Θ.ΒοήθειαςΘ.Βοήθειας   ΑναζήτησηΑναζήτηση   Εγγεγραμμένα μέληΕγγεγραμμένα μέλη   Ομάδες ΧρηστώνΟμάδες Χρηστών  ΕγγραφήΕγγραφή  ΠροφίλΠροφίλ 
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας   ΣύνδεσηΣύνδεση 

ΥΠΕΡΘΕΩΡΙΑ - ΥΠΕΡΘΈΜΑ
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενο  1, 2, 3 ... , 26, 27, 28  Επόμενο
 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Φιλοσοφικοί Προβληματισμοί
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  

Μπορούμε να συνθέσουμε απόψεις για κάτι ευρύτερο ;
ΝΑΙ
66%
 66%  [ 20 ]
ΟΧΙ
16%
 16%  [ 5 ]
ΙΣΩΣ
13%
 13%  [ 4 ]
no time
3%
 3%  [ 1 ]
Σύνολο Ψήφων : 30

Συγγραφέας Μήνυμα
ΑΥΘΟΡΜΗΤΟΣ
Πρύτανης


Εγγραφή: 15 Φεβ 2010
Δημοσιεύσεις: 798

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Δεκ 27, 2010 1:18 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Bugman έγραψε:
Πώς γίνεται το "ατελείωτο" να συνυπάρχει με το "προκαθορισμένο";


Μα η φύση που είναι προχωρημένη σε σχέση με τον άνθρωπο, συνυπάρχει με τον άνθρωπο .
Το πρόβλημα είναι ,ότι η συνύπαρξη δεν είναι συνήθως αρμονική.
Δεν βοηθάει όμως ο τρόπος λειτουργίας της φύσης στην ευρύτερη, περιεκτικότερη, περισσότερο τελειοποιημένη αντίληψη του ανθρώπου ?


Bugman έγραψε:

Γίνεται στο παραλογισμό του ανθρώπου, γιατί δεν θέλει να βλέπει τέλος...και αντιλαμβάνεται ότι το σήμερα έγινε "μηχανικά"...επειδή η αρχή ήταν όση ήταν....Εδώ το "μηχανικά" μπορούμε να το διαβάσουμε και ως αιτιοκρατικά...ότι υπάρχει μια συνέπεια στις μεταβολές ενέργειας. Να λοιπόν από εδώ πηγάζει η ιδέα πως το πακέτο δεν πάει μόνο του, με το προκαθορισμένο και το ατελείωτο....αλλά έχει και τους κανόνες. Που να εντάξουμε τους κανόνες;


Η κβαντομηχανική , αγγίζει τον παραλογισμό .
Αποδεικνύεται όμως με την πάροδο του χρόνου ,ότι είναι πιο ξεκάθαρη από παλαιότερες τεχνικές & θεωρήσεις ,έτσι δεν είναι ?
Μία υπέρ θεωρία ,που συμπληρώνει ,η καταρρίπτει παλαιότερες θεωρίες ..,



Bugman έγραψε:

Και γιατί οι κανόνες είναι πάντα "ακαριαίοι" και "συνεπείς"; Θα μπορούσαν οι κανόνες να υπάρχουν πριν την πρώτη μεταβολή; Αν ναι τότε δεν θα είχαν κανένα νόημα. Υπάρχουν όταν υπάρχει και η κάθε μεταβολή (ενέργειας). Σαν να έρχονται και να φεύγουν, σαν άγγελοι!


Ο παρατηρητής επηρεάζει το αποτέλεσμα.
Ατελής κανόνας (μη ολοκληρωμένη παρατήρηση) της κβαντομηχανικής .




Bugman έγραψε:

Όλα τα παραπάνω τα έγραψα για να δείξω πως η θεώρηση του σύμπαντος με δεδομένο τη μεταβολή ενέργειας κάνει τον άνθρωπο να ξεχνάει τη λογική και απλά να δέχεται αυτό που του φαίνεται λογικό, και έτσι να καταφεύγει σε παραλογισμούς...(εμφάνιση ιδιοτήτων με την εμφάνιση μεταβολών...ή λέμε μια μαλακία γιατί δεν μπορούμε να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα)




Υπό ορισμένες προϋποθέσεις θα έλεγα ότι σκέφτεσαι Σωστά. (η συνείδηση, η αυτό που συνειδητοποιούμε είναι πάντα σε εξέλιξη ) ,σαν μία μύγα που πετάει από εδώ και από εκεί ,χωρίς να μένει στάσιμη σε ένα και μοναδικό σημείο…,
Το τελικό συμπέρασμα για εμένα προσωπικά είναι ,ότι τα πάντα είναι συνειδητοποιημένα γεγονότα τα οποία εμπεριέχονται σε μία μεγαλύτερη συνείδηση .., ένας αέναος ,ατελείωτος για την λογική μας αντίληψη κύκλος
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Bugman
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιούλ 2003
Δημοσιεύσεις: 13585
Τόπος: Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Δεκ 27, 2010 2:18 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Αυθόρμητε,
Ο άνθρωπος είναι μέρος του σύμπαντος...μια υποκατηγορία του, που απαντάται σε ειδικές συνθήκες. Μια υπερθεωρία πρέπει να καλύπτει την λειτουργία του σύμπαντος και τις δυνατές συνθήκες αυτού. Φυσικά όταν λέμε "την λειτουργία του σύμπαντος", εννοούμε όλα αυτά τα οποία λέμε γεγονότα. Γεγονός είναι καθετί που δύναται να ξεχωρίζει. Αυτός ο ορισμός δεν είναι και ο μόνος αλλά εδώ είναι η πιο γενική του μορφή. Φυσικά κάποιος θα αναρωτηθεί πως αν δεν υπάρχει κάτι να ενεργεί επί του διαχωρισμού τότε γεγονός δεν θα υπάρχει. Όμως εδώ η δυνατότητα διαχωρισμού δεν είναι η νοητική αλλά η ενεργειακή. Π.χ. οι ακτίνες του ήλιου ψήνουν έναν μετεωρίτη ενώ απλά ζεσταίνουν έναν άλλο, η διαφορά προκύπτει από την απόσταση που βρίσκονται αυτοί, όπου ο πιο κοντινός συγκεντρώνει μεγαλύτερη ακτινοβολία. Η "αντίληψη" εδώ είναι το "ψήσιμο". Η βαρύτητα κάνει τα πάντα "να γνωρίζουν", να επηρεάζονται από τις μάζες μεταξύ τους. Οι όποιες διαφορές θα υπάρχουν ανεξάρτητα αν υπάρχει ή όχι παρατηρητής.
Η κβαντομηχανική είναι απλά μια θεώρηση που λειτουργεί στο πεδίο του ατόμου. Είναι μηχανική με την έννοια ότι μπορούν να γίνουν υπολογισμοί όπως ισοζύγια μάζας και ενέργειας (αυτά τα δυο καθορίζουν αν κάτι είναι μηχανική ή όχι). Μια υπερθεωρία δεν είναι απαραίτητο να έχει και μηχανική ταυτόχρονα. Μπορεί να προκύψει, αλλά δεν είναι απαραίτητη στο στάδιο του σχηματισμού της.
_________________
Σκορπίστε γνώση, μαζέψτε χαρά!

Η γνώση δεν μπορεί να πουληθεί: Γιατί ενώ κάθε εμπόρευμα μπορεί να επιστραφεί, η γνώση δεν μπορεί να επιστραφεί!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
ΑΥΘΟΡΜΗΤΟΣ
Πρύτανης


Εγγραφή: 15 Φεβ 2010
Δημοσιεύσεις: 798

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Δεκ 27, 2010 7:37 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Ποιος κατά την άποψή σου είναι ο ρόλος που πρέπει να διαδραματίζει ο άνθρωπος στο σύμπαν του οποίου είναι μέρος ?
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Bugman
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιούλ 2003
Δημοσιεύσεις: 13585
Τόπος: Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Δεκ 28, 2010 7:38 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Στη δική μου κοσμοθεωρία, ο άνθρωπος δεν έχει ξεχωριστή θέση. Είναι μέρος του συνόλου.
Δες δυο γνωστές λέξεις που χρησιμοποιούμε: Ωραίος και Όμορφος. Παλαιότερα το είχα ξαναγράψει. Θεωρούμε αυτές τις δυο λέξεις πως αποδίδουν το ίδιο νόημα. Οι λέξεις δεν είναι συνώνυμες, δεν ταυτίζονται, όμως έχουν κάποιες φορές επικάλυψη στη χρήση. Ωραίο λέμε οτιδήποτε έχει καλό τέλος, καλή κατάληξη. Όμορφο λέμε αυτό που κάνει τις αισθήσεις να αισθάνονται καλά. Η επικάλυψη βρίσκεται στο ότι μπορεί κάτι ωραίο να είναι και όμορφο. ενώ λοιπόν το όμορφο είναι αποτέλεσμα των αισθήσεων...το ωραίο είναι αποτέλεσμα της σκέψης μας. Αυτή η σκέψη μας δείχνει ότι κάτι τελείωσε και αυτή μας βάζει στην διαδικασία της κρίσης περί καλού ή κακού αποτελέσματος.
Ο άνθρωπος λοιπόν επιδιώκει το ωραίο. Την ωραία κατάσταση, να περνάει καλά, να περνάει ωραία. Ο κόσμος του, γνωρίζει ότι, έχει όμορφα πράγματα, παραλίες, δάση, ηλιοβασιλέματα κ.α. Όμως δεν είναι πάντα ωραία τα πράγματα (οι καταστάσεις) και όμορφα (τα αντικείμενα). Έτσι η φύση του ανθρώπου είναι να φέρεται ενάντια στη φύση, με την καλλιτεχνική διάθεση να προσπαθεί να φτιάξει το όμορφο, και αυτή την ενέργεια να την θεωρεί ωραία. Και αν δεν μπορεί ο καθένας μας να γίνει καλλιτέχνης, μπορεί να γίνει αγοραστής, να κάνει το άσχημο για να έχει το όμορφο. Και αυτό πάλι θα το πει, ο άνθρωπος, ωραίο. Γιατί στο τέλος θα έχει το όμορφο. Όμως πολλές φορές δεν θα τα καταφέρει. Δες λοιπόν ότι δεν υπάρχει μια λέξη στην ελληνική για το "μη ωραίο", γιατί ή θα έχει κανείς το ωραίο ή θα βαίνει πάντα προς το ωραίο, αναγνωρίζοντας τα λάθη του, τις αστοχίες, τις κακοτοπιές. Αυτή είναι η κινητικότητα του ανθρώπου στο σύμπαν, ο ρόλος του, να ενεργεί προς το ωραίο. Δεν είναι μοναδικός ρόλος αυτός. Και η τριβή ενός άσχημου μετεωρίτη στην ατμόσφαιρα τον κάνει όμορφο, στρογγυλό. Δηλαδή και η ατμόσφαιρα κάνει ωραία πράγματα.
_________________
Σκορπίστε γνώση, μαζέψτε χαρά!

Η γνώση δεν μπορεί να πουληθεί: Γιατί ενώ κάθε εμπόρευμα μπορεί να επιστραφεί, η γνώση δεν μπορεί να επιστραφεί!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
skapaneas
Πρύτανης


Εγγραφή: 13 Μάϊ 2007
Δημοσιεύσεις: 12421
Τόπος: Εδώ ........ Χρόνος: Τώρα ....... Τρόπος: Απλά + Λαϊκά

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Δεκ 28, 2010 8:27 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Bugman
έγραψε:
Αυθόρμητε,
Ο άνθρωπος είναι μέρος του σύμπαντος...μια υποκατηγορία του, που απαντάται σε ειδικές συνθήκες. Μια υπερθεωρία πρέπει να καλύπτει την λειτουργία του σύμπαντος και τις δυνατές συνθήκες αυτού. Φυσικά όταν λέμε "την λειτουργία του σύμπαντος", εννοούμε όλα αυτά τα οποία λέμε γεγονότα. Γεγονός είναι καθετί που δύναται να ξεχωρίζει. Αυτός ο ορισμός δεν είναι και ο μόνος αλλά εδώ είναι η πιο γενική του μορφή.

Bugman

Διακρινω μια "αντιφαση" στα λεγομενα σου...

Αν ο ανθρωπος ειναι μια υποκατηγορια του συμπαντος και η υπερθεωρια υπερκαλυπτει (προφανως) το συμπαν, τοτε αυτος που τη διατυπωνει και τη χειριζεται (ο ανθρωπος δηλαδη) ειναι εκτος του συμπαντος, οφειλει να ειναι εκτος του συμπαντος...
Διαφορετικα δεν μπορει να εχει την υπερθεαση του...
Αλλά τοτε ο ανθρωπος ειναι και μεσα στο συμπαν (υποκατηγορια του, σε ειδικες συνθηκες) και εξω απο το συμπαν (ως υπερθεωρων αυτο), πραγμα που αντικειται στην Τυπικη Λογικη που αποτελει το κλειδι της Συμβατικης Επιστημης.

Ακομα κι αν ισχυριστεις οτι ο ανθρωπος ειναι μεν μεσα στο συμπαν, αλλά επιχειρει ομως με την υπερθεωρια να το θεωρησει ολικα, θετει λογικα τον εαυτο του εκτος για να το επιτυχει.
Οπότε και παλι (Τυπικα) Λογικα δεν επιτρεπεται να το πραξει !

Η μονη "λογικη" συμπλεξη των δυο θεσεων ειναι ο ανθρωπος να ταυτιζεται με το συμπαν, οποτε ως αποτελων "δισυποστατο" ον μπορει να κοιταζει ως ατομο προς τα "πανω" και να αποτελει πραγματικα υποκατηγορια του συμπαντος και "ταυτοχρονα" να κοιταζει προς τα "μεσα" και να αποτελει την ολοτητα που ειναι και αποκαλειται συμπαν απο το καθε λογικο ατομο ξεχωριστα.
Σαν να βλεπεις δηλαδη εσυ στο εσωτερικο του σωματος σου και ταυτοχρονα με τη μορφη και απο τη σκοπια των κυτταρων σου να "βλεπεις" την ολοτητα σας που ειναι το σωμα σου.
_________________
Ο ανθρωπος ειναι ο λογος του συμπαντος


Έχει επεξεργασθεί απο τον/την skapaneas στις Τρι Δεκ 28, 2010 8:47 pm, επεξεργάσθηκε 1 φορά συνολικά
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
ΑΥΘΟΡΜΗΤΟΣ
Πρύτανης


Εγγραφή: 15 Φεβ 2010
Δημοσιεύσεις: 798

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Δεκ 28, 2010 8:40 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Bugman έγραψε:
Στη δική μου κοσμοθεωρία, ο άνθρωπος δεν έχει ξεχωριστή θέση. Είναι μέρος του συνόλου.
Δες δυο γνωστές λέξεις που χρησιμοποιούμε: Ωραίος και Όμορφος. Παλαιότερα το είχα ξαναγράψει. Θεωρούμε αυτές τις δυο λέξεις πως αποδίδουν το ίδιο νόημα. Οι λέξεις δεν είναι συνώνυμες, δεν ταυτίζονται, όμως έχουν κάποιες φορές επικάλυψη στη χρήση. Ωραίο λέμε οτιδήποτε έχει καλό τέλος, καλή κατάληξη. Όμορφο λέμε αυτό που κάνει τις αισθήσεις να αισθάνονται καλά. Η επικάλυψη βρίσκεται στο ότι μπορεί κάτι ωραίο να είναι και όμορφο. ενώ λοιπόν το όμορφο είναι αποτέλεσμα των αισθήσεων...το ωραίο είναι αποτέλεσμα της σκέψης μας. Αυτή η σκέψη μας δείχνει ότι κάτι τελείωσε και αυτή μας βάζει στην διαδικασία της κρίσης περί καλού ή κακού αποτελέσματος.
Ο άνθρωπος λοιπόν επιδιώκει το ωραίο. Την ωραία κατάσταση, να περνάει καλά, να περνάει ωραία. Ο κόσμος του, γνωρίζει ότι, έχει όμορφα πράγματα, παραλίες, δάση, ηλιοβασιλέματα κ.α. Όμως δεν είναι πάντα ωραία τα πράγματα (οι καταστάσεις) και όμορφα (τα αντικείμενα). Έτσι η φύση του ανθρώπου είναι να φέρεται ενάντια στη φύση, με την καλλιτεχνική διάθεση να προσπαθεί να φτιάξει το όμορφο, και αυτή την ενέργεια να την θεωρεί ωραία. Και αν δεν μπορεί ο καθένας μας να γίνει καλλιτέχνης, μπορεί να γίνει αγοραστής, να κάνει το άσχημο για να έχει το όμορφο. Και αυτό πάλι θα το πει, ο άνθρωπος, ωραίο. Γιατί στο τέλος θα έχει το όμορφο. Όμως πολλές φορές δεν θα τα καταφέρει. Δες λοιπόν ότι δεν υπάρχει μια λέξη στην ελληνική για το "μη ωραίο", γιατί ή θα έχει κανείς το ωραίο ή θα βαίνει πάντα προς το ωραίο, αναγνωρίζοντας τα λάθη του, τις αστοχίες, τις κακοτοπιές. Αυτή είναι η κινητικότητα του ανθρώπου στο σύμπαν, ο ρόλος του, να ενεργεί προς το ωραίο. Δεν είναι μοναδικός ρόλος αυτός. Και η τριβή ενός άσχημου μετεωρίτη στην ατμόσφαιρα τον κάνει όμορφο, στρογγυλό. Δηλαδή και η ατμόσφαιρα κάνει ωραία πράγματα.


Να λοιπόν μία ακόμη υπέρ θεωρία .
Μένει φυσικά στην θεώρηση, όσο οι άνθρωποι (πλειοψηφία ) είναι ακόμη ανώριμοι για το ΟΜΟΡΦΟ & ΤΟ ΩΡΑΙΟ .
Στην ουσία υλοποιείται …,
Είναι όμως τόσο αργή η εξέλιξη ,αυτής της θεωρίας που αδυνατούμε να την παρακολουθήσουμε σε μία μοναδική ενσάρκωση.
Για όσους σκέφτονται γραμμικά, με αναλογικούς όρους είναι απελπιστικά αργή ,αυτή η εξέλιξη…,
Όσα άτομα δέχονται την αιωνιότητα ,την απειροσύνη ως την μοναδική πραγματικότητα ,μέρος της οποίας είναι και ο δικός μας κόσμος ,καθώς επίσης και ο άνθρωπος , για αυτά τα άτομα όλα πάνε κατά εξέλιξη …,όπου η εξέλιξη για αυτά τα άτομα σημαίνει συνήθως (όχι πάντοτε ) , ένα κρυφό θεϊκό σχέδιο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Bugman
Πρύτανης


Εγγραφή: 03 Ιούλ 2003
Δημοσιεύσεις: 13585
Τόπος: Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Δεκ 29, 2010 12:55 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Αυθόρμητε,
Η σκέψη για ένα θεϊκό σχέδιο δεν είναι τυχαία. Όμως από την άποψη ως την απόδειξη...υπάρχει τόση απόσταση που είναι αδύνατο να καλυφθεί.
Το θεϊκό σχέδιο είναι ένα σχέδιο, για το ωραίο και το όμορφο. Αυτό μπορεί ο καθένας μας να το στοχαστεί. Μάλιστα μπορεί να σκεφθεί κανείς ότι αν δεν υπάρχει Θεός και κάνουμε πως υπάρχει...δεν χάνουμε το στόχο μας...να σκεφτόμαστε το ωραίο. Οπότε αν πράγματι υπάρχει ίσως να βγούμε και κερδισμένοι, να πετύχουμε γρηγορότερα και καλύτερα αποτελέσματα (γατί μπορούμε άνετα να θεωρήσουμε πως "ο Θεός είναι βοηθός" σε κάθε μας ενέργεια).
Από την άλλη μεριά αν η φύση είναι το αποτέλεσμα μιας βασικής ενέργειας, αυτής της αντιγραφής (όπως δείχνω στη Θεωρία των Ροών) τότε το ωραίο έχει συντελεστεί άχρονα (πάνω στη ροή, φαντάσου την σαν ένα σεντόνι με μοτίβα), άρα το σχέδιο υπάρχει και ακόμα και η όποια αντίληψή μας δεν είναι άλλο από μοτίβα αυτού του σχεδίου. Έτσι ώστε η ιδέα περί θεού θα είναι ένα από τα μοτίβα της ροής. Για την ροή δεν υπάρχει κάτι αλλά από αυτήν υπάρχει το κάθετί που λέμε πραγματικότητα. Έτσι η ιδέα περί θεού ενώ είναι μια πραγματικότητα, ο Θεός δεν είναι. Για το λόγο αυτό σε όλες τις θρησκείες μιλάμε για σημάδια Θεού, δηλαδή αντικείμενα που ταιριάζουν με την ιδέα περί Θεού. Επίσης σε όλες τις θρησκείες δεν αναφέρεται η μορφή του Θεού και το τι είναι ωραίο για τον Θεό. Στην χριστιανική θρησκεία διαβάζουμε ότι ο άνθρωπος έγινε κατ΄ εικόνα και ομοίωση του Θεού. Όπου η εικόνα αναφέρεται στο όμορφο (μορφή του ανθρώπου), και η ομοίωση στο ωραίο (πράξεις του ανθρώπου). Όμως έκανε ο άνθρωπος το σφάλμα να σκεφθεί το άσχημο και έπραξε κακώς, οπότε έχασε την ομορφιά του (και έκρυψε την ασχήμια του με ρούχα) και ξεκίνησε να αναζητεί το ωραίο...Με το μύθο των πρωτόπλαστων δίνεται ο ρόλος του ανθρώπου στο σύμπαν. Η μορφή και ο σκοπός του Θεού παραμένουν όμως μυστήρια γιατί ακόμα ο άνθρωπος δεν έχει βρει το τέλειο όμορφο και το τέλειο ωραίο. Πιστεύει δε ότι όταν το βρει θα φθάσει στην θέωση. Εν τέλει η ιδέα για τον Θεό...δίνει ιδέες για τη σχέση ανθρώπου και Θεού, για το τι είναι καλό και κακό, άρα τι μας οδηγεί στο ωραίο (τη καλή πράξη), και παραδείγματα ανθρώπων που ήταν ωραίοι σε όλη τους τη ζωή, άγιους εμφανίζονται καλλιτεχνικά με όμορφα σχέδια με φωτοστέφανα.
_________________
Σκορπίστε γνώση, μαζέψτε χαρά!

Η γνώση δεν μπορεί να πουληθεί: Γιατί ενώ κάθε εμπόρευμα μπορεί να επιστραφεί, η γνώση δεν μπορεί να επιστραφεί!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Houdini
Επιστημονικός Συνεργάτης


Εγγραφή: 25 Οκτ 2010
Δημοσιεύσεις: 21

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Δεκ 29, 2010 6:45 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΒΑΝΤΟΜΗΧΑΝΙΚΗ, ΕΙΝΑΙ ΚΒΑΝΤΟΦΥΣΙΚΗ....
ΕΝ ΑΡΧΗ ΟΠΩΣ ΛΕΩ ΠΑΜΠΟΛΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ, ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΖΩΩΝ....

ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΩ ΤΟ ΦΩΣ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ ΜΕ ΜΕ ΑΡΙΣΤΑ ΤΟ 10

ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ: ΑΒΓΔΕΖΗΘΙΚΛΜΝΞΟΠΡΣΤΥΦΧΨΩ

Α
ΓΑΠΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ
Β
ΟΗΘΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΑΣ ΣΤΟΝ
Γ
ΑΜΟ ΑΠΟΚΤΩΝΤΑΣ ΤΗ
Δ
ΥΝΑΜΗ ΝΑ
Ε
ΡΩΤΕΥΤΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΕΙΣ ΤΗ
Ζ
ΩΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ
Η
ΘΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΤΗ
Θ
ΕΛΗΣΗ ΓΙΑ
Ι
ΣΟΡΡΟΠΙΑ ΩΣΤΕ Ν' ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ
Κ
ΑΡΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΕΡΕΙΣ
Λ
ΟΓΟ ΑΚΟΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ
Μ
ΥΑΛΟ ΣΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΣ ΤΟ
Ν
ΟΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ
Ξ
ΥΠΝΗΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΗΝ
Ο
ΥΣΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ
Π
ΝΕΥΜΑ ΩΣΤΕ Ν' ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ
Ρ
ΟΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΤΗ
Σ
ΟΦΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗ
Τ
ΕΧΝΗ ΑΠΟΚΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ
Υ
ΦΗ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ
Φ
ΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ
Χ
ΡΙΣΤΟΣ ΑΠΟΚΤΩΝΤΑΣ
Ψ
ΥΧΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ Η
Ω
ΡΑ
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΑΥΘΟΡΜΗΤΟΣ
Πρύτανης


Εγγραφή: 15 Φεβ 2010
Δημοσιεύσεις: 798

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 30, 2010 11:29 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Bugman έγραψε:
Αυθόρμητε,
Η σκέψη για ένα θεϊκό σχέδιο δεν είναι τυχαία. Όμως από την άποψη ως την απόδειξη...υπάρχει τόση απόσταση που είναι αδύνατο να καλυφθεί.


Υπάρχει όμως αγαπητέ μία πάρα πολύ σημαντική παράμετρος, που χρήζει προσοχή.
Η απόσταση από την άποψη μέχρι την απόδειξη μικραίνει …,
Την εξέλιξη του ΟΛΟΥ , η έστω του σύμπαντος ,αδυνατεί ο άνθρωπος να την ολοκληρώσει ορθολογιστικά.

Την παρακολουθεί και τα μέσα, εργαλεία ,συσκευές που εφευρίσκει όλο και περισσότερο τελειοποιούνται…,
Ανακαλύφθηκαν στοιχεία που στο παρελθόν υπήρχαν μονάχα στην φαντασία του .
Για παράδειγμα η σκοτεινή ύλη και ότι το σύμπαν αποτελείται, απαρτίζεται 96% από αυτήν και 4% από την ύλη που είναι ορατή για τα μάτια μας .
Οι παράλληλοι κόσμοι ,μέσω της κβαντοφυσικής ..,

ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ Η ΠΡΟΟΔΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΤΟΣΟ ΑΡΓΑ ,ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
Αν μπει στον κόπο να παρακολουθήσει ένα άτομο για παράδειγμα μέσω του πολύ καλού ντοκιμαντέρ ΗΟΜΕ ,την μέχρι τώρα πορεία του ,θα διαπιστώσει ,ότι ακόμη ψάχνουμε ένα βαθύτερο νόημα ύπαρξης ..,και ότι στην ουσία απλά προσπαθούμε να επιβιώνουμε ,με ποιότητα ..,και πάλι δεν τα καταφέρνουμε ,διότι καταστρέψαμε το οικολογικό σύστημα του πλανήτη..,
Λείπει λοιπόν ακόμη από τον Άνθρωπο ένα βαθύτερο νόημα ύπαρξης ,είναι το ζητούμενο ,έτσι δεν είναι ?
Αν το είχε βρει , θα σεβότανε το οικολογικό σύστημα του πλανήτη που τον φιλοξενεί σε τέτοιον βαθμό , ώστε να μην το καταστρέφει, διότι γνωρίζουμε ήδη ότι καταστρέφοντας το παντελώς ,καταστρέφεται και ο ίδιος …,
Εδώ θα πρέπει να αναφέρω και να τιμήσω τα λίγα άτομα ,που πραγματικά αφιερώνουνε την ζωή τους κάνοντας σκοπό της υπάρξεώς τους την εξυγίανση του οικολογικού συστήματος του πλανήτη .


Γράψε μου για την - Θεωρία των ροών - που μπορώ να την βρω και να την διαβάσω .
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
ΑΥΘΟΡΜΗΤΟΣ
Πρύτανης


Εγγραφή: 15 Φεβ 2010
Δημοσιεύσεις: 798

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 30, 2010 11:40 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Houdini έγραψε:
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΒΑΝΤΟΜΗΧΑΝΙΚΗ, ΕΙΝΑΙ ΚΒΑΝΤΟΦΥΣΙΚΗ....



Η κβαντοφυσική μπορεί να ειπωθεί και ως κβαντομηχανική ,δίχως να χαθεί το νόημα που εμπεριέχει..,
Ποτέ ,ουδέποτε μία έννοια δεν μπορεί να αποδοθεί απόλυτα .
Εξαιρούνται φυσικά τα άτομα που θεωρούνε και πιστεύουνε ότι αντιλαμβάνονται τα πάντα απόλυτα .
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Houdini
Επιστημονικός Συνεργάτης


Εγγραφή: 25 Οκτ 2010
Δημοσιεύσεις: 21

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 30, 2010 4:27 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

ΔΕ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΙΑ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ.... ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΠΡΕΠΕΙΕ ΝΑ ΘΕΩΡΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΦΥΣΗ, ΝΑ ΚΥΡΗΞΟΥΜΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΕΧΥΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΟΔΕΥΣΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ, Ο ΛΟΓΟΣ ΚΑΝΕΙ ΘΑΥΜΑΤΑ.....

ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ
ΕΝ ΑΡΧΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ

ΑΔΕΡΦΙΑ ΕΙΜΑΙ Η ΜΕΤΕΝΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ

ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

ΑΛΛΑ ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΩ ΚΥΡΙΟΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΟΥ ΕΠΟΜΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΟΣ ΕΥΧΑΓΓΕΛΟΣ ΧΟΡΟΖΙΔΗΣ
Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΘΕΟΣ ΗΛΙΟΣ ΤΗς ΕΛΛΑΔΟΣ
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Houdini
Επιστημονικός Συνεργάτης


Εγγραφή: 25 Οκτ 2010
Δημοσιεύσεις: 21

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 30, 2010 4:34 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

ΚΙ ΕΠΙΣΕΙΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕΤΟΣ

ΔΕ ΘΕΛΩ ΤΖΑΚΙ ΔΕ ΘΕΛΩ ΣΟΜΠΑ ΘΕΛΩ ΜΟΝΑΧΑ ΤΗΣ ΟΡΙΤΖΙΝΑΛ ΤΗ ΜΠΟΜΠΑ!!!!!!

ΔΕΧΤΕΙΤΕ ΜΕ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΡΕΣΤΕ ΜΕ ΠΟΥ Η ΛΟΓΙΚΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ

ΧΟΡΕΥΩ ΣΤΟ ΡΥΘΜΟ ΤΟΥ ΤΡΙΟΜΗΔΙΟΥ ΣΚΛΕΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΚΛΙΝΙΚΗ +ΟΥΡΗ

ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ ΖΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΟΔΗΓΕΙΤΕ!!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
stefstath
Πρύτανης


Εγγραφή: 07 Δεκ 2006
Δημοσιεύσεις: 777
Τόπος: ΙΛΙΟΝ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούν 02, 2011 11:36 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

θέλω να πω σε αυτόν που υπέβαλλε το ερώτημα, να μην υποτιμά τους αρχαίους. Αυτά που έχουμε ανακαλύψει είναι γνώσεις σε πλάτος κι όχι σε βάθος. Για παράδειγμα: πάντα θα βρίσκουμε μια καλύτερη μπαταρία ως πηγή ενέργειας΄(πλάτος). Μπορούμε όμως να φτιάξουμε κάτι που να μην θέλει καν μπαταρία ή να τροφοδοτείται αυτόματα από τη φύση; (βάθος)
Ο πολιτισμός όπως βλέπεις εξελίσσεται σε πλάτος. Το βάθος το εξάντλησαν οι αρχαίοι. Το να γενικεύσουμε κάτι σημαίνει να αναμασήσουμε τα λόγια τους. Πολύ δύσκολα θα βρεις κάποιο πόρισμα των νέων επιστημών που να μην είναι καταγεγραμμένο στην αρχαία γραμματεία. Η παραλλαγή συμβαίνει μόνο στο περικείμενο, δηλαδή για παράδειγμα: κάποτε είχαν λίγοι αυτοκίνητο. Τώρα που έχουμε όλοι, έχουμε που να παρκάρουμε; Όταν η γνώση και η εξέλειξη έχει τίμημα στην ποιότητα και στην αρετή, αυτό δεν είναι πρόοδος; Είδαμε τι προσφέρει π.χ. ένα πυρηνικό εργοστάσιο, αλλά και τι επιφέρει αν συμβεί διαρροή.

Πως να σας το πω ...καλύτερα. Δεν έχει σημασία αν μιλάμε με νοήματα, με σύννεφα καπνού ή με κινητό και ε-μαιλ. Να συννενοηθούμε μπορούμε;
Σήμερα ο άνθρωπος έχει πολλά μέσα επικοινωνίας. Επικοινωνία έχει; Αγοράζεις το καλύτερο κρεβάτι. Ύπνο αγοράζεις ή κοιμάσαι με χάπια;
Άρα δεν έχει σημασία η σύνθεση των πορισμάτων της επιστήμης και της τεχνολογίας αλλά η ποιότητα ζωής που πετυχαίνουν. Νομίζετε ότι ξεπεράσαμε τον πίθηκο επειδή φτιάξαμε λάπτοπ; Στην πρώτη δυσκολία ο πανικός μας ξανακάνει πρωτόγονους, δε νομίζετε;

Συνεπως, αν μας έβλεπαν οι αρχαίοι διανοούμενοι, μάλλον θα ...γέλαγαν.
_________________
The fate of all mankind I see
Is in the hands of fools

KING CRIMSON-EPITAPH 1969


Έχει επεξεργασθεί απο τον/την stefstath στις Πεμ Ιούν 02, 2011 2:10 pm, επεξεργάσθηκε 2 φορές συνολικά
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
stefstath
Πρύτανης


Εγγραφή: 07 Δεκ 2006
Δημοσιεύσεις: 777
Τόπος: ΙΛΙΟΝ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούν 02, 2011 2:04 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

οκ;
_________________
The fate of all mankind I see
Is in the hands of fools

KING CRIMSON-EPITAPH 1969
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΛΑ.Ο.Σ.
Αποκλεισμένο μέλος


Εγγραφή: 28 Ιαν 2012
Δημοσιεύσεις: 1241
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Απρ 18, 2012 8:49 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με Συμπερίληψη

Μήνυμα διεγράφη από τη διαχείριση λόγω υβριστικών και νομικώς μεμπτού περιεχομένου
_________________
Mr. Green Laughing opyλgos βλέχει βλέχει...
LaughingMr. Green κλατάς ομπλέλα;;;
Mr. Green Laughingγλήγολα μέσα μην βλαχείς και μας αλλωστήσεις τζάνεμ...
Laughing Mr. Green
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Yahoo Messenger MSN Messenger
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    www.filosofia.gr Αρχική σελίδα -> Φιλοσοφικοί Προβληματισμοί Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενο  1, 2, 3 ... , 26, 27, 28  Επόμενο
Σελίδα 27 από 28

 
Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης





Μηχανισμός forum: PHPBB

© filosofia.gr - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του.

Υλοποίηση, Φιλοξενία: Hyper Center