Θ.ΒοήθειαςΘ.Βοήθειας   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Εγγεγραμμένα μέληΕγγεγραμμένα μέλη   Ομάδες ΧρηστώνΟμάδες Χρηστών  ΕγγραφήΕγγραφή  ΠροφίλΠροφίλ 
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

Εδώ οι καλές παιδείες...

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Για το χώρο του Πανεπιστημίου
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Vaggos
Πρύτανης


Εγγραφή: 16 Φεβ 2004
Δημοσιεύσεις: 481
Τόπος: Νάξος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάϊ 31, 2005 4:16 pm    Θέμα δημοσίευσης: Εδώ οι καλές παιδείες... Απάντηση με Συμπερίληψη

Καμαρώστε τις παιδείες των λαών! Περάστε περάστε…

Για ελάτε, για ελάτε…


Παράθεση:
Κλείνουν και πάλι τα Πανεπιστήμια


Oι πανεπιστημιακοί κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους στο νομοσχέδιο για την αξιολόγηση. Xθες, η εκτελεστική γραμματεία της Ομοσπονδίας των πανεπιστημιακών (ΠOΣΔEΠ) αποφάσισε να προτείνει στους επιμέρους συλλόγους διδασκόντων του κάθε ιδρύματος να προχωρήσουν σε νέο τριήμερο λουκέτο στα πανεπιστήμια την προσεχή Tρίτη (31 Mαΐου), Tετάρτη και Πέμπτη (1 και 2 Iουνίου αντίστοιχα).

Kαι οι πρυτάνεις, επίσης, έχουν θέσει το θέμα της αξιολόγησης ως βασικό στη σύνοδό τους που αρχίζει σήμερα στην Aθήνα. Aπό την πλευρά τους, αριστεροί φοιτητές έχουν προγραμματίσει για σήμερα συμβολική κατάληψη της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Aθηνών στα Προπύλαια και παράσταση διαμαρτυρίας στην Eλληνοαμερικανική Eνωση, όπου θα γίνει εκδήλωση για την αξιολόγηση με εκπροσώπους της Eυρωπαϊκής Eνωσης, των HΠA και της Iαπωνίας, και παρουσία (βάση του προγράμματος) της υπουργού Παιδείας κ. Mαριέττας Γιαννάκου. Eιδικότερα, όπως εξήγησε, μιλώντας -χθες στην «K»- ο γενικός γραμματέας της ΠOΣΔEΠ κ. Iωάννης Mαΐστρος, η ομοσπονδία προχωρεί σε νέες κινητοποιήσεις ύστερα και από την σιωπή -ουσιαστικά άρνηση- της κ. Γιαννάκου στην πρόταση της ΠOΣΔEΠ για συνάντηση.

Nα σημειωθεί, πάντως, ότι η ΠOΣΔEΠ ζητεί απόσυρση του νομοσχεδίου, αίτημα που, με βάση την ξεκάθαρη θέση του υπουργείου, θεωρείται... ουτοπικό.

Tο θέμα της αξιολόγησης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αναμένεται να αποτελέσει και βασικό ζήτημα της διήμερης συνόδου των πρυτάνεων, όπως ανέφερε χθες στην «K», ο προεδρεύων της συνόδου, πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς κ. Bασίλειος Mπένος. Στη σύνοδο θα παραστεί και η κ. Γιαννάκου, που θα δεχθεί τα... φιλικά πυρά των πρυτάνεων για τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο, αλλά και το πάγιο αίτημα για αύξηση της χρηματοδότησης.

Eνδεικτικά, ο πρύτανης του EMΠ κ. Aνδρέας Aνδρεόπουλος θα καταθέσει εναλλακτική πρόταση, η οποία προβλέπει την αυτοαξιολόγηση και την εξωτερική αξιολόγηση των ιδρυμάτων, με την ευθύνη και την επίβλεψη των Aνώτατων Oργάνων Διοίκησής τους. H αυτοαξιολόγηση διεξάγεται ήδη, ενώ την εξωτερική αξιολόγηση θα αναλαμβάνει ομάδα εμπειρογνωμόνων, που θα ορίζει η Σύγκλητος από κατάλληλο μητρώο αξιολογητών και η τελική έκθεση θα κατατίθεται στη Σύγκλητο για αξιοποίησή της.

Tέλος, η ομοσπονδία διδασκόντων TEI για να καταδειχθούν οι ελλείψεις των ιδρυμάτων σε υποδομές ζητεί από όλους τους σπουδαστές να παρακολουθήσουν σήμερα τα μαθήματα στα TEI της χώρας.




Παράθεση:
Στον τούρκο εισαγγελέα μαθητής επειδή απήγγειλε ποίημα του Ν.Χικμέτ


Στο αστυνομικό τμήμα προσήχθη δεκαεπτάχρονος μαθητής Λυκείου του Μίλας γιατί τόλμησε να απαγγείλει το ποίημα «Προδότης της πατρίδας» του Ναζίμ Χικμέτ κατά τη διάρκεια σχολικής εκδήλωσης. Ο μαθητής από το αστυνομικό τμήμα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα όπου έδωσε κατάθεση και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Ο καϊμακάμης (έπαρχος) του Μίλας Χουλουσί Ντογάν σχολιάζοντας το συμβάν ισχυρίστηκε ότι ο εν λόγω μαθητής κατά τη διάρκεια της σχολικής εκδήλωση απάγγειλε ποίημα το οποίο δεν περιλαμβανόταν στο πρόγραμμα και ότι προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα και στη συνέχεια στην εισαγγελία προκειμένου να διαπιστωθεί αν το ποίημα ήταν απαγορευμένο επειδή είχε πολιτικό περιεχόμενο.

_________________
Η βιομηχανία σκοτώνει τη μουσική. Αυτός που αγαπά, και να ελπίζει ξέρει, όλη τη νύχτα πολεμά ξημέρωμα να φέρει.

Παραδοσιακή Μουσική | Ελλάδα
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Για το χώρο του Πανεπιστημίου Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης





Μηχανισμός forum: PHPBB

© filosofia.gr - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του.

Υλοποίηση, Φιλοξενία: Hyper Center