Θ.ΒοήθειαςΘ.Βοήθειας   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Εγγεγραμμένα μέληΕγγεγραμμένα μέλη   Ομάδες ΧρηστώνΟμάδες Χρηστών  ΕγγραφήΕγγραφή  ΠροφίλΠροφίλ 
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Όταν η αδικία γίνεται πολιτική πράξη!

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Θέματα Επικαιρότητας
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Bugman
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιούλ 2003
Δημοσιεύσεις: 13585
Τόπος: Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Δεκ 09, 2013 1:57 pm    Θέμα δημοσίευσης: Όταν η αδικία γίνεται πολιτική πράξη! Απάντηση με Συμπερίληψη

Ένα τετραγωνικό χιλιόμετρο είναι 1000 στρέμματα και σε φόρο: 2.000 ευρώ με 2 ευρώ το στρέμμα. 130.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα βγάζουν 260.000.000 ευρώ αν όλα ήταν χωρίς πολλαπλασιαστή.
Για να πάρει το κράτος τα δεκαπλάσια ποντάρει στους πολλαπλασιαστές και στις οριζόντιες ιδιοκτησίες (διαμερίσματα), που κατά μέσο όρο πρέπει να είναι στο Χ14, για να δώσει ως γινόμενο 3.6 δις απ΄όπου περιμένει τελικά να πάρει τα 2.6 (άρα θα βρεθούν μας λέει χρεωμένες ένα περίπου 30% ιδιοκτησίες). Επειδή όμως αυτός ο πολλαπλασιαστής φαντάζει μεγάλος...τον μείωσαν βάζοντας έναν ΦΑΠ για τους μεγάλους ιδιοκτήτες.
Έτσι με το σύστημα των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ βγάζουν έναν στους 5 ιδιοκτήτες να αδυνατούν να πληρώσουν, άρα δυνητικά να χάσουν τις περιουσίες τους!

Τι θα έπρεπε λογικά να γίνει; Να υπάρχει ανταποδοτικό τέλος για τις ενοικιαζόμενες ιδιοκτησίες. Το ελάχιστο ανταποδοτικό τέλος, για εκείνες τις ιδιοκτησίες που είναι ξενοίκιαστες και δεν τις χρησιμοποιεί ο ιδιοκτήτης: θα ορίζεται στο ένα έκτο του ετήσιου μισθώματος που θα υπολογίζεται με τιμή ανά τετραγωνικό με το μέσο όρο της αυτής τιμής από τις γύρω από αυτό μισθωμένες ιδιοκτησίες. Από την στιγμή που θα νοικιάζεται μια ιδιοκτησία τον φόρο για αυτήν θα τον πληρώνει ο ενοικιαστής με παρακράτηση από το ενοίκιο και θα καταβάλλεται μηνιαίως. Ο φόρος θα προηγείται για την καταβολή. Σε περίπτωση που ο ενοικιαστής δεν μπορεί να πληρώσει ενοίκιο και να παρακρατήσει φόρο, τότε το κράτος θα μπορεί να πληρώνει το ενοίκιο για ένα διάστημα μέχρι ενός έτους (ἠ κατ΄εξαίρεση και παραπάνω) αφαιρουμένου του ενός έκτου που θα πλήρωνε ο ιδιοκτήτης αν ήταν άδειο. Σε περίπτωση που κάποιος δεν μπορεί να νοικιάσει την περιουσία του, ή να την χρησιμοποιήσει ο ίδιος, θα μπορεί να μεταβιβάζει το δικαίωμα χρήσης στο κράτος, για μια πενταετία με δικαίωμα ανανέωσης πάντα ανά πενταετία, και να μην πληρώνει φόρο, ενώ θα διατηρεί το δικαίωμα μεταβίβασης. Αν μετά την πενταετία το βρει μισθωμένο, θα ξεκινήσει να εισπράττει το ενοίκιο με την ανάλογη παρακράτηση του φόρου του. Ελάχιστο μηνιαίο ενοίκιο που μπορεί να βάλει το κράτος για μια ιδιοκτησία που διαχειρίζεται ορίζεται το ένα ευρώ! Το κράτος επιλέγει τον ενοικιαστή που δίνει το υψηλότερο τίμημα με πολλαπλασιαστές "ανάγκης" που ορίζει.

Με την παραπάνω ιδέα...ουδείς ιδιοκτήτης θα βρεθεί χρεωμένος λόγω αδυναμίας να πληρώσει το φόρο αφού αυτός θα πληρώνεται μόνο από τον ενοικιαστή και εφόσον αυτός έχει! Και στη περίπτωση που ο ενοικιαστής δεν έχει, ο ιδιοκτήτης για ένα χρόνο θα παίρνει το 66% τοις εκατό του ενοικίου που θα λάμβανε (3/6 του ονομαστικού -1/6 παρακράτηση).
Ο παρακάτω πίνακας δείχνει την ιδέα
Ιδιοκτήτης Ενοικιαστής Κράτος
3/6 -6/6 3/6 Ο ενοικιαστής έχει να πληρώσει
2/6 0 -2/6 Ο ενοικιαστής χρωστάει 2/6 στο κράτος
-1/6 ----- 1/6 Δεν υπάρχει ενοικιαστής
από εδώ το ενοίκιο δεν είναι το ίδιο με το προηγούμενο, αλλά ασφαλώς μικρότερο.
0 -6/6 6/6 Ο ιδιοκτήτης δίνει τη χρήση στο κράτος
0 0 0 Ο ενοικιαστής χρωστάει 6/6 στο κράτος

Όσες ιδιοκτησίες θέλει ο ιδιοκτήτης δηλώνει ότι τις χρησιμοποιεί αποκλειστικά ο ίδιος απ΄όπου δεν κερδίζει χρήματα, αλλά διευκολύνει τη ζωή του και της οικογένειάς του, π.χ. οικία, εξοχικό, αποθήκη. Για αυτές τις ιδιοκτησίες δεν θα πληρώνει φόρο! Σε περίπτωση που βρεθεί κάποιος να "κοροϊδεύει" το κράτος χάνει το δικαίωμα της ιδιοκτησίας και ότι έχει γραμμένο το παίρνει το κράτος. Σε περίπτωση μαγαζιού ή χώρου που κερδίζει και χρησιμοποιεί ο ιδιοκτήτης θα πληρώνει μόνο τα 3/6 του φόρου σε ένα υπολογιζόμενο ενοίκιο από το κράτος. Επιπλέον για να γίνει μετατροπή ενός χώρου από "οικογενειακό" σε "ενοικιαζόμενο" θα πρέπει πρώτα να δοθεί για μια πενταετία στο κράτος για εκμετάλλευση, εκτός και αν πουληθεί σε άλλον (όπου ο φόρος μεταβίβασης καλύπτει τη χασούρα από φόρους ενοικίου).

Με το προτεινόμενο σύστημα....το κράτος τηρεί πολλά όπως το να μην αφήνει στο δρόμο τους πολίτες, να παίρνει δίκαια το φόρο απ΄όλους που μπορούν να δώσουν, να μην φορολογεί τα οικογενειακά ακίνητα και να μην αφήνει ξενοίκιαστες ιδιοκτησίες με πλειστηριασμούς που θα ξεκινούν από ένα ευρώ!
_________________
Σκορπίστε γνώση, μαζέψτε χαρά!

Η γνώση δεν μπορεί να πουληθεί: Γιατί ενώ κάθε εμπόρευμα μπορεί να επιστραφεί, η γνώση δεν μπορεί να επιστραφεί!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Θέματα Επικαιρότητας Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης





Μηχανισμός forum: PHPBB

© filosofia.gr - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του.

Υλοποίηση, Φιλοξενία: Hyper Center