Θ.ΒοήθειαςΘ.Βοήθειας   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Εγγεγραμμένα μέληΕγγεγραμμένα μέλη   Ομάδες ΧρηστώνΟμάδες Χρηστών  ΕγγραφήΕγγραφή  ΠροφίλΠροφίλ 
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Συνειρμικος Λογισμος
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Επόμενο
 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Φιλοσοφικοί Προβληματισμοί
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
skapaneas
Πρύτανης


Εγγραφή: 13 Μάϊ 2007
Δημοσιεύσεις: 12421
Τόπος: Εδώ ........ Χρόνος: Τώρα ....... Τρόπος: Απλά + Λαϊκά

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιούν 04, 2007 5:44 pm    Θέμα δημοσίευσης: Συνειρμικος Λογισμος Απάντηση με Συμπερίληψη

Αντι αλλης εισαγωγης παραπεμπω τον αναγνωστη - συνομιλητη σε αυτη τη θεση , για να αντιληφθει την αναγκαιοτητα του παροντος topic.

Ο σκοπος μου εδω θα ειναι καθαρα διερευνητικος και θα επικεντρωνεται βασικα στην αναλυση συγκεκριμενων φρασεων μεγαλων ανδρων και γυναικων, με τη διαδικασια ή μεθοδο ή συστημα του Συνειρμικου Λογισμου, εξ ου και η ονομασια του topic.
Οι φρασεις θα επιλεγονται απολυτως ελευθερα και χωρις καμια δεσμευση εναντι οποιουδηποτε, με μοναδικο κριτηριο επιλογης τον προκαλουμενο νοητικο σπινθηρισμο.

Δυο λογια για τον Συνειρμικο Λογισμο

Λεγοντας Συνειρμικο Λογισμο, εννοουμε την αναλυση ενος θεματος χωρις την παρεμβολη της συμβατικης λογικης.
Δηλαδη εχοντας μπροστα μας το υπο αναλυση "αντικειμενο", καταγραφουμε τις σκεψεις μας περι αυτου, χωρις να εξεταζουμε αν αυτες ειναι ή δεν ειναι λογικες, με την τρεχουσα καθε φορα εννοια του ορου.

Η σκοπιμοτητα αυτου του τροπου αντιμετωπισης ενος ζητηματος, καταδεικνυεται απο το αποτελεσμα. Απο το γεγονος δηλαδη οτι με τη μεδοδο αυτη, αντιλαμβανομαστε πραγματα τα οποια δεν ειναι δυνατον να τα προσεγγισουμε με τη χρηση του φιλτρου της κοινης λογικης.

Ειναι αληθεια και θα το διαπιστωσει στην πραξη οποιος το επιχειρησει οτι, πανω σε αυτο το δρομο του Συνειρμικου Λογισμου δεν γνωριζουμε πολλες φορες τη συνεχεια... Υπαρχει ομως παντοτε! Και θα πρεπει να αφησουμε τον εαυτο μας απολυτως ελευθερο για να τη συλλαβει!

Ειναι εκπληκτικο πραγματικα το τι αποκαλυπτεται μπροστα στα ματια μας με τη Μεθοδο αυτη. Δοκιμαστε το, όποτε μπορειτε, και θα αποζημιωθειτε!

Οσο για το πότε ολοκληρωνεται η σχετικη εργασια, αυτο θα το καταλαβετε μονοι σας, οταν δεν θα εχετε τιποτα αλλο να πειτε πανω στο αναλυομενο θεμα. Δηλαδη ο εαυτος σας μονος του βαζει τελεια.

Και μια προειδοποιηση !
Αν εφαρμοζοντας το Συνειρμικο Λογισμο στην πραξη, φτασετε σε αδιεξοδο, αυτο θα εχει συμβει διοτι καπου "ξεχαστηκατε" λιγο νωριτερα και κανατε μια επιλογη λογικη. Οπότε θα πρεπει να επιστρεψετε στο σημειο αυτο και ... να επιλεξετε αυτο που απορριψατε γιατι η λογικη σας δεν το ανεχοταν! Και να συνεχισετε φυσικα κανονικα, απο το σημειο αυτο και μετα, καταγραφοντας καινουργιες σκεψεις ! !



Η αναλυση η οποια παρουσιαζεται στη συνεχεια, αφορα σε ενα συγκεκριμενο λογο του Δημοκριτου. Και λογικα προηγουνται αυτης ολα τα σχετικα κειμενα, για να μπει καποιος στο πνευμα!

Προτεινω, καθως θα διαβαζετε την αναλυση, να εχετε προχειρο ενα σημειωματαριο, για να καταγραφετε τις δευτερογενεις σκεψεις που θα σας εμφανιζονται, γιατι πολλες απο αυτες, αν οχι ολες, μπορει να ειναι εξαιρετικα πρωτοτυπες και θα τις χασετε αν δεν τις σημειωσετε καπου ! ! !




Παράθεση:
sakaflias71 έγραψε:
Παραθέτω το κομμάτι του Διογένη Λαέρτιου για τον Δημόκριτο. Οι παρακάτω γραμμές αξίζουν όσο όλη η μεταφυσική μαζί.
Προσέξτε την εκπληκτική λέξη "ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ". Αυτή η λέξη δείχνει πόσο μπροστά ήταν η σκέψη του Δημόκριτου από τους μυστικιστές της εποχής του.

Σε αυτη τη θεση, εχω γραψει:

Παράθεση:
Τι σημαινει λοιπον η φραση του Δημοκριτου που παρουσιαζεις;
Εχεις να πεις κατι επ' αυτης για να καταλαβουμε περι τινος προκειται και περι τινος ομιλει ή να μπω εγω στον κοπο, λογω δικης σου αδυναμιας, να την ερμηνευσω και να την αναπτυξω;

Η φραση αυτη στην οποια αναφερομαι και για την οποια σιωπας, οπως φαινεται απο την απαντηση σου στην πρωτη παραθεση παραπανω, ειναι η ακολουθη:

Sakaflias71 έγραψε:
ΔΕΙΝΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΣ ΑΠΟΚΡΙΘΗΝΑΙ ΠΑΝΤΟΙΩΝ ΕΙΔΕΩΝ
Από το παν ξεχώρισε μια δίνη αποτελούμενη από κάθε είδους μορφές.


Επειδη λοιπον θεωρησα μαλλον βεβαιο οτι, δεν θα εμπαινες εσυ στον κοπο να αναπτυξεις ή τουλαχιστον να διερευνησεις, αυτη την πραγματικα σπουδαια ( οπως αποδειχτηκε ) φραση του Δημοκριτου και αφου συμβουλευτηκα δυο φιλολογους, προκειμενου να βεβαιωθω για την αποδοση της σε συγχρονη γλωσσα οπως την παρουσιαζεις ( απο τον Κακτο ), την προσεγγισα εγω λογικα, με τη διαδικασια της συνειρμικης διεισδυσης.

Παρουσιαζω λοιπον παρακατω, το προϊον αυτης της εργασιας και ελπιζω να καταλαβεις τι εννοω, οταν "λεω" οτι δεν αξιζει πραγματικα να αναφερομαστε μονο στα λεγομενα των μεγαλων, χωρις να προσπαθουμε να μπουμε στη σκεψη τους.



1η εφαρμογη


    ΔΕΙΝΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΣ ΑΠΟΚΡΙΘΗΝΑΙ ΠΑΝΤΟΙΩΝ ΕΙΔΕΩΝ (1)

    Από το παν ξεχώρισε μια δίνη αποτελούμενη από κάθε είδους μορφές.

Θεωρωντας ή ερμηνευοντας το παν ως το σημερινο απειρο, αυτο δηλαδη το οποιο δεν ειναι δυνατο να το εχουμε ως εμπειρια και με παρομοιο τροπο θεωρωντας τη δινη ως στροβιλο, τοτε η παραπανω φραση επαναδιατυπωνεται ως εξης:

Απο το απειρο ξεχωρισε ενας στροβιλος εμπεριεχων καθε ειδους πραγμα.

Αρα τα πραγματα υπηρχαν ηδη στο απειρο χωρις να ξεχωριζουν μορφικα μεταξυ τους
Υπηρχαν ως ενα απροσδιοριστο συνοθυλευμα πραγματων χωρις ορια και ακρα φυσικα
Και δεν υπηρχαν ορια και ακρα γιατι τα πραγματα ηταν απολυτως “μεικτα”
Αρα αυτο το τελειο ανακατεμα των πραγματων εξαφανιζε οντως τα ορια τους
Διοτι οταν τα πραγματα ειναι μεμειγμενα τελεια δεν ξεχωριζουν
Τα ακρα του ενος εμπιπτουν στο σωμα των αλλων και φαινονται ως ... ενα
Το ενα πραγμα συνεχιζει μεσα στο αλλο, ξεκινωντας μεσα απο ενα τριτο
Αρα ειναι αδυνατο να γινει γνωστο αν ειναι ενα ή περισσοτερα

Μεσα λοιπον στο ακινητο απειρο δημιουργηθηκε ενας στροβιλος
Και οταν δημιουργηθηκε φανηκε οτι αυτος αποσπαστηκε απο το ακινητο απειρο
Ενω στην ουσια εμεινε εκει που ηταν, και απλα φανηκε ως αποσπωμενος
Και ο στροβιλος αυτος εμπεριειχε ολες τις μορφες, δηλαδη ολα τα πραγματα
Μεσα στο στροβιλο αρχισαν να διακρινονται οι μορφες που πριν ηταν αδιακριτες

Αρα η διακριση πλεον των μορφων μεταξυ τους δημιουργησε το στροβιλο
Μια “δυναμη” υποχρεωσε τις μεμειγμενες μορφες να διαχωρισουν την υπαρξη τους
Και αυτη η δυναμη τις “εθεσε” σε κινηση στροβιλισμου
Οι διαφορες μορφες τεθηκαν σε στροβιλισμο προκειμενου να επιστρεψουν στη μειξη
Δηλαδη εχουμε τη λειτουργια του νομου της παγκοσμιας ελξης
Η δυναμη που ως δραση διαχωρισε τις μορφες, τις αναγκασε λογω αντιδρασης σε στροβιλισμο

Απο το απειρο λοιπον αποσπωνται ολα τα πραγματα και αρχιζουν να κινουνται κυκλοτερως
Διοτι ειναι ο μοναδικος τροπος για να μεινουν χωρισμενα και ευδιακριτα μεταξυ τους, αλλα και ενωμενα για παντα οπως ηταν, μεσα απο τον αεναο χορο της ζωης

Αρα η αρχεγονη ενοτης του παντος, διαφοριζεται σε διασπαση και κυκλοτερη (περιδινιζομενη) κινηση των πραγματων. Η οποια περιδινιζομενη κινηση ειναι η παγκοσμια ελξη.
Επομενως η διασπαση, γεννα την ενεργεια, η οποια μπορει και εγκλωβιζεται παντοτε σε μια κυκλικη κινηση
Η χωριστικοτητα αντισταθμιζεται με την ελξη και ισορροπει μαζι της στην κυκλικη κινηση, χωρις να καταργηθει

Η χωριστικοτητα ειναι η ενεργεια και η ελξη ειναι η μαζα

Δεν υπαρχει αιτια: Συνεβη!
Οπως συνεβαιναν και αμετρητα αλλα πραγματα “πριν”, οπως εξακολουθουν να συμβαινουν και “τωρα” και θα εξακολουθησουν να συμβαινουν και “μετα”, χωρις να τα αντιλαμβανομαστε

Απλα αυτο που συνεβη, συμφωνα με τη λογικη προσεγγιση που κανουμε στο λογο του Δημοκριτου, ειναι αυτο που αποκαλουμε απαρχη του συμπαντος. Και αυτο ακριβως αντιλαμβανομαστε εμεις οι ανθρωποι, ως προϊοντα αυτου του συμπαντος. Διοτι ειμαστε πραγματικα τα εξελικτικα προϊοντα του συμπαντος!

Και τουτο διοτι αυτος ο αρχεγονος στροβιλισμος, διαφοριστηκε σε αμετρητους αλλους μικροτερους στροβιλισμους, “αποσπωντας” εξ αυτου και εκ νεου μερος της ενεργειας του, σε ακομα μικροτερους σχηματισμους, επαναλαμβανοντας το φαινομενο της μεγαλης εκρηξης ( κατα Δημοκριτο ) αλλά στο εκδηλωμενο πλεον συμπαν ομως αυτη τη φορα, χωρις φυσικα να απομακρυνθουν απο αυτον τον αρχεγονο στροβιλισμο.
Και αυτα τα νεα μικρα θραυσματα ( ατομα κατα Δημοκριτο ), επαναλαμβανοντας και παλι με τη σειρα τους το γεγονος της ελξης, αρχισαν να οργανωνονται σε σταδιακα και πιο συνθετες μορφες, χωρις να χασουν απολυτως την εσωτερικη τους ταυτοτητα
Και αυτες οι συνθετες μορφες σε ακομα πιο συνθετα συγκροτηματα...
Οποτε φτασαμε στα πολυπλοκα οργανικα μορια, παντα με την ιδια λογικη της συνθεσης, για να αποκατασταθει, ( δραση – αντιδραση ), η διαταραγμενη ενοτης του παντος

Ακολουθησαν οι πρωτες ακυτταρικες μορφες ζωης, κατοπιν οι πολυπλοκοτερες κυτταρικες, οι εξαιρετικα πολυπλοκες και φτασαμε στο σημερινο πλουτο των εμβιων οργανισμων

Σε ολες αυτες τις μορφες ζωης το κυριο χαρακτηριστικο ειναι η οργανωση, ως το φανερο και κραυγαλεο αποτελεσμα του νομου της παγκοσμιας ελξης, που σκοπο εχει να επαναφερει τα χωρισμενα πραγματα στην αρχικη τους ενοτητα

Στο παιχνιδι αυτο της οργανωσης αναπτυχθηκε ολως τυχαιως η λογικοτητα των οντων και ο λογος, που οδηγησε τελικα στον ανθρωπο

Η λογικοτητα και ο λογος, ως αμυντικος μηχανισμος προστασιας της πολυπλοκης και ευαισθητης οργανωσης, εμφανιστηκε στα ανωτερα οντα, μεσω της λειτουργιας του εγκεφαλου τους, ο οποιος εγκεφαλος τους μπορει και συλλαμβανει την ηλεκτρομαγνητικη ακτινοβολια που εκπεμπουν ολοι οι δονουμενοι σχηματισμοι του κοσμου και την μετατρεπει σε ιδεες και παραστασεις εφικτες, δια των οποιων καλυτερευουν τη ζωη τους
Τουλαχιστον αυτος ειναι ο στοχος και ο προορισμος του λογου ως ιδιοτητα των ζωντανων οργανισμων
Διοτι μεσα απο τη λειτουργια του εγκεφαλου, τα λογικα οντα αντιλαμβανονται στο βαθμο που ειναι ευαισθητοποιημενα, τους τροπους οργανωσης των υπολοιπων οργανωμενων συγκροτηματων του κοσμου και με τη διαδικασια του λογου την προσαρμοζουν στον εαυτο τους ωστε να “αυξησουν” τη δικη τους οργανωση, επωφελουμενα απο τα άλλα και τυχαια οργανωμενα συγκροτηματα

Αποτελεσμα της λογικης λειτουργιας του ανθρωπου ειναι η οργανωση ευρυτερων σχηματισμων, οι οποιοι αποκαλουνται ανθρωπινες κοινωνιες, διεπομενες θεμελιακα απο το χαρακτηριστικο αμυντικο οπλο του ανθρωπου που ειναι ο λογος...

Ο λογος λοιπον που ειναι η ηλεκτρομαγνητικη ακτινοβολια της φυσης, αναγνωριζομενος γενικα ή ειδικα απο τον ανθρωπο τον βοηθαει να αναπροσαρμοσει τη ζωη του με νεες πρακτικες και να δεσει την επαφη του με τους αλλους

Η οριακη καταληξη, μεσα απο τη συνεχη αυξηση της επικοινωνιας με τον τροπο αυτο, ειναι η συνεχης και αδιαλλειπτη εγκεφαλικη επαφη ολων των ανθρωπων και η γνωση της καταστασεως που επικρατει στον καθενα, μεσω της διαδικασιας του λογου
Και αυτη ακριβως η αδιαλειπτη εγκαφαλικη επαφη ειναι η τηλεπαθητικη επικοινωνια ολων των λογικων οντων. Διοτι αυτη ( η τηλεπαθητικη επικοινωνια ) χωρις να καταργει την ταυτοτητα του καθενος, επιφερει στο επιπεδο των ανθρωπων, την αρχεγονη ενοτητα
Αυτη ειναι η μοιρα του ανθρωπου οπως “υπαγορευεται” απο την αναλυση του Δημοκριτου

Η τηλεπαθητικη επικοινωνια, βασιζομενη στο καθ΄ εαυτου οργανου του λογου που ειναι ο εγκεφαλος, συνεπαγεται ή καλυτερα προϋποθετει και απαιτει την ευαισθητοποιηση του ανθρωπινου εγκεφαλου, με τεχνικες που τον καθιστουν δεκτικο στην λογικη ηλεκτρομαγνητικη ακτινοβολια των αλλων απο αποσταση και κυριως τον καθιστουν ικανο να “μεταφραζει” αυτη λογικα...

Αυτο δηλαδη που γινεται στην εποχη μας με τα τηλεφωνα, τις τηλεορασεις, τους ασυρματους και τα άλλα συμβατικα μεσα επικοινωνιας, τηλεπαθητικα γινεται με τον εγκεφαλο
Και τουτο επιτυγχανεται με το συντονισμο του εγκεφαλου ως δέκτη, με τον “καταλληλο” πομπο, ωστε αυτος ( ο εγκεφαλος – δέκτης ) να λαμβανει συνειδητα την λογικη ηλεκτρομαγνητικη ακτινοβολια του πομπου, να την αποκωδικοποιει σε συνηθη λογο και να ερμηνευει αυτο το λογο, προσαρμοζοντας τον στα δεδομενα του κατοχου του

Η τηλεπαθητικη επικοινωνια, δεν γνωριζει χωρικα ορια αλλά ουτε και χρονικα, εφ’ οσον ο τετραδιαστατος χωροχρονος προσφερει τετραδιαστατικα καναλια επικοινωνιας με ολες τις Εποχες
Διοτι ειναι γνωστο π.χ. οτι, ειναι δυνατο αν κινηθουμε με την ταχυτητα του φωτος ή και μεγαλυτερη ( και αυτο ειναι εφικτο στο επιπεδο της σκεψης ), να προλαβουμε να πιασουμε εικονες απο το παρελθον μας
Επομενως με την τηλεπαθητικη επικοινωνια, μπορουμε να “παρουμε” την καταλληλη θεση αναμονης στο χωροχρονικο συνεχες και να “συναντησουμε” τους δημιουργους του παρελθοντος

Αρα η τετραδιαστατικη επικοινωνια με τους δημιουργους του παρελθοντας (Δημοκριτος π.χ.) ειναι εφικτη
Και μπορει να πραγματοποιηθει με αντικειμενικο σκοπο, τη “σφραγιση” (2) του οικοδομηματος που παραγεται με την ερμηνεια των λογων τους


Σε τελευταια αναλυση, το συστημα που αναδυεται απο τον αρχικο λογο του Δημοκριτου ειναι ενα παγκοσμιο δικτυο επικοινωνιας, χωρις ορια και φραγμους, το οποιο φερνει σε αμεση και συνειδητη επαφη ολους τους ανθρωπους
Αυτη η παγκοσμια επικοινωνια σε τεχνολογικο επιπεδο εκφραζομενη, ειναι το INTERNET! Διοτι ειναι καθολικο και συνεχες

To ΙΝΤΕΡΝET επομενως, αποτελει τεχνολογικα τον προαγγελο της τηλεπαθητικης επικοινωνιας η οποια αποτελει την επομενη μεγαλη επανασταση στην ιστορια της ανθρωποτητας και η οποια εχει ηδη αρχισει, και ειναι το αποκορυφωμα της κατανοησης του Δημοκριτειου λογου (1) απο τους ανθρωπους, εστω και εν αγνοια τους._



Παρουσιαζεται στη συνεχεια η Τηλεπαθητικη Συνομιλια με τον Δημιουργο του λογου που προσεγγισαμε ερμηνευτικα παραπανω, στον οποιο "αναλυθηκε" η φυση και η λειτουργια του INTERNET.

              (+), + + +


Σφραγιστικος Λογος Δια Του Δημοκριτου

Οπως σου ελεγα παιδι μου, η αυξανομενη εντροπια του συμπαντος οφειλει να αντισταθμιστει και αντισταθμιζεται απο την αναπτυξη της επικοινωνιας μεταξυ των λογικων οντων.
Διοτι συμφωνα με την αναλυση που εκανες, μονον η λογικη επικοινωνια εχει την δυνατοτητα να δεσει και παλι τα κομματια της διασπασμενης ενοτητας του παντος. Και ενω η αρχικη διασπαση ειναι ενα και μονο τυχαιο γεγονος μεσα στην απεριοριστη κατασταση του συμπαντος κοσμου, η αποκατασταση αυτης της ενοτητας ακολουθει νομοτελειακα ορισμενους νομους, οι οποιοι μπορουν να επαναφερουν την αρχικη ταξη.

Δεν ειναι σωστο να σου αποκαλυψω αυτους τους νομους, γιατι θα ειναι προωρο. Αλλά δεν μπορω να αρνηθω να απαντησω σε ορισμενες ερωτησεις σου, γιατι αυτο θα ηταν αντιθετο προς την επιχειρουμενη αποκατασταση της ενοτητος.
Τα ερωτηματα στα οποια προτιθεμαι να απαντησω δεν ειναι προσδιορισμενα, αλλά εξαρτωνται απο το επιπεδο στο οποιο βρισκονται οι ανησυχιες σου και οι προβληματισμοι σου.
Σου ξαναλεγω οτι δεν μπορω να προεξοφλησω το ειδος των ερωτησεων αλλά και των απαντησεων, διοτι αυτα τα πραγματα εξαρτωνται απο το επιπεδο του δεκτη τον οποιο διαθετεις και με τον οποιο επικοινωνεις μαζι μου.
Θα ηταν καλο ομως να επιχειρησεις μια συνειδητη και υπευθυνη επαφη μαζι μου, με στοχο το αντικειμενο που εχεις μπροστα σου και το οποιο εχεις κατασκευασει ( σημ.: εννοει το ιντερνετ ).


Ερωτηση 1η
Αν το INTERNET αποτελει τον προαγγελλο της γενκευμενης τηλεπαθητικης επικοινωνιας μεταξυ των ανθρωπων, τοτε πως αυτο μπορει να συμβαλλει ωστε αυτη η επικοινωνια να αποκατασταθει το ταχυτερο δυνατο με τον ασφαλεστερο τροπο;

Απαντηση
Οπως γνωριζεις, η τηλεπαθητικη επικοινωνια, στοχο εχει τη αμεση επαφη μεταξυ ολων των ανθρωπων. Και ο σκοπος αυτης της τηλεπαθητικης επικοινωνιας ειναι να αποκαταστησει την διαταραγμενη ενοτητα του παντος.
Σε αυτη την κατασταση της ενοτητας του παντος δεν υπαρχει η παραμικρη διαφωνια και δυσαρμονια. Ολα λειτουργουν στην εντελεια χωρις το παραμικρο προβλημα.
Αν λοιπον η τηλεπαθητικη επικοινωνια, προκειται να επαναφερει τα πραγματα, στο επιπεδο των ανθρωπων τουλαχιστον, σε αυτη την αρχεγονη αρμονια και ενοτητα, τοτε ειναι φανερο οτι δεν ειναι δυνατον να δημιουργει εσωτερικα προβληματα στους ανθρωπους που θα τη χρησιμοποιουν πραγματικα και γνησια.
Αυτο σημαινει οτι ο λογος ο ανταλλασσομενος μεταξυ των τηλεπαθουντων, οφειλει να ειναι παντοτε εποικοδομητικος. Και δεν επιτρεπεται σε καμια περιπτωση να διαταρασσει την οποιαδηποτε εσωτερικη κατασταση των τηλεπαθητικα επικοινωνουντων ατομων.

ΑΡΑ:

Το ΙΝΤΕΡΝΕΤ ως ο προαγγελος της τηλεπαθητικης επικοινωνιας, μπορει να βοηθησει ολους να εναρμονιστουν προς αυτο τον θεμελιωδη κανονα, της καλης και ισορροπημενης επικοινωνιας. Διοτι το INTERNET αποτελει στην πραγματικοτητα ενα “καθρεπτη” μεσα στον οποιο ο καθενας μπορει να δει τον εαυτο του και να καταλαβει το επιπεδο στο οποιο βρισκεται ο λογος του. Η αναδρομη επομενως απο καιρου εις καιρον του καθενος στα λεγομενα του, θα του δωσει μια εικονα της καταστασης του.

Ερωτηση 2η
Αν θελω να χρησιμοποιησω το INTERNET για την προβολη των προσωπικων μου θεσεων μεσα στον κοσμο, ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος για να ενεργησω;

Απαντηση
Κατ’ αρχας θα πρεπει να ξερεις οτι, το δικτυο δεν ειναι κατι το προσωπικο. Αποτελει ενα μεσο παγκοσμιας επικοινωνιας και επομενως ο,τι εκθετεις σε αυτο ειναι δημοσια περιουσια. Αρα δεν μπορεις να εγειρεις διακαιωματα επ’ αυτων!
Η καταστρατηγηση αυτου του θεμελιωδους ορου μονο προβληματα μπορει να σου δημιουργησει, τα οποια μπορει να μην ειναι αμεσα ορατα, ομως επειδη προκειται για εργαλειο το οποιο εισαγει στην τηλεπαθητικη επικοινωνια, τα αποτελεσματα αυτα θα ελθουν δι’ αλλης οδου...
Με άλλα λογια, το παγκοσμιο δικτυο στο οποιο μετεχεις, αν και κατα τη γνωμη σου εκτεινεται μονο τοπικα η εμβελεια του οσον αφορα σε σενα, στην ουσια επειρεαζει αμεσα ολους τους ανθρωπους και αρα δημιουργεις ενα γενικο κυμα προς τον εαυτο σου, λογω δρασης – αντιδρασης, το οποιο το εισπραττεις με πολλους και ποικιλους τροπους στην καθημερινοτητα σου, μεσα απο τις ευκαιριες που σου δινονται σε αυτη.
Αν θελεις λοιπον να εισαι ασφαλης, οταν βρισκεσαι στο δικτυο, θα πρεπει να ενεργεις ως παγκοσμιος εκπροσωπος ολων των ανθρωπων και να εκφραζεσαι για λογαριασμο τους με το δικο σου τροπο, προωθωντας την ανθρωπινη αληλλεγγυη.
Να θυμασαι δε οτι το δυσκολοτερο πραγμα απ’ολα, ειναι να προσπαθεις να βαζεις τον εαυτο σου στη θεση των αλλων και να νιωθεις οπως νιωθουν αυτοι. Μη νομιζεις οτι θα χασεις τον εαυτο σου ενεργωντας ετσι... Απλα τον προετοιμαζεις για να αποκτησει τον ωριμο λογο που θα σε φερει πιο κοντα στο δωρο της τηλεπαθητικης επικοινωνιας._

                  Σαββατο 2 / 6 / 2007


Σκαπανεας

Διευκρινιστικη Σημειωση
(2) Με τον ορο σφραγιση, εννοουμε την αποψη του δημιουργου του οποιου το λογο αναλυουμε, ακριβως πανω στην αναλυση που εχουμε πραγματοποιησει.
Η σφραγιση ειναι μια διαδικασια η οποια γινεται ειτε δια ζωσης αν υπαρχει αυτη η δυνατοτητα ή τηλεπαθητικα αν δεν μπορει να επιτευχθει αμεση επαφη.
Ειναι φανερο οτι στη δευτερη περιπτωση εντασσονται και ολες οι επαφες με δημιουργους που δεν βρισκονται πια σε αυτη τη ζωη, αλλα η παρουσια τους εξακολουθει και “περιφερεται” ακτινοβολιακα στο συμπαν.
Μετα την εξασφαλιση της αποψης του δημιουργου μεσω της τηλεπαθητικης επικοινωνιας, το οικοδομημα στο οποιο εχουμε καταληξει με αναλυση του λογου του, και το οποιο ειναι ενα συστημα δυναμενο να λειτουργησει πραγματικα, τροποποιειται καταλληλα ωστε να προσεγγιζει περισσοτερο την πραγματικη θεση αυτου.
Εαν το οικοδομημα του λογου του που εχει δημιουργηθει απο μας, δεν εχει ακομα κατασκευαστει ή καλυτερα δεν εχει ακομα πραγματωθει, τοτε πραγματωνεται η βελτιωμενη εκδοση του. Αυτη δηλαδη που εχει προελθει μετα απο την επικοινωνια μαζι του.
Εαν ομως το συστημα εχει ηδη πραγματωθει, ασφραγιστο, τοτε μετα την επικοινωνια μαζι του ( με το δημιουργο του λογου ), το συστημα οφειλει να τροποποιηθει και παλι καταλληλα, προς την κατευθυνση εκεινη που υπαγορευεται ή εμπνεεται απο τους δικους του σφραγιστικους λογους._
_________________
Ο ανθρωπος ειναι ο λογος του συμπαντος


Έχει επεξεργασθεί απο τον/την skapaneas στις Παρ Ιούν 15, 2007 7:41 pm, επεξεργάσθηκε 3 φορές συνολικά
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Bugman
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιούλ 2003
Δημοσιεύσεις: 13585
Τόπος: Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιούν 05, 2007 12:03 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Καλύτερα να λέγαμε πως αυτό που παρουσίασες είναι ένας ονειρικός συνειρμός. Είναι μια πηγή ιδεών...αλλά δεν αποτελεί "φιλοσοφία".

Φιλοσοφία, είναι ο τρόπος να βλέπεις με σοφία τα πράγματα. Σοφία σημαίνει ίσο φως...να φωτίζεις τόσο τα αρνητικά όσο και τα θετικά μιας κατάστασης. Μια κατάσταση που γνωρίζουμε γεννάει αμέσως θετικά και αρνητικά "γνωρίσματα". Υπάρχουν προφανώς καταστάσεις που δεν γνωρίζουμε...άρα δεν μας γεννάνε τίποτα, δεν υπάρχουν κάτω από μια σκέψη. Γνωρίζοντας τον φυσικό μας κόσμο, καταλαβαίνουμε πως ορισμένα πράγματα, όπως και καταστάσεις πρέπει να υπήρξαν, και να επέδρασαν θετικά ή μη στη διαμόρφωσή του..Δηλαδή με τη φιλοσοφία, μπορούμε να δούμε εκεί που φυσικά δεν μπορούμε...γιατί δεν υπάρχουν, αφού ήταν στο παρελθόν ή θα υπάρξουν στο μέλλον. Το κέρδος μας από τη φιλοσοφία είναι η πρόβλεψη του μέλλοντος. Γνωρίζοντας πως θα διαμορφωθεί το μέλλον, θα είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι.

Μέσα στις μελλοντικές καταστάσεις είναι και ο Θάνατος και μάλιστα είναι η σπυδαιότερη κατάσταση, γιατί μετά από αυτήν δεν μπορεί κανείς να επιβεβαιώσει τίποτα, αφού απεβιώνει.

Η ανάπτυξη του σκαπανέα ήταν μια συνεχόμενη παραδοχή...δεν απέδειξε τίποτα το θετικό και το αρνητικό, τίποτα το απαιτούμενο ή το παραγώμενο. Αρκέστηκε μόνο σε υποθέσεις-παραδοχές. Βεβαίως μας έδειξε από την αρχή να καταλάβουμε ότι δεν θα υπάρχει σύνδεση λογικών βημάτων με την στενή έννοια ένα και ένα κάνουν δύο.

Για την τηλεπάθεια...θα έλεγα ότι είναι ανύπαρκτη. Πολλές φορές τυχαίνει κάποιος να μαντέψει τα χαρτιά (τράπουλας) του άλλου...και νομίζει ότι τα είδε...αλλά αν το καλοσκεφθεί έχει πιθανότητες να τα βρίσκει όπως έχει πιθανότητες να μη τα βρίσκει. Αλλά και αυτή η άποψη μπορεί να φαντάζει γελία σε λίγα χρόνια...και οι άνθρωποι να το ράψουν το στόμα γιατί θα τρώνε επιδερμικά και θα μιλάνε εγκεφαλικά!
_________________
Σκορπίστε γνώση, μαζέψτε χαρά!

Η γνώση δεν μπορεί να πουληθεί: Γιατί ενώ κάθε εμπόρευμα μπορεί να επιστραφεί, η γνώση δεν μπορεί να επιστραφεί!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
iason
Πρύτανης


Εγγραφή: 01 Ιούν 2003
Δημοσιεύσεις: 4108
Τόπος: (Γ)Ελλάς

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιούν 05, 2007 6:14 am    Θέμα δημοσίευσης: Re: Συνειρμικος Λογισμος Απάντηση με Συμπερίληψη

skapaneas έγραψε:
Και μια προειδοποιηση !
Αν εφαρμοζοντας το Συνειρμικο Λογισμο στην πραξη, φτασετε σε αδιεξοδο, αυτο θα εχει συμβει διοτι καπου "ξεχαστηκατε" λιγο νωριτερα και κανατε μια επιλογη λογικη. Οπότε θα πρεπει να επιστρεψετε στο σημειο αυτο και ... να επιλεξετε αυτο που απορριψατε γιατι η λογικη σας δεν το ανεχοταν! Και να συνεχισετε φυσικα κανονικα, απο το σημειο αυτο και μετα, καταγραφοντας καινουργιες σκεψεις ! !


Σωστή προειδοποίηση! Για να σε ευχαριστήσω θα σου προσφέρω και γω μία προειδοποίηση.
Αν εφαρμόσεις την τεχνική σου αυτή του συνειρμικού λογισμού και φτάσεις καμιά φορά σε αδιέξοδο, αυτό θα συμβεί γιατί κάπου ξεχάστηκες και ξεσράτησες στη λογική. Κι επειδή αυτό είναι το μεγαλύτερο φιλοσοφικό αμάρτημα, θα πρέπει αμέσως και χωρίς καθυστέρηση να τρέξεις σε κανένα παπά να σε εξομολογήσει, και από όσες μετάνοιες επιτίμιο θα σου βάλει πολλαπλασίασέ τες με το πεντακόσια για να είσαι μέσα. Να τον βάλεις να σου κάνει και ένα γερό εξιρκισμό για να ξερριζώσει τη λογική από μέσα σου, μη τυχόν και ξαναπέσεις στο αμάρτημα, και μετά να συνεχίσεις κανονικά να φιλοσοφείς χωρίς τη λογική, γιατί δεν μας βλέπω καλά όλους εμάς εδώ μέσα κι ακόμα παραπέρα...
_________________
-Κάθε λόγος μπορεί να έχει αντίλογο. Κάθε αντίλογος πρέπει να έχει λόγο.
-Εγέμισεν ο ουρανός πετούμενους γαϊδάρους.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
skapaneas
Πρύτανης


Εγγραφή: 13 Μάϊ 2007
Δημοσιεύσεις: 12421
Τόπος: Εδώ ........ Χρόνος: Τώρα ....... Τρόπος: Απλά + Λαϊκά

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούν 07, 2007 11:02 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Προκειμενου να εφαρμοσω εκ νεου την τεχνικη του Συνειρμικου Λογισμου με θεμα αυτη τη φορα το θανατο, θα ηθελα να δημοσιευσετε, οσοι γνωριζετε, σχετικες φρασεις μεγαλων ανδρων και γυναικων κατα προτιμηση αθρησκων.

Εαν οι φρασεις ειναι αρχαιοελληνικες ή ξενογλωσσες, καλο θα ειναι να υπαρχει παραλληλα και η δοκιμη νεοελληνικη της αποδοση, καθως και το ονομα αυτου που την ειπε και οποιοδηποτε αλλο στοιχειο κρινεται αναγκαιο.

Οσον αφορα στις δυο τελευταιες δημοσιευσεις ( Bugman και iason ) θα επανελθω σε επομενη δημοσιευση μου.

Σκαπανεας
_________________
Ο ανθρωπος ειναι ο λογος του συμπαντος


Έχει επεξεργασθεί απο τον/την skapaneas στις Σαβ Ιούν 09, 2007 4:25 pm, επεξεργάσθηκε 2 φορές συνολικά
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Christina
Πρύτανης


Εγγραφή: 18 Μάϊ 2007
Δημοσιεύσεις: 237
Τόπος: Aθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούν 09, 2007 3:32 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Από το βιβλίο ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ (Mots de passe) του Jean Baudrillard
" Το πεπρωμενο
Το πεπρωμένο, πρόθυμα θα έδινα μια εικόνα του δάνεια από τον γεωγραφικό χώρο, του διαχωρισμού των υδάτων -την περίφημη continental divide με αφετηρία την οποία, στις Η.Π.Α., ορισμένα νερά πηγαίνουν προς τον Ειρηνικό και άλλα προς τον Ατλαντικό ωκεανό. Με τη διαίρεση αυτή, σε μια δεδομένη στιγμή, δύο στοιχεία φαίνεται ότι χωρίζονται αμετάκλητα και δεν θα ξανασμίξουν πια. Η διαίρεση είναι οριστική. Το ίδο μπορούμε να πούμε για την γέννηση, που είναι οριστικός διαχωρισμός. Κάτι παίρνει μορφή ύπαρξης, κάτι δεν παίρνει -και ό,τι γεννιέται συγχρόνως θα γίνει το άλλο, και θα παραμείνει.
Ώστε το πεπρωμένο θα ήταν μια μορφή οριστικού, αμετάκλητου διαχωρισμού. Αλλά ένα είδος αντιστρεπτότητας κάνει τα διαχωρισθέντα πράγματα να παραμένουν συνένοχα. Η υπερ-μικροφυσική μιλά συγχρόνως για τη διαχωρισιμότητα και την αδιαχωρισιμότητα των σωματιδίων. Όπου κι αν πάνε, και μολονότι αποκλίνουν οριστικά, κάθε σωματίδιο μένει ενωμένο, συνδεδεμένο με το αντι-σωματίδιό του. Δεν θα μπορούσα να παρατραβήξω τη σύγκριση, κανένας δεν αμφιβάλει γι αυτό, αλλά εξηγεί αυτό που μας φαίνεται πεπρωμένο στην τραγωδία, όπου αυτό είναι η μορφή αυτού που γεννιέται και αυτού που πεθαίνει κάτω από το ίδιο σημείο. Και το σημείο που άγει στη ζωή, στην ύπαρξη, είναι και αυτό που οδηγεί στο θάνατο. Ώστε κάτω από το ίδο μοιραίο σημείο θα αρχίζουν και θα τελειώνουν τα πράγματα. Είναι το νόημα της περίφημης ιστορίας, ο θάνατος στη Σαμαρκάνδ..Στην πλατεία μιας πόλης, ένας στρατιώτης βλέπει το θάνατο να του γνέφει, φοβάται, πηγαίνει στον βασιλέα και του λέει: "Ο θάνατος μου έγνεψε, φεύγω όσο γίνεται μακρύτερα, φεύγω πρπρος τη Σαμαρκάνδη". Ο βασιλέας προσκαλεί τον θάνατο, για να τον ρωτήσει γιατί τρόμαξε τον πολέμαρχό του. Και ο θάνατος του λέει: "Δεν θέλησα να τον τρομάξω, ήθελα μόνο να του θυμίσω ότι έχουμε απόψε ραντεβού-στη Σαμαρκάνδη". Έτσι το πεπρωμένο έχει μια μορφή κατά κάποιον τρόπο σφαιρική: όσο περισσότερο απομακρύνεται κάποιος από ένα σημείο, τόσο περισσότερο το πλησιάζει........."
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
skapaneas
Πρύτανης


Εγγραφή: 13 Μάϊ 2007
Δημοσιεύσεις: 12421
Τόπος: Εδώ ........ Χρόνος: Τώρα ....... Τρόπος: Απλά + Λαϊκά

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούν 09, 2007 4:16 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Λιγα λογια και παλι για τον Συνειρμικο Λογισμο

Bugman, αν εξετασεις και παλι με προσοχη το πρωτο κειμενο αγαπητε θα διαπιστωσεις οτι ολα οσα λες και οριζεις για τη φιλοσοφια τα ικανοποιει, φωτιζοντας με τη δυναμη του λογου καταστασεις, τις οποιες δεν μπορουμε να προσεγγισουμε φυσικα.

iason με το Συνειρμικο Λογισμο, δεν φτανεις ποτε σε αδιεξοδο, διοτι εξ ορισμου ειναι το κλειδι για να βγαινεις απο τα αδιεξοδα.
Παρατηρω δε οτι ολα οσα μου λες εχουν στοιχεια αυθορμητισμου και μια πηγαιοτητας τα οποια και περιφρονεις ως φαινεται και δεν αναγνωριζεις οτι αυτα ειναι τα ιδιαιτερα χαρακτηριστικα του Συνειρμικου Λογισμου!
Να μιλας δηλαδη αυθορμητα και πηγαια και κυριως να καταγραφεις τις αυθορμητες και πηγαιες σκεψεις σου για ενα συγκεκριμενο θεμα. Και στη συνεχεια να κανεις λογικη επεξεργασια του “προϊοντος”.
Και ενω αποδεχεσαι τον αυθορμητισμο στην καθημερινη σου ζωη και στις σχεσεις σου και στις παρεες σου, οταν προκειται να τον χρησιμοποιησεις επωφελως στη ζωη σου, πεταγεσαι και μιλας ...( συνειρμικα ) για εξορκισμους ...
Αυτη ειναι αγαπητε μου η λογικη αντιμετωπιση που κανεις στα πραγματα, που τωρα βλεπεις να ξεδιπλωνονται μπροστα σου;

Ερχομαστε τωρα στην αναλυση του θεματος το οποιο εχω προαναγγειλει, σχετικα με το θανατο!

Για το σκοπο αυτο λοιπον επελεξα ενα λογο του Νιτσε: " Η μόνη ανταμοιβή των νεκρών, είναι ότι δεν θα ξαναπεθάνουν! " , για τον οποιο λεγεται οτι το μόνο που αγαπούσε στους ανθρώπους ήταν η ελπίδα για την υπέρβαση της ανθρώπινης φύσης του.

Σημειωση Οι παρενθεσεις στο οσα ακολουθουν, εχουν τεθει εκ των υστερων, για να καταστησουν τα οσα εκτιθενται σαφη και κατανοητα!



2η εφαρμογη


    "Η μόνη ανταμοιβή των νεκρών, είναι ότι δεν θα ξαναπεθάνουν!"
Ερμηνευτικη προσεγγιση του λογου

Ειναι φανερο βασει του παραπανω λογου οτι υπαρχει ανταμοιβη για τους νεκρους
Αυτους δηλαδη που αφησαν τον κοσμο που μεχρι τοτε ζουσαν
Οι ανθρωποι που αθελητα πεθαναν οπως και αθελητα γεννηθηκαν, αυτοι που περασαν το κατωφλι της ζωης προς την εξοδο ανταμοιβονται
Εξερχονται του παροντος κοσμου οριστικα και ανταμοιβονται
Και η ανταμοιβη τους ειναι οτι δεν προκειται να ξαναπεθανουν
Και επειδη ο θανατος ειναι συνυφασμενος με τη γεννηση, αρα δεν προκειται να ξαναγεννηθουν
Επομενως το μονο κερδος των νεκρων ειναι η μη επαναγεννηση τους
Το εργο του θανατου για τους ζωντανους αφηνει πραγματικο κερδος.
Εστω κι αν αυτο το εργο γινεται αθελα τους, κερδιζουν την μη επανοδο τους εδω στον κοσμο
Αυτο σημαινει οτι συνεχιζουν να ζουν αλλου.
Διοτι το κερδος απαιτει αξιοποιηση απο τον λαμβανοντα.
Διαφορετικα η ανταμοιβη δεν εχει νοημα
Δηλαδη ο ανθρωπος, πρεπει να δρεψει τον καρπο της ανταμοιβης του, για να εχει νοημα αυτη ως ανταμοιβη
Αρα ο ανθρωπος που φευγει απο εδω εξακολουθει να ζει και να δημιουργει αλλού, εχοντας κερδισει οριστικα τη μη επιστροφη του εδω στα εγκοσμια
Ειναι δηλαδη ο νεκρος ανθρωπος ωσαν τον ταξιδιωτη που ηλθε, ειδε ή οιδε και απηλθε.
Ειναι ωσαν τον μαθητη που περασε τις ταξεις του γηϊνου σχολειου και αποφοιτησε
Και εχοντας σαν ανταμοιβη και κερδος τη γνωση που αποκομισε συνεχιζει αλλού
Αρα αξιοποιει τα οσα κερδισε εδω με τη ζωη του
Δεν εχει σημασια τι εζησε, αλλα οτι μπορει να τα επενδυσει...
Επομενως μιλαμε για μια κατασταση στην οποια ο ανθρωπος εχει τη δυνατοτητα της αξιολογησης της ζωης του εδω, ανακεφαλαιωσης των οσων εμαθε και επενδυσης τους αλλού.
Ετσι πραγματικα πιανει τοπο η ανταμοιβη του...
Υπαρχει δηλαδη η δυνατοτητα συνεχισης καπου αλλου.
Και αυτη η δυνατοτητα ειναι πραγματικη και απαιτει τη χρηση των οσων αποκτησε εδω στον κοσμο
Αρα η ζωη στη γη ειναι μια μαθητεια με αναγκαστικη συνεχεια. Και τα μαθηματα και τα διδαγματα που αποκομιζει ο ανθρωπος εδω, ειναι χρησιμα αλλού
Και το μονο μαθημα που εισπραττει πραγματικα ο ανθρωπος εδω ( στη γη ), ειναι ο συνεχης αγωνας για την προοδο...
Σε ολα τα μηκη και τα πλατη της Γης ο ανθρωπος μαθαινει πρωταρχικα να ειναι ελευθερος, μαθαινει να επιβιωνει, μαθαινει να γινεται καλυτερος
Αυτος ο συνεχης ανταγωνισμος ειναι θεμελιακα ενας αγωνας ελευθεριας
Ο ανθρωπος πασχιζει να εξασφαλισει το δικο του προσωπικο χωρο
Εμποδιζει τη φυσιολογικη επεκτατικοτητα του αλλου, επεκτεινομενος και ο ιδιος παρομοια εως οτου επελθει χωρικη ισορροπια
Πασχιζει να εξασφαλισει τη ζωη του μεσα στο χωρο του
Πασχιζει να γινει καλυτερος μεσα στο χωρο που επιβιωνει Επεκταση, Αυταρκεια, Βελτιωση: τα θεμελιωδη μαθηματα του ανθρωπου
Και αυτα τα μαθηματα ο αποχωρων εκ του κοσμου τα παιρνει μαζι του
Και οφειλει να τα εφαρμοσει σε “τοπους” που δεν τα κατεχουν
Σε καταστασεις χωρικα περιορισμενες, λιμοκτονουσες και στασιμες
Αρα μιλαμε για κοσμους ανελευθερους, χωρις επαρκη τροφη και δυνατοτητες προοδου
Σε αυτα τα “μερη” ο νεκρος καλειται να δωσει τα φωτα του
Γιατι αυτο αποτελει την ανταμοιβη του που “πεθανε” ή αποφοιτησε απο τον γηϊνο κοσμο
Αρα ο νεκρος γινεται δασκαλος Ελευθεριας, Ζωης και Προοδου
Γινεται ενας “θεοσταλτος” επαναστατης σε κοσμους ανελευθερους που φυτοζωουν και παραμενουν αναλλοιωτο
Καλειται να εφαρμοσει τις σπουδες του, ως ξεσηκωτης των λαων Λαοι που δεν εχουν την ιδια μορφη που ειχε ( οσο ζουσε ) στη Γη
Γιατι οι συνθηκες ζωης στο Συμπαν παραλλασσουν...
Αρα παιρνει αλλη μορφη, ομοια με τη μορφη αυτων που προκειται να διδαξει.
Για να μπορει να επικοινωνει μαζι τους αποδοτικα...
Αρα ξαναγεννιεται αλλου, με τη μορφη και την αποστολη του δασκαλου
Απλα και ευκολα και αναγκαστικα λογω της εισπραξης της ανταμοιβης του
Και αφου μαθαινει τους κανονες της εκει ζωης, προχωραει στη νεα πραγματικοτητα με εφοδιο τη γνωση του.
Και επιφερει τις αλλαγες που μπορει να επιφερει
Γιατι διαθετει ενα ( γνωστικο ) φορτιο που ουτε καν διανοουνται οι αλλοι.
Και λειτουργει με ενα διαφορετικο τροπο μεσα στον κοσμο τους Χρησιμοποιει τις μεθοδους τους και τις δικες τους τεχνικες.
Ομως τα μηνυματα που περναει γονιμοποιουν τους λαους αυτους, σε νεες μορφες παλης και ζωης, με το νεο πνευμα...
Και διδασκοντας μαθαινει και ο ιδιος απο τους μαθητες του Και ολοκληρωνοντας το εργο τους στον καθε καινουργιο "τοπο" οι νεκροι, αποχωρουν χωρις θανατο αυτη τη φορα.
Γιατι κερδισαν την αθανασια τους ζωντας εδω
Και ακολουθουν αλλη πορεια ζωης με αξιοποιηση των νεων μαθηματων.
Γιατι η αποχωρηση τους εκει ισοδυναμει με το θανατο τους εδω και επισυρει παντοτε την ανταμοιβη τους...
Και επομενως εχουμε μια κοινωνια περιπλανωμενων δασκαλων μεσα στο Συμπαν.
Που η μοιρα τους, τους φερνει απο κοσμο σε κοσμο οπου προσφερουν τα φωτα τους.
Κερδιζοντας καθε φορα σαν ανταμοιβη ενα νεο ταξιδι μεσα στο συμπαν Ελευθεροι, Ζωντανοι ( ως αθανατοι ) και Προοδευτικοι αφου γινονται συνεχως καλυτεροι διδασκοντας και μαθαινοντας
Ειναι το ταξιδι τους προς τον υπερανθρωπο
Αυτον που ειναι καθε φορα ο στοχος.
Και ο οποιος οταν επιτυγχανεται γινεται απλως “ανθρωπος” αποκαλυπτοντας μια νεα πτυχη της οψης του Υπερανθρωπου...
Ειναι οι τουριστες και οι ταξιδιωτες του Συμπαντος, των αλλων διαστασεων
Αυτοι ειναι οι νεκροι!
Ατομα με συγκεκριμενο προορισμο καθε φορα, που υπαγορευεται απο αυτο που εχουν πετυχει εν τω μεταξυ.
Ατομα που βιωνουν ελευθερα, προοδευοντας κατα βουληση “καταδικασμενα” στο μη θανατο και αρα στην αθανασια
Ατομα που δεν εχουν τη δυνατοτητα της ληθης, αφου στα ταξιδια τους απο κοσμο σε κοσμο, εχουν πληρη συνειδηση της πορειας τους στον κοσμο και σε ολες τις διαστασεις...
Μοιαζουν με τους φυλακισμενους που ειναι καταδικασμενοι ισοβια και γυριζουν απο φυλακη σε φυλακη διδασκοντας "διαφωτισμο", τους ( αλλους ) κρατουμενους
Μοιαζουν με ανθρωπους οι οποιοι “πεθαναν" για τον κοσμο και αποκοπηκαν απο αυτον και γυριζουν ηθελημενα ως φυλακισμενοι στις φυλακες διδασκοντες και διαφωτιζοντες τους ανελευθερους, φυτοζωουντες και α(νε)προοδους φυλακισμενους
Μοιαζουν με τους ιερεις των φυλακων που ηθελημενα παιρνουν σαν αποστολη τους το περασμα (τους) απο φυλακη σε φυλακη, "ανεβαινοντας" σιγα – σιγα την κλιμακα της ιεραρχιας χωρις ποτε να φτανουν στο τελος...
Αρα μιλαμε για τους εγγαμους ιερεις των φυλακων οι οποιοι καθε φορα ανακαλυπτουν οτι ειναι στην αρχη του ταξιδιου τους, αφου παρ’ ολη την υπηρεσια που προσφερουν παραμενουν στασιμοι ιεραρχικα Και τουτο γιατι τους “εμποδιζει” ο γαμος και η οικογενεια να προχωρησουν στην εκκλησιαστικη εξελιξη
Αυτοι ειναι λοιπον οι νεκροι, συμφωνα με την αναλυση του λογου του Νιτσε
“Μια κοινωνια εγγαμων ιερεων και αρα στασιμων ιεραρχικα μεσα στην Εκκλησια, οι οποιοι μεταβαινουν ως φυλακισμενοι, απο φυλακη σε φυλακη διδασκοντες και διαφωτιζοντες τους "συγκρατουμενους τους".
Αποκομιζοντας δε το μαθημα τους καθε φορα, μεταβαινουν σε επομενη φυλακη πραττοντας τα ιδια, συνεχως και αεναως και εφ’ ορου της ζωης τους (στη Γη)”



Σε αυτη λοιπον την εξεικονισμενη αναλυση του λογου του Νιτσε, εισαγεται τηλεπαθητικα ( σφραγιστικα ) ο ιδιος ο δημιουργος της φρασης, ως να ειναι η "εικονα" αυτη ενα ζωντανο συστημα προσωπων τα οποια ζητουν τη γνωμη του, για την ερμηνευτικη προσεγγιση που επιχειρηθηκε.

              ( + ), + + +


Ανασκευαστικος Λογος δια του Νιτσε

Δεν φανταζομουν ποτε οτι ο λογος μου θα ειχε μια τετοια “απηχηση”.
Με εκπλησσει το γεγονος αυτης της προσεγγισης, αλλά δεν μπορω να την αποκλεισω ως απορρεουσα απο την ελευθερη κατασταση της ψυχης του ανθρωπου.
Αναρωτιεμαι μονο περι της αποδοχης των παροντων απο τους συγχρονους μου μελετητες του εργου μου.
Διοτι εγω υπηρξα “αθεος” και πολεμιος του χριστιανισμου και δεινος επικριτης του θεου τους.
Ωστοσο αντιλαμβανομαι οτι οι παροντες ως προσωπα ( σημ. αναφερεται στους ιερεις, τους περιοδευοντες στις φυλακες ) εχουν ολα τα χαρακτηριστικα (συμφωνα με την αναλυση) των “νεκρων” του λογου μου και επομενως μπορουν καλλιστα να τους αντιπροσωπευουν.
Εν τελει ο χριαστιανισμος ως συστημα αρχων και διαβιωσης, δεν διαφερει κατ’ εμε, απο μυριαδες άλλα συστηματα ζωης και προσφερει ( οντως ) κατι διαφορετικο μεσα στον κοσμο.
Δεν ειμαι ομως σε θεση να ξερω “τι ειναι αυτο” γιατι δεν ασπαζομαι τη βασικη φιλοσοφια του, που ειναι η ζωη μετα θανατον. Παρ’ ολο που η αναλυση αυτη ( του λογου μου ) καθως βλεπω απτεται του χριστιανισμου, εφ οσον εξεικονιζεται με τη βοηθεια προσωπων εξ αυτου, ωστοσο, δεν ειμαι σε θεση να ξερω το βαθυτερο νοημα του.
Αν λοιπον ο χριστιανισμος πρεσβευει τη μετα θανατο ζωη, ως εγω συμφωνα με την (παρουσα) αναλυση, τοτε ενεχει ( η αναλυση ) το μηνυμα του ( του χριστιανισμου ) και τα στοιχεια ( του ) που μου διαφευγουν, λογω της βασικης μου φιλοσοφιας περι της ζωης.
Καλο θα ηταν λοιπον οσοι αποδεχονται το εργο μου, να επανεξετασουν τουτο, με διαθεση διερευνητικη ως η παρουσα αναλυση, διοτι ομολογω οτι στην εποχη μου δεν υπηρχαν τετοιου ειδους προσεγγισεις των κειμενων. Προτεινω δε στους ιερεις του παροντος κυκλου, να διδαξουν το εργο μου στους φυλακισμενους, διευρυνοντας τον κυκλο των ενδιαφεροντων τους (των φυλακισμενων) και ανακαλυπτοντας οι ιδιοι ( ως ) οι διδασκοντες, την αληθεια που κρυβεται σε αυτο το εργο.
Διοτι δεν υπαρχει λογος που να μην κρυβει καποια αληθεια, εστω κι αν πολλες φορες ειναι δυσαρεστη.
Γιατι η αληθεια δεν εχει να κανει με το ευχαριστο ή το δυσαρεστο, αλλά με την απεικονιση της πραγματικοτητας, οπως αυτη περναει μεσα απο το συγκεκριμενο δέκτη ( της ) και ομιλητη.
Μη διασταζετε λοιπον να προσεγγιζετε τους λογους των εχθρων σας και αντιπαλων σας, γιατι κρυβουν τις αληθειες που σας λειπουν .
Και χωρις αυτες θα ειστε μισοι ανθρωποι.
Ο Υπερανθρωπος μου λοιπον εμεινε στα χαρτια, γιατι (εγω) αν και αθεος απεκλεισα το λογο του χριστιανισμου.
Ως νεκρος λοιπον τωρα και περιοδευων στο Συμπαν συμφωνα με την αναλυση και μη δυναμενος να ξαναγεννηθω, θα ειχα μια διαφορετικη αισθηση των ( εδω στο συμπαν ) πραγματων αν ειχα προσεγγισει (οσο ζουσα στη Γη) το χριστιανισμο...
Αγκαλιαστε λοιπον τα λογια των αντιπαλων σας και επωφελειθειτε απο το κερδος της ζωης τους.
Οσο για σας ( σημ. απευθυνεται και παλι προς τους παρισταμενους ιερεις ) μακαρι να ξαναγεννιομουν χριστιανος για να μπορεσω να αγκαλιασω ολους τους αθεους.
Τοτε θε ειχα κατακτησει τους Υπερανθρωπους. Καν’ τε τους φυλακισμενους να με καταλαβουν μεσα απο το πρισμα του χριστιανισμου._


Τετραδιαστατικη εξελιξη
Το πληθος των ιερεων πλησιαζει πανταχοθεν τον Νιτσε, τον πιεζει ασφυκτικα, τον σηκωνει ψηλα σαν ανδριαντα και αυτος μεταμορφωνεται σε “φως” που λιωνει και κατρακυλαει στα χερια τους, περιλουζοντας και διαποτιζοντας ολους τους παρευρισκομενους.

                  Σαββατο 9 / 6 / 2007
Σκαπανεας
_________________
Ο ανθρωπος ειναι ο λογος του συμπαντος


Έχει επεξεργασθεί απο τον/την skapaneas στις Πεμ Ιαν 13, 2011 4:06 pm, επεξεργάσθηκε 15 φορές συνολικά
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
mirage
Πρύτανης


Εγγραφή: 11 Δεκ 2005
Δημοσιεύσεις: 592

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούν 09, 2007 6:12 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Ρε ξετσίπωτε, ΑΝΑΝΔΡΕ! Τι σου φταίει μωρέ ο ΝΙΤΣΕ να τον βιάζεις κατ΄αυτόν τον τρόπο! Δεν μπορεί να σηκωθεί απο το μνήμα, βλέπεις, να σε φτύσει κατάμουτρα ...

Ρε, δεν έχεις το ΘΑΡΟΣ να διαμορφώσεις και να παρουσίασεις την δική σου άποψη με ΣΕΒΑΣΜΟ στο τι έχουν ΠΕΙ οι άλλοι;;;;

ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΣ ο συνειρμικός λογισμός! Όλοι εμείς οι υπόλοιποι προτιμάμε την ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ με επιχειρήματα και όχι την ανεύθυνη και κακόβουλη ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ! ΑΙΣΧΟΣ!
_________________
Σταματήστε να πιστεύετε ... αρχίστε να σκέφτεστε!
http://philosophical-mirage.blogspot.com/
http://notes-mirage.blogspot.com/
http://bio-mirage.blogspot.com/
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
skapaneas
Πρύτανης


Εγγραφή: 13 Μάϊ 2007
Δημοσιεύσεις: 12421
Τόπος: Εδώ ........ Χρόνος: Τώρα ....... Τρόπος: Απλά + Λαϊκά

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιούν 10, 2007 3:19 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

mirage έγραψε:
Ρε ξετσίπωτε, ΑΝΑΝΔΡΕ! Τι σου φταίει μωρέ ο ΝΙΤΣΕ να τον βιάζεις κατ΄αυτόν τον τρόπο! Δεν μπορεί να σηκωθεί απο το μνήμα, βλέπεις, να σε φτύσει κατάμουτρα ...

Ρε, δεν έχεις το ΘΑΡΟΣ να διαμορφώσεις και να παρουσίασεις την δική σου άποψη με ΣΕΒΑΣΜΟ στο τι έχουν ΠΕΙ οι άλλοι;;;;

ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΣ ο συνειρμικός λογισμός! Όλοι εμείς οι υπόλοιποι προτιμάμε την ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ με επιχειρήματα και όχι την ανεύθυνη και κακόβουλη ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ! ΑΙΣΧΟΣ!


Τι συμβαινει mirage και ουρλιαζεις;
Δειχνεις σαν να πονας πραγματικα! Ουτε πατερας σου να ηταν ο Νιτσε...
Τοσο πολυ τον αγαπας λοιπον;

Λυπαμαι που δεν μπορει να σηκωθει απο τον ταφο... Αλλά ειναι δυνατον;
Αυτος δεν πιστευε στη μετα θανατο ζωη... Και μαζι του και συ... Τοτε απο που να σηκωθει;

Δινεις την εντυπωση οτι εισαι εκτος εαυτου με τα λεγομενα μου...
Δεν χαιρεσαι που τον "ανεστησα " και του "εδωσα" για λιγο ζωη και λογο;
Θα ειχες ποτε την ευκαιρια να τον ακουσεις να μιλαει, εστω και δι' εμου;
Που ξερεις αν ζουσε λιγο ακομα μπορει και να ανακαλυπτε ξανα το χριστιανισμο με νεο ματι και να μετανοουσε για ολα οσα ειπε εναντιον του... Και δεν ηταν και λιγα...
Ο δικος του σεβασμος που ηταν; Ή μηπως οι χριστιανοι δεν αξιζουν το σεβασμο των αλλων, οπως ολοι οι ανθρωποι...

Δεν πειραζει που δεν καταλαβαινεις το Συνειρμικο Λογισμο..
Αλλωστε οπως ελεγε και ο αγαπημενος σου Νιτσε: Σε πενηντα χρονια απο σημερα οι ανθρωποι θα καταλαβουν παρα πολυ καλα περι τινος προκειται!

Δινεις την εντυπωση οτι τα λεγομενα μου αγγιξαν μερικες ευαισθητες λογικες χορδες σου και σε ταρακουνησαν. Διαφορετικα θα μιλαγες πιο ηπια και πιο προσγειωμενα.
Και ξερεις κατι; Τα οσα λες και γραφεις παραπανω, τα οποια ομολογουμενως με εξεπληξαν, γιατι αλλιως σε ειχα συνηθισει μεχρι τωρα απο τα λιγα κειμενα σου που εχω διαβασει, δεν με αφορουν προσωπικα, γιατι φερουν τη δικη σου υπογραφη και αρα σε χαρακτηριζουν.

Οσο για το Συνειρμικο Λογισμο, αυτος μπορει ανταξια να σταθει διπλα και λιγο παραπανω στη Διαλεκτικη σου, η οποια στην ουσια απο Το Συνειρμικο Λογισμο αντλει τα επιχειρηματα τα οποια προβαλλει.
Διοτι τι παραπανω ειναι τα Διαλεκτικα επιχειρηματα σου, αν δεν ειναι κλεμμενα απο αλλους βεβαια, παρα ιδεες και εμπνευσεις που πηγαζουν απο το εσωτερικο σου, χωρις να ξερεις και συ ο ιδιος που επιχειρηματολογεις Διαλεκτικα την προελευση τους.

Και κατι ακομα! Ο Συνειρμικος Λογισμος δεν ειναι απλα το Θεμα στο topic, δεν ειναι απλα ενα ακομα ονομα...
Ο Συνειρμικος Λογισμος Ειναι Απο Μονος Του Μια Ολοκληρη Φιλοσοφια Και Μια Σταση Ζωης Που Ξεφευγει Κατα Πολυ Ολα Οσα Εχεις Στο Νου Σου!

Μπορεις να τον φανταστεις σαν μια στολη διαστημανθρωπου ή στολη δυτη ή στολη μικροβιολογικου πολεμου, η οποια ειναι απροσβλητη απο καθε τι γνωστο και με την οποια μπορεις να κανεις ανατομια σε καθε κατασταση που υπαρχει στο συμπαν και να φτασεις μεχρι τον πυρηνα της και να τον διασπασεις!
Μπορουμε να φτασουμε στα κβαντα της ιδιας της υπαρξης!
Καταλαβαινεις τις συνεπειες υποθετω!

Καποιος που μπορει και χρησιμοποιει τον Συνειρμικο Λογισμο, καταλαβαινεις βεβαια και παλι οτι εχει φτασει στη βαση της ιδιας της υπαρξης του και εχει γνωρισει τον εαυτο του, οπως ακριβω ςειναι!
Μπορει να ξαφνιαζεται λιγο απο τις αντδρασεις των ανθρωπων, οπως εγω, αλλά γρηγορα επανερχεται και χειριζεται με τον δεοντα τροπο την καθε κατασταση!

Αν θες να πεις κατι διαλεκτικα, αφου μονο ετσι μπορεις να λειτουργησεις οπως λες, τοτε μπορεις να διατυπωσεις τα διαλεκτικα σου επιχειρηματα στην αναλυση που παρουσιασα παραπανω, χωρις ομως κραυγες και ουρλιαχτα!

Σημειωση
Καλο θα ειναι ακομα να εχεις κατα νου οτι καθε Συνειρμικη Αναλυση ισοδυναμει με ενα ολοκληρο topic!!!
Γι' αυτο και προκαλει τοσο βιαιες αντιδρασεις...
Ειναι στην πραγματικοτητα συμπυκνωμενη γνωση παραγομενη με αλματικο διαλογισμο πανω στο εκαστοτε θεμα.
Αν το διαβασεις ολο μονομιας, οπως εσυ π.χ., τοτε "μπουκωνεις" και παρουσιαζεις τα φαινομενα που εδειξες!
Καθε φραση που διαβαζεις θελει σκεψη και περισκεψη! Και μετα ... παρακατω.

Οχι βεβαια οτι εχω την ψευδαισθηση οτι προκειται να εφαρμοσεις εσυ αυτο τον απλο κανονα, αλλα το γραφω για ολους τους αλλους που παρακολουθουν σιωπηλα...
Καποιοι απο αυτους μπορει να το λαβουν σοβαρα υπ' οψη τους, οποτε και θα ωφεληθουν πολλαπλασια απο τη συζητηση αυτη!

Και μη βιαστεις να απαντησεις... Σκεψου πρωτα...
Γιατι σε αυτο το topic λειτουργει ο Συνειρμικος Λογισμος...

Σκαπανεας
_________________
Ο ανθρωπος ειναι ο λογος του συμπαντος
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
sakaflias71
Πρύτανης


Εγγραφή: 07 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 813
Τόπος: ΑΘΗΝΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιούν 10, 2007 10:27 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Στο αρχικό σου πόστ υπάρχουν αρκετά ενδιαφέροντα σημεία.
Ο συνειρμικός σου λόγος όμως (επειδή έχουμε τραυματικές εμπειρίες εδώ μέσα από τον Τριομήδη) θυμίζει ποιήμα.
Αν έχεις κάποια θέση διατύπωσε την απλά και πυκνά, δηλαδή π.χ:

Υποστηρίζω ότι
α) β) γ)

πιάνω ένα κομμάτι από τις θέσεις σου για να το υποβάλλω σε ανελέητη μονιστική κριτική:

Παράθεση:
Η λογικοτητα και ο λογος, ως αμυντικος μηχανισμος προστασιας της πολυπλοκης και ευαισθητης οργανωσης, εμφανιστηκε στα ανωτερα οντα, μεσω της λειτουργιας του εγκεφαλου τους, ο οποιος εγκεφαλος τους μπορει και συλλαμβανει την ηλεκτρομαγνητικη ακτινοβολια που εκπεμπουν ολοι οι δονουμενοι σχηματισμοι του κοσμου και την μετατρεπει σε ιδεες και παραστασεις εφικτες, δια των οποιων καλυτερευουν τη ζωη τους


Λές:
α) Ο ΛΟΓΟΣ είναι αμυντικός μηχανισμός.
β) Ο ΛΟΓΟΣ προστατεύει την πολύπλοκη οργάνωση του εγκεφάλου
γ) Ο εγκέφαλος συλλαμβάνει την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία δονούμενων σχηματισμών.
δ) Ο εγκέφαλος μετατρέπει την ακτινοβολία σε ιδέες.

Λες δηλαδή ότι ο εγκέφαλος δέχεται σαν είσοδο την ηλεκτρομαγνητική
ακτινοβολία από το Σύμπαν και την μετατρέπει στην έξοδο σε ιδέες;
κάτι σαν το σχήμα:

Η/Μ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ----->ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ------------->ΙΔΕΕΣ

έχω μερικές ερωτήσεις:

1) Η Η/Μ ακτινοβολία που λες είναι το ορατό φώς ή είναι η Η/Μ ακτινοβολία όλου του φάσματος συχνοτήτων;
2) Αν είναι το ορατό φως τότε εννοείς ότι πηγές εισόδου είναι τα μάτια;
Αν ναι τι γίνεται με τους τυφλούς ή τους εκ γεννετής τυφλούς. Σύμφωνα με την θεωρία σου θα έπρεπε να είναι ά-λογοι.
3) Αν εννοείς όλο το φάσμα συχνοτήτων τότε πρέπει να μας πεις ποιά είναι τα αισθητήρια εισόδου της Η/Μ ακτινοβολίας και μάλιστα θα πρέπει να είναι αισθητήρια που να πιάνουν όλες τις συχνότητες Ραδιοφωνικές, Τηλεοπτικές, Υπέρυθρες, Υπεριώδεις κτλ
4) Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να εξηγήσεις τον ακριβή μηχανισμό με τον οποίο γίνεται η μετατροπή της Η/Μ ακτινοβολίας σε ιδέα.
5) Υπάρχει μια περίπτωση να εννοείς ως Η/Μ ακτινοβολία όλες τις πηγές εισόδου αισθητηρίων στον εγκέφαλο δηλαδή τα μάτια, τα αυτιά, την αφή, την όσφρηση κτλ Όντως σε όλες αυτές τις περιπτώσεις οι τελικές είσοδοι στον εγκέφαλο είναι ηλεκτρομαγνητικά σήματα.
Όμως υπάρχει μια διαφορά σε σχέση με την διατύπωση σου. Τα συγκεκριμένα σήματα έχουν απόλυτα συγκεκριμένες συχνότητες άλλα χαρακτηριστικά και άγονται από αγωγούς όπως οι νευρώνες οι οποίοι νευρώνες διαθέτουν και ειδική μονωτική ουσία, την μυελύνη. Δεν γίνονται δηλαδή δεκτά ότι σήματα να'ναι. Π.χ το Η/Μ σήμα ενός διπλού αστέρα στην άκρη του σύμπαντος δεν γίνεται δεκτό σαν αισθητηριακή πληροφορία στον εγκέφαλο μου. Μπορεί να γίνει δεκτό σαν πληροφορία βλέποντας κάποιο είδος πληροφορίας σε ένα ραδιοτηλέσκοπιο αλλά δεν γίνεται δεκτό έτσι όπως το εννοείς εσύ.
6) Τι γίνεται με τις άλλες εισόδους του εγκεφάλου; Π.χ την τροφοδοσία ενέργειας με την οποία τρέφεται ο εγκέφαλος. Συγκεκριμένα ο εγκέφαλος μας καταναλώνει το 25% της προσλαμβανόμενης ενέργειας. Και αυτή είναι μορφή ενέργειας. Και αυτή μετατρέπεται σε ιδέες.
7) Η θεωρία σου είναι ασύμβατη με την κλασική πλατωνική θεωρία ιδεών επάνω στην οποία έχει οικοδομηθεί η θρησκεία στον Γιαχβέ που υποστήριζες σε άλλο τόπικ αλλά και με όσα εσύ έχεις πει. Συγκεκριμένα έχεις πει:
Παράθεση:
Οχι! Δεν θα ηθελα να υπαρχει Θεος οπως το διατυπωνεις εσυ, ευχητικα και δυνητικα, γιατι γνωριζω απο πρωτο χερι και βιωματικα οτι Υπαρχει Θεος. ........................ Και εξ αυτου και μονο του γεγονοτος μπορω να κοιταζω Το Θεο καταπροσωπο και να Του μιλω. Εσυ μπορεις να το κανεις;


Ερώτηση:
Λοιπόν η ΙΔΕΑ ότι υπάρχει ΘΕΟΣ ήταν μια ΙΔΕΑ που έβγαλε ως εξοδο ο εγκέφαλος σου αφού έλαβε ως είσοδο Η/Υ ακτινοβολία από το σύμπαν;
Αυτό υποστηρίζεις;
Ας θυμηθούμε τι είπες:
Η/Μ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ----->ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ------------->ΙΔΕΕΣ

Τι συμβαίνει λοιπόν; έτσι όπως το λες δίνεις μια άλλη στενά υλιστική εκδοχή του τι είναι Θεός. Λες ότι η ιδέα του Θεού παράγεται από εγκεφάλους αφού λάβουν ως είσοδο Η/Μ ακτιβολία. Μα, η Η/Μ ακτινοβολία είναι υλοενέργεια. Μήπως εννοείς ότι η Η/Μ ακτινοβολία, δηλαδή η υλοενέργεια είναι Θεός και "εκλογικεύεται" μέσω του εγκεφάλου;
Αν ναι τότε η άποψη σου μπορεί να είναι από ελαφρά πανθειστική ως ισχυρά μονιστική όπως η πρώιμη επιστημονική σκέψη του Ηράκλειτου που είπε:
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΙΑΚΙΖΕΙ ΚΕΡΑΥΝΟΣ. ΤΟΥΤΕΣΤΙ ΚΑΤΕΥΘΗΝΕΙ, ΚΕΡΑΥΝΟΝ ΤΟ ΠΥΡ ΛΕΓΩΝ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ. ΛΕΓΕΙ ΔΕ ΚΑΙ ΦΡΟΝΙΜΟΝ ΤΟΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΥΡ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ ΤΩΝ ΟΛΩΝ ΑΙΤΙΟΝ.
μετάφραση:
ΟΛΑ Ο ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΟΔΗΓΕΙ. ΩΣ ΚΕΡΑΥΝΟ ΕΝΝΟΕΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ΠΥΡ. ΛΕΕΙ ΑΚΟΜΗ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΥΡ ΕΧΕΙ ΦΡΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΚΟΣΜΙΚΗΣ ΤΑΞΕΩΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΚΟΣΜΟΥ
Αν όπου "πυρ" βάλεις υλοενέργεια παίρνεις στο πιάτο καθαρό υλομονισμό
χωρίς μαρξισμό και χωρίς μεταφυσική.

Λοιπόν τι λες για όλα αυτά; θα αντέξουν οι θεωρίες σου σε μονιστική κριτική; Γράψε ότι θες. Γράψε μια-μια τις απόψεις
Μπορεί να μας πάρει 100 σελίδες συζήτησης. Θα αντέξεις;
_________________
Αυτό που περιφρονείς, γιαυτό θα σε θυμούνται.
FRANK HERBERT
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
TΡΙΟΜΗΔΗΣ
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Απρ 2005
Δημοσιεύσεις: 2071
Τόπος: ΚΟΣΜΟΣ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιούν 11, 2007 1:45 am    Θέμα δημοσίευσης: ΤΑ ΜΕΤΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΑΚΑΦΛΙΑ Ω ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΠΟΛΛΩΝ Απάντηση με Συμπερίληψη

ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΣΑΚΑΦΛΙΑ ΣΕ ΕΦΤΑΣΕ Η ΜΟΙΡΑ ΣΚΑΠΑΝΕΑ...

ΣΤΗΝ ΤΡΙΚΗΝ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΟΥ ΑΣΛΗΠΙΟΥ ΤΑ ΜΕΡΗ...

ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΠΩΣ ΤΑ ΑΠΛΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ...

ΠΩΣ ΝΟΗΜΑ ΔΕΝ ΒΡΗΚΕ ΜΕΣ ΣΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΣΟΥ, ΤΙΣ ΝΤΥΜΕΝΕΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΓΕΜΑΤΕΣ...

ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ΠΩΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΛΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ....

ΑΧ ΛΕΩ ΑΧ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΕΝΑΖΩ ΑΛΛΗ ΜΙΑ...

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΛΑΨΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΣΑΚΑΦΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ...

ΜΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟ ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ ΠΩΣ ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΜΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΧΑΡΙΣΩ ΓΙ'ΑΛΛΗ ΜΙΑ...

ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΠΙΕΙΣ ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΙΡΙΔΕΣ ΝΑ ΤΑ ΦΟΡΕΣΕΙΣ...
ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΔΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΒΛΕΜΜΑ...

ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΕ ΠΑΡΑΚΙΝΗΣΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ...

ΗΤΑΝ ΓΙΑΤΙ ΠΟΝΕΣΕ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥ...

ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ...

ΚΑΙ ΕΡΧΕΣΕ ΚΑΙ ΛΕΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ...ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΨΕΣ ΣΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΟΤΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΔΑΚΡΥΣΑΝ...

ΑΠΙΣΤΕ ΣΑΚΑΦΛΙΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΑΝΕΒΑ ΠΑΛΙ....

ΖΗΤΑ ΤΟΝ ΔΙΑ ΝΑ ΣΕ ΔΕΙ...ΜΕ ΚΕΡΑΥΝΟΥΣ ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΟΥ ΝΑ ΠΛΗΞΕΙ...

ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΟΛΥ-ΔΙΑ-ΣΤΑΤΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΙΩΝΤΕ ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΟΛΟΥ...

ΕΚΕΙ ΠΟΥ Ο ΛΟΓΟΣ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΛΥΤΡΩΝΕΙ ΤΑ ΚΛΑΜΑΤΑ

ΕΚΕΙ ΠΟΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΣ...

ΝΟΙΩΣΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΗΝ ΑΣΤΡΑΠΗ ΤΗΝ ΡΑΧΟΚΟΚΚΑΛΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΕΙ..

ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΩ ΤΗΝ ΦΛΩΓΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ...

ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΗΝ ΣΚΑ-ΠΑΝ-ΕΑ ΚΑΙΕΙ...
_________________
Η ΖΩΗ ΜΟΥ;OΛΗ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ...

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
Σενα
Πρύτανης


Εγγραφή: 08 Φεβ 2006
Δημοσιεύσεις: 128
Τόπος: ΔΕΛΦΟΙ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιούν 11, 2007 11:52 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

sakaflias71 έγραψε:
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΙΑΚΙΖΕΙ ΚΕΡΑΥΝΟΣ. ΤΟΥΤΕΣΤΙ ΚΑΤΕΥΘΗΝΕΙ, ΚΕΡΑΥΝΟΝ ΤΟ ΠΥΡ ΛΕΓΩΝ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ. ΛΕΓΕΙ ΔΕ ΚΑΙ ΦΡΟΝΙΜΟΝ ΤΟΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΥΡ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ ΤΩΝ ΟΛΩΝ ΑΙΤΙΟΝ.




ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΤΡΙΟΜΗΔΗΣ ΕΣΤΙ
_________________
ΦΙΛΟΦΡΟΝΕΙ ΠΑΣΙΝ
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
john
Πρύτανης


Εγγραφή: 09 Δεκ 2003
Δημοσιεύσεις: 767
Τόπος: ΧΩρΑ Της λΗΘης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιούν 11, 2007 12:05 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Σενα έγραψε:
sakaflias71 έγραψε:
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΙΑΚΙΖΕΙ ΚΕΡΑΥΝΟΣ. ΤΟΥΤΕΣΤΙ ΚΑΤΕΥΘΗΝΕΙ, ΚΕΡΑΥΝΟΝ ΤΟ ΠΥΡ ΛΕΓΩΝ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ. ΛΕΓΕΙ ΔΕ ΚΑΙ ΦΡΟΝΙΜΟΝ ΤΟΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΥΡ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ ΤΩΝ ΟΛΩΝ ΑΙΤΙΟΝ.




ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΤΡΙΟΜΗΔΗΣ ΕΣΤΙ


δε νομιζω οτι λεγετε τριομηδης ο κεραυνος ...

βασικα πιστευω πως δεν εχει ονομα ...ειναι η ψευδαισθηση του τριομηδη και η ταυτιση του με τον ΥΨΙΣΤΟ ΑΟΡΑΤΟ που τον κανει να ταυτιζετε μαζι του ¨"νομιζομενος" πως του ανοικει και οτι ΤΟΝ κουμανταρει γιαυτο και τον ονομαζει τριομηδη ο τριομηδης .... ειναι η ταυτιση που δεν τον αφηνει και οι εικονες του μυαλου του για τον ιδιο του τον εαυτο ...που τον κανουν να βρισκετε παντα ενα βημα πισω ...και να μιλαει σε παρελθοντα χροννο ....

ολα οσα λει ο δημητρης ειναι σωστα εκτος απο το ονομα τριομηδης !!!!
για τον απλουστατο λογο οτι ο θεος δε εχει ονομα !!!! ειναι αβαπτιστος κατα καποιο τροπο ...μονο τα δογματα δινουν ονοματα στο θεο !!!! ο χριστος ομως δεν ειχε δωσει !!!




"νομιζομενος"->καλο το νομιζομενος???? το ξερως πως δεν υπαρχει συντακτικα ..αλλα μου ρθε Laughing
_________________
λενε πως η φιλοσοφια ξεκιναει με την αμφισβητηση ,,,ομως δεν βλεπω ποτε κανεναν να αμφισβητει τον ιδιο του τον εαυτο ..
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
john
Πρύτανης


Εγγραφή: 09 Δεκ 2003
Δημοσιεύσεις: 767
Τόπος: ΧΩρΑ Της λΗΘης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιούν 11, 2007 12:05 pm    Θέμα δημοσίευσης: για τις ταυτισεις του τριομηδευς .. Απάντηση με Συμπερίληψη

Σενα έγραψε:
sakaflias71 έγραψε:
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΙΑΚΙΖΕΙ ΚΕΡΑΥΝΟΣ. ΤΟΥΤΕΣΤΙ ΚΑΤΕΥΘΗΝΕΙ, ΚΕΡΑΥΝΟΝ ΤΟ ΠΥΡ ΛΕΓΩΝ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ. ΛΕΓΕΙ ΔΕ ΚΑΙ ΦΡΟΝΙΜΟΝ ΤΟΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΥΡ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ ΤΩΝ ΟΛΩΝ ΑΙΤΙΟΝ.




ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΤΡΙΟΜΗΔΗΣ ΕΣΤΙ


δε νομιζω οτι λεγετε τριομηδης ο κεραυνος ...

βασικα πιστευω πως δεν εχει ονομα ...ειναι η ψευδαισθηση του τριομηδη και η ταυτιση του με τον ΥΨΙΣΤΟ ΑΟΡΑΤΟ που τον κανει να ταυτιζετε μαζι του ¨"νομιζομενος" πως του ανοικει και οτι ΤΟΝ κουμανταρει γιαυτο και τον ονομαζει τριομηδη ο τριομηδης .... ειναι η ταυτιση που δεν τον αφηνει και οι εικονες του μυαλου του για τον ιδιο του τον εαυτο ...που τον κανουν να βρισκετε παντα ενα βημα πισω ...και να μιλαει σε παρελθοντα χροννο ....

ολα οσα λει ο δημητρης ειναι σωστα εκτος απο το ονομα τριομηδης !!!!
για τον απλουστατο λογο οτι ο θεος δε εχει ονομα !!!! ειναι αβαπτιστος κατα καποιο τροπο ...μονο τα δογματα δινουν ονοματα στο θεο !!!! ο χριστος ομως δεν ειχε δωσει !!!




"νομιζομενος"->καλο το νομιζομενος???? το ξερως πως δεν υπαρχει συντακτικα ..αλλα μου ρθε Laughing
_________________
λενε πως η φιλοσοφια ξεκιναει με την αμφισβητηση ,,,ομως δεν βλεπω ποτε κανεναν να αμφισβητει τον ιδιο του τον εαυτο ..
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Bugman
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιούλ 2003
Δημοσιεύσεις: 13585
Τόπος: Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιούν 11, 2007 12:26 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Κεραυνός...ΔΕΗ μου θυμίζει....που το πάτε ωρε παιδιά...πάλι στο "δημόσιο" γυρνάει το πράγμα...δημόσια διοίκηση "τουτέστιν" και ο κεραυνός θέλει το μέτοχό του. Κάτι πήρε το αυτί μου για σπάσιμο της ΔΕΗ, σαλαμοποίηση για περισσότερη ευελιξία...να πληρώνεις και το δίκτυο και τη κατανάλωση δηλαδή χωριστά...συνειρμικός λογισμός...κομπίνα...δύο σε ένα, πολλά σε ένα...να ένα είναι το κορόϊδο...ο καθένας μας..

Το δίκτυο φτιάχτηκε από μια εταιρεία που στήθηκε με δημόσιες δαπάνες. Γιατί να πρέπει κανείς να πληρώνει το δίκτυο χωριστά; Το κόλπο εδώ λέγεται "έξοδα χρήσεως"...Δεν πληρώνεις την αγορά αλλά την συντήριση του εξοπλισμού...μεροκάματα και ανταλλακτικά, γιατί απλούστατα έχει τελειώσει η ενίσχυση από το δημόσιο...Το δημόσιο έχει μετεξελιχθεί σε φορέας ελέγχου, με ανεξάρτητη αρχή...υπό την εποπτεία του Πρωθυπουργού. Οι δημόσιες δαπάνες μετεξελίχθηκαν από χρήμα για χορηγία υποδομών σε χρήμα για εποπτεία εταιρειών....το οποίο είναι και φθηνότερο...Και ποιός ασκεί πολιτική στα δημόσια αγαθά; Ο επόπτης ή το ΔΣ της όποιας εταιρείας που την εποπτεύει το κράτος; Εκεί είναι η κομπίνα....η εταιρεία είναι υποχρεωμένη απέναντι στους μετόχους της....ενώ ο επόπτης πρέπει να ελέγχει αν καλώς πράττει η εταιρεία έναντι των πολιτών. Αλλά ο επόπτης δεν μπορεί να "διοικήσει" άμεσα την εταιρεία..Τους κανόνες μπορεί να ελέγξει ο επόπτης...αλλά ο έλεγχος ΔΕΝ είναι πολιτική. Όμως ο Επόπτης θα μπορούσε να άλλαξει τους κανόνες και έτσι να υποχρέωνε την εταιρεία να ακολουθήσει την "πολιτική" της. Ομοίως το κάνει με τους φορολογικούς νόμους...μόνο που εδώ βάζει τις εταιρείες και τους ιδιώτες παντού να αλλάζουν "πρακτικές". Όμως οι εταιρείες μπορούν να προσφύγουν σε ευρωπαϊκά δικαστήρια και να απαιτήσουν την ίδια μεταχείρηση με τις άλλες "παγκόσμιας εμβέλειας" εταιρείες του κλάδου. Όπως έγινε με τον "κύριο μέτοχο".
Συνεπώς...κεραυνός σήμερα δεν είναι να αλλάζεις τα πράγματα αλλά να αλλάζεις τις προδιαγραφές και να βλέπεις το κόσμο να συμμορφώνεται ή να χάνεται....στις ποινές...εκεί όμως που δεν επεμβαίνει η θεία δίκη του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.
Με απλά λόγια αλλάζουν την ΔΕΗ, αλλάζουν τις προδιαγραφές........και θα μας κάνουν να συμμορφωθούμε...(εμείς στις προσφορές της εταιρείας και όχι η εταιρεία στις ανάγκες μας). Τρώμε πάντα κεραυνό για τη συμμόρφωσή μας!
_________________
Σκορπίστε γνώση, μαζέψτε χαρά!

Η γνώση δεν μπορεί να πουληθεί: Γιατί ενώ κάθε εμπόρευμα μπορεί να επιστραφεί, η γνώση δεν μπορεί να επιστραφεί!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
john
Πρύτανης


Εγγραφή: 09 Δεκ 2003
Δημοσιεύσεις: 767
Τόπος: ΧΩρΑ Της λΗΘης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιούν 11, 2007 12:30 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

βλακειες σας μαθενουν στις φιλοσοφικες σχολες ...εχετε πηξει στη θεωρια !!!! εχετε καταντησει τη φιλοσοφια λογοτεχνια .......οτι να ναι

ο αλλος μιλαει για θεωριες μαρξιστικες .υλοταλεγαμε ...και οτι ναναι !!!!

η φιλοσοφια κινειται undergournd απο διαφορα ρευματα ..που οι φιλοσοφικες σχολες ουτε καν γνωριζουν .... και αυτα τα ρευματα λεγονται φιλοσοφικα γιατι εχουν να κανουν με τις πρακτικες αυτογνωσιας ...και της αυτοπαρατηρησης ... φλερταρουν με τη ψυχολογια ...και συγχονευονται
και βασιζονται σε συστηματα αυτοαναπτυξεις τις συνειδησεις ωστε το ατομο να αρχισει να ΣΥΝΗΔΗΤΟΠΟΙΕΙ ΟΤΙ ΖΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑ απο μονο του και οχι ετοιματζιδικα

ΑΥΤΑ ΤΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ΜΙΛΑΝΕ ΜΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕς ΕΡΕΥΝΕς ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΤΡΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ..ΣΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΘΕΟ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ...ΚΑΙ ΔΕ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΑΠΟ ΤΙς ΛΕΞΕΙς

δε μενουν στη θεωρια και στις λεξεις !!!! οπως κανετε εσεις ...

ειναι αυτα που ψαχνουν να βρουν αρχαια συγγραματα τεχνικων αυτογνωσιας ....που θα φερουν την ανθιση στον ανθρωπινο νου !!!!!

ειναι αυτα που σου λενε πως η ακατασχετη φλυρια κανει πολυ κακο στο νου ...ειναι αυτα που σου μαθαινουν πως θα δημιουργησεις τη ψυχη μεσα σου ...και να φτιαξεις και τα αλλα αιθερικα σου σωματα μεσα σου ....

το τροπο που θα κινεις το σωμα σου ωστε να μη σπαταλας ενεργεια σε μορφασμους του προσωπου .... ειναι ατυτες που με ασκησεις σε μαθαινουν να νοιωθεις το κεντρο βαρου σου ..και να κινεισαι με βαση την ορμη !!! για να μη σπαταλας ενεργεια ...γιατη αυτη η ενεργεια κρυσταλωνει τη ψυχη ..πρεπει να χρησιμοποιηθεια απο το σπορο !!!!

για μενα αυτο ειναι φιλοσοφια ..ειναι ενα τελειος πρακτικο ζητημα !!!!!!!
_________________
λενε πως η φιλοσοφια ξεκιναει με την αμφισβητηση ,,,ομως δεν βλεπω ποτε κανεναν να αμφισβητει τον ιδιο του τον εαυτο ..
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Φιλοσοφικοί Προβληματισμοί Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Επόμενο
Σελίδα 1 από 9

 
Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης





Μηχανισμός forum: PHPBB

© filosofia.gr - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του.

Υλοποίηση, Φιλοξενία: Hyper Center