Θ.ΒοήθειαςΘ.Βοήθειας   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Εγγεγραμμένα μέληΕγγεγραμμένα μέλη   Ομάδες ΧρηστώνΟμάδες Χρηστών  ΕγγραφήΕγγραφή  ΠροφίλΠροφίλ 
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

ΠΕΡΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενο
 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Φιλοσοφικοί Προβληματισμοί
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
stefstath
Πρύτανης


Εγγραφή: 07 Δεκ 2006
Δημοσιεύσεις: 777
Τόπος: ΙΛΙΟΝ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάρ 12, 2015 10:26 am    Θέμα δημοσίευσης: ΠΕΡΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Απάντηση με Συμπερίληψη

ΠΕΡΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ και ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Ήρθε η ώρα να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα γιατί δεν μπορώ να ακούω άλλες πονηριές κι ασάφειες. Ρατσισμός (φυλετικός) είναι να θεωρείς κάποιον κατώτερο επειδή έχει άλλο χρώμα το δέρμα του. Για μένα αυτό δεν λέγεται ρατσισμός αλλά νοητική στέρηση. Τουλάχιστον αν είχε για κριτήριο κάποιος, την πνευματική εμβέλεια ή την φυσική κατάταξη σε ανώτερους και κατώτερους οργανισμούς όπως κάνει η βιολογία, θα είχε και ένα ελαφρυντικό. Αν κοιτάει μόνο το χρώμα του δέρματος, αυτό αποτελεί νοητική στέρηση και απορώ γιατί δεν μας την καταλογίσανε οι μαύροι. Μας συγχώρεσαν πολύ εύκολα και εξ απαλών ονύχων, παρόλα τα βασανιστήρια που τράβηξαν από τους λευκούς ......καλοσύνη τους.
Ας πούμε τώρα ποιοι είναι ρατσιστές και σε ποια περίπτωση έχει κάποιος δίκιο να είναι με κάτι ρατσιστής ή όχι. Ρατσιστές είναι αυτοί που τις περισσότερες φορές ασχολούνται συνέχεια με τον ρατσισμό και αλίμονο στο ζωάκι που θα μπει στον κήπο τους. Προσπαθούν να τα αλλάξουν όλα γύρω τους προκειμένου να αποφύγουν να αλλάξουν οι ίδιοι και όλο τείνουν να ξεχωρίσουν ζητώντας πάντα την διάκριση και την ανάδειξη των ιδεών τους.
Το να πεις ότι σε κάτι ένας λαός, είναι ανώτερος από έναν άλλο, δεν είναι ρατσιστικό, είναι αλήθεια. Για παράδειγμα οι Ιάπωνες είναι οι καλύτεροι στην ενόργανη και στο έδαφος σε όλες τις ολυμπιακές αναμετρήσεις. Οι μαύροι είναι οι καλύτεροι στο στίβο. Οι Κινέζοι είναι οι καλύτεροι στην υφαντουργική διακόσμηση κτλ. Οι τσιγγάνοι είναι πολύ καλοί στις μουσικές δεξιότητες. Έγινα ρατσιστής τώρα; Όχι . Κι όμως ξεχώρισα ως καλύτερους κάποιους λαούς από άλλους. Είδατε λοιπόν ότι αυτό δεν είναι κακό. Αν έλεγα όμως κάτι ανώτερο για τους Έλληνες, θα πέφτανε για παράδειγμα, οι αριστεροί πάνω μου να με φάνε. Θα φτάσουμε και σε αυτούς, μην στεναχωριέστε.
Το να πεις λοιπόν ότι ένας λαός είναι ανώτερος σε κάτι από άλλον, δεν είναι ρατσισμός είναι ειλικρίνεια. Αν οι Έλληνες διέπρεψαν σε επιστήμη, τέχνη και φιλοσοφία είναι μια αλήθεια. Δεν ζητάμε βραβείο ούτε χειροκροτήματα, ζητάμε να αποδοθεί η αλήθεια. Αν αυτό πειράζει τους άλλους, αυτό είναι πρόβλημα των άλλων κι όχι των Ελλήνων όπως είχε παραδεχτεί και ο Φον Σίλερ. Μην μπερδεύουμε το διαφορετικό με το ειλικρινές. Αν είμαι κοντός δεν θα με πάρουν στο μπάσκετ. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι ψηλοί είναι μαζί μου ρατσιστές. Αν πειραχτώ από μόνος μου επειδή δεν με πήραν, τότε είμαι εγώ ρατσιστής, πρώτα με τη λογική και μετά με αυτούς. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανισότητα από το να θεωρείς ίσους του άνισους είπε ο Αριστοτέλης. Μην τσιμπάτε, η διάκριση δε γίνεται από κακία. Είναι φυσικό επόμενο.
Υπάρχει μια τάση τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση να θεωρούμε όλους καλούς σε όλα για να μη στεναχωρηθούν τάχα οι υπόλοιποι αφού νιώσουν μειονεκτικά. Αυτή η αριστερίστικη τάση, θα την έλεγα, ισοπεδώνει τα πάντα. Βολεύει τον λιγότερο ικανό και τον κάνει πιο λουφαδόρο από το να γίνει καλύτερος αφού του λένε πως ήδη είναι αρκετά ικανός. Από την άλλη, ισοπεδώνει τον ικανότερο γιατί βλέπει ότι εξισώνεται με τον άλλον που αξίζει λιγότερο και παρατάει κάθε παραπέρα εξέλιξη. Αυτό είναι και το σχέδιό τους, που θα πούμε παρακάτω.
Εμείς δεν είπαμε να τους βάλουμε ταμπέλες. Αν δεν κάνει κάποιος για κάτι, θα κάνει για κάτι άλλο. Όχι όμως ότι είναι ίσος με όλους σε ίδιες δεξιότητες, ο καθένας έχει τις δικές του. Για να μας κάνει η φύση διαφορετικούς σημαίνει ότι είμαστε διαφορετικοί. Ο διαφορετικός θα είναι ή καλύτερος ή χειρότερος σε κάτι, ποτέ όμως ίδιος. Ποιος θα κρίνει αυτό; Η διάχυτη κοινή αντίληψη, ο μέσος όρος του σκεπτόμενου κοινωνικού ανθρώπου και η κοινή πίστη και δοξασία που έχουμε όλοι για το επιθυμητό όταν είμαστε ειλικρινείς. Γι αυτό λοιπόν δεν υπάρχει μεγαλύτερος ρατσισμός από το να εξισώνεις τους άνισους.
Με τους Έλληνες υπάρχει μια επιπλέον παρεξήγηση. Κάθε λαός έχει ως τιμή του να θεωρεί καλύτερο κι ανώτερο το έθνος του, αλλά αν το κάνει αυτό Έλληνας, αλίμονό του από τους αριστερίζοντες και τους σεξουαλικά διαφορετικούς. Γιατί συγχέω αυτούς τους δυο θα δούμε παρακάτω. Ειδικά οι Γάλλοι και οι Γερμανοί είναι εθνικιστές και τοπικιστές και το θεωρούν τιμή τους. Γάλλος, δεν θα πάρει ποτέ μερσεντές ούτε o Γερμανός σιτροέν. Είναι επιλογή τους και δεν τους κατηγορεί κανείς. Αν κάνει όμως ένας Έλληνας την επιλογή, για παράδειγμα, ότι: δεν θέλω λαθρομετανάστες, δεν ψωνίζω από τα λιντλ, θα δεχτεί πυρά και μόνο για τη λέξη που τόλμησε και είπε, καθόσον με τον νέο αντιρατσιστικό νόμο η λέξη λαθρομετανάστης θεωρείται απρεπής. Όποιος λοιπόν μιλά ανθελληνικά στην Ελλάδα, θεωρείται μοντέρνος, προχωρημένος και νεωτεριστής. Αν κάποιος Έλληνας πει κάτι καλό ή ξεχωριστό για την Ελλάδα θα τον πουν ρατσιστή και εθνικιστή. Είναι η λέξη που φοριέται πολύ τελευταία και από τα πανεπιστήμια που είναι γεμάτα κομματικά διορισμένους καθηγητές από πολιτικούς συνήθως με ανθελληνικές τάσεις. Το αστείο είναι ότι αριστεροκρατούνται τα πανεπιστήμια ως προς την χαζοκουλτούρα τους και για αυτό δεν αναθέτουν καμία διατριβή που να αναδεικνύει κάτι Ελληνικό.
Δεν με ενδιαφέρει το χρώμα ή η καταγωγή κάποιου, με ενδιαφέρει η ανθρωπιά του και γι αυτήν αν χρειαστεί θα γίνω ρατσιστής, κι όχι με το χρώμα του. Είμαι ρατσιστής με τον εγκληματία, τον παιδεραστή, τον έμπορο ναρκωτικών, τον εμπρηστή δασών κτλ. Όχι με την καταγωγή του. Αν στην Ελλάδα έχουμε ήδη δικούς μας εγκληματίες, μας φτάνουν, δεν χρειάζεται να μας φέρουν και εισαγόμενους, Δεν με νοιάζει η φυλή του αλλοδαπού, αλλά το ποιόν του. Πρέπει να ξέρω ποιος είναι έξω από την πόρτα μου για να του ανοίξω. Αν δεχτώ τον κάθε άγνωστο, ποιος θα με προστατέψει; Η αστυνομία που φοβάται να τραβήξει όπλο αν δεν την πυροβολήσουν πρώτα οι εγκληματίες; Το να έχω το δικαίωμα της επιλογής αν θέλω ή όχι τον λαθρομετανάστη στη χώρα μου δεν είναι ρατσισμός. Αντιθέτως, το να με υποχρεώνεις με νόμο να τον θέλω, θέλοντας και μη, αυτό είναι ρατσισμός. Ρατσιστής είναι ο ενεργών κι όχι ο παραλήπτων. Αν έρθει ο μετανάστης νόμιμα με έγγραφα και υγειονομικές εξετάσεις και εφόσον μπορεί να απορροφηθεί από την αγορά εργασίας χωρίς να γυρνάει στους δρόμους και να κοιμάται στις γέφυρες, να μην αφοδεύει στις πλατείες ψάχνοντας να αρπάξει κάτι για να φάει, τότε ας έρθει. Πήγαμε και εμείς οι Έλληνες μετανάστες, αλλά επίσημα με έγγραφα κι όχι μπαίνοντας από τα βουνά. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει ένας άγνωστος, τι αρρώστιες κουβαλάει, τι εγκληματικό ιστορικό έχει και τι προτίθεται να κάνει.
Ξέρετε κάτι; Ο ρατσισμός που λένε πολλοί, από ένα σημείο και μετά, είναι δικό τους κατασκεύασμα. Αν με τσιμπήσει ένα φίδι, θα φοβάμαι κάθε φίδι μετά κι όχι μόνο το συγκεκριμένο. Έτσι κι ο Αλβανός, για παράδειγμα, αν πειράξει κάποιον μετά ο θιγόμενος θα γίνει προκατειλημμένος με όλους τους Αλβανούς, πράγμα που είναι λάθος. Ο εγκέφαλος του ανθρώπου έχει την τάση να κάνει γενικεύσεις. Δεν το κάνει επίτηδες. Έτσι είναι φτιαγμένος από τη φύση του. Τι θα κάνουμε τώρα; Θα πούμε ότι η φύση είναι ρατσίστρια; Κι αφού ξέρετε λοιπόν πως λειτουργεί ο εγκέφαλος, μην μας προκαλείτε. Αν κάποιος Έλληνας βρίσει το Χριστό θα τον πουν και μάγκα. Αν ένας μουσουλμάνος βρίσει τον Μωάμεθ, τον λυντσάρανε. Τι ρατσιστές που είμαστε εμείς οι Έλληνες τελοσπάντων.....και τι ίσοι που είμαστε με όλους..... Μερικές φορές πρέπει να ειρωνευτούμε για να δείξουμε κάτι, αφού η λογική κοντεύει να καταρρεύσει με αυτά που ακούμε.
Οι περισσότεροι που είναι διαφορετικοί σε κάτι ή αποτελούν μειονότητα, έχουν την τάση να φαντάζονται ως ανώτεροι και ξεχωριστοί καθότι εξελιγμένοι και υπερμοντέρνοι. Υπάρχει μεγαλύτερη παγίδα ρατσισμού από αυτήν; Για παράδειγμα, οι ομοφυλόφιλοι, που δεν έχω υπαρξιακό πρόβλημα μαζί τους, έχω μόνο μία ένσταση: Οι περισσότεροι από αυτούς προσπαθούν να περάσουν το υφέρπον μήνυμα ότι αυτοί είναι φυσιολογικότεροι από τους άλλους τους μη ομοφυλόφιλους. Δεν είναι διαφορετικοί λένε, "εμείς είμαστε τελικά λάθος .....λένε... Και τι θα πει άντρας; Και τι θα πει γυναίκα; Το ίδιο είναι. Ακόμα εκεί είστε; Εμείς προχωρήσαμε, εξελιχθήκαμε και τα προσπεράσαμε αυτά...." Και αν δεν συμφωνήσεις κιόλας μαζί τους, είσαι οπισθοδρομικός, πουριτανός και δεν παίρνεις ....... «προαγωγή» ούτε θα σε αναδείξουν ποτέ τα ΜΜΕ. Έχουν επικρατήσει στον καλλιτεχνικό κόσμο και δεν αναδεικνύεται κανείς αν δεν υποταχθεί πρώτα στις ορέξεις τους. Οι παλαιοί και καταξιωμένοι καλλιτέχνες που είχαν αναδειχτεί με την αξία τους, φοβούνται να μιλήσουν γιατί θα τους απομονώσουν οι εταιρίες και τα κέντρα διασκέδασης.
Οι gay μόνοι τους χαντακώνονται. Οι περισσότεροι αν είχαν αξιοπρέπεια και πραγματική ευφυΐα θα ήταν σε πολύ υψηλότερη εκτίμηση από τους υπόλοιπους. Αλλά το να κάνουν το μαύρο άσπρο, γυρνώντας τη λογική 180 μοίρες, την πατήσανε και απέκτησαν περισσότερους εχθρούς. Δεν μπορούν να ξεφύγουν από τη μοίρα του ορθού και του φυσιολογικού όσο και να την υποδαυλίζουν. Γεννήθηκαν από έναν άντρα και μια γυναίκα, κι όχι από δύο άντρες ή δύο γυναίκες. Αν θεωρούν λοιπόν τους γονείς τους ένα λάθος, φανταστείτε πόσο λάθος είναι οι ίδιοι ως προϊόν των γονέων τους. Θέλουν να χτυπήσουν τα ηθικά στάνταρ και περισσότερο τα βιολογικά στάνταρ. Αυτό πάνε να το εξαπλώσουν στα πάντα για να στηριχθούν. Να αλλοιώσουν κάθε αξία και αρετή γιατί ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται. Στην πραγματικότητα, λυπούνται τον εαυτό τους και η μόνη σανίδα σωτηρίας που έχουν είναι να προσποιηθούν ότι καταρρέει το αυτονόητο. Ο πρωκτός είναι οπή εξόδου κι όχι εισόδου. Το σπέρμα από το οποίο γίνεται ο άνθρωπος δεν είναι κι ότι καλύτερο να εισέρχεται εκεί που βγαίνουν τα κόπρανα. Γι αυτό είναι ακαθαρσία οτιδήποτε στηρίζουν ή προσποιούνται οι περισσότεροι.
Μερικοί αριστερίζοντες μάλιστα, είναι πιο επικίνδυνοι από αυτούς, από φόβο προς τη μοναξιά που νιώθουν και την εκδίκηση που θέλουν προκειμένου να ξεχωρίσουν σε όλα εγωιστικά και όχι αντικειμενικά. Επειδή κατέρρευσε ο υπαρκτός (δηλαδή ανύπαρκτος) σοσιαλισμός και από κάτω αποκαλύφθηκε ένας απεχθής καπιταλισμός των ολίγων και μια τυραννία, έμειναν ιδεολογικά ορφανοί και οι μισοί το ρίξανε στο αρχαιοελληνικό πνεύμα και οι άλλοι μισοί στις ιδέες του νεωτερισμού και της διεθνοποίησης των αξιών. Υπάρχουν βέβαια και ομοφυλόφιλοι ή άλλοι διαφορετικοί, που είναι πολύ καλύτεροι από όλους μας. Δεν τα ισοπεδώνω όλα. Ο μεγαλύτερος φιλόσοφος του 20ου αιώνα και γενικά μετά τον Πλάτωνα, ήταν ο Βιντγκενστάιν ο οποίος ήταν gay όπως και ο Καβάφης και άλλοι, που το είχαν παραδεχθεί με αξιοπρέπεια και ήσαν απίστευτα αξιόλογοι άνθρωποι με αρχές και προσωπικότητα. Ήταν μετριοπαθείς και ειλικρινείς και δεν προσπάθησαν ποτέ να ανατρέψουν το αυτονόητο για να βγουν από πάνω ως ...φυσιολογικότεροι. Ούτε καν τους είχε περάσει τέτοια ιδέα. Έτσι και σήμερα πιστεύω, υπάρχουν και αξιόλογοι gay, αλλά σιωπούν από αηδία και καλά κάνουν. Και ....όπως διάβασα κάπου: Να θυμάστε ότι οι πιο πούστηδες δεν είναι gay. Είναι κάποιοι ....φυσιολογικοί. Αυτό όμως δεν θα αφήσουμε να αλλάξει και τη φύση.
Με πολλές λέξεις έχουμε λάθος ιδεόγραμμα. Λέμε για παράδειγμα...πόρνη. Τουλάχιστον η πόρνη πηδιέται με τον κάθε βρομιάρη για 20 €. Αυτή που είναι πίσω από τον κισέ και της κάνεις μια ερώτηση και βαριέται να σου απαντήσει, είναι η τίμια; Η πορνεία έχει πολλές μορφές, δεν βρίσκεται απαραίτητα στα γεννητικά όργανα. Βρίσκεται οπουδήποτε. Έτσι και ο ρατσισμός. Δεν είναι εκεί που νομίζουμε. Είναι καλά κρυμμένος μέσα στον εγωισμό που έχουν οι άνθρωποι προκειμένου να επικρατήσουν πάνω στους άλλους.
_________________
The fate of all mankind I see
Is in the hands of fools

KING CRIMSON-EPITAPH 1969


Έχει επεξεργασθεί απο τον/την stefstath στις Πεμ Μάρ 12, 2015 12:48 pm, επεξεργάσθηκε 1 φορά συνολικά
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
spyros
Πρύτανης


Εγγραφή: 21 Αύγ 2008
Δημοσιεύσεις: 3896
Τόπος: Μακεδονία

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάρ 12, 2015 12:01 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Very Happy

Μια χαρά τα γράφεις.

Πριν κάμποσο καιρό έκανα κάτι σχόλια στο protagon, διότι ο δημοσιογράφος προσπαθούσε να προπαγανδίσει τους γκέι και το πότε επιτέλους θα ξυπνήσουμε ως λαός και θα γίνουμε κονσίτες και θα παντρευόμαστε οι αρσενικοί και οι θυληκοί μεταξύ μας και τι ωραία και ιδανικά και ευτυχισμένα θα ζούσαμε.
Αμέσως μου την πέσανε οι γνωστοί "προοδευτικοί και ανοιχτόμυαλοι δημοσιογράφοι" με τους γραφικούς πλέον χαρακτηρισμούς περί ομοφοβίας και το απόλυτο επιχείρημα ότι "αφού και τα ζώα πηδιώνται μεταξύ τους, γιατί όχι και εμείς;", με αποτέλεσμα τα επόμενα σχόλια-απαντήσεις μου να μην δημοσιεύονται από τους προοδευτικούς και ανοιχτόμυαλους κυρίους/κυρίες του protagon.

Τους εγκατέλειψα λοιπόν και εγώ στον ετεροφοβισμό τους και ησυχάσαμε αμφότεροι.. Laughing
_________________
Μανή, Θεκέλ, Φάρες.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
stefstath
Πρύτανης


Εγγραφή: 07 Δεκ 2006
Δημοσιεύσεις: 777
Τόπος: ΙΛΙΟΝ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάρ 12, 2015 12:09 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Έχεις δίκιο. Πρόσεχέ τους. Να είσαι πολύ προσεκτικός στις διατυπώσεις σου γιατί είναι πολύ καλά κρυμμένοι, κατέχουν θέσεις ισχύος σε όλα τα δίκτυα διοίκησης και αρπάζονται από μία μεμονωμένη λέξη ή φράση και σου κρεμάνε ταμπέλα με το παραμικρό. Αυτή είναι η ευτυχία τους για να καμουφλάρουν τη μοναξιά τους. Μερικοί από αυτούς δεν είναι όντως μοχθηροί αλλά παρασυρμένοι από νεωτεριστικούς χαζο-ενθουσιασμούς. Αν πρόσεξες καλά, όλα τα μίντια και οι εκπομπές είναι υπέρ αυτών που υποστηρίζουν εξωφρενικά κάθε μειονότητα διαφορετικοτήτων διότι τέτοιοι είναι και οι εργοδότες τους. Φοβάμαι ότι και ο διαχειριστής ίσως δεχτεί πιέσεις για να κλειδώσει το θέμα. Λέγε τη γνώμη σου προσεκτικά και τεκμηρίωνε κάθε σου λέξη βήμα-βήμα και με παράδειγμα.
Είδες ποόσο επιδέξιοι είναι στο να βγάζουν νέες ταμπέλες; Βρήκανε τη λέξη ομοφοβικός και κρύβονται πίσω από αυτήν. Σου δίνουν λοιπόν 2 επιλογές: ή τους δέχεσαι ορθώς ή έχεις την ταμπέλα ομοφοβικός. Δεν υπάρχει 3η επιλογή. Υπάρχει μεγαλύτερος ρατσισμός από αυτόν; Για αυτόν τον ρατσισμό δεν μιλά κανένας. Η λογική έγινε μονόδρομος.
Μου θυμίζουν κάτι φεμινίστριες που επειδή είναι άσχημες, αξύριστες κι ανέραστες, το μόνο που τους απομένει είναι να γίνουν φεμινίστριες. Ή τις δέχεσαι ή σε λένε μισογύνη.
_________________
The fate of all mankind I see
Is in the hands of fools

KING CRIMSON-EPITAPH 1969


Έχει επεξεργασθεί απο τον/την stefstath στις Πεμ Μάρ 12, 2015 1:51 pm, επεξεργάσθηκε 1 φορά συνολικά
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
JollyRoger
Πρύτανης


Εγγραφή: 09 Ιαν 2011
Δημοσιεύσεις: 3610

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάρ 12, 2015 1:03 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

stefstath δεν καταλαβα αν λες οτι ομοφοβία δεν υπάρχει ή οτι η εννοια χρησιμοποιείται αδιακρίτως
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
stefstath
Πρύτανης


Εγγραφή: 07 Δεκ 2006
Δημοσιεύσεις: 777
Τόπος: ΙΛΙΟΝ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάρ 12, 2015 1:23 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Φυσικά και θα υπάρχει η ομοφοβία σε κάποιους οπισθοδρομικούς και τελείως κολλημένους πουριτανούς. Όμως σήμερα χρησιμοποιείται αυτή η λέξη από τους γκέι απέναντι σε κάθε τι βρίσκεται απέναντί τους. Το έχουν απλώσει στα πάντα για να βολευτούν. Δηλαδή απέναντι στο δικαίωμα της επιλογής μου να διαλέξω μια στάση απέναντι σε κάτι θα με κυνηγάει πάντα μια ταμπέλα;
Εννοώ το δεύτερο. Ότι η εννοια χρησιμοποιείται αδιακρίτως.
Όταν για παράδειγμα πέθανε ο Μητροπάνος, ο Βαλιανάτος σκέφτηκε να τον χαρακτηρίσει ομοφοβικό. Αυτό είχε να παρατηρήσει απέναντι σε όλο το έργο του. Είδατε ότι κάτι δεν πάει ...καλά.
_________________
The fate of all mankind I see
Is in the hands of fools

KING CRIMSON-EPITAPH 1969
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
troian
Πρύτανης


Εγγραφή: 05 Ιαν 2011
Δημοσιεύσεις: 2267
Τόπος: ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάρ 13, 2015 1:20 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Από παντού μπάζει το κείμενο, τι να πιάσω και τι ναφήσω. Τέλοσπάντων όσο μπορεί ο καθένας.
_________________
μακεδονίτικα πουλιὰ λαλοῦν μακεδονίτικα
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
stefstath
Πρύτανης


Εγγραφή: 07 Δεκ 2006
Δημοσιεύσεις: 777
Τόπος: ΙΛΙΟΝ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάρ 13, 2015 1:40 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Τόσο απλά και τόσο ρηχά; Πανικοβλήθηκες; Για τεκμηρίωσε λίγο. Μήπως σε ξεσκέπασα ή σε πλήγωσα; Δεν το ήθελα. Nothing personal.
_________________
The fate of all mankind I see
Is in the hands of fools

KING CRIMSON-EPITAPH 1969
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
troian
Πρύτανης


Εγγραφή: 05 Ιαν 2011
Δημοσιεύσεις: 2267
Τόπος: ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάρ 13, 2015 2:23 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Να το πάμε βιολογικά;
Να το πάμε κοινωνικά;
Κάτι λίγα: οι χόμο σάπιενς-σάπιενς είναι ένα είδος; Μιλάμε για μια διαφορά του είδους μας με τους πιθήκους 3% στο dna ίσως και λιγότερο. Σιγά την διαφορά, και μες στο είδος μας άντε ψάξε βρές την τόσο μικρή διαφορά ποσοστιαία για να χωρίζουμε τους ανθρώπους αντί να τους ενώνουμε. Προσπαθούμε να βγάλουμε ηθικά διδάγματα από την ελάχιστη διαφορά μεγενθύνωντας το μικρό ποσοστό dna. Αν απορέει κάποια ηθική από την βιολογία ας είναι απολύτως ανάλογη.

Στα κοινωνικά τώρα, έχουμε την χάρτα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεν ξέρω τι να πούμε πάνω σε αυτά θες να τα πιάσουμε 1-1 τα άρθρα ή διαφωνείς σε επιμέρους;
Σε γενικές γραμμές πάντως ο εθνικισμός είναι πιο προοδευτικός από τον τοπικισμό, ο φεντεραλισμός πιο προοδευτικός από τον εθνικισμό και ο διεθνισμός ακόμα πιο προοδευτικός από τον φεντεραλισμό. Αλλά όπως είπαμε ο καθένας όσο μπορεί, εξάλλου η ίδια η ζωή μας βάζει θέματα που μπορούμε να λύσουμε. Αυτοί που είναι πιο μπροστά ή πιο πίσω από την εποχή τους, οι μεν δεν μπορούν, για τους δε τοχει λύσει ήδη η ζωή.
_________________
μακεδονίτικα πουλιὰ λαλοῦν μακεδονίτικα
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
stefstath
Πρύτανης


Εγγραφή: 07 Δεκ 2006
Δημοσιεύσεις: 777
Τόπος: ΙΛΙΟΝ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάρ 13, 2015 9:40 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Γράφεις πράγματα άσχετα κι ασύνδετα. Έχεις μπλέξει όλα τα -ισμός σαν τη Λιάνα Κανέλη. Αυτές όλες οι έννοιες είναι παγίδες των φαντασμένων για να ξεχωρίζουν τους ανθρώπους όταν δεν μπορούν να πουν κάτι άλλο.
Για ποια άρθρα μιλάς; Εγώ ένα άρθρο ανέβασα. Δεν αναφέρω πουθενά βιολογικές καταβολές, μάλλον κάτι άλλο θα κατάλαβες. Τι δουλειά έχει ο homo sapiens με το θέμα μας. Νομίζεις ότι ξεπεράσαμε τον πίθηκο επειδή φτιάξαμε ένα λάπτοπ; Αν το κάνεις επίτηδες για να βγούμε από το θέμα και να παραγκωνιστεί η ανάρτηση όπως έγινε με άλλες...ατύχησες.
Λοιπόν ακούω τις ενστάσεις σου....περιμένω..
_________________
The fate of all mankind I see
Is in the hands of fools

KING CRIMSON-EPITAPH 1969
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
stefstath
Πρύτανης


Εγγραφή: 07 Δεκ 2006
Δημοσιεύσεις: 777
Τόπος: ΙΛΙΟΝ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάρ 13, 2015 12:31 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Βλέπω ότι έχουν διαβάσει το θέμα πάνω από 150 άτομα και έχουν μιλήσει μόνο 2. Τι φοβούνται; Αν φοβούνται εκείνο το άλλο περιβόητο θέμα των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων και της αρχής προστασίας αυτών, έχω να τους πω το εξής:
ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΣΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΧΡΗΖΟΥΝ ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΑΣΙΜΑ. ΜΗ ΜΑΣΑΤΕ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕΜΠΤΟ ΚΙ ΑΠΟΡΡΗΤΟ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΟΦΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΙΖΟΝΤΕΣ, ΟΙ ΘΕΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΩΜΑΛΟΙ ΓΙΑ ΕΥΣΕΒΕΙΣ ΠΟΘΟΥΣ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ, ΟΙ ΜΕΜΨΙΜΟΙΡΟΙ, ΟΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΥΠΤΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟΙ ΑΠΟ ΤΑΧΑ .....ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.
ΤΙ ΕΧΩ ΝΑ ΚΡΥΨΩ; ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΩ; ΠΩΣ ΚΑΤΟΥΡΑΩ; ΠΩΣ ΤΡΩΩ; ΠΩΣ ΠΛΕΝΟΜΑΙ; ΠΩΣ ΚΟΙΜΑΜΑΙ; ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ. ΟΙ ΑΛΛΟΙ ....ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΙΩΣ; ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΡΥΨΩ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ; ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΡΥΨΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ; ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΕ ΠΕΙΡΑΞΟΥΝ ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ; ΧΕΣΤΗΚΑ ΚΑΙ ΑΝ ΜΕ ΚΟΙΤΑΝΕ ή ΟΧΙ. ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΕΡΠΑΤΑΩ, ΟΥΤΕ ΧΕΖΩ ΟΥΤΕ ΣΠΑΩ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΟΥΤΕ ΒΙΑΖΩ ΠΑΙΔΑΚΙΑ. ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΕΜΕΝΑ, ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΕΚΕΙ, ΑΝ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΜΕΤΟ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΒΑΛΑΝ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ.
ΦΕΡΘΕΙΤΕ ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ. ΜΗ ΜΑΣΑΤΕ. ΜΗΝ ΜΠΛΕΚΕΤΕ ΜΕ ΣΕΚΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑ-ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΑΝ ΠΑΡΟΥΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ. ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΚΑΘΑΡΟΙ.
Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΕΚΜΑΥΛΙΣΜΟ. ΑΝ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ, ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, ΕΧΩ ΕΝΑ ΒΟΥΝΟ ΗΡΩΙΝΗ ΚΑΙ ΒΙΑΖΩ ΑΝΗΛΙΚΑ, ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΕΧΩ ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ. ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΠΩΣ ΚΑΝΩ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΦΥΛΑΚΗ ΑΥΤΟΣ ΚΙ ΟΧΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΩ. ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΕΛΕΤΕ; ΑΥΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΣΕΛΓΟΥΝ ΕΙΣ ΤΟ ΔΙΗΝΕΚΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΑ. ΑΥΤΗ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ. ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΣΑΣ; ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ. ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ.
ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΝΑ ΚΡΥΨΩ. ΟΥΤΕ ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ...ΝΟΜΙΖΩ.
ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ...ΕΧΟΥΝ.

Σας τα είπα με κεφαλαία για να ταρακουνηθείτε λίγο. Γιαυτό μη φοβάστε τίποτα. Πείτε τη γνώμη σας όποια κι αν είναι. Ότι κι αν είστε. Τι είστε; gay; Μαγκιά σας. Αρκεί να είστε τίμιοι, αξιοπρεπείς και τεκμηριωμένοι. Τι είστε; Φασίστες; Μην κολώνετε. Οι γραβατοφόροι δημοκράτες είναι φασιστικότεροι. Μιλήστε, αρκεί να είστε εμπεριστατωμένοι και τεκμηριωμένοι. Δεν υπάρχουν ταμπέλες. Ότι και να'στε, δεν είναι ντροπή εκτός αν κάνετε κάτι κολάσιμο και παραβιάζεται τις αρχές ενός άλλου χωρίς τεκμήρια. Τι είστε; κινέζοι; Νταλικέρηδες; Ινδιάνοι; Σαμουράι; Ότι και να΄στε μιλήστε. Όμως στηρίξτε λογικά αυτό που θα πείτε. Και με τον διάολο συζητάω, αρκεί να έχει επιχειρήματα. Διώξτε τις ταμπέλες. Πετάξτε ότι διαβάσατε ή σας είπαν μέχρι σήμερα και δειτε πίσω από αυτά που διαβάσατε ή σας είπαν. Διώξτε τους ισχυρισμούς και τα στερεότυπα.
Πείτε επιτέλους τη γνώμη σας ελέυθερα και μη γράφετε χλιαρές φλυαρίες και παραφιλολογήματα όπως κάνουν πολλοί χρόνια τώρα εδώ μέσα. Μιλήστε ξεκάθαρα και συγκεκριμένα, μην αφήνετε σπόντες και ευφυολογήματα. Πείτε αυτό που αυθόρμητα νιώθετε. Κανείς δεν είναι ικανός να σας κρίνει αν είστε αυθεντικός και γνήσιος ο εαυτός σας.
_________________
The fate of all mankind I see
Is in the hands of fools

KING CRIMSON-EPITAPH 1969


Έχει επεξεργασθεί απο τον/την stefstath στις Παρ Μάρ 13, 2015 1:02 pm, επεξεργάσθηκε 1 φορά συνολικά
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
JollyRoger
Πρύτανης


Εγγραφή: 09 Ιαν 2011
Δημοσιεύσεις: 3610

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάρ 13, 2015 12:55 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

οσοι χρησιμοποιουν φακελο στην αλληλογραφία ειναι υποπτοι;
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
stefstath
Πρύτανης


Εγγραφή: 07 Δεκ 2006
Δημοσιεύσεις: 777
Τόπος: ΙΛΙΟΝ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάρ 13, 2015 1:08 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Ήμουν σίγουρος ότι μόνο να ειρωνευτείς μπορείς.
Τα βλέπετε που σας τα έλεγα;
Το φάκελο τον βάζουμε για να αποφύγουμε το κουτσομπολιό κι όχι επειδή ο φάκελος έχει μέσα εκρηκτικά. Εκτός κι αν ...έχει. Είδες που σου έκανα την τιμή και σου απάντησα κιόλας στην ειρωνία σου. Μέχρι εκεί λοιπόν φτάνουν τα προσωπικά σου δεδομένα; Να παρακολουθείς κρυμμένος χωρίς να μιλάς ξεκάθαρα; Η παραβίαση των δεδομένων θα σε ανησυχούσε; Έχεις κάτι τίμιο να διατυπώσεις;
Τα βλέπετε πως επαληθεύομαι; Σπύρο στο είχα πει. Είναι καλά κρυμμένοι και θα βγαίνουν ένας-ένας, θα πετάνε μια σπόντα και θα φεύγουν. Περαστικά τους.
_________________
The fate of all mankind I see
Is in the hands of fools

KING CRIMSON-EPITAPH 1969
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
JollyRoger
Πρύτανης


Εγγραφή: 09 Ιαν 2011
Δημοσιεύσεις: 3610

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάρ 13, 2015 1:14 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

ξεκαβαλα
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
stefstath
Πρύτανης


Εγγραφή: 07 Δεκ 2006
Δημοσιεύσεις: 777
Τόπος: ΙΛΙΟΝ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάρ 13, 2015 1:26 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Ας πρόσεχες. Περιμένω τα επιχειρήματά σου.....
_________________
The fate of all mankind I see
Is in the hands of fools

KING CRIMSON-EPITAPH 1969
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ouliathis
Πρύτανης


Εγγραφή: 04 Οκτ 2003
Δημοσιεύσεις: 3832
Τόπος: Κύπρος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάρ 13, 2015 6:01 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Αιων. Παις εστι παιζων πεσσευων. Παιδος η βασιληιη.
Η φύση ειναι σαν ενα παιδί οπως λέει ο μεγάλος Ηράκλειτος που του αρέσει να παίζει ζαρια. Ως παιδί που ειναι, φαίνεται να του αρέσει η ποικιλια, η οποία ομως οπως μας λέει ο φιλόσοφος σε άλλο ρητό, υποκρύπτει ταυτόχρονα μια ενότητα.
Έτσι υπάρχουν ταυτόχρονα, Ινδιάνοι και χλωμά πρόσωπα, Έλληνες, και Εβραίοι, έξυπνοι και μη, κομμουνιστές και καπιταλιστές, ρατσιστές και μη, και γενικά όλων των ειδών οι διαφορες. Παιδί ειναι αυτο ότι θέλει κάνει!!!
Το μεγάλο αίνιγμα, η υποκρυπτομενη ενότητα, δεν διακρίνεται τόσο εύκολα απο τον καθένα! Σωστά οσα ελέχθησαν παραπάνω λοιπόν, υπάρχει ομως και το τελευταίο ίσως, αλλα πανίσχυρο φρούριο κατα της ενότητας. Αυτο ειναι οι ίδιες μας οι βεβαιότητες! Πολεμούμε όλοι έως τον τελευταίο γι αυτές αντί να μας ενώνουν οι αμφιβολίες μας. Φαίνεται πως ξέρουμε πολυ περισσότερα απο όσα αγνοούμε!!!!!
_________________
Αυτο που εσείς αποκαλείτε ζωή εγώ το αποκαλώ θάνατο, κι αυτό που εσείς αποκαλείτε θάνατο, εγώ το αποκαλώ ζωή.
Εμπεδοκλής
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Φιλοσοφικοί Προβληματισμοί Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενο
Σελίδα 1 από 2

 
Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης





Μηχανισμός forum: PHPBB

© filosofia.gr - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του.

Υλοποίηση, Φιλοξενία: Hyper Center