Θ.ΒοήθειαςΘ.Βοήθειας   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Εγγεγραμμένα μέληΕγγεγραμμένα μέλη   Ομάδες ΧρηστώνΟμάδες Χρηστών  ΕγγραφήΕγγραφή  ΠροφίλΠροφίλ 
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Monty Python (για τον πόλεμο)

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Ελεύθερες Απόψεις
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
maya
Αντιπρύτανης


Εγγραφή: 09 Φεβ 2003
Δημοσιεύσεις: 101
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Φεβ 21, 2003 5:48 pm    Θέμα δημοσίευσης: Monty Python (για τον πόλεμο) Απάντηση με Συμπερίληψη

Κείμενο του Τέρι Τζόουνς (Monty Pythons) για τον πόλεμο στο Ιράκ (στον "Ομπζέρβερ" της 26/1)

Είμαι πραγματικά συγκλονισμένος από τον τελευταίο λόγο που πρόβαλε ο Τζορτζ Μπους για το Ιράκ: έχει εξαντληθεί η υπομονή του. Το ίδιο και η δική μου! Εδώ και καιρό πραγματικά τα έχω πάρει με τον κ. Τζόνσον, ο οποίος ζει δυο σπίτια πιο πέρα στο δρόμο μου.
Δηλαδή, και με αυτόν και με τον κ. Πατέλ, που έχει το μαγαζί με τα είδη υγιεινής διατροφής. Και οι δύο μου ρίχνουν αλλόκοτα βλέμματα, και είμαι βέβαιος ότι ο κ. Τζόνσον κάτι άσχημο μου ετοιμάζει, αλλά μέχρι τώρα δεν έχω καταφέρει να ανακαλύψω τι. Έχω πάει στο μαγαζί του μερικές φορές να δω τι μαγειρεύει, αλλά τα έχει όλα καλά κρυμμένα. Είδατε τι πονηρός που είναι;
Όσον για τον κ. Πατέλ, μην με ρωτάτε πώς ξέρω, απλώς ξέρω -από πολύ καλές πηγές- ότι κατά βάθος είναι γεννημένος δολοφόνος. Έχω μοιράσει φυλλάδια σε όλους τους γείτονες, λέγοντάς τους ότι εάν δεν ενεργήσουμε πρώτοι, θα μας βγάλει από τη μέση τον ένα μετά τον άλλο.
Μερικοί από τους γείτονές μου λένε, αν έχω αποδείξεις, γιατί δεν πηγαίνω στην αστυνομία; Αυτό όμως είναι γελοίο. Η αστυνομία θα πει ότι χρειάζονται στοιχεία για κάποιο έγκλημα για το οποίο να κατηγορήσει τους γείτονές μου. Θα αρχίσουν διάφορες κωλυσιεργίες και δικηγορίστικα για τα δίκια και τα άδικα του προληπτικού πλήγματος, ενώ όλη αυτή την ώρα ο κ. Τζόνσον θα ολοκληρώνει τα σχέδιά του να κάνει φοβερά πράγματα εις βάρος μου, ενώ ο κ. Πατέλ θα δολοφονεί μαζικά ανθρώπους.
Μια και είμαι ο μόνος στο δρόμο μας που έχει κάποια αυτόματα πυροβόλα όπλα της προκοπής, καταλήγω ότι εξαρτάται από μένα να διατηρήσω την ειρήνη. Αλλά μέχρι σήμερα αυτό ήταν λίγο δύσκολο.
Τώρα, όμως, ο George W. Bush έχει ξεκαθαρίσει ότι το μόνο που χρειάζεται είναι να εξαντληθεί η υπομονή σου, και μετά μπορείς να κάνεις οτιδήποτε θέλεις!
Γι' αυτό, θέλω να ανατινάξω το γκαράζ του κ. Τζόνσον και να σκοτώσω τη γυναίκα και τα παιδιά του. Χτύπα πρώτος! Αυτό θα του γίνει μάθημα. Τότε θα μας αφήσει εν ειρήνη και θα σταματήσει να με στραβοκοιτάζει με αυτό τον τελείως απαράδεκτο τρόπο. Ο κ.
Μπους το ξεκαθάρισε ότι το μόνο που πρέπει να ξέρει προτού να βομβαρδίσει το Ιράκ είναι ότι ο Σαντάμ είναι πραγματικά απαίσιος και ότι έχει όπλα μαζικής καταστροφής -ακόμα κι αν κανένας δεν μπορεί να τα βρει. Είμαι σίγουρος ότι εγώ έχω εξίσου σοβαρούς λόγους να σκοτώσω τη γυναίκα και τα παιδιά του κ. Τζόνσον, όσο έχει και ο κ. Μπους να βομβαρδίσει το Ιράκ.
Αλλά ο κ. Τζόνσον και ο κ. Πατέλ είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Στο δρόμο που μένω υπάρχουν δεκάδες άλλοι άνθρωποι που δεν συμπαθώ και που -ειλικρινά σας το λέω- με κοιτάζουν με περίεργο τρόπο. Κανείς δεν θα είναι πραγματικά ασφαλής έως ότου τους καθαρίσω όλους.
Η γυναίκα μου λέει ότι το παρατραβάω, αλλά εγώ της λέω ότι απλώς χρησιμοποιώ την ίδια λογική με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτό την κάνει να το βουλώσει.
Όπως και ο κ. Μπους, δεν έχω άλλη υπομονή, και αν αυτός ο λόγος είναι ικανοποιητικός για τον Πρόεδρο, είναι ικανοποιητικός και για μένα.
Θα δώσω σε όλο το δρόμο διορία δύο εβδομάδων -τι λέω; 10 ημερών- να βγουν ανοιχτά και να μου παραδώσουν όλους τους εξωγήινους και τους διαπλανητικούς αεροπειρατές, όλους τους γαλαξιακούς εγκληματίες και τους διαστρικούς τρομοκρατικούς εγκεφάλους, και εάν δεν τους παραδώσουν με το καλό και πουν «ευχαριστώ», θα βομβαρδίσω όλο το δρόμο και θα τους στείλω στον άλλο κόσμο. Αυτό θα είναι εξίσου λογικό με αυτό που προτείνει ο George W Bush και, σε αντίθεση με ότι σκοπεύει να κάνει εκείνος, η δική μου πολιτική θα καταστρέψει μόνο ένα δρόμο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
afham
Διαχειριστής


Εγγραφή: 02 Φεβ 2003
Δημοσιεύσεις: 1894
Τόπος: Φωτονερόπετρα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Φεβ 22, 2003 10:51 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Σωστά μας τα λέει το φίλος μας ο Monty όμως υπάρχουν και άλλα πράγματα που κρύβονται πίσω από μια "απλή αντιπάθεια" στον γείτονα και από τις αβάσιμες υποψίες γι αυτόν.
Αυτά είναι συμφέροντα άλλου είδους, π.χ οικονομικά, πολιτικά και γεωστρατηγικά, τα οποία δε θα συνέφεραν την Αμερική να τα προβάλλει ως την κύρια αιτία πολέμου.

Μην μπλέκουμε τις προφάσεις και τις αφορμές με τις πραγματικές αιτίες. Λες ο Μπους να ξόδευδε δισεκατομμύρια για να κάνει ένα πόλεμο για τόση ασήμαντη αφορμή;

σίγουρα θα περιμένει κάποιο αντάλλαγμα πολλαπλάσιας αξίας. Και σίγουρα αυτό δεν είναι η πρόφαση της ασφάλειας των Αμερικανών πολιτών.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
maya
Αντιπρύτανης


Εγγραφή: 09 Φεβ 2003
Δημοσιεύσεις: 101
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Φεβ 24, 2003 4:28 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Δεν πίστεψε κανείς ότι η αφορμή του Μπους είναι η "αντιπάθεια" ή όποια άλλη ασήμαντη αφορμή. Τη λογική της επιχείρησης όπως παρουσιάζεται στον κόσμο, είναι που σχολιάζει το άρθρο και όχι τις πραγματικές αιτίες που όλοι φανταζόμαστε ή γνωρίζουμε.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Γιάννης
Νεοφώτιστος


Εγγραφή: 02 Μάρ 2003
Δημοσιεύσεις: 3
Τόπος: Ν.Σμύρνη, ΑΘήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Μάρ 02, 2003 6:11 pm    Θέμα δημοσίευσης: Kalo.... Απάντηση με Συμπερίληψη

Το άρθρο μου φαίνεται ότι προσεγγίζει σωστά το ζήτημα.

Τα επιχειρήματα που προβάλουν οι υποστηρικτές του πολέμου έχουν 2 χαρακτηρίστηκα:
1. Βασίζονται σε κάποιες αυθαίρετες αξίες: δικαιοσύνη, πίστη στον θεό κ.α.
2. Είναι σχεδόν πάντα κυκλικά.

Αυτά αποτελούν «φονικό» συνδυασμό. Φονικό για την λογική και τα επιχειρήματα γιατί είτε προσπαθήσεις να ανατρέψεις τις βάσεις είτε την δομή των συλλογισμών τους μπλέκεις σε πολύ μακροσκελείς συζητήσεις που δεν μπορούν να συγκριθούν σε πειθώ (προς τον μέσο άνθρωπο) με το επιχείρημα: «Είναι κακός επειδή είναι κακός». Κοινώς, άντε να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας.

Απέναντι σε τέτοια προσεκτικά μελετημένα παράλογα επιχειρήματα λίγα όπλα σου μένουν.
Ένα από αυτά είναι η μέθοδος του κειμένου παραπάνω. Μέσα από ένα ευχάριστο κείμενο (για να το διαβάσει ο κόσμος) «αλλάζεις κλίμακα» στο επιχείρημα των φιλοπόλεμων. Έτσι ενώ ο αναγνώστης δεν έχει διαίσθηση στον χώρο των διακρατικών σχέσεων είναι εξοικειωμένος με τα ζητήματα αυτά σε διαπροσωπικό επίπεδο. Έτσι το επιχείρημα «γίνεται» «προφανώς παράλογο». Επιπλέον όφελος από το κείμενο είναι ότι δίνει στον αναγνώστη ένα εργαλείο για να αναλύει και άλλες παρόμοιες καταστάσεις. Το ότι δεν θα επιτεθώ στον ένα γείτονά μου χωρίς σοβαρό λόγο συνεπάγεται ότι δεν θα επιτεθώ σε κανένα γείτονα μου χωρίς σοβαρό λόγο.
Μία άλλη μέθοδος αντιμετώπισης των επιχειρημάτων είναι η σύγκρισή τους με γεγονότα. Τέτοιες μέθοδοι (εικόνες και πληροφορίες από το Ιράκ π.χ.) εκτός που είναι δύσκολες λόγο του ελέγχου των ΜΜΕ από αυτούς που προωθούν τον πόλεμο, δύσκολα επεκτείνονται και σε άλλες περιπτώσεις («Εντάξει ο Σαντάμ δεν είναι κίνδυνος αλλά η Κορέα;;;»)

Γίνεται φανερό , πιστεύω, ότι τα αυστηρώς λογικά επιχειρήματα, αναγωγή σε αιτίες που αναφέρθηκε πριν, δεν έχουν θέση στην συγκεκριμένη περίπτωση. Σκοπός μας τώρα δεν είναι να ερμηνεύσουμε σωστά την κόσμο αλλά να πείσουμε για το λάθος, το μη-ωφέλιμο για την διεξαγωγή πολέμου.
Βλακεία στην βλακεία
Marketing στο marketing

Αυτά τα λίγα
_________________
The truth is out there. The lies are in your head.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
iason
Πρύτανης


Εγγραφή: 01 Ιούν 2003
Δημοσιεύσεις: 4108
Τόπος: (Γ)Ελλάς

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούν 21, 2003 3:26 pm    Θέμα δημοσίευσης: Ο ΒΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΥ Απάντηση με Συμπερίληψη

Συμφωνώ με τον Γιάννη και θα προσπαθήσω να πάω λίγο πιο πέρα. Όπως λέει ο φίλος μας, απέναντι στον παραλογισμό τον τόσο καλά μελετημένο λίγα όπλα σού μένουν. Για να αμυνθείς, πρέπει ως πρώτο βήμα να κατανοήσεις τη σατανική σκέψη που δημιούργησε αυτά τα «επιχειρήματα», για να αντιτάξεις την άμυνά σου. Οι τύποι που σχεδιάζουν αυτόν τον παραλογισμό δεν είναι τυχαίοι ούτε χθεσινοί. Έχουν μελετήσει πολύ καλά την ανθρώπινη ψυχοσύνθεση και οι κινήσεις τους είναι τέλεια σχεδιασμένες, με τελικό στόχο την βίαιη εξουδετέρωση του βασικότερου αγαθού της ανθρώπινης σκέψης: τον ΒΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΥ. Shocked

Το βασικό εργαλείο της εξουσίας είναι ο έλεγχος της δημόσιας γνώμης. Αυτός ο έλεγχος απαιτεί έναν ΗΛΙΘΙΟ μέσο πολίτη, διότι αν ο πολίτης δεν είναι ηλίθιος, τότε κανένας δεν μπορεί να τον ελέγξει. Ο νοήμων δεν ελέγχεται, ό,τι και να του πεις θα βρει τρόπο να σε στείλει από εκεί που ήρθες. Αλλά για να γίνει ο πολίτης ηλίθιος, πρέπει με το ζόρι να γίνει ηλίθιος (διότι η φύση έχει φροντίσει να αποστρεφόμαστε την ηλιθιότητα). Για να γίνει αυτό, επιστρατεύουν πολύ εκλεπτυσμένες, εύστροφες και προωθημένες τεχνικές, με άπειρη πονηριά, κατευθείαν από τη φαρέτρα του Διαβόλου. Όντως, είναι αδύνατο να τους πολεμήσεις ευθέως. Η λογική τους είναι μια πολύ ισχυρή λογική του παραλόγου, που την χειρίζονται με μεγάλη μαεστρία και μπορούν και γλιστρούν και ελίσσονται μέσα από οποιοδήποτε λογικό επιχείρημα κι αν προτάξεις. Ξέρουν πολύ καλά, και με μαθηματική βεβαιότητα, ότι ελάχιστοι θα είναι αυτοί που θα τους πάνε κόντρα, γιατί απλούστατα ελάχιστοι θα είναι αυτοί που θα τους κατανοήσουν. Οπότε, όπως ειπώθηκε, ας αφήσουμε κατά μέρος τη λογική. Ας επιστρέψουμε στα απλούστερα των ενστίκτων. Καθαρή συγκεκριμένη μέθοδος δεν υπάρχει. Ακόμα και αυτό που εμείς εδώ τώρα λέμε (ή ό,τι άλλο θα μπορούσαμε να πούμε το οποίο εμπίπτει στη σφαίρα του ορθού λόγου) αυτοί το έχουνε ήδη προβλέψει. Wink

Στο γνωστό «1984» του Όργουελ, δίνεται πολύ παραστατικά αυτός ο βιασμός του αυτονόητου. Εκεί που λέει, ότι όταν το κόμμα έλεγε ότι δύο και δύο κάνουν πέντε έπρεπε να το πιστέψεις, κι αν δεν το πίστευες θα έβγαινες και τρελός, κάπως έτσι. Shocked

Κανένας «Μπους» δεν είναι τόσο βλάκας να πιστέψει ότι υπάρχουν λογικοί άνθρωποι που χάφτουν τα επιχειρήματά του. Γι΄ αυτό ακριβώς, απροκάλυπτα και στοχευμένα, προσπαθεί σε κάθε ευκαιρία να δίνει επίτηδες την εικόνα του βλάκα. Έτσι τον διατάζουν τα αφεντικά του. Έτσι αποφασίζουν οι εταιρείες δημοσίων σχέσεων που έχουν το πρόσταγμα, για το πότε θα βγουν αυτοί οι κύριοι στο γυαλί, τι θα φοράνε, τι ύφος θα έχουν, πώς θα κουνάνε το χέρι, πού θα δείχνει το δάχτυλο, τι γκριμάτσα θα παίρνουν, τι χρώμα θα είναι το κουστούμι και το μακιγιάζ, το τι θα λένε και πώς θα τονίζουν την κάθε λέξη κλπ. κλπ. Εκεί είναι η αξία του κειμένου του Μόντυ: δίνει μια και στέλνει όλο το οικοδόμημα της λογικής στο διάβολο. Με τη λογική του παραλόγου μας μιλάτε; Με τη λογική τη δική σας και εμείς σας ξεπροβοδίζουμε. Αυτό που αρέσει σε σας, αυτό σας δίνουμε και εμείς. Κι αν δεν σας αρέσει, να φροντίζατε να μας δίνετε αυτό που θα θέλατε να πάρετε. Αν αυτή την προκλητικά απλή γλώσσα κάποιος δεν μπορεί να την πιάσει, ε, τότε, δεν θα καταλάβει ποτέ τίποτα. Εδώ ακριβώς είναι ο μεγάλος φόβος: οι «επικοινωνιολόγοι» αυτό ονειρεύονται, την απόλυτη απάθεια, την απόλυτη ηλιθιότητα. Twisted Evil

Όλος ο κόσμος ξέρει, ακόμα και ο πιο βλάκας, ότι ο πόλεμος εξ ορισμού είναι η μεγαλύτερη ηλιθιότητα του ανθρώπου. Οι σώφρονες λύνουν τα προβλήματά τους με τη λογική. Ποιος λογικός άνθρωπος θέλει ποτέ τον πόλεμο; Ξέρουν καλά ότι όλοι τους φτύνουν (και αυτό ακριβώς επιδιώκουν!) όχι γιατί κάνουν έναν πόλεμο, αλλά γιατί έχουν το θράσος να τον κάνουν ομολογώντας συγχρόνως ότι δεν τον θέλουν! Twisted Evil Η εξυπνάδα τους αποδίδει, μόνο και μόνο επειδή είναι απρόβλεπτη. Επενδύουν στο απίστευτο, στο απρόσμενο, στο εξωφρενικό, στο εξωφρενικά ηλίθιο. Ο μοναδικός τρόπος να τους αντιμετωπίσεις είναι η ηλιθιότητα. Αλλά βέβαια όχι αυτή η ηλιθιότητα που αυτοί θέλουν, αλλά μια διαφορετική! Μια έξυπνη ηλιθιότητα, όπως αυτοί δεν θα την ήθελαν. Αν κι αυτό δεν πετύχει, απλά τελειώσαμε. Το φρούριο του ορθού λόγου διατρέχει τον έσχατο κίνδυνο: να πέσει από μέσα. Crying or Very sad

Κι αυτός ο κίνδυνος, δυστυχώς, δεν αφορά μόνο σε αυτόν τον πόλεμο. Ούτε αφορά μόνο στον πόλεμο. Βρίσκει και άλλα πεδία εφαρμογής στην «κοινωνία της πληροφορίας» -πολλά και επώδυνα... Exclamation
_________________
-Κάθε λόγος μπορεί να έχει αντίλογο. Κάθε αντίλογος πρέπει να έχει λόγο.
-Εγέμισεν ο ουρανός πετούμενους γαϊδάρους.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
afham
Διαχειριστής


Εγγραφή: 02 Φεβ 2003
Δημοσιεύσεις: 1894
Τόπος: Φωτονερόπετρα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούν 21, 2003 5:22 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Μιας και που το φερε η κουβέντα. Αυτά τα πυρηνικά που είναι; σαν πολύ καλά να τα έκρυψε ο Σαντάμ τελικά. Έχω ένα μικρό κανισάκι. Να το στείλω να μυρίσει μπας και βρει κανένα;

Χθες πάντως μύρισε κάτι από επικείμενο πόλεμο στο Ιραν. Να το πάω σε γιατρό ή συμπεριφέρεται λογικα; Wink
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
iason
Πρύτανης


Εγγραφή: 01 Ιούν 2003
Δημοσιεύσεις: 4108
Τόπος: (Γ)Ελλάς

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιούν 22, 2003 2:37 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Άκου τι μού είπε το δικό μου κανισάκι:

Ο αμοραλισμός και η κτηνωδία τους δεν έχει όρια. Επί δεκαετίες μοσχοπουλούσαν στον Σαντάμ τα μέσα και την τεχνογνωσία για να φτιάξει πυρηνικά όπλα, χημικά και άλλα όπλα μαζικής καταστροφής. Διότι βέβαια, να τα φτιάχνουν αυτά στη Δύση οι «πολιτισμένοι» δεν αρμόζει, αν τα φτιάχνουν όμως κάποιοι Σαντάμ... και φτηνά θα κοστίζουν και όποτε θέλουν θα τους είναι ευκολότερο να βρουν προσχήματα για να τα αρπάξουν χωρίς να χάσουν ούτε δολάριο. Στη συνέχεια, ήρθε η στιγμή να ισοπεδώσουν μια ολόκληρη αχανή χώρα, κάνοντας πέρα κάθε έννοια διεθνούς νομιμότητας, για να αρπάξουν τον τεράστιο φυσικό πλούτο της και μεταξύ των άλλων βέβαια για να αρπάξουν και αυτά που... έφτιαχναν μαζί με τον Σαντάμ. Με πρόσχημα βέβαια... την ύπαρξη μαζικών όπλων καταστροφής! Με την μεταπολεμική αναρχία, οι εισβολείς δεν μπήκαν στον «κόπο» να προστατέψουν κάποιες εγκαταστάσεις, όπως το Μουσείο της Βαγδάτης π.χ., του οποίου τα μνημεία παρήλασαν ξαφνικά στους οίκους δημοπρασίας ανά τον κόσμο. Στη συνέχεια, ήρθε η στιγμή οι ειδικοί στα πυρηνικά υλικά να ανακαλύψουν ότι από το μεγαλύτερο πυρηνικό εργοστάσιο του Ιράκ... εξαφανίστηκαν υλικά. Κάποιοι λέει τα έκλεψαν. Στο μεταξύ, οι αμερικανικές αρχές ανακοινώνουν ότι είναι «δύσκολο να φτιάξουν κυβέρνηση», υποτίθεται σε μια χώρα όπου δεν έμεινε τίποτα όρθιο...??? Για να βρίσκουν στο μεταξύ την ευκαιρία κάποιοι να κάνουν τη «δουλειά» τους στα μουσεία, στα πυρηνικά εργοστάσια κλπ. κλπ. «Δεν βρήκαμε όπλα, αλλά βρήκαμε πού τα έκρυβαν»! Έτσι το είπαν... και από μια άποψη έχουν απόλυτο δίκιο. Και επιμένουν ακόμα ότι υπάρχουν όπλα μαζικής καταστροφής στο Ιράκ! Και λένε ότι πρέπει να κάνουν όλοι υπομονή μέχρι να βρεθούν! Σύντομα θα έρθει και η στιγμή που θα μάς πουν, ότι βρήκανε τελικά και τα όπλα, μόνο που θα ανακοινώσουν ότι... είναι κλεμμένα! Χρειάζονται και «μερικά» όπλα για να δικαιολογήσουν την εισβολή... αλλά όχι και πολλά βέβαια για να μη μειωθούν τα κέρδη.

Είδες τα κανισάκια;
_________________
-Κάθε λόγος μπορεί να έχει αντίλογο. Κάθε αντίλογος πρέπει να έχει λόγο.
-Εγέμισεν ο ουρανός πετούμενους γαϊδάρους.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Ελεύθερες Απόψεις Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης





Μηχανισμός forum: PHPBB

© filosofia.gr - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του.

Υλοποίηση, Φιλοξενία: Hyper Center