Θ.ΒοήθειαςΘ.Βοήθειας   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Εγγεγραμμένα μέληΕγγεγραμμένα μέλη   Ομάδες ΧρηστώνΟμάδες Χρηστών  ΕγγραφήΕγγραφή  ΠροφίλΠροφίλ 
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

TuNeL Vision ή πως καθίστασαι εκτός βλέμματος του "Θεού
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενο
 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Θέματα Επικαιρότητας
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  

Πρέπει ΟΛΟΙ οι Έλληνες να υιοθετήσουν tunel vision όπως το 1940 ?
Ναι
50%
 50%  [ 1 ]
Όχι
0%
 0%  [ 0 ]
Αναλόγως αν έχουν καταθέσεις σε ευρώ στο εξωτερικό.
0%
 0%  [ 0 ]
Αναλόγως αν είναι Δημόσιοι υπάλληλοι ή όχι
50%
 50%  [ 1 ]
Σύνολο Ψήφων : 2

Συγγραφέας Μήνυμα
Ayrton Senna
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Μάϊ 2013
Δημοσιεύσεις: 2218

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Αύγ 11, 2013 6:18 pm    Θέμα δημοσίευσης: TuNeL Vision ή πως καθίστασαι εκτός βλέμματος του "Θεού Απάντηση με Συμπερίληψη



Αυτό το φαινόμενο με έχει εντυπωσιάσει για τις προεκτάσεις του.

Είναι κατ'αρχάς ένα πραγματικό ιατρικό φαινόμενο όπου ο ασθενής χάνει την περιφερειακή του όραση με αποτέλεσμα να μειώνεται δραματικά το εύρος του ορίζοντα που αντικρύζει.

Το ενδιαφέρον αρχίζει εκεί που υιοθέτησε η επιστήμη της ψυχολογίας το φαινόμενο Tunel Vision (όραση τούνελ).

Διαβάζουμε στο εξής link την μεταφορά του όρου στα ψυχολογικά αποτυπώματα του σύγχρονου, και όχι μόνον, ανθρώπου :

http://outofthefog.net/CommonBehaviors/TunnelVision.html

Η ροπή/τάση να εστιάζουμε σε μία υπόθεση/κατάσταση ενώ παραβλέπουμε ή αγνοούμε άλλες σημαντικές*** προτεραιότητες.

Η ικανότητα για αποδοτική και αποτελσματική ταυτόχρονη πολυεργασία είναι ένα από τα θαύματα του ανθρώπινου εγκεφάλου.
Για παράδειγμα σε μια τυπική συζήτηση οι περισσότεροι από εμάς μπορούμε ταυτόχρονα να :
αναπνέουμε
μιλάμε
σκεφτόμαστε
επιχειρηματολογούμε
να μετακινούμαστε και να ακούμε χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια αλλά
και επιπρόσθετα των ανωτέρω μπορεί να επεξεργαζόμαστε τους ηχητικούς τόνους του συνομιλητή μας, τις εκφράσεις του προσώπου του, να οσμιζόμαστε ένα άρωμα, να κοιτάμε με την άκρη του ματιού μας έναν περαστικό που ξεπροβάλλει από την γωνία κ.ο.κ.

Εάν όμως, τεθούμε σε κατάσταση κρίσης/απειλής, διαθέτουμε μια αξιοσημείωτη ικανότητα ενστικτώδους απαλλαγής/εξαίρεσης από επουσιώδη/περιττά δεδομένα και να εστιάσουμε στην άμεση απειλή.
Βιώνουμε ένα άμεσο κύμα αδρεναλίνης με συνέπεια ο σφυγμός και η ανάσα να επιταχύνονται υπερβολικά καθώς εισερχόμαστε σε θέση μάχης ή "πτήσης".

¶τομα που βίωσαν καταστροφικές καταστάσεις μερικές φορές μπορούν να θυμηθούν χρόνια ολόκληρα μετά, με ασύλληπτη λεπτομέρεια, για παράδειγμα την έκφραση ενός δολοφόνου την ίδια στιγμή που αδυνατούν να θυμηθούν απλές πηροφορίες που βγάζουν "μάτι", όπως το χρώμα του παντελονιού του.
Τα πλεονεκτήματα του να μπορούμε να εστιάσουμε τόσο "χειρουργικά" στη διάρκεια κρίσεων είναι προφανή για την επιτυχή επιβίωσή μας.
Ωστόσο αυτή η "όραση τούνελ", αυτός ο ακραίος εστιασμός μπορεί να γίνει δυσλειτουργικός και επιβλαβής για την ύπαρξή μας εάν γίνει συνήθεια κατά την διάρκεια λιγότερο κρίσιμων περιόδων κι έτσι προτεραιότητες που είναι σημαντικότατες αλλά όχι επείγουσες τελικώς συστηματικά να παραμελούνται.

Εδώ τελειώνει η παράθεση από το κείμενο οπότε και θα καταθέσω τις σκέψεις μου.
*** σημαντικές είναι αν έχει υιοθετηθεί υγιώς απέναντι σε μια υπαρκτή μείζονα κρίση το tunel vision και όχι λόγω παθογένειας της προσωπικότητας ή της πληθυσμιακής οντότητας (...)

Είχα δει πριν λίγο καιρό ένα ντοκυμαντέρ όπου ένας από τους επιζώντες αεροπορικού δυστυχήματος σώθηκε αδιαφορώντας πλήρως για τις βαλίτσες και για τους άλλους σε σημείο που δεν μπορεί χρόνια τώρα να θυμηθεί ούτε φάτσες ούτε τίποτε παρά μόνον τον διάδρομο και την έξοδο. Εκεί είχε εστιάσει.
Στο ίδιο ατύχημα οι έρευνες αποφάνθηκαν ότι υπήρξε αδικαιολόγητα υψηλό ποσοστό ανθρώπων που πέθαναν ενώ πχ ήταν κοντά στην έξοδο και εν πάσει περιπτώσει η θέση και οι συνθήκες που βρέθηκαν και κυρίως οι ενδείξεις ότι βρισκόντουσαν σε απόπειρα διάσωσης των αποσκευών τους από τα πάνω ντουλάπια δείχνουν ότι το tunel vision δεν υιοθετήθηκε από αυτούς (όχι όλους τους αποθανόντες) με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους εστιάζοντας σε κάτι έξω από το τούνελ ... Ο μηχανισμός αυτός της αυτοσυντήρησής τους δεν λειτούργησε, με κόστος την ίδια τη ζωή τους.

Πάω τώρα στις σκέψεις :
Κι επειδή μ'αρέσουν τα απότομα κρύα ντους :

Η Ελλάδα κατάντησε μια βαλίτσα στο tunel vision της Ευρώπης ?
Είναι πανκοίνως αποδεκτό ότι μας "χώσανε" στο ατέρμον σπυράλ του διασωσήματος διά του ατέρμονος δανεισμού προκειμένου να σωθεί η Ευρώπη.

Βλέπουμε τις μάζες να συμπεριφέρονται με αλλόκοτο τρόπο :

Το 1940 δεν πήγε ο καθένας σε μια σπηλιά στη Πίνδο να σωθεί από τους φασίστες αλλά όλοι μαζί οργανωμένα αντιμετώπισαν τον κοινό εχθρό και κατήγαγαν νίκες ορόσημα. Υιοθέτησαν λοιπόν ένα κοινό tunel vision.

Η χώρες του ελεύθερου κόσμου αντιτάχθηκαν όλες ακόμα και εχθρικές μεταξύ τους (ΗΠΑ - κομμουνιστική ΕΣΣΔ ) και έτσι κατόρθωσαν να νικήσουν τις δυνάμεις του φασισμού. Υιοθέτησαν ίσως στην μεγαλύτερη κλίμακα που κατάφερε ποτέ ο άνθρωπος ένα κοινό tunel vision που αφορούσε την μοίρα δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Αντίθετα στο Κιότο για τις εκπομπές ρύπων η κάθε κρατική οντότητα αρνείται παρά να υιοθετήσει το εντελώς δικό της προσωποπαγές συνήθως επί της βιομηχανικής προοπτικής tunel vision.

Η αρχαία Σπάρτη και Αθήνα έναντι των Περσών το ίδιο.

Βλέπουμε κραυγαλέα tunel vision σε υπερκρατικούς σχηματισμούς αλλά και αντίστροφα.

Η αναρώτηση λοιπόν αφορά κυρίως την συμπεριφορά των μαζών με την χρήση του tunel vision ή όχι.

πχ πριν από περίπου τρία χρόνια, όταν είχε ξεσπάσει η κρίση του ευρώ, η Ολλανδία ήταν μεταξύ των ισχυρότερων υποστηρικτών της εφαρμογής σκληρών μέτρων λιτότητας για την αυστηρή τήρηση των ευρωπαϊκών κανόνων και μάλιστα μας κουνούσε αιχρά το δάχτυλο.
Τότε δηλαδή υιοθέτησε το tunel vision της Γερμανίας.
Τρία χρόνια μετά, οι Ολλανδοί έχουν βγει στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για το πρόγραμμα λιτότητας. Δηλαδή βρεθήκαμε όλοι μαζί στο ΑΝΤΙ-χιτελρικό tunel vision αλλά είμαστε χώρια στο οικονομικό όσο δεν άγγιζε τους Ολλανδούς η κρίση.
Μόλις τους άγγιξε τότε μπήκαν σε άλλο tunel vision όπου η βαλίτσα είναι η Γερμανία και η σκληρή δημοσιονομική πολιτική της και όχι οι χώρες του Νότου.
Να δημιουργούμε δηλαδή κατάλληλα Περλ Χάρμπορς για να υιοθετούν και άλλοι εκ του σύνεγγυς μαζί μας το tunel vision ?

50 εκατομμύρια άτομα Αμερικάνοι είναι εκτός tunel vision της Αμερικής χάρην φυσικά των προϋπολογισμών για Αφγανιστάν Ιρακ και τώρα συρία κλπ

Η Ευρώπη είναι εκτός tunel vision της παγκόσμιας κοινότητας :
http://www.tovima.gr/world/article/?aid=524233
Παράθεση:
Ομορφες ομιλίες και καλοπροαίρετες προτροπές έχουν μικρό βάρος, όταν γίνονται από θέση αδυναμίας. Στην πραγματικότητα, το μόνο που κάνουν είναι να ενοχλούν την Κίνα και τη Ρωσία. Τέτοιες επιπλήξεις είναι αλαζονικές, ανειλικρινείς και, δυστυχώς, συχνά γελοίες. Υπό τις παρούσες συνθήκες, η Ευρώπη θα ήταν καλό να κρατήσει ένα χαμηλότερο προφίλ
δηλαδή πάρε να'χεις. Βαλίτσα και η Ευρώπη.

Η Ελληνική περιφέρεια είναι εκτός tunel vision του κράτους των Αθηνών από τότε που εξέλειπε ο κίνδυνος να εστερνιστούν την κυβέρνηση του βουνού του ΕΑΜ και τον άνεμο ελευθερίας.

Η Ύδρα που φτυνει εν ψυχρώ ως άλλοι Μιαούληδες το ΣΔΟΕ είναι εκτός tunel vision του κράτους των Αθηνών (αυτό το κατηγόρημα προΥποθέτει την ύπαρξη κράτους των Αθηνών εννοώ Ελληνικό)

Η Μήλος ήταν εκτός tunel vision της Β' Αθηναικής Συμμαχίας και επιπρόσθετα δέχτηκε και τον εξανδραποδισμό. Με άλλα λόγια αχνοφαίνονταν οι Μακεδόνες και οι Ρωμαίοι αλλά αυτοί επιτειθόταν στις "βαλίτσες".

Ενώ λοιπόν έχουμε την παθογενή υιοθέτηση κατάστασης κρίσης tunel vision και αντίστοιχα παράβλεψης πολύ σημαντικών προτεραιοτήτων σε ατομικό επίπεδο βλέπουμε ότι το ίδιο και χειρότερο συμβαίνει σε επίπεδο μαζών και κρατικών οντοτήτων.
Δεν είναι αυτό ένα δείγμα πρωτογονισμού ?
Ή είναι τυχαιότητα της Φύσης καμουφλαρισμένη ?
Γιατί ενώ στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή το tunel vision έπρεπε να τελεί υπό τους ίδιους όρους με του 1940 εντούτοις υπάρχουν περιθώρια για :

tunel vision Δεξιών
tunel vision Αριστερών
tunel vision Μνημονιακών
tunel vision Αντιμνημονιακών
tunel vision διακοπούχων
tunel vision τελούντων εις το κλεινόν άστυ
tunel vision των δημοσίων υπαλλήλων
tunel vision ιδιοτικών υπαλλήλων
tunel vision ελεύθερων επαγγελματιών
tunel vision συνταξιούχων
tunel vision εντός των δημοσίων υπαλλήλων πχ καθηγητών και υπαλλήλων ΟΤΑ
tunel vision εντός των καθηγητών (ΑΣΕΠίτες και μη - επετηρίδος - με παιδιά - με δάνεια - χωρίς : να μπείτε στο alfavita.gr σκοτώνονται αισχρά)
tunel vision της Παναγιάς τα μάτια
tunel vision της κάτω ραχουλας

η Ιταλική τορπίλη έκανε τη διαφορά στο tunel vision ?
ο Μεταξάς με την "απελευθέρωση" από ενδογενείς διενέξεις ?

αλλά και πιο πριν, με το στρατό σε εκστρατεία στα βάθη της Τουρκίας και την Ιωνία προ του ολέθρου τι δουλειά είχε ξαφνικά το tunel vision των βασιλικών ? Πως προέκυψε ? Τι ήταν αυτό που το έκανε να υπερτερεί έναντι οφθαλμοφανέστατης πανωλεθρίας ? Αν ο λαός δεν είχε μέσω τωμ μέσων ενημέρωσης τα κρίσιμα δεδομένα για να το δει τότε ο πυρήνας του οργανωμένου κράτους που αφέθηκε να παραπλανηθεί όλο το έθνος ότι είχε την πολυτέλεια των εκλογών/βαλιτσάκι ενώ το αεροπλάνο σε λίγο θα τιναχθεί από την κηροζίνη ?
Μήπως έπεσε εξεπίτηδες το ψωμί ελιά Κώτσο βασιλιά ?
Μήπως ήταν κάτι σαν την πλατεία Ταξίμ για να ρίξουν τον τότε Ερντογάν δηλαδή Βενιζέλο ?

Πόση ανοχή οφείλουν οι λαοί σε ατελείωτες τραγωδίες των ηγεσιών τους και των αντίστοιχων κύκλων εκ των οποίων εκπορεύονται ?

Προσοχή : δεν μιλάμε πλέον για απλά πρόσωπα/άτομα αλλά για οργανωμένες κοινωνίες σε οντότητα κράτους με πανίσχυρα μέσα επιβολής στα ατίθασα μέλη με στρατό με αστυνομία με σχολεία με διανοούμενους με επιστήμονες κλπ.

Πως λοιπόν ένα τόσο οργανωμένο σύνολο έχει αφεθεί είτε σε ένα ψευδές tunel vision όπως πχ αποδείχτηκε περίτρανα ήταν η είσοδός μας στην ΟΝΕ με ψευδή στοιχεία χωρίς η οικονομία μας να μπορεί να αντέξει στον ανταγωνισμό είτε σε ένα αληθές tunel vision όπως η χρεοκοπία της χώρας όπου του καθενός της τσουτσούς του τον χαβά το δικό του tunel vision ενώ η χώρα χάνεται ?

Και στην Αμερική τα ίδια όπως έγραψα παραπάνω.
Και στην Αγγλία τα ίδια με πολλά πολλά εκατομμύρια παιδική φτώχια
Και στην Ισπανία
Και στην αυτού εξοχότητα την Γερμανία.
και σε χιλιάδες άλλα πραδείγματα σε όλο τον κόσμο και σε όλα επίπεδα ακόμα και στην υπέρτερη από την Γερμανία σε υποταγή στην κεντρική εξουσία, Ιαπωνία με την πτώση των τραπεζών πριν 15 χρόνια περίπου.

πχ ακόμα
Παράθεση:
Η Αραβική ¶νοιξη βρίσκεται σε ομηρεία. Αυτό που ξεκίνησε ως ντόμινο λαϊκών εξεγέρσεων που προσδοκούσαν σε ένα καλύτερο αύριο, έχει οδηγήσει σε μια παρατεταμένη «μεταβατική περίοδο», στην οποία κανείς δεν μπορεί να προβλέψει προς τα πού θα γύρει η πλάστιγγα. Κι αυτό διότι η ζυγαριά... έχει καταλειφθεί από δυνάμεις που μαλλιοτραβιούνται για την εξουσία του τόπου, αδιαφορώντας για την πραγματική βούληση των λαών.

Από άκρη σε άκρη της Βόρειας Αφρικής, η πολιτική αστάθεια έχει μετατραπεί σε στάτους κβο, οι συγκρούσεις στους δρόμους σε καθημερινό φαινόμενο. Κι όμως... ο πραγματικός πόλεμος δεν διεξάγεται στον δρόμο και οι πραγματικοί πρωταγωνιστές δεν είναι οι πολίτες.

Το κενό εξουσίας που άφησαν πίσω τους οι εξεγέρσεις της Αραβικής ¶νοιξης οδήγησε σε ένα λυσσαλέο μπρα-ντε-φερ ανάμεσα στις παραδοσιακές και τις νέες οικονομικές ελίτ. Αυτές μονοπωλούν σήμερα τις εξελίξεις στην περιοχή και εξαιτίας αυτών δεν έχουν καμία τύχη οι όποιες προσδοκίες των πολιτών. Το μήλον της έριδος είναι ένα: τα φράγκα.

Από τη μία πλευρά, οι παλιές οικονομικές ελίτ – οι οποίες, παρά τις πολιτικές ανατροπές, συνεχίζουν να ελέγχουν μεγάλο τμήμα της οικονομικής δραστηριότητας αλλά και της διοικητικής μηχανής – προσπαθούν να επιβιώσουν στο νέο μεταβαλλόμενο σκηνικό και απαιτούν να έχουν ρόλο στο αύριο αντιστεκόμενες στην επέλαση των «άπειρων» αλλά φιλόδοξων αντικαταστατών τους.


Δηλαδή το αεροπλάνο των Αραβικών κρατών ή της Ελλάδας έχει καταπέσει και δεν ενεργοποιείται το tunel vision του συνόλου της χώρας αλλά κάποιες ομάδες λένε δεν μας αφορά αυτό που συμβαίνει - κάντε εσείς την προσπάθειά σας κι εμείς θα βλέπουμε ή θα ενισχύουμε τις θέσεις μας. Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται ίσως εδώ κολλάει.

Στο σύνολό της η ανθρωπότητα το μόνο επιτυχές tunel vision που κατάφερε να εισέλθει και να χειρίζεται από πολλές πλευρές (όχι όλες) με επιτυχία ήταν αυτό του ελέγχου των πυρηνικών όπλων και της πυρηνικής ενέργειας προφανώς γιατί θα ήταν μέγιστο πλήγμα από το οποίο όσο πλούσιο κράτος δυνατό και να είσαι δεν γλυτώνεις.

Αφού λοιπόν έχουμε πανίσχυρους μηχανισμούς κρατικές οντότητες με ιστορία και επιστημονική κατάρτιση ποια είναι η εξήγηση για την αποτυχία αν όχι ότι δεν έχουμε ξεφύγει από το Δαρβινικό tunel vision της φύσης που εν κατακλείδι είναι "το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό" και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερη "συμμετρία" ?
Η φύση, τα ζώα, τα κτήνη, έχουν ένα συμμετρικό tunel vision.
Υπάρχει η τροφική αλυσίδα.
Οι πληθυσμοί προσαρμόζονται ανάλογα αν είναι θηρευτές ή θηράματα ανάλογα με "τυχαίες" αναπροσαρμογές του πληθυσμού των φυτοφάγων που εξαρτώνται από την τυχαιότητα του κλίματος κλπ
Όσο κακό και να μας φαίνεται ένα γλυκό τέλειο λαγουδάκι να το καταπείνει ένας πύθωνας πάντως η φύση είναι συνεπής στο tunel vision της. "Έχει" το άγχος να ισορροπεί το οικοσύστημα.

Με τους ανθρώπους τα πράγματα έχουν μια ψυχιατρική διάσταση.
Αφού και οι ξιφίες αλλά και οι σαρδέλες επιτέθηκαν στον Χιτλερικό καρχαρία και τον αφόπλισαν μετά τον ξαναόπλισαν με άλλα όπλα (τραπεζικά) και τώρα είναι ξανά εμπρός μας αλλά αυτή τη φορά το tunel vision ολονών ακόμα και των Γάλλων λέει να στραφούμε στα εσωτερικά μας tunel vision πχ τους συνταξιούχους, ιδιωτικούς υπαλλήλους και να μετατρέψουμε μια εξωγενή κρίση σε εσωγενή. Όπως ακριβώς δηλαδή έγινε όταν με τους Ναζί στην Ελλάδα γινόντουσαν μάχες Δεξιών και Αριστερών.

Θέλω να βρω κάτι σε μοριακό επίπεδο αντίστοιχο αλλιώς ο Θεός μοιάζει να ήταν μεθυσμένος ή δεν υπάρχει ειδικά μετά το ¶ουσβιτς ή πάντως ΔΕΝ είμαστε τα απευθείας δημιουργήματά του ή ενώ λέμε ότι υπερκεράσαμε την Φύση ελέγχουμε την Φύση δεν είμαστε παρά κοτρώνες που πέφτουν όπου να'ναι και μάλιστα εκεί που ο άλλος πεθαίνει εμείς πάμε και στήνουμε μια ψησταριά και ψήνουμε σουβλάκια..
Εκτός και αν αποδεικνύεται κάπως από κάπου, ότι δεν θα ήταν εφικτή η μακροβιότητα της ανθρωπότητας χωρίς αυτήν την ψυχιατρική συμπεριφορική.

Ποιες σκέψεις σας δημιουργούνται ?
Πότε στην εικόνα του τούνελ έναντι πραγματικής κρίσης πρέπει να περιλαβάνονται και άλλοι πλην του τομαριού μας ?
_________________
”Οι φασίστες του μέλλοντος θα είναι οι αντιφασίστες” . Τσώρτσιλ

http://dwpl.deviantart.com/art/LENIN2-172844451
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Vedder
Πρύτανης


Εγγραφή: 26 Ιούν 2013
Δημοσιεύσεις: 132

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Αύγ 11, 2013 8:19 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Φιλε Ayrton διάβασα το γοητευτικό αλλα κάπως συναισθηματικό κείμενο σου.

Δεν θα σταθώ στην στάση της Γερμανίας γιατί δεν θέλω να πω καμια μπαρούφα.Ίσως τα πράγματα να είναι πιο πολύπλοκα απ'όσο φανταζόμαστε.

Συμφωνώ όμως ότι απαιτείται συναίνεση και συνεργασία για να ανακαμαψει η χωρα.Συγκερασμός κάποιων αντιλήψεων δεξιάς και αριστερής πολιτικής η οποια πρέπει να λαμβάνει υπόψη και την ελληνική νοοτροπία.

Θυμήθηκα την πρόταση Μανου για το ασφαλιστικό(700 ευρώ σύνταξη για όλους ακόμα και αν δεν έχεις κολλήσει ούτε ένα ένσημο και οποιο θέλει επιπλέον συνεργάζεται με ιδιωτικούς ασφαλιστικούς φορείς). Idea
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ayrton Senna
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Μάϊ 2013
Δημοσιεύσεις: 2218

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Αύγ 12, 2013 12:14 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Vedder έγραψε:
Φιλε Ayrton διάβασα το γοητευτικό αλλα κάπως συναισθηματικό κείμενο σου.

Δεν θα σταθώ στην στάση της Γερμανίας γιατί δεν θέλω να πω καμια μπαρούφα.Ίσως τα πράγματα να είναι πιο πολύπλοκα απ'όσο φανταζόμαστε.

Συμφωνώ όμως ότι απαιτείται συναίνεση και συνεργασία για να ανακαμαψει η χωρα.Συγκερασμός κάποιων αντιλήψεων δεξιάς και αριστερής πολιτικής η οποια πρέπει να λαμβάνει υπόψη και την ελληνική νοοτροπία.

Θυμήθηκα την πρόταση Μανου για το ασφαλιστικό(700 ευρώ σύνταξη για όλους ακόμα και αν δεν έχεις κολλήσει ούτε ένα ένσημο και οποιο θέλει επιπλέον συνεργάζεται με ιδιωτικούς ασφαλιστικούς φορείς). Idea


Πολύ ωραία αγαπητέ Vedder,
και θέλει και εμπιστοσύνη και διάθεση να σκεφτείς ότι για να σιγουρέψεις το δικό σου όφελος πρέπει να οφελούνται και άλλοι.
Μου λέει ο Μαρκ "Ο καθένας θα κάνει αυτό που πιστεύει πως είναι καλύτερο για τον εαυτό του. Είναι ιερό δικαίωμα του."
κι όταν του απαντώ για την αποτυχία των συνεταιρισμών όχι να επιβάλλουν το κακό στον αγρότη αλλά να του υποδείξουν και αυτός να το ακολουθήσει ένα διαφορετικό καλό για τον εαυτό του το οποίο αυτό το διαφορετικό καλό γι'αυτόν είναι όλως ηλιθίως καλό και για άλλους (πχ το πιο απλό διότι δεν δημιουργούν υπερπροσφορά που θα ρίξει τις τιμές και για εσένα αγρότη μου ξεφτέρι μου αλλά και θα βάλει στον εξαγωγικό πάγκο κι άλλα "παιχνίδια") λαμβάνω απάντηση :
"Αν κάτι είναι καλό για τη χώρα αλλά κακό για εμένα, και το ξέρω αυτό, εγώ τι πρέπει να κάνω;"

άρα το καλό για μένα το ξέρω αποκλειστικά μόνον εγώ ! Ναι ! Εγώ ο Έλλην !
Και πως στο κόρακα τυχαίνει και το ίδιο με εσένα καλέ μου το γνωρίζουν και μερικά εκατομμύρια άλλοι Έλληνες και όλοι μαζί μετά καταριέστε που έπεσε στα τάρταρα η τιμή της ντομάτας, της ελιάς και δεν συμμαζευεται αυτό το "καλό" που ήξερες εσύ για τον εαυτό σου ??? !!
Στοιχειωδώς σε μια χώρα με 10.000.000 αναρχικούς που ξέρουν και κάνουν αποκλειστικά το καλό για τον εαυτό τους αλλά η συντριπτική πλειοψηφία δεν καταφέρνει να είναι ευχαριστημένοι με αυτό το καλό ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΣΠΕΙΡΕΙΣ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ !

Κάνουμε ντου δέκα νοματέοι με έναν δεκανέα και πάμε όλοι ο ένας πίσω από τον άλλο, μας λέει αραιώστε, όχι ξέρουμε το καλό μας. Ρε παιδιά μηπως είστε Έλληνες ? Γελάει ο πλανήτης ρε !! Όλοι στο δημόσιο, όλοι μονοκαλλιέργειες, όλοι προθεσμιακές με 4,3% στη Κύπρο, όλοι στεγαστικό χωρίς κυμαινόμενο μάλιστα, όλοι κουτρουβαλάνε κατά κει που κουτρουβαλάν κι οι άλλοι ...

Έλα να αλλάζουμε ! "Λίγο δούλευε και πολύ κυβέρνα" !

Αγαπητέ vedder ξέρεις ποσες χιλιάδες σαν αυτές τις λύσεις που έγραψες πρέπει να μπούνε σε εφαρμογή ? Το κράτος είχε κοιμηθεί γιατί οι ψηφοφόροι νόμισαν ότι ήταν ξύπνιο και κοιμήθηκαν κι αυτοί ...
_________________
”Οι φασίστες του μέλλοντος θα είναι οι αντιφασίστες” . Τσώρτσιλ

http://dwpl.deviantart.com/art/LENIN2-172844451
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Vedder
Πρύτανης


Εγγραφή: 26 Ιούν 2013
Δημοσιεύσεις: 132

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Αύγ 12, 2013 1:11 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Ayrton αντιλαμβάνομαι τι θέλεις να πεις γιατί κάνουμε τις ίδιες σκέψεις.

Η πρόταση Μανου με γοήτευσε διότι πιστεύω ότι αποτελεί έναν συμβιβασμό διαφορετικών ιδεολογικών τοποθετήσεων.Τέτοιες λύσεις χρειάζεται η χωρα.Απλές,δραστικές,δημιουργικές,ρεαλιστικές.Μικρά πρακτικά βηματάκια προς κάθε κατεύθυνση.

Δεν πιστεύω σε θαύματα όμως.Ο καθένας στο τέλος παίρνει αυτό που του αξίζει.Αν ο έλληνας δεν αποκτήσει συλλογική νοοτροπία θα δει την χωρα του να μετατρέπεται σε προτεκτοράτο(που ήδη είναι).

Αυτό που θέλω να σου πω είναι:Μην σκας.Όπως έστρωσε κανεις έτσι κοιμάται. Wink
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
mark
Πρύτανης


Εγγραφή: 23 Ιούλ 2012
Δημοσιεύσεις: 2337

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Σεπ 03, 2013 2:18 pm    Θέμα δημοσίευσης: Re: TuNeL Vision ή πως καθίστασαι εκτός βλέμματος του " Απάντηση με Συμπερίληψη

Ayrton Senna έγραψε:

50 εκατομμύρια άτομα Αμερικάνοι είναι εκτός tunel vision της Αμερικής χάρην φυσικά των προϋπολογισμών για Αφγανιστάν Ιρακ και τώρα συρία κλπ


http://www.youtube.com/watch?v=opB-spQKUhw
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Pflegeleicht
Πρύτανης


Εγγραφή: 01 Σεπ 2013
Δημοσιεύσεις: 1399

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Σεπ 03, 2013 3:45 pm    Θέμα δημοσίευσης: Re: TuNeL Vision ή πως καθίστασαι εκτός βλέμματος του " Απάντηση με Συμπερίληψη

mark έγραψε:
Ayrton Senna έγραψε:

50 εκατομμύρια άτομα Αμερικάνοι είναι εκτός tunel vision της Αμερικής χάρην φυσικά των προϋπολογισμών για Αφγανιστάν Ιρακ και τώρα συρία κλπ


http://www.youtube.com/watch?v=opB-spQKUhw



http://www.youtube.com/watch?v=mC57rpO8ChA ....
_________________
Ο ρομαντισμός δεν βρίσκεται ούτε στην επιλογή του θέματος ούτε στην ακριβή αλήθεια, αλλά περισσότερο σε έναν τρόπο να αισθάνεσαι τον κόσμο [Charles Baudelaire]

Truth springs from argument amongst friends
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Pflegeleicht
Πρύτανης


Εγγραφή: 01 Σεπ 2013
Δημοσιεύσεις: 1399

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Σεπ 03, 2013 3:55 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Vedder έγραψε:
αλλα κάπως συναισθηματικό κείμενο σου.


απέτυχα λοιπόν φίλε μου .. απέτυχα απέτυχα να φέρω το συναίσθημα στην ένταση που χρειάζονται οι καιροί, η ιστορία, οι άνθρωποι ..
Το βίντεο του Mark μου θύμισε το συναίσθημα που ξεχύθηκε all over the world κι έκανε τον πόλεμο του Βιετνάμ τόσο αντιδημοφιλή με αποτέλεσμα τα βατράχια αντί να τσαλαπατηθούν πέταξαν τα βουβάλια στη θάλασσα ...
Το συναίθημα ... η μη εκλογίκευση ... να η απόφαση να και η ισχύ να και ο ¶νθρωπος ... ο άνθρωπος που έζησε αληθινά μες την καρδιά του κατ'αρχάς .. που έγραψε ιστορία που αντιστάθηκε .. που δεν κατανάλωσε απλά στη ζωή του αλλά έστειλε πακέτο επιστροφή το μέγα προϊόν : όταν είσαι στη Ρώμη κάνε όπως κι οι Ρωμαίοι ....

με αυτό το πλευρό κοιμούνται
_________________
Ο ρομαντισμός δεν βρίσκεται ούτε στην επιλογή του θέματος ούτε στην ακριβή αλήθεια, αλλά περισσότερο σε έναν τρόπο να αισθάνεσαι τον κόσμο [Charles Baudelaire]

Truth springs from argument amongst friends
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Pflegeleicht
Πρύτανης


Εγγραφή: 01 Σεπ 2013
Δημοσιεύσεις: 1399

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Σεπ 13, 2013 10:18 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Κορυφαίο σύνθημα ενάντια στη λογική Tunel Vision :

"ναι να σωθεί η χώρα αλλά μαζί με τους πολίτες της"

Idea
_________________
Ο ρομαντισμός δεν βρίσκεται ούτε στην επιλογή του θέματος ούτε στην ακριβή αλήθεια, αλλά περισσότερο σε έναν τρόπο να αισθάνεσαι τον κόσμο [Charles Baudelaire]

Truth springs from argument amongst friends
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Pflegeleicht
Πρύτανης


Εγγραφή: 01 Σεπ 2013
Δημοσιεύσεις: 1399

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Νοέ 04, 2013 1:54 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

...
_________________
Ο ρομαντισμός δεν βρίσκεται ούτε στην επιλογή του θέματος ούτε στην ακριβή αλήθεια, αλλά περισσότερο σε έναν τρόπο να αισθάνεσαι τον κόσμο [Charles Baudelaire]

Truth springs from argument amongst friends


Έχει επεξεργασθεί απο τον/την Pflegeleicht στις Τρι Νοέ 05, 2013 2:17 am, επεξεργάσθηκε 1 φορά συνολικά
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
mark
Πρύτανης


Εγγραφή: 23 Ιούλ 2012
Δημοσιεύσεις: 2337

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Νοέ 04, 2013 5:35 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Τι κάνεις εσύ βρε μουρλέ;

Έλα πίσω!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Pflegeleicht
Πρύτανης


Εγγραφή: 01 Σεπ 2013
Δημοσιεύσεις: 1399

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Νοέ 04, 2013 7:16 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

mark έγραψε:
Τι κάνεις εσύ βρε μουρλέ;

Έλα πίσω!


Θα σε πυροβολήσω !!! Laughing Laughing
Είσαι υπαίτιος που ξαναμπήκα. Ούτε μια βδομάδα δεν μπορώ να απέχω ? Είσαι ο αρχιβασανιστής του φόρουμ !
_________________
Ο ρομαντισμός δεν βρίσκεται ούτε στην επιλογή του θέματος ούτε στην ακριβή αλήθεια, αλλά περισσότερο σε έναν τρόπο να αισθάνεσαι τον κόσμο [Charles Baudelaire]

Truth springs from argument amongst friends
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
mark
Πρύτανης


Εγγραφή: 23 Ιούλ 2012
Δημοσιεύσεις: 2337

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Νοέ 04, 2013 7:24 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Ρε κάτσε εδώ που σου λέω, τώρα που αρχίζουν τα ωραία, τώρα θα φύγεις; Ε, μα δεν παίζεσαι εσύ! Αν είναι, κάτσε και άραξε σιωπηλός! Να, πάρε και τα αναθεματισμένα τα emoticons Laughing Laughing Razz
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Pflegeleicht
Πρύτανης


Εγγραφή: 01 Σεπ 2013
Δημοσιεύσεις: 1399

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Νοέ 04, 2013 7:27 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
Ρε αθεόφοβε ! Ρε θεομπαίχτη ! Θα κάτσω αλλά υπό έναν όρο :

να δώσεις πρώτος μια απάντηση (έχεις και δικό σου φόρουμ πανάθεμα) στο ερώτημα που έθεσα εδώ :

http://www.filosofia.gr/forum/viewtopic.php?p=176164#176164
_________________
Ο ρομαντισμός δεν βρίσκεται ούτε στην επιλογή του θέματος ούτε στην ακριβή αλήθεια, αλλά περισσότερο σε έναν τρόπο να αισθάνεσαι τον κόσμο [Charles Baudelaire]

Truth springs from argument amongst friends
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
mark
Πρύτανης


Εγγραφή: 23 Ιούλ 2012
Δημοσιεύσεις: 2337

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Νοέ 04, 2013 7:34 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Μα είναι το φόρουμ μου για φιλοσοφικές αναζητήσεις; Αν γίνει αυτό, θα μου φύγουν όλοι οι πελάτες, μπρρρ, κάτσε καλά!

Να πάρε και ένα τραγουδάκι.

http://www.youtube.com/watch?v=jtwToX6OiQk

φωνάρα ε;
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Pflegeleicht
Πρύτανης


Εγγραφή: 01 Σεπ 2013
Δημοσιεύσεις: 1399

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Νοέ 04, 2013 7:35 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

mark έγραψε:
Μα τι διάολο, έλληνας φιλόσοφος μόνο εγώ είμαι; Rolling Eyes Rolling Eyes


Ναι, κύριε, εσύ θα διορθώσεις το ρωμέικο
_________________
Ο ρομαντισμός δεν βρίσκεται ούτε στην επιλογή του θέματος ούτε στην ακριβή αλήθεια, αλλά περισσότερο σε έναν τρόπο να αισθάνεσαι τον κόσμο [Charles Baudelaire]

Truth springs from argument amongst friends
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Θέματα Επικαιρότητας Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενο
Σελίδα 1 από 2

 
Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης





Μηχανισμός forum: PHPBB

© filosofia.gr - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του.

Υλοποίηση, Φιλοξενία: Hyper Center