Θ.ΒοήθειαςΘ.Βοήθειας   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Εγγεγραμμένα μέληΕγγεγραμμένα μέλη   Ομάδες ΧρηστώνΟμάδες Χρηστών  ΕγγραφήΕγγραφή  ΠροφίλΠροφίλ 
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΤΥΦΛΗ ΠΙΣΤΗ...... 2
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενο  1, 2, 3, 4, 5  Επόμενο
 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Φιλοσοφικοί Προβληματισμοί
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
maxim_97
Πρύτανης


Εγγραφή: 08 Ιαν 2005
Δημοσιεύσεις: 2769
Τόπος: ΑΘΗΝΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιούλ 26, 2017 10:02 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ έγραψε:
maxim_97 έγραψε:

Ο ιδεαλιστης μεταφυσικος φιλοσοφος Πλατωνας, με την «Πολιτεια» του δειχνει καθαρα την κοσμοαντιληψη του για την ιδανικη κοινωνικη δομη …που ευνοουσε τελικά τους «αριστους» στην κορυφη της εξουσιας…Ολιγαρχης και όχι δημοκρατης ο Πλατωνας.



Αν είχες διαβάσει την "Πολιτεία" θα ήξερες ότι ο Πλάτων διαχωρίζει το ιδανικό πολίτευμα από την ολιγαρχία ,όχι μόνο στα λόγια αλλά με συγκεκριμένους νόμους: ούτε περιουσία μπορούν να έχουν κι έχουν αξιολογηθεί ως οι πιο ενάρετοι μέσα απ' τους θεσμούς και τη ζωή της κοινότητας.


Το να μην εχουν περιουσια όπως λες , θεωρω πως στην ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ είναι τουλάχιστον ουτοπια. Το να εχουν αξιολογηθεί ως οι πλεον "εναρετοι, - από ποιους αραγε - νομιζω πως και αυτό από καπου "μπαζει"....και χωραει πολύ κουβεντα....Τελος αν με αυτά και τα υπολοιπα μεταφυσικα του περι "αθανασιας ψυχης" τον κανουν "μεγαλο φιλοσοφο" ....φιλε Γιαννη θα μου επιτρεψεις , να αμφισβητω καθετα τον Πλατωνα για την οποια "προσφορα" του στην πολιτιστικη - επιστημονικη εξελιξη της ανθρωπότητας.
_________________
Επίκουρος:
Ο θάνατος δεν υπάρχει ούτε για τους ζωντανούς ούτε για τους πεθαμένους – εφόσον για τους πρώτους δεν υπάρχει, ενώ οι άλλοι δεν υπάρχουν πια".
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα AIM διεύθυνση
mark
Πρύτανης


Εγγραφή: 23 Ιούλ 2012
Δημοσιεύσεις: 2337

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούλ 27, 2017 3:53 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

maxim_97 έγραψε:

Σου επαναλαμβανω πως η φιλοσοφια, απλα μπορει να «διαβαζεται» αλλά το γεγονός αυτό σε καμια περίπτωση δεν καταξιωνει τον αναγνωστη της παράλληλα, ως ικανο να παραγει φιλοσοφικο στοχασμο και μαλιστα επιστημονικα τεκμηριωμένο….οπως προτάσσει η εννοια και πρακτικη της επιστημης.


Σαφέστατα και μπορεί να "διαβάζεται", αν και για μελέτη κάνουμε λόγο και όχι για ένα απλό διάβασμα, όπως κάνουμε στα μυθιστορήματα φερειπείν. Η μελέτη ενός φιλοσοφικού, επιστημονικού, μαθηματικού κλπ κειμένου είναι κάτι το διαφορετικό από το "διάβασμα" αυτού, η οποία απαιτεί στοχασμό, διασταύρωση καθώς και μια βαθιά κατανόηση αυτών που διαβάζονται. Διαφορετικά οποιοσδήποτε, ας πούμε, διάβασε την "Κριτική του Καθαρού Λόγου", θα ήταν στο ίδιο επίπεδο με οποιονδήποτε άλλον, κάτι το οποίο παρατηρούμε πως δε συμβαίνει. Και ούτε καταξιώνεται ο αναγνώστης με τον συγγραφέα από την ανάγνωση και μόνο, αλλά με το να μπορεί να υπερασπιστεί αυτά που διάβασε, καθώς και να μπορεί να τα εξηγήσει το ίδιο ικανοποιητικά σε κάποιον άλλον. Τώρα, υπάρχουν φιλοσοφικά θέματα που άπτονται των φυσικών επιστημών, εκεί μπορεί να δειχτεί πως η φιλοσοφία σφάλλει αν τα επιστημονικά τεκμήρια δεν επιβεβαιώνουν τη φιλοσοφία πάνω στην οποία στηρίζονται. Υπάρχουν όμως και άλλα ζητήματα φιλοσοφικά, όπως τα ηθικά, τα οποία δε φαίνεται πως υπάρχει τρόπος να αποδειχτούν επιστημονικώς σωστά ή λάθος, σε αυτά δηλαδή η επιστήμη σιωπά. Όπως επίσης είναι τα ζητήματα περί δικαίου. Γιατί τι να πει η επιστήμη περί του τι είναι δίκαιο ή ηθικό;

maxim_97 έγραψε:

Εγώ λοιπον, ο «αδιάβαστος» στην φιλοσοφία, λεω πως δεν γινεται να νοείται η φιλοσοφια ως επιστημη αν η βαση του λογου της δεν στηριζεται στην επιστημονικα τεκμηριωμενη γνωση ,στον ορθολογιαμο και στην πρακτικη ωφελιμότητα της για την κοινωνια…


Ναι, αυτό που έλεγα προηγουμένως, στα καθαρά επιστημονικά θέματα, αυτά των φυσικών επιστημών, μια φιλοσοφία μπορεί να αποδειχτεί σωστή ή λάθος. Όσο για το πρακτικά ωφέλιμο, υπάρχουν πολλές και διαφορετικές απόψεις στις οποίες ορθολογιστικά δε δύναται να γίνει το ίδιο.

maxim_97 έγραψε:

Διαφορετικα φιλε αν ο κάθε ασχετος με την επιστημη, ελεγε τα δικα του υποκειμενικα φανταστικα, ιδεαλιστικα σεναρια για το οτιδηποτε …τοτε ναι και βεβαιως ακομα και οι θεολογοι γινονται φιλοσοφοι όπως βεβαιως και δυστυχως για την φιλοσοφια στη χωρα μας και όχι μονο συμβαινει.


Σωστά, ο κάθε άσχετος με την επιστήμη, οφείλει πρώτα να κάτσει να μελετήσει, γιατί διαφορετικά θα λέει αρλούμπες που δε θα καταλαβαίνει και ο ίδιος πως είναι αρλούμπες αυτά που λέει.

maxim_97 έγραψε:

Εγώ λοιπον ως «αδιάβαστος» που είμαι, εξακολουθω να μην βλεπω ακομα και σΆ αυτά που αναφερεις για τον Καντ, πως και που κολλαει η μεταφυσικη με τον επιστημονικο τεκμηριωμενο ορθολογισμο.


Ε μα πώς, αφού σου λέει ο Καντ πως:

1. Η μεταφυσική είναι μια εκ των επιστημών.
2. Η μεταφυσική αποτελεί τα θεμέλια για τον επιστημονικό τεκμηριωμένο ορθολογισμό.

Κοινώς, από "αδιάβαστος" που είσαι, πρέπει να γίνεις "διαβασμένος" στα μεταφυσικά θέματα. Όχι όμως στη διαστρεβλωμένη εικόνα της μεταφυσικής που έχεις εσύ λόγω της επικράτησης του εβραιοχριστιανισμού, αλλά της πραγματικής μεταφυσικής όπως την αναλύει και αναδιπλώνει ο Καντ.

maxim_97 έγραψε:

Η μεταφυσικη (ιδεαλισμος) αναφερεται σε υποθεσεις που οι περισσοτερες απΆ αυτές – αν όχι ολες – δεν εχουν τιποτα και ουτε ενδιαφερονται να αποδειξουν το οτιδηποτε εστω κιΆ αν προσπαθουν αρχικα να θετουν ερωτηματα που δεν βρισκουν απαντησεις από την επιστημη….
ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ εως οτου επαληθευτουν η όχι από την επιστημη και γινουν ετσι αποδεκτες η οχι. Μονο τοτε μπορουμε να αναφερουμε την συνεισφορα της αρχικης «μεταφυσικης» υποθεσης, πως συνδέει και βοηθάει, προάγει την επιστημη


Τι να σου πω εδώ, έχεις και κάποιο δίκιο, η αλήθεια είναι πως κανείς δε γνωρίζει ακριβώς τι είναι η μεταφυσική, αλλά και πάλι, τι είναι αυτό που γνωρίζει επακριβώς ο άνθρωπος; Είναι περίεργα αυτά τα μεταφυσικά, για αυτό άλλωστε το μεγαλύτερο, αν όχι όλο, το κόμματι της φιλοσοφίας αναλώνεται σε μεταφυσικά ζητήματα. Έτσι κι αλλιώς εδώ μιλάμε για τα θεμέλια του κάθε τι, μια οντολογία, οπότε είναι κάπως δύσκολο να υπάρχει σιγουριά. Χρειάζονται, αν μη τι άλλο, πολύ μελέτη, υποθέσεις και πειραματισμοί. Αλλά αυτό που λες, πως δηλαδή οι υποθέσεις που κάνει η μεταφυσική επαληθεύονται αργότερα από την επιστήμη, είναι μια αλήθεια, το οποίο δείχνει τη ντροπή του ορθολογισμού, πως αυτός δεν κάνει και πολύ καλά τη δουλειά του: διότι ορθολογισμός σημαίνει ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ, με καθαρή λογική δηλαδή, στα χαρτιά σαν να λέγαμε και μόνο, χωρίς να χρειαστεί να κοιτάξουμε στον κόσμο, και η επιστήμη βασίζεται στο πείραμα, σε εμπειρικά δεδομένα, και κάπως έτσι πιστοποιεί ή όχι τις μεταφυσικές και ορθολογιστικές αρχές. Αυτό είναι μια ήττα, όχι μόνο της μεταφυσικής, αλλά και του ορθολογισμού. Κι έτσι ο βασιλιάς, ή μάλλον η βασίλισσα είναι γυμνή, νομίζοντας πως κατέχει τα ηνία της επιστημολογίας, μα στην πραγματικότητα τρώει ό,τι της πετάξει η φυσική, τα αποφάγια της.

Για παράδειγμα, μπορεί να βρει κανείς με ορθολογιστικό τρόπο, στα χαρτιά, εκτός εμπειρίας, ποια είναι η μέγιστη ταχύτητα της ύλης, δηλαδή του φωτός, το λεγόμενο c; Όπως υπολογίζεται η περιφέρεια ενός κύκλου με διάμετρο ενός μέτρου, του π δηλαδή, με καθαρά λογικό τρόπο, στα μαθηματικά; Το βρήκαμε αυτό ανεξάρτητα της εμπειρίας, δεν κάτσαμε να φτιάξουμε κύκλους στην άμμο για να μετρήσουμε την περιφέρειά τους, δε χρειάστηκε κάτι τέτοιο. Αντιθέτως όμως φτιάξαμε πειράματα για να μετρήσουμε την ταχύτητα του φωτός, δεν την ξέραμε a priori, ανεξάρτητα της εμπειρίας. Αυτό είναι εμπειρική γνώση, και όχι ορθολογιστική. Μια ορθολογιστική προσέγγιση θα ήταν να μπορούσαμε να γνωρίζουμε την ταχύτητα του φωτός χωρίς να κάνουμε κάποιο πείραμα, χρησιμοποιώντας τον ορθό λόγο και μόνο, όπως το κάναμε στην περίπτωση του π. Αλλά και ποιος ο λόγος να υπάρχει όριο στην ταχύτητα της ύλης; Ο ορθολογισμός πρέπει να απαντά σε αυτό το τόσο βασικό ερώτημα, και όχι να περιμένει από την εμπειρία για απάντηση ή πιστοποίηση.

maxim_97 έγραψε:

Ναι ασφαλως ο καθενας μπορει να λεει ο,τι θελει και αυτό εξηγείται από το γεγονός πως Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ του καθενος εκ των πραγματων είναι διαφορετικη λόγω κυριως της διαφορετικοτητας των εμπειριών, της γνωσιολογικής επάρκειας, της πνευματικής καλλιέργειας, της νοητικής κατεύθυνσης, (ιδεαλιστικής, θεολογικης, η υλιστικής αντικειμενικής τεκμηριωμένης επιστημονικής) και αλλων παραγοντων.


Ναι, υπάρχει διαφορετικότητα, κι αυτό καλό είναι, κατά τη γνώμη μου, πώς αλλιώς, να ήμασταν όλοι το ίδιο;

maxim_97 έγραψε:

¶λλωστε αυτή η διαφορετικότητα δινει αφορμές για ωφέλιμες αντιπαραθέσεις η στειρες και πολλες φορες ανούσιες κοντρες που οδηγουν στο τιποτα….Για πολλους πχ ο Πλατωνας θεωρείται «μέγιστος » των φιλοσόφων ….Ο δασκαλος του Σωκρατης που ο ιδιος δεν εγραψε ΤΙΠΟΤΑ ….θεωρειται εξ ισου η μεγαλυτερος του Πλατωνα που ηταν και ο μοναδικος που εγραψε αντΆ αυτου….

Ο ιδεαλιστης μεταφυσικος φιλοσοφος Πλατωνας, με την «Πολιτεια» του δειχνει καθαρα την κοσμοαντιληψη του για την ιδανικη κοινωνικη δομη …που ευνοουσε τελικά τους «αριστους» στην κορυφη της εξουσιας…Ολιγαρχης και όχι δημοκρατης ο Πλατωνας.


Αυτό είναι τεράστιο θέμα, αλλά υποτίθεται πως μια αριστοκρατία ή αξιοκρατία είναι κάτι το θεμιτό, να είναι ο καθένας στη θέση που του αξίζει, και όχι να έχει φτάσει εκεί με άλλα "μέσα".

maxim_97 έγραψε:

Προσωπικα δεν με εκφραζει η ιδεολογια της φιλοσοφιας του. Εσυ τωρα πιθανοτατα να τον εχεις εντελως αντιθετη άποψη …Επομενως το να συμφωνησουμε με εννοιες όπως «μεταφυσικη ιδεαλιστικη θεωρηση των πραγματων», η «επιστημονικος τεκμηριωμενος ορθολογισμος» είναι μάταιη υπόθεση.


Εγώ έχω διάφορες απόψεις, δεν είμαι κολλημένος στον Πλάτωνα, αλλά εντάξει, τι να λέμε τώρα, ας τα πιάσουμε τα θέματα ένα ένα, χωρίς αγκυλώσεις ή φανατισμούς.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Πρύτανης


Εγγραφή: 12 Μάρ 2004
Δημοσιεύσεις: 18523

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούλ 27, 2017 11:19 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

maxim_97 έγραψε:
Το να μην εχουν περιουσια όπως λες , θεωρω πως στην ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ είναι τουλάχιστον ουτοπια. Το να εχουν αξιολογηθεί ως οι πλεον "εναρετοι, - από ποιους αραγε - νομιζω πως και αυτό από καπου "μπαζει"....και χωραει πολύ κουβεντα....Τελος αν με αυτά και τα υπολοιπα μεταφυσικα του περι "αθανασιας ψυχης" τον κανουν "μεγαλο φιλοσοφο" ....φιλε Γιαννη θα μου επιτρεψεις , να αμφισβητω καθετα τον Πλατωνα για την οποια "προσφορα" του στην πολιτιστικη - επιστημονικη εξελιξη της ανθρωπότητας.



Εσύ δεν έλεγες ότι είσαι αριστερός; Τι ακριβώς όραμα έχεις δηλαδή; Να υπάρχουν κυβερνήτες πλουτοκράτες; Ή μήπως η αριστερά είναι κατά της αξιοκρατίας;

Ο Πλάτων θα διαφωνούσε μαζί σου.
_________________
Έτσι να στέκω, θάλασσα, παντοτεινέ έρωτά μου
με μάτια να σε χαίρομαι θολά
και να ναι τα μελλούμενα στην άπλα σου μπροστά μου,
πίσω κι' αλάργα βάσανα πολλά.
(Κώστας Βάρναλης)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
maxim_97
Πρύτανης


Εγγραφή: 08 Ιαν 2005
Δημοσιεύσεις: 2769
Τόπος: ΑΘΗΝΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούλ 27, 2017 12:59 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ έγραψε:
maxim_97 έγραψε:
Το να μην εχουν περιουσια όπως λες , θεωρω πως στην ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ είναι τουλάχιστον ουτοπια. Το να εχουν αξιολογηθεί ως οι πλεον "εναρετοι, - από ποιους αραγε - νομιζω πως και αυτό από καπου "μπαζει"....και χωραει πολύ κουβεντα....Τελος αν με αυτά και τα υπολοιπα μεταφυσικα του περι "αθανασιας ψυχης" τον κανουν "μεγαλο φιλοσοφο" ....φιλε Γιαννη θα μου επιτρεψεις , να αμφισβητω καθετα τον Πλατωνα για την οποια "προσφορα" του στην πολιτιστικη - επιστημονικη εξελιξη της ανθρωπότητας.



Εσύ δεν έλεγες ότι είσαι αριστερός; Τι ακριβώς όραμα έχεις δηλαδή; Να υπάρχουν κυβερνήτες πλουτοκράτες; Ή μήπως η αριστερά είναι κατά της αξιοκρατίας;

Ο Πλάτων θα διαφωνούσε μαζί σου.


Ως ρεαλιστης πρωτίστως ΕΧΩ ΠΑΨΕΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΧΩ "ΟΡΑΜΑΤΑ",και μετα αριστερος φιλε Γιαννη, απλα σου λεω πως δεν υπαρχει ουτε ποτε υπηρξε προηγουμενο, σε παγκοσμιο επιπεδο ηγεσια -εξουσια φτωχη ...εκτος ελαχιστων περιπτώσεων που μαλλον εχουν γραφικοτητα να αναφέρεται κανεις γι' αυτές, παρα ουσια....

Ως ρεαλιστης αριστερος επισης μπορω να οραματίζομαι ένα κοσμο δικαιου και ευημερίας του στο δυνατον λιγοτερο του παγκοσμιοποιημενου νεοφιλελευθερισμου βάρβαρος στην εκμεταλλευση των αδυνατων. Ως ρεαλιστης γνωρίζω πως το οραμα μου αυτό αγγιζει τα ορια της ουτοπιας ...αλλα ετσι θα μου αρεσε ο κοσμος και η κοινωνια να λειτουργει.

Η αξιοκρατία εχει σχετική και περιορισμένη αξία και εννοια, ανάλογα ποιος την επικαλείται και που στοχεύει με τα αποτελέσματα της τελικά....Ασφαλως και ο Πλατωνας θα διαφωνουσε μαζι μου ....διοτι ο φιλοσοφικος στοχασμος του ηταν δομημένος από τον ιδεαλισμο της θεοκρατικης μεταφυσικης κοσμοαντιληψης - όχι βεβαίως αυτής της "μετα τα φυσικα" που ο Αριιστοτελης εννοει - και η αφεντιά μου να την ψαχνει μεσα από την επιστημονικη αντιληψη των πραγματων. Δημόκριτος, Ηράκλειτος, Επίκουρος νομιζω δεν θα διαφωνουσαν μαζι μου κι' αυτό με κανει να νιώθω πως εχω επιλεξει τον σωστο δρομο για την ΑΛΗΘΕΙΑ των πραγματων.
_________________
Επίκουρος:
Ο θάνατος δεν υπάρχει ούτε για τους ζωντανούς ούτε για τους πεθαμένους – εφόσον για τους πρώτους δεν υπάρχει, ενώ οι άλλοι δεν υπάρχουν πια".
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα AIM διεύθυνση
ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Πρύτανης


Εγγραφή: 12 Μάρ 2004
Δημοσιεύσεις: 18523

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιούλ 28, 2017 12:21 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

maxim_97 έγραψε:
Ως ρεαλιστης αριστερος επισης μπορω να οραματίζομαι ένα κοσμο δικαιου και ευημερίας του στο δυνατον λιγοτερο του παγκοσμιοποιημενου νεοφιλελευθερισμου βάρβαρος στην εκμεταλλευση των αδυνατων. Ως ρεαλιστης γνωρίζω πως το οραμα μου αυτό αγγιζει τα ορια της ουτοπιας ...αλλα ετσι θα μου αρεσε ο κοσμος και η κοινωνια να λειτουργει.

Η αξιοκρατία εχει σχετική και περιορισμένη αξία και εννοια, ανάλογα ποιος την επικαλείται και που στοχεύει με τα αποτελέσματα της τελικά.....


Δάβασε,λοιπόν,την "Πολιτεία" για να δεις ότι κι ο Πλάτων το ίδιο όραμα έχει και τις ίδιες επιφυλάξεις και μην πιστεύεις τρίτους .
_________________
Έτσι να στέκω, θάλασσα, παντοτεινέ έρωτά μου
με μάτια να σε χαίρομαι θολά
και να ναι τα μελλούμενα στην άπλα σου μπροστά μου,
πίσω κι' αλάργα βάσανα πολλά.
(Κώστας Βάρναλης)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
maxim_97
Πρύτανης


Εγγραφή: 08 Ιαν 2005
Δημοσιεύσεις: 2769
Τόπος: ΑΘΗΝΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιούλ 28, 2017 1:17 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ έγραψε:
maxim_97 έγραψε:
Ως ρεαλιστης αριστερος επισης μπορω να οραματίζομαι ένα κοσμο δικαιου και ευημερίας του στο δυνατον λιγοτερο του παγκοσμιοποιημενου νεοφιλελευθερισμου βάρβαρος στην εκμεταλλευση των αδυνατων. Ως ρεαλιστης γνωρίζω πως το οραμα μου αυτό αγγιζει τα ορια της ουτοπιας ...αλλα ετσι θα μου αρεσε ο κοσμος και η κοινωνια να λειτουργει.

Η αξιοκρατία εχει σχετική και περιορισμένη αξία και εννοια, ανάλογα ποιος την επικαλείται και που στοχεύει με τα αποτελέσματα της τελικά.....


Δάβασε,λοιπόν,την "Πολιτεία" για να δεις ότι κι ο Πλάτων το ίδιο όραμα έχει και τις ίδιες επιφυλάξεις και μην πιστεύεις τρίτους .


Καλα τωρα ...ολοι στο ιδιο "οραμα" λενε πως στοχευουν....από φασιστες, δικτατορες, και βεβαίως κάθε είδους "δημοκρατες".... Κανενας όμως απ' αυτους δεν θα μεινει στην ιστορια ως και καλα μεγαλος φιλόσοφος.... Ο Πλατωνας εχει κλεψει την παρασταση και μονοπωλεί από αιωνες τωρα και ιδιαιτερα από εμφάνισης στο προσκήνιο των εβραιοχριστιανων που τον αγκάλιασαν ιδεολογικά όπως και τον παραποιημένο απ' αυτους επισης Αριστοτέλη....
_________________
Επίκουρος:
Ο θάνατος δεν υπάρχει ούτε για τους ζωντανούς ούτε για τους πεθαμένους – εφόσον για τους πρώτους δεν υπάρχει, ενώ οι άλλοι δεν υπάρχουν πια".
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα AIM διεύθυνση
ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Πρύτανης


Εγγραφή: 12 Μάρ 2004
Δημοσιεύσεις: 18523

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούλ 29, 2017 7:53 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Γι' αυτό σου λέω να διαβάσεις ο ίδιος και να μη βαριέσαι:για να διαπιστώσεις ότι ο Πλάτων στρέφεται κατά και των φασιστών και των δικτατόρων και των γιαλατζί δημοκρατών.
_________________
Έτσι να στέκω, θάλασσα, παντοτεινέ έρωτά μου
με μάτια να σε χαίρομαι θολά
και να ναι τα μελλούμενα στην άπλα σου μπροστά μου,
πίσω κι' αλάργα βάσανα πολλά.
(Κώστας Βάρναλης)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
maxim_97
Πρύτανης


Εγγραφή: 08 Ιαν 2005
Δημοσιεύσεις: 2769
Τόπος: ΑΘΗΝΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούλ 29, 2017 10:49 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ έγραψε:
Γι' αυτό σου λέω να διαβάσεις ο ίδιος και να μη βαριέσαι:για να διαπιστώσεις ότι ο Πλάτων στρέφεται κατά και των φασιστών και των δικτατόρων και των γιαλατζί δημοκρατών.



Γιαννη

Η φυση μας εφτιαξε να ειμαστε αυτοι που ειμαστε με τα καλα και τα ασχημα μας. με τα όχι και τα ναι μας με τα θελω και δεν θελω μας με τις κάθε είδους αρετες και κακιες μας....Αποτελουμε στην τελικη οντα που διαρκως ψάχνονται για το καλυτερο η το χεροτερο. Σε τιποτα δεν καταφέραμε το ΤΕΛΕΙΟ μιας προσπαθειας μας, αλλα σε παρα πολλα ζητήματα καταφέραμε ΘΑΥΜΑΤΑ μεσω της επιστημονικης και μονο αυτης ερευνητικης επιμονης μας. Μια που μιλαμε για το ιδανικο πολίτευμα θα ελεγα πως τετοιο ποτε δεν υπηρξε αλλα ουτε θα υπαρξει βεβαια, διοτι παντα θα υπαρχουν ισχυροι και αδυνατοι στον κοσμο, παντα θα δινονται μαχες διεκδίκησης προνομιων από τους μεν και τους δε...σε μια ατελειωτη κοντρα που τα συμφεροντα τους θα συγκρούονται....Αυτό το καθεστώς περιγράφεται από τον Μαρξ ως η "ΠΑΛΗ των ταξεων" που ασφαλως και προωθεί βελτιώσεις συνθηκων ζωης της κοινωνιας σε πολλα ζητήματα, αλλα πολλες φορες υπαρχουν και "γυρισματα" προς τα πισω....όπως συμβαινει στις μερες μας λογω οικονομικης κρισης του νεοφιλελεφθερισμου της παγκοσμιοποίησης και των μνημονιων στην χωρα μας που την υποχρεωνουν σε πτωχευση οι "δανειστες σωτηρες" μας....

Ο Σοσιαλισμος της ΕΣΣΔ απετυχε οικτρα να "σωσει" τον κοσμο από την ανελευθερια και την γραφειοκρατεια του που εφαρμοσε. Ο Καπιταλισμος νομιζε πως με την παγκοσμιοποιηση ειχε βρει την λυση....Οι νεοφιλελεδες σηκωσαν κεφαλι και καταφεραν πολύ γρηγορα να αποδειξουν την γυμνια των φιλοδοξιων τους ...κανοντας τους φτωχούς φτωχότερους ....Οι δημοκρατιες είναι σε μονιμη κριση παγκοσμια και τιποτα δεν φαινεται στον οριζοντα να μας προκυπτει ...Ισως αν μεταναστεύσουμε καποια στιγμη σε αλλους πλανητες να βρουμε λυσεις τέτοιες που να μπορούμε να επιβιώσουμε κατω από καλυτερες συνθήκες....Οσο θα ζουμε στη Γη ...πολύ χλωμο μου φαινεται να υπάρχουμε ως οντα για μερικες ακομα χιλιαδες χρονια......
_________________
Επίκουρος:
Ο θάνατος δεν υπάρχει ούτε για τους ζωντανούς ούτε για τους πεθαμένους – εφόσον για τους πρώτους δεν υπάρχει, ενώ οι άλλοι δεν υπάρχουν πια".


Έχει επεξεργασθεί απο τον/την maxim_97 στις Σαβ Ιούλ 29, 2017 1:55 pm, επεξεργάσθηκε 1 φορά συνολικά
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα AIM διεύθυνση
spyros
Πρύτανης


Εγγραφή: 21 Αύγ 2008
Δημοσιεύσεις: 3896
Τόπος: Μακεδονία

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούλ 29, 2017 12:42 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Κάτσε ρε Μαξ.
Δηλαδή για να αλλάξουμε πρέπει σώνει και ντε να πάμε σε άλλον πλανήτη;
Δεν μπορούμε να κάτσουμε στ'αυγά μας και απλά να μετανοήσουμε για τις μαλακίες που κάνουμε, αλλάζοντας πορεία στη ζωή μας;

(Βέβαια, θα μου πεις για κάποιους πιο εύκολο είναι να ξενιτευτούν σε άλλον γαλαξία, παρά η μετάνοια, αλλά λέμε τώρα..)
_________________
Μανή, Θεκέλ, Φάρες.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
maxim_97
Πρύτανης


Εγγραφή: 08 Ιαν 2005
Δημοσιεύσεις: 2769
Τόπος: ΑΘΗΝΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούλ 29, 2017 2:08 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

spyros έγραψε:
Κάτσε ρε Μαξ.
Δηλαδή για να αλλάξουμε πρέπει σώνει και ντε να πάμε σε άλλον πλανήτη;
Δεν μπορούμε να κάτσουμε στ'αυγά μας και απλά να μετανοήσουμε για τις μαλακίες που κάνουμε, αλλάζοντας πορεία στη ζωή μας;

(Βέβαια, θα μου πεις για κάποιους πιο εύκολο είναι να ξενιτευτούν σε άλλον γαλαξία, παρά η μετάνοια, αλλά λέμε τώρα..)



χαχαχαχαχαχαχα....τι να μετανοήσουμε βρε Σπυρο.....Για το γεγονός πως η φυση μας εφτιαξε όπως όλα τα αλλα ζωντανα να παλευουμε συμφεροντολογικα για την επιβιωση μας σκοτώνοντας αλλα ζωντανα για να εχουμε την απαραιτητη τροφη....Αν ο "Θεος" σου μας ηθελε να επιβιωνουμε - όλα τα ζωντανα εννοείται - χωρις τροφη ...τοτε σιγουρα δεν θα υπηρχαν ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ απο δημιουργιας της ζωης. Από το φαγητο αρχιζουν τα προβλήματα και για το φαγητο παλευουμε ολη την ζωη μας να κερδίσουμε....υποχρεώνοντας τους πιο αδυνατους να δουλευουν για μας τους εκάστοτε ισχυρούς .... Ο "θεος" σου δεν βοηθαει βλέπεις τους αδυνατους απο τροφη και αρρώστιες. Βοηθαει κατά κανονα τους ισχυρούς και τους κανει πλουσιότερους ....Οι "μεταννοιες" είναι μονο για τους αφελείς τυφλούς ανεγκέφαλους πιστους φαντασματων....εχω κουραστεί να στο λεω....
_________________
Επίκουρος:
Ο θάνατος δεν υπάρχει ούτε για τους ζωντανούς ούτε για τους πεθαμένους – εφόσον για τους πρώτους δεν υπάρχει, ενώ οι άλλοι δεν υπάρχουν πια".
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα AIM διεύθυνση
spyros
Πρύτανης


Εγγραφή: 21 Αύγ 2008
Δημοσιεύσεις: 3896
Τόπος: Μακεδονία

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούλ 29, 2017 3:51 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Πάλι φταίει ο Θεός; Επειδή θέλουν κάποιοι να ζουν σε βάρος των άλλων, φταίει ο Θεός;
Μου φαίνεται ότι είχε δίκιο ο Βολταίρος όταν έλεγε ότι ακόμα και αν δεν υπάρχει Θεός πρέπει να τον εφευρουμε.
Βρε ποιόν θα είχες να γκρινιάξεις αν δεν υπήρχε Θεός;

Εφόσον λοιπόν δεν υπάρχει μετάνοια, όπως ισχυρίζεται, τότε τι είναι αυτό που θα κάνει τον κλέφτη να πάψει να είναι κλέφτης στον άλλο πλανήτη;
Και σε άλλον γαλαξία να πάμε πάλι τα ίδια θα βρίσκουμε μπροστά μας.

Παρτο χαμπάρι. Χωρίς εξομολόγηση και μετάνοια, δεν υπάρχει σωτηρία. -
_________________
Μανή, Θεκέλ, Φάρες.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
maxim_97
Πρύτανης


Εγγραφή: 08 Ιαν 2005
Δημοσιεύσεις: 2769
Τόπος: ΑΘΗΝΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούλ 29, 2017 4:14 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

spyros έγραψε:
Πάλι φταίει ο Θεός; Επειδή θέλουν κάποιοι να ζουν σε βάρος των άλλων, φταίει ο Θεός;
Μου φαίνεται ότι είχε δίκιο ο Βολταίρος όταν έλεγε ότι ακόμα και αν δεν υπάρχει Θεός πρέπει να τον εφευρουμε.
Βρε ποιόν θα είχες να γκρινιάξεις αν δεν υπήρχε Θεός;

Εφόσον λοιπόν δεν υπάρχει μετάνοια, όπως ισχυρίζεται, τότε τι είναι αυτό που θα κάνει τον κλέφτη να πάψει να είναι κλέφτης στον άλλο πλανήτη;
Και σε άλλον γαλαξία να πάμε πάλι τα ίδια θα βρίσκουμε μπροστά μας.

Παρτο χαμπάρι. Χωρίς εξομολόγηση και μετάνοια, δεν υπάρχει σωτηρία. -



Λεγε μου τετοια να γελαω Σπυρο....Βρε δεν είναι πως ΘΕΛΟΥΝ καποιοι να ζουν εις βαρος των αλλων.....ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΜΑΣ ΥΠΟΣΤΑΣΗΣ ΩΣ ΖΩΝΤΑΝΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ....Αν ΕΣΤΩ πιστεψουμε - λογω βλακείας μας - πως ο Θεος μας εφτιαξε ΕΤΣΙ....τοτε Αυτος φταιει για το αλληλοφαγωμα μας ....ΤΙ ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΜΑΣ ΛΕΣ ΤΩΡΑ ....ΑΛΛΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΣΙ ...ΑΛΛΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΕΙ ...

Και καλα ας πουμε πως γεννιωμαστε "αμαρτωλοι" όπως μας θελει η θρησκεια σου....Όλα τα ζωντανα που λειτουργουν το ιδιο όπως εμεις και παλευουν για την επιβιωση τους σκοτώνοντας κι' αυτά ....είναι κι' αυτά "αμαρτωλα"....τι θα πεις σ' αυτά τα πλασματα ....Μετανοητε γιατι χανομαστε όπως λετε στους αφελείς οπαδους σας....Τι άλλο να σου πω βρε Σπυρο ....Εξαντληθηκα ...
_________________
Επίκουρος:
Ο θάνατος δεν υπάρχει ούτε για τους ζωντανούς ούτε για τους πεθαμένους – εφόσον για τους πρώτους δεν υπάρχει, ενώ οι άλλοι δεν υπάρχουν πια".
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα AIM διεύθυνση
spyros
Πρύτανης


Εγγραφή: 21 Αύγ 2008
Δημοσιεύσεις: 3896
Τόπος: Μακεδονία

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούλ 29, 2017 9:06 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Έχεις μια ανεξήγητη και αλλόκοτη τάση να εξισώνεις τον εαυτό σου με τα ά-λογα ζώα.
Ανεξάρτητα του τι πιστεύεις ότι είσαι, εγώ Μαξ δεν σε βλέπω ως ζώο.
Ενώ λοιπόν ποτέ δεν μου πέρασε από το μυαλό να προτρέψω ένα ζώο σε εξομολόγηση και μετάνοια, απεναντίας θεωρώ ότι η παραπάνω πράξη αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες αρετές του ανθρώπου κατ απόλυτη αποκλειστικότητα.
Το γεγονός ότι σε προτρέπω σε μια τέτοια ενέργεια, δείχνει την πίστη μου ότι δεν σε θεωρώ ά-λογο ζώο, αλλά μία λογική και ανώτερη των ζώων ύπαρξη.
_________________
Μανή, Θεκέλ, Φάρες.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
maxim_97
Πρύτανης


Εγγραφή: 08 Ιαν 2005
Δημοσιεύσεις: 2769
Τόπος: ΑΘΗΝΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιούλ 30, 2017 5:54 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

spyros έγραψε:
Έχεις μια ανεξήγητη και αλλόκοτη τάση να εξισώνεις τον εαυτό σου με τα ά-λογα ζώα.
Ανεξάρτητα του τι πιστεύεις ότι είσαι, εγώ Μαξ δεν σε βλέπω ως ζώο.
Ενώ λοιπόν ποτέ δεν μου πέρασε από το μυαλό να προτρέψω ένα ζώο σε εξομολόγηση και μετάνοια, απεναντίας θεωρώ ότι η παραπάνω πράξη αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες αρετές του ανθρώπου κατ απόλυτη αποκλειστικότητα.
Το γεγονός ότι σε προτρέπω σε μια τέτοια ενέργεια, δείχνει την πίστη μου ότι δεν σε θεωρώ ά-λογο ζώο, αλλά μία λογική και ανώτερη των ζώων ύπαρξη.



Η Εβραιοχριστιανικη θρησκεια σου λεει πως τα ζωα δεν εχουν ΛΟΓΙΚΗ και ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ...Λοιπον για να τελειώνουμε μια και καλη....Ολοι οι ζωντανοι οργανισμοι -από τον μικροτερο εως τον μεγαλυτερο από το μικροβιο εως τον Ελεφαντα - εχουν και ΛΟΓΙΚΗ και αισθηματα. Αγαπανε, πονανε κυνηγουν και ψαχνουν το καθημερινο φαγητο τους , αναπαραγωνται μονο μεσω σεξουαλικης συνεύρεσης, δεν αυτοκτονούν, είναι επιφυλακτικα στους κινδυνους από αλλα ζωντανα, εχουν κι' αυτά τις ανασφάλειες τους, και γενικα όλα τα στοιχεια εκεινα που αφορουν και το δικο μας ειδος....

Η ΖΩΗ ΓΕΝΙΚΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΠΥΡΟ ΚΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠ' ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΗ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ. Η ΖΩΗ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ Σ' ΑΥΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΝΤΑΝΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠ' ΑΥΤΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΤΡΟΦΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΕΧΟΥΝ Η ΑΠΛΑ ΝΑ ΤΑ "ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ" ΜΕ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ...

Βεβαια η θρησκεια σου υποτιμα ολο τον ζωικο κοσμο ...και μας λεει το παραμυθι της Βιβλου πως ο "Θεος" εφτιαξε όλα τα ζωντανα για να εξυπηρετούνται αποκλειστικα και μονο οι ανάγκες των ανθρωπων.....αργοτερα ανακαλυψαν πως πρεπει και να "αγαπανε" με ΜΙΣΟΣ για οτιδήποτε διαφορετικο από αυτους. Αυτος είναι ο δάσκαλος σου Σπυρος ....Ο Εβραιοχριστιανισμος της βαρβαρότητας, της μισαλλοδοξίας, της κακομοιριας και της ΑΧΑΡΗΣ ΖΩΗΣ.
Απαγορευει όλα οσα μπορουν να κανουν ευτυχισμένους τους ανθρώπους....

Το γελιο , η χαρα , το τραγουδι, ο χορος, ο αθλητισμος, το θεατρο που μπορει να διαπαιδαγωγεί και να προβληματιζει είναι για πεταμα στον καλαθο των αχρηστων ...Ο οικτος, το κλαμα, η κακομοιρια, η υποτιμιση ολου του υπολοιπου ζωικου κοσμου και η βαρβαροτητα εναντιον καθε διαφορετικου μαζι με την ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ... είναι αυτά που χαρακτηριζει έναν "καλο" εβραιοχριστιανο ....
_________________
Επίκουρος:
Ο θάνατος δεν υπάρχει ούτε για τους ζωντανούς ούτε για τους πεθαμένους – εφόσον για τους πρώτους δεν υπάρχει, ενώ οι άλλοι δεν υπάρχουν πια".
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα AIM διεύθυνση
spyros
Πρύτανης


Εγγραφή: 21 Αύγ 2008
Δημοσιεύσεις: 3896
Τόπος: Μακεδονία

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιούλ 30, 2017 7:56 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Μαξ, μου δίνεις την εντύπωση ότι όλη την ζωή σου την έχεις περάσει μπροστά από μία τηλεόραση, βλέποντας σειρές καρτούν, όπου κουνέλια, ποντίκια, σκυλιά, έντομα ακόμα και φυτά, συμπεριφέρονται ακριβώς όπως πιστεύεις. Σου θυμίζω τον Ντόναλντ Ντακ και τα ανίψια του, τον Ροζ Πάνθηρα, την Μάγια τη μέλισσα, Μπο σφουγγαράκι κλπ.
Μαξ, η πραγματική ζωή δεν έχει σχέση με τα παραπάνω.
Λυπάμαι, αλλά είναι αδύνατο να με πείσεις και ότι και να γράφεις, δεν θα πάψω ποτέ να ισχυρίζομαι ότι είσαι κάτι ανώτερο από τα φυτά και τα ζώα.
_________________
Μανή, Θεκέλ, Φάρες.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Φιλοσοφικοί Προβληματισμοί Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενο  1, 2, 3, 4, 5  Επόμενο
Σελίδα 2 από 5

 
Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης





Μηχανισμός forum: PHPBB

© filosofia.gr - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του.

Υλοποίηση, Φιλοξενία: Hyper Center