Θ.ΒοήθειαςΘ.Βοήθειας   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Εγγεγραμμένα μέληΕγγεγραμμένα μέλη   Ομάδες ΧρηστώνΟμάδες Χρηστών  ΕγγραφήΕγγραφή  ΠροφίλΠροφίλ 
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

περι ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3  Επόμενο
 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Ελεύθερες Απόψεις
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
μαριος
Νεοφώτιστος


Εγγραφή: 01 Δεκ 2003
Δημοσιεύσεις: 7
Τόπος: αθηνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Δεκ 01, 2003 3:20 pm    Θέμα δημοσίευσης: περι ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ Απάντηση με Συμπερίληψη

Περί «ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ»

Ξαφνικά φωνάζει κάποιος στην παραλία «τους πήραμε» και αρχίζει τα φιλιά και τις αγκαλιές με τους δικούς του .Τι πήραμε ρε παιδιά ; αναρωτιούνται όλοι, «γιατί πανηγυρίζετε να χαρούμε κι εμείς».
«Τους ολυμπιακούς αγώνες» απαντάει ο αγγελιοφόρος.
Μια ολόκληρη παραλία ξεσπάει σε ένα πανηγύρι τρελό,ξέφρενο.Ομοιο του είχαμε να δούμε 104 χρόνια.
Όλοι σπίτι να δούμε τηλεόραση ,να ενημερωθούμε .Μια πλημμυρισμένη από κόσμο παραλία αδειάζει με ταχύτατους ρυθμούς .Πρώτη φορά είδα τόσους πολλούς ανθρώπους να εγκαταλείπουν την παραλία χαμογελώντας .
Αρχίζω να νιώθω άσχημα που παραμένω στην παραλία και απολαμβάνω ήλιο και θάλασσα .Σκέφτομαι πως κάτι πάρα πολύ σημαντικό θα έχει συμβεί και δεν το έχω ακόμα συνειδητοποιήσει .Πριν προλάβω να κάνω δεύτερη σκέψη δέχομαι και τις πρώτες επιπλήξεις που παραμένω στην αμμουδιά ενώ άλλοι παλεύουν για το «κοινό καλό»
Ένα χρόνο πριν τους ολυμπιακούς παρακολουθώ μια εκπομπή όπου εξυμνείται η ιδέα του εθελοντισμού .Έχει αναχθεί σε κορυφαία χριστιανική πράξη αφού οι εθελοντές θα είναι πολύ καλοί άνθρωποι που θέλουν να βοηθούν αφιλοκερδώς ,που θα σκορπίσουν ευτυχία σε περίπου 4 δις κόσμου και θα κάνουν χαρούμενο όλο τον πλανήτη .Ο «ΧΡΙΣΤΟΣ» σίγουρα θα ήταν πολύ λίγος μπροστά τους.
Οι οργανωτές λένε πως θα χρειαστούν περίπου 50 χιλιάδες εθελοντές .Οι λουόμενοι στις παραλίες της Νάξου όπου βρισκόμουν την δοξασμένη εκείνη ημέρα, υπερκαλύπτουν το νούμερο που χρειάζεται..
Μια βόλτα όμως τώρα σε κάποια παραλία αναζητώντας εθελοντές για την παγκόσμια ευτυχία και χαρά αποδεικνύεται λίγο κουραστική .Θα πρέπει κάποιος να ψάξει πολύ για να βρει καλούς χριστιανούς με ανιδιοτελείς προθέσεις. Είναι πολλοί οι λόγοι. Έχουν γίνει πολύ καλές οι παραλίες μας και δεν τις αφήνει κανείς τόσο εύκολα, έχουμε πετύχει το χρώμα στο νερό και πότε θα το ξαναπετυχουμε, σήμερα μας πετύχανε και τον πάμφθηνο καφέ «μόνο 3 ευρω», οπότε όλα είναι εναντίον .
Σαν δεύτερες και καταϊδρωμένες δικαιολογίες ακολουθούν τα τεράστια ποσά που παίρνουν οι άνθρωποι-κλειδιά της ευτυχίας μας , οι μίζες των εκατομμυρίων που θα μας βγάλουν από τις δυσκολίες και θα επιταχύνουν την χαρά μας. Κυβερνητικοί και μη, υπεύθυνοι παράγοντες και πρόεδροι απανταχού της Ελλάδας (που δεν είναι και λίγοι) ενωθείτε .Φορέστε τα πιο φαρδιά σας ρούχα με τις μεγαλύτερες και βαθύτερες τσέπες . ΠΡΟΣΟΧΗ θέλουμε μόνο τις μεγάλες τσέπες γιατί τόσο χρήμα δεν μπορεί να πάει χαμένο .Οι μικρές που δεν αντέχουν τις δυσκολίες, ας γίνουν εθελοντές .
Ζητούν από τον Eλληνα να παρατήσει τις δουλειές του για να πάει να βοηθήσει στο πανηγύρι που θα στήσουν. Όταν εκείνοι παίρνουν « δις » ζητούν από εμάς να συμβάλλουμε δωρεάν. Ποντάρουν στο γνωστό ελληνικό φιλότιμο και στις άτρωτες ελληνικές ψυχές. Ο Έλληνας δεν θέλει λεφτά για να βοηθήσει τη χώρα του. Απαιτεί όμως να μην παίζονται πολιτικά παιχνίδια στη πλάτη του. Απαιτεί να βοηθούν όλοι αφιλοκερδώς , από όποια θέση και αν βρίσκονται. Υπεύθυνος για τους ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ δεν είναι ο «ΑΘΗΝΑ 2004» και η κα .Αγγελοπούλου. Είναι ο ελληνικός λαός αφού αυτός πάντα πληρώνει τη νύφη. Πάντα εμείς πληρώναμε εις τους αιώνες των αιώνων.
Το μόνο που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί αυτήν τη φορά θα πρέπει να καμαρώνουμε κιόλας…
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Bugman
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιούλ 2003
Δημοσιεύσεις: 13585
Τόπος: Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Δεκ 01, 2003 4:04 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Δες το ανάποδα. Πες ότι δεν πάει κανένας εθελοντής. Πες ότι αυτοί που πάνε θα πληρωθούν. Υπολόγισε τα μεροκάματα και δες αν βγαίνει το κράτος. Αν δεν βγαίνει με χρήμα θα πρέπει να βγεί με κόσμο. Διαφορετικά θα τα πάρει -αφαίμαξη- από μένα και σένα τουλάχιστον!
Το κράτος δεν είναι άλλος από εσένα και μένα τουλάχιστον. Διότι δεχτήκαμε, όπως και άλλοι, και οι δύο μας να γίνουν εκλογές και να κυβερνήσει ο κατάλληλος -αυτός που θα πάρει τις περισσότερες ψήφους.
Εκτός και αν είσαι κατά των αγώνων. Μα ποιοι άλλοι είναι κατά; Αυτοί που θα χάσουν χρήματα! Οι σπόνσορες που θα βάζανε οι άλλοι. Έτσι αν έχεις αντίθεση με τους υπάρχοντες σπόνσορες, είσαι μαζί με τους άλλους!
Εκτός και αν επιθυμείς να μην ξαναγίνονται αγώνες. Ε! τότε είσαι ένας και είναι εκατομμύρια! Ίσως κάποτε που δουν ότι οι αγώνες είναι μάταιοι, δεν έχουν δηλαδή, έστω, αποτέλεσμα την ευγενή μείωση τους αριθμού των πολιτών, να γίνουν πιο ζουμεροί σε αίμα. Έτσι τότε θα συμφωνήσω μαζί σου πως τέτοιοι αγώνες δεν πρέπει να γίνονται!
Μπορεί να σκεφθεί κανείς έναν λόγο που πρέπει να γίνονται οι ολυμπιακοί αγώνες κάθε τέσσερα χρόνια και οι χρηματιστηριακοί, κάθε εργάσιμη;
_________________
Σκορπίστε γνώση, μαζέψτε χαρά!

Η γνώση δεν μπορεί να πουληθεί: Γιατί ενώ κάθε εμπόρευμα μπορεί να επιστραφεί, η γνώση δεν μπορεί να επιστραφεί!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
iason
Πρύτανης


Εγγραφή: 01 Ιούν 2003
Δημοσιεύσεις: 4108
Τόπος: (Γ)Ελλάς

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Δεκ 01, 2003 7:06 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Δεν έχω την αίσθηση ότι ο Μάριος είναι υπέρ του να μη γίνονται αγώνες. Ούτε εγώ είμαι. Νομίζω όμως ότι είναι κατά των αγώνων έτσι όπως γίνονται. Και συμφωνώ απολύτως.

Εσύ Bugman τι λες; Αν λες να γίνονται, τότε πες μας πώς εσύ νομίζεις ότι είναι δυνατό να γίνουν σωστά. Εκτός... αν δεν βλέπεις κανένα πρόβλημα έτσι όπως γίνονται. Arrow

Οι αμερικανοί καταχρεώθηκαν μετά την Ατλάντα. Και όλοι χρεώθηκαν! Και το ήξεραν όλοι, ότι με την καταπληκτική τηλεοπτική κάλυψη σήμερα κλπ., ελάχιστοι άνθρωποι μετακινούνται και πηγαίνουν στη χώρα που γίνονται οι αγώνες, πρακτικά μόνο οι αθλητές και όσοι τους συνοδεύουν, οπότε βρήκαν τους ατσίδες τους δικούς μας να πασάρουν τους ολυμπιακούς, για να αποφύγουν να μπούνε μέσα οικονομικά! Wink

Και βέβαια, οι δικοί μας οι ατσίδες πολιτικοί, δεν δίστασαν να πέσουν με τα μούτρα. Γιατί βέβαια το καταχρέωμα της χώρας δεν τους νοιάζει, τους νοιάζει όμως ο μεγαλοιδεατισμός και το πολιτικό παραμύθι... Evil or Very Mad
_________________
-Κάθε λόγος μπορεί να έχει αντίλογο. Κάθε αντίλογος πρέπει να έχει λόγο.
-Εγέμισεν ο ουρανός πετούμενους γαϊδάρους.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Bugman
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιούλ 2003
Δημοσιεύσεις: 13585
Τόπος: Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Δεκ 02, 2003 4:27 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

1. Οι διεθνείς αθλητικοί αγώνες δεν έχουν πρακτική αξία εφόσον καθημερινά γίνονται αγώνες διεθνείς (στα διεθνή χρηματιστήρια). Ο λόγος που γίνονται διεθνείς οι αγώνες είναι για την απόδειξη της σημερινής ικανότητας μιας χώρας. Κάποιοι πιστεύουν, για παράδειγμα, ότι ένας αθλητής μπορεί να κάνει ευτυχισμένη μια χώρα που πεινάει! Εγώ λέω ότι η λιακάδα προσφέρει περισσότερη ευτυχία από ένα ασταφτερό μετάλλιο (μαθηματικά πιο πολλές φορές θα δεις λιακάδα από μετάλλια).
2. Ο αθλητισμός είναι καλός και χωρίς να αγωνίζεσαι. Πας στο γυμανστήριο! Προσφέρει και κοινωνικές σχέσεις!
3. Η διοργάνωση των ολυμπιακών αγώνων είναι ευκαιρία προβολής μιας χώρας. αλλά όχι η μόνη. Αν κάποιοι το βρήκαν πιο εύκολο με αυτήν την προβολή, ας είναι! Το αποτέλεσμα θα μας το δείξει. (Δεν μπορώ να κάνω την Κασσάνδρα!)

Άρα δεν με ευχαριστούν οι αγώνες! Πρέπει να φέρουμε σε πέρας ότι αναλάβαμε σαν έλληνες! Ο αθλητισμός δεν τελείωνει τον Σεπτέβριο του 2004. Θέλει συνέχεια μέσα στο γυμναστήριο.(το τελευταίο είναι ένα προσωπικό μήνυμα)
_________________
Σκορπίστε γνώση, μαζέψτε χαρά!

Η γνώση δεν μπορεί να πουληθεί: Γιατί ενώ κάθε εμπόρευμα μπορεί να επιστραφεί, η γνώση δεν μπορεί να επιστραφεί!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
μαριος
Νεοφώτιστος


Εγγραφή: 01 Δεκ 2003
Δημοσιεύσεις: 7
Τόπος: αθηνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Δεκ 02, 2003 2:29 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Δν ειμαι απο αυτους που δεν θελει την διεξαγωγη αγωνων.Αντιθετα τους παρακολουθω.Δεν θελω ομως να γινονται εις βαρος μιας ολοκληρης χωρας.Θεωρω πως δεν ειναι αυτοσκοπος και δεν ειναι προτεραιοτητα για μια χωρα οπως η Ελλαδα.Εχουμε πολλα προβληματα να αντιμετωπισουμε και οι Ολυμπιακοι δεν θα συμβαλλουν σε κανενα απο αυτα.Αντιθετα μας δημιουργουν επιπροσθετα.
Νομιζω πως η καθημερινοτητα ειναι πολυ σημαντικοτερη και δεν ειναι γιορτη.Θα προτιμουσα να την αντιμετωπιζαν οι πολιτικοι μας με τον ιδιο ζηλο και να τηρουσαν τα αυτονοητα,ανεξαρτητως παραταξης και ιδεολογιας.
Ειμαι της αποψης οτι το ολυμπιακο κοστος δεν μετριεται μονο σε χρηματα.Δυστυχως πολυ θα μεινουμε χωρις περιθαλψη,παιδεια,ασφαλεια για πολλα χρονια επειδη απλα δεν θεωρηθηκαν προτεραιοτητες.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Bugman
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιούλ 2003
Δημοσιεύσεις: 13585
Τόπος: Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Δεκ 02, 2003 10:40 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Διαφωνώ, Μάριε, με την σημαντικότητα που δείχνεις στην καθημερηνότητα. Όταν κοιτάμε ένα γράφημα δεν παρατηρούμε τις κοιλιές αλλά τις κορυφές! Δες τον τοίχο του σπιτιού σου, σε πρώτη περιγραφή θα πεις ότι υπάρχουν κάδρα ή ότι δεν υπάρχουν κάδρα, αλλά όχι ότι υπάρχουν τα τούβλα, ή την ποιότητα αυτών. Μόνο όταν θέλεις να τον ξεφορτωθείς μιλάς για αυτά τα πράγματα!
Η έννοια μας βέβαια περιλαμβάνει την καθημερηνότητα, όχι όμως ως σκοπός αλλά ως ενδιάμεσος σταθμός προς τις καλές μέρες. Αυτές με τις γιορτές! Αν αλλάξουμε την λέξη το πράγμα γίνεται πιο φανερό: Εκδήλωση (αντί για γιορτή), ο τόπος για να εκδηλωθείς! Rolling Eyes
Φαντάσου να έχουμε δίπλα μας ανθρώπους που δεν έχουν ποτέ εκδηλωθεί, τι να περιμένουν άραγε!;! (αυτό δεν θέλει πολύ φαντασία, ο περισσότερος κόσμος είναι έτσι)
Με τους ολυμπιακούς αγώνες θα υπάρχουν και συνοδευτικές εκδηλώσεις, πολιτιστικού περιεχομένου. Πιστεύω ότι αυτό το κομμάτι θα είναι ο πίνακας και οι αγώνες ο τοίχος.(το καρφί το αφήνω για την οργάνωση!)
_________________
Σκορπίστε γνώση, μαζέψτε χαρά!

Η γνώση δεν μπορεί να πουληθεί: Γιατί ενώ κάθε εμπόρευμα μπορεί να επιστραφεί, η γνώση δεν μπορεί να επιστραφεί!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
iason
Πρύτανης


Εγγραφή: 01 Ιούν 2003
Δημοσιεύσεις: 4108
Τόπος: (Γ)Ελλάς

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Δεκ 03, 2003 12:45 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Με το προπροηγούμενο post του Bugman συμφωνώ, με το προηγούμενο όχι...
Κι ακόμα, δεν μπορούμε να λένε ότι "το αναλάβαμε ως Έλληνες". Ήταν μια πολιτική επιλογή, που υπάρχει ζήτημα στο ποιος το αποφάσισε και γιατί. Βέβαια υπάρχει εκ των πραγμάτων μια δόση αλήθειας σ΄ αυτό, με την έννοια ότι σαφώς πρέπει πια να προσπαθήσουμε όλοι και να συμβάλουμε. Αλλά οι αντικειμενικές συνθήκες δεν είναι καθόλου ευνοϊκές... αυτά που θίγει ο Μάριος θα είναι τα προβλήματα που θα ακολουθήσουν και θα μας συνοδεύουν για πολύ...
Τώρα όσο για τον εθελοντισμό, ε, ας γελάσουμε και λίγο... προσπαθούν να προσελκύσουν κόσμο δίνοντας ως αντάλλαγμα άδειες από τη δουλειά και κάτι τέτοια... Confused
_________________
-Κάθε λόγος μπορεί να έχει αντίλογο. Κάθε αντίλογος πρέπει να έχει λόγο.
-Εγέμισεν ο ουρανός πετούμενους γαϊδάρους.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Bugman
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιούλ 2003
Δημοσιεύσεις: 13585
Τόπος: Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Δεκ 03, 2003 2:13 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Δεν μπορεί να είμαστε τέλειοι σε όλα! Αυτά που έθιξε ο Μάριος σε γενικές γραμμές, αυτό που θα αντιμετωπίσουμε, είναι πράγματι στο πρόγραμμα.
Το προηγούμενο μήνυμα, προσθέτε πόντους στην Ολυμπιάδα, το πιο προηγούμενο αφαιρούσε! Η διαφορά βέβαια είναι εμφανέστατη. Η ολυμπιάδα θα κερδίσει από άλλα πράγματα και όχι από τους αγώνες. Αυτοί θα κεδρίσουν μόνο με τις μεγάλες επιδόσεις.
Εγώ σαν Bugman το βλέπω στο δεύτερο μήνυμα σαν υποχρέωση που έχουμε αναλάβει ως πολιτεία. Αποτελώ και γω μέρος αυτής άρα έχω ένα ποσοστό ευθύνης. Μικρό αλλά υπαρκτό.
Λέω για τον πίνακα, τον τοίχο και το καρφί, δηλαδή πολιτιστικές εκδηλώσεις, αθλητικές και οργάνωση. Αλλά δεν λέω αν μου αρέσει ή όχι, αν θα κερδίσω ως μέλος της πολιτείας ή ως ιδιώτης.
Αυτά τα έχω γράψει στο αμέσως προηγούμενο.
Όσο για το ζήτημα που θέτει ο Iason, περί πολιτικής επιλογής, επιτέλους πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ποιός αποφασίζει!
Περί πολιτικής επιλογής
Η απόφαση είναι του λαού διότι η κυβέρνηση χαίρει της εμπιστοσύνης αυτού όπως αυτή εκφράστηκε από τους εκλεγμένους αντιπρόσωπούς του. Η εκτέλεση της απόφασης είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβερνήσεως. Το οποίο σημαίνει ότι αν κάτι έχει να χάσει είναι: Σε περίπτωση παρανομίας, χρήματα ή ελευθερία. Σε περίπτωση αδυναμίας χάνει την εμπιστοσύνη του λαού.
Αν δεν βρει εθελοντές σημαίνει αδυναμία άρα πάμε για άλλαγή! Επιπλέον όμως χάνουμε όλοι. Οπότε είναι αδύνατον η αντιπολίτευση να υπονομεύσει μια τέτοια προσπάθεια.
Δεν υπάρχουν κακά κόμματα αλλά κόμματα που μπορούν να βγάλουν αδύναμες (ανίκανες) κυβερνήσεις. Ανάλογα την σύνθεση των στελεχών τους, σε όλα μπορεί να συμβεί. Γί' αυτό χρείαζεται να πιστεύεις σε μια παράταξη. Μέχρι αποδείξεως του εναντίον!
Τώρα το ωραίο με τα ανταλλάγματα: Όλοι μας έχουμε "πιαστεί" κορόϊδα, σε μικρό ή μεγάλο βαθμό, όταν μας προσφέρουν κάτι με κάτι άλλο δωρεάν, και το δεχόμαστε. Το καλό πράγμα πουλάει από μόνο του. Όταν καταλάβει ο κόσμος ότι είναι καλό! Δυστυχώς δεν έχουμε πολλές διοργανώσεις ολυμπιάδων για να ξέρουμε πόσο καλό είναι. (το καλό ή το κακό θα βγεί από το αποτέλεσμα)
Να γιατί έχουν βάλει και την ολυμπιακή παιδεία στα σχολεία (για να δείξει πόσο καλό ΘΑ είναι! Να το κάνει πιστευτό)
Στην πράξη δεν γνωρίζει κανείς πως θα εξελιχθούν τα πράγματα.
_________________
Σκορπίστε γνώση, μαζέψτε χαρά!

Η γνώση δεν μπορεί να πουληθεί: Γιατί ενώ κάθε εμπόρευμα μπορεί να επιστραφεί, η γνώση δεν μπορεί να επιστραφεί!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
iason
Πρύτανης


Εγγραφή: 01 Ιούν 2003
Δημοσιεύσεις: 4108
Τόπος: (Γ)Ελλάς

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Δεκ 03, 2003 9:18 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Μπράβο, ωραίος. Μονάχα που ξέρω ότι δεν μπορώ να σε βάλω μετά να δουλεύεις μέχρι να ξεχρεώσει η "πολιτεία μας" τα κ...ατιάτικα της Ολυμπιάδας... Mr. Green
_________________
-Κάθε λόγος μπορεί να έχει αντίλογο. Κάθε αντίλογος πρέπει να έχει λόγο.
-Εγέμισεν ο ουρανός πετούμενους γαϊδάρους.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Bugman
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιούλ 2003
Δημοσιεύσεις: 13585
Τόπος: Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Δεκ 03, 2003 9:26 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Θα μπορούσες να πεις:
Τέτοιοι που 'στε καλά να 'στε!
Αλλά αν ήσουν ξένος. Αφού είσαι δικός μας, σκάσε και κολύμπα μαζί μας (με το συμπάθιο, πάντα)
_________________
Σκορπίστε γνώση, μαζέψτε χαρά!

Η γνώση δεν μπορεί να πουληθεί: Γιατί ενώ κάθε εμπόρευμα μπορεί να επιστραφεί, η γνώση δεν μπορεί να επιστραφεί!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
iason
Πρύτανης


Εγγραφή: 01 Ιούν 2003
Δημοσιεύσεις: 4108
Τόπος: (Γ)Ελλάς

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 04, 2003 8:18 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Ναι, έτσι είναι. Κι οι δυο το ξέρουμε. Wink
_________________
-Κάθε λόγος μπορεί να έχει αντίλογο. Κάθε αντίλογος πρέπει να έχει λόγο.
-Εγέμισεν ο ουρανός πετούμενους γαϊδάρους.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
tai
Πρύτανης


Εγγραφή: 26 Μάϊ 2003
Δημοσιεύσεις: 123
Τόπος: ΑΘΗΝΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 04, 2003 9:42 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Δηλαδή μας φόρτωσαν μια αγγαρεία που αν δεν την κάνουμε καλά θα κατηγορηθούμε ως άχρηστοι, ενώ αν τα καταφέρουμε θα αμειφθούμε με ένα τεράστιο χρέος. ΔΟΞΑΣΤΕ ΜΑΣ
Οι παράπλευρες εκδηλώσεις θα έπρεπε να γίνονται σε καθημερινή βάση, μιας και θεωρούμαστε πολιτισμένο κράτος, που κόπτετε Laughing Evil or Very Mad για την πνευματική και πολιτιστική ανάπτυξη των πολιτών του.
_________________
ΓΙΑ Ν"ΑΓΑΠΩ ΤΟΝ ΓΕΙΤΟΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ. ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Bugman
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιούλ 2003
Δημοσιεύσεις: 13585
Τόπος: Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 04, 2003 10:23 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Συμφωνώ εκτός από το ρήμα φόρτωσαν. Φορτωθήκαμε αφού εμείς κατεβάσαμε πρόταση!
_________________
Σκορπίστε γνώση, μαζέψτε χαρά!

Η γνώση δεν μπορεί να πουληθεί: Γιατί ενώ κάθε εμπόρευμα μπορεί να επιστραφεί, η γνώση δεν μπορεί να επιστραφεί!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
iason
Πρύτανης


Εγγραφή: 01 Ιούν 2003
Δημοσιεύσεις: 4108
Τόπος: (Γ)Ελλάς

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 04, 2003 10:04 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Και γω μόνο σε μια λέξη θα διαφωνήσω από το δικό σου post: τη λέξη εμείς. Ποιοι εμείς δηλαδή;!... Μήπως εσένα σε ρώτησε κανένας; Εμένα πάντως όχι. Ούτε τους φίλους μου.
_________________
-Κάθε λόγος μπορεί να έχει αντίλογο. Κάθε αντίλογος πρέπει να έχει λόγο.
-Εγέμισεν ο ουρανός πετούμενους γαϊδάρους.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Bugman
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιούλ 2003
Δημοσιεύσεις: 13585
Τόπος: Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Δεκ 05, 2003 12:20 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Iason, γιατί βγάζεις την ουρά σου απ΄έξω;
Δηλαδή θέλεις ειδική πρόσκληση για να καταθέσεις την αποψή σου; Δεν το πιστεύω. Διαφορετικά δεν θα έγραφες ούτε σε φόρουμ.
Απλά κατέθεσες την αποψή σου και ακούστηκες όσο ήταν δυνατόν. Αν λοιπόν βλέπεις τα πράγματα όπως ΔΕν θέλεις τότε η φωνή σου ήταν μη κατανοητή.
Να και εδώ η αποψή μου περί δυνατής ή κατανοητής φωνής. Αν πας με την λογική ότι η αδύνατη φωνή φτιάχνει με μια δυνατή ΚΡΑΥΓΗ, τότε κάνεις διαδηλώσεις και γίνεσαι γραφικός. Αν όμως σχηματίσεις εύηχο και ουσιαστικό λόγο θα έχεις την κατάληξη που θες.

Το ότι δεν μπορείς πολλές φορές να το κάνεις είναι πολύ λογικό. Διότι είμαστε άνθρωποι, Εμείς φίλε Iason.
_________________
Σκορπίστε γνώση, μαζέψτε χαρά!

Η γνώση δεν μπορεί να πουληθεί: Γιατί ενώ κάθε εμπόρευμα μπορεί να επιστραφεί, η γνώση δεν μπορεί να επιστραφεί!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Ελεύθερες Απόψεις Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3  Επόμενο
Σελίδα 1 από 3

 
Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης





Μηχανισμός forum: PHPBB

© filosofia.gr - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του.

Υλοποίηση, Φιλοξενία: Hyper Center