Θ.ΒοήθειαςΘ.Βοήθειας   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Εγγεγραμμένα μέληΕγγεγραμμένα μέλη   Ομάδες ΧρηστώνΟμάδες Χρηστών  ΕγγραφήΕγγραφή  ΠροφίλΠροφίλ 
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

και ξαφνου φλογες εκαψαν την ελλαδα
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενο  1, 2, 3 ... 9, 10, 11
 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Θέματα Επικαιρότητας
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Bugman
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιούλ 2003
Δημοσιεύσεις: 13585
Τόπος: Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Αύγ 28, 2007 11:31 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Οι έλληνες υπάρχουν γιατί βρέθηκαν κάποιοι στρατηγοί να τους σώσουν...Αυτούς τους λέμε ήρωες..και τους γιορτάζουμε συνήθως.

Κανένας ήρωας δεν ήταν "πολιτικός", αλλά ήταν αρχηγός...πολεμικός αρχηγός...όπως είναι ο στρατηγός (αυτός που ηγείται το στράτευμα).

Αν εσύ Maria, πιστεύεις σε στρατηγάκους....το κάνεις γιατί δεν έδωσες τη δέουσα προσοχή και σοβαρότητα...περί στρατιωτικών..........γιατί απλά σαν γυναίκα.......σου είπαν ότι ΔΕΝ θα πας φανταρίνα σε αναγνώριση των παιδιών που θα θρέψεις για να δώσουν τους αυριανούς φαντάρους....Αν δεν έχεις καμιά δουλειά με το κύκλωμα των "φαντάρων", δεν έχεις παιδιά, δεν θέλεις να κάνεις παιδιά, δεν υπηρετείς την πατρίδα σου, θεωρείς τους στρατηγούς ως στρατηγάκους....τότε δεν έχεις λόγο να μιλάς για την ΠΑΤΡΙΔΑ μου....η οποία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ....

Πιστεύω όμως ότι απλά έχεις χάσει το ηθικό σου...και έτσι στην απελπησία σου θεωρείς αδυναμία των έλληνων να βρουν στρατηγούς...ανάμεσά τους....Εγώ αντίθετα πιστεύω ότι πάντα υπάρχει η ώρα των στρατηγών...και αυτοί θα αναλάβουν σε κάθε περίπτωση...γιατί δεν έχουμε άλλη λύση....οι στρατηγοί είναι πάντα η τελευταία λύση. Και αν δεν τους δώσουμε τη δυνατότητα να δράσουν, θα την πάρουν μόνοι τους, τι σόϊ στρατηγοί θα ήταν. Το αυτό γίνεται και στην Τουρκία, απλά εκεί οι στρατηγοί έχουν και γραφείο τύπου.
_________________
Σκορπίστε γνώση, μαζέψτε χαρά!

Η γνώση δεν μπορεί να πουληθεί: Γιατί ενώ κάθε εμπόρευμα μπορεί να επιστραφεί, η γνώση δεν μπορεί να επιστραφεί!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
MARIA
Πρύτανης


Εγγραφή: 27 Δεκ 2006
Δημοσιεύσεις: 6835
Τόπος: ΑΘΗΝΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Αύγ 28, 2007 11:48 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Bugman,

δεν εχει πέσει το ηθικο μου ως προς το ποιός θα διακυβερνήσει ετούτο τον τόπο...αλλα ως προς τον κόσμο που κυβερνάται απο οποιονδήποτε πολιτικάντη ή στρατηγάκο.
Ο κάθε πολιτικάντης και ο καθε στρατηγάκος bugman μου μόλις θα πάρει τα ηνία στα χέρια του, η αισθηση εξουσιάς τον καταλαμβάνει απόλυτα.
Αυτά δηλαδή περι της ρομαντικής ιδεολογίας σου δεν τα ασπάζομαι καθώς επίσης και περί της δίψας σου για πόλεμο. Μου θυμίζεις μια κωμική ταινία που έβλεπα προχθές στην tv "οι αρειανοί επιτείθενται".
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσπαθούσε να βρεί λύση στο θέμα και καθε λιγο και λιγάκι πηγαινε ο στρατηγάκος και του έλεγε "να ρίξουμε πυρηνικά κε πρόεδρε; πότε θα πολεμήσουμε κε Πρόεδρε;"

Δεν πιστεύω σε κανενα στρατηγάκο αλλα ουτε και σε στρατηγό....δεν γυρίζω τόσο πίσω το χρόνο...Εγω μιλάω για πρόοδο και εσύ μιλάς για Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών....
για Περονίστες και Παπαδοπουλικούς στρατηγάκους... Laughing Laughing

εγώ δεν καταλαβαίνω bugman, για ποιον πόλεμο μιλάς? ποιό στράτευμα? ποιούς φαντάρους?
Προσοχή διοτι κάτι ο Καρατζαφέρης, κάτι ο Χριστόδουλος, κάτι ο Λιακόπουλος, τα μυαλα έχουν γυρίσει περίεργα και δεν μας βλέπω καλά...

Παρεμπειπτόντως, θέλω μαλλί σε ροζ και βερυκοκί χρώμα για να πλέξω φανέλες και κάλτσες στους στρατιώτες διότι απ ότι αντελήφθειν βρισκόμαστε σε πόλεμο....
_________________
Ο σκοπός της φύσης δεν είναι η διαιώνιση του ανθρώπινου είδους αλλά η διασφάλιση της βιοποικιλότητας των ειδών
Θεόφραστος
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
abc
Πρύτανης


Εγγραφή: 12 Δεκ 2004
Δημοσιεύσεις: 1889

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Αύγ 28, 2007 3:07 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

ΠΟΡΝΗ, ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΣ, ΕΜΠΡΗΣΤΗΣ

Με λίγα λόγια θα ήθελα να αναφέρω τρεις κατηγορίες ανθρώπων και παράλληλα να αποτίσω φόρο τιμής στην προσφορά τους στην κοινωνία. Οι τρεις αυτές κατηγορίες είναι ο αντίθετος πόλος των «επωνύμων». Ενώ οι επώνυμοι αμείβονται αδρά για να διασκεδάζουμε μαζί τους, οι πόρνες, οι τοκογλύφοι και οι εμπρηστές θυσιάζονται για το καλό της κοινωνίας.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Bugman
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιούλ 2003
Δημοσιεύσεις: 13585
Τόπος: Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Αύγ 28, 2007 7:09 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Maria,
όταν κάποιος συνηθήσει τον καναπέ και την τηλεόραση κάθε συμβάν το βαθμολογεί ανάλογα με τον τηλεοπτικό χρόνο που του αφιερώνεται από τα κανάλια.... Ίσως να φαντάζεσαι Maria πως η συμμετοχή του κόσμου στο σβήσιμο της φωτιάς να δείχνει μια "τραγωδία" ενώ αν ενεργούσαν σ΄αυτήν μόνο ειδικευμένοι πυροσβέστες θα ήταν μια ακόμα εργασία, απλά με φόρτο. Σε συνδυασμό με τα πλάνα με φόντο την φωτιά με κόσμο με σκονισμένα (καπνισμένα) μπλουζάκια...και γιαγιάδες μαυροφόρες, καθώς και οι σπλαχνικές φωνές των δημοσιογράφων..."τι θα φάνε αύριο αυτοί η άνθρωποι"....η εικόνα δείχνει πολύ σκληρή. Κάπου δηλαδή δοκιμάζεται η ευαισθησία σου....να είσαι μαζί τους (που δεν είσαι, αφού είσαι στον καναπέ) ή απλά να δηλώσεις ότι δεν είσαι με τους άλλους...τους υπεύθυνους που δεν μπορούν μόνοι τους να κάνουν την δουλειά τους και έκαψαν τον κοσμάκη.

Δεν αναλογίστηκες ποια είναι η θέση σου σε μεγάλες καταστροφές; Φυσικά όχι, γιατί θεωρείς τον ευατό σου ανύμπορο να δράσει, δεν είσαι επαγγελματίας.....Αλλά σκέφθηκες πόσο εύκολα μπορούσες να εκπαιδευτείς, τόσο στο να γνωρίζεις τις σωστές κινήσεις όσο και να ακούς τα παραγγέλματα του "αρχηγού". Φυσικά οι λέξεις "κινήσεις" και "παραγγέλματα" δεν σου λένε τίποτα. Είναι μια πραγματικότητα που έχεις χάσει...χωρίς να φταίς. Αυτά τα "μέσα", οι κινήσεις και τα παραγγέλματα είναι τα εργαλεία του στρατηγού..που πρέπει να γνωρίζεις για να τον αντιληφθείς...Διαφορετικά θα τον λες στρατηγάκο...ενώ στην ουσία εσύ είσαι "ανθρωπάκος"....ανύμπορη να δράσεις.

(λέμε τώρα...μη το παίρνεις προσωπικά)

Από τον καναπέ δεν λύνονται τα προβλήματα...και οι λύσεις απαιτούν γυμνασμένους σε λύσεις ανθρώπους και συντονισμό από ικανό αρχηγό.
_________________
Σκορπίστε γνώση, μαζέψτε χαρά!

Η γνώση δεν μπορεί να πουληθεί: Γιατί ενώ κάθε εμπόρευμα μπορεί να επιστραφεί, η γνώση δεν μπορεί να επιστραφεί!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
MARIA
Πρύτανης


Εγγραφή: 27 Δεκ 2006
Δημοσιεύσεις: 6835
Τόπος: ΑΘΗΝΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Αύγ 29, 2007 8:58 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Bugman,


παρεμπειπτόντως, διάβασε το ΑΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ του Β. Ράιχ μπας και συνέλθεις λιγο, αλλα επειδή είναι "βαρύ" μην θυμώσεις με τον εαυτό σου διαβάζοντάς το....και πραγματικά δεν με προσβάλει αυτό που έγραψες περί ανθρωπακου γιατί είμαι απο αυτους που δεν μοιρολογούν για το προβλημα, αλλα στέκονται πανω απο αυτό...

Εγώ έχω μιλησει πολλές φορές για εκπαίδευση και πρόληψη, οποτε μην χρησιμοποιείς τα σκεπτικά μου για να μου πεις ότι έχω δίκιο ή άδικο...Αντιλαμβάνεσαι τι εννοώ.

Αν θεωρείς ότι ο έλληνας θέλει στρατηγούς για να προοδεύσει, τότε τον υποτιμάς εξαιρετικά.
Το μόνο που θελει ειναι εκπαίδευση, παιδεία απο την παιδική του κιόλα ηλικία καθώς και συνεχή ε[αγρύπνιση με σχετικά σεμινάρια.
Να μάθει να ξεχωρίζει το συμφέρον του σε συνδιασμό με την συνεχή και ποιοτική βιοσιμώτητά του. Αλλα δυστυχώς αυτά που γράφω σου φαίνονται επιστημονική φαντασία και ειναι λογικό....

Νομίζω όλοι βρισκόμαστε στον καναπε και για μια΄ακόμη φορά φιλοσοφούμε όπως πάντα άλλωστε....
Το οτι φιλοσοφούμε είναι καλό. Δεν σώζει όμως την κατάσταση. Συναισθηματικά φορτισμένη ειμαι όπως νομίζω και ολοι οι ανθρωποι οι οποιοι είδαν τις σκηνές αυτές.
Είναι λογικό επόμενο νομιζω...

Αλλα ακόμα και δεν έβλεπα τις σκηνές, θα σκεφτόμουν την κατάληξη όλων αυτών και πολύ περισσότερο την επόμενη μέρα.

Προχθες κατηγορήθηκα απο κάποιους (εκτος φόρουμ) ότι το μονο που με νοιάζει ειναι το περιβάλλον γιατί πολύ απλά δεν στάθηκα στους νεκρούς ανθρώπους, ουτε στα ζώα (χαμένα για χαμένα), αλλα ουτε και στις καλλιέργειες (αυτές θα γίνουν σε 2-3 χρόνια).
Στάθηκα στο μικροκλιμα που θα δημιουργηθεί, στην αλλαγή του οικοσυστήματος, γεγονότα που ειναι και τα πλέον σημαντικα κατά την προσωπική μου άποψη. Δεν βλέπω το δέντρο αλλα το δάσος Bugman.

Το οτι νιώθω ανυμπορη να κάνω κάτι ειναι ενα γεγονός, όπως νομίζω και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι.
Εγω όμως οταν παω να ψηφισω θα ψηφίσω συνειδητοποιημένα και όχι με βάση το συμφέρον μου όπως θα κάνουν εκατομύρια άλλοι.
Μου έκανε φοβερή εντυπωση η νέα δημοσκοπηση π.χ. που δίνει στα 2 μεγάλα κόμματα και πάλι προβάδισμα.
Θα ένιωθα σαφως ικανοποιημένη αν τα ποσοστά ήταν δραματικά αλλαγμένα μετά απο αυτη την καταστροφή...
π.χ. ΝΔ = 12%
ΠΑΣΟΚ = 13%
ΚΚΕ = 25%
ΣΥΝ = 19%
ΛΑΟΣ = 11%
ΣΥΡΙΖΑ =3%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ=8%
ΔΓ/ΔΑ = 9%
αντιλαμβάνεσαι τι εννοώ? απαξ όμως και είδα τα "ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΙ ΜΟΥ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ ΜΟΥ" ειπα, f@k δεν βάζομε μυαλο...
απο εκει και πέρα, ειτε ξαπλώσω στον καναπέ, είτε σε ξαπλώστρα, είτε σε ντιβάνι, είτε σε καρέκλα, είτε στο πάτωμα, είτε σε αιώρα, είτε σε σαμπρέλλα το αποτέλεσμα θα ειναι το αυτό...

Παρεμπειπτόντως, μήπως γνωρίζει καποιος φίλος να μου πει για την ΙΟΝΙΑ οδό? Υφίσταται σαν Project που είχε συζητηθεί ή όχι?

ευχαριστώ
_________________
Ο σκοπός της φύσης δεν είναι η διαιώνιση του ανθρώπινου είδους αλλά η διασφάλιση της βιοποικιλότητας των ειδών
Θεόφραστος
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Bugman
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιούλ 2003
Δημοσιεύσεις: 13585
Τόπος: Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Αύγ 29, 2007 11:10 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Το τελευταίο είναι Λαρισαίο ανέκδοτο....Ιόνια οδός που διέρχεται 100 χιλιόμετρα δυτικά του Ιονίου; Δεν συζητάμε για παραλιακό δρόμο, αλλά για δρόμο που διέρχεται έξω από μεγάλα αστικά κέντρα ΑΓΡΙΝΙΟ και ΑΡΤΑ και φθάνει στα ΙΩΑΝΝΙΝΑ τα οποία έχουν και τον περισσότερο ΠΛΟΥΤΟ, άρα στοχεύουν μέσο της υποδομής αυτής να τον αυξήσουν παραπάνω. Γι' αυτό και πρέπει να λέγεται ΔΥΤΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ....και όχι ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ.

Διαφωνούμε Maria στο πότε χρειάζεται ΑΤΟΜΙΚΗ και πότε ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ενέργεια. Η εκπαίδευση που αναφέρεσαι δεν φαίνεται αν είναι "ατομική" ή "συλλογική". Οι κινήσεις και τα παραγγέλματα είναι συλλογική εκπαίδευση, πρέπει δηλαδή να γίνουν από πολλά άτομα μαζί... Η έννοια "εγώ ξέρω" δεν μετράει, ενώ μετράει η έννοια "εμείς ξέρουμε". Η φάλαγγα για παράδειγμα είναι συλλογική ενέργεια....ενώ η μάχη "σώμα με σώμα" είναι ατομική...Στο μπάσκετ υπάρχει η άμυνα ζώνης...συλλογική ενέργεια...και η "μαν του μαν" (σώμα με σώμα) με ατομικές ενέργειες.

Οι εκπαιδεύσεις λοιπόν του νήπιου, του μαθητή, του φοιτητή είναι όλες "ατομικές". Η εκπαίδευση στο στρατό είναι κύρια συλλογική. Μα ακόμα υπάρχουν και εργασίες όπου οι ενέργειες που απαιτούνται γίνονται συλλογικά....όπως στους χειριστές διυληστηρίου...(ήμουν κάποτε)...όπου ο συντονισμός παίζει μεγάλο ρόλο...(και όπου δεν υπάρχουν ενδιάμεσες ουρές αναμονής...για να δουλεύει ασύγχρονα το σύστημα).

Αυτό που θα ήθελα για΄όλους μας είναι να αφιερώσουμε μέρες από την ζωή μας για να ενταχθούμε σε γυμνάσια μάχης της φωτιάς....μαθαίνοντας τα ατομικά μέσα προστασίας, τον φορητό εξοπλισμό, την υποστήριξη δικτύων μανικών (να μάθουμε πως συνδέουμε δυο μάνικες, τι είναι το μανικόκλειδο....τι είναι τα εξαρτήματα προσαρμογής, συνδέσμους), καθώς επίσης και τις απαιτούμενες "ομαδικές" κινήσεις που χρειάζονται, ποιός θα υποστηρίζει πώς τον άλλο.

Για να καταλάβεις το Αλαλούμ των πυροσβεστών....Κάποιος τηλεφωνεί από Χόχλα Πρέβεζας για μια εστία φωτιάς....Πάει η πυροσβεστική και βρίσκει πλησίον (χωρίς να καταλαβαίνει ότι δεν είναι το μέρος που της υπόδειξαν) ένα άλλο μέρος που μόλις είχε πιάσει φωτιά...Σβήνουν με γρήγορες ενέργειες...και φεύγουν πάλι για Πρέβεζα (τριάντα χιλιόμετρα). Οι άλλοι που τους κάλεσαν έχουν φέρει και βυτίο με νερό και περιμένουν......την αντλία....την οποία τελικά μέσω κινητών την φέρνουν πίσω. Εκεί διαπιστώνουν οι πυροσβέστες ότι δεν έχουν κατάλληλο σύνδεσμο για να τραβήξουν το νερό από το βυτίο....Ευτυχώς η φωτιά σβήστηκε με κλαδιά...και ραντιστικό...Το χωριό Χόχλα βρίσκεται στο Δήμο Καναλλακίου (όπου περνάει και εκβάλει στη θάλασσα ο Αχέρωντας, και βρίσκεται και το Νεκρομαντείο στο Μεσοπόταμο). Ο δήμος Καναλλακίου δεν διαθέτει πυροσβεστικό σώμα...Πλησίον του δήμου, ο δήμος Πάργας έχει Πυροσβεστική όπως και η Πρέβεζα...

Με απλά λόγια οι πυροσβέστες πήγαν "αλλού για αλλού".....και φυσικά έμειναν από το δικό τους νερό....δεν γνώριζαν όμως πώς να πάρουν νερό από βυτίο του δήμου....Αλλά για να πάρουν τα χρήματά τους ξέρουν....

Εδώ φωνάζουμε για να οργανωθούμε όλοι....και κύρια ανοργάνωτοι είναι οι "επαγγελματίες"...
_________________
Σκορπίστε γνώση, μαζέψτε χαρά!

Η γνώση δεν μπορεί να πουληθεί: Γιατί ενώ κάθε εμπόρευμα μπορεί να επιστραφεί, η γνώση δεν μπορεί να επιστραφεί!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
MARIA
Πρύτανης


Εγγραφή: 27 Δεκ 2006
Δημοσιεύσεις: 6835
Τόπος: ΑΘΗΝΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Αύγ 29, 2007 12:01 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Bugman,


νόμιζα οτι θα είναι αυτονόητο ότι μιλώ για ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ εκπαιδευση, εγχειρίδια, εισηγητές που θα διδάσκουν το ίδιο ακριβώς πράγμα σε όλους.
Δεν μίλησα ουτε για ιδιαίτερα μαθήματα, ουτε για κάτι παρεμφερές.
Στο σχολειο διδάσκεται μια συγκεκριμένη ύλη σε ολοκληρη την Ελλάδα(δεν θα εξετάσουμε αν ειναι σωστή ή λάθος) ...αυτό εννούσα.
Αυτο όμως δεν νομίζω ότι θα γίνει ποτέ εφικτό διότι επιθυμούν να κοιμόμαστε όλοι αφενός και όταν δεν κοιμόμαστε να μην μπορούμε να επικοινωνήσουμε.
Μεγάλο καλό αυτό...έτσι μανιπιουλάρεις πολύ εύκολα τις μάζες.

Μου λές οτι πρέπει ολοι ν αφιερώσουν χρόνο στο να μάθουν πως μπορούν να επιχειρούν σε κατάσταση πυρκαγιάς, πως να χειρίζονται τα ΑΜΠ (Ατομικά Μέσα Προστασίας) κλπ.
Αυτο που λές ειναι πολυ εξιδεικευμένο και μάλλον σε έχει επηρρεάσει συναισθηματικά η πυρκαγιά, πράγμα που σαφώς ειναι λογικό.
Με αυτο το σκεπτικό σου, θα πρέπει όλοι μας να εκπαιδευόμαστε για τον σεισμό, τις πλημμύρες, τις αναπαλαιώσεις, τις ανακατασκευές, τους ψεκασμούς, το πιλοτάρισμα των αεροσκαφών, το να ξεγεννάμε γυναικες, το να βγάζουμε νερό απο μεγάλα βάθη, να φτιάχνουμε τα υδραυλικά, να μπορούμε να χτίσουμε ένα σπιτι, να μπορουμε να ανοίξουμε και επιστρώσουμε ένα οδοστρωμα, να χτίζουμε μια γέφυρα, να κάνουμε εγχειρήσεις, μεταγγίσεις αίματος, κλπ

Οι καταλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις θα πω εγώ για να μπορουν όλοι αν θέλεις να έχουν και μια δουλειά.
Καλό ειναι να τα γνωρίζαμε όλα αυτά, διότι πιθανά να χρειασθούμε αυτές τις πολύτιμες γνώσεις σε περίπτωση αναγκης ή πολέμου.
Το θέμα ειναι να υπάρχει σχεδιασμός,κατάλληλη ενημέρωση, επικοινωνία μεταξύ ημών και υμών.
Πράγμα το οποίο δεν υφίσταται φυσικά.

και για να συνεχίσω το προηγούμενο σκεπτικο μου περι του κατηγορώ που άκουσα απο φίλους θα σου πω το εξής και αν θελεις και εσυ και όλοι οι άλλοι φίλοι ας με κατηγορήσουν (δεκτόν)
Ενας φίλος ειπε λοιπον,
"αυτό που δεν μπορώ να ξεχάσω είναι η σκηνή με την μάνα και τα 3 παιδιά στην αγκαλιά, νεκρούς"
και του έκανα μια λογική κατ έμέ παρατήρηση
"αυτο που δεν μπορώ να ξεχάσω ειναι οτι στον αναπτυσσόμενο κόσμο κάθε λεπτό πεθαίνει και ένα παιδί"
so what...είδατε να "καίγεται κανείς" γι αυτό το γεγονός? εγώ όχι


Εχθροί του εαυτού μας είμαστε εμείς οι ίδιοι. Το είπα το λέω και θα το λεω όσο ζω...
_________________
Ο σκοπός της φύσης δεν είναι η διαιώνιση του ανθρώπινου είδους αλλά η διασφάλιση της βιοποικιλότητας των ειδών
Θεόφραστος
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Bugman
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιούλ 2003
Δημοσιεύσεις: 13585
Τόπος: Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Αύγ 29, 2007 2:46 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Συγνώμη MARIA, αλλά πάλι δεν έγινα κατανοητός περί της "συλλογικής εκπαίδευσης".

Αυτό που έγραψες αμέσως πριν είναι "διδασκαλία ενός προς πολλούς"....

Αυτό που συζητώ δεν έχει να κάνει με την διδασκαλία....αλλά με το τι είναι το "διδασκόμενο". Εκεί τα ξεχώρισα σε δυο τμήματα...τα ατομικά....ότι δηλαδή μπορεί να μάθει κανείς να κάνει μόνος του.....και τα συλλογικά....ότι δηλαδή υποχρεωτικά για να γίνει απαιτείται συμμετοχή πολλών. Και σου έδειξα ότι στο στρατό τα περισσότερα γενόμενα είναι ομαδικά (συλλογικά)....όπως ήταν για παράδειγμα η "φάλαγγα" παλαιότερα, ή η παράταξη πλαισίου την εποχή των οπισθογεμών τουφεκίων, ή όπως είναι τώρα οι συντονισμένες κινήσεις πεζικού, πυροβολικού και αεροπορίας. Εκτός όμως από το στρατό...όπου υπάρχουν βαθμοφόροι,δεν είναι τυχαίο αυτό, υπάρχει συλλογική εργασία..το οποίο αποτέλεσμά της εξαρτάται από όλους αυτούς που συμμετέχουν σ΄αυτήν.

Άρα κάτι πράγματα που αναφέρεις για ιδιαίτερα, για κοινή ύλη, για πανελλαδική κάλυψη.....δεν έχουν καμιά σχέση με το ζήτημα του διδασκόμενου αλλά με το πώς διδάσκεται κανείς..Για το πώς δεν έργαψα κάτι ιδιαίτερο...προφανώς με εκπαιδευτές...

Έτσι αν σκεφθείς σε πόσα προβλήματα χρειάζεται η συμμετοχή του κόσμου, είναι δηλαδή προβλήματα που λύνονται με συλλογικές ενέργειες, θα δεις ότι μπορεί να γίνει εκπαίδευση. Πρέπει να οργανωθούμε...έτσι ώστε σε μια γενικευμένη άσχημη κατάσταση να μπορούμε να δράσουμε ακούγοντας παραγγέλματα και εκτελόντας κινήσεις.....

Στο σχολείο μόνο στις παρελάσεις έχουμε παραγγέλματα και κινήσεις. Η δε καλύτερη στιγμή της παρέλασης είναι όταν δίνει το παράγγελμα ο πρώτος του στοίχου για να στρέψουν το κεφάλι προς το τιμώμενο πρόσωπο...και εκτελούν τα παιδιά τη κίνηση ταυτόχρονα...Τότε ο πολίτης νιώθει μια σιγουριά...ότι όλα πάνε καλά...και αυτό δεν είναι τυχαίο........Θέλει να βλέπει "συνεννόηση"....παράγγελμα και κίνηση δίδουν την έννοια της συνεννόησης.


Έγινα τώρα κατανοητός;
_________________
Σκορπίστε γνώση, μαζέψτε χαρά!

Η γνώση δεν μπορεί να πουληθεί: Γιατί ενώ κάθε εμπόρευμα μπορεί να επιστραφεί, η γνώση δεν μπορεί να επιστραφεί!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
MARIA
Πρύτανης


Εγγραφή: 27 Δεκ 2006
Δημοσιεύσεις: 6835
Τόπος: ΑΘΗΝΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Αύγ 29, 2007 4:22 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Συγγνώμην δηλαδή Bugman....

αν σε μια έκτακτη κατάσταση (πόλεμος, πυρκαγιά, σεισμός), δεν υπάρχει για καποιους λόγους ο δίνων το παράγγελμα...τι γίνεται?
σκορπιζουμε και αλαλάζουμε όλοι μαζί?

ΟΧΙ! Ο σκοπος δεν είναι να σου λέω:
"τωρα μπορείς να φάς το ψάρι που σου ψάρεψα"

αλλά να σε διδάξω πως θα ψαρεύεις


Συλλογική εκπαίδευση που θα μου δίνει σαφώς την δυνατότητα με τις γνώσεις που έχω παρει να πράξω και ομαδικά -κάτω αν θέλεις απο παραγγέλματα (δεν θα διαφωνησω μαζί σου)- αλλά και κατά το προσωπικό μου κριτήριο.
Να έχω κριτικό μυαλό και πολυπλοκη σκέψη.

Η φάλαγγα και η φάλαινα δεν με βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση..
Smile
_________________
Ο σκοπός της φύσης δεν είναι η διαιώνιση του ανθρώπινου είδους αλλά η διασφάλιση της βιοποικιλότητας των ειδών
Θεόφραστος
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Bugman
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιούλ 2003
Δημοσιεύσεις: 13585
Τόπος: Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 30, 2007 8:11 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Να γιατί λέμε ότι εκεί που ξεκινάει ο στρατός σταματάει ο νους.

Η προσωπική κρίση σε φάση μάχης ξεκινάει εφόσον "αποκοπεί" κανείς από τον έλεγχο του στρατεύματος, αλλά ουσιαστικά εκεί προσπαθείς να σωθείς αφού αναγνωρίζεις ότι δεν υπάρχει "κάλυψη". Κάλυψη σημαίνει να υπάρχει κάποιος νους που να ελέγχει τα πράγματα, να συντονίζει, να ακολουθεί το γενικό σχέδιο στο μέρος που του έχει αποκαλυφθεί.
_________________
Σκορπίστε γνώση, μαζέψτε χαρά!

Η γνώση δεν μπορεί να πουληθεί: Γιατί ενώ κάθε εμπόρευμα μπορεί να επιστραφεί, η γνώση δεν μπορεί να επιστραφεί!


Έχει επεξεργασθεί απο τον/την Bugman στις Πεμ Αύγ 30, 2007 8:31 am, επεξεργάσθηκε 1 φορά συνολικά
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
MARIA
Πρύτανης


Εγγραφή: 27 Δεκ 2006
Δημοσιεύσεις: 6835
Τόπος: ΑΘΗΝΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 30, 2007 8:28 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

καλά...Bugman....καλημέρα

δεν έχω τιποτε περαιτέρω να προσθέσω....δεν υφίσταται λόγος άλλωστε διότι δεν θα βγούμε πουθενά... εσυ θα μου μιλάς για στρατούς και παραγγέλματα και εγώ για την ουσία που ειναι η κατάλληλη παιδεία, η πρόληψη και η σωστή επικοινωνία....για το ιδεατό, που μάλλον ποτέ δεν θα έρθει, διότι δεν μπορούμε να το "σηκώσουμε"
_________________
Ο σκοπός της φύσης δεν είναι η διαιώνιση του ανθρώπινου είδους αλλά η διασφάλιση της βιοποικιλότητας των ειδών
Θεόφραστος
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Bugman
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιούλ 2003
Δημοσιεύσεις: 13585
Τόπος: Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 30, 2007 8:52 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Με την ιδέα δεν σβήνεις την φωτιά...όλα τα προβλήματα απαιτούν "κινήσεις" για να ξεπεραστούν και αυτές πρέπει να έχουν κάποιον επιτελικό....να αποφασίζει.

Ο γιατρός για παράδειγμα είναι ο "στρατηγός" στο χειρουργείο...και ας έχουν δει όλες οι νοσοκόμες χιλιάδες εγχειρήσεις...

Στις επιχειρήσεις "στρατηγός" είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος...όλοι οι εργαζόμενοι ακολουθούν τις εντολές του, πάγιες και έκτακτες..Η αναφορά για τον Χ εργαζόμενο όπου "δεν έκανε καλά τη δουλειά του" σχετίζεται με το τι εστί δουλειά...και αυτό το καθορίζει ο Διευθύνων Σύμβουλος...

Στο σχολείο δεν σε μαθαίνουν να ηγείσαι...δεν σου δίνουν δηλαδή μια μικρή ομάδα και ένα ελάχιστο έργο να φέρεις σε πέρας, ώστε τελικά να δοκιμαστείς σε εικονικό-σχολικό- περιβάλλον. Όσοι έγιναν "διευθυντές"..έγιναν απ΄ευθείας έξω...στη πραγματική ζωή..Στους διεθυντές αυτό που μετράει είναι η εμπειρία...Γι΄αυτό και δεν μπορεί κανείς να διευθύνει οτιδήποτε...αλλά στο τομέα που έμαθε να διευθύνει (αν έμαθε).

Τα κόμματα προβάλλουν "έμπειρους" διευθυντές...ως πρώτης τάξεως πολιτικούς.
_________________
Σκορπίστε γνώση, μαζέψτε χαρά!

Η γνώση δεν μπορεί να πουληθεί: Γιατί ενώ κάθε εμπόρευμα μπορεί να επιστραφεί, η γνώση δεν μπορεί να επιστραφεί!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
MARIA
Πρύτανης


Εγγραφή: 27 Δεκ 2006
Δημοσιεύσεις: 6835
Τόπος: ΑΘΗΝΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 30, 2007 10:39 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

o πραγματισμός σαν φιλοσοφία την οποία συμπαθώ ιδιαιτέρως λέει ότι

οι έννοιες είναι εργαλεία τα οποια θα σε βοηθήσουν για να πράξεις....

ΠΡΩΤΑ εκπαιδευεσαι και μετά κάνεις ΠΡΑΞΗ το οτιδήποτε στην ζωή σου.
Ειπα και πριν (πιθανα δεν κατάφερα να το κανω κατανοητό), ότι καλό ειναι΄ενας άνθρωπος να παίρνει την κατάλληλη παιδεία έτσι ώστε να ειναι αποτελεσματικός στην ομάδα αλλα και εκτός αυτής.

Δεν ξερω τι γίνεται στον Δημόσιο τομέα, ξέρω οτι στις πολυεθνικές στις οποίες εργάζομαι τα τελευταία 10 χρόνια και το σύνολο της εργασίας μου ειναι σε αυτές μόνο, υπάρχουν φράσεις οι οποίες λένε
"team working spirit"
"thinking out of the box"
"creative thinking" και πολλά συναφή...

άρα, μπορεί ναι μεν ν ακολουθείς κάποιους κανόνες, γιατί παιζεις στο παιχνίδι που άλλος σετάρησε, όμως αυτό δεν σημαίνει οτι ρομποτοποιήσαι σαν οντότητα.

Στο Πανεπιστήμιο είχα case study για τα φαινόμενα Fordism και Toyotism.
Ελαβαν υπόψην τους τις 2 αυτές εταιρείες και πως ακριβώς οργανώνονταν με σκοπό την ανάπτυξή τους.
Η Ford λοιπον, ήταν μια top-down εταιρεία απο πλευράς διοίκησης χάνοντας σημαντικό μερίδιο πωλήσεων ανά τον κόσμο διότι έβλεπαν το δέντρο και οχι το δάσος. Είχαν οριζόντια σύνθεση, η διοίκηση αποφάσιζε για τα πάντα, δίχως να ρωτήσει τους εργαζόμενους, αφου φανερά τους υποτιμούσε...δεν έιχαν δομή make to order αλλά παραγωγή άσχετη απο τις παραγγελίες με αποτέλεσμα μεγάλα στοκ, φοβερά κόστη παραγωγής, και χρήματα να κάθονται στις αποθήκες τους....
Η Τοyota είχε κατα κάποιον τροπο μια down-top αντίληψη, συγκαλούσε συμβούλια και άκουγε παντα τις απόψεις των εργαζομένων, οι οποιοι πάντα ειχαν προτάσεις για την καλυτέρευση της εταιρείας, για την μείωση κόστους κλπ, εκει εμφανίστηκε η εννοια του bonus για τον υπάλληλο που θα σκέφτονταν εκτός κουτιού....Η εταιρεία σημείωσε σημαντικά κέρδη, είχε υπαλληλους ευχαριστημένους και όλοι αφου προσδοκούσαν στο bonus προσπαθούσαν για το καλύτερο...

Χρησιμοποιώντας καμουτσίκι Βugman, θα βγείς σε ένα αποτέλεσμα το οποίο θα ειναι άμεσο μεν, όχι διαρκές όμως...

Απο εκεί και πέρα, μου μιλάς για διάφορα επαγγέλματα τα οποία θέλουν ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ, αλλο αυτό άλλο όμως το παράγγελμα.
Το ότι μπορει΄να δέχομαι παραγγέλματα δεν με κάνει αυτόματα υπεύθυνη.
Οσο υπεύθυνος πρέπει να ειναι ο δ/ντής, αλλο τόσο θα πρέπει να ειναι και ο υπάλληλος αν επιθυμείς να προοδεύσει μια εταιρεία.
_________________
Ο σκοπός της φύσης δεν είναι η διαιώνιση του ανθρώπινου είδους αλλά η διασφάλιση της βιοποικιλότητας των ειδών
Θεόφραστος
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Bugman
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιούλ 2003
Δημοσιεύσεις: 13585
Τόπος: Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 30, 2007 12:57 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Ο "καλός" άνθρωπος...που έχει μια καλή παιδεία...είναι ανήμπορος αν δεν έχει εκτελέσει γυμνάσια για καταστάσεις ανάγκης όταν χρειάζονται χέρια. Δυστυχώς, εδώ στην Ελλάδα παράγουμε μη χειρωνάκτες που αντιπαθούν κάθε είδους χειρωνακτική εργασία...και η πυρόσβεση είναι τέτοια. Η γενική παιδεια δεν βοηθάει εδώ. Στο τέλος μένει ο κόσμος χωρίς σπίτια...και λέμε και μπράβω στους πυροσβέστες γιατί δεν κάηκαν παραπάνω άτομα...Στην ουσία όμως πολλοί ΔΕΝ βοήθησαν...γιατί δεν ήταν προετοιμασμένοι να δράσουν γρήγορα και συντονισμένα.

Τώρα που έχασε ο κόσμος τα σπίτια του....θα καταλάβει την ανάγκη να μάθει και θα ογανωθεί για να μην τα ξαναχάσει;

Κανένα κόμμα δεν θέλει να πειράξει τους μη χειρωνάκτες...και να τους κάνει να γίνουν άμισθοι πυροσβέστες...Απλά φωνάζουν για περισσότερους δημόσιους υπάλληλους, περισσότερα αεροπλάνα και ελικόπτερα...για συμμετοχή στρατού...μια δηλαδή αντιμετώπιση μπιραλάχ με ολίγα πιλάφια...πολλές φαντασίες δηλαδή.

Αυτό ήταν και είναι το όλο σκεπτικό περί φωτιών...η ίδια η φωτιά είναι ένα γεγονός...εμείς καλούμαστε να δράσουμε ενάντια...μπορούμε;
_________________
Σκορπίστε γνώση, μαζέψτε χαρά!

Η γνώση δεν μπορεί να πουληθεί: Γιατί ενώ κάθε εμπόρευμα μπορεί να επιστραφεί, η γνώση δεν μπορεί να επιστραφεί!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
MARIA
Πρύτανης


Εγγραφή: 27 Δεκ 2006
Δημοσιεύσεις: 6835
Τόπος: ΑΘΗΝΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 30, 2007 1:37 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

σιγά να μην μπορούμε κιόλα...

μεγάλες απαιτήσεις έχεις

....ασε μας να κοιμόμαστε ωχαδελφέ...

πασχουμε όλοι απο την νευρολογική ασθένεια που λέγεται

ΝΑΡΚΟΛΗΨΙΑ...
Laughing Laughing Laughing Laughing
_________________
Ο σκοπός της φύσης δεν είναι η διαιώνιση του ανθρώπινου είδους αλλά η διασφάλιση της βιοποικιλότητας των ειδών
Θεόφραστος
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Θέματα Επικαιρότητας Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενο  1, 2, 3 ... 9, 10, 11
Σελίδα 11 από 11

 
Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης





Μηχανισμός forum: PHPBB

© filosofia.gr - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του.

Υλοποίηση, Φιλοξενία: Hyper Center