Θ.ΒοήθειαςΘ.Βοήθειας   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Εγγεγραμμένα μέληΕγγεγραμμένα μέλη   Ομάδες ΧρηστώνΟμάδες Χρηστών  ΕγγραφήΕγγραφή  ΠροφίλΠροφίλ 
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Τζεσούα, ένας επαναστάτης...
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Επόμενο
 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Συζητήσεις για Θέματα
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  

Τιμητικώτερος τίτλος είναι του Ανθρώπου ή του Θεανθρώπου;
Άνθρωπος
57%
 57%  [ 11 ]
Θεάνθρωπος
31%
 31%  [ 6 ]
Αδιάφορο
10%
 10%  [ 2 ]
Σύνολο Ψήφων : 19

Συγγραφέας Μήνυμα
Chaos
Πρύτανης


Εγγραφή: 09 Φεβ 2008
Δημοσιεύσεις: 2132
Τόπος: Αθήναι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάρ 13, 2008 10:53 am    Θέμα δημοσίευσης: Τζεσούα, ένας επαναστάτης... Απάντηση με Συμπερίληψη


Μια από τις πιο αμφιλεγόμενες προσωπικότητες στην ιστορία είναι σίγουρα ο Ιησούς ο επιλεγόμενος και Ναζωραίος ή Χριστός. Επίσης και μια από τις πιο σημαντικές. Η μετεξέλιξη του εθνικιστικού μεσσιανικού ιμπεριαλισμού των Ιουδαίων στον θρησκευτικό μεσσιανικό ιμπεριαλισμό των Χριστιανών δημιούργησε ένα παγκόσμιο κίνημα που ακόμη και σήμερα συνεχίζει να επηρεάζει τις τύχες της ανθρωπότητας.
Αν εξαιρεθεί από την εξέταση η θρησκευτική ερμηνεία της ζωής και της δράσης του μένουν πολλές εκδοχές που έχουν διατυπωθεί σχετικά και αρκετοί χαρακτηρισμοί που του έχουν αποδοθεί από τους μελετητές της ιστορίας της εποχής. Χαρακτηρισμοί που ξεκινούν από ληστής και τυχοδιώκτης και φτάνουν σε κείνον του κοινωνικού επαναστάτη.
Η αποκατάσταση της αλήθειας είναι παραπάνω από δύσκολη αν ληφθεί υπ’ όψιν η συστηματική παραποίηση των χειρόγραφων μαρτυριών των συγχρόνων του ιστορικών και χρονικογράφων από τους μοναχούς – αντιγραφείς μετά τον 10ο Νέας Χρονολόγησης αιώνα. Κατά τον Κέλσο, που με διαταγή του αυτοκράτορα Ιουλιανού μελέτησε τα απόρρητα αρχεία της αυτοκρατορικής αλληλογραφίας με τους επαρχιακούς διοικητές και αξιωματούχους, η καταγωγή του ήταν ευγενική αλλά η νομική του κατάσταση ήταν εκείνη του δούλου. Πατέρας του ήταν ο Ιούδας από τα Γάμαλα, απόγονος του Δαυίδ, με δικαιώματα στον βασιλικό θρόνο της Ιουδαίας. Είναι γνωστή η σχολαστική τήρηση των οικογενειακών αρχείων από το Ιουδαϊκό ιερατείο.
Ο Ιούδας αυτός, ήταν γόνος μιας μακράς σειράς επαναστατών με τελευταίο τον πατέρα του Εζεκία που το 43 Παλαιάς Χρονολόγησης πέτυχε να απελευθερώσει μια σημαντική περιοχή στην βόρεια Παλαιστίνη, αλλά τελικά τον σταύρωσε ο Ηρώδης. Ο ίδιος ο Ιούδας το 6 π.χ. σε συνεργασία με άλλους επαναστάτες ηγέτες δημιούργησε μία αυτόνομη εβραϊκή κυβέρνηση με έδρα τη Σεπφόριδα, έκοψε νομίσματα με την επιγραφή ΕΒΡΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και κυβέρνησε έχοντας δίπλα του ως πνευματικό ηγέτη τον Ζαχαρία, πατέρα του Ιωάννη του αποκαλούμενου Βαπτιστή.
Οι Ρωμαϊκές λεγεώνες έπνιξαν στο αίμα και αυτή την επανάσταση και σταύρωσαν περίπου δύο χιλιάδες εξεγερμένους. Με αυτοκρατορικό νόμο όλοι οι κάτοικοι της Σεπφόριδας έγιναν δούλοι του Ρωμαϊκού κράτους. Ανάμεσά τους συγκαταλέγονταν η γυναίκα του Ιούδα, η Μαρία και φυσικά ο ίδιος ο Ιησούς. Πρόλαβαν όμως να δραπετεύσουν και να καταφύγουν στην Αίγυπτο.
Για να γίνει το ζήτημα περισσότερο κατανοητό πρέπει να λεχθεί ότι η Γαλιλαία δεν ήταν ο ήσυχος και ειρηνικός τόπος που παρουσιάζουν οι γραφές. Ανάμεσα στο 68 π.χ. και το 6 ν.χ. έγιναν σε αυτήν τριάντα έξη πολύνεκρες και καταστροφικές επαναστάσεις. Η σημαντικότερη υπήρξε η εξέγερση της Απογραφής το 6 ν.χ. που οδήγησε και στη συντριβή της δωδεκάχρονης Εβραϊκής Δημοκρατίας του Ιούδα από τα Γάμαλα.
Τα πολιτικά κόμματα της εποχής, στενά συνδεδεμένα με αντίστοιχες θρησκευτικές αιρέσεις, έπλεκαν αδιάκοπες μηχανορραφίες για την επιβολή τους και δίσταζαν πολύ λίγο μπροστά στη δολοφονία ενός επικύνδινου αντιπάλου. Σπουδαιότερα από αυτά ήσαν οι Φαρισαίοι, αντίπαλοι του σφετεριστή βασιλέα Ηρώδη αλλά ιδιαίτερα συντηρητικοί, οι Σαδουκκαίοι που εκπροσωπούσαν τους κύκλους των Ευγενών και δεν έδιναν ιδιαίτερη σημασία στους θρησκευτικούς τύπους, οι αυστηροί Εσσαίοι που τηρούσαν με ακρίβεια τον μωσαϊκό νόμο αλλά αρνιόνταν να μετάσχουν στις τελετές και μισούσαν την βία και τέλος οι Ζηλωτές που αποσχίσθηκαν από τους προηγούμενους και βρέθηκαν επικεφαλής στις περισσότερες εξεγέρσεις εναντίον των Ρωμαίων.
Οι Ζηλωτές ζούσαν μία κοινοβιακή ζωή, πίστευαν στην κοινοκτημοσύνη των αγαθών και είχαν σαν έδρα τους το Qumran στη Νεκρά Θάλασσα όπου βρέθηκε ένας μεγάλος αριθμός από χειρόγραφα που αποκαλύπτει την ιστορία τους, την προηγμένη γνώση τους και τον μεγάλο υλικό πλούτο που είχαν συγκεντρώσει για να χρηματοδοτούν τις επαναστάσεις τους. Η εξουσία στα πλαίσιά τους ήταν πάντα δυαδική περιλαμβάνοντας έναν πολιτικό αρχηγό από την γενιά του Δαυίδ και έναν πνευματικό ηγέτη από τη γενιά του Ααρών. Εταίρος του Ιούδα από τα Γάμαλα ήταν ο Ζαχαρίας ή ραβίνος Σαδδόκ. Όταν τον διαδέχτηκε ο γιος του Τζεσούα, εταίρος του υπήρξε ο Ιωάννης που εκτελέστηκε από τον Ηρώδη. Για να εκλείψει και ο μύθος περί ανεξικακίας και μη βίας να σημειωθεί ότι δύναμη κρούσης των Ζηλωτών, ήταν οι περίφημοι Σικάριοι, που με το γυριστό μαχαίρι τους σικά ανελάμβαναν να βγάλουν από την κυκλοφορία τους πολιτικούς αντιπάλους που γίνονταν ιδιαίτερα ενοχλητικοί, τους αρνούμενους να πληρώσουν τον βασιλικό φόρο στους ίδιους και τους φίλους που φαίνονταν διστακτικοί στην υλοποίηση της εκάστοτε γραμμής…
Ο Ιησούς λοιπόν ήταν ένας πολιτικός ηγέτης που συνέχιζε την παράδοση των προγόνων του, επικεφαλής του κινήματος εθνικής επανασύστασης και ανεξαρτησίας. Υπάρχει η θεωρία, βασιζόμενη σε κρατικά και ιδιωτικά αρχεία αλληλογραφίας των αξιωματούχων της Ρωμαϊκής διοίκησης αλλά και Ιουδαίων πολιτικών και θρησκευτικών ηγετών, ότι η ίδια η Ρωμαϊκή πολιτική της εποχής είχε εξετάσει την περίπτωση να τον αποκαταστήσει στον θρόνο, καταργώντας τους μικροβασιλείς τετράρχες. Ενδιαφέρονταν για την δημιουργία υπό την νόμιμη ηγεσία του ενός ισχυρού συμμαχικού εβραϊκού κράτους που θα αποτελούσε προμετωπίδα απέναντι στις επιδρομές των Πάρθων οι οποίοι απειλούσαν το ασιατικό τμήμα του Ιμπέριουμ. Φυσικά μια τέτοια προοπτική δεν μπορούσε να γίνει δεκτή από τον Τζεσούα που είχε ανατραφεί με το μεσσιανικό όνειρο της κυριαρχίας του περιούσιου λαού πάνω στον κόσμο, της πρώτης εφαρμογής της ρατσιστικής θεωρίας της Ανώτερης ή Εκλεκτής φυλής, που διατηρείται ακόμη και σήμερα. Η άρνησή του οδήγησε πιθανότατα στην μετέπειτα προδοσία των επιτελών του που βιάζονταν να δουν το εβραϊκό κράτος απεκατεστημένο και δυσαρεστήθηκαν από αυτήν.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από τους χρονικογράφους της εποχής πρέπει να υπήρξαν δύο συλλήψεις του Ιησού, με χρονική απόσταση μερικών μηνών. Τις αιτίες τις βρίσκουμε σε φαινόμενα που έχουν το ανάλογό τους και σήμερα: Οι πόροι του κόμματος των Ζηλωτών προέρχονταν από δύο πηγές. Τις εισφορές των μελών και την βίαιη είσπραξη διάφορων ποσών από τους εύπορους κατοίκους της χώρας. Αυτά τα ποσά θεωρούντο ο νόμιμος φόρος που θα έπρεπε να καταβάλλεται στον πραγματικό βασιλέα και όχι στον σφετεριστή Ηρώδη και τους επικυρίαρχους Ρωμαίους. Αυτόν τον χαρακτήρα είχε και η επίθεση στον Ναό που ακολούθησε την θριαμβευτική είσοδο του Τζεσούα στην Ιερουσαλήμ. Η είσοδος αυτή δεν έγινε την περίοδο του Πάσχα, αλλά έξη μήνες νωρίτερα στη γιορτή της Σκηνοπηγίας.
Μετά την επιδρομή στον Ναό, η οποία του στοίχησε τις συμπάθειες των κατοίκων της πόλης που αρχικά τον είχαν υποδεχθεί σαν απελευθερωτή και νόμιμο διάδοχο του οίκου του Δαυίδ, ο Ιησούς παρέμεινε κρυμμένος πότε στην Ιερουσαλήμ και πότε σε σπηλιές έξω από αυτήν. Έξη περίπου βδομάδες πριν το Πάσχα και ύστερα από προδοσία του μέλους του επιτελείου του Ιούδα Ισκαριώτη, πιάστηκε στο κτήμα Ιεραχμιήλ από μια δύναμη εξακοσίων περίπου Ρωμαίων στρατιωτών, ενισχυμένων από την φρουρά του Ναού και διοικουμένων από έναν χιλίαρχο. Συνελήφθη, δικάστηκε με όλους τους τύπους που απαιτούσε ο Ρωμαϊκός νόμος και καταδικάστηκε σε σταυρικό θάνατο. (Ένας ακόμη μύθος σχετικά είναι και το ότι ο σταυρός ήταν σημείο καταισχύνης που καθαγιάστηκε από την σταύρωση του Ιησού. Στην πραγματικότητα ήταν αρχαιότατο ιερό σύμβολο θεωρούμενο ότι παρείχε ισχυρή προστασία απέναντι στο Κακό. Για τούτο ακριβώς η ποινή της σταύρωσης επεφυλάσσετο για τους χειρότερους εγκληματίες, ώστε να εξορκιστεί πάνω στον σταυρό η κακότητά τους).
Χάρις όμως στην παρέμβαση των ισχυρών φίλων του και την ενδεχόμενη δωροδοκία του τοπικού διοικητού Πόντιου Πιλάτου δεν εκτελέστηκε. Η σταύρωσή του διατάχθηκε να γίνει στον λόφο Γολγοθά, αντί για το σύνηθες πεδίο εκτελέσεων που ήταν στο όρος των Ελαιών. Η μικρή φρουρά που τον μετέφερε δέχτηκε την επίθεση Ζηλωτών με επικεφαλής τον γνωστό Σίμωνα τον Κυρηναίο που κατά τα ευαγγέλια μετέφερε τον σταυρό του Ιησού. Και πράγματι τον μετέφερε, αφού στη διάρκεια της επίθεσης πιάστηκε και στη συνέχεια εκτελέστηκε στη θέση του δραπέτη. (‘Άλλος ένας μύθος είναι η κλασσική εικόνα με τον κουρελιασμένο Ιησού να σέρνει έναν τεράστιο σταυρό. Στην πραγματικότητα οι κατάδικοι υποχρεώνονταν να μεταφέρουν το οριζόντιο δοκάρι, ενώ το κάθετο ήταν εκ των προτέρων τοποθετημένο στον τόπο της εκτέλεσης). Το γεγονός της αντικατάστασης του Ιησού αναφέρεται από τον Κέλσο αλλά και στην παράδοση της αίρεσης των Γνωστικών που καταδιώχθηκαν και εξοντώθηκαν από τους ορθόδοξους Βυζαντινούς.
Προκειμένου να δεχθεί ο Πιλάτος να διευκολύνει την απόδραση του Ιησού είχε απαιτήσει και πάρει τη διαβεβαίωσή του ότι θα σταματήσει την επαναστατική του δράση. Ο τελευταίος όμως αμέσως μετά την απελευθέρωσή του κατέφυγε στη Σαμάρεια όπου ξεσήκωσε τον λαό σε εξέγερση. Η εξέγερση κετεστάλει από τον Ρωμαϊκό στρατό και ο Ιησούς πιάστηκε στην πόλη Λύδδα από τους Σαδδουκαίους και παραδόθηκε στον Πιλάτο. Για την εξέγερση στη Σαμάρεια και τον ρόλο του Ιησού μιλά ο φαρισαίος και φιλορωμαίος ιστορικός Φλάβιος Ιωσήφ. Μετά τη δεύτερη σύλληψή του ο Ιησούς στάλθηκε για αναγνώριση στο Σανχερδίν, το συμβούλιο των Εβραίων αρχιερέων, καθώς και στον Ηρώδη Αντύπα, τετράρχη της Γαλιλαίας. Κατόπιν οδηγήθηκε στο όρος των Ελαιών για εκτέλεση.
Στο ζήτημα της ταφής και της ανάστασης του Ιησού, τα χριστιανικά κείμενα είναι ολότελα εκτός πλαισίου των γνωστών στοιχείων για την ιστορική περίοδο. Σύμφωνα με τους ρωμαϊκούς νόμους ήταν αδύνατον να θάφτηκε ένας καταδικασμένος σε θάνατο σε κανονικό τάφο. Το πτώμα του πρέπει να πετάχτηκε στον λεγόμενο βουρκόλακκο (Fossa Infamia) όπου κατέληγαν όλα τα σώματα των εκτελεσμένων. Για το ζήτημα της ανάστασης προτείνονται πολλές εκδοχές. Μία από αυτές είναι ότι το περίφημο σφουγγάρι με το οποίο δρόσισαν τον Ιησού ήταν βουτηγμένο σε ένα ισχυρό ναρκωτικό που του προκάλεσε νεκροφάνεια. Στην συνέχεια οι Ζηλωτές ανέσυραν το σώμα του από τον βουρκόλακκο και δίνοντάς του το αντίδοτο τον «ανέστησαν». Κατά άλλη εκδοχή ο Ιησούς πέθανε πραγματικά, αλλά οι οπαδοί του χρησιμοποίησαν τον δίδυμο αδελφό του για να δημιουργήσουν τον μύθο της ανάστασης. Τέλος υπάρχει η άποψη ότι αρχικά δεν είχε μπει καθόλου θέμα ανάστασης μετά την κλοπή του πτώματος του Ιησού, αλλά η υπόθεση αυτή μπήκε σε κυκλοφορία από τους μεταγενέστερους χριστιανούς όπως ο Παύλος που ζητούσαν αντικείμενα προπαγάνδας.
Η τελευταία αυτή άποψη ενισχύεται από το γεγονός ότι ο αυτοκράτορας Ιουλιανός διέταξε την καύση των λειψάνων «εκείνου που οι Εβραίοι λατρεύουν σαν θεό που ισχυρίζονται ότι αναστήθηκε». Μετά την δολοφονία του Ιουλιανού διαδόθηκε από τους κυρίαρχους πλέον χριστιανούς ότι τα λείψανα που κάηκαν ανήκαν στον Ιωάννη τον Βαπτιστή. Ποτέ όμως δεν ισχυρίστηκε κανείς ότι ο Ιωάννης αναστήθηκε. Τα λείψανα αυτά κατά πάσα πιθανότητα ανήκαν όντως στον Ιησού και είχαν φυλαχθεί από τους οπαδούς του.
Το επαναστατικό κίνημα δεν έκλεισε στην Ιουδαία και την ευρύτερη Παλαιστίνη με τον θάνατο του Ιησού. Μέχρι το 135 ν.χ. οι Ζηλωτές δημιουργούσαν εξεγέρσεις και επαναστάσεις. Πολύ συχνά έρχονταν και σε σύγκρουση με κείνους τους οπαδούς του Τζεσούα που δεν ήθελαν να βλέπουν σε αυτόν τον εθνικιστή ηγέτη αλλά την προσωποποίηση του θεού. Κι όμως αυτοί οι τελευταίοι κέρδισαν το παιγνίδι μέσα από τις αμφισβητισιακές ανάγκες της εποχής και αργότερα τις ανάγκες της αυτοκρατορικής πολιτικής. Από τότε και μέχρι σήμερα αποτελούν έναν από τους χειρότερους δυνάστες της ανθρωπότητας και ένα από τα κυριότερα στηρίγματα της κάθε εξουσίας.


_________________
Ψάχτης, Ξερόλας, Ανακατωσούρας, Καλότροπος, Κακόψυχος...
http://chaos-excavations.blogspot.com/


Έχει επεξεργασθεί απο τον/την Chaos στις Παρ Ιούλ 02, 2010 11:22 am, επεξεργάσθηκε 3 φορές συνολικά
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
Bugman
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιούλ 2003
Δημοσιεύσεις: 13585
Τόπος: Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάρ 13, 2008 12:01 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Εγώ πιστεύω ότι ο Χριστός ήταν άνθρωπος. Φυσικά δεν κοροϊδεύω την πίστη κανενός περί του Θεάνθρωπου Χριστού.
Η ανθρώπινη ιδιότητα του Χριστού αρκεί για να με πείσει περί των λόγων του! Φυσικά μπορούμε να θεωρούμε ότι όλοι είμαστε "παιδιά του Θεού" με ότι και αν σημαίνει το "παιδιά", αρκει να γράψουμε "είμαστε του "Θεού" φτάνει. Το χριστιανικό πιστεύω λέει φυσικά για τον "μονογενή" Χριστό, δηλαδή το μόνο γένος που βρίσκει επί του Χριστού είναι το Θεϊκό, έτσι ουσιαστικά δεν ισχύει το "Θεάνθρωπος" ως τον έχοντα δυο γένη, Θεϊκό και ανθρώπινο. Αυτή η διαφοροποίηση έχει σημασία σε ένα περιβάλλον όπου αναμετρούν κάποιοι τους Θεούς τους, "εσύ έχεις αυτόν, εγώ έχω τον καλύτερο".
Για κάποιον που τον ενδιαφέρει η αποστολή του Χριστού σε σχέση με την κοινωνία, τα ηθικά διδάγματά του, η φιλοσοφία του, το Θεϊκό στοιχείο μπορεί να το παραβλέπει, να το θεωρεί "υπερβατική διάσταση" των λόγων του. Η αγάπη δηλαδή που αποτελεί το μέσο για να ζούμε, είναι ταυτόχρονα και ο λόγος που υπάρχουμε, και όποιος πάει αντίθετα με τη βούλησή του, πάει ενάντια στην ύπαρξή του, δημιουργεί δηλαδή δυνάμεις που πάνε ενάντιά του! Στο τέλος δηλαδή "νικάει ο Χριστός", η βάση ποτέ δεν θα αλλάξει, θα παραμένει η Αγάπη.

Η φιλοσοφία αυτή είναι ξεκάθαρη και την κάνει "θρησκεία" η πίστη στη βάση, πως πράγματι η Αγάπη είναι η βάση όλων. Η σοφία και γενικά η πνευματικότητα του ανθρώπου είναι μέσα επιμέρους, που αν λειτουργήσουν "άσχημα" θα επιφέρουν αντιδράσεις. Έτσι δεν μπορεί κανείς να βασίζεται σε επιμέρους μέσα παραβλέποντας το κύριο μέσο την Αγάπη. Με την αγάπη ως μέσο ενεργούμε όπως και η βάση (η αγάπη η ίδια). Η διδασκαλία του Χριστού είναι λοιπόν "οικολογική", θέλοντας να γίνεται ο άνθρωπος ένα με τη φύση, ενεργόντας όπως και αυτή.

Δυστυχώς η οργάνωση της εκκλησίας έφτασε σε βαθμό να λαμβάνει μέτρα κατά αυτών που λειτουργούν άσχημα, όπως αυτή δίκαζε, εφαρμόζοντας αντίδραση παρερμηνεύοντας πως αυτό είναι λειτουργία της φύσης και όχι μια πνευματική άσκηση, ή ένα επιμέρους εργαλείο υποδεέστερο της Αγάπης! Φυσικό ήταν λοιπόν πάλι "φυσικές δυνάμεις" να επαναφέρουν την τάξη και αυτές οι αντιδράσεις να εξαφανιστούν (δεν έχουμε πια την Ιεαρά εξέταση).

Αυτές οι φυσικές δυνάμεις είναι ανεμπόδιστες από οποιαδήποτε δική μας παρέμβαση, είναι ο Θεός, ειναι η Αγάπη, είναι το καλό. Το ερώτημα είναι...που είναι το κακό; Το κακό λοιπόν είναι και αυτό μαζί στο όλο, αλλά εμφανίζεται τόσο όσο να κινεί την διαδικασία της αγάπης. Έτσι και το κακό είναι χρήσιμο, γι΄αυτό υπάρχει. Ο άνθρωπος δεν είναι κακός αλλά μπορεί να παίξει το ρόλο του σε ένα κακό, μεγάλο ή μικρό, το οποίο θα αναδείξει όπως και να έχει το πράγμα το καλό. Η φιλοσοφία του Χριστού σχετίζεται με την συνειδητοποίηση αυτής της πραγματικότητας. Θέλει δηλαδή να είμαστε συνειδητά όντα ως προς την θέση μας τόσο για την Αγάπη όσο και για το κακό. Αν πιστεύουμε στην Αγάπη, δεν χρειάζεται να σκεφτόμαστε αν θα κάνουμε κακό ή όχι. Το τι θα κάνουμε δεν μπορούμε να το ξέρουμε ακριβώς. Ο ρόλος μας δεν μπορεί να περιγραφεί επακριβώς. Αυτή η αόριστη θέση μας εξαφανίζεται με την πίστη μας πως όλα θα είναι καλά, η αγάπη πάντα θριαμβεύει, αφού όλα πάνω στην αγάπη γίνονται, αυτή αποτελεί βάση!

Τώρα ο "τριαδικός" Θεός και όλα τα επιπλέον περί αγγέλων και άλλων...έχουν μια μυθολογική υπόσταση, και έχουν θέση σε "σκεπτικά" τα οποία είναι υποδεέστερα της αγάπης, τόσο της βάσης όσο και της ως μέσου αγάπης, αυτής της "αισθανόμενης" από μας. Η οποιαδήποτε διαφωνία επί αυτών δεν παίζει κανέναν ουσιαστικό ρόλο με την βασική φιλοσοφία.

Γι΄αυτό το λόγο, αν ο Χριστός ήταν άνθρωπος ή Θεός ή Θεάνθρωπος είναι κάτι που δεν μας αφορά πραγματικά!
_________________
Σκορπίστε γνώση, μαζέψτε χαρά!

Η γνώση δεν μπορεί να πουληθεί: Γιατί ενώ κάθε εμπόρευμα μπορεί να επιστραφεί, η γνώση δεν μπορεί να επιστραφεί!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
sakaflias71
Πρύτανης


Εγγραφή: 07 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 813
Τόπος: ΑΘΗΝΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάρ 13, 2008 8:14 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Ο Τζόσουα είναι δημιούργημα του Σαούλ και των πρώτων εκκλησιαστικών συνόδων.
Στα απόκρυφα ευαγγέλια π.χ εμφανίζεται ο Ιησούς σε παιδική ηλικία να μετατρέπει τους φίλους του σε βατράχια και να κάνει τέτοια αστειάκια με την θαυματουργή του δύναμη.
Όλα αυτά μετέπειτα λογοκρίθηκαν για να μείνουν μόνο ότι ήταν ορθό και ότι είχε κάποια βάση στον πλατωνικό ιδεαλισμό.
_________________
Αυτό που περιφρονείς, γιαυτό θα σε θυμούνται.
FRANK HERBERT
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
maxim_97
Πρύτανης


Εγγραφή: 08 Ιαν 2005
Δημοσιεύσεις: 2769
Τόπος: ΑΘΗΝΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάρ 13, 2008 9:23 pm    Θέμα δημοσίευσης: Re: Τζεσούα, ένας επαναστάτης... Απάντηση με Συμπερίληψη

Θερμά συγχαρητήρια φίλε για το κείμενο σου. Είμαι απόλυτα σύμφωνος στα όσα γράφεις. Συνέχισε έτσι.....
_________________
Επίκουρος:
Ο θάνατος δεν υπάρχει ούτε για τους ζωντανούς ούτε για τους πεθαμένους – εφόσον για τους πρώτους δεν υπάρχει, ενώ οι άλλοι δεν υπάρχουν πια".
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα AIM διεύθυνση
Chaos
Πρύτανης


Εγγραφή: 09 Φεβ 2008
Δημοσιεύσεις: 2132
Τόπος: Αθήναι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάρ 14, 2008 12:47 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

sakaflias71 έγραψε:

Ο Τζόσουα είναι δημιούργημα του Σαούλ και των πρώτων εκκλησιαστικών συνόδων.



Το όνομα "Τζόσουα" αποδίδεται ως "Ιωσίας". Το "Τζεσούα" ή "Γιεχσούα", λαμβανόμενης υπ' όψιν της ιδιότυπης γραφής της εβραικής γλώσσας που περιέχει μόνον σύμφωνα, αποδίδεται ως "Ιησούς".


_________________
Ψάχτης, Ξερόλας, Ανακατωσούρας, Καλότροπος, Κακόψυχος...
http://chaos-excavations.blogspot.com/
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
Chaos
Πρύτανης


Εγγραφή: 09 Φεβ 2008
Δημοσιεύσεις: 2132
Τόπος: Αθήναι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάρ 14, 2008 1:33 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

sakaflias71 έγραψε:

Ο Τζόσουα είναι δημιούργημα του Σαούλ και των πρώτων εκκλησιαστικών συνόδων.


Δεν κατάλαβα καλά το νόημα της παρέμβασής σου αγαπητέ Σακαφλιά. Αν εννοείς ότι ο Ιησούς ήταν ανύπαρκτος και απλώς εφευρέθηκε "λογοτεχνικά" κατά κάποιο τρόπο, η μόνη επιστημονική και ορθολογική σχετική βάσανος που υπάρχει, εκείνη της διασταύρωσης των ιστορικών στοιχείων, αποδεικνύει κάτι διαφορετικό.
Είναι τόσες πολλές και από διαφορετικές πηγές οι σχετικές αναφορές που δεν είναι δυνατό να πρόκειται για κατασκευή τέτοιου είδους. Αναφέρθηκα κι εγώ στην παραποίηση των αρχείων κατά την αντιγραφή τους από τους μοναχούς, καθώς και στην εκδοχή της χρήσης της Παυλιανής λογοτεχνικής ικανότητας για την κατασκευή του μύθου της ανάστασης, αλλά η ολοκληρωτική κατασκευή εκ του μηδενός μιας ταυτότητας, μιας ιστορικής πορείας, μιας προσωπικότητας, είναι δύσκολη ακόμη και με τα σημερινά μέσα. Τουλάχιστον είναι δύσκολο να αντέξει σε έρευνα βάθους.
Σε παραπέμπω σαν μικρό δείγμα, στην αναφορά του Σουητώνιου στους "Βίους Των Καισάρων", στον τόμο "Κλαύδιος", στο τμήμα 25:
"Επειδή οι Ιουδαίοι δημιουργούσαν συνεχώς ταραχές με την υποκίνηση του Χριστού, τους εξεδίωξε από την Ρώμη". Παρόμοιες "δημοσιογραφικού" τύπου αναφορές υπαρχουν διάσπαρτες παντού στην βιβλιογραφία.
Αν ενοούσες κάτι διαφορετικό και τζάμπα τάγραψα τα παραπάνω, ερμήνευσε!!!

_________________
Ψάχτης, Ξερόλας, Ανακατωσούρας, Καλότροπος, Κακόψυχος...
http://chaos-excavations.blogspot.com/
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
Κρίτων
Πρύτανης


Εγγραφή: 24 Αύγ 2007
Δημοσιεύσεις: 632

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάρ 14, 2008 10:26 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Τζεσούα ήταν το πραγματικό του όνομα που Ελληνιστί μετατράπηκε σε Ιησούς, το Χριστός όπως το λέμε σήμερα δέ σημαίνει τίποτε άλλο παρά χρισμένος τίτλος που είχαν χιλιάδες άλλοι άνθρωποι πρίν απο αυτόν.
Δέν λέω οτι δέν υπήρξε η ένσταση μου είναι άν είναι πραγματικά αυτός ο θεάνθρωπος που μας παρουσιάζουν τα ευαγγέλια οπου το ύφος τους είναι καθαρά μυθιστορηματικό, άν τον σταυρώσαν οι Εβραίοι οπως τάχα πιστεύαμε και όχι οι Ρωμαίοι.
Οι ιστορικές αναφορές βέβαια της εποχής του δέν λένε κουβέντα για το πρόσωπο του, ότι ψιλό υπάρχει δείχνει να είναι προσθήκη στο έργο των ιστορικών τον 4ο - 5ο αιώνα βασικά απο τον Ευσέβιο. Περιττό να πώ οτι οι διαστρευλώσεις στα ιστορικά έργα όλο και κάτι ύποπτο σημαίνει.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
gexrag
Πρύτανης


Εγγραφή: 01 Οκτ 2007
Δημοσιεύσεις: 1236

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάρ 15, 2008 7:36 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Η ιστορία που παρουσιάστηκε από τον θεματοθέτη αφορά ΑΛΛΟ πρόσωπο που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ έζησε και ΟΧΙ τον Κύριο Ιησού Χριστό.

ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ στην επιστροφή του "Ασώτου maxim_97 που βρήκε την ευκαιρία μόλις έλειψα δυο μέρες να επανεμφανιστεί. Δεν είδα ακόμη να ανατρέπει το Θεώρημα Ύπαρξης του Θεού που τόσο αρνείται ΤΥΦΛΑ.

Υπήρχε και ΥΠΑΡΧΕΙ τόση διαστρέβλωση της ΑΛΗΘΕΙΑΣ που είναι πραγματικά δύσκολο σε κάποιον να ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ τις βρωμιές και τις ακαθαρσίες που έχουν τυπωθεί ως Ιερά Κείμενα. Έχουν κάνει και κάνουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ ζημιά αφού είναι πηγή αμφισβήτησης του Θεού αφού προκύπτει ένα λόγος που είναι παράλογος μπροστά στην ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ της ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ.

Ο Ιησούς (σημαίνει Σωτήρας) δεν ήταν ο μόνος που έφερε το όνομα αυτό αφού πολλοί Εβραίοι επονόμαζαν σωτήρα κάποιο υιό τους αφού πίστευαν ότι αυτοί θα γεννήσουν τον Υιό του ανθρώπου και Υιό του Θεού. Το ψέμα τους λέγονταν από τα αποστατηθέντα άτομα που κακώς ονομάζονται δαιμόνια.

Τα υπόλοιπα δεν θέλω να τα σχολιάσω αφού είναι γνωστό άρθρο που έχει τυπωθεί με μερικές προσθήκες και δεν αποτελούν παρά ακόμη ένα παραμύθι των γνωστών παραμυθάδων που μυθιστορηματούν γράφοντας βιβλία ισταρίας.

Ευχαριστώ δεν θα πάρω. Την μασημένη τροφή δεν την βάζω στο στόμα μου.
_________________
Η Αλήθεια (Ιησούς Χριστός) υπάρχει φαίνεται κι ας παιδεύεται.
Η αλήθεια δεν φοβάται τίποτα.
http://gexrag.blogspot.com/2007/09/blog-post.html
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Chaos
Πρύτανης


Εγγραφή: 09 Φεβ 2008
Δημοσιεύσεις: 2132
Τόπος: Αθήναι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Μάρ 16, 2008 5:15 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

gexrag έγραψε:

Η ιστορία που παρουσιάστηκε από τον θεματοθέτη αφορά ΑΛΛΟ πρόσωπο που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ έζησε και ΟΧΙ τον Κύριο Ιησού Χριστό...



Όπως διάβασα κάπου, "έχετε ακούσει για τον Εγγλέζο καθηγητή που πέρασε όλη του ζωή προσπαθώντας να αποδείξει ότι δεν ήταν ο Όμηρος ο ποιητής των ομηρικών επών, αλλά κάποιος άλλος συνονόματός του που έζησε την ίδια εποχή, στον ίδιο τόπο, ήταν κι αυτός ποιητής, έκανε τα ίδια πράγματα στη ζωή του και πέθανε ταυτόχρονα με αυτόν;"
Αυτά περί ταυτότητος του Τζεσούα. Τώρα, κάτι άλλο που με ενδιαφέρει περισσότερο:

_________________
Ψάχτης, Ξερόλας, Ανακατωσούρας, Καλότροπος, Κακόψυχος...
http://chaos-excavations.blogspot.com/
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
gexrag
Πρύτανης


Εγγραφή: 01 Οκτ 2007
Δημοσιεύσεις: 1236

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Μάρ 16, 2008 5:22 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Φίλε μου Chaos

Όταν εγώ ψάχνω στα σκουπίδια φροντίζω να διαλλέξω αυτό που πραγματικά αξίζει. Μερικά σκουπίδια θα παραμένουν ΠΑΝΤΑ σκουπίδια.

Η περίπτωση του Ιησού είναι όπως την αναφέρω εγώ και χιλιάδες μελετητές ακόμη εκτός από κάποιους που θέλουν να πουλήσουν ως βιβλία κάποιες αθλιότητες όπως πχ ο περιβόητος Λιακόπουλος. Δεν λέω κύριος γιατί αν ήταν θα παρουσίαζε αλήθειες και ΟΧΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΕΣ ΑΝΑΛΗΘΕΙΕΣ.

Περιμένω την ερώτηση που δεν καταχωρήθηκε για άγνωστους σε εμέ λόγους.
_________________
Η Αλήθεια (Ιησούς Χριστός) υπάρχει φαίνεται κι ας παιδεύεται.
Η αλήθεια δεν φοβάται τίποτα.
http://gexrag.blogspot.com/2007/09/blog-post.html
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Chaos
Πρύτανης


Εγγραφή: 09 Φεβ 2008
Δημοσιεύσεις: 2132
Τόπος: Αθήναι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Μάρ 16, 2008 5:32 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

gexrag έγραψε:

Τα υπόλοιπα δεν θέλω να τα σχολιάσω αφού είναι γνωστό άρθρο που έχει τυπωθεί με μερικές προσθήκες και δεν αποτελούν παρά ακόμη ένα παραμύθι των γνωστών παραμυθάδων που μυθιστορηματούν γράφοντας βιβλία ισταρίας.

Ευχαριστώ δεν θα πάρω. Την μασημένη τροφή δεν την βάζω στο στόμα μου.


Στα 54 χρόνια της ζωής μου, εκ των οποίων τα 39 εργάζομαι, πολιτεύομαι ή συγγράφω, κατηγορήθηκα πολλές φορές για διάφορα πράγματα, ενίοτε και δικαίως...
Είναι η πρώτη φορά που κατηγορούμαι για λογοκλοπή.
Όσοι έτυχε να διαβάσουν προηγούμενες παρεμβάσεις ή τοποθετήσεις μου, θα έχουν προσέξει ότι με ιδιαίτερη προσοχή όταν εισάγω ανεπεξέργαστα κείμενα τρίτων το κάνω με πλάγια γράμματα, σε εισαγωγικά και ενίοτε και με άλλο χρώμα και πάντοτε αναφαίροντας τον συγγραφέα. Όταν χρησιμοποιώ φράσεις ή εκφράσεις άλλων μέσα σε δικό μου κείμενο, τοποθετώ εισαγωγικά και πολλές φορές και πλάγια στοιχεία.
Με πολύ ήρεμο και ψύχραιμο - ακόμη - τρόπο, ζητώ από τον gexrag να δημοσιοποιήσει το άρθρο στο οποίο αναφαίρεται, καθώς και το έντυπο και τον χρόνο δημοσίευσής του. Νομίζω ότι 24 ώρες είναι αρκετές για να αναζητήσει και να προσκομίσει αυτά τα στοιχεία.
Αν αυτός ο χρόνος παρέλθει χωρίς απάντηση, θα επανέλθω, με άλλο τόνο και άλλη πρακτική.

_________________
Ψάχτης, Ξερόλας, Ανακατωσούρας, Καλότροπος, Κακόψυχος...
http://chaos-excavations.blogspot.com/
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
gexrag
Πρύτανης


Εγγραφή: 01 Οκτ 2007
Δημοσιεύσεις: 1236

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Μάρ 16, 2008 5:43 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Φίλε μου ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΑ για λογοκλοκή και ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ αν φάνηκε κάτι τέτοιο.

Η αναφορά μου είναι σε ένα άρθρο που έχω διαβάσει σε εφημερίδα προ δύο περίπου ετών αν δεν κάνω λάθος και όχι σε 24 ώρες αλλά ούτε σε 24 αιώνες ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να σου το παρουσιάσω γιατί ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ.

Αν το άρθρο αυτό είναι συγγραφή δική σου μπορείς να μας το παρουσιάσεις εσύ. Αν αλλάξεις τόνο φρόντισε να συναντηθούμε για να δούμε πόσο άγριος είσαι γιατί εγώ σήμερα είμαι αξύριστος για τρεις μέρες και ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΜΑΙ κυριολεκτικά. Έτσι φαντάζομαι ότι είμαι πιο άγριος και οι φοβέρες ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΥΝ σε εμένα.

Τέλος επειδή χρησιμοποιώ την δύναμη του λόγου παρατήρησε πόσο εύκολα αντιστράφηκε ο εκβιασμός και πόσο εύκολα θα εκτεθείς αν δεν αποκαλύψεις εσύ ποιος ήταν ο αρθρογράφος εκείνου του άρθρου που παρουσιάστηκε στην εφημερίδα Βήμα της Κυριακής. Έτσι αν ήσουν εσύ τότε ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ αφού έχεις αυτό που ζητάς και ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ παρουσίαση από εμένα. Διαφορετικά ή έχει γίνει λογοκλοπή ή δεν παρουσίασες απλά την βιβλιογραφία όσων παραθέτεις. Σημειώνω ότι δεν πρόσεξα τον τρόπο γραφής και ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ βρε αδερφέ ποιος αρθρογραφεί αλλά ΤΙ ΕΙΝΑΙ αυτό που γράφει.

ΜΗΝ ΑΡΠΑΖΕΣΑΙ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ και ειδικά όταν ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ (ομιλία) που να το δικαιολογεί.
_________________
Η Αλήθεια (Ιησούς Χριστός) υπάρχει φαίνεται κι ας παιδεύεται.
Η αλήθεια δεν φοβάται τίποτα.
http://gexrag.blogspot.com/2007/09/blog-post.html
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Chaos
Πρύτανης


Εγγραφή: 09 Φεβ 2008
Δημοσιεύσεις: 2132
Τόπος: Αθήναι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Μάρ 16, 2008 8:30 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

gexrag έγραψε:
Φίλε μου ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΑ για λογοκλοκή και ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ αν φάνηκε κάτι τέτοιο.

Για να μην τρελαθούμε και τελείως:
gexrag έγραψε:
Τα υπόλοιπα δεν θέλω να τα σχολιάσω αφού είναι γνωστό άρθρο που έχει τυπωθεί με μερικές προσθήκες και δεν αποτελούν παρά ακόμη ένα παραμύθι των γνωστών παραμυθάδων που μυθιστορηματούν γράφοντας βιβλία ισταρίας.
Ευχαριστώ δεν θα πάρω. Την μασημένη τροφή δεν την βάζω στο στόμα μου.

Αν αυτό δεν είναι κατηγορία λογοκλοπής, τότε έχω ξεχάσει τα ελληνικά μου.
gexrag έγραψε:
Αν αλλάξεις τόνο φρόντισε να συναντηθούμε για να δούμε πόσο άγριος είσαι γιατί εγώ σήμερα είμαι αξύριστος για τρεις μέρες και ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΜΑΙ κυριολεκτικά. Έτσι φαντάζομαι ότι είμαι πιο άγριος και οι φοβέρες ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΥΝ σε εμένα.

Τόση μαγκιά και τόσο αντριλίκι πιά...Τι άλλο όμως από κουτσαβακισμό να περιμένει κανείς από ανθρώπους με ιδιοσυγκρασία ίδια με των ιεροεξεταστών του Μεσαίωνα, των ροπαλοφόρων του Μουσολίνι και των ναζί του Χίτλερ; Όσο για τις αξυρισιές και τις αγριάδες παραπέμπω εδώ:

http://www.filosofia.gr/forum/viewtopic.php?p=45110#45110

Και ως προς τις "φοβέρες" δήλωσα απλά ότι "θα επανέλθω, με άλλο τόνο και άλλη πρακτική", πράγμα που προτίθεμαι να κάνω.
gexrag έγραψε:
Αν το άρθρο αυτό είναι συγγραφή δική σου μπορείς να μας το παρουσιάσεις εσύ...
...Τέλος επειδή χρησιμοποιώ την δύναμη του λόγου παρατήρησε πόσο εύκολα αντιστράφηκε ο εκβιασμός και πόσο εύκολα θα εκτεθείς αν δεν αποκαλύψεις εσύ ποιος ήταν ο αρθρογράφος εκείνου του άρθρου που παρουσιάστηκε στην εφημερίδα Βήμα της Κυριακής. Έτσι αν ήσουν εσύ τότε ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ αφού έχεις αυτό που ζητάς και ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ παρουσίαση από εμένα. Διαφορετικά ή έχει γίνει λογοκλοπή ή δεν παρουσίασες απλά την βιβλιογραφία όσων παραθέτεις...

Δεδομένου ότι έχω πάνω από 10 χρόνια να πιάσω το "ΒΗΜΑ" στα χέρια μου, θα ήταν μάλλον απίθανο να γράφω κιόλας σ' αυτό. Πόσο μάλλον να ξέρω και ποιός γράφει το κάθε άρθρο. Οι μόνες φορές που χρειάστηκε να ασχοληθώ συγγραφικά με τον Τζεσούα, ήταν το 1981 σε άρθρο μου στην εφημερίδα "ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΗ ΣΗΜΑΙΑ" και το 1990 σε κριτική για το βιβλίο του Ε. Ουίτγουερθ "ΤΑ ΕΝΝΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ", στο περιοδικό "ΔΑΥΛΟΣ".
Και φυσικά χρησιμοποίησα κάποια στοιχεία από αυτά που παραθέτω και εδώ, με πλήρη βιβλιογραφία όπως ήταν υποχρέωσή μου, αφού τα ιστορικά δεδομένα ήταν τα ίδια και το '80 και το '90 και το 2008 και θα είναι και το 2108. Ελπίζω ως τότε να έχει εφευρεθεί η χρονοοθόνη για να πάψουν τα παραμυθάκια. Αν και ορισμένα άτομα επιλέγουν να τρέφονται μόνον από το φανατισμό τους και ως εκ τούτου είναι καταδικασμένα σε αιώνια εθελοτυφλία.
Τέλος, οσάκις μου ζητήθηκε από σοβαρούς συνδιαλεγόμενους η παράθεση ή η υπόδειξη βιβλιογραφίας, το έκανα με ευχαρίστηση, ασχέτως της συμφωνίας μας ή της διαφωνίας μας. Όταν όμως έχω να κάνω με άτομα που το μόνο τους ενδιαφέρον είναι να φωνασκούν για τον Παναθηναικό, τον Ολυμπιακό, την Ξάνθη, τον Ιησού τους ή το κόμμα τους, μόνον ένα πράγμα μου απομένει: Να αναζητήσω στο ντουλάπι εκείνα τα ξεχασμένα, ξεχαρβαλωμένα και παμπάλαια υποδήματα και να αρπάξω τον πλησιέστερο μαρκαδόρο.

_________________
Ψάχτης, Ξερόλας, Ανακατωσούρας, Καλότροπος, Κακόψυχος...
http://chaos-excavations.blogspot.com/
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
gexrag
Πρύτανης


Εγγραφή: 01 Οκτ 2007
Δημοσιεύσεις: 1236

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Μάρ 16, 2008 8:55 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Φίλε μου σε διακρίνει ύφος τρομολαγνείας αφού θέλεις να σε τρομοκρατούν όταν τρέμεις από τον φόβο σου ότι θα σε κατηγορήσουν για υποκλοπή και πάλι. Αστειεύομαι βέβαια και δεν θα το κάνω αφού είσαι έκθετος για δυο λόγους:

Εκτέθηκες μία φορά με την προκλητικότητα με την οποία με αντιμετώπισες νομίζοντας πως έχεις την μοναδικότητα της σκέψης να λες εσύ και να μην έχει πει ΠΟΤΕ κανείς άλλος.

Η εισήγηση του θέματος περιλαμβάνει διάφορες θεωρίες που αναπτύχθηκαν και μελέτησες και μας παρουσίασες καλώς αφού είναι αναφαίρετο δικαίωμα αυτό που πηγάζει από την ελευθερία του λόγου.

Έτσι αφού μελέτησες όσα μελέτησε και ο αρθρογράφος προέκυψε μια παρόμοια γραφή με αυτή που είχα διαβάσει εγώ.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ να καταλάβω τι το μεμπτό έχει η αναφορά μου σε ένα άρθρο όταν η αφετηρία σκέψης είναι κοινη και πηγάζει από στοιχεία που αφορούν κάποιο άτομο που είχε το ίδιο όνομα με τον Ιησού. Ομοίως με το όνομα ομοιάζουν και οι γραφές και ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ να θεωρηθεί ότι έχεις λογοκλέψει κάτι.

Δεύτερον εκτέθηκες γιατί ΑΡΝΗΘΗΚΕΣ την αρθρογράφηση οπότε μπορείς άνετα να θεωρήσεις ΕΣΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ότι έχεις υποκλέψει κάτι το οποίο φυσικά ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ.

Σύνελθε λοιπόν και μην φαντάζεσαι ότι σε κυνηγούν φαντάσματα του παρελθόντος αφού εγώ δεν έχω λόγο να σε θεωρήσω υποκλέπτοντα και ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ που θα σε κρίνω βρε αδερφέ.

Είναι προτιμότερο να φιλοσοφούμε ακόμη και με ανακρίβιες που λέμε για να προκύψει η αλήθεια μέσα από διάφορα ψέμματα παρά να διαπληκτιζόμαστε με ένα θέμα που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ παρά μόνο στην φαντασία σου.

Φιλικά ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να αναφέρεις ούτε βιβλιογραφίες αλλά να παρουσιάζεις τους στοχασμούς σου περιληπτικά ή και ποιητικά με δικά σου ή άλλων ποιητών ποιήματα των οποίων το όνομα φυσικά πρέπει να αναφέρεται αφού υπάρχει η πνευματική ιδιοκτησία.

Την πνευματική ιδιοκτησία των ποιημάτων που παραθέτω και όλων όσων παραθέτω την έχω παραχωρήσει ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ ήδη στον διαχειρηστή του site ως ένδειξη αγάπης αλλά και ευγνωμοσύνης αφού έχω νιώσει την πνευματική ηδονή των στοχασμών εδώ, κάτι που ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΙΩΣΕΙ αλλού παρά ελάχιστες φορές με λίγους συζητητές και φυσικά με προφορικό λόγο.
_________________
Η Αλήθεια (Ιησούς Χριστός) υπάρχει φαίνεται κι ας παιδεύεται.
Η αλήθεια δεν φοβάται τίποτα.
http://gexrag.blogspot.com/2007/09/blog-post.html
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Chaos
Πρύτανης


Εγγραφή: 09 Φεβ 2008
Δημοσιεύσεις: 2132
Τόπος: Αθήναι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 17, 2008 6:26 pm    Θέμα δημοσίευσης: Kokορομαχίες... Απάντηση με Συμπερίληψη


Σκόπευα να επανέλθω σήμερα στην χθεσινή θλιβερή κοκορομαχία, αλλά θεωρώ λάθος μου την απόδοση οποιουδήποτε νοήματος στα λεχθέντα και σφάλμα την εξαρχής εμπλοκή μου σε συζήτηση. Για δικούς μου καθαρά λόγους, αρνούμαι πλέον να έχω τον οποιονδήποτε διάλογο με το εμπλεκόμενο άτομο και ως εκ τούτου δεν θα σχολιάζω, παρεμβαίνω ή απαντώ σε οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, παρέμβαση ή παράθεσή του, όσον ενοχλητικά ή προσβλητικά και αν είναι.
Ευχαριστώ για την υπομονή τους τους συνχρήστες και τους διαχειριστές της ιστοσελίδας και ελπίζω σε μια ζωντανή και εποικοδομητική συνέχιση των αναζητήσεων όλων μας.

_________________
Ψάχτης, Ξερόλας, Ανακατωσούρας, Καλότροπος, Κακόψυχος...
http://chaos-excavations.blogspot.com/
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Συζητήσεις για Θέματα Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Επόμενο
Σελίδα 1 από 8

 
Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης





Μηχανισμός forum: PHPBB

© filosofia.gr - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του.

Υλοποίηση, Φιλοξενία: Hyper Center