαφιστά χούφτιασε τα μεμέδια της.¨¨αααα..θα βγάλει μπόλικο γάλα Μεγαλειοτάτ稨
Μη τον παρεξηγείς μικρούλα Σοφία ,συνέχισε εκείνη προσπαθώντας να την αποσπάσει απ τα χοντροδακτυλά του που κόντεψαν να της ξεκολήσουν τους καλοσχηματισμένους δίδυμους καρπούς της.
Κατόπιν η Ελισάβετ άρχισε να διηγείται ψιθυριστά στη μέλουσα νύφη της τα κατορθώματα του,ενώ εκείνη δεν είχε ακόμα συνέλθει απ το σόκ και έτρεμε σύγκορμη..
Αχ τον καυμενούλη,τον στείλαμε στην Σιμπέρια να πάει ένα γράμμα στον αδελφό μου που ήτανε στριμωγμένος απ τους Τάρταρους στο Ιρκούτσκ , αλλά εκείνοι τον συμμάζεψαν μέσα από ένα καπηλειό καθώς διάβαζε το γράμμα φωναχτά ανεβασμένος πάνω σ ένα τραπέζι ,εντελώς τύφλα στο μεθύσι. Έτσι μας τον έστειλαν πακεταρισμένο πίσω σ αυτή την κατάσταση .
¨¨Μα πώς τυφλώθηκε αν επιτρέπεται?¨¨ ,ρώτησε η παιδούλα εκ Πρωσσίας,βλέποντας τα κλεισμένα του βλέφαρα .
Αχ καλή μου,αυτοί οι Τάταροι ,σου πετάνε τα μάτια έξω αν πέσεις στα χέρια τους..
Εκείνη την στιγμή ακούστηκε ένας δυνατός γδούπος που επαναλαμβανόταν μαζί με γοερές κραυγές πόνου,γκάπ ..ώχ,γκούπ ..άχ…
Ηταν ο Δανιήλ Στρογκώφ που παραπατώντας είχε αρχίσει να μετράει τα σκαλοπάτια κατευθυνόμενος προς τη βάση της μαρμάρινης σκάλας
¨φρουροί,μαζέψτε τον και συναρμολογήστε τον στα σβέλτα,πριν πάρει δρόμο κανένα κομμάτι του ¨¨φώναξε υστερικά η Ελισάβετ και κρατώντας αγκαζέ την Σοφία κατευθύνθηκαν προς το εσωτερικό του παλατιού

Marakos

συνεχίζεται
_________________
ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ-ΕΛΠΙΖΩ-ΜΑΧΟΜΑΙ-ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΙ-ΑΜΦΙΣΒΗΤΩ-ΥΠΑΡΧΩ
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Μεταφυσικοί Προβληματισμοί Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης





Μηχανισμός forum: PHPBB

© filosofia.gr - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του.

Υλοποίηση, Φιλοξενία: Hyper Center