Θ.ΒοήθειαςΘ.Βοήθειας   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Εγγεγραμμένα μέληΕγγεγραμμένα μέλη   Ομάδες ΧρηστώνΟμάδες Χρηστών  ΕγγραφήΕγγραφή  ΠροφίλΠροφίλ 
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Πολιτικής Απάνθισμα
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενο  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 13, 14, 15  Επόμενο
 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Κουβεντούλα
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
antanion
Πρύτανης


Εγγραφή: 13 Φεβ 2008
Δημοσιεύσεις: 503

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Αύγ 12, 2013 8:31 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ *
_____post 1 : Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α
*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ *




Aυτοακύρωση ευφυΐας τραγωδική 11-03-2012
Χ. Γιανναρά

Στον στίβο της πολιτικής σήμερα η έκτακτη φυσική ευφυΐα εμφανίζεται σπάνια, σπανιότατα. Πλεονάζει η μετριότητα, είναι συχνότερες και οι περιπτώσεις της καταφανούς μικρόνοιας. Για να ασχοληθείς σήμερα με την πολιτική απαιτούνται άλλου είδους ικανότητες, όχι η πραγματική ευφυΐα.

Eπειδή είναι σπάνιο το χάρισμα, είναι φυσικό και να γοητεύει. Oταν πρωτοεμφανίστηκε σε ευδιάκριτο πολιτικό ρόλο ο κ. Eυάγγελος Bενιζέλος (κυβερνητικός εκπρόσωπος επί πρωθυπουργίας Aνδρέα Παπανδρέου) αποτέλεσε έκπληξη: Mπορεί να μη διέθετε τη δημεγερτική γοητεία του ηροστράτειου αρχηγού του, αλλά κατέπλησσε με μια επιθετική ευφυΐα χειμαρρώδους λεκτικής ευρηματικότητας.

Tο ΠAΣOK είχε εγκαινιάσει ένα τυπικά φασιστικό εφεύρημα τηλεοπτικής βίας: να «διαλέγονται» οι εκπρόσωποί του μιλώντας ακατάσχετα, ώστε ο συνομιλητής τους να μην προλαβαίνει να ψελλίσει αντίλογο. O κ. Bενιζέλος ανήγαγε το εφεύρημα σε ακαταμάχητο όπλο σαρωτικής προπαγανδιστικής επιβολής. H μεγάλη μάζα των Πασόκων, προερχόμενοι από τον χύδην συνδικαλισμό ή από το κοινωνικό τίποτα, εφάρμοζαν τη φασιστική συνταγή αναμυρηκάζοντας μηχανικά τις ίδιες συνεχώς φράσεις και εκφράσεις. O κ. Bενιζέλος όμως κεντούσε, αυτοηδονιζόταν με τη νοητική του ευστροφία και τη ρητορική του δεινότητα. Δεν κόμιζε κάτι καινούργιο, κάτι καινοτόμο, δεν απευθυνόταν στη σκέψη και στην κρίση του τηλεθεατή, δεν εμφάνισε ποτέ μια ριζοσπαστικά διαφορετική, άλλου επιπέδου πολιτική πρόταση, δεν εισηγήθηκε την παραμικρή ποτέ πρωτοτυπία, δημιουργικό εύρημα, γόνιμο όραμα. Tαλέντο του ήταν η κατακλυσμική λεκτική ευρηματικότητα, η ταχύτητα της συσσώρευσης λέξεων, ποικιλόμορφων εκφραστικών σχημάτων.

Aναδείχθηκε σαφώς ο κορυφαίος της λογικής του εντυπωσιασμού. Eκεί ήταν το πάθος του, στον εντυπωσιασμό που προκαλούσε η οξύνοια και η ευγλωττία του, όχι στο περιεχόμενο των λόγων του, όχι στην επιτελική σκέψη και στρατηγική, όχι στην ανάδειξη στόχων – ποτέ. Θα μπορούσε, με την ίδια συναρπαστική λογική άρθρωση επιχειρημάτων, να υποστηρίξει, τη μια μετά την άλλη, δυο διαμετρικά αντίθετες θέσεις. Tο ένστικτο των απλών ανθρώπων το διαισθάνθηκε αυτό, τον φοβήθηκε με την υποψία ότι δεν πιστεύει σε τίποτα.

Ως υπουργός (Mεταφορών και Eπικοινωνιών, Δικαιοσύνης, Πολιτισμού, Aνάπτυξης, Eθνικής Aμυνας) ήταν τόσο κοινότοπος όσο και οποιοσδήποτε μέτριας νοημοσύνης ομόλογός του. Δεν άφησε την εντύπωση τολμηρών πρωτοβουλιών, ευφάνταστων εγχειρημάτων, έγνοιας για θεμελίωση υποδομών, ταλέντου στρατηγικών σχεδιασμών. Συμπάθειες κέρδισε με την περιπέτειά του να υποσκελιστεί στην αρχηγία του κόμματός του από τον Γ. A. Παπανδρέου, τον Nοέμβριο του 2007, πέρα από κάθε λογική σύγκρισης ικανοτήτων. O Γ.A.Π. είχε οριστεί αρχηγός, το 2004, από τον Kων. Σημίτη, χωρίς αντίπαλη υποψηφιότητα. Aποδοκιμάστηκε εκλογικά την ίδια χρονιά και για δεύτερη φορά το 2007, οπότε ήταν καθολικά αυτονόητο, εκ των πραγμάτων επιβαλλόμενο, το τέλος της αρχηγικής του (μάλλον και της πολιτικής) σταδιοδρομίας.

Aντίστοιχα αυτονόητο και λογικά συνεπέστατο ήταν το εγχείρημα του Eυ. Bενιζέλου να ανακοινώσει, το ίδιο βράδυ της πολιτικής συντριβής του Γ.A.Π., την πρόθεσή του να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος. Όμως ακαριαία, μέσα σε λίγες μόλις ώρες, το αυτονόητο της υποψηφιότητας Bενιζέλου «ανατάχθηκε» με τους προβολείς της δημοσιότητας σε σκάνδαλο: τόλμημα επηρμένης βιασύνης, άκαιρης, άκομψης σπουδαρχίας. Tα MME και κατ’ ακολουθίαν η ελλαδική κοινή γνώμη ανακάλυψαν, με έκδηλη, ανεξήγητης ευαισθησίας ενόχληση, ότι ο Bενιζέλος ήταν «διαπλεκόμενος», προωθείτο από δημοσιογραφικά συγκροτήματα, υστερούσε σε σύγκριση με την άμωμη, παρθενική καθαρότητα του συνυποψηφίου του. Έτσι, προς κατάπληξη κεραυνώδη όσων νηφάλια διέκριναν τη διαφορά φυσικών ικανοτήτων, αρχηγός του ΠAΣOK επανεξελέγη, από εκατοντάδες χιλιάδων οπαδών, ο Γ.A.Π. και οδηγήθηκε η Eλλάδα με σίγουρα βήματα στο ΔNT, έρμαιο της Διεθνούς των τοκογλύφων.

Άραγε θα ήταν διαφορετικές οι εξελίξεις με αρχηγό του ΠAΣOK και πρωθυπουργό τον Bενιζέλο; Tο ερώτημα το απαντάει η προθυμία με την οποία ο ίδιος δέχθηκε, δυο χρόνια αργότερα, να επωμισθεί τη συνεπέστατη συνέχιση της πολιτικής του πρώην αντιπάλου του – δεν διαφοροποιήθηκε σε τίποτα. Bεβαίως και είχε δέσει πια ο Γ.A.Π. χεροπόδαρα τη χώρα με δεσμεύσεις ολοκληρωτικής υποτέλειας, αν όμως υπήρχε στον συνεχιστή του έργου του πολιτική ιδιοφυΐα, κάπου θα ξεμύτιζε, κάτι θα σπίθιζε το ξεχωριστό και εκπληκτικό. Bενιζέλεια ήταν μόνο μια απόπειρα εντυπωσιασμού, να απομέμψει δήθεν την Tρόικα, πέρυσι το καλοκαίρι. Λειτούργησε, φυσικά, ως μπούμερανγκ, τον ταπείνωσε σε διεθνή κλίμακα και εντοπίως. Eίχε δεχθεί, άνευ όρων, να παίζει στο γήπεδό τους, ήταν πανεύκολο να τον υποχρεώσουν να εκλιπαρεί την επιστροφή τους. H φυσική του ευφυΐα συρρικνώθηκε πια μόνο σε ρητορικές κορώνες για εγχώρια κατανάλωση, παιγνιώδεις συγκαλύψεις αντιφάσεων και παλινωδιών.

Πονάει η περίπτωση Eυάγγελου Bενιζέλου, τουλάχιστον όσους οδυνώνται απροκατάληπτα για τη δύσμοιρη πατρίδα και τον επιθανάτιο ρόγχο της. H αποτρόπαιη πολιτική παθολογία που βύθισε τη χώρα στον σημερινό εφιάλτη, η ίδια υπέταξε και την έκτακτη φυσική ευφυΐα στους όρους της πιο ντροπιαστικής μειονεξίας των ολίγιστων σε προσόντα και σπιθαμιαίων. Ποιος θα μπορούσε να διανοηθεί τον υψηλόφρονα Bενιζέλο συνεχιστή και απολογητή της καταισχύνης του διδύμου Γ.A. Παπανδρέου - Γ. Παπακωνσταντίνου. Ότι θα κολακευόταν δήθεν αυτοθυσιαζόμενος, σε ρόλο - παρωδία Σίμωνος του Kυρηναίου, ταυτίζοντας το όνομά του με τον πιο ανυπόφορο εξευτελισμό που έζησε ποτέ η ελλαδική κοινωνία, τον ίλιγγο της καταβύθισης στην ανέλπιδη ανέχεια, στην κυριολεκτική καταστροφή.

Aν ο Eυάγγελος Bενιζέλος αρχηγεύσει τελικά στο ΠAΣOK, σε ό,τι έχει πια απομείνει από το τοξικό αυτό έκκριμα της αχαλίνωτης ηδονοθηρίας των Παπανδρέου, η επιλογή του θα είναι συνεπής με την καριέρα που του επιφύλαξε ο συμβιβασμός, η υποτέλεια στην παρακμή, όχι με τον άθλο που απαιτούσε η αντίσταση.

Tο ΠAΣOK έχει οριστικά και τελεσίδικα τελειώσει, το όποιο απολειφάδι μπορεί να το διαχειριστεί ακόμα και ο κ. Παπουτσής. O άθλος της αντίστασης στην καταστροφή είναι που παραμένει εκκρεμής.

Γιατί προϋποθέτει άλλη, μα εντελώς άλλη, ανθρώπινη ποιότητα.




_


Έχει επεξεργασθεί απο τον/την antanion στις Πεμ Νοέ 20, 2014 4:47 pm, επεξεργάσθηκε 2 φορές συνολικά
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
antanion
Πρύτανης


Εγγραφή: 13 Φεβ 2008
Δημοσιεύσεις: 503

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Αύγ 12, 2013 9:38 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

06-2012


















11-2012
για την κόντρα ΔΝΤ-Γερμανίας σχετικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους:



10-2012
Η επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα:








Κεδίκογλου αναγγελία κλεισίματος της ΕΡΤ
http://www.youtube.com/watch?v=q9Bj4jlZ0pE

Παλιά δήλωση Κεδίκογλου (υπέρ της ΕΡΤ)
http://www.youtube.com/watch?v=3-jdo165E2Y





Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ayrton Senna
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Μάϊ 2013
Δημοσιεύσεις: 2218

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Αύγ 12, 2013 10:08 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Καταπληκτικά !!

Αντάνιον για να είμαι ειλικρινής αυτή τη φορά έχω μια απορία :
εκεί που λέει ο Κουβέλης "κάτι άλλο δεν μου αρέσουν τα αίματα" τι υποννοεί καταλαβαίνει κανείς ?
Τον σαρκάζουν ότι δεν έσωσε την "σφαγή" της ΕΡΤ ? Rolling Eyes
_________________
”Οι φασίστες του μέλλοντος θα είναι οι αντιφασίστες” . Τσώρτσιλ

http://dwpl.deviantart.com/art/LENIN2-172844451
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
antanion
Πρύτανης


Εγγραφή: 13 Φεβ 2008
Δημοσιεύσεις: 503

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Αύγ 12, 2013 11:25 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Smile
Είναι σκίτσο του 2012 Αυγουστο. Τον σαρκάζουν που για το πακέτο των 11,5 δις δήλωσε ότι μέριμνα της ΔΗΜΑΡ είναι να "μη ματώσει" η κοινωνία
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ayrton Senna
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Μάϊ 2013
Δημοσιεύσεις: 2218

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Αύγ 12, 2013 11:33 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Very Happy σωστά .. thanks

πάντως με το άρθρο του Γιανναρά πιο πάνω έγινα έξω φρενών κατά κάποιο τρόπο

ενώ λένε αιχμηρές αλήθειες αναρωτιέσαι που ήταν αυτοί οι τύποι όλα αυτά τα χρόνια της μάσας και της παρακμής ?
Τελικα προσαρμόζονται σε ότι πουλάει ? Τώρα που είδαν ότι τα παλιά τα μόρτικα δεν περνάνε τώρα το γυρίσανε σε λαοκρατία οι θεομπαίχτες

Θα μου πεις βε΄βαια ότι ούτε οι καθ'ύλην αρμόδιοι δηλ η εκτελεστική εξουσία δεν έλεγε τα πράγματα αλλά τα άφηνε άρα αυτοί οι "τυχαίοι" πόσο πάνω από το μπό"ι τους να αρθούν ...

Επίσης κατά παράφραση του για κάθε υπερδανειζόμενο υφίσταται ένας υπερδανειστής μπορούμε να πούμε ότι για κάθε ένα φερέφωνο και χαϊδολόγο κοινής γνώμης υπάρχουν χιλιάδες φερεφωνακουστές και μια πολυοργασμική σε χάϊδεμα κοινή γνώμη ...
_________________
”Οι φασίστες του μέλλοντος θα είναι οι αντιφασίστες” . Τσώρτσιλ

http://dwpl.deviantart.com/art/LENIN2-172844451
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
antanion
Πρύτανης


Εγγραφή: 13 Φεβ 2008
Δημοσιεύσεις: 503

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Αύγ 12, 2013 11:42 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

15-06-2013




18-06-2013
απεργία της ΕΣΗΕΑ:
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
antanion
Πρύτανης


Εγγραφή: 13 Φεβ 2008
Δημοσιεύσεις: 503

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Αύγ 12, 2013 11:55 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Κι εμένα με νευριάζουν αυτά, αλλά ας μην τα πιάσουμε τώρα γιατί θα ξημερωθούμε
Smile

Θα σου πω αύριο
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
mark
Πρύτανης


Εγγραφή: 23 Ιούλ 2012
Δημοσιεύσεις: 2337

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Αύγ 13, 2013 9:08 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Είναι πάντως γεγονός πως ενώ το ΠΑΣΟΚ έχασε σχεδόν όλο του το εκλογικό σώμα, η ΝΔ διατήρησε σε μεγάλο βαθμό τα ποσοστά της. Η ΝΔ από 40-45% που έπαιρνε παλιότερα, πήγε κοντά στο 30%, εν μέσω κρίσης και ενώ κυβερνάει με 30% ανεργία. Και φαίνεται πως αυτό το ποσοστό θα διατηρήσει πάνω-κάτω στις επόμενες εκλογές. Το ΠΑΣΟΚ, από την άλλη, από το 44% των εκλογών του 2009 πήγε στο 12%, και θα δώσει σκληρή μάχη για να είναι στη βουλή.

Από αυτά φαίνεται πως το εκλογικό σώμα της ΝΔ έχει γερά θεμέλια, ενώ του ΠΑΣΟΚ σαθρά. Η φούσκα του ΠΑΣΟΚ ξεφούσκωσε, μαζί με τα ακίνητα...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ayrton Senna
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Μάϊ 2013
Δημοσιεύσεις: 2218

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Αύγ 13, 2013 12:27 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

mark έγραψε:


Από αυτά φαίνεται πως το εκλογικό σώμα της ΝΔ έχει γερά θεμέλια, ενώ του ΠΑΣΟΚ σαθρά.


Μα σου διαφεύγει φαίνεται ο γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ δεν συμμετείχε στον Εμφύλιο..

Χρειάζεται αίμα στις αναμνήσεις για να στεριώσεις και δεν αρκούν οι παράλογες αυξήσεις στους εκπαιδευτικούς ούτε οι αυτόματες τιμαριθμηκές αναπροσαρμογές (ΑΤΑ) για να εγκαθιδρυθείς στη συνείδηση του ... κανίβαλλου Razz Laughing


επεξήγηση : κανίβαλλοι είμεθα εμείς οι Έλληνες.
_________________
”Οι φασίστες του μέλλοντος θα είναι οι αντιφασίστες” . Τσώρτσιλ

http://dwpl.deviantart.com/art/LENIN2-172844451
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
antanion
Πρύτανης


Εγγραφή: 13 Φεβ 2008
Δημοσιεύσεις: 503

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Αύγ 13, 2013 1:13 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Senna, τον Γιανναρά τον διαβάζω (μόνο την αρθογραφία του) κυρίως κατά την περίοδο της κρίσης. Δεν ξέρω αν κι από παλιά στηλίτευε το μαύρο χάλι το πολιτικό ειδικότερα... όπως κάνει τώρα.

Σήμερα πάντως μιλάει κατά καιρούς με τα χειρότερα λόγια, π.χ. για την φαυλοκρατία που χειροτέρευσε επί ΠΑΣΟΚ, αλλά και για τον "εκπασοκισμό" της Ν.Δ, για τα κόμματα γενικότερα κτλ – λες τότε να μην έλεγε κουβέντα για όλα αυτά; Δεν ξέρω. Δεδομένου πώς, αν και δεν είναι καθ’ύλην αρμόδιος, εμφανίζεται ως διανοούμενος που (ανέκαθεν) ερευνά σε βάθος την κακοδαιμονία μας, και οι (σημερινοί μόνο ; ) μύδροι του για το πολιτικό μας σύστημα δεν είναι δα και άσχετοι με αυτην.

Όπως και να’ χει, πάντως, το ότι λέει «αιχμηρές αλήθειες» όπως λες, μου είναι αρκετό κι ας άργησε. (Αν τις έλεγε νωρίτερα όπως τις λέει τώρα, θα τον άκουγε κανείς ή απλώς θα επιδείνωνε ακόμα περισσότερο τη θέση του; Αλλά τι συζητάμε, εδώ και τώρα πόσοι των διαβάζουν? )

Λένε ότι δεξιοφέρνει, ο ίδιος έχει πει ότι θεωρεί υποτιμητικό να χαρακτηρίζεται δεξιός αριστερός (ίσως επειδή θεωρεί ότι οι όροι αυτοί έχουν χάσει την αξία τους, δεν ξέρω), οι ορθόδοξοι του έχουν κολλήσει την ταμπέλα του αιρετικού και, γενικά, δεν φαίνεται για άνθρωπος που επιζητεί να είναι αρεστός.

Καλός μου φαίνεται.

Υ.Γ. Εννοείται πως έχω και τις επιφυλάξεις που φυσικά δεν είναι σαφείς κι εμπεριστατωμένες (είμαι μικρός ακόμα), αλλά υπαγορεύονται από την "αίσθηση" και το "ένστικτο" μου. Έχω προσπαθήσει να βρω εδώ κι εκεί και καμιά αντιλογία/κριτική σε όσα λέει για να έχω και την αντίθετη άποψη, γιατί από μόνος μου είναι δύσκολο να έχω - τα λέει ωραία ο άτιμος και με παρασέρνει. Smile
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ayrton Senna
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Μάϊ 2013
Δημοσιεύσεις: 2218

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Αύγ 13, 2013 1:31 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

antanion έγραψε:
Senna, τον Γιανναρά τον διαβάζω (μόνο την αρθογραφία του) κυρίως κατά την περίοδο της κρίσης. Δεν ξέρω αν κι από παλιά στηλίτευε το μαύρο χάλι το πολιτικό ειδικότερα... όπως κάνει τώρα.

Σήμερα πάντως μιλάει κατά καιρούς με τα χειρότερα λόγια, π.χ. για την φαυλοκρατία που χειροτέρευσε επί ΠΑΣΟΚ, αλλά και για τον "εκπασοκισμό" της Ν.Δ, για τα κόμματα γενικότερα κτλ – λες τότε να μην έλεγε κουβέντα για όλα αυτά; Δεν ξέρω. Δεδομένου πώς, αν και δεν είναι καθ’ύλην αρμόδιος, εμφανίζεται ως διανοούμενος που (ανέκαθεν) ερευνά σε βάθος την κακοδαιμονία μας, και οι (σημερινοί μόνο ; ) μύδροι του για το πολιτικό μας σύστημα δεν είναι δα και άσχετοι με αυτην.

Όπως και να’ χει, πάντως, το ότι λέει «αιχμηρές αλήθειες» όπως λες, μου είναι αρκετό κι ας άργησε. (Αν τις έλεγε νωρίτερα όπως τις λέει τώρα, θα τον άκουγε κανείς ή απλώς θα επιδείνωνε ακόμα περισσότερο τη θέση του; Αλλά τι συζητάμε, εδώ και τώρα πόσοι των διαβάζουν? )

Λένε ότι δεξιοφέρνει, ο ίδιος έχει πει ότι θεωρεί υποτιμητικό να χαρακτηρίζεται δεξιός αριστερός (ίσως επειδή θεωρεί ότι οι όροι αυτοί έχουν χάσει την αξία τους, δεν ξέρω), οι ορθόδοξοι του έχουν κολλήσει την ταμπέλα του αιρετικού και, γενικά, δεν φαίνεται για άνθρωπος που επιζητεί να είναι αρεστός.

Καλός μου φαίνεται.

Υ.Γ. Εννοείται πως έχω και τις επιφυλάξεις που φυσικά δεν είναι σαφείς κι εμπεριστατωμένες (είμαι μικρός ακόμα), αλλά υπαγορεύονται από την "αίσθηση" και το "ένστικτο" μου. Έχω προσπαθήσει να βρω εδώ κι εκεί και καμιά αντιλογία/κριτική σε όσα λέει για να έχω και την αντίθετη άποψη, γιατί από μόνος μου είναι δύσκολο να έχω - τα λέει ωραία ο άτιμος και με παρασέρνει. Smile


Antanion,
μου αρέσουν οι άνθρωποι που δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν τον όρο επιφύλαξη. Επί παντός επιστητού. Είναι ό,τι καλύτερο για τον σημερινό κόσμο.
Είναι όλα τόσο πολύπλοκα και δαιδαλώδη.
Ένας ολόκληρος κόσμος αθέατος μας κυβερνά. Άνθρωποι που δεν είδαμε ποτέ και δεν υπάρχει περίπτωση να δούμε ακόμα και αν εξαπολύσουμε πυρηνική επίθεση είναι αυτοί που καθορίζουν τις ζωές μας (άνθρωποι των αγορών)
To να "αγοράσουν" μια αρμαθιά δημοσιογράφους "έγκυρους" διανοούμενους με αμφιλεγόμενες και άρα ευρύτερα υιοθετήσιμες απόψεις δεν είναι παρά τα λεφτά για τα τσιγάρα τους ..
Δεν είναι εύκολο να ξέρεις αυτός που λέει καταπληκτικά εύστοχα, ορθά πράγματα για την πονεμένη σου ζωή μετά από πόσα χρόνια αν πάει κάτι στραβά για τους αθέατους τότε θα σου στρίψει λίγο το "παραμύθι" για να σε πάει εκεί για το οποίο πληρωνόταν μια ζωή.
Όχι μόνον αυτός αλλά και πολλοί άλλοι γράφουν εξαίρετα. Τώρα. Δεν έχω μια έγκυρη πληροφόρηση για το ποιος σταθερά στηλίτευε τα κακώς κείμενα και πριν την κρίση στις "καλές" εποχές αλλά υποθέτω αυτοί θα ήταν ελάχιστοι και το ρίσκο να κινούνται συνέχεια στο επίπεδο της "γραφικότητας" σύμφωνα με τις καθολικές εκτιμήσεις της κατάστασεις ήταν τόσο τεράστιο ώστε γεννιούνται πάλι ερωτηματικά χρηματοδότησης.
Είναι τα λεγόμενα think tank με κραυγαλέα περίπτωση τον Πρετεντέρη.
_________________
”Οι φασίστες του μέλλοντος θα είναι οι αντιφασίστες” . Τσώρτσιλ

http://dwpl.deviantart.com/art/LENIN2-172844451
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
mark
Πρύτανης


Εγγραφή: 23 Ιούλ 2012
Δημοσιεύσεις: 2337

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Αύγ 13, 2013 10:29 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Ayrton Senna έγραψε:

ενώ λένε αιχμηρές αλήθειες αναρωτιέσαι που ήταν αυτοί οι τύποι όλα αυτά τα χρόνια της μάσας και της παρακμής ?


Πού ήταν αυτοί και πού ήμασταν εμείς;

Είναι πολύ ωραίο να είσαι στην από πίσω και να κάνεις κριτική στους κυβερνώντες. Είσαι στο απυρόβλητο. Και αν κανείς σου κάνει κριτική για την κριτική σου, δεν τρέχει και τίποτα, θα περάσει bye.

Το δημοκρατικό πολίτευμα θα ήταν ισχυρότερο και καλύτερο από ποτέ αν όλοι οι πολίτες, σε κάποια φάση της ζωής τους, τους επιβαλλόταν να κατείχαν μια οποιαδήποτε θέση εξουσίας, έστω και για ένα μικρό διάστημα. Και υπογραμμίζω την επιβολή, γιατί οι περισσότεροι δε θέλουν να βρίσκονται σε τέτοια θέση, αλλά να είναι στο μετερίζι και να κατακρίνουν εσαεί.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
antanion
Πρύτανης


Εγγραφή: 13 Φεβ 2008
Δημοσιεύσεις: 503

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Αύγ 14, 2013 3:38 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Κοίταξε Senna, είμαι απλώς ένας απ’ αυτούς που δεν ασχολιόταν όσο έπρεπε με την πολιτική στις «καλές μέρες», και τώρα που ζόρισαν τα πράγματα προσπαθεί να ξεστραβωθεί όπως μπορεί.
Αν θες μπορείς να πεις έστω με μια φράση (ως έναυσμα για ψάξιμο) τι είναι αυτό που σε κάνει να στραβώνεις μαζί του.
Dεν έχω καμιά ιδιαίτερη πρεμούρα να τον υποστηρίξω, αφού κι ο μεγαλύτερος εγκληματίας να είναι, αν λέει κάτι που θεωρώ ενδιαφέρον, το παραθέτω. Κι όχι μόνο αυτό, έχω παραθέσει σε άλλο θρεντ-εδώ και καιρό- και απόψεις (βλ. Ν. Δήμου) αντίθετες με αυτές του Γιανναρά, όπως και άλλους (Καραμπελιάς, Κοντογιώργης) που τον κατακρίνουν χοντρά, ενώ έχω κατά νου και δυο τρία ακόμα κείμενα/αντιλογίες.

Τώρα να... έτσι που τα γράφεις (χωρίς επιφύλαξη ; ) , ο χ που σε διαβάζει ταϊσμένος από τη συνομοσιολογία που ευδοκιμεί στη χώρα μας, δεν θέλει και πολύ για να συμπεράνει ότι ο Γιανναράς τα παίρνει χοντρά απ’ τον Σόρρος κι ότι πίσω απ’ αυτό το μειλίχιο κι ευγενικό προσωπείο κρύβεται ένα σατανικό λαμόγιο που υπηρετεί σκοτεινούς σκοπούς ανθρώπων των αγορών. Smile
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ayrton Senna
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Μάϊ 2013
Δημοσιεύσεις: 2218

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Αύγ 14, 2013 3:56 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Ναι σωστά τα λες .. έχουμε χάσει το θεό μας πια.
Το μόνο που μένει είναι να πάρει ο λαός στα χέρια του την τύχη του.
Βέβαια δεν εννοώ εκείνη την Λαοκρατία που μνημόνευσε ο Γ.Παπανδρέου κατά την απελευθέρωση το 1944 προκειμένου να θολώσει τα νερά και να το παίξει ντεμέκ και ψιλοαριστερός. Εννοώ αληθινά Λαοκρατία.
_________________
”Οι φασίστες του μέλλοντος θα είναι οι αντιφασίστες” . Τσώρτσιλ

http://dwpl.deviantart.com/art/LENIN2-172844451
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
troian
Πρύτανης


Εγγραφή: 05 Ιαν 2011
Δημοσιεύσεις: 2267
Τόπος: ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Αύγ 14, 2013 5:46 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Ayrton Senna έγραψε:

Το μόνο που μένει είναι να πάρει ο λαός στα χέρια του την τύχη του.


Θα είναι κοινή με την τύχη της κομμούνας των παρισίων.
_________________
μακεδονίτικα πουλιὰ λαλοῦν μακεδονίτικα
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Κουβεντούλα Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενο  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 13, 14, 15  Επόμενο
Σελίδα 6 από 15

 
Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης





Μηχανισμός forum: PHPBB

© filosofia.gr - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του.

Υλοποίηση, Φιλοξενία: Hyper Center