Θ.ΒοήθειαςΘ.Βοήθειας   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Εγγεγραμμένα μέληΕγγεγραμμένα μέλη   Ομάδες ΧρηστώνΟμάδες Χρηστών  ΕγγραφήΕγγραφή  ΠροφίλΠροφίλ 
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Αίμα χωρίς τιμή: Χρυσή Αυγή | Του Αυγουστίνου Ζενάκου
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3, 4, 5  Επόμενο
 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Ελεύθερες Απόψεις
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
opyrgos
Αποκλεισμένο μέλος


Εγγραφή: 30 Νοέ 2007
Δημοσιεύσεις: 13248

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Απρ 23, 2012 2:37 pm    Θέμα δημοσίευσης: Αίμα χωρίς τιμή: Χρυσή Αυγή | Του Αυγουστίνου Ζενάκου Απάντηση με Συμπερίληψη

Η οργάνωση που διεκδικεί μια θέση στο κοινοβούλιο παρουσιάζεται ως «εθνικιστική», «πατριωτική», «αντισυστημική». Δεν είναι τίποτε από όλα αυτά. Είναι μια νεοναζιστική, εγκληματική οργάνωση που εκμεταλλεύεται, με στυγνό οπορτουνισμό, την αντιμνημονιακή ρητορική και την ανησυχία για το Μεταναστευτικό για να παρασύρει τους πολίτες να την ψηφίσουν. Πολίτες που αγνοούν ότι η δράση της εκτείνεται από το πλέον γελοίο, την πίστη στον… θεό Πάνα, ως την ανθρωποκτονία.

Του
Αυγουστίνου Ζενάκου



“… η Χρυσή Αυγή είναι κάτι διαφορετικό από απλώς ένα κόμμα που υποστηρίζει μια συγκεκριμένη μεταναστευτική πολιτική και εμπνέεται από μια πατριωτική ιδεολογία. Βεβαίως, τα στελέχη του έχουν καταβάλει μεγάλες προσπάθειες να παρουσιαστούν ως ακριβώς αυτό: ένα κόμμα «εθνικιστών», που ενδιαφέρεται για το καλό της Ελλάδας και έχει τη θέληση να τα βάλει με όλους και με όλα για να προστατεύσει τους Έλληνες. Τα τελευταία χρόνια, σε αυτές τις διακηρύξεις έχει προστεθεί και η αντίθεση στο Μνημόνιο και στις πολιτικές λιτότητας των κυβερνήσεων Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμου, με γνώμονα πάντα το «συμφέρον της χώρας».

Λένε, ωστόσο, ψέματα. Και λένε ψέματα διότι στην πραγματικότητα ούτε καν ιδεολόγοι, έστω και μιας παραπλανημένης ιδεολογίας, δεν είναι. Είναι ψεύτες που διέκριναν μια ευκαιρία να εξαπατήσουν ψηφοφόρους, εκμεταλλευόμενοι την απογοήτευσή τους με την πολιτική των άλλων κομμάτων, την οικονομική κρίση και την παρακμή του κέντρου της Αθήνας.

Τα ψέματά τους τα αναπαράγει ένας λυσσαλέος οπορτουνισμός. Λένε οτιδήποτε, αυτοαναιρούνται διαρκώς, διαστρέφουν οποιοδήποτε γεγονός προκειμένου να αποκτήσουν εξουσία, ενώ στην πραγματικότητα δεν πιστεύουν σε τίποτε απολύτως, όπως φαίνεται κι από το ότι κατά καιρούς έχουν υποστηρίξει από την πίστη στον… θεό Πάνα και την επιστροφή στο Δωδεκάθεο ως την… ελληνική καταγωγή του Ρούντολφ Ες και την ανάσταση του Αδόλφου Χίτλερ!

Παρότι, με κάτι τέτοια, θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται απλώς ως σαλτιμπάγκοι, υπάρχει μια διάσταση στη δράση τους που δεν επιτρέπει εύκολα το γέλιο: είναι εγκληματίες. Και όχι με την έννοια της διαφθοράς ή της μίζας, όπως συχνά προκύπτει για στελέχη άλλων κομμάτων. Στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής, μέλη τους έχουν καταδικαστεί για δολοφονικές επιθέσεις, εκβιασμούς, ξυλοδαρμούς, προστασία, βαριές σωματικές βλάβες.

Για τη Χρυσή Αυγή, ο χαρακτηρισμός «εγκληματική συμμορία» δεν είναι μια μεταφορά, μια υπερβολή με λογοτεχνική άδεια. Είναι κυριολεξία.

Παρόλα αυτά, στις εκλογές, είναι πολύ πιθανό, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η Χρυσή Αυγή να μπει στην Ελληνική Βουλή.

[...]

Το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών [για τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής Αντώνη Ανδρουτσόπουλο, «Περίανδρο»] δίνει μια ακόμη πιο γλαφυρή περιγραφή: «Μόλις τον εντόπισαν να κάθεται με τους άλλους δύο μηνυτές στο παραπάνω καφενείο, πήγαν και εφοδιάστηκαν με μεγάλα ξύλινα ρόπαλα, τα οποία αποκόμισαν σπάζοντας τα ξύλινα κιγκλιδώματα από το παρακείμενο πάρκο. Κρατώντας δε ο καθένας τους ένα ρόπαλο ανέβηκαν την οδό Παξών και στη συνέχεια κατέβηκαν με ταχύτατο βήμα την οδό Φιλοτίου που οδηγεί στην πλατεία Δεληγιάννη, προχωρώντας ο ένας πίσω από τον άλλον (φάλαγγα) και επιτέθηκαν με τα ρόπαλα αιφνιδιαστικά κατά των μηνυτών, χτυπώντας τους με πρωτοφανή αγριότητα και βιαιότητα κυρίως στο κεφάλι. Η επίθεση των περισσοτέρων επικεντρώθηκε στον Δημήτριο Κουσουρή, ο οποίος δέχθηκε αμέσως ισχυρότατα χτυπήματα στο κεφάλι και δεν μπόρεσε να αντιδράσει καθόλου. Από τα πολλαπλά χτυπήματα έπεσε κάτω από την καρέκλα που καθόταν και ενώ ήταν αιμόφυρτος στο έδαφος συνέχιζαν να τον χτυπούν με μανία στο κεφάλι. Απομακρύνθηκαν από αυτόν μόνον όταν πίστεψαν ότι τον είχαν “αποτελειώσει”. Ο Ιωάννης Καραμπατσόλης, αφού δέχθηκε τα πρώτα χτυπήματα, κατόρθωσε και τους ξέφυγε και απομακρύνθηκε περί τα είκοσι μέτρα. Βλέποντας ότι ήταν βέβαιο πως θα σκότωναν τον Κουσουρή, ο οποίος είχε πέσει αιμόφυρτος, προκειμένου να τους αποσπάσει την προσοχή, πήρε μια καρέκλα και την πέταξε εναντίον τους. Αποτέλεσμα αυτής του της ενέργειας ήταν να αποσπαστούν ορισμένοι, μεταξύ των οποίων και ο κατηγορούμενος ο οποίος, απευθύνοντας σΆ αυτόν τη φράση “θα σε γαμήσουμε, ρε”, τον κυνήγησαν και φθάνοντάς τον χτύπησαν με ρόπαλο στα πόδια, και έπεσε στο έδαφος και ενώ βρισκόταν στο έδαφος συνέχιζαν να του καταφέρουν απανωτά χτυπήματα με τα “ρόπαλα” στο κεφάλι, αλλά αυτός έβαλε τα χέρια του για να προστατεύσει το κεφάλι του και δέχθηκε τα περισσότερα χτυπήματα στα χέρια. Ο τρίτος των μηνυτών, Ηλίας Φωτιάδης, αφού δέχθηκε τα πρώτα χτυπήματα στο κεφάλι, κατόρθωσε και διέφυγε, και κρύφτηκε στο υπόγειο παρακείμενου καφενείου. Αποτέλεσμα της βάρβαρης αυτής επίθεσης των δραστών, μεταξύ των οποίων πρωτοστατούσε ο κατηγορούμενος, ήταν να υποστούν βαρύτατες σωματικές βλάβες οι μηνυτές, ο θάνατος των οποίων δεν επήλθε από λόγους ανεξάρτητους από τη θέλησή τους, καθΆ όσον τον μεν Δημήτριο Κουσουρή εγκατέλειψαν αιμόφυρτο στο έδαφος πεπεισμένοι ότι είχε πεθάνει, οι δε άλλοι δύο κατόρθωσαν και ξέφυγαν».

Το περιστατικό αυτό είναι μόνο ένα ανάμεσα σε δεκάδες. Τον Ιανουάριο του 1998, λόγου χάρη, ο Αλέξης Καλοφωλιάς, μέλος του συγκροτήματος The Last Drive, δέχθηκε επίθεση από τρία άτομα. Τον χτύπησαν με σιδερόβεργα, έπεσε στο πεζοδρόμιο, κι αυτοί άρχισαν να του χτυπούν το κεφάλι του στο έδαφος. Οι τρεις δράστες κατέφυγαν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Και πιο πρόσφατα, πρώτα στο Γκάζι και ύστερα γύρω από τον Αγ. Παντελεήμονα και την Πλατεία Αττικής, τα μέλη της Χρυσής Αυγής έχουν αναλάβει την «εκκαθάριση» από τους μετανάστες, τους οποίους αποκαλούν «ανθρώπινα σκουπίδια». Τους κυνηγούν, του χτυπούν και τους μαχαιρώνουν σχεδόν καθημερινά. Περιέργως, ελάχιστα από τα περιστατικά αυτά είχαν επιτυχή κατάληξη στη Δικαιοσύνη, παρά τις αναρίθμητες καταγγελίες.

Και ας μη νομίσει κανείς ότι πρόκειται για λίγα «κακοποιά στοιχεία» που έχουν παρεισφρήσει στην οργάνωση. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής έχουν την πλήρη κάλυψη του αρχηγού τους, Νίκου Μιχαλολιάκου, ο οποίος έχει δηλώσει: «Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια φρουρά μαχητών που την κρίσιμη ώρα θα τιμωρήσει τους προδότες». Το μέλος της οργάνωσης Γιώργος Μάστορας το έχει θέσει ακόμη σαφέστερα, γράφοντας: «Είναι καιρός να αντιληφθείτε ότι οι δρόμοι μάς ανήκουν πλέον ολοκληρωτικά, χωρίς κανένα ίχνος παραχώρησης. Μπορείτε να αλλάξετε μυαλά και να πορευθείτε στον δρόμο μας, τον δρόμο της Φύσης, της Δύναμης και της Ανθρώπινης Ιστορίας. Κάντε το, ειδάλλως εξαφανιστείτε από μπροστά μας γιατί ΕΜΕΙΣ, οι Δυνατοί, θα σας λιώσουμε σαν τα σκουλήκια».

[...]

Πολλοί από όσους δεν θα ψήφιζαν ποτέ Χρυσή Αυγή, την απαξιώνουν. Λίγο οι σαχλαμάρες με τον θεό Πάνα, λίγο ο διοπτροφόρος μεσήλικας αρχηγός της με το προκοίλι και την αστεία φωνή, σαν πνιχτή καραμούζα, που μιλάει για… «τον δρόμο της αλήθειας του πολεμιστή», τους κάνουν να πιστεύουν ότι αποτελεί απλώς ένα γελοίο επεισόδιο της πολιτικής ζωής.

Είναι δύσκολο να αποφύγει κανείς τις ιστορικές συγκρίσεις – όσο κι αν πιθανώς θα κολακεύσουν κάποιον σαν τον Ν. Μιχαλολιάκο. Και ο Αδόλφος Χίτλερ, ως παράφρων ζωγράφος του δρόμου που διατράνωνε την ανωτερότητα της φυλής του, ήταν καταγέλαστη προσωπικότητα για τον «καλό κόσμο» της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης. Του πήρε λίγα χρόνια να φέρει το κόμμα του πρώτο στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων και να εξοντώσει δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους. Και το χειρότερο είναι πως ουδέποτε το είχε κρύψει: οι προθέσεις του ήταν εκεί, εκτεθειμένες, ανάγλυφες, στα βιβλία του, στις ομιλίες του, στις δηλώσεις των υποτακτικών του.

Το ίδιο ανάγλυφες είναι και οι προθέσεις της Χρυσής Αυγής: «Δεν έχουν καταλάβει πως όταν θα είμαστε εμείς οι δυνατοί, θα είμαστε ανελέητοι!» λέει ο αρχηγός της Ν. Μιχαλολιάκος. «Αν χρειαστεί, λερώνουμε τα χέρια μας! Αν χρειαστεί, δεν είμαστε δημοκράτες!»

Ας το έχουν υπόψη τους τόσο αυτοί που σκέφτονται να τους ψηφίσουν όσο και αυτοί που αρκούνται να σαρκάσουν τη γελοιότητά τους.”

Αναδημοσίευση από unfollowapantiseis.wordpress.com
_________________
"Mόνην τε ὀρθὴν πολιτείαν εἶναι τὴν ἐν κόσμῳ."
― Διογένης
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Bugman
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιούλ 2003
Δημοσιεύσεις: 13585
Τόπος: Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Απρ 23, 2012 3:13 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Όχι μόνο Χρυσή αλλά και Πλατινένια Αυγή!
Όχι μόνο χαιρετισμός με κλειστά δάχτυλα αλλά και εκεί που πρέπει με ανοιχτά!
Τι σε κόβει ρε φίλε τι είναι η Χρυσή Αυγή; Να σε κόβει τι θα κάνει το κόμμα που θα ψηφίσεις. Προκαλείς τους άλλους να σκέφτονται την Χρυσή Αυγή...για να τους πείσεις ότι μπορεί να βασιλεύει ο μονόφθαλμος; Να σκεφθούν δηλαδή πως ...ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ δεν είναι τέτοιο φασιστικό κόμμα, δηλαδή μπορεί ένα από αυτά να το εμπιστευθεί κανείς!
Εγώ δεν ξέρω καμία Χρυσή Αυγή να έκοψε συντάξεις, επιδόματα, μισθούς...που είχε δώσει για να αγοράσει συνειδήσεις. Οι άνθρωποι αυτοί δεν αγοράζουν συνειδήσεις.....Ο Χρυσαυγήτης δεν αγοράζει την συνείδησή σου! Σου λέει ποιος είναι, τι πιστεύει και πως θα πολεμήσει για τα πιστεύω του. Πατρίδα, Θρησκεία και Οικογένεια!
Δεν πιστεύω σε υπεράνθρωπους και σε υπάνθρωπους...αλλά μπορώ να συναισθανθώ το χρέος απέναντι στο Έθνος μου. Και έθνος είναι οι λοιποί Έλληνες. Αν για σένα δεν υπάρχει χρέος στο έθνος, και πως η αξία σου είναι να πουλάς το κορμί και το μυαλό σου εις βάρος αυτού του έθνους... περιμένεις να κάνει το έθνος για σένα...να κάτσει να το πηδήξεις; Λοιπόν πολλοί πονηροί το πήδηξαν τελευταία...και πρέπει κάτι να κάνει και αυτό, να πάρει πίσω το αίμα του!
_________________
Σκορπίστε γνώση, μαζέψτε χαρά!

Η γνώση δεν μπορεί να πουληθεί: Γιατί ενώ κάθε εμπόρευμα μπορεί να επιστραφεί, η γνώση δεν μπορεί να επιστραφεί!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
opyrgos
Αποκλεισμένο μέλος


Εγγραφή: 30 Νοέ 2007
Δημοσιεύσεις: 13248

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Απρ 23, 2012 4:19 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Τί με κόβει τι είναι η Χρυσή Αυγή;;;;
Με κόβει και με παρακόβει, όπως πρέπει να κόβει και όλους εκείνους που σκέφτονται να ψηφίσουν Χρυσή Αυγή στις προσεχείς εκλογές, ηλίθιε κωλοφασίστα Καρρά!
_________________
"Mόνην τε ὀρθὴν πολιτείαν εἶναι τὴν ἐν κόσμῳ."
― Διογένης
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ecofan
Πρύτανης


Εγγραφή: 02 Δεκ 2010
Δημοσιεύσεις: 557

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Απρ 23, 2012 8:10 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

opyrgos,
η χρυσή αυγή είναι όντως μια επικίνδυνη και εγκληματική οργάνωση και δυστυχώς το πιθανότερο είναι να μπει στο κοινοβούλιο.

Ο λόγος όμως που διογκώθηκαν τα ποσοστά της δεν είναι άλλος από την ανικανότητα του ελληνικού κράτους να προστατέψει τους πολίτες του.Αν δοθεί μια λύση στο μεταναστευτικό πολύ απλά θα ξεφουσκώσει.Η λύση αυτή όπως για παράδειγμα η απέλαση των λαθρομεταναστών καλώς η κακώς μπορεί να μην είναι συμβατή με την δικη σου η την δικη μου ιδεολογία αλλα αναγκαία.

Δεν ζω Ελλάδα και έτσι δεν γνωρίζω επακριβώς την κατάσταση.Πάντως τις διακοπές των Χριστουγέννων πήγα να πιω καφέ με ένα φίλο μου δικηγόρο που έχει το γραφείο του στο κέντρο της Αθηνας και όταν τον ρώτησα σχετικά με το θέμα μου απάντησε"εδώ πλέον φοβάσαι να κυκλοφορήσεις το βραδυ".
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
opyrgos
Αποκλεισμένο μέλος


Εγγραφή: 30 Νοέ 2007
Δημοσιεύσεις: 13248

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Απρ 23, 2012 8:29 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Σε αυτά που λες φίλε συμφωνώ.
Δεν μπορεί όμως σε καμία περίπτωση να αναγάγουμε αυτό ως αιτία για τη δικαιολόγηση του αφελή κόσμου να βάλει στη βουλή οπαδούς του ναζισμού. Δεν πρέπει να υπάρξει κάποιος που να πει "δεν ήξερα τι ψήφιζα!"




_________________
"Mόνην τε ὀρθὴν πολιτείαν εἶναι τὴν ἐν κόσμῳ."
― Διογένης
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Bugman
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιούλ 2003
Δημοσιεύσεις: 13585
Τόπος: Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Απρ 23, 2012 10:55 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Ψέματα και προπαγάνδα των Opyrg-ίσκων...

Επίσης Ecofan από που συμπεραίνεις το τι είναι η Χρυσή Αυγή; Έχεις δική σου εμπειρία;
_________________
Σκορπίστε γνώση, μαζέψτε χαρά!

Η γνώση δεν μπορεί να πουληθεί: Γιατί ενώ κάθε εμπόρευμα μπορεί να επιστραφεί, η γνώση δεν μπορεί να επιστραφεί!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
ecofan
Πρύτανης


Εγγραφή: 02 Δεκ 2010
Δημοσιεύσεις: 557

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Απρ 24, 2012 3:43 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

opyrgos,
εγώ πάντως πιστεύω ότι αυτοί που ευθύνονται για την είσοδο της χρυσής αυγής στην βουλή είναι οι πολιτικοί και ο Ελληνικός λαός.

Δεν μπορώ να κατηγορήσω τους απλούς ανθρώπους που θα ψηφίσουν τον Μιχαλολιάκο και το συναφι του στις προσεχεις εκλογές.Αυτό για τον πολύ απλό λόγο ότι οι κάτοικοι των φτωχών περιοχών του Αγίου Παντελεήμονα και άλλων ένιωθαν ανήμποροι και απροστάτευτοι όλο αυτό το διάστημα,δεν βρέθηκε κανεις να τους στηρίξει.Έτσι το κράτος επέτρεψε στους SS να γίνουν ήρωες στα ματια πολλών.Τι να σου κάνει ο συνταξιούχος που φοβάται να βγει έξω από το σπίτι τού;;Θα στηρίξει με την σειρά του αυτούς που τον βοήθησαν.

Στα γράφω αυτά γιατί δεν θέλω να κρίνω τους άλλους από τον θρόνο μου όπως κάνουν αρκετοί.Ο Στάθης Σταυρόπουλος είχε γράψει πριν λίγο καιρό "Οι Ελληνες στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν είναι ρατσιστές (παρά τις φιλότιμες «προσπάθειες» του κράτους με το μεταναστευτικό να γίνουν), δεν έκαναν ποτέ πογκρόμ εναντίον των αλλοεθνών, ούτε γενοκτονίες."

Και ας μην ξεχνάμε ότι ο Ian Kersaw ένας από τους μεγαλύτερους ιστορικούς και μελετητές της Ναζιστικής περιόδου είχε πει:
"I should like to think that had I been around at the time I would have been a convinced anti-Nazi engaged in the underground resistance fight. However, I know really that I would have been as confused and felt as helpless as most of the people I am writing about"
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
opyrgos
Αποκλεισμένο μέλος


Εγγραφή: 30 Νοέ 2007
Δημοσιεύσεις: 13248

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Απρ 24, 2012 7:44 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Bugman έγραψε:
Ψέματα και προπαγάνδα των Opyrg-ίσκων...

Επίσης Ecofan από που συμπεραίνεις το τι είναι η Χρυσή Αυγή; Έχεις δική σου εμπειρία;
Laughing
Τί λέει ρε ο ΑρλουBugman;
Πρέπει δηλ. να φας τα σκατά για να καταλάβεις ότι είναι σκατά!

Υ.Γ. Α, και για δείξε μου γιατί αυτά που παραθέτω είναι ψέματα. Έτσι, για να δούμε ακόμη μια φορά ποιος λέει μαλακίες!
_________________
"Mόνην τε ὀρθὴν πολιτείαν εἶναι τὴν ἐν κόσμῳ."
― Διογένης


Έχει επεξεργασθεί απο τον/την opyrgos στις Τρι Απρ 24, 2012 8:50 am, επεξεργάσθηκε 1 φορά συνολικά
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
opyrgos
Αποκλεισμένο μέλος


Εγγραφή: 30 Νοέ 2007
Δημοσιεύσεις: 13248

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Απρ 24, 2012 8:16 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

ecofan έγραψε:
opyrgos,
εγώ πάντως πιστεύω ότι αυτοί που ευθύνονται για την είσοδο της χρυσής αυγής στην βουλή είναι οι πολιτικοί και ο Ελληνικός λαός.

Δεν μπορώ να κατηγορήσω τους απλούς ανθρώπους που θα ψηφίσουν τον Μιχαλολιάκο και το συναφι του στις προσεχεις εκλογές.Αυτό για τον πολύ απλό λόγο ότι οι κάτοικοι των φτωχών περιοχών του Αγίου Παντελεήμονα και άλλων ένιωθαν ανήμποροι και απροστάτευτοι όλο αυτό το διάστημα,δεν βρέθηκε κανεις να τους στηρίξει.Έτσι το κράτος επέτρεψε στους SS να γίνουν ήρωες στα ματια πολλών.Τι να σου κάνει ο συνταξιούχος που φοβάται να βγει έξω από το σπίτι τού;;Θα στηρίξει με την σειρά του αυτούς που τον βοήθησαν.

Στα γράφω αυτά γιατί δεν θέλω να κρίνω τους άλλους από τον θρόνο μου όπως κάνουν αρκετοί.Ο Στάθης Σταυρόπουλος είχε γράψει πριν λίγο καιρό "Οι Ελληνες στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν είναι ρατσιστές (παρά τις φιλότιμες «προσπάθειες» του κράτους με το μεταναστευτικό να γίνουν), δεν έκαναν ποτέ πογκρόμ εναντίον των αλλοεθνών, ούτε γενοκτονίες."

Και ας μην ξεχνάμε ότι ο Ian Kersaw ένας από τους μεγαλύτερους ιστορικούς και μελετητές της Ναζιστικής περιόδου είχε πει:
"I should like to think that had I been around at the time I would have been a convinced anti-Nazi engaged in the underground resistance fight. However, I know really that I would have been as confused and felt as helpless as most of the people I am writing about"
Πολύ καλά κάνεις και δεν θέλεις να κρίνεις τους άλλους από καθέδρας όπως κάνουν αρκετοί.
Όμως και οι απλοί άνθρωποι, Ελληνικός λαός είναι.
Και καταρχήν ούτε ο Μιχαλολιάκος και το συναφι του τους στήριξε. Απλά βρέθηκαν στην περιοχή με σκοπό να εκμεταλλευτούν πολιτικά τον φόβο του συνταξιούχου που φοβάται να βγει έξω από το σπίτι τού.
Και μην αναπαράγουμε ψευδείς ειδήσεις.
Έχει αναπτυχθεί τελευταία μια ψευδής παραφιλολογία ότι δήθεν η ΧΑ βοηθάει συνταξιούχους στο κέντρο της Αθήνας.
Κανείς δεν βοήθησε κανέναν.
Σου θυμίζω την χήρα του 44χρονου Μανώλη Καντάρη που στηλίτευσε την αντίδραση των μελών της ΧΑ επ' αφορμή του θανάτου του συζύγου της.
Το ότι λεω ότι βοηθάω, δεν σημαίνει ότι βοηθάω κιόλας.
Και δεν μπορείς επίσης για να διώξεις ένα κακό, να το διώξεις φέρνοντας ένα χειρότερο κακό!
_________________
"Mόνην τε ὀρθὴν πολιτείαν εἶναι τὴν ἐν κόσμῳ."
― Διογένης
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ecofan
Πρύτανης


Εγγραφή: 02 Δεκ 2010
Δημοσιεύσεις: 557

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Απρ 24, 2012 1:58 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Καλά σίγουρα,από ιδιοτέλεια κάνει ότι κάνει,εγώ δεν είπα το αντίθετο.Και συμφωνώ μαζί σου,άνθρωποι με ολοκληρωτικές αντιλήψεις είναι ότι πιο επικίνδυνο.Απλά αυτό το 4% του Ελληνικού λαου που θα βάλει μάλλον την X.A. στο κοινοβούλιο δεν είναι νοσταλγοί του Χίτλερ,φοβισμένοι άνθρωποι είναι απλά(και απογοητευμένοι πρώην οπαδοί του ΛA.Ο.Σ).Αυτό ήθελα να πω.

¶λλωστε προσωπικά πιστεύω ότι και οι περισσότεροι χρυσαυγίτες είναι άτομα με ψυχολογικά και οικογενειακά προβλήματα.Δεν εξηγείται αλλιώς η διολίσθηση σε τέτοιες ακραίες ιδέες.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ecofan
Πρύτανης


Εγγραφή: 02 Δεκ 2010
Δημοσιεύσεις: 557

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Απρ 24, 2012 2:32 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Bugman έγραψε:

Επίσης Ecofan από που συμπεραίνεις το τι είναι η Χρυσή Αυγή; Έχεις δική σου εμπειρία;
Δηλαδή ρε Bug για όλες αυτές τις δολοφονικές επιθέσεις της X.A. σε στέκια αριστερών δεν έχεις ακούσει τίποτα;;
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Bugman
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιούλ 2003
Δημοσιεύσεις: 13585
Τόπος: Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Απρ 24, 2012 2:50 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Όχι...δεν με ενδιαφέρουν οι φήμες!
Εσύ σε ποιον στηρίζεσαι για εκείνα που μαθαίνεις; Σε υπαρκτά πρόσωπα που σε γνωρίζουν και θέλουν το καλό σου; Σε άγνωστους που κάποιοι άλλοι επίσης άγνωστοι τους δίνουν κάποιο κύρος; Με απλά λόγια...δείξε μου ένα κανάλι πληροφόρησης που εμπιστεύεσαι...και γιατί!
_________________
Σκορπίστε γνώση, μαζέψτε χαρά!

Η γνώση δεν μπορεί να πουληθεί: Γιατί ενώ κάθε εμπόρευμα μπορεί να επιστραφεί, η γνώση δεν μπορεί να επιστραφεί!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
ecofan
Πρύτανης


Εγγραφή: 02 Δεκ 2010
Δημοσιεύσεις: 557

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Απρ 24, 2012 3:04 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Bugman έγραψε:
Όχι...δεν με ενδιαφέρουν οι φήμες!
Εσύ σε ποιον στηρίζεσαι για εκείνα που μαθαίνεις; Σε υπαρκτά πρόσωπα που σε γνωρίζουν και θέλουν το καλό σου; Σε άγνωστους που κάποιοι άλλοι επίσης άγνωστοι τους δίνουν κάποιο κύρος; Με απλά λόγια...δείξε μου ένα κανάλι πληροφόρησης που εμπιστεύεσαι...και γιατί!
http://www.youtube.com/watch?v=kgLOTQjE3ho
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Bugman
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιούλ 2003
Δημοσιεύσεις: 13585
Τόπος: Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Απρ 24, 2012 3:35 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

και τι είναι αυτό;
Γιατί είμαι υποχρεωμένος να πιστέψω τις εικόνες αυτές;
Το ερώτημα του Βαξεβάνη, είναι ξεκάθαρο: Υπάρχει κοινή ιδεολογία μεταξύ των Χρυσαυγητών και της Αστυνομίας; Οι εικόνες τους δείχνουν να μάχονται τα ίδια άτομα...αυτό είναι συμπέρασμα ότι η Αστυνομία είναι παρακλάδι της Χρυσής Αυγής ή το ανάποδο; Γιατί να με βάζει ο Βαξεβάνης να σκεφτώ αυτά τα "παρατράγουδα"; Όταν ξεκινάει με συνθήματα της "Χρυσή Αυγής" (δεν γνωρίζω καν αν αυτά τα συνθήματα ήταν της Χρυσής Αυγής, μπορεί να είναι ντουμπλαρισμένα) αλλά σίγουρα αυτοί που φωνάζουν κατά της Βουλής δεν μπορεί να στέκονται δίπλα στους Αστυνομικούς! Πώς συνδέει αυτούς που μαχαιρώνουν κόσμο με φασίστες και με την Χρυσή Αυγή; Αν δεν έχεις γνώμη από δική σου εμπειρία Ecofan...τότε γίνεσαι έρμαιο του κάθε συστήματος που χρησιμοποιεί "καλά παιδιά"...σαν τον Βαξεβάνη. "Βλέπει η αστυνομία ανθρώπους με κράνη και ρόπαλα..." μας λέει και οι άνθρωποι έφεραν Ελληνικές Σημαίες..και φόραγαν κράνη για προστασία από τις πέτρες που πέταγαν ....ποιοι; Για αυτούς δεν μας λέει ο άνθρωπος! Και πολύ χρόνο αφιέρωσα για την πάρτη του! Ουσιαστικά με το βίντεο που δείχνεις Ecofan λες το εξής: Ότι κακώς να βοηθούμε την Αστυνομία να επιβάλει την τάξη. Λοιπόν κατά τη γνώμη μου εφόσον η βοήθεια είχε την αποδοχή των αστυνομικών...καλώς έδρασαν αυτοί (που δεν γνωρίζουμε αν ήταν χρυσαυγήτες...)

Και εγώ αν κρίνω ότι πρέπει να βοηθήσω αστυνομικούς να κάνουν το έργο τους θα το κάνω χωρίς ιδιαίτερη πρόσκληση...ειδικά όταν παίζεται η ζωή των συνανθρώπων μου. Οποιοσδήποτε έχει υπηρετήσει την πατρίδα του και την υπηρεσία αυτή την τίμησε και δεν την αποδέχτηκε υποτιμητικά...έχει κάθε λόγο να διαφυλάξει τη Δημοκρατία όταν δέχεται επίθεση από ταραχοποιούς. Δεν ξεχνώ βέβαια το άρθρο 114 του Συντάγματος...το οποίο δίνει σε κάθε Έλληνα το δικαίωμα να προασπίσει την δημοκρατία και τους θεσμούς της. Ασφαλώς και νιώθω "Εθνικιστής" με κάθε έννοια του όρου. Και όποιος για τον εαυτό του νιώθει αντίθετος..ας γυρίζει σαν γύφτος σε όλη την Ευρώπη, δεν θα ασχοληθώ με αυτόν. Επιτέλους ας ασχοληθούν οι Έλληνες με την Ελλάδα! Με χάδια δεν γίνεται δυστυχώς κράτος! Και δεν είναι ανάγκη να πέσει ξύλο...υπάρχουν άλλα μέτρα για να πονέσουν οι πονηροί...π.χ. δημεύσεις περιουσίας, ακυρώσεις πτυχίων....και εξορίες.
_________________
Σκορπίστε γνώση, μαζέψτε χαρά!

Η γνώση δεν μπορεί να πουληθεί: Γιατί ενώ κάθε εμπόρευμα μπορεί να επιστραφεί, η γνώση δεν μπορεί να επιστραφεί!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
ecofan
Πρύτανης


Εγγραφή: 02 Δεκ 2010
Δημοσιεύσεις: 557

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Απρ 24, 2012 3:51 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

...
Μάλιστα,καταλαβαίνω.Φανερώνονται πολλά από αυτά που έγραψες για τον τρόπο που σκέφτεσαι.Λυπάμαι πραγματικά.Ο Δάκης είχε δίκιο,δεν έχει νόημα η αντιπαράθεση μαζί σου.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Ελεύθερες Απόψεις Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3, 4, 5  Επόμενο
Σελίδα 1 από 5

 
Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης





Μηχανισμός forum: PHPBB

© filosofia.gr - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του.

Υλοποίηση, Φιλοξενία: Hyper Center