Θ.ΒοήθειαςΘ.Βοήθειας   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Εγγεγραμμένα μέληΕγγεγραμμένα μέλη   Ομάδες ΧρηστώνΟμάδες Χρηστών  ΕγγραφήΕγγραφή  ΠροφίλΠροφίλ 
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Πολίδης και Filosofia.gr
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενο
 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Συζητήσεις για Πρόσωπα
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
opyrgos
Αποκλεισμένο μέλος


Εγγραφή: 30 Νοέ 2007
Δημοσιεύσεις: 13248

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Απρ 29, 2012 7:56 pm    Θέμα δημοσίευσης: Πολίδης και Filosofia.gr Απάντηση με Συμπερίληψη




*



πόκΑΑς έγραψε:
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ

Γιώργος Πολίδης

Προς anna@diamantopoulou.gr
Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων


Καλημέρα Άννα

ονομάζομαι Γιώργος Πολίδης και κατοικώ μόνιμα στην Γερμανία. Η προσωπική μου ιστοσελίδα: http://polgt.pblogs.gr/

Αφορμή για την ηλεκτρ. αυτή επιστολή είναι μία απορία που μου δημιούργησε ένα άρθρο που έτυχε να διαβάσω στο διαδίκτυο σχετικά με μη διανομή διδακτικών βιβλίων σε σχολεία της χώρας μας. Και θα βρεις, έχω την αίσθηση, εύλογη την απορία μου διότι πρόκειται για ένα ζήτημα που χαρακτηρίζεται από απόλυτη λογική, παρόλο που ίσως λόγω όχι ικανού οικονομικού μεγέθους θεωρήσεις ασήμαντη μία παρόμοια εφαρμογή και στη χώρα μας.

Ο γιός μου φέτος είναι μαθητής της τελευταίας τάξης του γερμανικού γυμνάσιου. Φέτος τελειώνει. Και παρακολουθώ πως από το ξεκίνημα του στην πρώτη τάξη δημοτικού έως φέτος, όλα αυτά τα χρόνια, και στο ίδιο το παιδί αλλά επίσης και σε συμμαθητές του, διατίθεντο κάθε χρόνο σχολικά βιβλία της τρεχούμενης βαθμίδας, τα οποία την προηγούμενη χρονιά ή χρονιές, είχαν χρησιμοποιηθεί από άλλους μαθητές. Με άλλα λόγια, τα σχολικά βιβλία εδώ στη Γερμανία, τουλάχιστον, φαντάζομαι, στο κρατίδιο που κατοικώ, δεν είναι μίας χρονικής μαθητικής χρήσης.

Οι μαθητές παραλαμβάνουν στην αρχή-ξεκίνημα της μαθητικής χρονιάς τα βιβλία τους και στο τέλος της χρονιάς, μόλις τελειώσουν την τάξη τους, τα παραδίδουν πίσω. Τα επιστρέφουν. Και κατά την διάρκεια της μαθητικής τους χρονιάς, διατηρούν τα βιβλία με ευθύνη τους. Έτσι, αν τύχει και προκληθεί κάποια ζημιά από την χρήση στο βιβλίο, λόγου χάριν η πιο συνηθισμένη είναι το ξεκόλλημα του εξώφυλλου, το ίδιο το παιδί φροντίζει και επιδιορθώνει την ζημιά, κάτι που στην συγκεκριμένη περίπτωση επιτυγχάνετε με το διαφανές αυτοκόλλητο πλαστικό.

Ο γιός μου Άννα έτυχε να πάρει βιβλίο το οποίο χρησιμοποιήθηκε 6-7 σχολικές χρονιές πριν τον ίδιο. Και το παρέδωσε στο τέλος όπως ακριβώς το παρέλαβε και προφανώς άλλος μαθητής στη συνέχεια, στη νέα χρονιά, το χρησιμοποίησε. Γνωρίζω πόσες χρονιές χρησιμοποιήθηκε πριν, από μία μικρή λίστα που υπάρχει κολλημένη στην έσω πλευρά του εξώφυλλου όπου συμπληρώνει κάθε μαθητής που παραλαμβάνει το βιβλίο το όνομα του.

Στην χώρα μας γιατί να μην εφαρμόζεται η πρακτική αυτή;;; Εύλογη δεν είναι η απορία μου;;;



Με εκτίμηση

Γιώργος Πολίδης





Η απάντηση ήταν άμεση απο το υπουργείο. Με ενημέρωσαν πως την περασμένη χρονιά εφαρμόστηκε πυλωτικά από την υπουργό σε δύο σχολεία η συγκεκριμένη πρόταση, και πως από φέτος ή την επόμενη χρονιά θα υπάρξει ευρύτερη εφαρμογή.

Η απάντηση του υπουργείου:

Aγαπητέ κ. Πολίδη,

Εκ μέρους της κ. Υπουργού σε ευχαριστούμε θερμά για την επικοινωνία και για τις πολύ ενδιαφέρουσες και χρήσιμες προτάσεις σχετικά με τη χρήση των σχολικών βιβλίων.

Η Υπουργός την περασμένη σχολική χρονιά ξεκίνησε πιλοτικά ένα πρόγραμμα επαναχρησιμοποίησης των σχολικών βιβλίων. Τώρα μελετάται η γενική εφαρμογή αφού προσαρμόσουμε την έκδοση των βιβλίων, όπως για παράδειγμα πιο ανθεκτικό δέσιμο.

Σας ευχόμαστε να είστε καλά.

Με εκτίμηση Μπούντα Ελένη,
Γραφείο Υπουργού







ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 2ον


From: polgt@msn.com
To: grplk@culture.gr
Subject: ΠΟΙΗΣΗ
Date: Sat, 5 Nov 2011 04:25:52 +0000



Giorgos Polidis
An der Glocke 7
52249 Eschweiler
Germany
Tel. 0049 2403 7029360
Web-Site: http://polgt.pblogs.gr/



Γιώργος Πολίδης
Μ. Αλεξάνδρου 51
Νέα Πέλλα, 58005 Πέλλης
Ελλάς
Τηλ. 23820 32040
Web-Site: http://polgt.pblogs.gr/



Αγαπητέ Παύλο

φίλες και φίλοι του υπουργείου Πολιτισμού


Αν και γνωρίζω πως προς στιγμήν με τα τρέχοντα δύσκολα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας είστε άνω-κάτω εν τούτοις έρχομαι σε επικοινωνία μαζί σας για να εκφράσω μία πρόταση, της οποίας την σοβαρότητα, κατά προσωπική μου άποψη, ευελπιστώ να αποδεχτείτε πράττοντας στη συνέχεια το αρμόδιο ζητούμενο. Η πρόταση μου αυτή έχει την βάση της σε 2 σημεία, στην, έστω ελάχιστη, εμπειρία του χώρου, από την μία, κι από την άλλη σε ένα γενικότερο κοινωνικό όραμα. Εξηγούμαι παρακάτω.

Όπως θα διαπιστώσετε από τον προσωπικό μου ιστοχώρο υπήρξα στο παρελθόν δημιουργός στην ατραπό της Ποίησης.

Για τα κείμενα αυτά δέχθηκα πολύ-πολύ θετικές κριτικές σε όποιον χώρο κι αν τα δημοσίευσα, π.χ. Φόρουμ (Αγορές).

Όταν ήρθα σε επαφή με εκδοτικούς οίκους, αγνοώντας μέχρι εκείνες τις στιγμές την μοίρα της Ποίησης και των δημιουργών της στο λογοτεχνικό εκδοτικό στερέωμα, οι εκδοτικοί αυτοί οίκοι έδειξαν ζωηρό ενδιαφέρον για την δουλειά μου.

Αυτό που αγνοούσα όμως έως εκείνες τις στιγμές, ήταν το γεγονός πως η Ποίηση δεν αποτελεί εμπορικό είδος και ως εκ τούτου κανένας στο σύνολό τους οι εκδοτικοί οίκοι, δεν συμπεριλαμβάνουν την Ποίηση στο πρόγραμμά τους.

Έτσι, δυστυχώς για την μοναδική ανώτατη αυτή λογοπλαστική έκφραση, ο δημιουργός υποχρεούται ο ίδιος να αναλάβει το κόστος έκδοσης της δουλειάς του. Για να καταλάβετε καλύτερα, το περιεχόμενο των κειμένων που δημοσιεύω στον προσωπικό μου ιστοχώρο κοστολογήθηκε και από τις 3 εταιρείες με τις οποίες ήρθα σε επαφή περί των 2500 Ευρώ. Η διαφορά που υπήρξε στις 3 αυτές εταιρείες ήταν η διευκόλυνση αποπληρωμής. Το σύνολο όμως κόστος βάρυνε εμένα.

Στο σημείο αυτό θεμελιώνετε η πρόταση μου. Όχι βέβαια για προσωπικό μου όφελος, παρόλο που, ίσως, τρέφω μία ελπίδα να αποκτήσω την δουλειά μου τυπωμένη σε βιβλίο κάποια στιγμή στο μέλλον. Η πρόταση μου θεμελιώνετε σε 2 αρχές. Η μία είναι πως από την εμπειρία μου στο διαδίκτυο κι από την επαφή μου με δημιουργίες άλλων συγγραφέων-ποιητών, διαπίστωσα έναν πλούτο, χωρίς υπερβολές, παράλληλο με τον Σεφερικό δημιουργικό πλούτο, τον Ελυτικό δημιουργικό πλούτο, τον Βρεττακικό δημιουργικό πλούτο, τον Καβαφικό δημιουργικό πλούτο και ούτω καθ' εξής.

Έχουμε στην χώρα μας ένα φοβερά τρομερό ανώτατο ποιητικό δυναμικό, δυστυχώς όμως λόγο του ότι η Ποίηση δεν είναι εμπορικό είδος, και αδυνατώντας οι δημιουργοί για τους οποίους ομιλώ να αναλάβουν το κόστος για την έκδοση της δουλειάς τους, χάνονται, δυστυχώς, στην αφάνεια μαζί με το έργο τους.

Κάντε μαζί μου τον παρακάτω συλλογισμό. Η χώρα μας τιμήθηκε με την ανώτατη παγκόσμια διάκριση στο χώρο των Επιστημών και των Γραμμάτων δύο φορές. Η χώρα μας κατάκτησε δύο φορές το βραβείο Νόμπελ, και τις δύο φορές στην Ποίηση. Σεφέρης και Ελύτης. Φανταστείτε τους δύο αυτούς δημιουργούς να προέρχονταν από κοινωνική τάξη η οποία να μην τους επέτρεπε την οικονομική ευχέρεια κάλυψης για την έκδοση της δουλειάς τους, όπως εγώ, λόγου χάριν, αλλά και δεκάδες ίσως και εκατοντάδες άλλων δημιουργών, και φυσικά του περιορισμένου αναγκαστικά κοινωνικού κύκλου. Γιατί ξέρετε, εγώ είμαι εργάτης, ούτε σπούδασα ούτε εξειδικεύτηκα σε κάποιο επάγγελμα-τέχνη, εργάτης είμαι και ο κοινωνικός, στενός μου, κύκλος, αποτελείται ως επί το πλείστον από εργάτες αλλά και ειδικευμένους εργάτες.

Είμαι κοινωνικά πολύ-πολύ περιορισμένος. Καλά, αυτό τώρα δεν ενοχλεί, απλά τα περιγράφω αυτά για να σας οδηγήσω να κοινωνήσετε το πνεύμα της πρότασης μου, που ελπίζω να τύχει της απαραίτητης προσοχής και αποδοχής.

Τώρα. Εάν το έργο μου ποιοτικά συγκρίνετε με έργα Σεφερικά, Ελυτικά, Βρεττακικά, Καβαφικά και άλλων, πως θα αναδειχθεί και εισέλθει στους αρμόδιους κύκλους (Λογοτεχνικούς) για να τύχει της απαραίτητης κριτικής και ζύμωσης στους φύσει δικούς του κύκλους (Λογοτεχνικούς) ώστε να ακολουθήσει, σύν τω χρόνο, την φυσική του εξέλιξη;;;

Βέβαια το δικό μου έργο δεν έχει τα χαρακτηριστικά που περιέγραψα μόλις πριν, δεν τρέφω αυταπάτες, όμως όπως έγραψα λίγο πιο πάνω, αντάμωσα στο διαδίκτυο έργα καθόλα με αυτά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, Σεφερικά, δηλαδή, Ελυτικά και ούτω καθ' εξής. Έτσι θεωρώ, κι αυτή είναι η πρότασή μου, την υποχρέωση να αναλάβει η Πολιτεία δια του υπουργείου Πολιτισμού την Ποίηση υπό την προστασία της, στηρίζοντας ετήσια έναν αριθμό 50 ή 100 δημιουργών, οι οποίοι αποδεδειγμένα φυσικά, θα αδυνατούν να εκδώσουν την δουλειά τους, αναλαμβάνοντας το υπουργείο το κόστος έκδοσης των όποιων έργων.

Κάτι βέβαια που δεν θα γίνετε αδιάκριτα καθώς επιτροπή εμπειρογνωμόνων (Φιλόλογοι, έμπειροι Λογοτέχνες και κριτικοί κ.ά.) θα εξετάζουν το υπό αίτηση έκδοσης έργο για την ποιότητά του, κι αν εγκρίνετε θα προχωρά η έκδοση.

Πρακτικά, λαμβάνοντας υπ' όψιν το μέγεθος του δικού μου έργου, εάν το υπουργείο θέσει έναν αριθμό ετησίως 100 ποιητικών συλλογών, το κόστος δεν θα ξεπερνά τις 250.000 Ευρώ. Εάν ο ετήσιος αριθμός ανάληψης έκδοσης ποιητικών συλλογών από το υπουργείο Πολιτισμού ανέρχεται τις 50 το κόστος δεν θα ξεπερνά τις 125.000 Ευρώ. Και αυτοί οι υπολογισμοί αφορούν την ελεύθερη αγορά και το εμπόριο. Όμως εξ όσων γνωρίζω, η Πολιτεία διατηρεί τις δικές της εκδοτικές εγκαταστάσεις, φαντάζομαι βασικά δεν γνωρίζω με βεβαιότητα κάτι σχετικό, αλλά ενθυμούμαι κυρίως τον Ο.Ε.Δ.Β. (Οργανισμό Έκδοσης Διδακτικού Βιβλίου) και για το λόγο αυτό ανέφερα για το κρατικό εκδοτήριο.

Εάν, λοιπόν, ισχύει, και όντως η Πολιτεία διαθέτει το δικό της εκδοτικό οργανισμό, το κόστος ανάληψης ενός τόσο πολύ σημαντικού για την ποιητική δημιουργία έργου αλλά και τον ίδιο τον Πολιτισμό, από το υπουργείο Πολιτισμού, μειώνετε σημαντικά και πέραν του ήμιση, ίσως και κατά 2 τρίτα, σε σχέση με το ελεύθερο εμπόριο και αγορά.

Τα οφέλη όμως για τον Πολιτισμό θα είναι ανεκτίμητα. Πιστέψτε με. Κι αν θέλετε να εξετάσετε την ορθότητα και την ισχύ όσων σας περιέγραψα, ερευνήστε στο διαδίκτυο και δεν θα αργήσετε να βρεθείτε μπροστά στην πραγματικότητα που σας περιέγραψα. Έχουμε ποιητικά αναστήματα τρομερά, που δυστυχώς όμως αδυνατούν λόγω περιορισμένων οικονομικών, και άλλων, δυνατοτήτων, να αναρριχηθούν στην θέση που τους αξίζει.

Δώστε σας παρακαλώ στην Ποίηση την ευκαιρία να τοποθετηθεί στην θέση που της ταιριάζει.



Σας ευχαριστώ.



Με εκτίμηση

Γιώργος Πολίδης





Laughing Η απάντηση ήταν πως στο υπουργείο υπάρχουν δύο κενές θέσεις γραμματέων και αν θέλω να καταθέσω βιογραφικό ώστε να προχωρήσουν στην πρόσληψή μου.


Έχει επεξεργασθεί απο τον/την opyrgos στις Τετ Μάϊ 09, 2012 10:01 am, επεξεργάσθηκε 1 φορά συνολικά
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΛΑ.Ο.Σ.
Αποκλεισμένο μέλος


Εγγραφή: 28 Ιαν 2012
Δημοσιεύσεις: 1241
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάϊ 07, 2012 11:00 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Μήνυμα διεγράφη από τη διαχείριση λόγω υβριστικών και νομικώς μεμπτού περιεχομένου
_________________
Mr. Green Laughing opyλgos βλέχει βλέχει...
LaughingMr. Green κλατάς ομπλέλα;;;
Mr. Green Laughingγλήγολα μέσα μην βλαχείς και μας αλλωστήσεις τζάνεμ...
Laughing Mr. Green
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Yahoo Messenger MSN Messenger
opyrgos
Αποκλεισμένο μέλος


Εγγραφή: 30 Νοέ 2007
Δημοσιεύσεις: 13248

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάϊ 07, 2012 1:46 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Δεν μας είπες πουστράκι, σου άρεσε το σκίτσο;
_________________
"Mόνην τε ὀρθὴν πολιτείαν εἶναι τὴν ἐν κόσμῳ."
― Διογένης
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΛΑ.Ο.Σ.
Αποκλεισμένο μέλος


Εγγραφή: 28 Ιαν 2012
Δημοσιεύσεις: 1241
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάϊ 07, 2012 2:02 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Μήνυμα διεγράφη από τη διαχείριση λόγω υβριστικών και νομικώς μεμπτού περιεχομένου
_________________
Mr. Green Laughing opyλgos βλέχει βλέχει...
LaughingMr. Green κλατάς ομπλέλα;;;
Mr. Green Laughingγλήγολα μέσα μην βλαχείς και μας αλλωστήσεις τζάνεμ...
Laughing Mr. Green
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Yahoo Messenger MSN Messenger
opyrgos
Αποκλεισμένο μέλος


Εγγραφή: 30 Νοέ 2007
Δημοσιεύσεις: 13248

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάϊ 07, 2012 6:41 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Αυτό μάλλον θα το εκλάβω ως ναι!
_________________
"Mόνην τε ὀρθὴν πολιτείαν εἶναι τὴν ἐν κόσμῳ."
― Διογένης
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Bugman
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιούλ 2003
Δημοσιεύσεις: 13585
Τόπος: Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάϊ 07, 2012 10:44 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Τι είναι αυτά που μας γράφεις εδώ Opyrge;
Προσπαθείς να κάνεις "κρέας" τα μούτρα του Πολίδη; Είσαι μαλάκας, γιατί κάτι τέτοιο δεν νομίζω να το επιδιώκει κανείς εδώ...Κάνεις κακό στον εαυτό σου...Γα το λόγο αυτό λέγεσαι και είσαι μαλάκας!
Τράβα σε έναν γιατρό να σου λύσει το σεξουαλικό σου πρόβλημα..να σε κατευθύνει σωστά...και μην γαμάς το φόρουμ!
Σου το γράφουν όλοι εδώ. Στο γράφει και ο Δάκης! Τι θες τώρα να καλέσουμε τα μέλη να γράψουν τη γνώμη τους για σένα και το ρόλο που βαράς εδώ;
_________________
Σκορπίστε γνώση, μαζέψτε χαρά!

Η γνώση δεν μπορεί να πουληθεί: Γιατί ενώ κάθε εμπόρευμα μπορεί να επιστραφεί, η γνώση δεν μπορεί να επιστραφεί!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
opyrgos
Αποκλεισμένο μέλος


Εγγραφή: 30 Νοέ 2007
Δημοσιεύσεις: 13248

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάϊ 09, 2012 9:05 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Bugman έγραψε:
Τι είναι αυτά που μας γράφεις εδώ Opyrge;
Προσπαθείς να κάνεις "κρέας" τα μούτρα του Πολίδη; Είσαι μαλάκας, γιατί κάτι τέτοιο δεν νομίζω να το επιδιώκει κανείς εδώ...Κάνεις κακό στον εαυτό σου...Γα το λόγο αυτό λέγεσαι και είσαι μαλάκας!
Εσύ δηλ. που υπερασπίζεσαι ένα μέλος που έχει αποκλειστεί επανειλημμένες φορές απ' το φόρουμ λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς πώς λέγεσαι;
_________________
"Mόνην τε ὀρθὴν πολιτείαν εἶναι τὴν ἐν κόσμῳ."
― Διογένης
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΛΑ.Ο.Σ.
Αποκλεισμένο μέλος


Εγγραφή: 28 Ιαν 2012
Δημοσιεύσεις: 1241
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάϊ 09, 2012 9:11 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Μήνυμα διεγράφη από τη διαχείριση λόγω υβριστικών και νομικώς μεμπτού περιεχομένου
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Yahoo Messenger MSN Messenger
opyrgos
Αποκλεισμένο μέλος


Εγγραφή: 30 Νοέ 2007
Δημοσιεύσεις: 13248

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάϊ 09, 2012 9:53 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Το πολύ το τάκα-τάκα κάνει το παιδί μαλάκα!
_________________
"Mόνην τε ὀρθὴν πολιτείαν εἶναι τὴν ἐν κόσμῳ."
― Διογένης
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΛΑ.Ο.Σ.
Αποκλεισμένο μέλος


Εγγραφή: 28 Ιαν 2012
Δημοσιεύσεις: 1241
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάϊ 09, 2012 10:28 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Μήνυμα διεγράφη από τη διαχείριση λόγω υβριστικών και νομικώς μεμπτού περιεχομένου
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Yahoo Messenger MSN Messenger
opyrgos
Αποκλεισμένο μέλος


Εγγραφή: 30 Νοέ 2007
Δημοσιεύσεις: 13248

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάϊ 09, 2012 10:30 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

ΛΑ.Ο.Σ. έγραψε:
Και που το ξέρεις;;;
Φαίνεται απ' αυτά που γράφεις!
_________________
"Mόνην τε ὀρθὴν πολιτείαν εἶναι τὴν ἐν κόσμῳ."
― Διογένης
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΛΑ.Ο.Σ.
Αποκλεισμένο μέλος


Εγγραφή: 28 Ιαν 2012
Δημοσιεύσεις: 1241
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάϊ 09, 2012 10:38 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Μήνυμα διεγράφη από τη διαχείριση λόγω υβριστικών και νομικώς μεμπτού περιεχομένου
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Yahoo Messenger MSN Messenger
opyrgos
Αποκλεισμένο μέλος


Εγγραφή: 30 Νοέ 2007
Δημοσιεύσεις: 13248

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάϊ 09, 2012 10:42 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Μόνο που εδώ δεν παίζεις πόκερ... το πουλί σου παίζεις!
Laughing
_________________
"Mόνην τε ὀρθὴν πολιτείαν εἶναι τὴν ἐν κόσμῳ."
― Διογένης
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΛΑ.Ο.Σ.
Αποκλεισμένο μέλος


Εγγραφή: 28 Ιαν 2012
Δημοσιεύσεις: 1241
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάϊ 09, 2012 10:44 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Μήνυμα διεγράφη από τη διαχείριση λόγω υβριστικών και νομικώς μεμπτού περιεχομένου
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Yahoo Messenger MSN Messenger
opyrgos
Αποκλεισμένο μέλος


Εγγραφή: 30 Νοέ 2007
Δημοσιεύσεις: 13248

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάϊ 09, 2012 11:03 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Laughing Laughing Laughing Laughing
Από τετοιους πουστόμαγκες δεν ιδρωνει το αυτι μας!
_________________
"Mόνην τε ὀρθὴν πολιτείαν εἶναι τὴν ἐν κόσμῳ."
― Διογένης
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Συζητήσεις για Πρόσωπα Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενο
Σελίδα 1 από 2

 
Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης





Μηχανισμός forum: PHPBB

© filosofia.gr - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του.

Υλοποίηση, Φιλοξενία: Hyper Center