Θ.ΒοήθειαςΘ.Βοήθειας   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Εγγεγραμμένα μέληΕγγεγραμμένα μέλη   Ομάδες ΧρηστώνΟμάδες Χρηστών  ΕγγραφήΕγγραφή  ΠροφίλΠροφίλ 
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΩΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ?
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενο  1, 2, 3, 4 ... 15, 16, 17  Επόμενο
 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Μεταφυσικοί Προβληματισμοί
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Μαυρουλέας
Πρύτανης


Εγγραφή: 14 Οκτ 2006
Δημοσιεύσεις: 218

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 28, 2006 4:40 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

MARIA έγραψε:

Θα βάλω λοιπόν ένα θέμα καλέ μου για να κάνουμε συζήτηση (περι χορτοφαγίας)


Αγαπητή Μαρία η διαδικασία για να βάλετε ένα θέμα υπό συζήτηση είναι απλή. Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία που ακολουθείτε για να απαντήσετε σε κάποιον μόνο που αντι να πατήσετε την ένδειξη "απάντηση" πατάτε την ένδειξη "νέο θέμα" που βρίσκεται ακριβώς αριστερά της.
Είμαι επίσης vegetarian και θα χαρώ να συμμετέχω στη συζήτηση.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Krisnna
Αναπληρωτής


Εγγραφή: 28 Νοέ 2006
Δημοσιεύσεις: 57

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιαν 02, 2007 10:54 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

sakaflias71 έγραψε:
Η εκ γεννετης τυφλοί βλέπουν όταν κοιμούνται όνειρα, κανονικά όπως όλοι οι άνθρωποι, συνεπώς αυτό που λες είναι άτοπο. Μάλιστα βλέπουν έγχρωμα όνειρα αλλά το χρώμα όπως και κάθε τι οπτικό σε αυτούς μεταφράζεται σε ποιότητες των άλλων αισθήσεων.


Χμμμ ... η λογική εξήγηση για τα όνειρα, οι περιγραφές που τους δίνουμε μπορούν να εξηγηθούν απο εμπειρίες της ζωής μας μετασχηματισμένες στο υποσυνείδητο και εμφανιζόμενες με τον τρόπο που θέλουμε στα όνειρα.
Για να βλέπεις κάποιες εικόνες στα όνειρα (έναν ήλιο, ένα σπίτι, έναν σκύλο) εξηγείται οτι έχεις δεί την εικόνα αυτή και στην πραγματική σου ζωή με το αισθητήριο της όρασης και την μετέφερες επεξεργασμένη στο όνειρο.
Για έναν "εκ γενετής τυφλό" όπως καταλαβαίνετε αυτό δέν ισχύει γιατί η ψυχή του δέν έχει γνωρίσει καμιά εικόνα που δέν είχε καμιά δυνατότητα να δεί χωρίς τα μάτια του. Το να δεί ο τυφλός στον ύπνο του εικόνα που δέν έχει δεί ποτέ του αυτό σημαίνει πολλά ... σημαίνει οτι Η ΨΥΧΗ ΠΡΟΥΠΗΡΧΕ και έχει γνωρίσει την συγκεκριμένη εικόνα απο κάπου αλλού πρίν γεννηθεί στην παρούσα ζωή.
Δέν πάει το μυαλό μου αμέσως στο οτι την έχει γνωρίσει απο κάποια προηγούμενη ζωή μπορούμε να κάνουμε μυριάδες υποθέσεις, το βασικό συμπέρασμα που βγαίνει απο το φαινόμενο αυτό είναι οτι Η ΨΥΧΗ ΠΡΟΥΠΗΡΧΕ.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
sakaflias71
Πρύτανης


Εγγραφή: 07 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 813
Τόπος: ΑΘΗΝΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιαν 02, 2007 11:30 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Krisnna έγραψε:
Δέν πάει το μυαλό μου αμέσως στο οτι την έχει γνωρίσει απο κάποια προηγούμενη ζωή μπορούμε να κάνουμε μυριάδες υποθέσεις, το βασικό συμπέρασμα που βγαίνει απο το φαινόμενο αυτό είναι οτι Η ΨΥΧΗ ΠΡΟΥΠΗΡΧΕ.


Ακόμα και τα μωρά στην κοιλιά στη μητέρας τους βλέπουν όνειρα.
Οι επιστήμονες ερευνούν τον εγκέφαλο με γιγάντιους σκάνερ και υπολογιστές τεράστιας ισχύος. Έχουν ανακαλύψει ότι τα όνειρα παράγονται όταν ο εγκέφαλος κάνει επανεκίννηση(restart) και γίνεται αποσύνδεση και επανασύνδεση των νευρώνων. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας παράγονται εικόνες από τις τυχαίες συνδέσεις οι οποίες δίνουν τα όνειρα. Αυτό όσον αφορά το τεχνικό μέρος. Αν έχεις εγκέφαλο θα βλέπεις όνειρα είτε είσαι στην κοιλιά της μάνας σου, είτε τυφλός εκ γεννετής, είτε ένα λεπτό πριν πεθάνεις, θα βλέπεις όνειρα!
Για το νόημα των ονείρων που παράγονται κατά την επανεκίνηση του εγκεφάλου βλέπε καμμιά 500 τόμους των Γιουνγκ, Φρουντ, Αλντερ κτλ

Μπορείς να μου εξηγήσεις Κρισνα γιατί αμέσως καταφεύγεις στην μεταφυσική; Γιατί θεωρείς το μεταφυσικό δεδομένο και ανώτερο οποιασδήποτε άλλης επιστημονικής, ορθολογιστικής, θετικιστικής εξήγησης;
Τι το καλύτερο μπορεί να σου προσφέρει η μεταφυσική που δεν μπορεί να σου το προσφέρει η Επιστήμη;
Τι έχει κάνει για σένα η μεταφυσική; Πόσες φορές στην ζωή σου πήρες σοβαρά την μεταφυσική; Τι την χρειαζόμαστε την μεταφυσική μαστούρα εκτός από το να ξεφεύγουν μερικοί από την άθλια, μίζερη και κενή ζωή τους φανταζόμενοι άλλους κόσμους, μετενσαρκώσεις, θεότητες κτλ

Επάνω σε αυτήν την επιθυμία των σκλάβων να ξεφύγουν από την μιζέρια τους χτίστηκε ο Χριστιανισμός με εργαλεία από το ιδεαλιστικό νταμάρι του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη.
_________________
Αυτό που περιφρονείς, γιαυτό θα σε θυμούνται.
FRANK HERBERT
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Krisnna
Αναπληρωτής


Εγγραφή: 28 Νοέ 2006
Δημοσιεύσεις: 57

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιαν 02, 2007 11:42 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Εγώ ποτέ δέν ξεχωρίζω μεταφυσική και επιστήμη θεωρώ οτι η και η μεταφυσική είναι μιά μορφή επιστήμης που προσπαθεί να προβλέψει ανακαλύψεις στο μέλλον της ορθολογιστικής επιστήμης με ορθόδοξο ή μή τρόπο.
Προσπάθησα να δώσω μιά απάντηση στον τίτλο του θέματος κάτι που η επιστήμη όπως την εννοείς, υπο την ορθολογιστική της μορφή δέν έχει ακόμα καταφέρει. Άν υπάρχει ΚΑΤΙ πρίν την γέννηση πρέπει να υπάρχει και μετά τον θάνατο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Bugman
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιούλ 2003
Δημοσιεύσεις: 13585
Τόπος: Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιαν 03, 2007 1:30 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Πρακτικά η διαφορά επιστήμης και μεταφυσικής, είναι στη πληρωμή της σιγουριάς. Στην επιστήμη η πληρωμή δίνεται για "διακτριτό" αποτέλεσμα, ενώ στη μεταφυσική δεν υπάρχει καν αποτέλεσμα...η σιγουρία είναι το γνώρισμα της μεταφυσικής. Υπάρχουν όμως κάποιοι που πονηρεύονται από τη σιγουριά της επιστήμης....και δεν μπορούν να κατανοήσουν πως είναι δυνατόν να υπάρχουν αντικρουόμενες επιστημονικές απόψεις. Τότε λοιπόν ο κάθε επιστήμονας επικαλείται την "γνώμη" του κόσμου γι΄αυτόν, η οποία και δεν είναι με κανένα τρόπο μια επιστημονική ένδειξη.
Πως λοιπόν εξηγείται "επιστημονικά" η αυθετνικότητα του κάθε επιστήμονα; Ένα δίπλωμα, μια καλή σχέση με καθηγητή, μια πρωτοποριακή εργασία συνδράμουν στο να φτιάξουν μια αρχική φήμη. Όμως και ο μεταφυσικός...αν δεχτούμε τον όρο, αυτός δηλαδή που ανιχνεύει το αόρατο, και διαπιστώνει με ονειρικό ή άλλο τρόπο, που πιστεύει ότι τον βοηθάει γι΄αυτό τον σκοπό, τα σχετιζόμενα με τις αιτιάσεις κάθε τρίτου (πελάτη), στηρίζεται στη φήμη από τους ικανοποιημένους αυτούς πελάτες.

Βλέπουμε λοιπόν πως κάθε προσέγγιση στηρίζεται πρώτα απ΄όλα στη φήμη. Οι κανόνες που αλλάζουν την φήμη είναι επιστημονικοί, οι μετα φυσικοί (ουσιστικά εδώ μιλάμε για το αίτιο, γιατί η μεταφυσική δεν έχει κανόνες...και αυτό δνε αποτελεί κανόνα αλλά διαπτίστωση);
_________________
Σκορπίστε γνώση, μαζέψτε χαρά!

Η γνώση δεν μπορεί να πουληθεί: Γιατί ενώ κάθε εμπόρευμα μπορεί να επιστραφεί, η γνώση δεν μπορεί να επιστραφεί!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
ενδελεχεια
Νεοφώτιστος


Εγγραφή: 07 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 3

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιαν 07, 2007 4:44 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Μεταφυσικοί Προβληματισμοί..

Έχει επεξεργασθεί απο τον/την ενδελεχεια στις Κυρ Ιαν 07, 2007 4:49 am, επεξεργάσθηκε 1 φορά συνολικά
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ενδελεχεια
Νεοφώτιστος


Εγγραφή: 07 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 3

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιαν 07, 2007 4:47 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΩΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ?

το αιωνιο ερωτημα,δυσκολο να απαντηθει ομως,γιατι οσοι γνωριζουν την απαντηση εχουν πεθανει Very Happy

μια και εκφερουμε ομως,εδω τις αποψεις μας στην εκλησιαν του φορουμ, σαν γνησιοι ελληνες, Smile

θα ελεγα οτι θεωρω τον θανατο σαν μια επαρχη και περασμα σε αλλο επιπεδο και ενωση μας με το συμπαντικο ολον,οπου και ολοκληρωνεται η οντοτητα μας..
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Tsepos
Πρύτανης


Εγγραφή: 21 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 273
Τόπος: Όχι Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιαν 11, 2007 3:28 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Υπάρχει ζωή πριν το θάνατο; Η ύπαρξή μας στο σύμπαν ως όντα με σάρκα και οστά αποδεικνύει ότι βρισκόμαστε εν ζωή; Και αφού η φύση είναι δίκαιη (λέμε), όλοι αυτή η αδικία πως αντιστρέφεται ή πως θα αντιστραφεί αφού δεν υπάρχει γυρισμός; Πρέπει να υπάρχει απάντηση γιατί η φύση μας φόρτωσε την αναπαραγωγή. Αν όχι τότε γιατί να φέρουμε κι άλλα παιδιά στο κόσμο; Για να παίζουμε τις κουμπάρες;
_________________
''Είναι καλό να είσαι σημαντικός. Είναι όμως πιο σημαντικό να είσαι καλός.'' Νταίηλ Κάρνετζυ
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Αγησίλαος
Πρύτανης


Εγγραφή: 13 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 120
Τόπος: Aθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιαν 14, 2007 12:45 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Πιστοί ενοθήται Razz Εδώ έχουμε τους μισούς να πιστέυουν στι μεταθάνατο ζωή και οι άλοι μισοί να πιστέυουν ότι δεν υπάρχει κάτι τέτιο. Αν πιστέυεις ότι ξέρεις κάτι δεν πρόκειτε ποτέ να το μάθεις μας λέει ο <<μπουρδολόγος>> Πλάτονας γιατί ποτέ δε θα το ερευνίσεις. Η φυλοσοφία όχι μόνο ειναι επιστίμη είναι η μητέρα τον επιστιμών δεν νοίτε επιστίμη που δεν είναι μέρος τις φυλοσοφίας. Το ήδιο ισχίει και για την <<μεταφυσική>>. Τώρα το τι είναι επιστίμη έχει σχέση με τιν οδό της έρευνας. Οταν διαβάζεις αυτά που θες ν'ακούσεις (όπος ο Χριστοδουλος π.χ.) αυτό δεν είναι έρευνα αλλά κάτι που γράφετε με τρια α. Ενα δύσκολο πρόβλημα θα έχει και δύσκολη απάντιση και ακόμα πιο δύσκολες αποδήξεις. Πως αποδικνίετε οτι το εγώ πεθαίνει? Και αφτή η άποψη είναι αναπόδικτη. Για να αποδήξεις ότι υπάρχει μεταθάνατιο Ζωή πρέπει πρότα να αποδήξεις την ύπαρξη ψυχής και μετά την αθανασία της. Αν δεν υπάρχει ψυχή δεν υπάρχει και μεταθάνατιο ζωή. Αν υπάρχει δεν σιμένει αναγαστικά οτι ζει μετά το θάνατο του σώματος. Εγώ δεν ξέρω τι υπάρχει, ξέρω ώμος ότι δεν υπάρχει αρχαιος σόφος που να μη πιστέυει την υπαρξή της. Ο Πλάτον αποδικνίει και την ίδια και την αθανασία της. <<Κάθε ψυχή αθάνατη. Γιατί εκείνο που κινείται πάντα είναι αθάνατο, ενώ εκείνο που κινεί ένα άλλο και κινείτε άπο άλλο, εφόσον έχει τέλος ως προς τη κίνησή του, έχει τέλος και ως προς τη ζωή του. Μόνο εκείνο που κινείται από μόνο του, αφού δεν εγκαταλείπει τον εαυτό του, δεν παύει ποτέ να κινείται, και ειναι μάλιστα το ίδιο η αρχή και η προέλευση της κίνησης για όσα από τα αλλα κινούνται. Η αρχή όμως είναι αγέννητη. Γιατί κατ'ανάγκη καθετί που γεννιέται, γεννιέται από μία αρχή, ενώ τούτη δεν γεννιέται από τίποτα, αν η αρχή γεννιόταν από κάτι δεν θα υπήρχε γέννιση από μια αρχή. Επειδή, λοιπόν, η αρχή είναι κάτι αγέννιτο, κατά ανάγκη είναι και κάτι άφθαρτο. Γιατί αν απολεσθεί η αρχή, τότε βέβαια δε θα γεννηθεί ούτε η ίδια ποτέ από κάτι, ούτε άλλο πράγμα από αυτήν, εφόσον πρέπει όλα να γίνονται από μία αρχή. Ετσι, λοιπόν, η αρχή της κίνησης είναι εκείνο που κινεί τον εαυτόν του. Και αυτό δεν είναι δυνατό ούτε να εξαλείφεται,ούτε να γεννιέται, αλλιώς όλος ο ουρανός και το σύμπαν του γίγνεσθαι θα κατέρρεαν μαζί, θα παρέμεναν ακίνητα και δεν θα είχαν πότε ξανά μιαν αρχή που να τα κάνει να γεννηθούν και να κινηθούν πάλι. Εφόσον λοιπόν έχει φανεί ότι εκείνο που κινείται από μόνο του είναι αθάνατο, δεν θα διστάσει κανείς να λέει πώς αυτό το γνώρισμα αποτελεί την ούσια και το λόγο της ψυχής. Γιατί κάθε σώμα που αντλεί την κίνηση από έξω είναι άψυχο, ενώ εκείνο που την παίρνει το ίδιο από μέσα του είναι έμψυχο, αφού αφτή είναι η φύση της ψυχής, αν όμως έτσι έχει το πράμα, εκείνο που κινεί τον εαυτό του δεν είναι άλλο παρά η ψυχή, τότε κατ'ανάγκη η ψυχή θα έιναι κάτι αγέννητο και αθάνατο.>> ΥΓ,φίλε σακαφλιά διαβασε λιγο το φαιδονα γιατί αν τον έχεις διαβάσει και λες τέτια ψέματα δεν αξίζει να σιζητάμε, φυλοσοφια δεν γίνεται με ψεματα.
_________________
«Όπως είναι
άχρηστη η ιατρική που δε θεραπεύει το κορμί, τόσο άχρηστη είναι
και η φιλοσοφία που δε θεραπεύει την ψυχή»
ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
ARISTOVOULOS
Καθηγητής


Εγγραφή: 12 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 64

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιαν 17, 2007 1:46 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

" Ο θανατος ειναι απλα μια μορφη μη-υπαρξης. Οπως δεν με ενοχλουσε η μη-υπαρξη μου πριν γενηθω ετσι δεν θα με ενοχλει και οταν πεθανω".

Αντιμετωπιζωντας απολυτα το ζητημα θεωρω οτι πρεπει να αποδεχτουμε επιτελους οτι ο θανατος ειναι το τελος, να παρουμε ολοι μια βαθια καθαρη ανασα (οσοι ζουμε στην υπαιθρο τουλαχιστον) και να ζησουμε! Ειδαμε που οδηγει ο μεταφυσικος παροξισμος και η ανοησια. Χιλιαδες χρονια οι ανθρωποι εσκυβαν το κεφαλι περιμενωντας μια δευτερη ζωη που δεν θα ερθει ποτε! Καταληγω στο οτι καθε ανθρωπος που θελει να ειναι υπερασπιστης της ζωης ( με αλλα λογια να ευτηχησει) πρεπει να γινει πολεμιος της θρησκειας και της καθε μεταφυσικης ανοησιας.

Η ζωη και ο θανατος δεν ειναι στατικες εννοιες. Οπως λεει και η βιιολογια δεν πεθαινουμε οταν παψουμε να υπαρχουμε! Καθε μερα πεθαινουμε. Καθε λεπτο κυταρα του σωματος μας καταστρεφοντα και αναπληρονονται. Ζωη και θανατος ειναι ταυτοχρονα σε εξελιξη. Οταν πια η ζημια (η φθορα) γινει ανεπανορθωτη παυουμε να υπαρχουμε. Στην πραγματικοτητα ομως πεθαιναμε απο τη μερα που γενηθικαμε!

Αποδοχη του θανατου λοιπον σημαινει αποδοχη της ζωης.
Μια προτροπη για τους ζωντανους : Ας χαρουν τη ζωη !
Μια προτροπη για τους νεκρους : Ας τους θυμομαστε !

Very Happy
_________________
ΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΜΟ, ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ !
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Μέδουσα
Πρύτανης


Εγγραφή: 23 Δεκ 2006
Δημοσιεύσεις: 465

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιαν 17, 2007 2:44 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Πιστεύω πως ζωή δεν υπάρχει,αλλά πιστεύω πως υπάρχει ψυχή μια καθαρή αδέσμευτη ψυχή.
Που ούτε επαφες εχει με τον κόσμο εδώ ουτε και θέλει...
_________________
Οι αποδείξεις κουράζουν την αλήθεια.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
ARISTOVOULOS
Καθηγητής


Εγγραφή: 12 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 64

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιαν 17, 2007 3:11 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Εκτος απο το γεγονος οτι αυτο που εγραψες πιθανοτατα ακουγεται ωραιο, μηπως σημαινει και κατι?
Η δεν βγαζει κανενα νοημα οπως οι περισσοτερες προτασεις που ξεκηνουν με το ρημα " πιστευω "? Very Happy
_________________
ΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΜΟ, ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ !
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Μέδουσα
Πρύτανης


Εγγραφή: 23 Δεκ 2006
Δημοσιεύσεις: 465

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιαν 17, 2007 3:51 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Χρησιμοποιώ την λέξη πιστεύω γιατί ακόμα η αντίθετη άποψη δεν κατάφερε να με πείσει.Και αυτή το πιστεύω χρησιμοποιεί...
Πιστεύουμε όλοι μας όταν μιλάμε γαυτό το θέμα...
Πιστεύω σην αθανασία της ψυχής.
Δεν πιστεύω στον επανερχομό της, στην αιωνια ελευθερία της πιστεύω...
Η όση ανικειμενικότητα με διακρίνει δεν μου επιτρέπει να χρησιμοποιησω άλλη λέξη από το πιστεύω
_________________
Οι αποδείξεις κουράζουν την αλήθεια.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
ARISTOVOULOS
Καθηγητής


Εγγραφή: 12 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 64

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιαν 17, 2007 7:45 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Μέδουσα έγραψε:
Χρησιμοποιώ την λέξη πιστεύω γιατί ακόμα η αντίθετη άποψη δεν κατάφερε να με πείσει.Και αυτή το πιστεύω χρησιμοποιεί...
Πιστεύουμε όλοι μας όταν μιλάμε γαυτό το θέμα...
Πιστεύω σην αθανασία της ψυχής.
Δεν πιστεύω στον επανερχομό της, στην αιωνια ελευθερία της πιστεύω...
[/b][/size]


Θα επαναλαβω κατι που ειχε γραψει ο Αγησιλαος και μου αρεσε :
Δεν θελω να πειστω - Θελω να μαθω !

Κατα τη δικη μου γνωμη η χρηση της λεξης πιστυεω ( οχι οτι απαγορευεται ...... Very Happy ) ειναι λανθασμενη γιατι εκτος απο τη σημασια της προκαλει κ αλλους λανθασμενους συνηρμους.
Αυτο φυσικα το λεω εγω που εχω μια χ αντιληψη των πραγματων, για σενα μπορει η λεξη αυτη να εκφραζει απολυτα το εδαφος που κινηται η σκεψη σου.

Εγω γνωριζω για την αθανασια της υλης κ την αιωνιας κινησης της και ποτε δεν θα διαχωρισω αυτο που παντα ηταν ενα (σωμα και πνευμα) με το να αποδεχτω την υπαρξη καποιας ψυχης (αυθαρετα).

Ας "αποδειξουμε" πρωτα οτι υπαρχει ψυχη κ υστερα μιλουμε για την αθανασια της.

Οπως ελεγε ομως κ ο Μπεργκμαν (Υ.Γ. ο αγαπημενος μου σκηνοθετης) οταν καποιος αναζητησει την υπαρξη του θεου (ή της ψυχης προσθετω εγω) το μονο που θα βρει ειναι ενα αρνητικο αποτυπωμα (το αποτυπωμα της απουσιας του).... Very Happy
_________________
ΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΜΟ, ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ !
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Αγησίλαος
Πρύτανης


Εγγραφή: 13 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 120
Τόπος: Aθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιαν 17, 2007 8:03 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Εγω γνωριζω για την αθανασια της υλης κ την αιωνιας κινησης της

Και το αίτιο της κίνησης πιο είναι και προς τι κινήται?.
Για να κινήται κάτι πρέπει να κινήται προς κάτι άλλο.
_________________
«Όπως είναι
άχρηστη η ιατρική που δε θεραπεύει το κορμί, τόσο άχρηστη είναι
και η φιλοσοφία που δε θεραπεύει την ψυχή»
ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Μεταφυσικοί Προβληματισμοί Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενο  1, 2, 3, 4 ... 15, 16, 17  Επόμενο
Σελίδα 3 από 17

 
Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης





Μηχανισμός forum: PHPBB

© filosofia.gr - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του.

Υλοποίηση, Φιλοξενία: Hyper Center