Θ.ΒοήθειαςΘ.Βοήθειας   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Εγγεγραμμένα μέληΕγγεγραμμένα μέλη   Ομάδες ΧρηστώνΟμάδες Χρηστών  ΕγγραφήΕγγραφή  ΠροφίλΠροφίλ 
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Ο εαυτός μας!
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενο  1, 2, 3, 4  Επόμενο
 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Φιλοσοφικοί Προβληματισμοί
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
paraskevi
Πρύτανης


Εγγραφή: 29 Νοέ 2003
Δημοσιεύσεις: 175

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιαν 27, 2004 12:23 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Νομιζω οτι η βελτιωση /εξελιξη /πρακτικοτητα ,δεν εχει να κανει με την προσθεση [οικονομικη διοικηση -οικιακη διοικηση κοκ ] ,αλλα με την αφαιρεση ,στην οποια φτανεις με τα "γιατι " .Αλλα ειναι νομιζω μια κατασταση πνευματος στην οποια καταληγεις με την ωριμοτητα ηλικιας ,μυαλου ,εμπειριων και οχι με το να μη κανεις τιποτα .....
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Tyler Durden
Υφηγητής


Εγγραφή: 04 Ιαν 2004
Δημοσιεύσεις: 19

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιαν 27, 2004 4:39 pm    Θέμα δημοσίευσης: ... Απάντηση με Συμπερίληψη

Παρασκευη το εθεσες πολυ σωστα.

Bugman,δεν ειναι θεμα δικαιολογησης των πραξεων,ειναι θεμα κατανοησης απο που πηγαζουν αυτες οι πραξεις και η αφαιρεση των πραξεων αυτων που δε σε ικανοποιουν.

Για παραδειγμα,ο Βαγγελης εχει ιστορικο κακων σχεσεων.Ερωτευεται παντα και κολλαει με γυναικες που του φερονται ασχημα,τον εκμεταλευονται και τον παρατανε.Παντα αυτο γινοτανε αλλα ο Βαγγελης δε μπορει να κατανοησει γιατι τρωει τετοιο κολλημα με λαθος γυναικες.Ρωτωντας "Γιατι?" και ψαχνοντας το παρελθον του ο Βαγγελης μπορει να ανακαλυψει για παραδειγμα οτι επειδη η μητερα του φεροταν παντα υποτιμητικα στον πατερα του θεωρησε απο μικρο παιδι οτι αυτο ειναι νορμαλ.Οταν μεγαλωσε αυτη η σκεψη ειχε μεινει στο υποσυνηδειτο του και τον εμποδιζε απ το να δημιουργησει σχεσεις που τον ικανοποιουν.

Αν ο Βαγγελης ρωταγε "Πως θα φτιαξω μια καλη σχεση?" η "Τι σχεση να φτιαξω?" η "Που με παει αυτη η σχεση?" οτι και να σκεφτοτανε με βαση τη λογικη του παλι θα εφτιαχνε ασχημες σχεσεις επειδη δε γνωριζε το "Γιατι?",δε γνωριζε γιατι σπρωχνεται προς μια κατευθυνση!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Bugman
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιούλ 2003
Δημοσιεύσεις: 13585
Τόπος: Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιαν 27, 2004 10:57 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Paraskevi, βελτίωση είναι και η προσθήκη μέσων αλλά και η ποιοτική αναβάθμισή τους. Για να πετύχεις το πρώτο είναι θέμα χρόνου, μια απλή εργασία σε βάθος χρόνου θα σου δώσει χρήματα για να αποκτήσεις επιπλέον -πρόσθετα- αγαθά. Η ποιοτική βελτίωση απαιτεί να αντιλαμβάνεσαι την διαφορά! Μπορεί να δουλεύεις χρόνια αλλά να μην την αντιληφθείς ποτέ! Ένας, οποιοσδήποτε, που ασχολείται "ποιοτικά" ΄δεν μπορεί να "αριθμήσει" την απαίτησή του, παρά μόνο να διαπιστώνει με τον χρόνο την αύξηση ποιότητας, αισθητικά. Από την άλλη πλευρά, κάποιος που θέλει να αυξήσει ποσοτικά τα μέσα, ανά πάσα στιγμή μπορεί να "αριθμήσει" τα αγαθά του, πχ. τρία αυτοκίνητα, δυο σπίτια.
Αυτό που έλεγε το προηγούμενο μήνυμά μου είναι ότι ακόμα και στις υπηρεσίες, μπορεί κάποιος να είναι "προσθετικός", να αριθμήσει τους τομείς που εργάζεται, πχ. διοίκιση & οικονομία.

Όσο για το παράδειγμα με τον Βαγγέλη: Το ιστορικό το αναφέρεις tyler λέγοντας δυο πράγματα, ποσότητα και κακή ποιότητα. Ενώ το ερώτημά του είναι πώς ΜΙΑ σχέση θα γίνει καλύτερη, η πλειάδα των παλαιών σχέσεων (το ιστορικό), δείχνει ότι δεν το πολυσκεφτόταν. Σκέφτεται δηλαδή πιεζόμενος από το άθροισμα, την ποσότητα. Αδυνατεί να καταλάβει ότι κάθε σχέση είναι μοναδική. Δεν αθροίζονται μεταξύ τους, το πώς και το γιατί διαφέρει. Για να ξέρεις τι θα κάνεις πρέπει να δεις που είσαι και με τι (κοπέλα) είσαι. Έτσι ξέρεις και γιατί δεν κάνεις!
Στην λογική μου δεν στάθηκα στο γιατί του Βαγγέλη. Καμιά σημασία δεν έχει παρά μόνο να δηλώσει τον λαβύρινθο που έχει τοποθετήσει την σκέψη του.
_________________
Σκορπίστε γνώση, μαζέψτε χαρά!

Η γνώση δεν μπορεί να πουληθεί: Γιατί ενώ κάθε εμπόρευμα μπορεί να επιστραφεί, η γνώση δεν μπορεί να επιστραφεί!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
paraskevi
Πρύτανης


Εγγραφή: 29 Νοέ 2003
Δημοσιεύσεις: 175

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιαν 28, 2004 12:19 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Νομιζω ειναι χρησιμο το "γιατι " να το δουμε σε σχεση με αξιες αναλογα με τον τομεα τον οποιο εξεταζουμε .Στις σχεσεις τί εχει σημασια ? Η πιστη ,ενας μποεμικος τροπος ζωης ,σχεση-επιχειρηση,χρηματα κοκ ......Αυτος ο οδηγος ειναι πιο αποκαλυπτικος σε σχεση με το φαινομενο της "ψυχολογιοποιησης των επιλογων "

Αν πιστευεις οτι η κακη επιλογη σχεσεων οφειλεται σε συμπεριφορα της μητερας σου κοκ .....υποβιβαζεις τον εαυτο σου σε απλο αυτοματο σαν το σκυλακι του Παβλοφ στο γνωστο πειραμα .Ειμαστε κατι παραπανω απο αφομοιωμενα προτυπα απο την παιδικη ηλικια ,ερεθισματα και αντιδρασεις .Υπαρχουν οι Επιλογες , αλλα αυτο δεν προβαλλεται σημερα ,μας εχει καταπιει το φασμα των ψυχολογων ,που ειναι περιοριστικο .
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Θεμελίνα
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιαν 2004
Δημοσιεύσεις: 317

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιαν 28, 2004 1:38 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Ο τοσο απλα περιπλοκος ανθρωπινος "μηχανισμος" αντιγραφει παμπολες φορες την τοσο περιπλοκα απλη λειτουργεια της φυσης.Ας φανταστουμε λοιπον τον εαυτο μαςσαν τον ουρανο που σαυτον βρισκονται συννεφακια θετικα και αρνητικα φορτισμενα.Το"εγω"μας,ο εαυτος μας ειναι ενα "τσουβαλακι"που εκει μεσα περιεχονται,καρδια μυαλο,Θελω πρεπει,Μαρεσει δεν μαρεσει,Ελατωματα και προτερηματα.Ποσες φορες ολα τα παραπανω δεν συγκρουονται μεσα μας.Για οταν πρεπει να παρουμε μια αποφαση,για οταν πρεπει να πραξουμε το "πρεπει"οταν αυτο ειναι εναντια στα θελω μας και το αντιθετο.Για να γινει κανεις κατι ή καποιος πρεπει να βρει την δυναμη να παραμερισει πολλες σκεψεις.Οτι ειμαστε οτι ειναι ο εαυτο μας παντα θα ειναι μια κατασταση προσωρινη.Για οσο ζουμε και πρατουμε,για οσο θα ερχομαστε σε επαφη με αλλους ανθρωπους,Για οσο θα σκεφτομαστε.Η αναπτυξη-καλυτερευση του εαυτου μας εχει να κανει οχι με προσθεσεις η αφαιρεσεις αλλα με το τροπο που χρησιμοποιουμε οτι μας ερχετε στη ζωη.Κακο και ασχημο.Οτι μας συμβανει ακομα και τα λαθη μας ειναι κατι σαν μαχαιρι που εναπωτηθετε στα χερια μας .Το μαχαιρι εχει λεπιδα αλλα και λαβη.Εξαρτατε λοιπον απο που θα το πιασουμε.Απτην λεπιδα?Θα κοπουμε.Απτη λαβη?Να ενα οπλο στα χερια μας.Πρεπει να ειμαστε ανοιχτοι σε οτι μας ερχετε.Να δοκιμαζουμε τον εαυτο μας.Να κανουμε ακομα ενα βημα πιο κοντα στο να τον γνωρισουμε.Δεν νομιζω να υπαρχει ανθρωπος να ειναι τοσο γνωστης του τι πραγματικα ειναι.Κανεις μας ποτε δεν θα δοκιμαστει τοσο.Και ακομα να εχει περασει αρκετες καταστασεις ουσια ειναι τι περασε και τι οχι στο πετσι τοιυ.Θα υπαρξει στιγμη που ο εαυτο μας θα μας ξαφνιασει.Ποσες φορες ειπαμε "Δεν φανταστικα οτι θα μπορουσα να το κανω"κ.τ.λ..Εν ολιγης ο εαυτο μας ειναι αυτος με τον οποιο μπορουμε να γινουμε οι χειροτεροι εχθροι και οι καλυτεροι φιλοι.Ολα απο μεσα μας ξεκινανε.Απο κει πηγαζουν.Αν δεν αγαπω τον εαυτο μου πως θα αγαπησω τους εξω.Αν δεν τα βρω με τον εαυτο μου πως θα μπορεσει η ενταξη μου αναμεσα στους αλλους και στην κοινωνια να ειναι υγειης.Αυτος μας βγαζει ψευτες(λογια-πραξεις)Κανεις δεν θα μπορεσει να μας κανει το παραμικρο αν εμεις δεν του το επιτρεψουμε.Κανεις δεν θα μπορεσει να μας πληγωσει αν εμεις δεν του "χαρισουμε"οπλα.Ο αλλος που στεκετε απεναντι μας παντα ειναι ο καθρευτης μας.Οι ινδιανοι πιστευαν πως ο εαυτος τους ηταν το συμπαν,και το συμπαν ο εαυτο τους.(Σημερα νιωθω Ινδιανα) Exclamation
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Bugman
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιούλ 2003
Δημοσιεύσεις: 13585
Τόπος: Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιαν 28, 2004 3:50 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Εδώ. φύλαρχος Bugman. Ουκγ. Χαιρετώ την Θεμελίνα. Την καθαρή γυναικεία σκέψη. Δεν αδυνατώ να καταλάβω το χάος της γυναικείας σκέψης. Το δέχομαι σαν συνεφάκι στον ουρανό. Laughing
Το ερώτημα που θέτω-σοβαρά τώρα- είναι: Πώς θα καταλάβουμε τον κάθε άλλο αν δεν μπορούμε να καταλάβουμε πώς καταλαβαίνουμε;
Η δική μου απάντηση:
Δεν καταλαβαίνουμε τον τρόπο σκέψης μας και την ατία που σκεπτόμαστε ανεξάρτητα από το τι και που είμαστε. Αισθανόμαστε ότι καταλαβαίνουμε. Η αίσθηση ότι κατανοοώ είναι εντελώς διαφορετική της μιας και μοναδικής κατανόησης που θα έδινε ο καθένας μας. Ανάποδα, αν υπήρχε μια και μοναδική κατανόηση, άρα και ένας τρόπος που θα τον προσδιόριζε ο
"καθρέφτης" όπως λέει η θεμελίνα, που φέρει ο κάθε άλλος, τότε θα είμασταν ταυτόχρονα ο "καθένας".
Η διαφορετικότητά μας είναι απαραίτητη για να μας κάνει ξεχωριστούς. Η βελτίωση δεν είναι αυτοπροσδιορισμός ή ταυτοποίηση με μια μεγάλη αρχέτυπη εικόνα του τι είναι άνθρωπος. Η βελτίωση έχει να κάνει με την δυναμική παρουσίασή μας στο σύμπαν. Το σύμπαν μορφοποιεί, και εμείς μορφοποιούμε. Ο καθένας διαφορετικά. Βελτίωση λοιπόν είναι η ωραία μορφοποίηση, η ποιότητα. Πως αντιλαμβανόμαστε ότι ωραία μορφοποιούμε: Από την αίσθηση του ωραίου.
Είναι το ωραίο ένα και μοναδικό; Όχι
Είναι αναγνωρίσιμο; Ναι
Γιατί το ωραίο είναι ωραίο; Γιατί ξεχωρίζει από το άσχημο! Αυτό είναι ταυτότητα, δεν είναι απόδειξη. Ακριβώς έκεί θέλω να καταλήξω για τον άνθρωπο. Ωραίος ανθρωπος είναι ο αναγνωρίσιμος μη άσχημος. Βελτίωση είναι η αλλαγή από άσχημος να γίνεις ωραίος.
Τώρα αν πάμε στις ανθρώπινες σχέσεις, θα δούμε ότι και εκεί αναγνωρίζουμε ωραίες και άσχημες σχέσεις. Και οι σχέσεις βελτιώνονται. Από άσχημες γίνονται ωραίες.
Ωραίο και όμορφο πολλές φορές το συγχέουμε. Δεν κάνουμε λάθος. Το ωραίο είναι αυτό που καταλήγει (ρέει) προς ένα τέλος. Όταν ο ζωγράφος αποφανθεί ότι ο πίνακας είναι ωραίος σταματάει να τον ζωγραφίζει άλλο. Όμορφος είναι αυτό που έχει ομαλή μορφή, άρα ο δουλεμένος άρα ο ωραίος!
Συμπέρασμα αυτού του κατεβατού. Ο άνθρωπος και οι ανθρώπινες σχέσεις απαιτούν δράση βελτίωσης. Το πότε θα καταλήξουν σε ωραίο αποτέλεσμα είναι θέμα αίσθησης. Η λογική είναι χρήσιμη για να ψάχνουμε τρόπους και να δοκιμάζουμε. Αλλά η λογική δεν είναι αίσθηση (αλλά συναίσθηση). Κάποιος θα το συνδέσει και με την συνείδηση. Συνειδητοποιούμε την αίσθηση αλλά δεν την λογαριάζουμε (δεν την αποτιμούμε σε επιμέρους στοιχεία).
Θα πει όμως η Θεμελίνα, και με το δίκιο της, και το συναίσθημα τι είναι; "τρέφω αγνά συναισθήματα για σένα" λέμε καμιά φορά. Το τρέφω που κολλάει; Απλά το συναίσθημα είναι λογισμός βάσει αισθημάτων. Όσο κάνω λογικές παραδοχές επί του αισθήματος τόσο ισχυροποιώ το αίσθημα, κι αυτό όλο το λέω συναίσθημα και την δράση ως τρέφω το συναίσθημά μου!
Πάνω στην θεωρεία που αναπτύσω το αίσθημα είναι το διάβασμα της εξωτερικής κωδικοποίησης (περιβάλλοντος) από την εσωτερική κωδικοποίηση (του όντος μας). Το εγώ και η συνείδησή του είναι το δραστικό μέρος μας. Ο οδηγός του όντος μας. Με αυτή την έννοια αν μιλάμε για δυο πράγματα του ενός δεν κάνουμε λάθος. Αν μιλάμε για δυο πράγματα όπου το ένα επιβαίνει στο άλλο τότε κάνουμε λάθος. Δεν μπορούμε να αφαιρέσουμε το αισθητήριο σώμα από τον δραστικό εαυτό μας. Δεν μπορούμε να δράσουμε χωρίς αίσθηση και δεν έχει νόημα η αίσθηση χωρίς την δράση.
_________________
Σκορπίστε γνώση, μαζέψτε χαρά!

Η γνώση δεν μπορεί να πουληθεί: Γιατί ενώ κάθε εμπόρευμα μπορεί να επιστραφεί, η γνώση δεν μπορεί να επιστραφεί!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Tyler Durden
Υφηγητής


Εγγραφή: 04 Ιαν 2004
Δημοσιεύσεις: 19

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιαν 28, 2004 8:00 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Παρασκευη,πιστευεις οτι οι επιλογες σου πανε περα απο τα ενστικτα σου ως ανθρωπος?Ολες οι επιλογες σου βασιζονται στα ενστικτα σου φιλτραρισμενα μεσα απο το υποσυνηδειτο σου!

Ο Βαγγελης ως αντρας εχει τη φυσικη ταση να θελει να αναπαραχθει,αυτο το ενστικτο οταν εκδηλωνεται φιλτραρεται μεσα απο την υποσυνηδειτη σκεψη οτι οι σχεσεις πρεπει να ειναι "καπως".Δεν ειχε ποτε την επιλογη,μπορει να αποφυγει το σεξ οσο μπορει να αποφυγει και τη σκια του.Το θεμα ειναι ομως οτι με τα υποσυνηδειτα σκουπιδια που του εχουν μεινει απο την πιο "ευαλωτη/δεκτικη" εποχη του(οταν ηταν παιδι)εκφραζει το ενστικτο του με τροπο που κανει ζημια στον εαυτο του.

Η ευτυχια στη ζωη ειναι εφικτη μεσω της εκφρασης των ενστικτων ετσι ωστε να ικανοποιουμαστε αντι να καταστρεφομαστε απ αυτα.Δεν αγνοω την υπαρξη της ευφυιας,η ευφυια ομως ειναι και παλι ενα εργαλειο των ενστικτων μας.Δεν μιλαω για προιστορικες καταστασεις...

Ο ανθρωπος αναπτυσσεται/εξελισσεται οταν μπορει να δεχεται πληροφοριες απο το περιβαλλον του,να πεταει τα αχρηστα κομματια αυτων των πληροφοριων και να κραταει τα χρησιμα σε σχεση με αυτον.Στη παιδικη ηλικια ομως δεν εχεις επιλογη τι να κρατησεις και τι να πεταξεις αρα οτι σου μπει θα σε επηρρεαζει σε ολη σου τη ζωη χωρις καν να τι ξερεις.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Bugman
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιούλ 2003
Δημοσιεύσεις: 13585
Τόπος: Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιαν 28, 2004 11:40 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Καλά βρε tyler, το χρήσιμο πως το αντιλαμβάνεσαι;
Π.χ. μια γυναίκα βάφει το πρόσωπό της, φοράει στυλάτο ντύσιμο, και πάει να πιεί καφέ στην παραλία.
Βρες τι είναι χρήσιμο:
1. Το βαμένο πρόσωπο
2. Το στυλάτο ντύσιμο
3. Ο καφές
4. Η παραλία
5. Η όλη δράση, λόγω αίσθησης
6. Οι παράλληλες δράσεις: τι θα βρει στην παραλία, τι αφήνει πίσω της.
7. Ο αυτοπροσδιορισμός της: πχ. Αν δεν ήταν γυναίκα δεν θα βαφόταν, άρα το ότι βρίσκει λόγο να το κάνει την προσδιορίζει ως γυναίκα.

Στο λέω αυτό για να βγάλεις, για την ώρα, από το νού σου τον Βαγγέλη, το σεξ και τα ψέμματα!
_________________
Σκορπίστε γνώση, μαζέψτε χαρά!

Η γνώση δεν μπορεί να πουληθεί: Γιατί ενώ κάθε εμπόρευμα μπορεί να επιστραφεί, η γνώση δεν μπορεί να επιστραφεί!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Tyler Durden
Υφηγητής


Εγγραφή: 04 Ιαν 2004
Δημοσιεύσεις: 19

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιαν 29, 2004 12:22 pm    Θέμα δημοσίευσης: ... Απάντηση με Συμπερίληψη

Το χρησιμο Bugman ειναι διαφορετικο για τον καθενα,ειναι καθαρα θεμα αντιληψης.Αν διαβασουμε και οι δυο ενα βιβλιο,διαφορετικα κομματια του θα μας κανουν εντυπωση,κατι το οποιο εγω θεωρω σημαντικο εσυ μπορει να μη το προσεξεις καν.Θα αφομοιωσουμε ο καθενας διαφορετικες πληροφοριες.

Τι σχεση εχει αυτο το παραδειγμα?Εγω σου εξηγησα το τροπο που εξελισσονται οι ανθρωποι μεσα απο το περιβαλλον τους...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Bugman
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιούλ 2003
Δημοσιεύσεις: 13585
Τόπος: Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιαν 29, 2004 11:06 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Tyler μάλλον πρέπει να σου εξηγήσω τι εννοώ!
Πολλές ενέργειες αναλύονται σε χρόνους. Το να πεις κάτι χρήσιμο πρέπει να το δεις σε όλους τους χρόνους. Χρόνος Προγραμματισμού, Χρόνος ανεύρεσης πόρων, Χρόνος διαλογής, Χρόνος επεξεργασίας.
Π.χ. θέλεις να διαβάσεις κάτι. Θα σκεφτείς πώς θα κινηθείς, θα πάς μέσω διαδικτύου, θα πας σε βιβλιοθήκη, θα κοιτάξεις τι σου χρειάζεται. Αφού βρεις αρκετά πρέπει να διαλέξεις πιο θα είναι καλύτερο, διαβάζοντας κριτικές ή από συζήτησ σε φόρουμ όπως αυτό καλή ώρα. Τέλος πρέπει να δεις πως θα το διαβάσεις, μονομιάς ή σε κεφάλαια. Στο τέλος θα έχεις μια εντύπωση περί του θέματος που έψαχνες!
Τώρα αν δεις τις ενέργειες μια προς μια μπορείς να πεις ότι κάθε μια ήταν χρήσιμη. Αν όμως το δεις ενιαίο, δηλαδή ότι ΔΙΑΒΑΣΕΣ ένα βιβλίο (το πώς και το γιατί δεν μας νοιάζει), τότε μπορείς να πείς ότι ήταν φάβα το βιβλίο,΄ή αριστούργημα ή να το χαρακτηρίσεις κάπως αλλιώς. Βάσει του χαρακτηρισμού που θα δώσεις λές αν ήταν η όχι χρήσιμο να το διαβάσεις.
Έτσι εδώ σου έδειξα δυο έννοιες "Χρήσιμο" για την ενέργεια "ΔΙΑΒΑΖΩ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ"
Η διαφορετικότητα που συζητάς έχει να κάνμει με την άποψη που εκφράζει ο καθένας. Η πραγματικότητα είναι διαφορετική από διαφορετικές όψεις. Καθένας μας βλέπει από μια όψη, αυτή είναι η απ-οψη. Ταυτόσιμοι χαρακτήρες να είμασταν, με δεδομένο ότι μια πραγματικότητα την βλέπουμε ασύγχρονα, θα έχουμε διαφορετική άποψη!
'Έτσι η αναφορά στην διαφορετικότητα δεν μπορεί να είναι ουσία μιας συζήτησης. το δεχόμαστε σαν δεδομένο.
Στο παράδειγμα όμως με την γυναίκα που πάει για καφέ, το χρήσιμο είναι αυτό που πιστεύει η ίδια και όχι αυτό που πιστεύουμε εμείς. (Ήταν μπλόφα η ερώτηση!). Κάπου λοιπόν με την διαφωνία σου συμφώνησες στην διαφορετικότητα της γυναίκας ως προς την δική μας άποψη!
Οι αριθμημένες απαντήσεις όμως είχαν σκοπό να δείξουν την σύνδεση γυναίκας και περιβάλλοντος! (περιβάλλον είναι η παραλία, η καφετέρια, ο κόσμος, οι σχέσεις, τα γεγονότα, τι βρίσκει και τι αφήνει, οι δράσεις)
_________________
Σκορπίστε γνώση, μαζέψτε χαρά!

Η γνώση δεν μπορεί να πουληθεί: Γιατί ενώ κάθε εμπόρευμα μπορεί να επιστραφεί, η γνώση δεν μπορεί να επιστραφεί!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
kori
Καθηγητής


Εγγραφή: 27 Σεπ 2003
Δημοσιεύσεις: 63
Τόπος: ΓΛΥΦΑΔΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιαν 30, 2004 5:38 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Παρακολούθησα ένα έργο το ώρες .Ενα σημείο που με άγγιξε ήταν αυτό,σημασία έχει να ρουφάς τη ζωή και τις όμορφες στιγμές που αυτή έχει να σου προσφέρει. Και γώ λέω να ζούμε ουσιασττικά .Ποτέ δε θα μπορούσα να προσπεράσω οτιδήποτε επέτρεψα να γίνει αισθητό στη ζωή μου.Και εφόσον δεν αγγίζει το συμβατό κομμάτι αυτής.Ο εαυτός μου είναι ότι έχω μέχρι τώρα εισπράξει .ό,τι έχω δώσει και έχω μοιραστεί. Είναι οι εμπειρίες μου οι ανάγκες μου τα θέλω μου τα απόκρυφα σημεία του μυαλού μου και η αντίδραση όλων αυτών με τις επιλογές που κάνω και δέχομαι να με πλησιάσουν.Είναι οι αξίες που έχω μέσα μου απο την οικογένειά μου απο μένα την ίδια.
Ο εαυτός μας είναι ο πλούτος του καθενός απο μας χωριστά.Τα
όποια ,ΓΙΑΤΙ, μου βγήκανε όποτε η αποτελεσματικότητα των πράξεων μου ήταν μικρή σχετικά με τις επιδιώξεις μου θεωρώντας βέβαια οτι κάτι δεν πήγαινε καλά και δεν έπεσα ποτέ έξω.Μόνο που ανακάλυψα οτι ο χρόνος για αυτά τα γιατί δεν είναι ο ίδιος για όλους.Καλό είναι λοιπόν να κάνουμε υπομονή και όλα έρχονται μόνα τους.Δεν είναι καλό να πιέζουμε καταστάσεις αν πραγματικά θέλουμε να υποστηρίξουμε ό,τι και σε όποιον πιστεύουμε.Αυτό είναι ωριμότητα .Αυτό είναι σεβασμός σε σένα και στους άλλους.
Έτσι πραγματοποιείται η εξέλιξη του εαυτού μας ζουμε συνειδητά κάθε στιγμή ακούμε και νιώθουμε και μεγαλώνουμε.και μαθαίνουμε. και ίσως μειώνονται τα γιατί κάποια στιγμή.
_________________
να ζείς ,ν'αγαπάς και να μαθαίνεις


ΛΕΟ ΜΠΟΥΣΚΑΛΙΑ
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
paraskevi
Πρύτανης


Εγγραφή: 29 Νοέ 2003
Δημοσιεύσεις: 175

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιαν 30, 2004 10:27 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

To ειδα και εγω το εργο .Θελει θαρρος να αποτιναξεις απο πανω σου ο,τι δεν σου ταιριαζει ,και να ζησεις συμφωνα με αυτο που πραγματικα εισαι ......
Η εγγαμη νοικοκυρα που εγκαταλειπει το σπιτι [juliane moore] και φευγει , η συγγραφεας που αναζητα οχι την ηρεμια της υπαιθρου ,αλλα την πνευματικη ατμοσφαιρα του διανοουμενιστικου Λονδινου [Nicole Kidman] και η διχασμενη εκδοτρια [ Meryl Streep ] , δεν ειναι οι καταπιεσμενες γυναικες ,ο καταπιεσμενος εαυτος , που μαλλον παραπεμπει στην νευρωτικη γυναικα/ανθρωπο ,που ολοι ξερουμε ,αλλα θαραλλεα και ταλαντουχα πλασματα .......
H νοικοκυρα Juliane Moore εxει κοτσια ,η εκδοτρια Meryl Streep δικη της δουλεια ,η διανοουμενη Nicole Kidman την δυναμη του μυαλου τhς και πορευονται στην Αληθεια της υπαρξης τους και οχι στην αρνησης τους .Αυτο το λεω γιατι τωρα τελευταια η ανεξαρτησια και η διεκδικηση εχει συνδεθει με τυχωδιωκτικες /αλητηριες συμπεριφορες ........
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Bugman
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιούλ 2003
Δημοσιεύσεις: 13585
Τόπος: Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιαν 30, 2004 12:03 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Εγώ έφυγα στα 30 πρώτα λεπτά του έργου!
Μάλλον το μοτίβο ήταν ίδιο απο την αρχή...κάθε ώρα ήταν ίδια. "Οπότε γιατί να χαλάσω σχεδόν δυο ώρες για να το δώ", σκέφτηκα και μαζί με την παρέα μου φύγαμε για κανένα ουζάκι με μεζέ και έχουμε ώρες για ανεξαρτησίες και δυναμισμούς!
Λίγο αλητήρια συμπεριφορά δεν βλάπτει!
_________________
Σκορπίστε γνώση, μαζέψτε χαρά!

Η γνώση δεν μπορεί να πουληθεί: Γιατί ενώ κάθε εμπόρευμα μπορεί να επιστραφεί, η γνώση δεν μπορεί να επιστραφεί!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
paraskevi
Πρύτανης


Εγγραφή: 29 Νοέ 2003
Δημοσιεύσεις: 175

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιαν 30, 2004 1:22 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Δεν ηταν τιποτα το βαρυ ,μια απλοποιημενη διασκευη της Βιρτζινια Γουλφ ,που εχει χαρτογραφησει με αρκετη επιτυχια την γυναικεια ψυχη .........

Τα ουζομεζεδοπωλεια μπορουν να περιμενουν .Ακομα και ο Επικουρος το ελεγε αυτο
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Tyler Durden
Υφηγητής


Εγγραφή: 04 Ιαν 2004
Δημοσιεύσεις: 19

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιαν 30, 2004 6:01 pm    Θέμα δημοσίευσης: ... Απάντηση με Συμπερίληψη

Bugman,νομιζω λεμε τα ιδια πραγματα με αλλες λεξεις...

Νομιζω συμφωνησαμε και οι δυο πως η πραγματικοτητα ειναι σχετικη με το παρατηρητη της και οτι η μοναδικη πραγματικοτητα που εχει σημασια στο καθενα μας ειναι η δικη μας.

Πηγαινω πισω στο αρχικο σου ποστ λοιπον επειδη μαλλον ξεφυγαμε.

//
Ο εαυτός μας είμαστε εμείς. Δηλαδή εγώ και ο εαυτός μου δεν είμαστε δυο αλλά ένα!
//

Αν βλεπεις "εσενα και τον εαυτο σου" τοτε εχεις τρεις προοπτικες!
1.Αυτος που εισαι και δε μπορεις να αποφυγεις.
2.Αυτος που θα ηθελες να εισαι αλλα κατι σε εμποδιζει.
3.Αυτος που εκφραζεις αλλα δε σου αρεσει.

//
Για να καταλάβω τον εαυτό μου θα πρέπει να καταλάβω τι κάνω. Αλλά αφού ό,τι έκανα ήξερα γιατί το έκανα γιατί να χρειάζεται να το ξανακαταλάβω;
//

Αν εισαι χαρουμενος με τις πραξεις σου γιατι να μπεις στη διαδικασια να τις εξηγησεις?Αν δε πετυχες το σκοπο σου θα ξανασκεφτεις τη μεθοδο αλλα αν ο λογος για τον οποιο επιδιωκεις αυτο το σκοπο δε σε εκφραζει τοτε τι?Γι αυτο και εγραψα πριν οτι πρεπει να ψαξουμε τις πραξεις μας με το "Γιατι?" και να ξεφορτωθουμε ολες οσες δε μας ικανοποιουν.Οι χρονοι των ενεργειων ερχονται μετα το σκοπο και ο σκοπος ερχεται μετα το "Γιατι?".Κοιταζουμε τα πραγματα σε διαφορετικο βαθος.

//
Δεν χρειαζόμαστε αυτογνωσία (να γνωρίσουμε εμάς) αλλά γνώση για την σωστή αποδοχή των πράξεών μας από μας. Και αυτό είναι αυτογνωσία της ικανότητάς μας δια των πραξεών μας.
//

Πως καθοριζεις τη "σωστη αποδοχη?Αν εννοεις οτι καποιος γνωριζει τον εαυτο του μεσα απο τις πραξεις του συμφωνω περιπου...καποιος γνωριζει τον εαυτο του κατανοωντας τους λογους για τους οποιους εκτελει πραξεις.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Φιλοσοφικοί Προβληματισμοί Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενο  1, 2, 3, 4  Επόμενο
Σελίδα 2 από 4

 
Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης





Μηχανισμός forum: PHPBB

© filosofia.gr - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του.

Υλοποίηση, Φιλοξενία: Hyper Center