Θ.ΒοήθειαςΘ.Βοήθειας   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Εγγεγραμμένα μέληΕγγεγραμμένα μέλη   Ομάδες ΧρηστώνΟμάδες Χρηστών  ΕγγραφήΕγγραφή  ΠροφίλΠροφίλ 
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Γιατι ? Μητροτητα /σχεσεις /
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενο  1, 2, 3, 4, 5, 6
 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Ελεύθερες Απόψεις
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Θεμελίνα
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιαν 2004
Δημοσιεύσεις: 317

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Απρ 19, 2004 2:48 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Bugman οφειλω να ομολογησω πως ξερεις πολυ καλα να αναβεις 'φωτιες 'αναμεσα σε γυναικες.Αυτο που δεν μπορω ακομα να καταλαβω ειναι που στο καλο τον ειδατε τον ανταγωνισμο.
Αυτη ειμουν
και πριν την kory αυτη θα ειμαι και κατα την διαρκεια αυτης και στο μελλον.Αν τα "γλυκα"μου ενοχλουν μπορουν καλεστα να προσπεραστουν,να αγνοηθουν.Ξερω και πικαντικα αλλα δεν ειναι για εδω.μπορω απο γατουλα να μεταμορφονομαι και σε σκ...και σε αλεπου .

Οταν εκφραζεις μια αποψη ,την δικη σου αποψη και αν στον αλλον δεν αρεσει αυτο δεν σημαινει πως υπαρχει καποιος ανταγωνισμος.Ισως να ειχε ασχημη μερα και να τα εβλεπε λιγο αρνητικα τα πραγματα.Ειμαι εδω για ανταλαγη αποψεων.ομορφη συζητηση.Σεβομαι αυτα που μπορω να μαθω απο καποιον ανθρωπο μεγαλυτερης ηλικιας.Οποιος θελει αντιθετα να με κραξει ας με κραξει δεν με αγγιζει κατι τετοιο.
Οι ιδεες του καθενα μας βγαινουν μεσα απτις εμπειριες μας.Και εσυ αλλωστε μας εχεις παραθεσει ιδεες αποψεις οι οποιες ειναι αποτελεσμα των εμπειριων σου.
Αυτο που δεν καταλαβα για το πρωτο που ανεφερες ειναι αν αυτη που σου ανεφερε σε προσωπικο μηνυμα κατι για καποια αλλη σου ειπε "βγες και κραξτην"?
ισως και αλλοι απο μας να εχουμε δεχτει αναλογα σχολια σε προσωπικα μηνυματα αλλα δεν εχουμε αφησει να εννοηθει κατι.αν βγαζεις ην ouρα σοu να βγαινει οχι με πρωη εukαιρια να ξαναχωνε αι
Ξερεις να το παιζεις καλε μου το παιχνιδι του να κανεις ανταγωνιστριες δυο γυναικες.και σου βγαζω το καπελο θεει μοu.Οι δυο γυναικες παντα κουμανταρονται καλυτερα αποτι η μια.
_________________
Aspasmos me ti sofia den einai i gnosi alla i katanoisi tis gnosis
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Bugman
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιούλ 2003
Δημοσιεύσεις: 13585
Τόπος: Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Απρ 19, 2004 6:14 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Ανταγωνισμός για να υπάρξει πρέπει να υπάρχει κοινός σκοπός. Πολλές φορές όμως όπου υπάρχει κοινός σκοπός προκύπτει και ανταγωνισμός.
Ο ανταγωνισμός δεν είναι κακό πράγμα.
Είναι ένα κίνητρο για να αγωνίζεσαι. Η ύπαρξη δηλάδη άλλης γνώμης σε κάνει να προσφέρεις και την δική σου. Το όμοιο και για τις εμπειρίες.
Βεβαίως αυτή ήσουν, θεμελίνα, και πριν την Kori, άσχετα με το ποια θα είσαι μετά Wink
Δεν ανταγωνίζεσαι για να ανταγωνίζεσαι αλλά ο ανταγωνισμός προκύπτει εφόσον "αγωνίζεσαι". Για να πεις την γνώμη σου πολλές φορές αγωνίζεσαι για να καταλάβουμε. Και αυτό το κάνουμε όλοι. Διαφορετικά θα γράφαμε μια απάντηση και θα λέγαμε "γεια χαρά".
Αλλά ας λύσω το ζήτημα αφού μπήκα στην μέση!
Εσύ θεμελίνα λες, και καλά κάνεις, πως η ταυτότητα της γυναίκας χάνεται όταν η ίδια παίζει ρόλους που δεν της ταιριάζουν. Προφανώς μιλάς για την παραμυθιασμένη γυναίκα, την ασυνείδητη, που μετράει τον άλλο από το δήθεν ως μια "γνήσια" δήθεν. Η kori επαναστάτησε με τους "κομπασμούς" μιας μη δηθεν, και άρα γνήσιας γυναίκας, αλλάζοντας βάση στον συλλογισμό της, ξεκινώντας δηλαδή από την συνειδητοποιημένη γυναίκα. Δεν έχει άδικο σε ότι γράφει παρά στο ότι η βάση του συλλογισμού είναι διαφορετική από την δική σου βάση.
Οπότε αντί να ανταγωνιστήτε επί της ιδέας, δηλαδή επί της ουσίας, επί της βάσης του συλλογισμού, αρχίσατε τις "κατινιές"! Laughing Laughing Laughing (με τα συγχωρήσεως πάντα...)
Γι΄αυτό λέω ότι πάντα κρύβουμε και εναν αλήτη μέσα μας (άνδρες-γυναίκες). Και εξηγούμε:
θεμελίνα: "Είμαι 27 και από 17 έχω παιδί..η παλιά!","Σαν μάνα και συ θα με καταλάβεις...άρα τώρα αγρό αγόραζες...", "Ελπιζω να μπορεσες να καταλαβεις ορισμενα πραγματα...για το καλό σου!"
Kori: (αν και αρχικά θέλησε να παραμείνει σε επίπεδο απόψεων, άσχετα αν έκανε λάθος βάση)..."Πριν μέρες έκλεισα τα 37...είμαι πιο παλιά", "Δεν έχω σκοπό να μπώ σε κανένα τρυπάκι γυναικείου ανταγωνισμού...εδώ είπε την αλήθεια...για την κατάσταση...όχι για τον συλλογισμό της"

Άρα: Η παρεξήγηση λύνεται!
Και στο άλλο θέμα θεμελίνα: όχι δεν μου έίπε καμιά ΄κοπέλα κράξε αυτήν...το κάνω αυτόματα....χωρίς φόβο και πάθος...και με στοιχεία...(όλο τελίτσες βάζω...μπιπ...να είμαι και γω στο πνεύμα του υπονοούμενου..που αντιπαθώ)
_________________
Σκορπίστε γνώση, μαζέψτε χαρά!

Η γνώση δεν μπορεί να πουληθεί: Γιατί ενώ κάθε εμπόρευμα μπορεί να επιστραφεί, η γνώση δεν μπορεί να επιστραφεί!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Θεμελίνα
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιαν 2004
Δημοσιεύσεις: 317

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Απρ 19, 2004 6:48 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

δεν uπαρχει περιπ ωση η παροuσια καποια/οu να αλλαξει ις ιδεες μοu και αu o ποu ειμαι.αu o σαν αρχη.
ο αν ελεγα μανα εισαι θα με κα αλαβεις εννοuοσα για ο λιγοσ o μοu χρονο να γραφω πολλα καθε φορα για ο μην εισαι βρε καρδολα μο οσο απολu ος με α σuμπερασμα α σοu.ο αν παρχει καποιος κοινος σκοπος δεν uπαρχει αν αγωνισμος uπαρχει αλληλοβοηθεια.αν αγωνiσμοι ας uπαρχοuν,επιθεσεις ομως κα αν αει κοuρασ ικο εδω ποu μπaiνοuμε για να περασοuμε καλα και να ξεδωσοuμε.πολλα δεν μποροuμε να αν ιληφθοuμε μεσα απο γραμμες αλλα λεμε και αλλα εννοouν ε αλλα εννοuοσα αλλιως α πηρες και ο χειρo ερο βαση αu ων με εκρινες. o εχεις κανει αρκε ες φορες να βγαζεις σμπερασμα α.οι μπηχες για δηθεν ειναι α οπες γιa i δεν εισαι σε θεση να παρακολοuθησεις απο κον α ην ζωη μας ή ηςkorι ή ην δικη μοu ή οu καθενος.
μια αποψη ασφαλως μπορεις να εχεις οχι ομως πως ειναι η σωσ η .
και σuγνωμη για α κενα μο αλλα ο πληκ ρολογιο μο ηπιε καφε σημερα. ο γραμμα με α ο σ δενμοu βγαινει.
_________________
Aspasmos me ti sofia den einai i gnosi alla i katanoisi tis gnosis
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
georgemaus
Πρύτανης


Εγγραφή: 26 Μάρ 2004
Δημοσιεύσεις: 712

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Απρ 19, 2004 8:58 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Θεμελίνα, πες μου σε παρακαλώ, πώς κατάφερες το πληκτρολόγιό σου να πιεί καφέ! Εγώ τόσο καιρό προσπαθώ να του δώσω και δε πίνει με τίποτα!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Θεμελίνα
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιαν 2004
Δημοσιεύσεις: 317

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Απρ 19, 2004 9:45 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Τι να σου πω καρδουλα μου.Το δικο μαλλον ηταν πιο υπακουο αποτι ειναι το δικο σου.
_________________
Aspasmos me ti sofia den einai i gnosi alla i katanoisi tis gnosis
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Bugman
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιούλ 2003
Δημοσιεύσεις: 13585
Τόπος: Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Απρ 20, 2004 3:44 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Θεμελίνα ρίξε αντιστατικό pronto και θα γιατρέψεις το πληκτρολόγιο.
Πράγματι την αποψή μου εκφράζω, άρα την αληθεια που νοώ. Δεν υποτιμώ τους συζητητές που μετέχουν στην συζήτηση που μετέχω και γω, διαφορετικά θα υποτιμούσα και τον εαυτό μου.
Κάπου η Kori θέλησε να μην συνεχίσει την αντιπαράθεση (και ανταγωνισμό να το πούμε, το ίδιο είναι, αφού οι θέσεις-απόψεις- είναι το αντικείμενό μας). Επιπλέον έθεσε ένα ζήτημα για το οποίο συμφωνώ:
Δεν υπάρχουν έτοιμοι σκοποί για να διαλέξει ο καθένας μας. Ο κάθε σκοπός που βάζουμε για την ζωή μας είναι αποτέλεσμα του τι είμαστε και που είμαστε. Οπότε οι έτοιμοι σκοποί θα έπρεπε να είχαν φτιαχτεί για μας και την εποχή μας. Έτσι δεν υπάρχουν έτοιμοι σκοποί. Τι υπάρχει;
Υπάρχουν σκοποί πρώτης επιλογής. Η επιδίωξη να γίνει η γυναίκα μητέρα είναι ένας σκοπός πρώτης επιλογής. Μπορεί όμως κάποια γυναίκα να επιλέξει άλλο σκοπό και αυτόν να τον θέσει δεύτερο ή τρίτο.
Όταν λοιπόν θεμελίνα βλέπεις την γυναίκα σε αντρικές εργασίες, σε αποφυγή της οικογένειας, σε επιλογή ενός μοναχικού τρόπου ζωής, πιθανόν με πνευματικές αναζητήσεις σε μεγάλο βαθμό, αναφωνείς "μα είναι γυναίκα αυτή;"
Πράγματι σε σύγριση με άλλες εποχές αυτό είναι ασυνήθιστο. Σε σχέση όμως με το σήμερα είναι πολύ συνηθισμένο. Και οποσδήποτε έχει αλλάξει την κοινωνία. Μιλάμε για κοινωνία του ατόμου που αποζητεί την κοινωνική συνδρομή αλλά όχι την ανθρώπινη σχέση. Μιλάμε για κάποιον ή κάποια που απαιτεί δικαιώματα και αναλαμβάνει υποχρεώσεις απέναντι στην πολιτεία. Η κοινωνία δηλαδή ταυτίζεται με την πολιτεία, σύστημα και πολίτης. Η πολιτεία με τις συντάξεις, με την βοήθεια στο σπίτι, με κάθε τρόπο προσπαθεί μεν να βοηθήσει την τρίτη ηλικία αλλά παράλληλα δίνει την δυνατότητα σε οποιονδήποτε να κάνει κατάλληλα σχέδια για την τρίτη ηλικία χωρίς να συμπεριλάβει την μητρότητα ή πατρότητα ανάλογα.
Σεβαστός λοιπόν ο συντηρητισμός σου θεμελίνα απένατι στο τι είναι γυναίκα, αλλά η εποχή μας έχει δείξει μια άλλη γυναίκα η οποία είναι συνειδητοποιημένη πλην όμως ακολουθεί άλλες προτεραιότητες.
_________________
Σκορπίστε γνώση, μαζέψτε χαρά!

Η γνώση δεν μπορεί να πουληθεί: Γιατί ενώ κάθε εμπόρευμα μπορεί να επιστραφεί, η γνώση δεν μπορεί να επιστραφεί!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Θεμελίνα
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιαν 2004
Δημοσιεύσεις: 317

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Απρ 20, 2004 5:33 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Ασε θειε μου εριξα το πληκτρολογιο και ησυχασα.
Θα προσπερασω αρκετα αποσα εγραψες για ναμην ξαναμπαινουμε σε ανουσια θεματα.
Δεν υποστηριξα ποτε να μην ειναι ετσι τα πραγματα.Και εγω υπηρξα και υπαρχω εργαζομενη.Η εργασια δεν σου αφαιρει την φυση σου δεν μπορει να επεμβει σε αυτην.Αυτο ομως που την χαλαει ειναι να υιοθετει το ενα φυλο χαρακτηριστηκα του αλλου.Εκει τα πραγματα περιπλεκονται.Εκει χανουμε τις ισορροπιες μας. Δεν υποστηριζω πως η ισοτητα δεν πρεπει να υπαρχει.Αλλα να υπαρξει στη βαση μας ως ανθρωποι,παραπερα στο αντρας -γυναικα ο καθενας ας αποδεχτει την φυση του να καταλαβει τις διαφορες που υπαρχουν Και πανω σε αυτες να δρα να συμπεριφερεται.Εχω δει γυναικες καιρβερους στην δουλεια να τις τρεμουν ολοι να εχουν δυναμη να τα πηγαινουν καλα και στη προσωπικη τους ζωη να ειναι μια αποτυχια.Να μην στεριωνει αντρας διπλα τους γιατι πιστεψαν πως οτι χρειαζεται στον αγορα εργασιας να εχουν για να πανε μπροστα να επιβιωσουν το ιδιο θα λειτουργησει και μεσα στη σχεση.Πετυχημενες γυναικες στην προσωπικη τους ζωη να ειναι μια αποτυχια.Και αν ακομα εχουν αντρα αυτος την κανει με "γατουλες" και αν τους ρωτησεις γιατι,σου απαντανε "Γιατι μαζι τους νιωθω αντρας". Γιαυτο ολα χρειαζονται.Η γυναικα εχει δυναμη το λαθος που κανουμε ειναι οτι πολυ συχνα την φανερωνουμε στους αντρες και αυτοι νιωθουν πως μπαινουμε στα "χωραφια τους".Ο αντρας θελει να νιωθει πως τον χρειαζεσαι καπου καπου αυτο ειναι το συμπερασμα μου αυτα βλεπω αυτα υποστηριζω εγω σαν Θεμη δεν θα αλλαξω αν απλα δεν αρεσω σε καποιους.
Και σχετικα με το τελευταιο που ειπες παρα πολυ σωστα.Το αντιλαμβανομαι μα κοιτοντας τα πραγματα ετσι οπως εχουν ,μια ματια γυρω μου δεν μου αρεσει αυτο που βλεπω.
Οσο για τον συντηρητισμο μου δεν θα ζητησω συγνωμη απο κανενα που οταν βλεπω αντρα στη κουζινα για χαρη τις ισοτητας εμενα μου γυρνανε τα αντερα ,Δεν θα αλλαξω την αποψη μου οτι και οι γυναικες εχουν αρχισει να λιγοστευουν Οπως εχετε εσεις ενα προτυπο αντρα και βασισμενοι σαυτο λετε πως εχουν εξαφανιστει -και εμεις οι γυναικες το λεμε -ετσι και γω εχοντας ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ προτυπου της γυναικας στα οποια βασιζομαι και ασπαζομαι βγαζω αυτο το συμπερασμα.
_________________
Aspasmos me ti sofia den einai i gnosi alla i katanoisi tis gnosis
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
iason
Πρύτανης


Εγγραφή: 01 Ιούν 2003
Δημοσιεύσεις: 4108
Τόπος: (Γ)Ελλάς

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Απρ 21, 2004 11:59 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Εντάξει ρε Θεμελίνα... σκέψου να έπινε το πληκτρολόγιό σου ουίσκυ αντί για καφέ! Laughing
_________________
-Κάθε λόγος μπορεί να έχει αντίλογο. Κάθε αντίλογος πρέπει να έχει λόγο.
-Εγέμισεν ο ουρανός πετούμενους γαϊδάρους.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Θεμελίνα
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιαν 2004
Δημοσιεύσεις: 317

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Απρ 21, 2004 12:04 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Δεν ειμαστε ποτες.Ουτε αυτο ηταν ,ουτε εγω ειμαι.Να υποθεσω πως πολλα πληκτρολογια πινουν ουισκι?Για να μπορω να δικαιολογω στο μελλον?Που χαθηκες εσυ?Επεζησες απτο ρουφηγμα?
_________________
Aspasmos me ti sofia den einai i gnosi alla i katanoisi tis gnosis
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
iason
Πρύτανης


Εγγραφή: 01 Ιούν 2003
Δημοσιεύσεις: 4108
Τόπος: (Γ)Ελλάς

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 22, 2004 1:00 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Μού θύμισες την παροιμία των Γάλλων "η γυναίκα μόνο όταν φταίει συγχωρεί".

Βέβαια, εγώ την άλλαξα λιγάκι: "η γυναίκα ούτε όταν φταίει συγχωρεί".

...
_________________
-Κάθε λόγος μπορεί να έχει αντίλογο. Κάθε αντίλογος πρέπει να έχει λόγο.
-Εγέμισεν ο ουρανός πετούμενους γαϊδάρους.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Bugman
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιούλ 2003
Δημοσιεύσεις: 13585
Τόπος: Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 22, 2004 12:13 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Καλά Κρασιά.....
(μήπως αυτό είναι και το αίτιο για την μητρότητα;)
_________________
Σκορπίστε γνώση, μαζέψτε χαρά!

Η γνώση δεν μπορεί να πουληθεί: Γιατί ενώ κάθε εμπόρευμα μπορεί να επιστραφεί, η γνώση δεν μπορεί να επιστραφεί!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
iason
Πρύτανης


Εγγραφή: 01 Ιούν 2003
Δημοσιεύσεις: 4108
Τόπος: (Γ)Ελλάς

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 22, 2004 5:48 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Μάλλον είναι και αυτό αίτιο για συζήτηση (και για μένα). Μάλλον δεν επέζησα από το ρούφηγμα... Razz
_________________
-Κάθε λόγος μπορεί να έχει αντίλογο. Κάθε αντίλογος πρέπει να έχει λόγο.
-Εγέμισεν ο ουρανός πετούμενους γαϊδάρους.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
paraskevi
Πρύτανης


Εγγραφή: 29 Νοέ 2003
Δημοσιεύσεις: 175

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Απρ 23, 2004 5:28 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Αυτο που μου αρεσει ειναι οτι βαζω ενα θεμα ,απαντω ,μετα το ξεχναω για λιγο ,το ξανακοιταζω και δεν το ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ ...........χαχα

Υπολογοι ο Ιασων και ο Bugman .......


geia
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
iason
Πρύτανης


Εγγραφή: 01 Ιούν 2003
Δημοσιεύσεις: 4108
Τόπος: (Γ)Ελλάς

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Απρ 23, 2004 10:25 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Παρασκευή, αν συζητούσες μόνη σου δεν θα συνέβαινε αυτό! Cool
_________________
-Κάθε λόγος μπορεί να έχει αντίλογο. Κάθε αντίλογος πρέπει να έχει λόγο.
-Εγέμισεν ο ουρανός πετούμενους γαϊδάρους.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
kori
Καθηγητής


Εγγραφή: 27 Σεπ 2003
Δημοσιεύσεις: 63
Τόπος: ΓΛΥΦΑΔΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Απρ 24, 2004 10:33 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Aκριβώs αυτό σέβομαι τιs επιλογέs γυναικών που είχαν τηνειλικρίνεια να μην κάνουν παιδί γιατί δεν ένοιωθαν την συνειδητότητα αυτήs τηs απόφασηs και αφιερώθηκαν αλλού διοχετεύονταs όλο τον εαυτό τουs εκεί.
Δεν τιs θεωρώ λιγότερο ολοκληρωμένεs απο όσεs έγιναν μητέρεs.Aυτό αμη τι άλλο θα το κρίνουν οι δικοί τουs άνθρωποι.Έχω ζήσει γυναίκεs που έκαναν παιδιά και ξέχασαν τι σημαίνει να είσαι γυναίκα (vευρωτικέs και ανοργασμικέs ),με τη δικαιολογία οτι θυσιάστηκαν για τα παιδιά τουs και ξέχασαν τον εαυτό τουs,άλλεSπου τα παράτησαν και έφυγαν ( και ίσωs να τουs έκαναν καλό αντί για κακό ποιόS το ξέρει), άλλεs που σε αυτά τα ίδια τουs τα παιδιά επιχείρησαν να ακυρώσουν όλο τον αντρικό πληθυσμό μέσα στη καρδούλα τουs χρίζονταs τον σαν όλο το κακό του κόσμου και μάλιστα μέσα απο την εικόνα του ίδιου του πατέρα τουs.
Να φτάσω λοιπόν να πώ ,πωs ολοκληρωμένο θεωρώ τον άνθρωπο (είτε γυναίκα είτε άντραs) αυτό που ζεί τη ζωή του συνειδητά μέσα απο τιs επιλογέs του ('οσο περισσότερο δικέs του τόσο το καλύτερο) και εξελίσσεται βάσει όσων βιώνει με μια αρμονία του νού και του συναισθήματοs.
Σαφώs και χρειάζεται η γυναίκα τον άντρα όχι για νακάνει εκείνον να το πιστέψει για να τον ντομπάρει,αλλά γιατί έτσι είναι.Διάβασα κάπου αυτό:"Η γυναίκα αντλεί απο τον αόρατο κόσμο ζωντανέs ιδέεs και ο άνδραS τιs μεταβάλλει σε αθάνατα έργα".Θα προτιμούσα το μυαλό τηs η γυναίκα να το χρησιμοποιεί περισσότερο για να δείξει ( να φανερώσει ) πράγματα θεμελιώδη στον άντρα, που έχουν να κάνουν με την ιδιότητα τηs να είναι μια αγκαλιά για όσουs αγαπάει , παρά αυτό το μυαλό να γίνεται έναs μηχανισμόs καθοδήγησηs και αποπλάνησηs για αυτόν που να εξυπηρετεί τιs δικέs τηs ανάγκεs αποκλειστικά.Όλα τα έχουμε δεί σε αυτή τη ζωή.
_________________
να ζείς ,ν'αγαπάς και να μαθαίνεις


ΛΕΟ ΜΠΟΥΣΚΑΛΙΑ
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Ελεύθερες Απόψεις Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενο  1, 2, 3, 4, 5, 6
Σελίδα 6 από 6

 
Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης





Μηχανισμός forum: PHPBB

© filosofia.gr - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του.

Υλοποίηση, Φιλοξενία: Hyper Center