Θ.ΒοήθειαςΘ.Βοήθειας   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Εγγεγραμμένα μέληΕγγεγραμμένα μέλη   Ομάδες ΧρηστώνΟμάδες Χρηστών  ΕγγραφήΕγγραφή  ΠροφίλΠροφίλ 
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

ΤΑ ΔΥΟ ΦΥΛΑ
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενο  1, 2, 3  Επόμενο
 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Συζητήσεις για Θέματα
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Μέδουσα
Πρύτανης


Εγγραφή: 23 Δεκ 2006
Δημοσιεύσεις: 465

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιαν 31, 2007 9:58 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

,
Παράθεση:
πολύ πιθανό ο άντρας να έχει ένα τέτοιο πρότυπο. Αλλά από εκεί και πέρα εξαρτάται στο πόσο έξυπνη είναι η γυναίκα και τι άντρα διαλέγει. Προσωπικά δεν θα διάλεγα ποτε κάποιον τόσο κομπλεξικό γιατί για μένα είναι καθαρός κομπλεξισμός για τον άντρα να θέλει μια γλυκιά και υποτακτική γυναίκα.

Η εξυπνάδα της γυναίκας και η υπεροχή της αποκαλύπτεται από ποσο καλά γνωρίζει την φύση του αντρα.Του αντρα κυνηγού.Και της γυναικας "θύραμα".Μπορείς να ανοιξεις το δρόμο για μια σχεση ετσι ωστε να αφήσεις τον αντρα να πιστεψεις πως αυτός σε κέρδισε?.Εχεις το παιχνίδι κατα το ήμιση κερδισμένο.Ο αντρας θέλει την γυναικα και γλυκια και σκύλλα και πόρνη και κυρία ,ειναι στο χερι της γυναικείας εξυπνάδας να αισθάνθει πότε την θέλει όπως την θέλει.

Παράθεση:
Επίσης το να είναι μια γυναίκα ανεξάρτητη και σεξουαλική δεν εκμπέμπει μηνυμα: ''δε σε έχω ανάγκη, μπορώ να έχω πενήντα σαν εσένα'', αλλά '' αυτή είμαι, αν θέλεις να με κρατήσεις θα σε θαυμάσω''

Αυτό είναι το μηνυμα που εσύ θες να περάσεις ,το θέμα είναι αν ο ανρας το αντιλαμβάνεται ετσι,γιατί αν ο αντρας εαν καταλάβει πως δεν τον εχεις ανάγκη είναι σαν να τον ευνουχίζεις.Ειναι πολύ ευαισθητος ο αντρικός εγωισμός.Και μόνο η γυναικα που ξερει να του τον ανεβάζει είναι αυτή που τον κρατά κομπολόι στα χερια της.
_________________
Οι αποδείξεις κουράζουν την αλήθεια.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Μέδουσα
Πρύτανης


Εγγραφή: 23 Δεκ 2006
Δημοσιεύσεις: 465

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιαν 31, 2007 10:01 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Παράθεση:
Πράγματι συμβαίνει αυτό..
Είναι ο φόβος της απόρριψης ..της "χυλόπιτας" που δεν αφήνει τους άνδρες να εκδηλώσουν σοβαρό ενδιαφέρον για ωραίες γυναίκες..

Λογικό,ποιος άντρας ρισκαρει τον εγωισμό του Question
_________________
Οι αποδείξεις κουράζουν την αλήθεια.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Μέδουσα
Πρύτανης


Εγγραφή: 23 Δεκ 2006
Δημοσιεύσεις: 465

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιαν 31, 2007 10:06 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

ΥΓ
Παράθεση:
Οι άντρες είμαστε ηλίθιοι, ας αφήσουμε και τις γυναίκες ελεύθερες να αποδειξουν οτι και αυτές είναι ηλίθιες

Και οι γυναίκες είναι εξυπνες γιατί αφήνουν εσάς να νιώθετε εξυπνοι.
Η γυναίκα είναι σαν το διαβολο ,ο οποιος καταφερνει τα πάντα αφού πρώτα μας πείσει πως δεν υπάρχει.(Δικό μου)
_________________
Οι αποδείξεις κουράζουν την αλήθεια.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Μέδουσα
Πρύτανης


Εγγραφή: 23 Δεκ 2006
Δημοσιεύσεις: 465

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιαν 31, 2007 10:23 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Παράθεση:
ΟΜυαλό πιστεύω έχουμε για να σκεφτούμε και μόνοι μας. Το μόνο πράγμα που από τη φύση του μπορεί να μείνει γυναικείο ή αντρικό είναι το ότι ο άντρας μπορεί να ουρήσει κρύβοντας με την πλάτη βασικά σεξουαλικά του σημεία και επίσης η γυναίκα μπορεί να γεννήσει.
Δεν βλεπω άλλα πράγματα ''γυναικεία'' ή ''αντρικά'' που να μην επιδέχονται αλλαγές

Οσό δυσμορρφος είναι ενας θυληπρεπης άντρας άλλο τόσο δυσμορφη είναι μια γυναικα που θέλει να γίνει σαν τον αντρα.Και αυτό γιατί ναι μεν η εξωτερική εμφανιση είναι το πρώτο που θα τον τραβηξει αλλά επονται και άλλα πιο ουσιωδη,για την απόκτηση μιας πλήρης εκτίμησης.
Δεν υπάρχουν αντρικά και γυναικεια Shocked Τι υπαρχουν ?ΟΥΔΕΤΕΡΑ?
Εγώ προσωπικά νιωθω να εχω ανάγκη τους αντρες ετσι για να λέγομαι γυναικα.Και για να καλυτερεύω την γυναικεία μου φύση
Μια γυναικα που δεν μπορεί να ξυπνήσει τον αντρισμό ενος αρσενικου είναι γιατί δεν σεβάστηκε την φυση της και το αντιθετο.
Δεν λέω πως δεν είμαστε ισιοι,ιδιοι δεν είμαστε και δεν προκειτε να γίνουμε ποτέ.Το λάθος που κάνουμε σαν γυναικες είναι πως μεταφερουμε στην σχεση μας με το αλλο φυλο τα αντρικά χαρκτηριστικά που υοθετούμε στο χώρο της εργασιας μας (και καλά κάνουμε αν θελουμε να επιβιώσουμε)
στις σχεσεις τα πραγματα δεν λειουργούν ετσι.Τρομάζει ο αντρας,τον απωθεί η γυναικεια υπεροχή.Την οποια έχουμε ,το οτι θα την φανερωσουμε και στον αντρα δεν την πιστοποιεί.
_________________
Οι αποδείξεις κουράζουν την αλήθεια.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Δρυΐδης
Νεοφώτιστος


Εγγραφή: 29 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 5

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιαν 31, 2007 4:45 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Λοιπόν,

Η λέξη κλειδή που έφερε την καταστροφή είναι η "Ισότητα". Δύο φύλα εκ γεννετής διαφορετικά δεν μπορούν να είναι ίσα. Μπορούν όμως (και πρέπει) να είναι ισότιμα. Αυτό που έχουμε καταφέρει με την ισότητα είναι το εξής: Έχεις έναν άνθρωπο Α αρτιμελή και έναν Α' χωρίς πόδια. Ισότητα είναι να τους βάζεις και τους δύο να τρέχουν. Γίνεται? Δεν γίνεται! Έτσι δημιουργούνται κόμπλεξ ανωτερότητας και κατωτερότητας αντίστοιχα. Αν έβαζε όμως τον ένα να τρέχει με τα πόδια και τον άλλο με τα χέρια τότε θα ήταν και οι δύο ξεχωριστοί και ισότιμοι. Διευκρίνηση (Μην αντιστοιχήσετε άντρες και γυναίκες με τους άνθρωπους Α και Α'. Καμμία σχέση. Παράδειγμα ήτανε). Δλδ πρέπει να ζυγίσουμε τα (+) και τα (-) των δύο φύλων και να επέλθει μια υγιής ισορροπία. Δύσκολο πράγμα γιατί είναι μεγάλος ο εγωϊσμός προς το παρόν για να παραδεχτεί αντικειμενικά το κάθε φύλο τα (+) και τα (-) του.

Πιστεύω από εκεί ξεκινάνε όλα. Αλλά δεν παραξενεύομαι διότι από το ένα άκρο (οι άντρες να είναι "ανώτεροι") λογική συνέχεια ήταν να πάμε στο άλλο άκρο. Σιγά σιγά θα έρθει η ισορροπία.

Στη φύση όντως τα θυληκά επιλέγουν (επίσης τα θυληκά δεν είναι όμορφα για να κρύβονται και να είναι απωθητικά στους θηρευτές) και τα αρσενικά ρίχνουν δίχτυ, που λέμε, τα οποία είναι και ομόρφα στολισμένα διότι μέσα από τα χρώματά τους εκφράζεται η υγεία τους. Εμείς όμως έχουμε νου και δεν ξέρω ακόμα (στο 24ο έτος της ζωής μου) αν πρέπει οι κοινωνικές μας λειτουργίες να είναι πιστά αντίγραφα των φυσικών διεργασιών. Κάπως έτσι ξεκίνησε και ο φασισμός. Εφορμόμενος από τον κανόνα της φύσης (ο δυνατότερος επιβιώνει). Δεν ξέρω.

Φιλικά,
Πάνος
_________________
Διότι, όλα είναι θέμα κριτικής Σκέψης& Άποψης. .

http://www.kallitexnies.forumup.gr
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
Pame Plateia
Υφηγητής


Εγγραφή: 27 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 17

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιαν 31, 2007 5:52 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Παράθεση:
Τρομάζει ο αντρας,τον απωθεί η γυναικεια υπεροχή.Την οποια έχουμε. Το οτι θα την φανερωσουμε και στον αντρα, δεν την πιστοποιεί.



Παράθεση:
Η εξυπνάδα της γυναίκας και η υπεροχή της, αποκαλύπτεται από το ποσο καλά γνωρίζει την φύση του αντρα.



Παράθεση:
Εχεις το παιχνίδι κατα το ήμισυ κερδισμένο.


(Μέδουσα)


Παράθεση:
Οι σημερινές γυναίκες όλο και περισσότερο θέλουν να οδηγούν το παιχνίδι.


(Λάκης)

Παράθεση:
Ειναι πολύ ευαισθητος ο αντρικός εγωισμός.Και μόνο η γυναικα που ξερει να του τον ανεβάζει είναι αυτή που τον κρατά κομπολόι στα χερια της.


(Μέδουσα)

Παράθεση:
Προσμένω την έλευση της νέας μητριαρχικής κοινωνίας.


Παράθεση:
Οι γυναίκες θα φέρουν την επανάσταση. Τώρα αν θα φέρουν την ομορφιά η την πολιτισμική παρακμή και τη σαπίλα αυτό δεν το ξέρω.



Παράθεση:
Οι άντρες είμαστε ηλίθιοι, ας αφήσουμε και τις γυναίκες ελεύθερες να αποδειξουν οτι και αυτές είναι ηλίθιες.


(Επικριτής)

Συγχωρήστε με, αλλά διαβάζοντας τα παραπάνω, Μέδουσα, Λάκη, Επικριτή, εγώ ανησυχώ... Μου δίνεται η εντύπωση ότι οι μεν προσπαθούν να πάρουν τα σκήπτρα από τους δε σε ένα "παιχνίδι" που παρουσιάζετε σαν πόλεμο... Υπεροχή και ισότητα δεν συμβαδίζουν καλή μου Μέδουσα και η συγκεκριμένη λέξη σου αρέσει πολύ. Σου μίλησα για διαφορετικότητα και μου μιλάς για σχέσεις όπου ο ένας κρατά τον άλλο "κομπολόι" στα χέρια του. Και φίλε μου επικριτή εσύ θεωρείς ότι οι διαπροσωπικές σχέσεις καθορίζονται από το ποιος επικρατεί κάθε φορά στον πόλεμο αυτό, και δημιουργεί την δική του "κοινωνία" - σε εισαγωγικά καθώς μάλλον περί επιβολής θα πρόκειται. Και περιμένεις την αλλαγή στις σχέσεις μας με την αλλαγή της φρουράς. Συμφωνείτε πάντως στο οτί νικούν οι γυναίκες. Άποψη μου, χάνουμε όλοι... Sad Sad Sad Και δυστυχώς απαντήθηκε και το ερώτημα μου. Ρώτησα ποιες είναι σήμερα οι σχέσεις των δύο φύλων. Μάλλον πολεμικές. Άνδρες και γυναίκες με πλήρη εξάρτηση αναμετρώνται σε μπαρ, εργασιακό χώρο και στην οικογένεια. Παντού! Δεν υπάρχει έλξη και φλερτ. Υπάρχει η γυναίκα που προσπαθεί να αποδείξει ότι δεν υπολείπεται του άντρα και να "πάρει στα χέρια της το παιχνίδι" και ο άντρας που αισθάνεται θιγόμενος και αντιδρά σπασμωδικά και λάθος. Η μία αγωνίζεται να αποδείξει την κυριαρχία της παίρνοντας το ρόλο του ρυθμιστή (εξού και τα περί προκλητικότητας, προκλητικότητας εμφανισιακά και ηθικά, -απερίσκεπτος επαναστατισμός σε όλα τα επίπεδα-) και ο δε αντιδρά διαγράφοντας απ΄το μυαλό του τις σχέσεις, και αποφεύγει το άλλο φύλο όπως ο διάολος το λιβάνι, εκτός βέβαια από το σεξουαλικό, γιατί άλλη λύση σε αυτό τον τομέα βέβαια δεν έχει. (και αυτό τέλος πάντων... 12% ο ανδρικός ομοφυλοφυλισμός στην Ελλάδα, και είναι και το ποσοστό το πιο χαμηλό σε ανεπτυγμένη χώρα παγκοσμίως, με αύξηση 4.5% την τελευταία 15ετία). Προσπαθεί να το αποκλείσει ταυτόχρονα και απ' όπου μπορεί. (πολιτική, επιχειρηματικός κόσμος, είναι ακόμα τομείς με χαμηλή γυναικεία δυεισδητικότητα). Κοινώς, ο άντρας υποχωρεί, οχυρώνεται, και εξαφανίζεται απ΄το συναισθηματικό προσκήνιο. Ταυτόχρονα βέβαια βγάζουμε και το άχτι μας ιστορικά.. Επαναστάτης που επαναλαμβάνει τα λάθη αυτού που προηγήθηκε και γίνεται δικτάτορας η γυναίκα, ποταπός ηγέτης που αρνείται να δεχθεί το καινούριο και κλειδαμπαρώνεται στην πρωτεύουσα αφήνοντάς τη να σαπίζει ο άνδρας. Τσάμπα ο κόπος όμως, γιατί αυτάρκης δε θα γίνει ούτε η μία ούτε η άλλη πλευρά. Και όταν σπάσουν με τη βία οι πύλες, δε θα δημιουργηθεί μια καινούρια κοινωνία. Το μόνο που θα μείνει θα είναι σφαγιασμένες ψυχές και καμμένη γη... Ο συναισθηματικός αυτός πηρυνικός όλεθρος θα είναι καθολικός και ο τέταρτος παγκόσμιος των σχέσεων θα γίνει με πέτρες και ξύλα... Ήτοι, θα ζευγαρώνουμε και θα τραβάει ο καθένας το δρόμο του... Μία λέξη. Κρίμα...


Παράθεση:
Πολλά τα δεινά κουδέν ανθρώπου δεινότερον...

Σοφοκλής, 496-406 π.Χ
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ahso
Πρύτανης


Εγγραφή: 30 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 359

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιαν 31, 2007 6:22 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Πες τα βρε Pame Plateia Exclamation Exclamation Exclamation
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Μέδουσα
Πρύτανης


Εγγραφή: 23 Δεκ 2006
Δημοσιεύσεις: 465

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιαν 31, 2007 7:07 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Παράθεση:
Υπεροχή και ισότητα δεν συμβαδίζουν καλή μου Μέδουσα και η

Ισότητα όσο αφορά την αντιμετώπηση μας απτην κοινωνία ους νόμους.υπεροχή μέσα σε μια σχέση.
_________________
Οι αποδείξεις κουράζουν την αλήθεια.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΟΥΛΓΕΡΗΣ
Πρύτανης


Εγγραφή: 12 Μάρ 2005
Δημοσιεύσεις: 740
Τόπος: ΚΡΗΤΗ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιαν 31, 2007 9:31 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

ahso έγραψε:
Πες τα βρε Pame Plateia Exclamation Exclamation Exclamation

Πραγματι, πολυ σωστα τα περιγραφει!!!!!!
Ολα αυτα ξεκινησαν απο την Ευρωπη και κατοπην ηρθαν (λιγο καθηστεριμενα και....παρεξηγημενα οπως παντα) και στην Ελλαδα.
Δεν ειναι ομως παντου το ιδιο.
Παντως, παντου συμφωνουν σε ενα πραγμα αντρες και γυναικες:
ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΩΝΤΑΙ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ!!!
Laughing Laughing Laughing
_________________
Αλλο τα ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ κι αλλο τα ΠΑΧΥΑ ΛΟΓΙΑ
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ahso
Πρύτανης


Εγγραφή: 30 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 359

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιαν 31, 2007 11:29 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Παράθεση:
Παντως, παντου συμφωνουν σε ενα πραγμα αντρες και γυναικες:
ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΩΝΤΑΙ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ!!!

Πλάκα κάνεις, Γιώργο, αλλά δεν έχεις κι απόλυτα άδικο! Να δούμε όμως γιατί;; Μήπως πρέπει ν΄αναζητήσουμε τον ένοχο και στα δύο φύλα; Μήπως στην κουλτούρα, άρα τελικά στην άρχουσα τάξη; Και μήπως ν΄αναρωτηθούμε αν κάποιο φύλο (ή και τα δυο εξ ίσου) "περνάει" τη λογική και τη νοοτροπία της άρχουσας τάξης στις επόμενες γενιές; Ή μάλλον τελικά ΠΟΙΟΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΗΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ;
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Pame Plateia
Υφηγητής


Εγγραφή: 27 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 17

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Φεβ 01, 2007 8:38 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Λοιπόν θα προσπαθήσω να απαντήσω στον καθένα σας ξεχωριστά, ξεκινώντας από τον Δρυίδη για να μη νιώθει και αόρατος! Razz (Εδώ να ζητήσω ταπεινά συγγνώμη που σκοτώνω ορθογραφικά το ψευδώνυμό σου, αλλά δυστυχώς με την πληκτρολόγηση έχω προβλήματα, αν μπορείς να με διαφωτίσεις πώς βάζω διαλυτικά και τόνο ταυτόχρονα σου είμαι υπόχρεος! Παρεπιπτόντως ψάχνω πώς μπαίνει και ελληνικό ερωτηματικό χωρίς να αλλάξω σε Αγγλικά αν ξέρεις...)
Εν γένει συμφωνούμε αλλά ας περάσω σε κάποια σχόλια.


Παράθεση:
Η λέξη-κλειδί που έφερε την καταστροφή είναι η "Ισότητα". Δύο φύλα εκ γενετής διαφορετικά δεν μπορούν να είναι ίσα.



Αυτό ακριβώς είπα και εγώ, με τη διαφορά ότι θεωρώ τις έννοιες ισότητα και ισοτιμία σχεδόν ταυτόσημες και πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει ισότητα - ισοτιμία αλλά όχι εξίσωση - εξομοίωση. Ε, δε θα τα χαλάσουμε και στις λέξεις!


Παράθεση:
Δλδ πρέπει να ζυγίσουμε τα (+) και τα (-) των δύο φύλων και να επέλθει μια υγιής ισορροπία.



Εν ολίγοις, υπάρχει διαφορετικότητα μεταξύ των φύλων, καθένα από τα οποία ανταποκρίνεται καλύτερα σε κάποιους ρόλους. (Τα + και - που αναφέρεις) Το ζήτημα όμως, όταν λέμε "ζυγίσουμε" δεν είναι να συγκρίνουμε ποιο φύλο υπερέχει με βάση τις διαφορές τους, αλλά να δούμε πώς πρέπει να κατανεμηθούν οι ρόλοι αυτοί στο ζευγάρι ώστε να επέλθει η ισορροπία.
Σχετικά με το παράδειγμα που δίνεις το βρίσκω εν μέρει άστοχο, γιατί ο ένας είναι ανάπηρος και ο άλλος αρτιμελής. Αν το μετατρέψουμε λίγο όμως, μπορεί να καλύψει αρκετά τα παραπάνω. Αν υποθέσουμε ότι οι αθλητές της σφαίρας καλούνταν να αγωνιστούν από κοινού με αυτούς του ακοντίου, είναι αυτονόητο ότι δεν θα υπήρχε ποτέ περίπτωση να φτάσουν στο μετάλλιο. Κάτι τέτοιο όμως θα ήταν ανόητο, καθώς πρόκειται για κάτι το διαφορετικό. Οπότε διαμορφώνονται δύο ξεχωριστά αγωνίσματα (ρόλοι) στα οποία ανταποκρίνονται καλύτερα οι μεν ή οι δε. Παρ' όλα αυτά, το μετάλλιο που τους δίνεται είναι το ίδιο και ίδιας αξίας. Είναι και οι δύο Ολυμπιονίκες. Αν αντίστοιχα γυναίκες και άντρες μπορούσαν να διαμοιράσουν τους ρόλους που καλείται ο καθένας από αυτούς να καλύψει στις διαπροσωπικές τους σχέσεις, αλλά ταυτόχρονα να μην προσπαθούν να δώσουν ορισμένη βαρύτητα στον καθένα από αυτούς και να τους αντιμετωπίζουν σαν ίσης αξίας, ίσως έφταναν να γίνουν Ολυμπιονίκες στην Ολυμπιάδα των σχέσεων. Εξ' άλλου όλοι ξέρουμε πως στο τέλος υπολογίζεται ο αριθμός των μεταλλίων. Αν είναι στα 100 μέτρα ή στην τοξοβολία, λίγο ενδιαφέρει...


Αυτή η προσπάθεια να αποδοθεί ορισμένη βαρύτητα στους ρόλους ήταν και ο λόγος για τον οποίο οι γυναίκες υπέστησαν την ανδρική καταπίεση ιστορικά. Γιατί πολύ απλά η δουλειά στα χωράφια και η αντρική συμμετοχή στους πολέμους θεωρήθηκε σημαντικότερη από το νοικοκυριό και την φροντίδα των παιδιών και δεν έγινε η παραμικρή προσπάθεια όλα αυτά να αντιμετωπιστούν ως μία απο κοινού προσπάθεια για την οικοδόμηση της κοινωνίας. Και έτσι, επειδή οι άντρες αποδεκατίζονταν στους πολέμους, τα αγόρια έγιναν "παιδιά" και τα κορίτσια έμειναν κορίτσια... Όμοια λειτουργούν τα πράγματα και στον τομέα της οικογένειας. Μόνο όταν γίνουν αποδεκτοί ως απαραίτητοι και ισότιμοι όλοι οι ρόλοι θα επέλθει η ζητούμενη ισορροπία...


Έχει επεξεργασθεί απο τον/την Pame Plateia στις Πεμ Φεβ 01, 2007 8:50 am, επεξεργάσθηκε 2 φορές συνολικά
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Μέδουσα
Πρύτανης


Εγγραφή: 23 Δεκ 2006
Δημοσιεύσεις: 465

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Φεβ 01, 2007 8:47 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Η ισότητα δεν κατέστρεψε τίποτα από μόνη της.
Αντίθετα αυτοί που την αντιλήφθηκαν λάθος κατέστρεψαν και την ιδια την ισότητα.
Το είπα ξάνα και θα το ξαναπώ ισοι είμασε ,ιδιοι δεν είμαστε.
_________________
Οι αποδείξεις κουράζουν την αλήθεια.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Pame Plateia
Υφηγητής


Εγγραφή: 27 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 17

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Φεβ 01, 2007 9:04 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Παράθεση:
Το είπα ξάνα και θα το ξαναπώ ισοι είμαστε, ιδιοι δεν είμαστε.



Συμφωνώ απολύτως, αυτό είπα μόλις τώρα Exclamation Εκεί που διαφωνώ κάθετα και που με κούφανες, είναι στο εξής:


Παράθεση:
Ισότητα όσον αφορά την αντιμετώπισή μας απ'την κοινωνία και τους νόμους. Υπεροχή μέσα σε μια σχέση.



Shocked Πώς στο καλό θα επιτευχθεί η κοινωνική ισότητα (οργανισμός), αν δεν υπάρχει ισότητα στο βασικό συστατικό - μόριο της, το ζευγάρι; Συνήθως επιτυγχάνεται η ισορροπία στο άτομο, επεκτείνεται στο ζευγάρι, την οικογένεια και έπειτα στις διάφορες ομάδες, που με τη σειρά τους αποτελούν την κοινωνία. Αν τώρα όλες οι ομάδες που συνιστούν την κοινωνία καταφέρουν ποτέ να φτάσουν στην απόλυτη αρμονική συνύπαρξη - ισορροπία, έχουμε το ιδεατό, δηλαδή την κοινωνία της αλληλεγγύης και της ισότητας, της κατανόησης και των ουσιαστικών σχέσεων. Ουτοπία; Ίσως, αλλά δεν οφελεί να λειτουργούμε μοιρολατρικά. Πάντα πρέπει να προσπαθούμε να κάνουμε βήματα μπροστά. Τώρα αν πιστεύεις ότι μπορείς να επιτύχεις μια κοινωνία ισότητας, και να έχεις την υπεροχή στην σχέση σου, λυπάμαι αλλά έχω την εντύπωση ότι απατάσαι οικτρά.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Μέδουσα
Πρύτανης


Εγγραφή: 23 Δεκ 2006
Δημοσιεύσεις: 465

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Φεβ 01, 2007 9:18 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Παράθεση:
Εκεί που διαφωνώ κάθετα και που με κούφανες, είναι στο εξής:
Laughing Laughing Laughing Laughing

Και μέσα στο ζευγάρι πρέπει να επικρατεί ισότητα.
Με την έννοια του να σεβεσαι τις ανάγκες του συντρόφου σου τις επιθυμίες ,αλλά ΡΡ υπαρχει αυτό που λέγεται φύση ,η διαφορετική φύση του κάθενα που αποτελει ζευγάρι και αυτή ειναι διαφορετική.Αυτά τα ενστικτα μας είναι που μας βάζουν στο τρυπάκι του να "παιζουμε"δεν είναι πόλεμος.Για αυτό το κομμάτι και μόνο μιλάω για υπεροχη.Σε κάποια τμήματα αυτού του κομμάτιου υπερεχουν οι γυναικες σε κάποια άλλα οι άντρες.
Αν σου εδωσα να καταλάβεις πως αυτό που εννοουσα ηταν ,σαν γυναίκα εξω να είμαι ισοτιμη αλλά μεσα στη σχεση μου να τρωω τις φάπες μου και να μην εχω λόγο τότε λαθος διατυπωση μου.
_________________
Οι αποδείξεις κουράζουν την αλήθεια.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
lakis
Πρύτανης


Εγγραφή: 11 Νοέ 2006
Δημοσιεύσεις: 193

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Φεβ 01, 2007 9:22 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Ερωτηματικό ελληνικό είναι το Q με το πληκτρολόγιο γυρισμένο στα Ελληνικά φυσικά.


Επίσης όταν γράφουμε Ελληνικά αν πατήσουμε Shift+w και μετά γράψουμε το φωνήεν ι ή το υ θα μπούν αυτόματα διαλυτικά και τόνος ( ΐ --- ΰ )
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Συζητήσεις για Θέματα Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενο  1, 2, 3  Επόμενο
Σελίδα 2 από 3

 
Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης





Μηχανισμός forum: PHPBB

© filosofia.gr - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του.

Υλοποίηση, Φιλοξενία: Hyper Center