Θ.ΒοήθειαςΘ.Βοήθειας   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Εγγεγραμμένα μέληΕγγεγραμμένα μέλη   Ομάδες ΧρηστώνΟμάδες Χρηστών  ΕγγραφήΕγγραφή  ΠροφίλΠροφίλ 
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Το περιβοητο "Ελληνικο Δαιμονιο"
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενο
 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Ελεύθερες Απόψεις
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
μαριος
Νεοφώτιστος


Εγγραφή: 01 Δεκ 2003
Δημοσιεύσεις: 7
Τόπος: αθηνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Δεκ 02, 2003 3:03 pm    Θέμα δημοσίευσης: Το περιβοητο "Ελληνικο Δαιμονιο" Απάντηση με Συμπερίληψη

Από καταβολής κόσμου ελληνισμός σημαίνει φως , πρωτοπορία , εφευρετικότητα , καλοσύνη , πανουργία . Καταφέρνουμε λοιπόν να συνδυάσουμε στοιχεία ικανά για το χειρότερο και για το καλύτερο. Σίγουρα ως επιούσιος λαός και ζηλευτός για τις σπάνιες ικανότητες μας , φροντίζουμε να αποδεικνύουμε κάθε φορά επιδεικτικά τις απεριόριστες δυνατότητες μας . Τα τελευταία 2003 χρόνια προσπαθούμε να κατακτήσουμε την κορυφή στην «διαπλοκή»(οικονομικά εγκλήματα). Μεγάλοι μας αντίπαλοι οι «πολύ έξυπνοι Ιταλοί» , «οι δαιμόνιοι Ισπανοί».Στην σειρά ακολουθούν αντίπαλοι μικρότερης εμβέλειας που τους ξεπεράσαμε με χαρακτηριστική ευκολία . Άλλωστε όταν λέμε «διαπλοκή» δεν αναφερόμαστε σε μικροαστικές καταστάσεις, όπως παράνομη πώληση cd .Με αυτά ασχολούνται οι μαύροι που είναι γερά παιδιά και τους αρέσει το κουβάλημα .Εμείς ασχολούμαστε με την δημιουργία κέντρων παραοικονομίας που συντηρεί το μεγαλύτερο μέρος των ελληνικών οικογενειών.(Φαρμακοβιομηχανίες). Όσο αντέξουν κι αυτα. Οι υπόλοιποι θα γίνουμε κλέφτες.
Κάθε μέρα που περνάει με σκληρό αγώνα , με τρομερό άγχος , με πολλές ώρες εργασίας, αναζητούμε γρήγορους και ασφαλείς τρόπους, ανακαλύπτουμε μεθόδους που οι κακοί δεν ξέρουν και επιτέλους θα κατακτήσουμε την κορυφή . Είμαι σίγουρος ότι η πρωτιά μας είναι κοντά αφού είμαστε στην άκρη της μεσογείου, όπου συχνάζει για διακοπές το περιβόητο «μεσογειακό δαιμόνιο». Δεν είναι τυχαίο που η κόντρα για την κορυφή έχει γίνει υπόθεση γειτόνων . Ένα στοιχείο που μας ευνοεί είναι ότι από πάνω μας είναι Γιουγκοσλάβοι και Αλβανοί που έχουν κι αυτοί την παράδοση τους στην ρεμούλα. Λίγο να τους παρακολουθήσει κανείς, κάτι θα πάρει και από αυτούς. Ενώ, οι άλλοι τι έχουν να μάθουν από τους Γερμανούς και τους Γάλλους . Αυτοί μόνο να ευημερεί το κράτος τους κοιτάνε . Γι αυτό κιόλας έχουν μόνο μια οικονομία. Σας λείπει μια οικονομία ρεεε…Αυτή με τον παρά- .. Το λέει και το όνομα της. Κάποια μέρα να το ξέρετε θα είμαστε οι πρώτοι σε όλη την Ευρώπη. Ίσως τότε ασχοληθούμε και με την οικονομία μας ..
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Bugman
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιούλ 2003
Δημοσιεύσεις: 13585
Τόπος: Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Δεκ 03, 2003 9:22 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Μάριε, είναι γνωστό σε όλους ότι τον οκτώβριο η αγορά έκανε κοιλιά. Ο Νοέμβριος ήταν ο απόηχος και τώρα κάτιπάει να γίνει.
Τι θέλω να πω: Αν βλέπεις ότι 2003 χρόνια πάνε όλα άσχημα, τότε αλλάζπντας την αναλογία (σχέση) του πραγματικού με το ιδεατό μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι τα πράγματα πάνε μια χαρά!
Και ότι αυό που περιγράφεις ως παραοικονομοία είναι η γνήσια οικονομία ενώ αυτό που περιγράφει ως οικονομία ένα επιτελείο στο υπουργείο είναι για κλάματα.
Αυτό που μάλλον θα ήθελες να πεις είναι ότι επιτέλους πρέπει να φτιάξουμ ένα πιο ρεαλιστυικό μοντέλο. Που όμως;\
Στο επιτελειό!
Στην πράξη δεν χρεάζεται διότι τι άλλο από την πράξη είναι πιο ρεαλιστικό!
Ποιος όμως θα είναι ο σκοπός ενός περιγραφικού οικονομικού μοντέλου;
Όπως και σε κάθε έρευνα δυο στοιχεία λαμβάνονται υπόψιν:
1. Το στοιχείο της μεταβολής της παραγωγής - σε αντιστοιχία η επιτάχυνση για το φυσικό μέγεθος που λέμε ταχύτητα-. Για να βλέπουμε το ρυθμό (ποσοτικά) ή αλλιώς την τάση (ποιοτικά). Ενιαίο θα είναι ένα νούμερο ως ποσοστό με πρόσημο που θα φανερώνει την τάση.
2. Η επιλογή αντικειμενικών στοιχείων. Λάθος στοιχεία δίνουν λάθος αποτελέσματα. Από δω βγάζουμε την ένταση (φορτίο), δηλαδή το πράγμα που αλλάζει, εμπόρευμα προς χρήμα -και υπηρεσία προς χρήμα- στην περιπτωσή μας. Εν τέλει αυτό συμβολίζει την ποιότητα αυτού που κινεί την οικονομία: του ανθρώπινου κεφάλαιου. Το αποτέλεσμα θα είναι ένας και μόνο αριθμός.

Μια περίπτωση είναι ίσο χρήμα με παρελθούσα περίοδο έρευνας να δίνει περισσότερες υπηρεσίες και εμπορεύματα. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε καλή παραγωγικότητα. Αφού το χρήμα μένει ίδιο η αξία των υπηρεσιών και εμπορευμάτων ανεβαίνει. Αν ο ρυθμός παραγωγής είναι αρνητικός την πατήσαμε! Γιατί ναι μεν κάνουμε καλές υπηρεσίες αλλά δεν κάνουμ αρκετές ώστε να καλύψουμε τα έξοδά μας. Άρα περιορίζουμε τα έξοδα και έτσι συντελούμε στην αύξηση του αρνητικού ρυθμού.

Ποιο είναι το κόλπο τώρα; Ότι ο κόσμος κάποια στιγμή θα απαιτήσει περισσότερα χρήματα. Άρα η παραγωγικότητα θα πέσει ή θα κοπεί περισσότερο χρήμα ή θα πέσουν οι τιμές ώστε να υπάρξει διόρθωση στο φορτίο (δες 2). Συνέπεια αυτού είναι η αύξηση παραγωγής λόγω αύξησης της κατανάλωσης!
Με απλά λόγια το ότι σήμερα μιλάμε για μεγάλους ρυθμούς παραγογικότητας είναι κακό!
(απλές σκέψεις έκανα, δεν είμαι οικονομολόγος)
_________________
Σκορπίστε γνώση, μαζέψτε χαρά!

Η γνώση δεν μπορεί να πουληθεί: Γιατί ενώ κάθε εμπόρευμα μπορεί να επιστραφεί, η γνώση δεν μπορεί να επιστραφεί!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
iason
Πρύτανης


Εγγραφή: 01 Ιούν 2003
Δημοσιεύσεις: 4108
Τόπος: (Γ)Ελλάς

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Δεκ 03, 2003 9:37 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Λοιπόν, ούτε εγώ είμαι οικονομολόγος, αλλά νομίζω Bugman θα είχαμε πολλά να πούμε για τη σχιζοφρένεια της οικονομίας. Μια και το θίξατε!

Έχεις δίκιο να λες ότι πανε μια χαρά. Όπως μια χαρά πάνε μέσα σ΄ ένα τρελοκομείο. Πάντα καλά πάνε εκεί...

Η οπικονομία πια δεν είναι παραγωγική - είναι αντιπαραγωγική! Γιατί αν η παραγωγή αυξηθεί, θα πέσουν οι τιμές. Κι αυτό δεν το θέλει! Καταστρέφει όσο μπορεί, ώστε να υπάρχει έλλειψη. Όταν επομένως μιλάει κανείς για καλή παραγωγικότητα... είναι κακόγουστο αστείο.
_________________
-Κάθε λόγος μπορεί να έχει αντίλογο. Κάθε αντίλογος πρέπει να έχει λόγο.
-Εγέμισεν ο ουρανός πετούμενους γαϊδάρους.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ouliathis
Πρύτανης


Εγγραφή: 04 Οκτ 2003
Δημοσιεύσεις: 3832
Τόπος: Κύπρος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Δεκ 03, 2003 11:43 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Οικονομία το ζητούμενο λοιπόν. Αλλά ποια οικονομία? Υπάρχουν πολλοί τρόποι να εξετάσει κανείς αυτό το θέμα και εγώ θα διαλέξω αυθαίρετα έναν. Ο τρόπος πάντως που διάλεξε ο Μάριος απέδειξε επαρκώς ένα πράγμα. Ότι οι Έλληνες αστοί δεν έχουν (όπως οι Γάλλοι η οι Γερμανοί η Άγγλοι) εθνική συνείδηση αλλά μάλλον ελβετική τέτοια! Wink Ο Γερμανός όσο καπιτάλας και να είναι λεει ζήτω η Γερμανία και φτιάχνει επιχειρήσεις (έστω και για κυριαρχία) ενώ ο δοξασμένος Έλλην τα βγάζει στην Ελβετία και μετά ζητάει καινούργια επιδότηση (λεφτά φορολογούμενων) και ακολούθως κηρύσσει πτώχευση γιατί κι αυτά τα καινούργια που πήρε σαν σωστός Ελβετός εκεί τα έστειλε!! Το δε Ελληνικό κράτος σφυρίζει αδιάφορα σοσιαλιστικά εμβατήρια, ενώ οι δημόσιοι υπάλληλοι που είναι επιφορτισμένοι με το καθήκον να ελέγχουν πως ξοδεύονται αυτές οι επιδοτήσεις, δωροδοκούνται αγρίως όπως οι αλλεπάλληλες ευρωπαϊκές εκθέσεις έχουν επαρκώς στοιχειοθετήσει. Η Ελλάδα δεν ήταν ποτέ πλούσιος τόπος ούτε είχε ποτέ παράδοση σε πρωτοπόρες οικονομικές ταχτικές και τέτοια , είχε όμως ελεύθερους πολίτες και τέτοιες διαδικασίες (όπως η λογοδοσία για παράδειγμα) που δεν επέτρεπε τέτοιες σαν τις παραπάνω αυθαιρεσίες.
Οι σημερινοί Έλληνες τι έχουμε? Τίποτα, αφού σκοτώσαμε και την ίδια την παράδοσή μας και βαφτίζουμε όπως οι άλλοι ολιγαρχικά συστήματα για δημοκρατικά και αντιγράφουμε πίσω ότι κάποτε είχαμε δώσει, πλέων διαστρεβλωμένο. Σε μία εποχή όπου η οικονομία της αγοράς έχει φθάσει τα όρια της και άλλου τύπου ταχτικές και πολιτικές διαδικασίες συνεπώς πρέπει να εμφανιστούν (που δεν θα βασίζονται στην αστείρευτη εκμετάλλευση των πάντων) εμείς επιμένουμε στο ο σώζων εαυτόν σωθήτω και δεν έχουμε ούτε καν αστούς μεν, αλλά τουλάχιστον με κάποια συνείδηση δε. Mad
_________________
Αυτο που εσείς αποκαλείτε ζωή εγώ το αποκαλώ θάνατο, κι αυτό που εσείς αποκαλείτε θάνατο, εγώ το αποκαλώ ζωή.
Εμπεδοκλής
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
iason
Πρύτανης


Εγγραφή: 01 Ιούν 2003
Δημοσιεύσεις: 4108
Τόπος: (Γ)Ελλάς

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 04, 2003 8:25 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Κι όχι μόνο... εδώ το ίδιο κράτος, στα χέρια μιας κυβέρνησης που στο όνομα ενός σοσιαλιστικού μύθου έχει βαλθεί να ξεπουλήσει τα πάντα, όπως ειπώθηκε "μετατρεπόμαστε σε ανώμυνη εταιρεία ΕΛΛΑΣ ΑΕ" ... και οι πολίτες από πίσω να σιωπούν, να ανέχονται, να συναινούν... ότι φάμε ότι πιούμε κι ότι αρπάξει ο κ... μας.

Ελλαδικός καπιταλισμός! Twisted Evil
_________________
-Κάθε λόγος μπορεί να έχει αντίλογο. Κάθε αντίλογος πρέπει να έχει λόγο.
-Εγέμισεν ο ουρανός πετούμενους γαϊδάρους.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Bugman
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιούλ 2003
Δημοσιεύσεις: 13585
Τόπος: Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 04, 2003 8:32 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Εγώ δεν πορώνομαι με κάτι τέτοια. Αν δεν λεγόταν ΠΑΣΟΚ θα λεγόταν κάπως αλλιώς. Η ουσία είναι ότι η εκλογή έγινε και πρέπει να καταλάβουμε ότι μεταξύ δυο εκλογών στηρίζουμε τους αντιπρόσωπους που εκλέξαμε.
Τώρα αν πουληθήκαμε ας δούμε τι θα μας κάνουν:
1. Αν αξίζουμε θα μας γλύφουν για να αποδόσουμε πιο πολύ.
2. Αν δεν αξίζουμε τότε η πώληση ήταν πεταμένα λεφτά! Ευτυχώς όχι δικά μας!
Την ευθύνη την έχει ο αγοραστής!
Το ίδιο είναι και στον Γάμο: Ο γαμπρός ζητά, η νύφη αποδέχεται, την πληρώνει πάντα ο γαμπρός και νύφη απολαμβάνει!
_________________
Σκορπίστε γνώση, μαζέψτε χαρά!

Η γνώση δεν μπορεί να πουληθεί: Γιατί ενώ κάθε εμπόρευμα μπορεί να επιστραφεί, η γνώση δεν μπορεί να επιστραφεί!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
iason
Πρύτανης


Εγγραφή: 01 Ιούν 2003
Δημοσιεύσεις: 4108
Τόπος: (Γ)Ελλάς

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 04, 2003 9:58 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Για να το καταλάβω καλύτερα.

Εσύ τι είσαι, ο γαμπρός ή η νύφη; ... Question
_________________
-Κάθε λόγος μπορεί να έχει αντίλογο. Κάθε αντίλογος πρέπει να έχει λόγο.
-Εγέμισεν ο ουρανός πετούμενους γαϊδάρους.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Bugman
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιούλ 2003
Δημοσιεύσεις: 13585
Τόπος: Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 04, 2003 11:45 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Το πιο εύκολο είναι να ξέρεις ποιος είσαι. Κάπως πιο δύσκολο να ξέρεις τι θέλεις να γίνεις. Αρκετά πιο δύσκολο να το πετύχεις. Αδύνατον μετά να εκτιμήσεις τι άφησες για να γίνει ότι έγινες.
Άρα iason ζητάς τα εύκολα από μένα. Ενω πιο πριν ζητά τα δύσκολα από το κράτος (γιατί έτσι δηθεν πρέπει, αυτοί να κάνουν πάντα σωστά την δουλειά τους).
Ας το βάζαμε σε άλλη βάση θα σου άρεσε: Τα δύσκολα σε μας και τα εύκολα στο κράτος;
_________________
Σκορπίστε γνώση, μαζέψτε χαρά!

Η γνώση δεν μπορεί να πουληθεί: Γιατί ενώ κάθε εμπόρευμα μπορεί να επιστραφεί, η γνώση δεν μπορεί να επιστραφεί!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
paraskevi
Πρύτανης


Εγγραφή: 29 Νοέ 2003
Δημοσιεύσεις: 175

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Δεκ 05, 2003 10:40 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Το Ελληνικο δαιμονιο ειναι μια αντιληψη ,που ειναι διαδεδομενη ,γιατι απηχει την νοοτροπια του Ελληνα , να μην κουραζεται για τιποτα ,να μην ιδρωνει ,αλλα να θεωρει αυτονοητα ,ολα οσα για τα οποια, αλλοι εχουν σκληρα παλεψει .......
Φυσικα τα αυτονοητα τελειωνουν ,και η δικη μας η γενια, πρεπει να παλεψει αλλα δεν ξερει πως ...........Ολα τ'αλλα για Οικονομικες Θεωριες ειναι φουμαρα και μεταξωτες κορδελες ..............Στο εξωτερικο συνομιληκοι μας ,φιταχνουν δικες τους δουλειες ,και εμεις με Μεταπτυχιακα και γλωσσες ,φιλαμε κατουρημενες ποδιες για συμβασεις .........μετα μας φταιει η αγορα ?
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ouliathis
Πρύτανης


Εγγραφή: 04 Οκτ 2003
Δημοσιεύσεις: 3832
Τόπος: Κύπρος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Δεκ 05, 2003 11:33 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Προσωπικά δεν εντοπίζω το πρόβλημα σε ένα κόμμα όπως το ΠΑΣΟΚ η ΝΔ η ότι άλλο, αλλά σε αυτό το ιδεολογικό παραμύθι που μας πουλάνε και που εμείς αγοράζουμε. Άλλωστε για πιες ιδεολογίες μιλάμε? Ιστορικά στην Ελλάδα τουλάχιστον τις περισσότερες κρατικοποιήσεις τις έκανε αν θυμάστε ο Καραμανλής (η δεξιά δηλαδή), και τις ιδιωτικοποιήσεις αυτός που λογικά θα έπρεπε να κάνει το εντελώς αντίθετο δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, (βλέπε Ιάσων και Ελλάς Α.Ε) έτσι τώρα βγαίνει η δεξιά και απορεί με το τι ποιεί η αριστερά και παραπονιέται ότι τους κλέβουν την δουλειά. Το δε σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ κατάφερε αυτό που κανένα δεξιό κόμμα δεν θα μπορούσε να κάνει, δηλαδή να κόψει τις συντάξεις. Λεφτά ήδη πληρωμένα από τους εργαζόμενους που ποτέ δεν θα τα πάρουν πίσω. Πρόκειται για κοινό έγκλημα ποινικού δικαίου δηλαδή, γιατί αυτά δεν είναι λεφτά που από κάπου πρέπει να βρεθούν αλλά για λεφτά που ήταν ήδη μαζεμένα και που έκαναν φτερά! Φυσικά οι πολιτικοί (ανεξαρτήτου τοποθέτησης), υποθέτω θα ανέλαβαν την ευθύνη και θα κάθισαν στα έδρανα για την επόμενη συνεδρίαση! Ο δε λαός απλώς κλαιει και περιμένει τις επόμενες εκλογές για να διαλέξει ποιος αυτή την φορά θα τον κλέψει! Οι άρχοντες παραμένουν πάντα άρχοντες και ο λαός (ανώνυμος πάντα) παραμένει πάντοτε ανώνυμος και ταλαιπωρημένος και βέβαια τελείως ηλίθια κυρίαρχος. Η κυριαρχία του είναι κι αυτή ανώνυμη και βρίσκει την έκφρασή της στο πλήθος που ψηφίζει μια φορά κάθε τετραετία, και όχι βέβαια επώνυμη και ατομική από πολίτες που συμμετέχουν σε θεσμούς και ελέγχουν. Φτιάχνει βέβαια συνεταιρισμούς και τέτοια αλλότρια πράγματα μερικές φορές, αλλά με τέτοιες διαδικασίες και διοικητικά συμβούλια που θα απαρτίζονται από κομματικά μέλη, έτσι ώστε αυτά να τους βλέπουν σαν ένα καλό σκαλοπάτι για την αυριανή τους εξέλιξη σε κομματικούς άρχοντες. Θέλω να γίνω χαλίφης στη θέση του χαλίφη δηλαδή!! Αυτό το τελευταίο είναι μάλλον η κυρίαρχη ιδεολογία του σήμερα και είναι καλό να αναρωτιόμαστε σε ποιο βαθμό έχει περάσει και μέσα μας. Idea
_________________
Αυτο που εσείς αποκαλείτε ζωή εγώ το αποκαλώ θάνατο, κι αυτό που εσείς αποκαλείτε θάνατο, εγώ το αποκαλώ ζωή.
Εμπεδοκλής
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Bugman
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιούλ 2003
Δημοσιεύσεις: 13585
Τόπος: Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Δεκ 06, 2003 2:24 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Ouliathis, το κέιμενό σου είναι μια περίληψη της πραγματικότητας.
Δεν βλέπω την ελπίδα μέσα!
Το ελληνικό δαιμόνιο είναι η καινοτομία. Εκεί που άλλοι κολλάνε ο Έλληνας συνεχίζει. Θα κάνω μια παρατήρηση από εμπειρία μου σε εργασία στο εξωτερικό.
Σε ένα διυληστήριο στην Αραβία, μαζεύτηκαν έλληνες, που έχτισαν και λειτούργησαν την μεγαλύτερη μονάδα απόσταξης αργού στον κόσμο (παραγωγή 360.000 βαρέλια ημερησίως).
Όταν το είχαν ζητήσει αυτό οι Άραβες μόνο οι έλληνες και οι κορεάτες βγήκαν να δώσουν λύση. Οι Άραβες δεν πάνε πολύ τους κορεάτες, σε αντίθεση αγαπάνε πολύ τους έλληνες.(από εποχή Μ. Αλεξάνδρου)
Για ορισμένες διεργασίες συμμετείχε και μια αγγλική ομάδα ειδικών. Οι οποίοι έδειξαν τη διαφορά της νοοτροπίας άγγλου με έλληνα.(εδώ είναι το ζουμί).
Οι άγγλοι ακολουθούσαν την πυραμίδα στην διεύθυνση των εργασιών. Αποφάσεις που λογικά θα πάρει μεσαίο στέλεχος δεν μπορεί να πάρει χαμηλότερο αλλά ούτε υψηλότερο. Σε αντίθεση οι έλληνες εκεί είχαμε άλλον τρόπο. Η πληροφόρηση πήγαινε προς δυο κατευθύνσεις έτσι όλοι γνώριζαν τι γινόταν στον χώρο. Επίσης γνώριζαν και για ποιο λόγο γίνεται. Δηλαδή συνεκτιμούσαν τις αποφάσεις. Σε περίπτωση που κάποιο στέλεχος αδυνατούσε να προσφέρει την εργασία του τότε πάντα βρίσκονταν κάποιος εθελοντής που αναλάμβανε την πρωτοβουλία.

Και ιστορικά να το δει κανείς (π.χ. στον Ξενοφώντα) υπήρχε το ίδιο σύστημα, η ομαδικότητα, η συνεκτίμηση, η συναπόφαση αλλά και η πρωτοβουλία σε στιγμές αδυναμίας συναπόφασης.
Ο έλληνας θριαμβεύει όταν δουλεύει ομαδικά. Απλά ο καπιταλισμός στην Ελλάδα δημιουργεί περισσότερες ευκαιρίες σε ατομικό επίπεδο (ατομικές επιχειρήσεις-οικογενειακές) και έτσι βλέπουμε άλλα πράγματα. Στο εξωτερικό όμως λόγω των συνθηκών οι έλληνες ακολουθούν το ομαδικό σύστημα και πετυχαίνουν.
_________________
Σκορπίστε γνώση, μαζέψτε χαρά!

Η γνώση δεν μπορεί να πουληθεί: Γιατί ενώ κάθε εμπόρευμα μπορεί να επιστραφεί, η γνώση δεν μπορεί να επιστραφεί!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
iason
Πρύτανης


Εγγραφή: 01 Ιούν 2003
Δημοσιεύσεις: 4108
Τόπος: (Γ)Ελλάς

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Δεκ 06, 2003 10:08 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Ναι, τώρα καλά το λες. Δεν αποποιούμαι της προσωπικής ευθύνης, γι΄ αυτό ίσως τείνω να αντιδρώ όταν βλέπω τους γύρω μου να το κάνουν. Εκεί νομίζω χωλαίνουμε: να δεχόμαστε την προσωπική μας ευθύνη. Αλλά χωρίς να ξεχνάμε και την ευθύνη των συλλογικών μας δομών, έτσι;!
_________________
-Κάθε λόγος μπορεί να έχει αντίλογο. Κάθε αντίλογος πρέπει να έχει λόγο.
-Εγέμισεν ο ουρανός πετούμενους γαϊδάρους.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Bugman
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιούλ 2003
Δημοσιεύσεις: 13585
Τόπος: Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Δεκ 06, 2003 10:34 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Δεν μπορείς να δικάσεις μια ομάδα για κακή δράση. Η συλλογική ευθύνη έχει να κάνει με την απόρριψη των δικών μας ευθυνών σε προβλήματα που δεν μπορούν να αποδοθούν σε έναν από μας.
Όμως στο ελληνικό κράτος ΔΕΝ υπάρχει -απ' όσο γνωρίζω- η συλλογική ευθύνη. Πάντα κάποιος εκπρόσωπος πάει στο δικαστήριο. Το κοστος μπορεί να δασπαστεί παρακάτω, αλλά την φυλακή, για παράδειγμα, δεν θα την μοιραστούν όλοι!
_________________
Σκορπίστε γνώση, μαζέψτε χαρά!

Η γνώση δεν μπορεί να πουληθεί: Γιατί ενώ κάθε εμπόρευμα μπορεί να επιστραφεί, η γνώση δεν μπορεί να επιστραφεί!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
tai
Πρύτανης


Εγγραφή: 26 Μάϊ 2003
Δημοσιεύσεις: 123
Τόπος: ΑΘΗΝΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Δεκ 07, 2003 10:28 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

1ον Μέσα σε ένα κοτέτσι κουμάντο κάνει ο κόκορας στης κότες.
2ον Οι έλληνες την έχουν δει όλοι κοκόρια.
3ον Βαλε ότι η Ελλάδα είναι μικρό κοτέτσι, και γίνετε εμφανές γιατί τρωγόμαστε συνέχεια, γιατί η εμφύλια διαμάχη είναι το εθνικό σπορ, και γιατί όταν πάμε σε μεγαλύτερο κοτέτσι (εξωτερικό) δουλεύουμε καλύτερα. Για βλάκες τους έχετε τους αρχαίους που μόλις αυγατίζανε φεύγανε για άλλα μέρη (αποικίες)?
Εδώ είναι κάθε utsa και Βασίλειο. Wink
_________________
ΓΙΑ Ν"ΑΓΑΠΩ ΤΟΝ ΓΕΙΤΟΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ. ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Ouliathis
Πρύτανης


Εγγραφή: 04 Οκτ 2003
Δημοσιεύσεις: 3832
Τόπος: Κύπρος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Δεκ 07, 2003 11:12 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Μητέρα της ελπίδας είναι η πιστοποίηση του προβλήματος υποθέτω. Αν πιστοποιηθεί σωστά τότε ήδη φαίνεται και το πως ξεπερνιέται. Οι Έλληνες του εξωτερικού τώρα (είμαι και εγώ ένας από αυτούς) όταν ερχόμαστε στην Ελλάδα νομίζουμε ότι μπαίνουμε σε άλλη χώρα. Το γέλιο που ήξερα εγώ πως επικρατούσε στην Ελλάδα κάποτε, δεν το βλέπω πια. Τώρα βλέπω μόνο σκυθρωπούς ανθρώπους (συγκεκριμένα όχι εγώ πλέον γιατί δεν έρχομαι πια, άλλοι μου τα λένε). Όσο για το σύστημα που περιέγραψες τι να πω. Αν ζούσε ο Πλάτωνας θα πηδούσε από την χαρά του μια και αυτό είναι το δικό του κυκλικό σύστημα σε αντίθεση προς το πυραμιδικό. Η κορυφή του κύκλου είναι βέβαια το κέντρο του, σε ίση απόσταση από όλα τα σημεία της περιφέρειας και με αμφίδρομη ένωση με αυτά μέσο των ακτίνων του, και φυσικά το κέντρο όχι κάπου «υπεράνω» αλλά στο ίδιο επίπεδο με τα σημεία. Οι Έλληνες του εξωτερικού τα ξέρουμε αυτά Wink
_________________
Αυτο που εσείς αποκαλείτε ζωή εγώ το αποκαλώ θάνατο, κι αυτό που εσείς αποκαλείτε θάνατο, εγώ το αποκαλώ ζωή.
Εμπεδοκλής
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Ελεύθερες Απόψεις Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενο
Σελίδα 1 από 2

 
Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης





Μηχανισμός forum: PHPBB

© filosofia.gr - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του.

Υλοποίηση, Φιλοξενία: Hyper Center