Θ.ΒοήθειαςΘ.Βοήθειας   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Εγγεγραμμένα μέληΕγγεγραμμένα μέλη   Ομάδες ΧρηστώνΟμάδες Χρηστών  ΕγγραφήΕγγραφή  ΠροφίλΠροφίλ 
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Οι ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις & οι συνέπειες

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Φιλοσοφικοί Προβληματισμοί
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
iason
Πρύτανης


Εγγραφή: 01 Ιούν 2003
Δημοσιεύσεις: 4108
Τόπος: (Γ)Ελλάς

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιούλ 06, 2003 5:32 pm    Θέμα δημοσίευσης: SOS ! Απάντηση με Συμπερίληψη

SOS!
Παιδιά, έχω ένα πρόβλημα, μπορεί κανείς να με βοηθήσει;
Βλέπω στον ορίζοντα ένα λογισμικό μέλλον να καταφθάνει!
Ένα μέλλον γεμάτο «νέες τεχνολογίες». Περίπλοκο. Ένα μέλλον που ανήκει μόνο σε εκείνους που έχουν τη νοημοσύνη να χειρίζονται τους υπολογιστές, τους όλο και πιο περίπλοκους. Που έχουν το προνόμιο της πρόσβασης στη νέα πληροφορία. Μια πληροφορία που καταφθάνει με όλο και πιο ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Όλα αλλάζουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα και αυτοί που έχουν το προνόμιο να προσαρμόζονται (στο βαθμό που θα το έχουν) θα περισσεύει κανένα ψίχουλο να φάνε κι αυτοί. Όσο για τους άλλους... ποιος σκάει;
Είμαι ένας άνθρωπος, πιστεύω σε κάποιο βαθμό έστω, με ανοιχτό μυαλό, με ενδιαφέροντα, με συναρπάζει η νοημοσύνη, η επικοινωνία, η γνώση, κλπ. Με τους υπολογιστές άρχισα πριν από καμιά δεκαετία. Σήμερα, βλέπω ότι δεν είναι τόσο η ποσότητα η/και η ποιότητα της πληροφορίας που μετράει, αλλά η ταχύτητα με την οποία μπορεί κανείς να απορροφά τη ΝΕΑ πληροφορία και τεχνολογία!
Οι ρυθμοί είναι εξοντωτικοί! Όσοι μένουν στο παιχνίδι θα φάνε. Όσοι όχι, τους έφαγε το μαύρο φίδι.
Λοιπόν που θα πάει αυτό; Πού θα μας οδηγήσει; Ναι, σίγουρα, είναι καλύτερα τα νέα συστήματα. Αλλά εγώ, ή να το πω αλλιώς ο μέσος άνθρωπος της εποχής μου, που ΔΕΝ είμαι «κομπιουτεράς» πώς θα επιβιώσω; Πώς θα επικοινωνήσω; Πώς θα μείνω στις εξελίξεις; Πως θα διαλέγομαι σε λίγο μαζί σας, όταν δεν θα μπορώ να χειριστώ αυτό το διαβόλι που θα τρέχει σαν την αστραπή ή που θα «σκέφτεται» γρηγορότερα ή καλύτερα από μένα;
Έχω τόσα δημιουργικά πράγματα να κάνω στη ζωή μου. Ασχολίες, δράσεις, φιλίες, ταξίδια, γνωριμίες, γνώση, δημιουργία, φύση, πόλη, πολιτισμός, οικογένεια, κοινωνία, προσωπική καλλιέργεια... αυτά που μάς κάνουν να νιώθουμε άνθρωποι και όλοι μας τα θέλουμε αυτά κι αυτό το άτιμο το εικοσιτετράωρο έχει μόνο 24 ώρες. Πώς θα μείνω στο παιχνίδι;
Καταλάβετέ με, δεν μιλώ μόνο για τον εαυτό μου. Μού φαίνεται ότι αυτή η ρημάδα η «κοινωνία της πληροφορίας» είναι πολύ εξοντωτική, κι αυτό δε μας το είπανε! Ένας εικονικός κόσμος, ένας κόσμος γεμάτος μόνιτορς και ανθρώπους με μυωπία σκυμμένους πάνω τους, σακατεμένα σώματα αλλά μυαλά ξυράφια, να σε κάνει να αναρωτιέσαι πού σταματάει ο μύθος και πού αρχίζει η πραγματικότητα.
Χώρια που αυτοί που τα φτιάχνουν αυτά, κι ας έχουν καλές προθέσεις, σκέφτηκαν πριν από μας για μας. Και αυτό είναι ένας καλός λόγος να είσαι καχύποπτος!
Βοηθήστε με! Shocked
_________________
-Κάθε λόγος μπορεί να έχει αντίλογο. Κάθε αντίλογος πρέπει να έχει λόγο.
-Εγέμισεν ο ουρανός πετούμενους γαϊδάρους.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
afham
Διαχειριστής


Εγγραφή: 02 Φεβ 2003
Δημοσιεύσεις: 1894
Τόπος: Φωτονερόπετρα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιούλ 06, 2003 7:13 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Η θεώρηση της τεχνολογίας σύμφωνα με εκείνη τη γνωστή παραβολή με το μαχαίρι με ικανοποιεί: ή κόβεις ψωμί να φας ή σκοτώνεις άνθρωπο.

Η τεχνολογία μόνο ως εργαλείο μπορεί να σταθεί. Μόνο ως μέσο. Επομένως είναι ευεργετική για τους ευ δρώντες και καταστροφική για εκείνους που δεν τη χρησιμοποιούν για υψηλούς στόχους.

Το ότι ανατπύσσεται ραγδαία είναι και πολύ καλό και πολύ κακό. Πολύ καλό για τους καλούς και πολύ κακό για τους κακούς. Δηλαδή μόνο επιτείνει καταστάσεις.

Η θα προοδεύσουμε υπερβολικά ή θα καταστραφούμε. Καιρός δεν ήταν να ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας; Wink
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
puppy22
Λέκτωρ


Εγγραφή: 20 Μάϊ 2003
Δημοσιεύσεις: 30
Τόπος: Manchester, UK

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιούλ 06, 2003 9:28 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Emeina afwnos.... afham se sgxairw gia th apopsh sou.... kai 8a pros8esw to ekshs...... o kosmos epiviwse otan o galilaios eipe oti h gh gurizei.... lete na mhn epiviwsei twra pou kseroume th taxuthta ths?

polu apla einai sto xeri mas.... kapoios eixe pei.... den 8umamai poios.... o an8rwpos einai to poio varvaro on tou zwikou vaseiliou.... ola ta zwa skwtwnoun ta alla zwa gia na fane kai na epiviwsoun..... o anr8wpos timwrei otan skwtwneis ton sunan8rwpo gia na epiviwseis alla epivraveuei ton eauto tou otan autokatastrefete......

kalo sas vradu.....
_________________
be well
be good
be you...!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
iason
Πρύτανης


Εγγραφή: 01 Ιούν 2003
Δημοσιεύσεις: 4108
Τόπος: (Γ)Ελλάς

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιούλ 07, 2003 6:37 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Λοιπόν, φίλοι, δεν θέλω να πιστέψω ότι δεν καταλάβατε τι είπα.
Δεν μίλησα για την τεχνολογία! Καμία αντίρρηση για την χρήση της!

Afham:
«Η θεώρηση της τεχνολογίας σύμφωνα με εκείνη τη γνωστή παραβολή με το μαχαίρι με ικανοποιεί: ή κόβεις ψωμί να φας ή σκοτώνεις άνθρωπο». Το ερώτημά μου αφορά όλους εκείνους (και θα είναι σε λίγο οι περισσότεροι) που επειδή δεν θα έχουν de facto την ικανότητα να χειρίζονται την πολύπλοκη τεχνολογία, δεν θα έχουν και πολύ ψωμί για να φάνε. Κι αυτό εμένα δεν με ικανοποιεί καθόλου!

«Η τεχνολογία μόνο ως εργαλείο μπορεί να σταθεί. Μόνο ως μέσο. Επομένως είναι ευεργετική για τους ευ δρώντες και καταστροφική για εκείνους που δεν τη χρησιμοποιούν για υψηλούς στόχους». Με ποιο κριτήριο οι αυριανοί μαστόροι των υπολογιστών, αυτοί που τους αποκάλεσα «σακατεμένα σώματα και μυαλά ξυράφια», τα μυωπικά έξυπνα καλοθρεμμένα παιδιά των γκουρού της τεχνολογίας, θα είναι οι «ευ δρώντες»; Δηλαδή εγώ (ή οποιοσδήποτε φυσιολογικός άνθρωπος) που δεν θα θέλω να ξημεροβραδιάζομαι μπροστά σε μια οθόνη (για να μπορώ να ενημερώνομαι συνεχώς και να παρακολουθώ την τεχνολογία και να μένω στο παιχνίδι) και να αποκόβομαι στον virtual λογισμικό κόσμο, που θα θέλω να ασχολούμαι έξω στο φως του ήλιου με ένα σωρό «κλασικά» δημιουργικά πράγματα, με την οικογένειά μου, με την κοινωνική μου δράση, με τους φίλους μου, με την υγεία μου, με την καλλιέργειά μου κλπ κλπ., θα είμαι «κακώς δρων»;
Και πώς είναι η τεχνολογία καταστροφική για τους μη έχοντας υψηλούς στόχους; Ο Gates δηλαδή καταστράφηκε καθόλου από την τεχνολογία; Ίσα ίσα!

Το κύριο σλόγκαν της Microsoft είναι «δεν πουλάμε περιεχόμενο αλλά εργαλεία» !!! ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΕΡΟ ΑΥΤΟ! Οι άνθρωποι αυτοί απέκτησαν τεράστια δύναμη, όχι πουλώντας υλικό το οποίο είναι άμεσα χρησιμοποιήσιμο ή καταναλώσιμο για να λειτουργούν οι άλλοι, αλλά αποφασίζοντας ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ! Πολύ «υψηλός» ο στόχος!

«Το ότι ανατπύσσεται ραγδαία είναι και πολύ καλό και πολύ κακό. Πολύ καλό για τους καλούς και πολύ κακό για τους κακούς». Δηλαδή εγώ που όλα αυτά τα χρόνια απέκτησα μόνο ενάμισυ βαθμό μυωπία από τα μόνιτορς, στην φιλότιμη προσπάθειά μου να γίνω καλός, δεν έγινα αρκετά καλός; Ή μήπως παραμένω «κακός»;
«Η θα προοδεύσουμε υπερβολικά ή θα καταστραφούμε». Τι κορόιδο που είμαι: και τα μάτια μου κατέστρεψα και δεν προόδευσα υπερβολικά. «Καιρός δεν ήταν να ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας;». Πολύ φοβάμαι, Afham, ότι με την ταχύτητα των εξελίξεων που θα έχουμε σε λίγο, ούτε εσύ ίσως θα μπορείς να ξεκαθαρίσεις τη θέση σου.

Puppy:
«o kosmos epiviwse otan o galilaios eipe oti h gh gurizei.... lete na mhn epiviwsei twra pou kseroume th taxuthta ths?». Θαυμάσια, αφού ξέρουμε την ταχύτητά της, ας μην ανησυχούμε δηλαδή. Δεν με απασχολεί καθόλου το αν θα επιβιώσει η γη, μόνο εγώ τι κάνω και εμείς τι κάνουμε, και ελπίζω να μην απασχολεί και σένα. Εκτός αν θεωρείς ότι το πρόβλημα επιβίωσης του κόσμου πριν τον Γαλιλαίο δεν υπήρχε επειδή δεν ήξεραν ότι η γη γυρίζει και ελπίζω βέβαια να μην θεωρείς ούτε ότι υπήρχε πρόβλημα επιβίωσης επειδή δεν το ήξεραν, ούτε ότι η γη δεν γύριζε πριν τον Γαλιλαίο. Παρεμπιπτόντως, κάποιοι το ήξεραν από παλιά, όπως ο Ίππαρχος αν θυμάμαι καλά, αλλά η (θρησκευτική) εξουσία ήταν που επέβαλε την άποψή της, πολεμώντας μανιωδώς την θέση ότι γυρίζει. Κι αυτή η αντιστοιχία έχει τη σημασία της.

Υπάρχει όμως κάτι άλλο που εγώ δεν είμαι σε θέση να ξέρω (τυπικά δεν μπορώ να το ξέρω παρότι δεν αμφισβητώ τις δικές σου προθέσεις, γιατί ακόμα και για σένα κάποιοι θέλουν να σκέφτονται πριν από σένα), δεν ξέρω το αν εσύ ήδη ξέρεις την ταχύτητα των τεχνολογιών που ετοιμάζεις μέσα στα εργαστήριά σου, οπότε ελπίζεις ότι επειδή θα είσαι ανάμεσα σε αυτούς που θα χειρίζονται τα νέα εργαλεία, άρα θα είσαι σε θέση να γνωρίζεις εκ των προτέρων με έμμεσους τρόπους το ποιος θα είναι σε θέση να τα χειριστεί και ποιος όχι. Μπορεί λοιπόν η γη να γύριζε και πριν τον Γαλιλαίο, αλλά με τα νέα κόλπα δεν θα χρειάζεται ούτε καν να μπει ένα Γαλιλαίος στην φυλακή, όλα θα γίνονται με το γάντι, οι υποτελείς δεν θα υποψιάζονται καν πώς εξουσιάζονται. Κάποτε χρειάστηκε να σακατέψουν δημοσίως έναν Γαλιλαίο για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο και να «επιβιώσει» ο κόσμος, τώρα δεν θα χρειάζεται να κάνουν τέτοια «βάρβαρα» πράγματα: όποιος ξέρει την τεχνολογία θα είναι δικός τους, όποιος δεν ξέρει πρόβλημά του.
«polu apla einai sto xeri mas». «Μας»;;; Σε κάποια χέρια ναι, σε όλα όχι.
«kapoios eixe pei.... den 8umamai poios.... o an8rwpos einai to poio varvaro on tou zwikou vaseiliou.... ola ta zwa skwtwnoun ta alla zwa gia na fane kai na epiviwsoun..... o anr8wpos timwrei otan skwtwneis ton sunan8rwpo gia na epiviwseis alla epivraveuei ton eauto tou otan autokatastrefete...... ». Θα το έλεγα κι αλλιώς: είναι το πιο βάρβαρο ζώο όταν σκοτώνει χωρίς να χύσει στάλα αίμα. Όταν εκμεταλλεύεται, όταν προαποφασίζει, όταν εξουσιάζει, όταν χτίζει την μοίρα των άλλων ερήμην τους. Τώρα όσο για την «αυτοκαταστροφή», έφερα παράδειγμα τον Gates: πόσο αυτοκαταστράφηκε; Εκτός αν εννοείς φίλε μου ότι αυτοκαταστρέφεται αυτός που δεν θυσιάζει το μισό 24ωρό του για να μαθαίνει τα νέα εργαλεία που του έχουν ετοιμάσει οι αφέντες του λογισμικού σκεπτόμενοι πριν από αυτόν για αυτόν. Αν το εννοείς έτσι, έχεις κάποιο δίκιο.

Παρακαλώ πολύ, μην τα πάρετε αυτά προσωπικά, απλώς δεχτείτε τον έντονο προβληματισμό μου, δεν ζητώ από σας καμιά ευθύνη πέρα από την ευθύνη της προσωπικής γνώμης, και παρακαλώ αυτή να κατατεθεί. Δεν θεωρώ ότι δικαιούμαι τίποτε περισσότερο από αυτό, στα πλαίσια αυτής της δημόσιας συζήτησης όπου όλοι καλούνται να προσφέρουν τον προβληματισμό τους. Σε τελική ανάλυση νομίζω κανείς δεν έχει αντίρρηση, ότι δεν φτάνει μια «δημοκρατία της πληροφορίας», θέλουμε μια «δημοκρατία της πρόσβασης».
Cool Cool Cool
_________________
-Κάθε λόγος μπορεί να έχει αντίλογο. Κάθε αντίλογος πρέπει να έχει λόγο.
-Εγέμισεν ο ουρανός πετούμενους γαϊδάρους.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
maya
Αντιπρύτανης


Εγγραφή: 09 Φεβ 2003
Δημοσιεύσεις: 101
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιούλ 07, 2003 12:31 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Iason η απάντηση που παίρνω εγώ όταν εκφράζω τέτοιες ανησυχίες είναι κάτι σαν "χαλάρωσε" "δεν είναι και τόσο φοβερό" κλπ.
Επειδή όμως δεν είναι δυνατό (ούτε λογικό) να σταματήσουμε το συγκεκριμένο τομέα εξέλιξης νομίζω ότι η μόνη λύση είναι να χρησιμοποιούμε την τεχνολογία με μέτρο και προσοχή, και κυρίως όχι εις βάρος της προσωπικής μας ζωής. Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι (μάλλον όλοι γνωρίζουμε τουλάχιστον από έναν) που προτιμούν να περάσουν το βράδυ τους στο internet αντί να πάνε βόλτα με φίλους κλπ. Υπάρχουν κι άλλοι που κάνουν μετρημένη χρήση όσον αφορά τη δουλειά και τη διασκέδαση που μπορεί να προσφέρει η τεχνολογία. Όσο για εκείνους που δεν μπορούν να συμφιλιωθούν μαζί της για οποιοδήποτε λόγο, μάλλον θα πρέπει να το παλέψουν τουλάχιστον όσον αφορά τα βασικά. Confused Εκτός αν είναι τυχεροί και μπορέσουν να δουλέψουν κάπου που δε θα χρειάζεται γνώση και χρήση υπολογιστή.
Και οι μύωπες του μέλλοντος θα μπορούν μάλλον να απαλλαχθούν από τη μυωπία τους, όταν θα έχει τελειοποιηθεί η εγχείρηση με laser. Very Happy Very Happy
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Bugman
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιούλ 2003
Δημοσιεύσεις: 13585
Τόπος: Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιούλ 07, 2003 1:13 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Για την τεχνολογία: Η μεγαλύτερη αποστολή της είναι ο πόλεμος. Και πόλεμο κάνεις για να αποκτήσεις πόρους. Οι πόροι θα σου δώσουν ύλες. Πρώτες ύλες και καύσιμες ύλες!
Όλες οι άλλες αποστολές της τεχνολογίας είναι για να κρατάνε μαζεμένο ένα έθνος με την εξάρτηση των μη ειδικών από των ειδικών!
Το αντιστάθμησμα στην απότομη τεχνολογική εισβολή είναι η επανάσταση των μη προνομιούχων στρωμάτων, που δεν ελέγχουν πόρους, ύλες, μεταποιημένες και μή αλλά διακατέχονται από την υστερία του φτωχού αλλά δίκαιου, του πιστού αλλά και του ασταθή. Σαν τοπικές έκρηξεις έχουμε μικρές ομάδες τρομοκρατίας που ζητούν τον επαναπροσδιορισμό της πίττας! Σε μεγάλες φάσεις, υπάρχουνανατροπές πολιτειακές, με στελέχη επιφορτισμένανα επιβάλουν νέα τάξη πραγμάτων. συνήθως με επαναπροσδιορισμό πορείας και χρησιμότητας του λαού!

Τώρα άμα λέει κανείς ότι λέω τρίχες, δείτε τους Αμερικάνους τι κάνουν!
Δεν τους κατακρίνω, ο σκύλος πεινάει, και θα μου φάει την μπριζόλα όχι για να με δυσαρεστήσει, αλλά για να τραφει! Και άμα φάει τότε θα μου κουνάει την ουρά να με παρηγορήσει!
Τώρα θα μας δώσουν οι αμερικάνοι την τεχνολογία του υδρογόνου! (είναι η ουρά που έλεγα!)
_________________
Σκορπίστε γνώση, μαζέψτε χαρά!

Η γνώση δεν μπορεί να πουληθεί: Γιατί ενώ κάθε εμπόρευμα μπορεί να επιστραφεί, η γνώση δεν μπορεί να επιστραφεί!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
afham
Διαχειριστής


Εγγραφή: 02 Φεβ 2003
Δημοσιεύσεις: 1894
Τόπος: Φωτονερόπετρα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιούλ 07, 2003 2:23 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

εμένα πάντως η μυωπία μου δημιουργήθηκε από το διάβασμα στην 3η δέσμη. είχα το βιβλίο πχ της ιστορίας 20 εκατοστά από τα μάτια μου. 1.5 βαθμό έχω και οι υπολογιστές δε μου έκαναν το παραμικρό Laughing

τώρα πέρα από την πλάκα δεν είπα πουθενά ότι η τεχνολογία σε κάνει καλό ή κακό. είπα ότι κάνει τους καλούς καλύτερους και τους κακούς χειρότερους.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
puppy22
Λέκτωρ


Εγγραφή: 20 Μάϊ 2003
Δημοσιεύσεις: 30
Τόπος: Manchester, UK

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιούλ 07, 2003 8:29 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Agaphte Kosmhtwr Iason,

hmoun vevaios oti 8a eixes mia tetoia apanthsh gia tis apopseis pou eixa.
katarxhn na se enhmerwsw oti mhn anusuxeis den phrame (toulaxiston egw) tipota prosopika.

kai proxwrw sto dia tauta, to paradeigma ths ghs eixe va8utero nohma. an 8umase akoma kai o galilaios eixe sth dia8esh tou "ergaleia" ta opoia h koinwnia tote tou pareixe gia na kanei tis anakalupseis tou....! H istoria leei oti apo tous fakous muwpias katalave oti mporei na tous xrhsimopoieisei gia na ferei th gh pio "konta" opote kai na kanei kai tis paratiriseis tou.....! kai erxomenos sto shmera me to diko mou paradeigma, ginete antilipto oti den xreiazete apla h poluploka ergaleia, arkei na exeis anisixo pneuma...!

to oti to phgame sth texnologia htan polu apla gia na ginei pio katanohto mesa apo paradeigmata oti h anakalupsh einai tipota mprosta sth xrhsh.... gia paradeigma h 8ewreia ths drashs antidrashs den einai kati to kako...! omws einai h arxh leitourgias tou oplou.... to opoio kai pali den mporei na skwtwsei kapoion an den patisei kapoios th skandalh.
ara loipon akoma kai ta ergaleia oso kai an einai "sxediasmena" gia sugkekrimenh xrhsh.... mporei sth poreia ena anisixo pneuma na allaksei th xrhsh tous....! pio ameso paradeigma to forum opou milame exei ws 8ema genikotera th filosofia..... yparxoun polla forum san kai auto ta opoia diakoinoun paranoma ulika, apo programmata mexri narkwtika mexri plhrofories ypsisths asfaleias.....
ara to gegonos kai mono oti kati dhmiourgi8ike den seimainei tipota....

na sou upen8imisw de oti o enas kai monadkos logos pou ta windows kai o kurios Gates exoun kataklusei thn agora ta teleutaia xronia (den ypologizw otan prwtoemfanistikan giati htan apla kati to protoporiako akoma kai gia enan eidiko to na peraseis apo th maruh o8onh tou DOS ston xrwmatisto kosmo twn eikonidiwn....) einai giati paroti to 65% ths agoras xrhsimopoiei windows, ara me vash th diki sou 8ewrish kateu8hnomenh gnwsh kai xrhsh ths gnwshs auths.... onomase thn opws 8es....., auto to pososto antistixei sto sunolo tou end user.... pio apla tou aplou xrhsth. Den 8a ksereis omws pws olo auto to oikodomima pou onomazete windows.... pataei epanw se leitourgikoun susthmata pou elegxoun olous autous tous xrhstes pou xrhsimopoioun windows kai oxi mono ta opoia einai UNIX, LINUX klp klp klp, efarmoges pou einai "open" pou seimainei pws h gnwsh gia th dhmiourgia tous einai gnwsth se olous osous epi8umoun na th gnwrisoun....!

twra erxomaste sto shmeio oti den mporoun oloi na exoun thn ikanotita h to xrono h vale oti allo 8es esu.... gia na mporoun na akolou8isoun auth thn ekseliksh..... kai sou 8etw to erwthma..... sthn arxaia ellada htan oloi an8rwpoi tou pneumatos? kai gia na mhn paw toso palia..... egw exww olh th kalh dia8esh kai 8a deiksw aparamilo zhlo gia na sou kanw mia egxhrhsh, esu 8a katseis?

kalos h kakos h koinwnia vasizete sthn antistiriksh pou prosferoun ta melh ths metaksu tous.... allos edw allos ekei ... allos parapera.... skepsou oti egw san mhxanikos arnoume na kataskeuasw PC....automata o xrhsths 8a stamatisei na yparxei..... as poume oti esu san oikonomologos stamatiseis na mou vriskeis tropous xrhmatodothshs tou mhxanikou pou 8a ftiaksei to PC.... automata o xrhsths pauei na yparxei..... to apotelesma einai to idio.... exei ksekinisei omws apo thn epiroh enws allou....

h epoxh pou h mamh tou xwriou ksegennouse, ksematiaze kai ekane tous arwstous kala exei perasei.... o ka8e enas kanei kai kati diaforetiko....

episis mesa apo thn taxuthta auth ths ekselikshs, mporei na dhmiourgountai koinwnies pollwn taxuthtwn alla kapoia stigmh 8a ftasoun se olous.....

ola einai sxetika metaksu tous.... giauto swstos o provlimatismos sou, alla apo thn allh den nomizw oti 8a eprepe na ais8anomai adikimenos pou egw mporw na diavazw 3 texnika periodika thn evdomada enw kapoios allos 10....! sto xeri mou einai ta 3 na ginoun 5 kai ta 5 na ginoun deka.... twra an otan paw egw sta deka.... ekeinos exei paei sta 20.... mou dinei ena akoma logo na sunexisw gia ta 20.....!!!!

kalo sas vradu....
_________________
be well
be good
be you...!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
iason
Πρύτανης


Εγγραφή: 01 Ιούν 2003
Δημοσιεύσεις: 4108
Τόπος: (Γ)Ελλάς

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιούλ 08, 2003 1:01 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Puppy,
Κατ΄ αρχήν, για τον τίτλο του κοσμήτορα δεν ευθύνομαι εγώ, αλλά ο administrator!

«hmoun vevaios oti 8a eixes mia tetoia apanthsh gia tis apopseis pou eixa». Μπράβο, εσύ έχεις προχωρήσει! Όχι μόνο στο λογισμικό προβλέπεις τι θα κάνουν οι χρήστες, αλλά προβλέπεις και τις απόψεις τους! Wink Αστειεύομαι λιγάκι.

Νομίζω πως τα όσα λες δεν αποτελούν απάντηση ή «λύση», απλώς στοιχειοθετούν το πρόβλημα και το περιγράφουν κατά κάποιον τρόπο. Είναι προφανές ότι έτσι ήταν πάντα με την τεχνολογία και έτσι θα είναι. Όμως το ζήτημα παραμένει: η μεγαλύτερη ταχύτητα των εξελίξεων είναι αναμενόμενο ότι θα δημιουργήσει μεγαλύτερες διακρίσεις στους χρήστες (ακόμα και στο «ανοιχτό λογισμικό» κλπ.) και από αυτές τις διαφοροποιήσεις οι κερδισμένοι θα είναι αυτοί που τις φτιάχνουν και εμμέσως τις δημιουργούν. Ότι και να γίνει, εγώ δεν θα μπορέσω να σε φτάσω ποτέ στα τεχνικά περιοδικά, και στις εφαρμογές της γνώσης. Εσύ, που αποφάσισες ότι αυτός ο τομέας θα σού δώσει το ψωμί που θα τρως (καμιά αντίρρηση σε αυτό που έκανες) θα είσαι πάντα σε πλεονεκτική θέση.

Afham,
«είπα ότι κάνει τους καλούς καλύτερους και τους κακούς χειρότερους». Δε μού λέει τίποτα αυτό, θέλω να μου πεις ποιος εσύ θεωρείς ότι είναι καλός και ποιος κακός.

Bugman,
Ήρεμα φίλε μου. Είπαμε, «πόλεμος πάντων πατήρ», αλλά να μην του βγάλουμε και τα μάτια του φουκαρά! Ούτε λέω πως αυτό δεν ισχύει, ούτε λέω όχι στη θεωρία του σκύλου. Αλλά τη θεωρία σου για τον επαναπροσδιορισμό του λαού τη βλέπω πολύ απλοϊκή. Το ζητούμενο εδώ δεν είναι η χρήση της τεχνολογίας, εκτός αν εξηγήσεις πώς εσύ συνδέεις την επαναστατικότητα αυτή με το θέμα, όταν βεβαίως εδώ μιλάμε για μια τεχνολογία που από λίγους de facto θα είναι προσβάσιμη και όχι από τους πολλούς. (Χώρια που λέξεις όπως πορεία και χρησιμότητα του λαού είναι «επικίνδυνες»!)

Maya,
Δεν με ενθουσιάζει ιδιαιτέρως η ιδέα να καταφεύγω για γιατριά σε αυτούς που έχουν ένα (έστω μικρό) μερίδιο ευθύνης στη δημιουργία της ασθένειας. Προτιμώ να μην ασθενώ, μ΄ άλλα λόγια πρόληψη και όχι θεραπεία.
_________________
-Κάθε λόγος μπορεί να έχει αντίλογο. Κάθε αντίλογος πρέπει να έχει λόγο.
-Εγέμισεν ο ουρανός πετούμενους γαϊδάρους.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Bugman
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιούλ 2003
Δημοσιεύσεις: 13585
Τόπος: Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιούλ 08, 2003 2:23 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Λέω για επαναπροσδιορισμό πορείας και χρησιμότητα του λαού: οι μεγάλοι παίκτες εξετάζουν την χρησιμότητα ενός λαού και ανάλογα επενδύουν: Δες ξένες τοποθετήσεις, πως και πότε γίνονται. Ο επαναπροσδιορισμός πορείας είναι για παράδειγμα μια αγροτική κοινωνία να γίνει βιομηχανική. Αυτά από την μεριά των "καλών" των επικρατούντων.
Οι αντιδραστικοί αλλάζουν την πορεία ενός λαού όταν τον αναγκάζουν να φτιάχνει καταφύγια μέσα σε κάθε σπίτι (βλέπε Ισραήλ), και κάθε άλλη ενέργεια προς την αποφυγή δυσμενών καταστάσεων! Επιπλέον αλλάζουν την χρησιμότητα του λαού όταν τον κάνουν μάρτυρα σε αεροπλάνα κατά ουρανοξυστών ή και σε άλλες περισσότερο ομαδικές καταστάσεις -π.χ στο εμφύλιο γινόντουσαν εκατέροθεν στρατολογήσεις με το έτσι θέλω.

Τώρα για το θέμα της πρόσβασης στην τεχνολογία! Η πρόσβαση πάντα είναι τεχνητή. Νομίζεις ότι ο Ιρανός έχει πρόσβαση στην τεχνολογία των Ρώσων στα πυρηνικά; Όχι βέβαια! Αλλιώς τι θα πούλαγαν οι Ρώσοι αύριο;
jason, εσυ βέβαία έχεις σταθεί στον χρήστη ή αυτόν που θα ήθελέ αλλά δεν πρόλαβε να γίνει χρήστης! Ακριβώς λοιπόν εδώ οι μεγάλοι ηγέτες το έπιασαν το θέμα και έκαναν την απλή ενέργεια να φτιάξουν τα κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης, έτσι ώστε να κάνουν πολλούς έτοιμους για τις νέες τεχνολογίες!
Η επαναστατικότητα που ζητάς να μάθεις είναι σε αυτούς με τις δυνάμεις αδράνειας που δεν βλέπουν την πορεία ως έχει αλλά όπως θα ήθελαν να έχει (με πικ νικ, με πολλή ελεύθερη ώρα, σε ακρογιαλιές γαλήνιες...και άλλα μπεμπεκίστηκα πράγματα!) και λές λοιπόν για ...
Παράθεση:

αυτά που μάς κάνουν να νιώθουμε άνθρωποι και όλοι μας τα θέλουμε αυτά κι αυτό το άτιμο το εικοσιτετράωρο έχει μόνο 24 ώρες. Πώς θα μείνω στο παιχνίδι;

Ποιο είναι το παιχνίδι, ποιοι είναι τα πιόνια, ποιοι οι παίκτες, πότε θα γίνουν αλλαγές στα πιόνια (θυσίες, κοψίματα); -ορολογία από σκάκι.
_________________
Σκορπίστε γνώση, μαζέψτε χαρά!

Η γνώση δεν μπορεί να πουληθεί: Γιατί ενώ κάθε εμπόρευμα μπορεί να επιστραφεί, η γνώση δεν μπορεί να επιστραφεί!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Vaggos
Πρύτανης


Εγγραφή: 16 Φεβ 2004
Δημοσιεύσεις: 481
Τόπος: Νάξος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Φεβ 16, 2004 6:31 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Paidia? Sas parakalw. Ti einai ayta pou lete tosh wra? Kat' arxas, GEIA SAS. Eimai foithths tou tmhmatos Didaktikhs ths Texnologias & twn Psifiakwn Systhmatwn sto Panepsthmio Peiria.

Exete parathesei toses polles apopseis gia thn texnologia kai tis ekselikseis ths.

Pws milate gia kati otan den exei ginei katanohto? Diavasa pio prin oti h texnolgia kai oi Amerikanoi kai tha mas "fane" kai tha "pethanoume".

Ti pragmata einai ayta? Shkwthike pote to maxairi tou protogonou na ton xtyphsei sto kefali? Aytos den to eftiaxe? Ayto den einai proin ths texnologias?
_________________
Η βιομηχανία σκοτώνει τη μουσική. Αυτός που αγαπά, και να ελπίζει ξέρει, όλη τη νύχτα πολεμά ξημέρωμα να φέρει.

Παραδοσιακή Μουσική | Ελλάδα
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Bugman
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιούλ 2003
Δημοσιεύσεις: 13585
Τόπος: Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Φεβ 17, 2004 12:55 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Η συζήτηση βλέπω αναθερμάνθηκε!
βεβαίως το μέσο δεν είναι αυτόματο πάντα. Αλλά αν γίνει αυτόματο θα έχει γραμμένη την θέληση του κατασκευστή.
Π.χ. το σύστημα προειδοποίησης επερχόμενου πυραύλου σε φρεγάτα στα Φωκλαντς είδε ότι ήταν ένας γαλλικής κατασκευής exocet και θεώρησε ότι θα διέλθει του πλοίου αφού είναι "φίλιος" πύραυλος. Δεν έγινε έτσι! Πάει η φρεγάτα Σέλφιλντ.
Η θέληση του κατασκευαστή πραγματοποιήθηκε; Και ναι και όχι. Απλά ο κατασκευαστής έφτιαξε ένα σύστημα προειδοποίησης και δεν προειδοποίησε τι κάνει ακριβώς!
Να λοιπόν το θαύμα της τεχνολογίας. Εξυπηρετεί έτσι πως φτιάχτηκε και όχι έτσι πως πρέπει!
_________________
Σκορπίστε γνώση, μαζέψτε χαρά!

Η γνώση δεν μπορεί να πουληθεί: Γιατί ενώ κάθε εμπόρευμα μπορεί να επιστραφεί, η γνώση δεν μπορεί να επιστραφεί!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
iason
Πρύτανης


Εγγραφή: 01 Ιούν 2003
Δημοσιεύσεις: 4108
Τόπος: (Γ)Ελλάς

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Φεβ 17, 2004 4:50 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Αμ εκεί είναι το πρόβλημα, που δεν φτιάχτηκε όπως «πρέπει» αλλά όπως ήθελε αυτός που το έφτιαξε. Και οι πολλοί, που εξ ορισμού δεν θα ξέρουν να φτιάχνουν τέτοια, τι θα κάνουν; Θα την τρώνε από χέρι.
Το πρόβλημα δεν είναι με το μαχαίρι φίλε Βάγγο, ένα μαχαίρι δεν κάνει τίποτα από μόνο του. Το πρόβλημα είναι στο χέρι που το δουλεύει. Να δούμε τι θα έλεγες, αν ήσουνα στην πρώτη μάχη στην οποία χρησιμοποιήθηκαν ακόντια. Μέχρι τότε ήξεραν τα ρόπαλα, όταν κάποιος επινόησε το ακόντιο στην πρώτη φορά που το χρησιμοποίησαν εκεί να δεις τι έγινε. Βέβαια, εξαρτάται με ποια πλευρά θα ήσουνα, ε;! Το ωραίο σήμερα είναι, που τότε μεν η τεχνολογία ήταν προσβάσιμη από όλους, σήμερα δεν είναι κι όσο περνούν τα χρόνια γίνεται όλο και λιγότερο.
_________________
-Κάθε λόγος μπορεί να έχει αντίλογο. Κάθε αντίλογος πρέπει να έχει λόγο.
-Εγέμισεν ο ουρανός πετούμενους γαϊδάρους.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Vaggos
Πρύτανης


Εγγραφή: 16 Φεβ 2004
Δημοσιεύσεις: 481
Τόπος: Νάξος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Φεβ 19, 2004 5:15 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

...iason!

Ayto pou twra akrivws koitas kai ayto pou se ligo tha xeiristeis einai ta kyria mesa ta opoia prokalesan tosh texnologikh allagh apo to 1975 ws shmera, osh kai h texnologikh exelixi tou anthrwpou apo thn gennisi tou mexri to 1975.

O synanthrwpos mas William Afham, pistevw oti me th voitheia ayth twn meswn kai ton tropo pou emeis tha dialexoume na ta xrhsimopoihsoume, tha kataferoume emeis h ekolaptomeni koinwnia na antikatasthsoume omala kai swsta thn shmerinh.

Ofeiloume kai dystyxws PREPEI na analysoume kai na doume mesa apo tous ligous aytous tritovathmious porous ti ergaleia mporoume na apokthsoume, ti mesa, ti dynameis, ti katartish. Sth synexeia na diakrinoume mesa sto dasos to ti tha kynhgisoume. Prosoxh! oloi gyrw exoun kainouria ekseligmena maxairia kai akontia! Prepei na fiaxoume kai emeis ena kalo kai antagwnistiko. Oxi mono na mathoume pws doulevei to maxairi tou geitona Americanou alla to diko mas tha einai ayto pou tha mas swsei kai tha mas kanei na epiviwsoume mesa sto dasos.

Mporei na milaw ligo metaforika kai tragika alla an vlepoume me asxhmo mati tis texnologikes allages - poioi? EMEIS OI ELLHNES? emeis pou otan oi alloi laoi koimontousan sta kladia, emeis eixame kataskevasei triorofi polykatikia sthn Knwsw me systhma ygeionomikhs apoxeteyshs - Siga siga tha arxisoume na menoume pisw me palia maxairia kai tha xasoume ton agwna.

Ton agwna gia gnwsi... To pio polytimo agatho shn epoxh mas...

H eykolia sto Meso (sto meso pou vlepeis), exei kai tis parenergeies ths. Exei omws kai terastia dynamh apidrashs ston aplo ANOIKTO anthrwpo...
_________________
Η βιομηχανία σκοτώνει τη μουσική. Αυτός που αγαπά, και να ελπίζει ξέρει, όλη τη νύχτα πολεμά ξημέρωμα να φέρει.

Παραδοσιακή Μουσική | Ελλάδα
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
iason
Πρύτανης


Εγγραφή: 01 Ιούν 2003
Δημοσιεύσεις: 4108
Τόπος: (Γ)Ελλάς

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Φεβ 19, 2004 9:59 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Έχεις δίκιο. Νομίζω ότι εσύ περιγράφεις την πραγματικότητα, ενώ εγώ ανησυχώ γι΄ αυτήν. Μακάρι να αποδειχτεί ότι έχω άδικο...
_________________
-Κάθε λόγος μπορεί να έχει αντίλογο. Κάθε αντίλογος πρέπει να έχει λόγο.
-Εγέμισεν ο ουρανός πετούμενους γαϊδάρους.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Φιλοσοφικοί Προβληματισμοί Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης





Μηχανισμός forum: PHPBB

© filosofia.gr - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του.

Υλοποίηση, Φιλοξενία: Hyper Center