Θ.ΒοήθειαςΘ.Βοήθειας   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Εγγεγραμμένα μέληΕγγεγραμμένα μέλη   Ομάδες ΧρηστώνΟμάδες Χρηστών  ΕγγραφήΕγγραφή  ΠροφίλΠροφίλ 
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

ΔΙΑΣ
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενο  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Επόμενο
 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Συζητήσεις για Πρόσωπα
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Αντρέας
Επιστημονικός Συνεργάτης


Εγγραφή: 23 Ιαν 2011
Δημοσιεύσεις: 21

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιαν 23, 2011 3:50 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Καλημέρα μετά από 3 χρόνια.
Είμαι ο Αντρέας που άνοιξε το τόπικ και στην πορεία έχασε τα κλειδιά της εισόδου...
Η ερμηνεία της μυθολογίας συνεχίζει να είναι για μένα ένα ερώτημα...

Προσπαθώ να καταλάβω πως τόσο έξυπνοι άνθρωποι με τέτοια παιδεία,και τόσα επιτεύγματα πίστευαν και έγραφαν για θεούς που ζευγάρωναν με μούσες, οι οποίες γεννούσαν άλλους Θεούς , οι οποίοι έκλεβαν βόδια και απο χελώνες που έβρισκαν , έφτιάχναν μουσικά οργάνα.

Πως γίνεται ένας λαός να έχει αναπτύξει όλες τις επιστήμες και ειδικά την Φιλοσοφία και να διαβάζουμε ότι πιστεύει σε κάτι το οποίο για κάποιους λόγους δεν αποδεχόμαστε και τελικά το βαφτίζουμε μυθολογία?
Πως γίνεται να εξυμνούμε τους Αρχαίους Έλληνες για τα πάντα και όταν φτάνουμε στα πιστεύω τους ,να τα λέμε ψέμμα? δημιούργημα της φαντασίας τους?

Δεν περιμένω απαντήσεις στα παραπάνω...

Το μόνο που θα πω χωρίς να έχω την ¨γνώση¨του gexrag και χωρίς να έχω διαβάσει ούτε το ένα εκατοστό από τα αρχαία κείμενα που έχουν μελετήσει ο τριομήδης, Ο Ολύμπιος Απόλλων είναι ότι τα πιστεύω σας είναι οι κρίκοι της ίδιας αλυσίδας.

Για κάποιο λόγο ο Χριστιανισμός μοιάζει πολύ με τον Δωδεκαθεισμό.Ο Χριστιανισμός διαδόθηκε σε όλο τον κόσμο και ο Δωδεκαθεισμός χάθηκε ουσιαστικά στο πέρασμα των χρόνων.Χάθηκε πολύ εύκολα.
Βέβαια σίγουρα δεν ξεχνάω το έργο αυτών που σκότωσαν , έκαψαν και βεβύλωσαν στο όνομα του Χριστού, ο οποίος δίδαξε την αγάπη και τον σεβασμό.

Δεν γνωρίζω αν ο Δίας είναι καλός ή κακός, σίγουρα υπήρξε και τον σεβασμό στο πρόσωπο του,τροφοδοτούσε ο φόβος των ανθρώπων.
Ο Χριστός κάλεσε με αγάπη και όχι με φόβο.
Ο Δίας χάθηκε και ο Χριστός σταυρώθηκε από αυτούς που τους άπλωσε το χέρι.
Σήμερα προσπαθούμε να δούμε την ήταν ο Δίας και να ξεφύγουμε από το παραμύθι που μας πούλησαν ,το οποίο μιλά για ανθρώπους που έχτισαν ακροπολεις και είχαν μυαλο σαν μπιζέλι και πίστευαν σε ψεύτικους Θεούς και από την άλλη ψάχνουμε την ιστορική ύπαρξη του Χριστού.
Πιστεύουμε το ένα και αναιρούμε το άλλο...αλλά εκεί βρίσκεται το λάθος.
Σκοπός δεν είναι να επικρατήσει το ένα ή το άλλο, αλλά να τα ενώσουμε και να δούμε πως ένα τόσο φωτισμένο γένος άλλαξε θρησκεία τόσο αθόρυβα.

Γιατί ο Χριστιανισμός έχει τόσα Ελληνικά στοιχεία, Γιατι ο Χριστός ¨έτυχε¨να είναι από την Γαλιλαία στην οποία βρέθηκε το άγαλμα της Θεάς Τύχης? Ηταν Ελληνική περιοχή?Μήπως καταγόταν από κάποια από τις 115 Αρχαίες Ελληνικές πόλεις?
Γιατί τόσα Ελληνικά ονόματα στους Αποστόλους του?
Τι σχέση έχει η χώρο του ηλίου, με τον Χριστό που δίνει το φώς?


Θα πρότεινα ΟΛΟΙ να συνεχίσουν την έρευνα , ταρακουνώντας τον εαυτό τους και να κάνουν μια προσπάθεια σύνδεσης.Είναι πολύ απλό και πολύ λίγο να δίνεις ψήφο εμπιστοσύνης μόνο σε αυτό που σε κάνει να νιώθεις καλά.
Οι αρχαιοι μας πρόγονοι έδωσαν φώς, και ο λόγος του Χριστού δίνει φως τα τελευταία 2000 χρόνια.
Κάτι συμβαίνει τα πράγματα έχουν αρχίσει και αγριεύουν γενικά και έχει αρχίσει να φαίνεται έντονα μια μάχη καλού και κακού.
Δεν μπορώ να βλέπω ανθρώπους με παιδεία να συγκρούονται με το πάθος των χούλιγκαν στα γήπεδα.

όσο για την ερώτηση σου Τριομήδη για το που στηρίζω την ύπαρξη του Χριστού ή γιατί πιστεύω ότι υπήρξε σαν υιος του Θεού...και όχι σαν Επαναστάτης.

η απάντηση είναι γιατί το νιώθω μέσα μου να με πλημμυρίζει.
αν είχες μερικά βιώματα μου , θα πίστευες κι εσύ.

δεν θέλω να σε κάνω Χριστιανό , ούτε κρίνω κανέναν για τα πιστεύω του.
Το φως είναι παντου

Ζητώ συγνώμη αν σας κούρασα
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Chaos
Πρύτανης


Εγγραφή: 09 Φεβ 2008
Δημοσιεύσεις: 2132
Τόπος: Αθήναι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιαν 23, 2011 4:47 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

http://www.filosofia.gr/forum/viewtopic.php?p=79198#79198

http://chaos-excavations.blogspot.com/2010/06/blog-post.html

Κατά την ταπεινή μου άποψη, κάθε φιλοσοφική θεώρηση παράγεται από δύο βασικές συνιστώσες' και μερικές δεκάδες άλλες, ήσσονες αλλά με τη σημασία τους...
Πρώτον το πλαίσιο της εποχής μέσα στην οποία παράγονται. Και δεύτερον την κυρίαρχη κατά την εποχή αυτή ερμηνεία, των προηγούμενων ανάλογων θεωρήσεων. Από κει και πέρα υπεισέρχονται οι δευτερογενείς συνιστώσες: Τον πείραξε ο μπαμπάς του τον φιλόσοφο και θέλει να τα βάλει με το κατεστημένο; Ή πάλι τον ταΐζει ο τρέχων βασιλεύς ή τύραννος ή δημοκρατικός ηγέτης και θέλει να το υποστηρίξει; (Αυτά παρακαλώ να εκληφθούν απλώς ως ακραία παραδείγματα τέτοιων συνιστωσών).
Συνήθως όταν γίνεται αναφορά στην Ελληνική Αρχαιότητα, εννοείται η Κλασσική Περίοδος' και με ιδιαίτερο εντοπισμό στους Αθηναϊκούς κύκλους. Και λησμονούμε, ότι όλη η φιλοσοφία αυτής της σύντομης περιόδου είχε ήδη πάψει να είναι παραγωγική και είχε πλέον να κάνει με τον σχολιασμό ιδεών και την καταγραφή, καταλογογράφηση και επεξεργασία πληροφοριών που είχαν προέλθει από όλη την προγενέστερη ιστορία των φυλών που συνέπηξαν το Μέγα; Τούτο; Έθνος;;!!!
Αυτά τα ολίγα, απλώς για να είναι εύνοον το πνεύμα υπό το οποίο εξήχθησαν τα κάπως περισσότερα που ακολουθούν:
Από την αρχέγονη μητριαρχική λατρεία της Μεγάλης Μητέρας, που εν πολλοίς ταυτίζεται με την Γαία, προήλθε η πατριαρχική θρησκεία, που τελικά παγιοποιήθηκε στο Δωδεκάθεο και τα αναγκαία συμπληρώματά του. Το πως έγινε αυτό, γνωστόν. Όταν τα αρσενικά ανακάλυψαν ότι δεν είναι κάποια μυστηριώδης ιδιότητα των θηλυκών η παραγωγή απογόνων και άρα η επιβίωση της φυλής και η διαιώνιση του είδους, χρησιμοποίησαν την ανώτερη μυϊκή δύναμη που είχαν αναπτύξει ως κυνηγοί και εργάτες για να επιβληθούν.
Σε αυτή την μετάβαση επάνω είχαμε και την μετατροπή της απλής απόδοσης σεβασμού και δέους στις φυσικές δυνάμεις και την Γη που φαινόταν να τις περιλαμβάνει όλες, σε μια οργανούμενη σε συγκεκριμένους Τύπους (και κυρίως με συγκεκριμένους Λειτουργούς) προσωποποίηση των δυνάμεων αυτών σε συγκεκριμένες θεότητες. Και στον βαθμό που εξελισσόταν ο πολιτισμός και ανελισσόταν η σκέψη, οι θεότητες αυτές έπαιρναν και περισσότερο συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, τα οποία άφηναν πίσω τις φυσικές δυνάμεις που αρχικά εκπροσωπούσαν και άρχιζαν να εκφράζουν τις κοινωνικές και ηθικές πλέον ανάγκες της Ομάδας, ως παράγοντες επιβίωσής της.
Στην πρώτη φάση λοιπόν, σχηματοποιείται ο Δίας, ο Οντίν του τμήματος της φυλής που πήρε τον δρόμο του Βορρά και ανέπτυξε κεχωρισμένα τη δική του θεογέννεση, ως κύριος και διαμορφωτής του Υλικού κόσμου. Αυτός ο κόσμος ήταν απτός, αυτός ο κόσμος ήταν αισθητός, αυτός ο κόσμος ήταν αντιληπτός όταν σχηματίστηκε το αρχέτυπό του. Και αυτός του αποδόθηκε.
Σε επόμενη φάση ανάπτυξης της σκέψης, άρχισε ο άνθρωπος του χώρου που αργότερα ονομάστηκε ελληνικός, να έχει συναίσθηση των ίδιων των γνωστικών λειτουργιών του. Κατέφυγε λοιπόν στο απόθεμα των θρύλων του, στις αρχαίες γυναίκες που φρόντιζαν τη φωτιά και ετοίμαζαν τα ρούχα και έφραζαν την είσοδο της σπηλιάς' και επινόησε μέσα από όλα αυτά την Αθηνά για να εκφράσει αυτή τη δυνατότητα Γνώσης που τη ονόμασε Σοφία.
Σε ακόμη πιο προχωρημένη εποχή και ανέλιξη, ανακάλυψε την Αφαίρεση και την Σύνθεση. Τη δυνατότητά του δηλαδή να αφαιρεί τα πλεονάζοντα στοιχεία από υλικά και από ιδέες και να κατασκευάζει με αυτά τα καθαρά πλέον υλικά περισσότερο σύνθετα και λειτουργικά αντικείμενα' και με τις κάπως ξεκαθαρισμένες ιδέες περισσότερο σύνθετες επινοήσεις. Όλο αυτό, τον ικανοποιούσε αισθητικά και του έδινε την εντύπωση ότι υπάρχουν ακόμα μεγαλύτεροι ορίζοντες για να χαθεί μέσα τους.
Έτσι έμαθε την Αρμονία, και την ταύτισε με το Φως και έψαξε στους δικούς του αρχαίους θεούς και την ανέθεσε στον Απόλλωνα.
Κατόπιν, ανακαλύφθηκαν - ή ίσως καλύτερα συνειδητοποιήθηκαν - οι ιδιότητες του αλκοόλ και των υπόλοιπων διαθέσιμων φυσικών ψυχοτρόπων. Η τελετουργική χρήση των ανωτέρω, άνοιξε νέες συνάψεις στον εγκέφαλο, νέες δυνατότητες, νέες προκλήσεις. Οδήγησε το πνεύμα στην αναζήτηση πραγμάτων πέρα από το απτό και το υλικό, τόσο προς το Έξω, όσο και προς το Μέσα.
Και ήρθε ο Βάκχος, ο Διόνυσος, ο Ζαγρεύς, να εκφράσει αυτό, που όταν γίνεται με μέτρο ανοίγει την αντίληψη και ευφραίνει τις αισθήσεις και καταστέλλει τους φραγμούς' και που όταν το μέτρο του ξεπεραστεί καταστρέφει τους φραγμούς και νεκρώνει τις αισθήσεις και συσκοτίζει τη σκέψη. Ο διπλός και τριπλός και πολλαπλός θεός, εκείνος που η εύνοια και η συμφορά εμπεριέχονται αμφότερες στο κάθε του δώρο.
Και σε όλες αυτές τις έννοιες, όπως και τις άλλες, της Οικογένειας ή του Γένους, του Πολέμου ή της Καλλιέργειας, της Κατασκευής ή της Απόλαυσης χρειαζόταν ένας διάμεσος. Κάποιος που θα μετέφερε τα μηνύματα όλων αυτών των Ατομικών αλλά και Κοινωνικών και Πολιτικών πλέον λειτουργιών, ώστε να μην συγκρούονται και αλληλοαναιρούνται.
Αγαπητέ μου Ερμή, χάρηκα για τη γνωριμία!
Να μην ξεχνιόμαστε όμως: Πατέρας και δημιουργός όλων, ήταν εκείνος στον οποίο η Μητέρα παραχώρησε την Δύναμή της. Ο Κύριος της Ύλης, από την οποία όλα προήλθαν.
Ο Ζευς.

_________________
Ψάχτης, Ξερόλας, Ανακατωσούρας, Καλότροπος, Κακόψυχος...
http://chaos-excavations.blogspot.com/
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Πρύτανης


Εγγραφή: 12 Μάρ 2004
Δημοσιεύσεις: 18523

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιαν 23, 2011 12:47 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Εξαίρετος σχολιασμός!

Με μια επιφύλαξη:Ο Δίας δε δημιουργεί ύλη εκ του μηδενός,συνθέτει και ανασχηματίζει,αφού κι ο ίδιος γεννήθηκε εντός του κόσμου.
_________________
Έτσι να στέκω, θάλασσα, παντοτεινέ έρωτά μου
με μάτια να σε χαίρομαι θολά
και να ναι τα μελλούμενα στην άπλα σου μπροστά μου,
πίσω κι' αλάργα βάσανα πολλά.
(Κώστας Βάρναλης)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Αντρέας
Επιστημονικός Συνεργάτης


Εγγραφή: 23 Ιαν 2011
Δημοσιεύσεις: 21

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιαν 24, 2011 11:05 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

όποιος γεννιέται εντός του κόσμου ,
έχει μάνα και πατέρα
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
epiktitos
Πρύτανης


Εγγραφή: 02 Μάϊ 2006
Δημοσιεύσεις: 550
Τόπος: όσο αυτός πού καταλαμβάνω

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιαν 25, 2011 9:40 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Παράθεση:
όποιος γεννιέται εντός του κόσμου ,
έχει μάνα και πατέρα


υπάρχει οτιδήποτε πέραν αυτού?
_________________
//Ο ΣΟΦΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ,Ο ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΦΟΣ//
//ΑΣΤΟΧΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΩΔΗ .
ΟΙ ΕΠΑΙΝΟΙ ΓΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΑ ΙΔΕΩΔΗ //
Ω ύβρις, ύβρις! Μελετών το άπειρον
εχάραξα παν αίσθημα διάπυρον
πάσαν μου την καρδίαν εις τον πάπυρον
τούτον...»
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Αντρέας
Επιστημονικός Συνεργάτης


Εγγραφή: 23 Ιαν 2011
Δημοσιεύσεις: 21

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιαν 26, 2011 1:40 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

ο " φίλος " μου ο Τριομήδης που είναι να μας σχολιάσει την τοποθέτηση του Chaos?
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Tetragonos
Πρύτανης


Εγγραφή: 30 Νοέ 2010
Δημοσιεύσεις: 960

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιαν 27, 2011 1:43 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Ωραία η ερμηνεία σου chaos
Στους πριν από την γαία δεν αναφέρθηκες, ούτε καν στον συνονόματο σου.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Chaos
Πρύτανης


Εγγραφή: 09 Φεβ 2008
Δημοσιεύσεις: 2132
Τόπος: Αθήναι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιαν 28, 2011 7:27 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Tetragonos έγραψε:

Ωραία η ερμηνεία σου chaos
Στους πριν από την γαία δεν αναφέρθηκες, ούτε καν στον συνονόματο σου.


http://www.filosofia.gr/forum/viewtopic.php?p=104551#104551

Μια ενημέρωση...:

http://www.24grammata.com/?p=8274

Ποια η σχέση ανάμεσα στο χάος, το γκάζι, και την γκαζόζα;

24grammata.com/από τη ζωή των λέξεων
γράφει ο Γιώργος Δαμιανός (τo άρθρο πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό 4τροχοί)

Η λέξη γκάζι παράγεται από την αρχαία ελληνική λέξη Χάος. Παράξενο; Όχι και τόσο, αρκεί να ακολουθήσετε τα απλά μαθήματα μυθολογίας:
Κατά τον Ησίοδο(1), το χάος ορίζεται η πρωτογενής αρχή, όχι όμως ως αφηρημένη έννοια αλλά ως σκοτεινός χώρος γεμάτος νέφη. Αντίθετα, η ορφική κοσμογονία παραδέχεται το χάος ως δεύτερη αρχή του κόσμου μετά το Χρόνο. Ο Πλάτων(2) αναφέρει ότι από το Χάος γεννήθηκε ο Έρωτας (φτυστός ο πατέρας του, αυτός ο Έρωτας).
Καλά όλα αυτά, θα έλεγε κάποιος. Αλλά, τι σχέση έχουν με το γκάζι;
Μέχρι το 1640 απολύτως καμία. Τη χρονιά εκείνη, ένας ιδιοφυής Φλαμανδός «χημικός», ο Βαν Χέλμοντ (Johann Batista Helmont, 1577- 1644) πέτυχε την παρασκευή καύσιμου μείγματος αερίων (μονοξείδιο και διοξείδιο του άνθρακα CO, CO2, το αδέσμευτο αέριο, gas sylvestre). Μόνο που, ακόμα, δεν ήξερε πως να το ονομάσει. Δανείστηκε, λοιπόν, την ελληνική λέξη χάος, για να δηλώσει την άμορφη και απροσδιόριστη μάζα του αερίου (gas), γιατί κάπως έτσι φανταζόταν ότι ήταν και το χάος (χάος >caos > gaos > gas)(3). Στη συνέχεια παρήχθησαν όλες οι λέξεις που αναφέρονται στο αέριο > γκαζ, γκαζιέρα, γκαζάκι, γκαζάδικο αλλά και τα αεριούχα ποτά όπως η γκαζόζα.
Τώρα, πώς από το αέριο (gas) οδηγηθήκαμε στο γκάζι του αυτοκινήτου (γκαζώνω, γκαζωμένος, η γκαζιά, τα γκάζια); Γι αυτό ευθύνονται τα γκαζοζέν (gazogene) αυτοκίνητα που είχαμε στη χώρα μας, κατά τη γερμανική κατοχή (έκαιγαν gas, λόγω έλλειψης πετρελαίου). Έτσι, δίνω gas στη μηχανή ισοδυναμούσε με το δίνω καύσιμο στη μηχανή για να επιταχυνθεί.

(1) Ησίοδος, θεογονία,116.
(2) Πλάτων, Συμπόσιο 178. Αναφορά της λ. χάος ως νεφελώδες αέριο γίνεται και στους : Αριστοφάνη (Όρνιθες, 192, 1218), Βιργίλιο (Ecloghe,VI,31), Οβίδιο (Metamorfosi), αλλά και στο κατα Λουκάν Ευαγγέλιον ( 16, 26).
(3) J. B. Van Helmont, Ortus medicinae, Amsterdam 1652. Στις σελίδες 59, 86 αναλαμβάνει την πατρότητα του όρου και παραδέχεται τη σχέση με τη λ. χάος
Το κείμενο στα λατινικά : halitum illum, gas vocavi, non longe a chaos veterum secretum



Ιωάννη, δεν διαφωνούμε πουθενά. Και οι δικές μου διατυπώσεις, αυτό ακριβώς που επισημαίνεις εμπεριέχουν:

...
Στην πρώτη φάση λοιπόν, σχηματοποιείται ο Δίας, ο Οντίν του τμήματος της φυλής που πήρε τον δρόμο του Βορρά και ανέπτυξε κεχωρισμένα τη δική του θεογέννεση, ως κύριος και διαμορφωτής του Υλικού κόσμου. Αυτός ο κόσμος ήταν απτός, αυτός ο κόσμος ήταν αισθητός, αυτός ο κόσμος ήταν αντιληπτός όταν σχηματίστηκε το αρχέτυπό του. Και αυτός του αποδόθηκε.
...
Να μην ξεχνιόμαστε όμως: Πατέρας και δημιουργός όλων, ήταν εκείνος στον οποίο η Μητέρα παραχώρησε την Δύναμή της. Ο Κύριος της Ύλης, από την οποία όλα προήλθαν.
Ο Ζευς.

_________________
Ψάχτης, Ξερόλας, Ανακατωσούρας, Καλότροπος, Κακόψυχος...
http://chaos-excavations.blogspot.com/
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
TΡΙΟΜΗΔΗΣ
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Απρ 2005
Δημοσιεύσεις: 2071
Τόπος: ΚΟΣΜΟΣ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιούν 15, 2011 5:30 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

ΤΡΙΟΜΗΔΕΥΣ ΠΡΟΣ ΑΝ-ΔΡΕ-Α ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ



ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΣΕΝΑ "ΦΙΛΕ" ΚΑΙ "ΑΔΕΛΦΕ"
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕΣ
ΕΙΔΕΣ ΠΩΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΙΩΝΕΣ;


ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝΔΡΕΑ


ΣΥΝΧΩΡΕΣΕ ΜΕ ΤΑΠΕΙΝΑ ΠΟΥ ΑΡΓΗΣΑ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ
ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΓΑΛΟΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΩΡΕΣ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΗΝΑΝ ΝΑ
ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΧΑΛΑΡΩΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΝΑ ΝΟΙΩΣΕΙΣ
ΟΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΟΙ ΘΕΟΙ ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΝΟΙΩΣΩ


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΕΧΩ
ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟΝ ΖΑΓΡΕΥΣ ΔΙΟΝΥΣΟ
ΤΟΝ ΙΗΙΟ ΤΟΥ ΔΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΖΕΥΣ

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΗ ΚΑΙ Η ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ:


ΗΜΟΥΝ ΔΕΚΑΤΡΙΑ ΧΡΟΝΩΝ ΟΤΑΝ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΜΟΥ ΕΙΔΑ ΤΟ ΕΞΗΣ ΟΝΕΙΡΟ:


ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΦΟΡΑΕΙ ΕΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙ ΑΠΟ ΚΙΣΣΟ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ
ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΕΝΑΝ "ΔΡΟΜΟ"
ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΧΟΡΕΥΕΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΔΑΙΜΩΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΚΥΝΑΝΕ ΟΛΟΙ


ΑΥΤΟΣ Ο ΚΙΣΣΟΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΙ ΚΙΣΣΟΚΟΜΟΣ ΚΑΙ ΚΙΣΣΟΦΟΡΟΣ
ΕΚΕΙ ΣΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΑΠΕΡΑΝΤΗ "Α-ΠΕΛΛΑ"
ΤΗΣ ΚΟΡΥΦΑΙΑΣ ΠΡΩΤΗΣ ΣΥΝΑΞΗΣ ΟΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΕΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ
ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΤΟΥΣ
ΚΑΙ ΓΥΡΝΩΝΤΑΣ ΠΙΣΩ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΘΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ
ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΡΝΙΑΣΜΕΝΟ ΑΕΤΟ
ΝΑ ΦΤΕΡΟΥΓΙΖΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΤΗΘΙΑ ΤΟΥ
ΕΜΕΙΝΕ ΑΚΙΝΗΤΟΣ ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ
ΣΑΝ ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟΣ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟΣ ΜΕΣΣΙΑΣ
ΠΑΝΕΤΟΙΜΟΣ ΠΙΑ ΝΑ ΟΡΙΣΕΙ
ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΜΗΔΕΝ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΟΥΣΑΝ
ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΗΤΑΝ ΔΙΑΦΑΝΟ
ΚΡΥΑΣΤΑΛΛΙΝΟ ΛΟΥΣΜΕΝΟ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΦΩΣ
ΠΟΥ ΠΗΓΑΖΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΣΥΝΗΣ
ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΑ ΕΙΧΕ ΑΠΛΩΜΕΝΑ ΣΑΝ ΝΑ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕ ΚΑΤΙ
ΣΑΝ ΝΑ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ
Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΑΠΕΡΑΝΤΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
ΣΥΜΒΟΛΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗΣ
ΚΟΣΜΟΥΣΑΝ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΤΟΥ
ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ
ΑΠΛΩΝΟΝΤΑΝ ΟΙ ΠΙΟ ΥΠΟΒΛΗΤΙΚΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ
ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΑΝ ΠΟΤΕ ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΤΩΝ ΘΝΗΤΩΝ
ΕΝΑΣ ΠΥΡΙΝΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΧΙΤΩΝΑΣ ΤΟΝ ΕΝΤΥΝΕ
ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΡΟΔΕΜΕΝΕΣ ΓΑΜΠΕΣ ΜΕΧΡΙ
ΤΟΥΣ ΕΛΕΦΑΝΤΕΝΙΟΥΣ ΑΣΤΡΑΦΤΕΡΟΥΣ ΩΜΟΥΣ ΤΟΥ
ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΕΦΕΥΓΑΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ
ΔΕΚΑΤΡΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΕΠΛΑ
ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗ ΤΟΥ ΕΝΑ ΤΡΙΠΛΟΠΛΕΓΜΕΝΟ ΣΤΕΦΑΝΙ
ΣΑΝ ΑΛΛΗ ΚΟΡΟΝΑ ΔΟΞΑΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ
ΔΥΟ ΠΑΛΛΕΥΚΑ ΦΤΕΡΑ
ΥΠΕΡΟΧΑ ΣΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ
ΣΧΗΜΑΤΙΖΑΝ ΤΗ ΔΟΞΑ ΤΟΥ ΙΗΙΟΥ
ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ
ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΩΝΑΝ ΜΥΡΙΑΔΕΣ
ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΑΣΤΡΑ
ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ
ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΕΧΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΠΟΙΗΣΗ
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ
ΜΕ ΣΑΛΠΙΓΓΕΣ ΤΥΜΠΑΝΑ ΚΑΙ ΚΡΟΥΣΤΑ
ΕΙΧΑΝ ΩΣ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΝΑΓΓΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ
ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΝΑ ΣΤΕΚΕΙ ΑΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΟΣ
ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΗΡΕΜΙΑ ΤΟΥ


ΚΑΙ ΤΟ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΟΥ
ΚΑΙ ΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΙΩΝΕΣ


ΕΓΩ ΑΠΛΟΣ ΑΝΑΒΑΤΗΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ ΑΛΟΓΟ ΤΟΥ
ΤΑ ΕΒΛΕΠΑ ΟΛΑ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ
ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑΜΕ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΘΝΗΤΟ
Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΒΛΕΜΜΑ ΘΩΛΟ ΚΑΙ ΧΛΕΥΑΣΤΙΚΟ
ΚΑΙ ΤΟ ΘΥΜΑΜΑΙ ΣΟΥ ΛΕΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΥΒΡΗΣ
ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ Ο ΨΟΡΟΜΗΔΕΥΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΡΙΟΦΟΡΟΣ
ΕΒΓΑΛΕ ΤΟ ΣΤΕΦΑΝΙ ΤΟΥ
ΑΥΤΟΣ Ο ΘΝΗΤΟΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΥΠΟΦΕΡΕΙ
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ
ΤΟΝ ΕΒΑΛΕ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΙ ΤΟ ΣΤΕΦΑΝΙ ΤΟΥ
ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΘΝΗΤΟΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΥΜΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ ΑΓΑΠΩΝΤΑΣ

ΣΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΞΥΠΝΗΣΑ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΟ
ΑΠΟ ΤΟ ΞΥΝΠΗΤΗΡΙ ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΩ
ΓΙΑΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΩ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΤΟΝ ΑΡΗ
ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΝΑ ΠΟΤΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΠΝΑ

ΤΟΤΕ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΑΚΟΥΣΑ Ω ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ;

ΤΟΥΣ ΚΕΡΑΥΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ
ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΜΕΣΗΜΕΡΟ ΤΕΤΑΡΤΗΣ
ΜΟΛΙΣ ΑΚΟΥΣΑ ΤΟΥΣ ΚΕΡΑΥΝΟΥΣ ΑΡΧΙΣΑ
ΝΑ ΓΕΛΑΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ
ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΑΜΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ
ΝΑ ΠΟΤΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ
ΑΛΛΑ Η ΒΡΟΧΗ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ
ΚΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ
ΠΕΣΕ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΔΙΜΗΤΩΡ

ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΞΑΝΑ ΚΟΙΜΗΘΗΚΑ
ΚΑΙ ΑΝΕΒΗΚΑ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ ΑΛΟΓΟ ΤΟΥ
ΜΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΠΙΣΤΑ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΟΥ
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΗΜΟΥΝ ΜΙΚΡΟΣ
ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ
ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΘΡΗΣΚΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ


ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΑΘΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΩ
ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΣ
ΖΗΤΟΥΣΑ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΟΝΕΙΡΟ ΜΟΥ
ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ
ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΔΕΙΞΕΙ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ
ΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΥ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΣΑΝ
ΚΑΙ ΑΙΩΝΙΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ
ΑΙΩΝΙΑ Ω ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ
ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΤΑΝ ΕΙΧΑ ΚΑΠΟΙΟ
ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΝ ΥΜΝΟΥΣΑ
ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΙΑΝΕ ΜΙΑ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΓΑΛΗΝΗ
ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΜΟΥ
ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ ΣΤΗΝ ΡΑΧΟΚΟΚΑΛΙΑ ΜΟΥ
ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΝΟΙΩΣΕΙΣ
ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ


ΜΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΣΑΝ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΜΕ
ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΚΛΥΣΕΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ
ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΝΟΙΩΘΩ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕ ΑΝΑΣΤΑΙΝΕΙ
ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΥ ΠΝΟΗ


ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑ ΠΑΛΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΟΥ
ΓΙ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ
ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΝΟΙΩΘΕΙΣ ΕΙΝΑΙ "Η ΧΑΡΗ ΤΩΝ ΘΕΩΝ"
ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΥΧΕΡΟΣ
ΠΟΥ ΤΟ ΝΟΙΩΘΕΙΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ
ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΜΟΥ ΝΑ ΝΟΙΩΘΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ
ΜΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΓΛΥΚΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΤΟΣΟ ΕΝΤΟΝΗ ΠΟΥ Ο ΝΟΥΣ ΜΟΥ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΤΗΝ ΝΟΗΣΕΙ
ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΜΙ ΑΙΩΝΙΑ ΠΛΕΟΝ ΟΙΝΟΔΟΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΧΑΡΗΣ

ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΚΟΥΡΑΣΩ
ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ
ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΙΤΟ
ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ
ΕΠΕΡΝΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΕΞΑΚΟΣΙΑ ΠΕΝΗΝΤΑ ΕΥΡΩ
ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΡΧΟΤΑΝ

ΕΤΟΙΜΑΣΤΗΚΑ ΤΟΤΕ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΟΛΟ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΟΥ
ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΩ
ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΧΑΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΟΥ
ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΜΙΑ ΚΑΛΗΤΕΡΗ ΘΕΣΗ

ΤΑ ΖΥΓΙΣΑ ΟΛΑ ΣΑΝ ΤΟΝ ΥΨΙΖΥΓΟ ΥΨΙΜΕΔΩΝ
ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ
ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΟΥΣ ΘΝΗΤΟΥΣ ΝΑ ΔΩΣΩ
ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΣΚΕΨΗ" ΜΟΥ
ΜΙΑ ΑΘΑΝΑΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΡΑΦΗΣ
ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΡΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΓΡΑΨΩ

Ε...ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝ ΕΙΚΟΣΙΤΡΙΑ ΧΡΟΝΩΝ
ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΟΥ ΠΑΛΙ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΑ
ΤΙ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΣΤΟΥΣ ΘΝΗΤΟΥΣ

ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΙΔΑ Ω ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ ΠΑΛΙ;

ΟΤΙ ΗΜΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΜΑΖΙ ΤΟΥ
ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ
ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΕΙΣ
"ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΙΑ" ΓΙΑΤΙ "Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ"

ΞΥΠΝΗΣΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΛΑΠ ΤΟΠ ΜΟΥ
ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΣΥΜΑΙΝΕΙ
ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΕΛΕΓΕ
ΟΤΙ Ο ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΗΡ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝ

ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΕ ΕΠΙΑΣΕ ΕΝΑ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ
ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΙΣΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΡΑΦΩΝΤΑΣ
ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΙΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ ΜΟΥ

ΕΦΥΓΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΗΓΑ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΣΤΗΝ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΓΡΑΦΑ ΠΕΝΤΕ ΜΗΝΕΣ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ
ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΩ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΤΡΕΨΩ
ΤΟΥΣ ΘΝΗΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΒΡΗ
ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΜΕΣΙΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΥ
ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΕΛΠΙΖΩ
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ
ΟΣΟ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΕΓΩ ΕΔΩ

ΓΙ'ΑΥΤΟ ΓΡΑΦΩ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΑΝΔΡΕΑ
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΕΠΟΣ
ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΜΙ ΤΡΙΑΝΤΑ
ΓΙΑΤΙ Ο ΖΑΓΡΕΥΣ ΓΙΑ ΕΜΕ ΕΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΕΑΥΤΟΣ ΜΟΥ
ΚΑΙ Ο ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΑΙ Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΘΕΟΣ ΜΟΥ

ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΔΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΑΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΞΥΠΝΙΟ ΜΟΥ
ΚΑΙ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ
ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΜΝΕΙ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΜΟΥ
ΠΑΡΑ ΜΟΝΑΧΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ
ΚΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΡΑΣΟΦΟΡΟΥΣ
ΝΑ ΨΕΥΔΟΝΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟΥΣ
ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑ ΔΕΝ ΔΙΝΩ

ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ

ΜΠΑΙΝΩ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΛΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΝΑΝ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟ
ΠΡΟΧΩΡΑΩ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΝΟΙΩΘΩ ΜΙΑ ΔΥΝΑΜΗ
ΝΑ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΩΣ ΤΑ ΝΥΧΙΑ
ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΘΥΡΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ
ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΜΙΝΩΪΚΟΣ ΘΕΪΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΑΝΟΙΞΑ ΤΗΝ ΘΥΡΑ ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΕΝΑΝ ΑΟΙΔΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΡΑΨΩΔΟ ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΕ
ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΕ ΛΕΥΚΟΥΣ ΧΙΤΩΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΑ
ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΡΥΣΑ
ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΩΣ ΗΤΑΝ Ο ΞΥΛΟΥΡΗΣ ΚΑΙ Ο ΟΜΗΡΟΣ
ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΛΕΣ ΨΥΧΕΣ ΝΑ ΑΚΟΥΝ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΡΑΨΩΔΙΕΣ ΤΟΥΣ
ΕΤΡΕΞΑ ΚΑΙ ΕΠΕΣΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΩ
ΕΝΟΙΩΘΑ ΑΜΗΧΑΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ

ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΤΑ ΕΞΗΣ

"ΕΣΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΣΚΥΝΑΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΘΑ ΠΡΟΣΚΥΝΑΝΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΣΟΥ
ΕΣΕΝΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΟΥΣ ΣΟΥ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΟΥ
ΑΝΕΒΑ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ ΑΛΟΓΟ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ ΣΟΥ ΞΑΝΑ
ΚΑΙ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΣΤΙΧΟΥΣ
ΣΤΗΝ ΜΕΛΩΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΑΣ
ΟΣΟ ΥΜΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΟΛΑ ΠΡΑΞΗ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ"

ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΞΥΠΝΗΣΑ ΑΓΡΥΠΝΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΑΟΡΑΤΟ ΤΡΙΠΛΟΠΛΕΓΜΕΝΟ ΣΤΕΦΑΝΙ
ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ ΟΤΙ ΜΟΥ ΛΑΛΟΥΝ ΑΠΟ ΨΗΛΑ


ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΣΕ ΠΙΕΣΩ
ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ΕΣΥ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΑΣ
ΣΤΟΝ ΖΑΓΡΕΥΣ ΤΟΝ ΙΗΙΟ ΤΟΥ ΖΕΥΣ

ΑΠΛΑ ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΩ
ΚΑΙ ΕΙΜΙ Ο ΔΕΚΑΤΟΣ ΤΡΙΤΟΣ ΕΝΑΣ


ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ
ΣΤΟ ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΣΕ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΣΟΥ
ΚΑΙ ΤΟΤΑ ΑΠΛΑ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
ΘΑ ΓΙΓΚΩΣΚΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΟΤΙ ΟΙ ΘΕΟΙ ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ
ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟ ΟΛΟΝ

ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟ ΕΓΩ ΜΟΥ ΑΙΩΝΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ
ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΜΕ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΑΘΛΟΥΣ ΜΟΥ
ΤΟΣΟΥΣ ΚΕΡΑΥΝΟΥΣ ΡΙΧΝΕΙ Ο ΠΑΤΗΡ ΜΟΥ


ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΟΥ ΩΣ ΠΡΟΣ ΕΣΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ


ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ
ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΜΟΙΡΑΣΤΩ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΕΓΩ ΕΞΟΥΣΙΑΖΩ ΤΟΝ ΑΙΟΛΟ
ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΛΕΞΗ ΜΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΝΝΕΦΟ
ΚΑΙ ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΜΟΥ ΟΝΕΙΡΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΙΑ-ΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ
ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟΝ ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ ΑΥΤΟ
ΚΑΙ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΑΠΟ ΑΓΑΠΗ

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΓΡΑΨΕΙ ΕΣΥ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ


ΓΙΑΤΙ Ο "ΔΙΑΣ" ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΘΕΜΑ


Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟΨΕ ΘΑ ΣΤΕΙΛΩ ΣΕ
ΕΣΕ ΤΟΝ ΜΟΡΦΕΥΣ ΝΑ ΣΕ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ ΑΛΟΓΟ ΤΟΥ
ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΔΑ
ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΝΑ ΧΟΡΕΨΕΙΣ

ΡΩΤΗΣΕ ΤΟΝ ΕΥΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΧΛΕΥΗ ΟΤΙ ΕΣΥ ΘΕΛΗΣΕΙΣ
ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΕΙΡΑΜΑ Η' ΠΛΑΚΑ
ΑΝ ΘΕΛΗΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΠΡΟ ΕΙΠΑ ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΙΣ
ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΣΤΕΦΑΝΙ ΤΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΙΣ

ΣΥΝΧΩΡΕΣΕ ΜΕ ΤΑΠΕΙΝΑ ΑΝ ΣΕ ΚΟΥΡΑΣΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΕ ΑΝΔΡΕΑ
ΣΥΓΝΩΜΗ ΔΕΝ ΖΗΤΑΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ
ΓΙΑΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΤΑ ΠΩ ΟΛΑ ΑΥΤΑ
ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΩ ΤΗΝ ΕΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΘΑΝΑΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ
ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΑΧΑ ΠΙΣΤΗ
ΩΣΤΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΟΥ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ


"ΜΕΓΑΝ ΕΠΙΤΑΦΙΟΝ ΑΓΩΝΑ ΟΡΑ ΕΦ'ΑΥΤΩ ΕΣΟΜΕΝΟΝ"


ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΙΩΝΙΑ ΚΑΛΑ

ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ

ΕΡΕΥΝΑ ΤΟ ΕΓΩ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΑΜΑΣΕ ΤΟ




http://www.youtube.com/watch?v=Ku1-UoAiYSE



Υ.Γ

ΟΣΑ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΧΑΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΖΕΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΣΩΣΤΑ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΝΔΑΜΑΤΩΡ ΔΙΜΗΤΩΡ
_________________
Η ΖΩΗ ΜΟΥ;OΛΗ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ...

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Πρύτανης


Εγγραφή: 12 Μάρ 2004
Δημοσιεύσεις: 18523

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιούν 17, 2011 4:52 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Αντρέας έγραψε:
Σκοπός δεν είναι να επικρατήσει το ένα ή το άλλο, αλλά να τα ενώσουμε και να δούμε πως ένα τόσο φωτισμένο γένος άλλαξε θρησκεία τόσο αθόρυβα.



Φυσικά,οι νεκροί δεν κάνουν θόρυβο.
_________________
Έτσι να στέκω, θάλασσα, παντοτεινέ έρωτά μου
με μάτια να σε χαίρομαι θολά
και να ναι τα μελλούμενα στην άπλα σου μπροστά μου,
πίσω κι' αλάργα βάσανα πολλά.
(Κώστας Βάρναλης)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ouliathis
Πρύτανης


Εγγραφή: 04 Οκτ 2003
Δημοσιεύσεις: 3832
Τόπος: Κύπρος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιούν 17, 2011 8:03 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Παράθεση:
Με μια επιφύλαξη:Ο Δίας δε δημιουργεί ύλη εκ του μηδενός,συνθέτει και ανασχηματίζει,αφού κι ο ίδιος γεννήθηκε εντός του κόσμου.


Προς επίρρωσιν αυτών που λέγει ο Ιωάννης εδώ αρκεί να θυμηθούμε αν και που ορκίζονταν οι θεοί. Γιατί αν ορκίζονταν σε κάτι αυτό θα πρέπει να ήταν κάτι ακόμα ανώτερο κι απ αυτούς τους ίδιους. Ορκίζονταν λοιπόν στα νερά μιας πυγής. Το αντίστοιχό της στον φυσικό κόσμο είναι εδώ

http://www.visit-achaia.gr/el/attractions/nature/345-2010-02-08-10-19-36

Στον κόσμο του μύθου τα ύδατα της Στυγός ανάβλυσαν από τα Τάρταρα, ήταν ο φόβος και ο τρόμος ακόμα και των θεών, και συμβόλιζαν φυσικά την ακατάληπτη πρώτη αρχή το πανάρχαιο και αιώνιο Εν (και όχι το μηδέν φυσικά)
και εξ αυτής της πηγής, της ακατάληπτης αρχής, μυστηριώδους ακόμα και για τους ίδιους τους Θεούς ανάβλυζαν τα νερά, δηλαδή η ύλη η οποία προέρχονταν από τον διαχωρισμό του ενός αναβλύζοντας από μέσα του, και όχι από πουθενά, μέσω αύξησης από το μηδέν στα πολλά, αλλά μέσω διαίρεσης. Σε αυτήν την διαίρεση τώρα είναι που δίνει σχέδιο και νόημα ο Ζεύς, ή καλύτερα Διας και Ζευς που μας κάνουν την λέξη Διάζευξις, που είναι το αρχαίο όνομα του λόγου με την μαθηματική του έννοια. Την πηγή αυτή και τα μυστικά της την φύλαγαν δράκοι, φίδια δηλαδή που αποτελούν το σύμβολο της μονάδος. Αυτό ακριβώς το όνομα έδιναν οι πυθαγόρειοι στην δυάδα, πηγή, ύδατα της Στυγός, και την αποκαλούσαν τόλμη, γιατί τόλμησε αυτή πρώτη, να κάνει τον διαχωρισμό και την διαίρεση, και την φαντάζονταν να έχει τρομερό βλέμμα για τους ίδιους λόγους. Φυσικά η πηγή αυτή αναβλύζει από τα Τάρταρα γιατί εκεί γυρίζουν πάλι οι νεκροί στην αιώνιο μονάδα, κι από εκεί θα ξαναρχίσουν τον αιώνιο κύκλο της ζωής και του θανάτου. Αυτή ακριβώς την δυάδα θεωρώ πως συμβολίζει η παρακάτω θεά.

http://hellinon.net/NeesSelides/Kriti/fotos/Anixne10.jpg

Τα φίδια στα χέρια της είναι οι δύο μονάδες. Είναι θηλυκού γένους γιατί είναι η αρχή της πολλαπλότητας, έχει τρομερό βλέμμα έτσι ακριβώς όπως την περιέγραφαν οι πυθαγόρειοι, διότι τόλμησε να διαχωρισθεί από την μονάδα, και προφανώς οι παραδόσεις αυτού του είδους πρέπει αρχικά να ήλθαν από εκεί, από την Κρήτη. Στον φαινομενικό κόσμο όμως, σε αυτόν δηλαδή που φαίνεται να βασιλεύει ο χρόνος και η πολλαπλότητα, και ο Δίας ακόμα όφειλε να επιστρέψει κάποτε στην αιώνια και ακατάληπτη μονάδα. Έτσι έπρεπε και αυτός να πεθάνει, όπως πεθαίνει και ξαναγεννιέται κάθε χρόνο η φύση. Στην Κρήτη λοιπόν έδειχναν ένα βουνό που αντιπροσώπευε τον τάφο του. Οι αμύητοι που δεν αντιλαμβάνονταν το νόημα του μύθου αποκαλούσαν γι αυτό τους Κρήτες ψεύτες, και αυτή ακριβώς την φράση είναι που χρησιμοποίησε ο Κρητικός σοφός Επιμενίδης για να τους δείξει το ανόητον του μηδενός. Ιδού λοιπόν ο τάφος του Δία. Προσέξτε εδώ το σχήμα του βουνού που προσομοιάζει ανθρώπινο κεφάλι. Του Δία εν προκειμένω, αφού οι κρητικοί δεν μπορεί να ήταν όλοι ψεύτες!

http://ellas2.files.wordpress.com/2009/07/krhth-15.jpg?w=320&h=240
_________________
Αυτο που εσείς αποκαλείτε ζωή εγώ το αποκαλώ θάνατο, κι αυτό που εσείς αποκαλείτε θάνατο, εγώ το αποκαλώ ζωή.
Εμπεδοκλής
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Kain
Πρύτανης


Εγγραφή: 09 Ιαν 2011
Δημοσιεύσεις: 620

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούν 18, 2011 3:11 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Η παραπάνω αναφορά στο ανώτατο του νερού μιας πηγής και στα φίδια, μου έφερε στο μυαλό την αρχαία Αιγυπτιακή μυθολογία. Εκεί ο Ρα με τη μορφή του Ατουμ, δημιουργός των θεών και του σύμπαντος, αυτοδημιουργήθηκε στα κύματα του ωκεανού Νουν, από όπου αναδύθηκε με τη μορφή ερπετού, αν θυμάμαι σωστά φιδιού.

Πέραν τούτου, ο Δίας είχε γονείς την Τιτανίδα Ρέα και τον τιτάνα Κρόνο, παιδιά του Ουρανού και της Γης. Το πώς γεννήθηκαν οι τελευταίοι είναι ελαφρώς διαφορετικό ανάλογα με την πηγή (Ησίοδου Θεογονία, Ομήρου Ιλιάδα, Απολλοδώρου Βιβλιοθήκη). Κάτι ενδιαφέρον που δεν αναφέρθηκε είναι πως οι θεοί του δωδεκάθεου ήταν 14:

Δίας
Ήρα
Ποσειδώνας
Δήμητρα
Εστία
Αφροδίτη
Απόλλων
Άρης
Άρτεμις
Αθηνά
Ήφαιστος
Ερμής
Διόνυσος
Άδης

Το ποιοί από τους 14 σχημάτιζαν το δωδεκάθεο άλλαζε ανάλογα με τους τοπικούς μύθους της εκάστοτε περιοχής.

Επίσης οι Ολύμπιοι θεοί ήταν αρκετά πιο αδύναμοι από τους Τιτάνες, κάτι κατανοητό καθώς οι Τιτάνες ήταν από αρχαιότερη γενιά, κοντύτερα στις πρώτες παντοδύναμες θεότητες που δημιούργησαν τον κόσμο (Χάος, Έρεβος, Έρως κλπ). Ο μύθος λέει πως στις Τιτανομαχίες οι όχι-ακόμα-Ολύμπιοι θεοί έχαναν από τους Τιτάνες, μέχρι που πήγαν στους Κύκλωπες (πρώτα παιδιά του Ουρανού και της Γης, εξόριστοι επειδή τους μισούσε ο Ουρανός), οι οποίοι τους κατασκεύασαν τα όπλα τους: Τον κεραυνό του Δία, την Τρίαινα του Ποσειδώνα που του επέτρεπε να εξουσιάζει τη θάλασσα, και το Κράνος του Άδη που έκανε όποιον το φόραγε αόρατο.

Τα Τάρταρα ήταν στα κατώτερα επίπεδα του κάτω κόσμου, όπου αν δεν απατώμαι στέλνονταν εκεί για τιμωρία ακόμη και άλλες θεότητες, μέχρι και Τιτάνες. Νομίζω όμως πως ακόμη τρομερότερο από τα Τάρταρα ήταν το επόμενο επίπεδο του κάτω κόσμου, το Έρεβος. Αλλά μπορεί να κάνω και λάθος, πάντα μπέρδευα τα επίπεδα της μεταθανάτιας ζωής στην αρχαιοελληνική μυθολογία. Θυμάμαι πως ο "παράδεισος" ήταν τα Ηλύσια πεδία, και νομίζω πως το μεσαίο επίπεδο ήταν οι λιμένες με τους ασφόδελους. Κάποια στιγμή πρέπει να ξαναμελετήσω τη μυθολογία να φρεσκάρω τις γνώσεις μου.
_________________
"Αν κάποιος νομίζει πως είναι σκαντζόχοιρος, του δίνεις έναν καθρέφτη και μερικές φωτογραφίες σκαντζόχοιρων και του λες να τα βγάλει πέρα μόνος του." - Douglas Adams

"Ο εχθρός που νικάς παραμένει εχθρός σου. Ο εχθρός που πείθεις γίνεται φίλος σου."
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Chaos
Πρύτανης


Εγγραφή: 09 Φεβ 2008
Δημοσιεύσεις: 2132
Τόπος: Αθήναι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούν 18, 2011 3:25 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη


Αυτό Kain είναι μια κλασσική παρανόηση.
Το "Δωδεκάθεο" είναι μία εκ των υστέρων θεώρηση' και ούτως ή άλλως αναφαίρεται στους ΟΛΥΜΠΙΟΥΣ.
Ο Πλούτων (Άδης) και ο Ποσειδών είχαν τις δικές τους επικράτειες, στα δε συμβούλια του Ολύμπου παρευρίσκονταν ως υποτελείς αυτόνομοι άνακτες τους, σε αντίθεση με τους άμεσα υποκείμενους στην επικράτεια του Δία χθόνιους και ουράνιους θεούς που είχαν κτίσει τα μέγαρά τους γύρω από το δικό του ανάκτορο.

_________________
Ψάχτης, Ξερόλας, Ανακατωσούρας, Καλότροπος, Κακόψυχος...
http://chaos-excavations.blogspot.com/
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
Chaos
Πρύτανης


Εγγραφή: 09 Φεβ 2008
Δημοσιεύσεις: 2132
Τόπος: Αθήναι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούν 18, 2011 3:39 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη


Όσο για την άλλη σου παρατήρηση, η ορθότερη έκφραση βάση των πηγών δεν είναι "κοντύτερα στις πρώτες θεότητες που δημιούργησαν τον κόσμο" αλλά "πλησιέστερα στις πρώτες θεότητες που δημιουργήθηκαν με αυτόν".
Είναι εντυπωσιακή όντως η επιβίωση προγονικών μνημών και του μετασχηματισμού τους σε τιτανομαχίες και γιγαντομαχίες, από τα όντως τιτάνια και γιγαντιαία γεωλογικά φαινόμενα που έζησαν οι προγενέστερες του σχηματισμού των μύθων γενιές.
Θα ευχόμουν μόνον, να αποκτηθεί μια ευρύτητα σκέψης που να αγκαλιάζει γενιές και φαινόμενα και από ημάς τους έσχατους "απογόνους" αυτής της θαυμαστής στην μυθοπλασία της φυλής.
(Και επειδή οι καλοθελητές αριστερόστροφοι διαστρεβλωτές καραδοκούν, θα σπεύσω να ερμηνεύσω το "φυλή" με την αρχαία έννοια και όχι με την σύγχρονη διαστρέβλωση της λέξης).

_________________
Ψάχτης, Ξερόλας, Ανακατωσούρας, Καλότροπος, Κακόψυχος...
http://chaos-excavations.blogspot.com/
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
Kain
Πρύτανης


Εγγραφή: 09 Ιαν 2011
Δημοσιεύσεις: 620

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούν 18, 2011 4:30 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ αυτό για τις επικράτειες των θεών. Βέβαια η βιβλιογραφία μου λέει πως πήγαινε ανάλογα με τους τοπικούς μύθους της κάθε περιοχής, και στη Βικιπαίδεια έχει στο δωδεκάθεο τον Ποσειδώνα αντί για τον Διόνυσο, αλλά δεν αποκλείω καθόλου το ενδεχόμενο να κάνουν και οι δύο πηγές λάθος. Ειδικά η Βικιπαίδεια. Ευχαριστώ και για τις δύο επισημάνσεις. Wink
_________________
"Αν κάποιος νομίζει πως είναι σκαντζόχοιρος, του δίνεις έναν καθρέφτη και μερικές φωτογραφίες σκαντζόχοιρων και του λες να τα βγάλει πέρα μόνος του." - Douglas Adams

"Ο εχθρός που νικάς παραμένει εχθρός σου. Ο εχθρός που πείθεις γίνεται φίλος σου."
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Συζητήσεις για Πρόσωπα Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενο  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Επόμενο
Σελίδα 7 από 8

 
Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης





Μηχανισμός forum: PHPBB

© filosofia.gr - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του.

Υλοποίηση, Φιλοξενία: Hyper Center