Θ.ΒοήθειαςΘ.Βοήθειας   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Εγγεγραμμένα μέληΕγγεγραμμένα μέλη   Ομάδες ΧρηστώνΟμάδες Χρηστών  ΕγγραφήΕγγραφή  ΠροφίλΠροφίλ 
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Οι σύγχρονες ιδέες για το Σύμπαν
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενο  1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 44, 45, 46  Επόμενο
 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Φιλοσοφικοί Προβληματισμοί
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
ΑΥΘΟΡΜΗΤΟΣ
Πρύτανης


Εγγραφή: 15 Φεβ 2010
Δημοσιεύσεις: 798

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Απρ 24, 2017 10:40 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

gianiss έγραψε:



Σε ένα φόρουμ φιλοσοφίας , είναι “λογικό” να υπάρχει δυσπιστία για κάθε άποψη “φανταστική” , χωρίς καμία “λογική” τεκμηρίωση.
Σαν λογικά όντα , οφείλουμε να ορίζουμε τα νοήματα των όρων που χρησιμοποιούμε σε μια συζήτηση , για να υπάρχει κάποια στοιχειώδης συνεννόηση .

.


Ο σκαπανέας τεκμηριώνει τις απόψεις του με απλή ,πεντακάθαρη λογική που μπορεί να αντιληφθεί κάθε άτομο .
Εσύ και ο νεοφώτιστος Ιωάννης δεν τις σέβεστε ,ούτε συζητάτε για αυτές ,αλλά μονίμως παρουσιάζεται ανούσιες αντιπαραθέσεις ,αντιπαραθέσεων σκόπιμα .
Εγώ γνωρίζω γιατί το κάνετε .
Εσείς γνωρίζετε ??????
Δηλαδή να μπω και εγώ σε αυτήν την διαδικασία ,να επιχειρηματολογώ και εσείς να με βομβαρδίζεται με αντιπαραθέσεις ,μέχρι να παραδεχτώ τις δικές σας ,η να αποχωρήσω ???
Αυτός είναι ένας άρρωστος τρόπος επικοινωνίας και επειδή αγαπάω την πνευματική μου υγεία θα την διαφυλάξω ,δίχως να ασχοληθώ σοβαρά με τις απόψεις σας .
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
skapaneas
Πρύτανης


Εγγραφή: 13 Μάϊ 2007
Δημοσιεύσεις: 12421
Τόπος: Εδώ ........ Χρόνος: Τώρα ....... Τρόπος: Απλά + Λαϊκά

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Απρ 25, 2017 5:59 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Όποιος λεει οτι ειναι ο ανθρωπος δεν ξερει τι λεει $ Κατανοω αρα Υπαρχω $ Αν μετανοησεις πριν αμαρτησεις οταν αμαρτησεις δεν θα μετανοησεις

ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ έγραψε:
skapaneas έγραψε:
ο θανατος ο προσωπικος δεν ειναι μια διαδικασια αλλά ενα γεγονος στιγμιαιο της ζωης
Και πρεπει να διευκρινιστει τι ειναι αυτο που συνιστα το ( στιγμιαιο ) γεγονος του προσωπικου θανατου
Σιγουρα δεν ειναι η αποσυνθεση, η οποία ακολουθει φυσικα το ( στιγμιαιο ) γεγονος του προσωπικου θανατου και αφορα το υλικο σωμα που παραμενει συγκροτημενο ακομα, αμεσως μετα τον προσωπικο θανατο

Αρα : θανατος ≠ αποσυνθεση ( 0 )

Ο συλλογισμός στηρίζεται σε εμπειρικά δεδομένα κι όχι πλάσματα της φαντασίας.
Κάθε ον που πεθαίνει
αποσυντίθεται κι αυτό είναι εμπειρία συνολική της ανθρωπότητας ...εκτός κι αν έχεις καμιά σοβαρή απόδειξη περί του αντιθέτου...σιγά μην έχεις !

skapaneas έγραψε:
Επι πλεον η προταση ( Α ) ειναι λαθος, διοτι αν με τη συλληψη μπαινουμε στη διαδικασια της συνθεσης, ειναι εξισου βεβαιο οτι μπαινουμε και στη διαδικασια της αποσυνθεσης, αποτελεσμα της οποίας ειναι και το στιγμιαιο γεγονος του συμβατικου ( προσωπικου ) θανατου


Συνεπως οι προτασεις ( 1 ) κ΄( 2 ) δεν οδηγουν στην ( Α ) αλλά στην ( Α΄) : Ύπαρξη=Ζωή=Σύνθεση κ΄Αποσύνθεση

Είναι αυτονόητο πως μιλάω για την πλήρη αποσύνθεση ενός νεκρού όντος κι όχι την μερική που συμβαίνει κατά τη διάρκεια της ζωής αλλά αναπληρώνεται ώστε να διατηρείται η ζωή.
Κι επειδή ή νεκρό θα είναι ένα ον ή ζωντανό,η πρόταση εξακολουθεί να ισχύει:

ΥΠΑΡΞΗ=ΖΩΗ=Ή ΣΥΝΘΕΣΗ (διαδικασίες μείωσης της εντροπίας) Ή ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ (μέγιστος βαθμός εντροπίας)

Εσυ ο ιδιος επαληθευεις αυτο που λεω

Και στη δυο επισημασμενες στην παραθεση περιπτωσεις, αναφερεσαι στην αποσυνθεση μετα το γεγονος του θανατου
Και ειναι γνωστο σε ολη την ανθρωποτητα οτι η αποσυνθεση στην οποία αναφερεσαι, η πληρης δηλαδη, δεν μπορει να επελθει φυσιολογικα αν δεν προηγηθει βεβαιωμενα το [ στιγμιαιο οσο και συμβατικο, συναμα δε και προσωπικο ( κανείς δεν μπορει να πεθανει για λογαριασμο άλλου, με εξαιρεση φυσικα το Χριστο που πεθανε συνειδητα για λογαριασμο ολων μας και μετα αναστηθηκε : θανατω θανατον πατησας : πραγμα που ισοδυναμει με επαναγεννηση, γι΄αυτο και δεν αναγνωριζοταν αμεσα ως ο Χριστος μετα την ανασταση του συμφωνα με τις μαρτυριες στα Ευαγγελια ) ] γεγονος του θανατου

Κατα συνεπεια : συλληψη ( συντηξη ετεροφυλων και ομοειδων γαμετων ) και θανατος [ αποσυνδεση κυβερνητη ( αυτο που θα μπορουσαμε να πουμε απλοϊκα ψυχη ) απο το λεγομενο φυσικο σωμα ] ειναι δυο στιγμιαια γεγονοτα στον ατομικο κυκλο της ζωης καθενος, η οποια περιλαμβανει στα δυο του "ημικυκλια" τη συνθεση και την αποσυνθεση, χωρις να ειναι απαλλαγμενα αυτα τα ημικυκλια απο την αποσυνθεση το πρωτο και τη συνθεση το δευτερο
Απλα και μονο το μεγαλυτερο ποσοστο της συνθεσης στο πρωτο και της αποσυνθεσης στο δευτερο ειναι αυτα που δινουν τον κεντρικο χαρακτηρα σε καθε ενα απο τα δύο "ημικυκλια" της ατομικης ζωης
( Η συνθεση, οπως συμβαινει στο δευτερο ατομικο ημικυκλιο ζωης, αυτο το μετα θανατο, ειναι η διαδικασια που επιτρεπει την επαναγγενηση του ατομου, ενω η αποσυνθεση κατα τη διαρκεια της φυσικης ζωης, ειναι αυτη που επιτρεπει την εκπληρωση του "λογου" της φυσικης ζωης ο "οποίος" εχει αποφασισθει πριν την γεννηση αρχικα ή την επαναγεννηση στην κατασταση της επαναλαμβανομενης επανενσαρκωσης του ατομου )



σημειωση
ενα ον δεν μπορει να ειναι ή νεκρο ή ζωντανο
ειναι αντιφαση
το ον εξ ορισμου ειναι "κατι" ζωντανο Cool


"Ελλάς γαρ μόνη ανθρωπογενή φυτόν ουράνιον και βλάστημα Θείον ηκριβωμένον, λογισμόν αποτίκτουσα οικειούμενον επιστήμην" ( Ι. Χρ. )
"Η κοινωνία αρέσκεται να ζει στην ασφάλειά της, κι αυτό πρακτικά σημαίνει πως ζει μέσα στα σημερινά δεδομένα, που ταυτόχρονα όμως αποτελούν και τον τοίχο που δεν αφήνει τίποτα καινούργιο να εισέλθει" ( Ouliathis ) Idea "... η λογική λέει ότι "είναι αδύνατον να δούμε έξω από το κουτί όταν
είμαστε όντα του κουτιού"" ( Bugman )
Idea αν δε βαλεις το νερο στ΄αυλακι που παει στ΄αμπελι σου δε θε να΄χεις ποτέ κρασι πάνω στο τραπεζι σου
_________________
Ο ανθρωπος ειναι ο λογος του συμπαντος
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Bugman
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιούλ 2003
Δημοσιεύσεις: 13585
Τόπος: Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Απρ 25, 2017 9:53 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Φθάσαμε στο θάνατο, στο τι είναι ύπαρξη. Η επιστήμη πρωτίστως ενδιαφέρεται για τις επιπτώσεις, τα φαινόμενα που ακολουθούν, ώστε εμπορικά να δώσει προϊόντα που θα ελέγχουν το αποτέλεσμα. Η μετάβαση στην ανυπαρξία, έχει προ καιρού γίνει προϊόν επιστήμης, βλέπε όπλα, χημικά, πυρηνικά.
Όμως και το ηλιακό μας σύστημα, χωρίς να είναι απαραίτητη μια δική μας παρέμβαση, θα κάνει το κύκλο του, και θα μεταλλαχτεί σε κάτι λιγότερο λειτουργικό, με μηδαμινή σχετικά ενέργεια. Εδώ πάλι η επιστήμη, έχει την αξία της, στο να δώσει λύσεις σε σχέση με αυτό που δεν μπορεί να αλλάξει, διότι μπορεί να μας δώσει τα μέσα να πάμε αλλού. Η λύση δηλαδή έρχεται όταν το πρόβλημα αλλάζει πλαίσιο. Άλλο πλαίσιο το εμείς και το ηλιακό σύστημα, και άλλο το εμείς και ο γαλαξίας. Στο δεύτερο έχουμε περισσότερες επιλογές.
Ο θάνατος στο πλαίσιο άνθρωπος - φυσικό περιβάλλον είναι μια κατάσταση δίχως επιστροφή. Ο θάνατος στο πλαίσιο άνθρωπος-άνθρωπος, μπορεί να έχει πολλές μορφές, όπως ο χωρισμός, ως έλλειψη επικοινωνίας. Πχ όσο ανύπαρκτος είναι ο Χ θανόντας, το ίδιο ανύπαρκτος/τη είναι αυτός/αυτή που προτιμά την απομόνωση, την μη επικοινωνία.
Στο πλαίσιο άνθρωπος - ιστορία, ουδέποτε πεθαίνει κανείς, αλλά λέμε έφυγε ή κοιμήθηκε, για να δείξουμε ότι κάτι κάνει αλλού, ή αλλιώς, αλλά συνάμα η αναφορά μας στον άνθρωπο είναι παράδοχή ύπαρξης, μια συνέχιση των επιδράσεων του ατόμου αυτού.
Εν τέλει θάνατος είναι η απουσία επίδρασης ενός αρχικά δραστικού όντος. Η επίδραση είναι δεύτερου βαθμού δράση, είναι η δράση άλλων όντων με αίτιο μια αρχική δράση ενός όντος που επιδρά σε αυτά. Η διαφορά εδώ είναι στο πλαίσιο, από το ον, με δράση ή χωρίς δράση, στο ον ως αυτό που επιδρά σε άλλα όντα. Δεν μιλάμε για το ον χωρίς δράση, αφού δεν μπορούμε να έχουμε άμεση γνώση του βαθμού δράσης, αλλά μπορούμε να μιλάμε για τις επιδράσεις του σε μας, αυτό που εν τέλει καταλαβαίνουμε.
Ακόμα και η απουσία περαιτέρω επίδρασης, δεν αναιρεί την συνείδηση του όντος, της ύπαρξης. Το να λέμε δεν υπάρχει κάτι, γίνεται όταν περιορίσουμε το πλαίσιο, πχ δεν υπάρχει άλλος στο σπίτι, ο χώρος και ο χρόνος μπορούν να περιοριστούν.

Τέλος να δούμε ότι άλλο ο τύπος για κάτι, και άλλο η παρουσία του. Το πρώτο είναι υπαρκτό στο μυαλό μας, στο πλαίσιο άνθρωπος - σκέψη. Το άλλο μπορεί να υπάρχει στο πλαίσιο ανθρώπινη σκέψη - φυσική παρουσία. Το πρώτο όμως είναι ικανό να επιδράσει στο δεύτερο. Με αυτήν την έννοια, το πλαίσιο είναι ένα ον...Οι σκέψεις μας ανήκουν στο ον που περιλαμβάνει το σώμα μας, ή αυτό που κατά τύπο μας περιγράφει ως ανθρώπους, και κατά παρουσία μας ονομάζει, μας ξεχωρίζει. Αυτό δηλαδή που δεν φαίνεται σε μια φωτογραφία μας, που μπορεί να γράφει όνομα, και φαίνεται ότι είμαστε "άνθρωποι", είναι το ον που περιέχει τις σκέψεις μας, και αυτό είναι πραγματικά το δραστικό ον. Θάνατος για τον θανόντα δεν είναι η απουσία επίδρασης...γιατί αυτή μπορεί να συνεχίζει, αλλά η μη παραγωγή νέων σκέψεων. Το δραστικό ον δηλαδή δεν παράγει νέες σκέψεις, ενώ συνεχίζει να επιδρά, και το σώμα να σαπίζει.
Ομοίως και ο Ήλιος σαν ον επιδρά, αλλά κάποια στιγμή θα χάσει την "ενέργειά" του, την τάση να επιδρά, ποικιλομόρφως, και θα μείνει σε μια κατάσταση μόνιμης ισχνής δράσης. Πράγματι ο Ήλιος δεν έχει σταθερή διασπορά ενέργειας. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να δώσει τρομερή ενέργεια, σαν να είναι ο λόγος του, οι σκέψεις του. Δηλαδή το ον που επιδρά μέσω του ήλιου είναι το πλαίσιο ήλιος-ενέργεια. Η εικόνα του Ήλιου δεν δίνει επακριβώς το πραγματικό ον, αυτό που επιδρά σε μας. Ομοίως μπορούμε να πάμε πιο πάνω, στο γαλαξία, στο σμήνος γαλαξιών, στο Σύμπαν. Υπάρχει πάνω από αυτό που φαίνεται, το ον που περιέχει την εικόνα - παρουσία, αλλά και την ενέργεια/ιδέα/θέληση να δράσει.Το σύμπαν θα πεθάνει όταν δεν θα δρα το ον αυτό. Θα υπάρχει εικόνα του, παρουσία του, θα υπάρχουν επιδράσεις, αλλά όχι παραγωγή νέων "σκέψεων".
Το ερώτημα εδώ που μπαίνει είναι..."Μήπως ζούμε σε ένα νεκρό Σύμπαν". Δηλαδή οι επιδράσεις έχουν "κανονισθεί" και το ον δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι, και απλά παρακολουθούμε την αποσύνθεση του!
_________________
Σκορπίστε γνώση, μαζέψτε χαρά!

Η γνώση δεν μπορεί να πουληθεί: Γιατί ενώ κάθε εμπόρευμα μπορεί να επιστραφεί, η γνώση δεν μπορεί να επιστραφεί!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
gianiss
Πρύτανης


Εγγραφή: 18 Ιούλ 2011
Δημοσιεύσεις: 6073

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Απρ 25, 2017 10:00 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

skapaneas έγραψε:
Όποιος λεει οτι ειναι ο ανθρωπος δεν ξερει τι λεει $ Κατανοω αρα Υπαρχω $ Αν μετανοησεις πριν αμαρτησεις οταν αμαρτησεις δεν θα μετανοησεις

gianiss έγραψε:
Οπωσδήποτε η ζωή – όπως αυτή εννοείται να χαρακτηρίζει κάθε ζωντανό (μοριακά) οργανισμό – είναι ένα ακόμα κατηγόρημα/χαρακτηριστικό του όντως υπαρκτού.
Είναι έννοια που εμπεριέχεται – όπως όλα τα κατηγορήματα της ύπαρξης – στην ύπαρξη , δεν ταυτίζεται και ούτε νοείται να υπάρχει παράλληλα με την ύπαρξη .

Έτσι κάθε ζωντανή οντότητα , είναι και υπαρκτή , χωρίς να ισχύσει και το αντίστροφο , όπως συμβαίνει στις ταυτότητες.
Συμπέρασμα ...
Κάθε τι “υπαρκτό” , δεν νοείται υποχρεωτικά να είναι και “ζωντανό”

Και να το ξεκαθαρίσουμε .
Υπαρκτό είναι κάθε τι – οτιδήποτε – που νοείται να υφίσταται σαν οντότητα “κάτι” .
ΔΕΝ είναι υπαρκτό και δεν μπορεί να νοηθεί πως υπάρχει - ούτε καν σαν υπόθεση και ούτε σαν αντίθεση - "κατι" μη υπαρκτό

Ασυναρτησιες !!!




Για να το λες εσύ , θα πει πως είμαι σε καλό δρόμο .
Θα ανησυχούσα πολύ, αν συμφωνούσες και θα έψαχνα απεγνωσμένα να βρω που έχω κάνει λάθος.

Ευχαριστώ πολύ φίλε μου!
Με ενθαρρύνεις με τον τρόπο σου

.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
gianiss
Πρύτανης


Εγγραφή: 18 Ιούλ 2011
Δημοσιεύσεις: 6073

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Απρ 25, 2017 10:18 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Παράθεση:
ΑΥΘΟΡΜΗΤΟΣ
Η επιστήμη ακόμη ερευνά την ύλη ,το σύμπαν και γενικότερα ότι υπάρχει στο διάστημα .
Και θα συνεχίζει να την ερευνά.
Ο ερευνών ευρίσκει και μαθαίνει .
Παράθεση:
Η γνώση είναι άπειρη ,γιατί αν δεν ήταν ,τώρα θα γνωρίζαμε τι είναι ύλη, τι είναι σύμπαν και τι διάστημα και φυσικά για ποιον λόγο υπάρχουν .

Ο άνθρωπος θα μπορούσε να γνωρίζει τα πάντα – να ήταν δηλαδή σοφός - , αν είχε την ίδια ηλικία με την ύπαρξη
Παράθεση:
Αν μου αποδείξεις το αντίθετο ,ότι εσύ γνωρίζεις και προσπαθήσεις να εξηγήσεις και σε άλλους μέσω της λογικής σου, τι είναι όλα αυτά και γιατί υπάρχουν ,θα αντιληφθώ και εγώ τον τρόπο σκέψης σου .


Θα πρέπει πρώτα εσύ να μου απαντήσεις αυτά που σε ρώτησα για τα νοήματα των ουσιαστικών που αναφέρεσαι .
Παράθεση:
Μέχρι τώρα κάνεις αντιπαραθέσεις ,αντί αντιπαραθέσεων ,κρίνεις και δεν γράφεις για τις δικές σου απόψεις .

Λάθος!
Ότι γράφω είναι δικές μου απόψεις και τις έχω συζητήσει πολλές φορές στο φόρουμ .
Δεν τις έχω κουβεντιάσει μαζί σου , γιατί δεν ξέρω τα νοήματα και την ορολογία που εσύ χρησιμοποιείς για βασικά ουσιαστικά .
Καλοπροαίρετα σου ζήτησα να μου εξηγήσεις τι εννοείς όταν αναφέρεσαι σε “ζωή” , “σύμπαν” κλπ κλπ
Προφανώς δεν ξέρεις , ή δεν θες , ή δεν μπορείς να εξηγήσεις τι λες .

Παράθεση:
Γράφω , είμαστε ζωντανά κύτταρα ζωντανής άπειρης οντότητας ,μέσα στην οποία υπάρχει και το σύμπαν στο οποίο φαινομενικά εκδηλώνονται οι υπάρξεις μας .
Ο.Κ δεν το στηρίζω με επιχειρήματα



Επαναλαμβάνω , θα πρέπει να εξηγήσεις τι ονομάζεις “ζωή” (άρα και ζωντανό) , τι ονομάζεις “σύμπαν” και τι “άπειρη οντότητα” που κατά την άποψή σου εμπεριέχει το “σύμπαν” .
Έχει ενδιαφέρον να εξηγήσεις πως οδηγήθηκες στον διαχωρισμό των ανθρώπων σε ζωντανούς και νεκρούς , δίνοντας μάλιστα και στατιστικά στοιχεία 10% ζωντανοί , 80% ψόφιοι , 10% άγνωστης ζωτικής κατάστασης (αυτό το 10% δεν το αναφέρεις , αλλά είναι το ποσοστό που υπολείπεται για το 100% του δείγματος, έτσι το υποθέτω)
Παράθεση:


Εσύ μπορείς να γράψεις μια σύγχρονη ιδέα για το σύμπαν και να την στηρίξεις με δικά σου λογικά επιχειρήματα ?????


Υπάρχουν δυο τρεις σύγχρονες θεωρίες φυσικής , πολύ καλά τεκμηριωμένες θεωρητικά , που θα πρέπει να αποδειχθούν πειραματικά οι προβλέψεις τους , για να γίνουν αποδεχτές .
Προσπάθειες γίνονται σε πολλές κατευθύνσεις.
Η έρευνα συνεχίζεται
Παράθεση:
Δηλαδή να μπω και εγώ σε αυτήν την διαδικασία ,να επιχειρηματολογώ και εσείς να με βομβαρδίζεται με αντιπαραθέσεις ,μέχρι να παραδεχτώ τις δικές σας ,η να αποχωρήσω ???
Η αντιπαράθεση απόψεων βοηθά τον διάλογο και την έρευνα ενός θέματος , όταν γίνονται τεκμηριωμένα με λογικά επιχειρήματα .
Παράθεση:
Αυτός είναι ένας άρρωστος τρόπος επικοινωνίας και επειδή αγαπάω την πνευματική μου υγεία θα την διαφυλάξω ,δίχως να ασχοληθώ σοβαρά με τις απόψεις σας .
Άρρωστος τρόπος είναι η διατύπωση αόριστων γενικόλογων απόψεων , και η άρνηση ή αδυναμία λογικής τεκμηρίωσής τους .
Άρρωστος τρόπος , είναι να λέει ο καθένας ότι του κατέβει , ή ότι “τρελό” ή “φανταστικό” άκουσε ή διάβασε κάπου και τον εντυπωσίασε , χωρίς να μπορεί να το τεκμηριώσει με λογικά επιχειρήματα .


.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
skapaneas
Πρύτανης


Εγγραφή: 13 Μάϊ 2007
Δημοσιεύσεις: 12421
Τόπος: Εδώ ........ Χρόνος: Τώρα ....... Τρόπος: Απλά + Λαϊκά

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Απρ 25, 2017 10:30 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Όποιος λεει οτι ειναι ο ανθρωπος δεν ξερει τι λεει $ Κατανοω αρα Υπαρχω $ Αν μετανοησεις πριν αμαρτησεις οταν αμαρτησεις δεν θα μετανοησεις

gianiss έγραψε:
Για να το λες εσύ , θα πει πως είμαι σε καλό δρόμο .
Θα ανησυχούσα πολύ, αν συμφωνούσες και θα έψαχνα απεγνωσμένα να βρω που έχω κάνει λάθος.

Ευχαριστώ πολύ φίλε μου!
Με ενθαρρύνεις με τον τρόπο σου

Το οτι εισαι στο δρομο, ειναι βεβαιο Cool
Το αν ειναι καλος ή οχι, μονο εσυ το ξερεις ( δηλαδη ελπιζω και ευχομαι να το ξερεις και να μην πηγαινεις στα τυφλά )

Ξερεις αληθεια που πας ως ανθρωπος λογικος ;
Πέρα βεβαιως απο το θανατο σου το φυσικο που ειναι υπερσιγουρο οτι σε περιμενει αφου το πιστευεις ακραδαντα και ( ασυνειδητα ) κάνεις καθε τι για αυτο

Και μη με ρωτησεις πως γινεται αυτο, γιατι ειναι κανονας πως ο,τι πιστευει ο ανθρωπος ειναι αναποφευκτη πυξιδα στη ζωη του για να δρα σε καθε εκφανση της ειτε το καταλαβαινει ειτε οχι

ηθικο διδαγμα
προσεχε τι πιστευεις γιατι τελικα θα το βιωσεις


"Ελλάς γαρ μόνη ανθρωπογενή φυτόν ουράνιον και βλάστημα Θείον ηκριβωμένον, λογισμόν αποτίκτουσα οικειούμενον επιστήμην" ( Ι. Χρ. )
"Η κοινωνία αρέσκεται να ζει στην ασφάλειά της, κι αυτό πρακτικά σημαίνει πως ζει μέσα στα σημερινά δεδομένα, που ταυτόχρονα όμως αποτελούν και τον τοίχο που δεν αφήνει τίποτα καινούργιο να εισέλθει" ( Ouliathis ) Idea "... η λογική λέει ότι "είναι αδύνατον να δούμε έξω από το κουτί όταν
είμαστε όντα του κουτιού"" ( Bugman )
Idea αν δε βαλεις το νερο στ΄αυλακι που παει στ΄αμπελι σου δε θε να΄χεις ποτέ κρασι πάνω στο τραπεζι σου
_________________
Ο ανθρωπος ειναι ο λογος του συμπαντος
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
gianiss
Πρύτανης


Εγγραφή: 18 Ιούλ 2011
Δημοσιεύσεις: 6073

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Απρ 25, 2017 10:34 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

ΑΥΘΟΡΜΗΤΟΣ έγραψε:


Ο σκαπανέας τεκμηριώνει τις απόψεις του με απλή ,πεντακάθαρη λογική που μπορεί να αντιληφθεί κάθε άτομο .
Εσύ και ο νεοφώτιστος Ιωάννης δεν τις σέβεστε ,ούτε συζητάτε για αυτές


Μα ο φίλος μου ο σκαπανέας , είναι ως γνωστόν, ο εμπνευστής και θεμελιωτής της περίφημης θεωρίας του “συνειρμικού λογισμού” .
Είναι προφανές πως γνωρίζεις πολύ καλά αυτή την σπουδαία θεωρία.
Θα πρέπει να είσαι και εσύ ένας από τους φανατικούς “φαν” του

Είναι ιεροσυλία κάθε σύγκριση μαζί του

.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
skapaneas
Πρύτανης


Εγγραφή: 13 Μάϊ 2007
Δημοσιεύσεις: 12421
Τόπος: Εδώ ........ Χρόνος: Τώρα ....... Τρόπος: Απλά + Λαϊκά

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Απρ 25, 2017 11:19 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Όποιος λεει οτι ειναι ο ανθρωπος δεν ξερει τι λεει $ Κατανοω αρα Υπαρχω $ Αν μετανοησεις πριν αμαρτησεις οταν αμαρτησεις δεν θα μετανοησεις

gianiss προς ΑΥΘΟΡΜΗΤΟ
έγραψε:
Επαναλαμβάνω , θα πρέπει να εξηγήσεις τι ονομάζεις “ζωή” (άρα και ζωντανό) , τι ονομάζεις “σύμπαν” και τι “άπειρη οντότητα” που κατά την άποψή σου εμπεριέχει το “σύμπαν”

gianiss προς ΑΥΘΟΡΜΗΤΟ
"
έγραψε:
Σε ρώτησα καλοπροαίρετα , να εξηγήσεις τι ονομάζεις “ζωή” , τι ονομάζεις “σύμπαν” , αλλά και ...

................

Αν δεν ορίσεις με σαφήνεια τι ονομάζεις “ζωή” , το ερώτημα σου αν είναι ή δεν είναι ζωντανό το περιβάλλον που ζούμε , είναι ασαφές .
Δεν το καταλαβαίνεις?
Αυτά που λες και ρωτάς , είναι αόριστα , και γενικόλογα .

Φιλοσοφία χωρίς λογική τεκμηρίωση δεν είναι φιλοσοφία
...............

gianiss προς ΑΥΘΟΡΜΗΤΟ
"
έγραψε:
Σε ένα φόρουμ φιλοσοφίας , είναι “λογικό” να υπάρχει δυσπιστία για κάθε άποψη “φανταστική” , χωρίς καμία “λογική” τεκμηρίωση.
Σαν λογικά όντα , οφείλουμε να ορίζουμε τα νοήματα των όρων που χρησιμοποιούμε σε μια συζήτηση , για να υπάρχει κάποια στοιχειώδης συνεννόηση .
Έτσι όταν μιλάμε για “ζωή” , καταλαβαίνουμε για ποιο θέμα μιλάμε

......................

Ζητας απο τον ΑΥΘΟΡΜΗΤΟ να ορισει τι ειναι η ζωη ...
Γιατι "φιλοσοφια χωρις λογικη τεκμηριωση δεν ειναι φιλοσοφια", οπως λες
Κι οταν εσυ "καλεισαι" "σαν λογικο ον" να ορισεις τι ειναι η ζωη, λες : Έτσι όταν μιλάμε για “ζωή” , καταλαβαίνουμε για ποιο θέμα μιλάμε
"Πολυ καλη λογικη τεκμηριωση"
Εισαι οντως σε "καλο" δρομο Mr. Green Mr. Green Mr. Green


"Ελλάς γαρ μόνη ανθρωπογενή φυτόν ουράνιον και βλάστημα Θείον ηκριβωμένον, λογισμόν αποτίκτουσα οικειούμενον επιστήμην" ( Ι. Χρ. )
"Η κοινωνία αρέσκεται να ζει στην ασφάλειά της, κι αυτό πρακτικά σημαίνει πως ζει μέσα στα σημερινά δεδομένα, που ταυτόχρονα όμως αποτελούν και τον τοίχο που δεν αφήνει τίποτα καινούργιο να εισέλθει" ( Ouliathis ) Idea "... η λογική λέει ότι "είναι αδύνατον να δούμε έξω από το κουτί όταν
είμαστε όντα του κουτιού"" ( Bugman )
Idea αν δε βαλεις το νερο στ΄αυλακι που παει στ΄αμπελι σου δε θε να΄χεις ποτέ κρασι πάνω στο τραπεζι σου
_________________
Ο ανθρωπος ειναι ο λογος του συμπαντος
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
gianiss
Πρύτανης


Εγγραφή: 18 Ιούλ 2011
Δημοσιεύσεις: 6073

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Απρ 25, 2017 12:00 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Παράθεση:
skapaneas
Και μη με ρωτησεις πως γινεται αυτο



Τώρα που σε έμαθα , είναι δυνατόν να σε ρωτήσω .... “πως γίνεται αυτό”?
Πλάκα μου κάνεις?
Παράθεση:
Ζητας απο τον ΑΥΘΟΡΜΗΤΟ να ορισει τι ειναι η ζωη ...


Τι βίτσιο και αυτό , να παραποιείς τα λεγόμενά μου.
Τα παραλλάζεις με τρόπο που εξαπατάς τους άσχετους , και τον ίδιο τον εαυτό σου .

Αυτό που του ζήτησα ήταν να μου εξηγήσει τι αυτός ονομάζεις “ζωή” , να ορίσει πως αυτός την εννοεί όταν αναφέρεται σε “ζωή” και “ζωντανό”, έτσι ώστε να μιλάμε για το ίδιο πράγμα όταν αναφερόμαστε σε αυτά .

Κατάλαβες?
Τι να καταλάβεις όμως εσύ από αυτά ?
Δεν σε παρεξηγώ όμως γιατί είμαστε φίλοι .


.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
skapaneas
Πρύτανης


Εγγραφή: 13 Μάϊ 2007
Δημοσιεύσεις: 12421
Τόπος: Εδώ ........ Χρόνος: Τώρα ....... Τρόπος: Απλά + Λαϊκά

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Απρ 25, 2017 1:19 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Όποιος λεει οτι ειναι ο ανθρωπος δεν ξερει τι λεει $ Κατανοω αρα Υπαρχω $ Αν μετανοησεις πριν αμαρτησεις οταν αμαρτησεις δεν θα μετανοησεις

gianiss έγραψε:
Παράθεση:
Ζητας απο τον ΑΥΘΟΡΜΗΤΟ να ορισει τι ειναι η ζωη ...

Τι βίτσιο και αυτό , να παραποιείς τα λεγόμενά μου.
Τα παραλλάζεις με τρόπο που εξαπατάς τους άσχετους , και τον ίδιο τον εαυτό σου .

Αυτό που του ζήτησα ήταν να μου εξηγήσει τι αυτός ονομάζεις “ζωή” , να ορίσει πως αυτός την εννοεί όταν αναφέρεται σε “ζωή” και “ζωντανό”, έτσι ώστε να μιλάμε για το ίδιο πράγμα όταν αναφερόμαστε σε αυτά .

Κατάλαβες?
Τι να καταλάβεις όμως εσύ από αυτά ?
Δεν σε παρεξηγώ όμως γιατί είμαστε φίλοι .

Γιατι να ορισει τη ζωη και γιατι να σου εξηγησει τι ειναι αυτο που ονομαζει ζωη, οταν για αυτο το ιδιο ζητημα εσυ λες :

gianiss προς ΑΥΘΟΡΜΗΤΟ
"
έγραψε:
Σε ένα φόρουμ φιλοσοφίας , είναι “λογικό” να υπάρχει δυσπιστία για κάθε άποψη “φανταστική” , χωρίς καμία “λογική” τεκμηρίωση.
Σαν λογικά όντα , οφείλουμε να ορίζουμε τα νοήματα των όρων που χρησιμοποιούμε σε μια συζήτηση , για να υπάρχει κάποια στοιχειώδης συνεννόηση .
Έτσι όταν μιλάμε για “ζωή” , καταλαβαίνουμε για ποιο θέμα μιλάμε

......................

και δε λες κουβεντα για το τι ειναι ζωη Cool Cool Cool


"Ελλάς γαρ μόνη ανθρωπογενή φυτόν ουράνιον και βλάστημα Θείον ηκριβωμένον, λογισμόν αποτίκτουσα οικειούμενον επιστήμην" ( Ι. Χρ. )
"Η κοινωνία αρέσκεται να ζει στην ασφάλειά της, κι αυτό πρακτικά σημαίνει πως ζει μέσα στα σημερινά δεδομένα, που ταυτόχρονα όμως αποτελούν και τον τοίχο που δεν αφήνει τίποτα καινούργιο να εισέλθει" ( Ouliathis ) Idea "... η λογική λέει ότι "είναι αδύνατον να δούμε έξω από το κουτί όταν
είμαστε όντα του κουτιού"" ( Bugman )
Idea αν δε βαλεις το νερο στ΄αυλακι που παει στ΄αμπελι σου δε θε να΄χεις ποτέ κρασι πάνω στο τραπεζι σου
_________________
Ο ανθρωπος ειναι ο λογος του συμπαντος
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Πρύτανης


Εγγραφή: 12 Μάρ 2004
Δημοσιεύσεις: 18523

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Απρ 25, 2017 1:32 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

gianiss έγραψε:
ΑΥΘΟΡΜΗΤΟΣ έγραψε:


Ο σκαπανέας τεκμηριώνει τις απόψεις του με απλή ,πεντακάθαρη λογική που μπορεί να αντιληφθεί κάθε άτομο .
Εσύ και ο νεοφώτιστος Ιωάννης δεν τις σέβεστε ,ούτε συζητάτε για αυτές


Μα ο φίλος μου ο σκαπανέας , είναι ως γνωστόν, ο εμπνευστής και θεμελιωτής της περίφημης θεωρίας του “συνειρμικού λογισμού” .
Είναι προφανές πως γνωρίζεις πολύ καλά αυτή την σπουδαία θεωρία.
Θα πρέπει να είσαι και εσύ ένας από τους φανατικούς “φαν” του

Είναι ιεροσυλία κάθε σύγκριση μαζί του

.


Πραγματικά,αυτό είναι μεγίστη ΥΒΡΙΣ!

Laughing
_________________
Έτσι να στέκω, θάλασσα, παντοτεινέ έρωτά μου
με μάτια να σε χαίρομαι θολά
και να ναι τα μελλούμενα στην άπλα σου μπροστά μου,
πίσω κι' αλάργα βάσανα πολλά.
(Κώστας Βάρναλης)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Πρύτανης


Εγγραφή: 12 Μάρ 2004
Δημοσιεύσεις: 18523

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Απρ 25, 2017 1:38 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

skapaneas έγραψε:

Κατα συνεπεια : συλληψη ( συντηξη ετεροφυλων και ομοειδων γαμετων ) και θανατος [ αποσυνδεση κυβερνητη ( αυτο που θα μπορουσαμε να πουμε απλοϊκα ψυχη ) απο το λεγομενο φυσικο σωμα ] ειναι δυο στιγμιαια γεγονοτα στον ατομικο κυκλο της ζωης καθενος, η οποια περιλαμβανει στα δυο του "ημικυκλια" τη συνθεση και την αποσυνθεση, χωρις να ειναι απαλλαγμενα αυτα τα ημικυκλια απο την αποσυνθεση το πρωτο και τη συνθεση το δευτερο
Απλα και μονο το μεγαλυτερο ποσοστο της συνθεσης στο πρωτο και της αποσυνθεσης στο δευτερο ειναι αυτα που δινουν τον κεντρικο χαρακτηρα σε καθε ενα απο τα δύο "ημικυκλια" της ατομικης ζωης
( Η συνθεση, οπως συμβαινει στο δευτερο ατομικο ημικυκλιο ζωης, αυτο το μετα θανατο, ειναι η διαδικασια που επιτρεπει την επαναγγενηση του ατομου, ενω η αποσυνθεση κατα τη διαρκεια της φυσικης ζωης, ειναι αυτη που επιτρεπει την εκπληρωση του "λογου" της φυσικης ζωης ο "οποίος" εχει αποφασισθει πριν την γεννηση αρχικα ή την επαναγεννηση στην κατασταση της επαναλαμβανομενης επανενσαρκωσης του ατομου )



σημειωση
ενα ον δεν μπορει να ειναι ή νεκρο ή ζωντανο
ειναι αντιφαση
το ον εξ ορισμου ειναι "κατι" ζωντανο Cool





Το ότι η ψυχή αποσυνδέεται από το σώμα και συνεχίζει να ζει είναι άλλη μια ονειροπόληση.Με ονειροπολήσεις θ' ανασκευάσεις το συλλογισμό μου; Έλπιζα σε κάτι πιο εμπειρικό!

Το ίδιο ισχύει και για την άποψη ότι όλα τα όντα είναι ζωντανά:άλλη μια ονειροπόληση που διαψεύδεται από την εμπειρία!
_________________
Έτσι να στέκω, θάλασσα, παντοτεινέ έρωτά μου
με μάτια να σε χαίρομαι θολά
και να ναι τα μελλούμενα στην άπλα σου μπροστά μου,
πίσω κι' αλάργα βάσανα πολλά.
(Κώστας Βάρναλης)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
skapaneas
Πρύτανης


Εγγραφή: 13 Μάϊ 2007
Δημοσιεύσεις: 12421
Τόπος: Εδώ ........ Χρόνος: Τώρα ....... Τρόπος: Απλά + Λαϊκά

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Απρ 25, 2017 1:53 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Όποιος λεει οτι ειναι ο ανθρωπος δεν ξερει τι λεει $ Κατανοω αρα Υπαρχω $ Αν μετανοησεις πριν αμαρτησεις οταν αμαρτησεις δεν θα μετανοησεις

ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ έγραψε:
gianiss έγραψε:
ΑΥΘΟΡΜΗΤΟΣ έγραψε:


Ο σκαπανέας τεκμηριώνει τις απόψεις του με απλή ,πεντακάθαρη λογική που μπορεί να αντιληφθεί κάθε άτομο .
Εσύ και ο νεοφώτιστος Ιωάννης δεν τις σέβεστε ,ούτε συζητάτε για αυτές


Μα ο φίλος μου ο σκαπανέας , είναι ως γνωστόν, ο εμπνευστής και θεμελιωτής της περίφημης θεωρίας του “συνειρμικού λογισμού” .
Είναι προφανές πως γνωρίζεις πολύ καλά αυτή την σπουδαία θεωρία.
Θα πρέπει να είσαι και εσύ ένας από τους φανατικούς “φαν” του

Είναι ιεροσυλία κάθε σύγκριση μαζί του

.


Πραγματικά,αυτό είναι μεγίστη ΥΒΡΙΣ!

Laughing


Θα "ειχε" νοημα η χαρα σου αν κατανοουσες το πραγματικο ελατηριο του gianiss σε οσα λεει κατα καιρους για το Συνειρμικο Λογισμο Cool Twisted Evil Mr. Green


"Ελλάς γαρ μόνη ανθρωπογενή φυτόν ουράνιον και βλάστημα Θείον ηκριβωμένον, λογισμόν αποτίκτουσα οικειούμενον επιστήμην" ( Ι. Χρ. )
"Η κοινωνία αρέσκεται να ζει στην ασφάλειά της, κι αυτό πρακτικά σημαίνει πως ζει μέσα στα σημερινά δεδομένα, που ταυτόχρονα όμως αποτελούν και τον τοίχο που δεν αφήνει τίποτα καινούργιο να εισέλθει" ( Ouliathis ) Idea "... η λογική λέει ότι "είναι αδύνατον να δούμε έξω από το κουτί όταν
είμαστε όντα του κουτιού"" ( Bugman )
Idea αν δε βαλεις το νερο στ΄αυλακι που παει στ΄αμπελι σου δε θε να΄χεις ποτέ κρασι πάνω στο τραπεζι σου
_________________
Ο ανθρωπος ειναι ο λογος του συμπαντος
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
skapaneas
Πρύτανης


Εγγραφή: 13 Μάϊ 2007
Δημοσιεύσεις: 12421
Τόπος: Εδώ ........ Χρόνος: Τώρα ....... Τρόπος: Απλά + Λαϊκά

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Απρ 25, 2017 1:58 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Όποιος λεει οτι ειναι ο ανθρωπος δεν ξερει τι λεει $ Κατανοω αρα Υπαρχω $ Αν μετανοησεις πριν αμαρτησεις οταν αμαρτησεις δεν θα μετανοησεις

ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ έγραψε:
skapaneas έγραψε:

Κατα συνεπεια : συλληψη ( συντηξη ετεροφυλων και ομοειδων γαμετων ) και θανατος [ αποσυνδεση κυβερνητη ( αυτο που θα μπορουσαμε να πουμε απλοϊκα ψυχη ) απο το λεγομενο φυσικο σωμα ] ειναι δυο στιγμιαια γεγονοτα στον ατομικο κυκλο της ζωης καθενος, η οποια περιλαμβανει στα δυο του "ημικυκλια" τη συνθεση και την αποσυνθεση, χωρις να ειναι απαλλαγμενα αυτα τα ημικυκλια απο την αποσυνθεση το πρωτο και τη συνθεση το δευτερο
Απλα και μονο το μεγαλυτερο ποσοστο της συνθεσης στο πρωτο και της αποσυνθεσης στο δευτερο ειναι αυτα που δινουν τον κεντρικο χαρακτηρα σε καθε ενα απο τα δύο "ημικυκλια" της ατομικης ζωης
( Η συνθεση, οπως συμβαινει στο δευτερο ατομικο ημικυκλιο ζωης, αυτο το μετα θανατο, ειναι η διαδικασια που επιτρεπει την επαναγγενηση του ατομου, ενω η αποσυνθεση κατα τη διαρκεια της φυσικης ζωης, ειναι αυτη που επιτρεπει την εκπληρωση του "λογου" της φυσικης ζωης ο "οποίος" εχει αποφασισθει πριν την γεννηση αρχικα ή την επαναγεννηση στην κατασταση της επαναλαμβανομενης επανενσαρκωσης του ατομου )



σημειωση
ενα ον δεν μπορει να ειναι ή νεκρο ή ζωντανο
ειναι αντιφαση
το ον εξ ορισμου ειναι "κατι" ζωντανο Cool





Το ότι η ψυχή αποσυνδέεται από το σώμα και συνεχίζει να ζει είναι άλλη μια ονειροπόληση.Με ονειροπολήσεις θ' ανασκευάσεις το συλλογισμό μου; Έλπιζα σε κάτι πιο εμπειρικό!

Το ίδιο ισχύει και για την άποψη ότι όλα τα όντα είναι ζωντανά:άλλη μια ονειροπόληση που διαψεύδεται από την εμπειρία!

Αν η εμπειρια εδινε απαντησεις σε ολα τα ερωτηματα δεν θα εψαχνες την αληθεια εκτος πραγματικοτητας Twisted Evil

Και επιπλεον, εσυ τι πιστευεις για την ψυχη και το θανατο ;
Δεν αποσυνδεεται η ψυχη απο το σωμα, οταν επελθει οπως "λεμε" το μοιραιο ;

Κι αν ολα τα οντα δεν εχουν ζωη, οπως λες, εσυ σε ποιά κατηγορια ανηκεις ;
Σε αυτα που εχουν ζωη ή σε αυτα που ειναι χωρις ζωη ;

Μαλλον θα σου ειναι πολυ δυσκολο πραγματικα να αποδειξεις λογικα οτι εισαι ζωντανος Cool


"Ελλάς γαρ μόνη ανθρωπογενή φυτόν ουράνιον και βλάστημα Θείον ηκριβωμένον, λογισμόν αποτίκτουσα οικειούμενον επιστήμην" ( Ι. Χρ. )
"Η κοινωνία αρέσκεται να ζει στην ασφάλειά της, κι αυτό πρακτικά σημαίνει πως ζει μέσα στα σημερινά δεδομένα, που ταυτόχρονα όμως αποτελούν και τον τοίχο που δεν αφήνει τίποτα καινούργιο να εισέλθει" ( Ouliathis ) Idea "... η λογική λέει ότι "είναι αδύνατον να δούμε έξω από το κουτί όταν
είμαστε όντα του κουτιού"" ( Bugman )
Idea αν δε βαλεις το νερο στ΄αυλακι που παει στ΄αμπελι σου δε θε να΄χεις ποτέ κρασι πάνω στο τραπεζι σου
_________________
Ο ανθρωπος ειναι ο λογος του συμπαντος


Έχει επεξεργασθεί απο τον/την skapaneas στις Τρι Απρ 25, 2017 4:13 pm, επεξεργάσθηκε 1 φορά συνολικά
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
gianiss
Πρύτανης


Εγγραφή: 18 Ιούλ 2011
Δημοσιεύσεις: 6073

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Απρ 25, 2017 4:02 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Παράθεση:
skapaneas

Γιατι να ορισει τη ζωη και γιατι να σου εξηγησει τι ειναι αυτο που ονομαζει ζωη,


Το γιατί ζήτησα εξηγήσεις (όχι ορισμό) τι ονομάζει “ζωή” και τι “ζωντανό” , είναι πολύ απλό , όχι για σένα βέβαια και την δική σου λογική .
Αν δεις προσεκτικά τις αναφορές του στην “ζωή” και στην έννοια του “ζωντανός”, ίσως να καταλάβεις γιατί του ζητώ να τα αποσαφηνίσει .

Μην μου πεις ότι σου βάζω δύσκολα.
Δεν φταίω εγώ!
Εσύ φίλε μου πήγαινες γυρεύοντας για μια ακόμα φορά να μου επιδείξεις τις τεράστιες δυνατότητες του συνειρμικού λογισμού σου και την εξελιγμένη λογική σου δεινότητα

Με αποστόμωσες !
Τα “φανς” σου, σε χειροκροτούν με έξαλλο ενθουσιασμό

Ζητωωωωωωω!


.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Φιλοσοφικοί Προβληματισμοί Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενο  1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 44, 45, 46  Επόμενο
Σελίδα 19 από 46

 
Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης





Μηχανισμός forum: PHPBB

© filosofia.gr - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του.

Υλοποίηση, Φιλοξενία: Hyper Center